Page 1

“100% BIOLOGISCH MET RESPECT VOOR MILIEU EN DE BIODIVERSITEIT”!

HET LANDGOED VAN DE

GOUDEN BERG

Quinta do Monte d’ Oiro is een klein familiedomein op 50 kilometer ten noorden van de stad Lissabon bij de plaats Alenquer. Het domein is ruim 20 jaar geleden opgericht door ingenieur en staal handelaar José Bento dos Santos vanwege zijn grote passie voor eten en drinken. Deze wijnstreek valt onder de Vinho Regional Lisboa en behoort tot één van de meest dynamische en gevarieerde regios van Portugal. Josés grote liefde voor Rhônewijnen heeft er voor gezorgd dat wijngaarden voornamelijk zijn aangeplant met syrah en viognierstokken, maar ook met de inheemse druiven tinta roriz, touriga nacional en arinto. In 2006 is hij gestart met de conver- LISSABON sie naar biologische wijnbouw die in 2015 afgerond is met een officiële certificering.


LANGZAME RIJPING

PRACHTIGE ELEGANTIE

Vanaf 2012 is de dagelijkse leiding in handen van Francisco Bento dos Santos en samen met zijn team worden totaal 30 hectare wijngaarden bewerkt. De bodem bestaat voornamelijk uit kalksteen en klei en de stokken genieten van een Mediterraan klimaat dat sterk wordt beïnvloed door de nabijgelegen Atlantische Oceaan. De continu aanwezige verkoelende wind zorgt voor een langzamere rijping van de druiven. De wijnen vallen op door een prachtige elegantie met behoud van een fris en fruitig karakter.

TINTO

De syrahdruiven zijn afkomstig van verschillende wijngaarden en ondergaan een korte houtlagering. Levendig fruit met een vleug je specerijen en subtiele tonen van cederhout en zwarte peper.

BRANCO

Zeer aangename aroma’s van perzik, abrikoos en peer met een hint van hazelnoten. Volle smaak met een fris en pittig karakter.

ROSÉ

Deze wijn is gemaakt van syrahdruif uit één wijngaard. De oogst vind iets eerder plaats waardoor een frisse wijn ontstaat met een overweldigend fruitig karakter van manderijnen, citrus en veenbessen.

Francisco Bento dos Santos & Team

BRANCO RESERVA

De allerbeste wijngaard met viognierdruiven wordt op twee momenten geoogst en apart gevinifieerd. Dit resulteert in een complexe wijn met veel potentie om te ouderen. Rijk en intens in geur en smaak met tonen van geelfruit, specerijen en noten.

TINTO RESERVA

Syrah met een toefje viognier worden samen gevinifieerd. Elke vergelijking met een kwaliteitswijn uit het noordelijke Rhône gebied is terecht. Prachtige wijn die iedere liefhebber van krachtige wijnen zal verleiden.


GIFTS

STERRENRESTAURANT WAARDIGE WIJNEN

Quinta do Monte d’ Oiro maakt authentieke biologische wijnen die met liefde en vakmanschap zijn geproduceerd. Door een sterke link met gastronomie zijn ze vaak te vinden op wijnkaarten in Michelin sterren restaurants. Topwijnen die uitermate geschikt zijn om (zakelijk) cadeau te geven bij legio gelegenheden, mooi verpakt en mét een verhaal.

TINTO MAGNUM

Frivole en levendige wijn verpakt in een groot formaat. Anderhalve liter plezier voor een groot gezelschap.

2-VAKS KIST WIT EN ROOD RESERVA

Wit en rood gemaakt van speciaal geselecteerde druiven met een mooie uitstraling, een feest om te geven en te krijgen.

3-VAKS KIST TINTO RESERVA

Soms is één fles niet voldoende dus vullen wij deze wijnkist met drie flessen Tinto Reserva.


SPECIALITEITEN ALLES IS GERICHT OP HET MAKEN VAN TOPWIJNEN

“Wijn bestaat ongeveer 14% uit alcohol en 85% uit water, in slechts 1% moet de wijn haar karakter en emotie overbrengen”, aldus oenologe Graça Gonçalves. Daarom is het werk in de wijngaarden zeer belangrijk voor Graça. Zij krijgt ondersteuning van de Franse wijnconsultant Grégory Viennois. Grégory heeft zijn sporen in de wijnwereld verdiend als chef-wijnmaker bij Rhône specialist Michel Chapoutier en werkt nu als technisch directeur bij Domaine Laroche in de Chablis. Bij Quinta do Monte d’ Oiro is alles gericht op het maken van topwijnen en inmiddels bereiken de wijnen hoge scores bij gerenommeerde wijnjournalisten zoals Robert Parker en onze Harold Hamersma.

Graça Gonçalves SYRAH 24

TOURIGA NACIONAL

Op perceel 24 staan de originele klonen van oude syrahstokken die rechtreeks zijn geïmporteerd uit de beste Rhône wijngaarden van Michel Chapoutier. Intens geconcentreerde wijn van dezelfde pure klasse als een topwijn uit de Noordelijke Rhône is onmiskenbaar aanwezig.

De nationale druif van Portugal verdient vooral respect vanwege zijn bijzondere karakter en verrassende smaakintensiteit.

EX-AEQUO

Tinta Roriz is het synoniem voor de tempranillo druif en staat bekend als kwaliteitsdruif van het Iberisch schiereiland. Krachtige wijn met een gedoseerde houttoets, kruidig smaakpalet, warm en aantrekkelijk.

Deze wijn is ontstaan door de intense samenwerking met Michel Chapoutier. Blend van syrah en touriga nacional. Alle zintuigen raken betoverd door deze geweldige wijn. Lang bewaarpotentieel tot 15 jaar na oogstjaar.

TINTO RORIZ

Profile for Gastrovino

wijnbrief special  

WIJNHUIS QUINTA DO MONTE D’OIRO EEN PRACHTIG FAMILIEDOMEIN!

wijnbrief special  

WIJNHUIS QUINTA DO MONTE D’OIRO EEN PRACHTIG FAMILIEDOMEIN!

Advertisement