Page 1

PR O PR GR O G AM RA M M A

DO 6 T/M ZA 8 SEPTEMBER

SLAAP ZACHT TIJDENS DE MUZIEKWEEK EEN HELE NACHT FLUISTERMUZIEK INCLUSIEF BED OM ER HEERLIJK BIJ IN SLAAP TE DOMMELEN

ZO 9 SEPTEMBER

JURK MET ELEKTRONICA

PIANO-dress, van componiste Aliona Yurtsevich, is een muzikale performance voor pianiste Tomoko Honda. Zij draagt een gigantische jurk vol met elektronica. PIANO-dress onderzoekt de relatie tussen de performer en het instrument. In dit geval wordt de performer zelf het instrument. Geluid en beweging gaan in elkaar over en creëren een geheel nieuwe dimensie.

DI 4 T/M VR 9 SEPTEMBER

LUNCH­ CONCERTEN

Vier middagen zijn de concerten geheel gewijd aan de muzikanten en componisten van de Nederlandse conservatoria. Ontdek de muziek­ student van nu en het talent van morgen!

ZO 2 SEPTEMBER

Vliegers op het Uitfeest

MA 3 SEPTEMBER

OPENING MET ASKO|SCHÖNBERG De Gaudeamus Muziekweek opent officieel met een concert dat een smeltkroes is van gevestigde namen en aanstormend talent. Werk van Nederlandse topcomponisten Martijn Padding en Louis Andriessen staat naast werk van twee componisten die genomineerd zijn voor de Gaudeamus Prijs 2012, een talent­ ontwikkelingsprijs, en een nieuw werk van de winnaar van de Prijs in 2010 Marko Nikodijevic. Uitgevoerd door een van de beste orkesten uit het land, Asko|Schönberg, belooft het een prachtige avond te worden.

Geluidskunstenaar Frouke Wiarda verandert Park Lepelenburg in een laboratorium voor wind, vorm en klank. Met haar ‘vliegerproject’ Musicaerial is de vlieger het kunstwerk dat bewegingen van de wind laat horen. Een schare componisten heeft hierbij muziek geschreven die zowel elektronisch als live gespeeld door musici te horen is.

DO 6 SEPTEMBER

Expect the Unexpected The Night of the Unexpected is een auditieve achtbaan met korte performances van grensnegerende musici uit de gecomponeerde, geïmproviseerde, elektronische en experimentele muziek. De avond voert je dwars door alle stijlen en genres! Met muziek van onder meer Jonny Greenwood (Radiohead).

GEEN ZIN OM TE KIEZEN? DOE DE CONCERTROUTE! CONCERTROUTE VR 7 SEPTEMBER

DI 4 SEPTEMBER

CONCERTROUTE DINSDAGAVOND

verschillende werkvormen van componisten en orkesten. orkest de ereprijs (NL), Musiques

Dinsdagavond voeren strijkers de boventoon.

Nouvelles (BE) en Ensemble Télémaque (FR)

We trappen af in de Nicolaïkerk waar strijkers

culmineren in 2013 tot een nieuw orkest: het

worden aangevuld met zang van VOCAALLAB.

European Contemporary Orchestra. Tot die tijd

De avond wordt vervolgd in Vredenburg

presenteren ze zogenoemde Small Forms waarin

Leeuwenbergh waar een strijkkwartet,

leden van de ensembles in kleinere bezettingen

EnAccord, en een strijktrio, Prisma, zich

met elkaar musiceren. Het Nieuw Ensemble toont

presenteren. We sluiten de avond af zonder

een talentenprogramma. Ze spelen de beste

strijkers, maar wel met een programma dat

werken uit de Turkish Composers’ Competition

qua ritme en beleving aansluit bij de twee

en uit het eigen componistenpracticum.

voorgaande concerten: een intieme avond vol

In BL!SK worden de componisten gekoppeld aan

elektro-akoestische muziek in de majestueuze

beeldend kunstenaars. De gevormde koppels

ruimte van de Nicolaïkerk.

creëren werken voor solo-instrument met een

WO 5 SEPTEMBER

CONCERTROUTE WOENSDAGAVOND De avond begint met een concert van orkest de ereprijs. Dit speelt krachtige, explosieve korte werken in Vredenburg Leeuwenbergh, één van de hoofdlocaties van de Muziekweek. Aansluitend speelt het Sonar Quartett onder meer werk van William Engelen dat ook als klankinstallatie de hele week te beluisteren/ beleven is in Museum Speelklok. De avond sluit af in de schitterende omgeving van de Geertekerk waar, door een opstelling met

PR O PR GR O G AM RA M M A

VRIJDAGAVOND

Op de vrijdagavond maak je kennis met zeer

zitzakken, in een intieme sfeer het werk van Andrew McIntosh, die een eervolle vermelding kreeg tijdens de Muziekweek 2011, klinkt.

visuele component. ZA 8 SEPTEMBER

CONCERTROUTE ZATERDAGAVOND De drie concerten op deze avond hebben één gemene deler, alle drie de ensembles komen uit Nederland. Maar daar houdt de vergelijking dan ook meteen op. Modelo62 is een jong, tienkop­ pig ensemble uit Den Haag dat zich enthousiast stort op de conceptuele en klankmatige kant van de gecomponeerde muziek. Insomnio is een gevestigd Utrechts ensemble en bekend van haar concerten barstenvol 20e en 21e-eeuwse muziek. Het Nederlands Fluitorkest, gesitueerd in Zwolle, is uniek in zijn soort. Met werken voor maar liefst 22 fluitisten belooft het een (in)spannend avondje in de Nicolaïkerk te worden.

Gaudeamus Muziekweek 2012 Timetable  

This is the Gaudeamus Muziekweek 2012 Timetable. Please note that the program is subject to change.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you