Page 1

PORTFOLIO

GAURI MILIND NADKARNI Contact details: +1(972) 971 6229 (M)

Email address: gauri.n5289@gmail.com, gauri89@neo.tamu.edu

Address: 509, Nagle Street, Apartment no 203, College station, TX:77840


Rendering with sand


Background

Education:

Rendering with sand

Master of Architecture Texas A & M university Bachelor of Architecture University of Pune, India

(GPA: 3.75 (fall semester)) August 2013 - May 2015 (GPA: 3.9) August 2006 - May 2011

Skills:

AutoCAD (all versions), Revit, Rhinoceros 3D, Google Sketch UP(all versions), Adobe Photoshop CS6, Adobe inDesign CS6, Corel DRAW 13, V-Ray, Podium, Microsoft Word, Microsoft Presentation, Microsoft Excel

Experience:

P.S Landscape design and ecology, Mumbai(India) Post -Architect Vistaar Architects and Planners, Mumbai(India) Post - Junior Architect, Architect Group Phi Architects and Designers, Pune(India) Post - Trainee Architect

Achievements :

Extra-curricular

February2013- July 2013 April 2011- September 2012 June 2010- October 2010

- Veena Gawande Trophy for Best Outgoing Student 2010(B.Arch) - Best Student 2010 (B.Arch) - Shweta Arakare Scholarship For highest in History at Pune University(2008) -Highest in Building Construction techniques at Pune University (2008) -Academic excellence for ranking 10th in Pune University (2007) -Academic excellence for ranking 6th in Pune university (2008)

- Tata Tiscon Trophy for Sustainable Toll Collection Center, India -Design Head for organizing Zonal NASA Maharashtra


CONTENTS Academic Masters projects :` Ÿ Behaviorial Healthcare facility for children, Bryan

Ÿ Lincoln Multicultural Community High School

Academic Bachelor’s Projects : Fourth year Ÿ Civic forum, Aurangabad, Maharashtra

Second year Ÿ Maritime exhibition center, Cochin, Kerala

Fifth year thesis Ÿ Pediatric Hospital, Kharghar, Navi-Mumbai, Maharashtra

Competition project : Ÿ Tata Tiscon trophy for Sustainable toll collection center, Mumbai-Pune Highway, Pune

Professional projects : Ÿ Mohaneya Township (Phase -1) Jabalpur, Madhya Pradesh

Vistaar Architects and Planners, Navi Mumbai


Masters Projects

Â&#x; Lincoln Multicultural Community High School

Â&#x; Behaviorial Healthcare facility for children, Bryan


BEHAVIORAL HEALTHCARE FACILITY FOR CHILDREN, LAKE BRYAN ? In any behavioral disorder, the individual isolates oneself from the society. One of the best ways to bring the individual back to normalcy is through social interaction. ? The social interaction occurs at two levels; among the people using the space and with the elements surrounding the space. ? The form was chosen that comprises of elements that face inwards fostering the concept of interaction with each other. ? In order to avoid the feeling of closure from the surrounding; the corners that confine the space were removed merging the design with the surrounding. ? The lighthouse at end of the pathway ,increases the freedom of choice and helps in further merging with the surrounding.

Reasons for choice of site: The site is located away from the noisy activity zone ensuring privacy to the young patients. • The site has visual connection to the activity around icehouse or the pavilion which would make them feel more normal and part of the community. • The site seems secure and serene, since it gently slopes towards the lake. • The site has greater flexibility of planning the vegetation appropriate for a behavioral health facility.

Le gen d: Ca Ser r Cir Ac vice culat ces ve ion sib hic le C le c ar ircu cir cul lation atio n

0

50

100 150

SCALE IN FEET


Co m

m on u

ni tp

B

A

th Th ha e he e nu s a r all a sk rth sing y the li of t sta g h t St p os tim ht a e re ion ain i e b s i ed sta tive wh ove iden s sit g tio eff ich it tia uat co the las rri 1 s n a ect w to l u ed i 1 d int or -b s u mo ab oul kee nit at ers in ed se ng out d c p it . It ec th un d a the th rea lit tio e c its t t e t n p om as he pa nur e a tie se lay m w inte nts of on u ell a rse . lig ni s a cti o t l h Th t, s to ong n o er ha pro th f e do d u e de sid w c sig en c co and e ho ott ne tia lor me ag d t l u s lin e to o re nits es en se w s o h m er f t anc ble e he e a sp the ac e.

lan

Re sid

0

10 20

30

en t

ial un

it p

lan


A 0 10

20

bi lit y

30

an

de gr es

Ac sp ce lan s s Eg ibi lit res yc sf irc ro m le the bu ild ing

Section A-A

B

Ac ce ssi

Section B-B


LINCOLN MULTI-CULTURAL COMMUNITY HIGH SCHOOL, COLLEGE STATION

Individual- Masters I st Year Project

? Major objective of design was to connect

? The Lincoln Multicultural High School will support the

the existing Lincoln center to the high school to assist the Lincoln center in its after-school programs. Thus challenge was to make the existing and the built as homogenous as possible. ? The classrooms were placed in the quieter part of the site while recreational spaces like auditorium were placed in the vibrant part of the site. ? Social interactive spaces shared by the community and students such as library, cafeteria, career technology were placed in the center. ? The arrangement of built spaces created unbuilt spaces or plazas that support the function and multi-cultural concept.

physical, emotional and mental development of students by introducing them to varied disciplines and increasing awareness of the diversity. The school will address the needs of the community. ? These objectives will be supported via social interaction spaces; community- accessible food, art and performance plazas with themes related to diversity of culture, after-school program space and learning through constant connect with the environment. ? A multi- educational facility, porous and supportive to its community is critical to the development of a healthy and peaceful society and efficient leaders for tomorrow.

Plaza Zoning Historic Art plaza El ea no rS

Service zone

t.

Student recreational plaza

Circulation

Service vehicle circulation Bus circulation Pedestrian access

Ho lle m an D

Auditorium visitors’ vehicle circulation

riv ew ay

Car circulation

13


Historic Art Plaza

LEGEND Student areas. . Community and student area. . Administration and access lobby . Vertical circulation core . Knowledge corridor ending in historic plaza . Student access . Community access . Connection to lincoln center 14


Recreational space

Recreational Plaza

15


Academic Fourth year Ÿ Civic forum, Aurangabad, Maharashtra

Second year Ÿ Maritime exhibition center, Cochin, Kerala

Fifth year thesis Ÿ Pediatric Hospital, Kharghar, Navi-Mumbai, Maharashtra


MARITIME EXHIBITION CENTER, COCHIN, KERALA

SECOND YEAR

History of Maritime trade. The evolution of ‘Kettuvallams’ the Giant Country boats. Narrative of the history of Kerala maritime architecture Heavy rainfall: The vault shaped structure with deep eaves helps. Laterite stone which is locally available, is used as a building material. The linear form parallel to the lake with punctures on both sides assists in natural ventilation.

Old House boats

Portuguese influence

Modern House boats.

Canopy for ventilation

Outdoor exhibition space Indoor exhibition space

Jetty Water Partitions Louvers

Structure’s conceptual view


South- East Elevation

Section A-A’

Ground Floor Plan

First Floor Plan


CIVIC FORUM, AURANGABAD

Academic- Self designed

Residential Township

Township Amenities

FOURTH YEAR

Existing water channel

Axes are strengthened

wReach out’ to attract the tourists and connect to the township beyond using functional arms.

wHierarchy and visual connectivity between the radiating plazas wIn context of the hot an dry climate,

plazas (courtyards) with water bodies were created to maintain a cool microclimate within the built spaces

Historic context


Women-empowerment center

Bank Administration center

Administration center

617.5 M floor level

Communication centers

N Changing rooms Theater ancillary spaces

Dance Academy Music Academy

Library

Cinema Hall ancillary spaces Clinic

Handicraft emporium

614.5 M floor level

Iconic wall

N

a. b.

b. a. Heritage plaza

Emporium and Artisan’s village


Doll museum & play center Amphitheater Senior citizen center 617.5 M LVL

Guest rooms

Marriage hall

changing area

Theater hall & ancillary services activities

Marathwada heritage museum

Cinema Hall & ancillary services Visitor information center

614.5 M LVL

Handicraft Emporiums Restaurant

Informal stalls central amphitheater

610.5 M floor level

Artisan’s living space

Souvenir shops

N

Art Gallery

610.5 M LVL

Handicraft Emporiums 607.5 M LVL

607.5 M floor level

N 604 m

604.5m

Amphitheater 606m

607 m 610.5 m

Workshop area

607m 609.5 m 609 m

604.5 M LVL

605.5m

604.5 M floor level

608.5 m


PEDIATRIC HOSPITAL AT KHARGHAR , NAVI MUMBAI … Climate responsive... • •

Natural ventilation Three-sided courtyard.

• • •

Native trees. Biomedical waste plant Rain water harvesting tank

Radial layout... Easy wayfinding Shortened distance Enquiry points at nodes

Segregation Usage Severity of disease

Inpatient dept .

Enquiry

Third floor

.

Patient lift .

Second floor

Service lift .

First floor

Waiting area .

Fire escape staircase

Ground floor

.

Administration .

Surgery Specialty outpatient dept. Paediatric & neonatal intensive care unit Healthy baby clinic.

Non infected patients Infected patients Ÿ

Administration

.

General Outpatient dept Diagnostics .

Casualty .

Canteen

Patients refered for surgery Patients refered for physiotherapy and other treatments

.

Services

Casualty department


.

Enquiry

Legend

.

Specialty outpatient dept. Paediatric & neonatal intensive care unit Healthy baby clinic. .

General Outpatient dept Diagnostics

Patient lift .

Service lift .

Waiting area .

Administration .

Services .

FIRST FLOOR PLAN

Surgery

.

First floor plan

.

Casualty

Fire escape staircase

.

Canteen .

g din a lo Un bay

Ground Floor Plan

GROUND FLOOR PLAN

Canteen block

hedge

hedge

hed

ge

hedge

1

kid

s la wn 1

0 10

6m e wid d roa

OPD and Casualty Casualty entrance

Clean corridor Sterile corridor Disposal/ service corridor Patients (septic operation) Patients (aseptic operation) Recovered patients Doctors and nurses Sterilized material Soiled Material

casualty and related services..


Atriums light corridors The central stepped atrium Iuse of Solar Pilpes

Atrium Detail Second floor plan

Third floor plan


Competition entry Â&#x; Tata Tiscon trophy for Sustainable toll collection center, Mumbai-Pune Highway, Pune


Competition entry

TATA TISCON TROPHY FOR SUSTAINABLE TOLL COLLECTION CENTER

Participants: Gauri Nadkarni,

Aditi Agarwal, Avanti Pethe, Swarali Sathaye

National Assosciation for students of architecture (January 2010)

09


10


Professional Â&#x; Mohaneya Township (Phase -1) Jabalpur, Madhya Pradesh


MOHANEYA TOWNSHIP (phase 1) MASTER PLAN, JABALPUR (July 2011-September 2011)

PROFESSIONAL

Team members: Ar. Siddharth Shirur( head architect),Ar. Bijali Mukherjee (Project-in-charge),Ar. Gauri Nadkarni (junior architect), Ar. Pallavi Shrivastava Project responsibility: Visualization, Assisting project-in-charge in master plan, Neighborhood garden design Concept:

Legend

Row houses Ÿ To maximize community living Ÿ Hierarchy of circulation and spaces Apartments for Total Plot Area Ÿ ‘Identifiable neighborhood’ economically = 37.74 Ha Ÿ The township is well equipped with amenities such as primary and weak section secondary school, 50 bedded hospital, shopping malls, office Apartments Phase 1 Plot area complexes and recreational centers. Bungalows = 12.64 Ha Ÿ Workplace and the residential dwelling in close proximity. Semi-detatched bungalows Amenities Commercial

phase 1

Proposed wetland regenration

Ÿ Three main axes as

primary roads. Ÿ The amenities and commercial spaces are planned along the primary roads Ÿ The central node with the primary amenities


The spine

The garden


Rendering with sand

Architectural portfolio  

Gauri Nadkarni M.Arch Purpose: Summer internship

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you