Page 24

EXTRACASTELLER

LA TABARRA

És curiós, després d’aquests anys, veure com els canvis i l’evolució que va tenint la colla també es reflecteix en els músics, però no és del tot simultani. Sempre anem una temporada o dos per darrera i és aquest any que estem notant el gran creixement i grau de maduresa que hem assolit com a Gausacs. Ja fa anys que els Grabals assagem cada dissabte al matí a la Casa de Cultura. A les 11 h les gralles i a les 12.30 h els timbals i de tant en tant fem un assaig conjunt per ajuntar el que hem treballat per separat, per veure si podem estrenar nou repertori i treballar la coordinació i entesa del grup. Aquest any, però, ha estat el primer des de fa temps que ens hem hagut de replantejar el funcionament general de l’equip, els horaris i els grups d’assaig. Fins ara anàvem fent. Totes les gralles i tots els timbals anàvem aprenent en bloc, però què passa quan de cop sis noves gralles volen tocar amb els Castellers? Vet aquí la Mar, l’Olga, la Júlia, la Mariona, la Rosa i la Maider, un grupet que tot just fa un odos anys que han començat a tocar la gralla a l’Escola de Música Tradicional. Algunes ja són castelleres i d’altres en breu entraran a la colla. Un grupet que hem integrat aquest any entre nosaltres, i per fer-ho, hem hagut d’ampliar l’horari d’assaig (dissabtes de 10 a 11 h). Així, doncs, aquesta temporada tenim grup de novelles entre els Grabals i no només

Els grabals també creixem!

Gralla sub 97,5 cm Re2 a Re4

Júlia Solé i Griselda Ballester

això, sinó que és un grup on totes les gralles i els timbals poden aprofitar per repassar i on totes les gralles poden aprendre a dirigir un assaig. De mica en mica, totes s’aniran estrenant a plaça, a les cercaviles i amb el Toc de Castells. Algunes ja ho han fet... Felicitats i benvingudes als Grabals!

Gralla baixa 63 cm La2 a Sol4 Gralla llarga 55 cm Do3 a Do5 Gralla dolça o de dues claus 43 cm Mi3 a Do5

Esperem que aquest canvi serveixi de precedent per animar a Gralla seca més persones a tocar la gralla. 38 cm Per aquest motiu, fem una crida Sol3 a Do5 especial a tots els percussionistes nats, aquells que piqueu el ritme inconscientment quan sona música, és a dir a tothom... Veniu a tocar el timbal que ja som 19 gralles i 3 timbals i també us volem a vosaltres! A tenir en compte!: Sant Cugat és un cas excepcional de presència quasi absoluta de gralleres i timbaleres en un món on sempre han predominat els homes i on segueixen predominant arreu dels Països Catalans. Un fet curiós i sense explicació aparent... Algú ho havia de dir!

Les notes indicades a cada model de gralla indiquen la seva tessitura.

Vano de pilars 2014 (resum 2013)  

Butlletí anual dels Castellers de Sant Cugat amb el resum de la temporada 2013. Editat la temporada 2014

Vano de pilars 2014 (resum 2013)  

Butlletí anual dels Castellers de Sant Cugat amb el resum de la temporada 2013. Editat la temporada 2014

Advertisement