Issuu on Google+

ExportBorrel & Proeverij Duitse wijn & Duitse zaken


ExportBorrel Duitsland

“De afgelopen decennia heeft de wijnbouw in Duitsland een gigantische kwaliteitsontwikkeling meegemaakt. Tijdens de ExportBorrel nemen wij u mee op reis langs de Duitse wijnbouwgebieden en vertellen u het succesverhaal van de Duitse wijn.”

2


ExportBorrel Duitsland

De afgelopen decennia heeft de wijnbouw bij onze oosterburen een gigantische kwaliteitsontwikkeling meegemaakt. De hedendaagse Duitse wijnbouw wordt thans gedragen door een hele nieuwe, veelal jonge, generatie kwaliteitsbewuste wijnboeren. Die nieuwe generatie wil niets liever dan de wereld het moderne wijnland Duitsland tonen, dat in niets meer herinnert aan het simpele (zoete) verleden. De huidige Duitse wijnen zijn nu vooral harmonisch droog van smaak en de klassieke restzoete zijn nu veel evenwichtiger dan de plakkerige exemplaren van voorheen. Het zijn nu perfecte gastronomische wijnen die zowel thuis als in een restaurant zeker hun plaats verdienen. Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten over Duitse wijnen? Om 2014 op een mooie manier in te luiden organiseert Gateway to Germany op woensdag 29 januari vanaf 17 uur een Exportborrel & Wijnproeverij onder het motto “Duitse wijn & Duitse zaken”. We gaan in op de ontwikkeling van de Duitse wijn, de wijngebieden in Duitsland, verschillende kwaliteiten en natuurlijk gaan we ook proeven van de heerlijke wijnen die Duitsland ons te bieden heeft. Zo weet u voortaan precies welke wijnen te bestellen op zakenreis in Duitsland!

Onze gastspreker is Felix Warners, mede-eigenaar van het Rieslinghuis in Zeist en expert op het gebied van Duitse wijn.

De ExportBorrel vindt plaats op het kantoor van Gateway to Germany in “Het Hoogeland” aan de Museumlaan 2 te UtrechtOost. Inloop is vanaf 17 uur en deelname is kosteloos. We hebben ruimte voor slechts 30 deelnemers, dus meld u vandaag nog aan! Aanmelden kan per email aan Christel de Back (christel.deback@g2g.nl). Programma: 17.00 – 17.30 uur

Inloop met drankje

17.30 – 17.45 uur

Introductie door Enrico Kretschmar (G2G)

17.45 – 19:00 uur

Presentatie met proeverij door Felix Warners

v.a. 19.00 uur

Netwerken bij een hapje en een drankje

3Duitse wijn & Duitse zaken