Page 1

PORTFOLIO Interior Architecture . Furniture . Design

.


Corporate Office Building Noida A full scale project, executed in collaboration with Co.Lab Design as Architectural Partners. Integral involvement with building design, interior design, furniture design, finishes and selection, doorwindow detailing, light selection, etc. Notable feature of the building is the sun-shading fins, made in MS and inset with marble.


Building Exterior Overview - massing in 2 bay structure. Ground Floor clad in Dholpur Stone and the rest upper in custom-finish black granite. Solar Shading fins in MS and marble.


Approach from main gate to entrance doorway in wide steps.


Reception - Grand double height entrance lobby


14 seater room Conference Room: Exposed - slab concrete ceiling with a drop down floating slatted wooden ceiling for services.


MD’s Cabin with floor to ceiling windows and custom furniture.


Cabin with peel-off facade slit-window to and exquisite handcrafted leatherette chairs.


Translucent marble and MS shading fins on the South Facade on the slab overhang.

Interior view with exposed concrete slab, modular workstations and low height storage.


Residence / BnB Kailash Colony Design of a 2 BHK residence in New Delhi, as consultant to Co.Lab with scope of work ranging from Furniture Layout, design of a few custom pieces, coordinating with a few existing pieces and giving the space a fresh, cozy, cosmopolitan look. Notable element is the design of faux-window with MS and Mirror in the existing niches behind the main sofa.


Furniture Layout


Living Room with Existing Sofa and Chairs, with custom designed TV-Wall unit, faux-window with mirrors on the left above the sofa, and a modern console on the far end.


Mirrored Window Pane Detail


Living Room View towards the balcony with the 2-tone TV Unit


Invitation Design Studio Shahpur Jat Design of the studio of an exclusive stationary and wedding invite design boutique in an urban design-village in South Delhi. The brief required the compact space to seat guests for discussions, have a waiting area, display and storage spaces while giving the space a colourful, vibrant vibe inline with the wedding mood and festivities, yet, not taking away from the colours of the display.


Elevation

Layout


Rustic finish and wax polished custom furniture and wall display with custom designed protective glass storage boxes in powder coated steel and movable benches underneath for heavier boxes.


Private Residence - Remodelling Malaviya Nagar Extension Re-visualising a 1980’s ground floor house of a DDA apartment from 2 BHK to 2.5 BHK. The house previously was accessed through one of the bedrooms and was non-efficient. The new layout includes - Integrated Living-Dining, Private Bedrooms with ensuite attached bathrooms and wardrobes, storage/ dressing area. Additional room for TV viewing and sofa-cum-bed for guests and bigger kitchen.


PRIMARY ENTRANCE

Kitchen

Bedroom 2

Bedroom 1 Dining Room

Storage Living Room

CAR PARKING

SECONDARY ENTRANCE

Existing Layout


PRIMARY ENTRANCE Kitchen

TV cum Guest

Bedroom 2

Living / Dining

Bedroom 1

SECONDARY ENTRANCE

CAR PARKING

Proposed Layout


Private Residence Anand Niketan Re-planing of one floor of a house to renovate the kitchen, convert one of the bedrooms and bath into an entertainment room cum den, provide the Master Bedroom with an ensuite Lounge separated by a sliding partition. The project primarily involved renovating a lower floor bathroom from a white-tiled, uncharacteristic space to a warm and chic space with a unique feel.


PRODUCTS MODELNUMBER TRADENAME MATERIAL

Kitchen

Entertainment Den

Ensuite Lounge

UP

Master Bedroom

DN

Upper Ground Renovation Plan

Lower Ground Bathroom


Plan - Dry area separated with a flooring demarcation, the wet area includes a shower and a steam room. The shower stall flooring is a wooden platform flanked with rounded river pebbles on two sides for a relaxing, tactile natural feel.

Site Image - with a custom design Glass and Black High-Gloss Lacquer Vanity.


Front Elevation - Steam room on the left with deep grey Italian marble with a floor level drop, and the Right side shows the dry area with cement concrete plaster walls polished to to a finish.

Right Side Elevation showing floating mirror detail, vanity and large expanse of the concrete finish, with a photo print accentuating the wall.


Entrance Elevation - Entry door to the left, feature wall for the WC, and shower area in the deep grey Italian marble.

Left side Elevation - View showing the deep grey Italian marble wall of the wet area through the concrete polished walls of the dry area.


Private Residence Green Park Complete interior design and furnishing of a bare apartment - Lobby, Living - Dining, and 3 Bedrooms for an NRI Couple for their part-time stay in the city. The project included Furniture layout, selection and souring of furniture pieces, curtains, upholstery etc. (with custom design where required) as interior consultant for Co.Lab Design.


DINING AREA BEDROOM 3

LIVING ROOM

BEDROOM 2

ENTRANCE LOBBY

Entrance

GUEST ROOM

BEDROOM 1

Furniture Layout


Living Room with furniture sourced from multiple vendors and custom designed TV unit.


Private Duplex Residence Noida Complete remodelling of an independent duplex house in the NCR region that included Facade revisualisation, architectural changes like addition of powder toilet, increasing the master toilet by combining it with another bathroom, creating an entire toilet block to supplement these changes, custom design of living room furniture, selection for other areas, false ceiling, lights, window treatments, upholstery, decor elements etc.


Bathoom Powder Room

Guest Bedroom New Toilet Block Living Room

Dining Entry Kitchen

UP

Furniture Layout


Facade - Before

Facade - After


Living Room with entirely custom designed and manufactured furniture.


Flooring : Design Improvisation to integrate the living area with the dining area by using elements from the existing flooring pattern of white marble with a green marble border running on all sides.


False Fire Place with a large mirror hanging over the mantle.

Dining Area with Powder Room and guest room entrance.


BMW Studio Janpath Handled the complete sourcing, coordination and on-site design execution of the first boutique pavilion of the German automobile manufacturer at New Delhi. Made extremely detailed, to-scale drawings for flawless execution. Notable features included introduction of seamless display units back in Jan ’08 and custom made GFC Panels mimicking real concrete.


Floor Plans


Sectional Elevations showing Display Areas, Mezzanine office floor, Dining area, and coffee-bar.


Front Elevation


Studio from the entrance with reception on the far left, the GRC wall on the right; inset with seamless display screens.


Furniture Design Assorted


Bed Design with part-upholstered headboard and floating side-tables


Wardrobe with Storage for sports balls and shoes, a ledge to sit and tie shoe-laces and display for memorabilia, awards, etc.


ELEVATION - With Shutters

MEDIA UNIT

Shelf Above Study Study Table Top

PLAN

Media Cabinet + Study in walnut veneer finish with sliding tinted mirror shutters

Portfolio  
Portfolio  
Advertisement