Page 1

FEELTHEHEAT

DigiFlame

PROGRAMMA

22-04-2010 Upstairs Weert


Menu U hebt een seizoen lang mogen genieten van een fantastisch voorgerecht in de vorm van een competitie maar vanaf vandaag gaan we toch echt beginnen aan het hoofdgerecht: de play-offs. In een best-of-three ontmoeting met Upstairs Weert zullen we gaan uitvechten welke club verder mag gaan naar de halve finales. In tegenstelling tot vele andere sporten is het in het basketbal mogelijk om de competitie met een straatlengte voorsprong als eerste te eindigen en dan toch geen landskampioen te worden. Aan de ene kant is dat natuurlijk jammer en misschien zelfs niet eerlijk maar aan de andere kant houdt het systeem wel in dat het tot het laatst toe spannend blijft. Immers, ‘we’ waren al weken lang zeker van de eerste plek, het restant van het seizoen zou schriftelijk afgedaan kunnen worden. Gelukkig is dat niet het geval, voor de echte liefhebber begint het seizoen nu pas echt. Ook tegenstander Weert was al enige tijd zeker van de achtste plaats in de competitie en heeft zich dus goed kunnen voorbereiden op GasTerra Flames als eerste opponent in de playoffs. Coach Ollie van Kempen kennende zal hij dat ook zeker gedaan hebben. Zijn team lijkt de laatste weken naar een goede vorm te zijn gegroeid en is klaar voor de play-offs. Verwacht

Colofon

u dan ook beslist geen ‘makkie’ deze eerste ronde want dat zal het zeker niet gaan worden. We hebben het dit seizoen al vele malen gezegd: hét grote verschil kunt u als publiek maken. Geen team in de Nederlandse FEB competitie heeft zo’n grote schare trouwe aanhangers als GasTerra Flames, geen hal wordt door tegenstanders zo gevreesd als de Martiniplaza. Maak die reputatie vandaag waar en schreeuw uw ploeg vanaf de eerste minuut naar die belangrijke eerste overwinning! Heeft u uw stem tot op heden gespaard, nu is de tijd om dat te veranderen! Uw team heeft u nodig, it’s Donar time! Voorgerecht, hoofdgerecht, staat er geen toetje op het menu? Welzeker, dat wordt over enige weken geserveerd op de Grote Markt. Laten we er met elkaar voor zorgen dat niet te missen. Wij wensen u een prettige wedstrijd.

Wedstrijdsponsor van vanavond

Balsponsor van vanavond

EDITIE Seizoen 2009-2010 | Play offs eerste ronde 22-04-2010 versus Upstairs Weert CONTACT Managementbureau GasTerra Flames, Postbus 2551, 9704 CN Groningen | tel.: 050-3683850 | www.gasterraflames.nl | info@gasterraflames.nl REDACTIE Ben Kah | Hink Jan Apotheker | Giacomo Grevo | Bas Kammenga FOTO'S Arnold Meijer ONTWERP La Compagnie OPMAAK Catharina Pool UITGAVE/ACQUISITIE FC Groningen Media DRUK Scholma Druk Bedum Niets uit deze uitgave mag zonder goedkeuring van GasTerra Flames worden overgenomen.


Favoriet Geen discussie. Met drie verloren wedstrijden in de competitie hebben we met 66 punten de eerste plaats behaald en staan we met kop en schouders aan de leiding van de ranglijst. Dan is de conclusie simpel en eenvoudig, we gaan vandaag als favoriet aan de Play-offs van dit seizoen beginnen. De laatste twee uitwedstrijden van de competitie waren niet zomaar een paar willekeurige duels. Den Bosch en Leiden werden beide in eigen huis verslagen en dat is natuurlijk een prima voorbereiding op de komende weken. Beide tegenstanders wisten ons in de competitie hier in Martiniplaza een keer te verslagen en daardoor zijn ze allebei toch een beetje anders dan alle andere tegenstanders. Dat het in Den Bosch momenteel niet echt lekker loopt is wel duidelijk. Coach Van Gent heeft zich een zware klus op de hals gehaald en heeft door het blessureleed zelfs Jos Frederiks weer de schoenen laten aantrekken terwijl die onlangs was gestopt met ballen om zich als assistent-coach verder nuttig te maken. Leiden is helemaal een apart verhaal. De ploeg onder leiding van Toon van Helfteren wist ons in Almere in de halve finale te verrassen en pakte vervolgens de Nationale beker. Een knappe prestatie die zeker de complimenten verdient. Zoals u wellicht weet zijn onlangs tijdens het gala in Amsterdam de seizoensprijzen uitgedeeld. We zullen ze hier niet allemaal bij langsgaan maar de belangrijkste ‘titels’, MVP en coach van het jaar, gingen beide verrassend naar de club uit Leiden. Matt Haryasz werd als enige speler van Donar verkozen als de center van

het All Starteam. Of deze verkiezingen nu het juiste beeld geven van het verloop van de hele competitie is aan een ieder om dat zelf te beoordelen. Waarschijnlijk heeft het resultaat van de Bekercompetitie bij de beslissers wel een grote rol gespeeld. Feit is dat de belangrijkste prijs van het seizoen in de komende weken toegekend zal worden aan de ploeg die vanaf nu de minste wedstrijden verliest en daarmee de kampioen van het land zal gaan worden.


36 Wedstrijden hebben we in competitieverband dit seizoen gespeeld en daarvan zijn er drie verloren. Bergen op Zoom eindigde als tweede met twaalf verloren wedstrijden. De ploeg die met twaalf gewonnen wedstrijden als achtste in de competitie is geëindigd is Weert, de tegenstander van vandaag in deze eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Play-offs. De regels zijn duidelijk, wie in deze ronde twee wedstrijden wint gaat door naar de halve finale. Daarmee wordt de druk op het resultaat enorm opgevoerd want een wedstrijd verliezen kan nu meteen betekenen dat het seizoen is afgelopen en dat de zomerperiode wel heel erg lang gaat duren. Als koploper en favoriet hebben we het thuisvoordeel in de hele serie veiliggesteld en dat scheelt natuurlijk een stuk. Maar nu moet het gebeuren. Nu kunnen we ons geen misstap meer veroorloven en nu moeten we laten zien dat we ook echt de beste zijn. Columnist Ronald van Dam noemt op de website van onze tegenstander van vandaag de ploeg onder leiding van coach Oliver van Kempen ‘anoniem’ en verwacht niet dat de club het ver zal schoppen in de Play-offs. Of hij gelijk heeft weten we binnen een paar dagen. Feit is dat dit soort wedstrijden compleet anders zijn dan de voorgaande duels. De spelers weten allemaal dat deze periode van het jaar het belangrijkste is als professioneel basketballer. Nu moet je als individu én als team laten zien dat je bestand bent tegen de druk en dat je boven jezelf kan uitstijgen. Dat is ook waar Macro en Hein Gerd de laatste tijd hard aan hebben gewerkt. Beide heren hebben de ervaring om met deze omstandigheden om te gaan. De ploeg is er nu absoluut klaar voor en heeft er enorm veel zin in.

Voor u als supporter betekent dit dus ook dat het nu moet gebeuren. We hebben het hele jaar ons kunnen voorbereiden op deze periode en het rendement daarvan moet nu naar boven komen. Als een volle Martiniplaza volledig achter de ploeg gaat staan is er voor de tegenstander bijna geen houden meer aan. Wij zijn de zesde speler van het team die de ploeg de vleugels geeft die ze nu zo goed kunnen gebruiken. Laat u horen, geniet van de wedstrijd en help Donar naar de overwinning. En zaterdag zien we elkaar natuurlijk weer in Weert!


Wedstrijdprogramma Datum zaterdag 24 april dinsdag 27 april Bij winst: zaterdag 1 mei donderdag 6 mei zaterdag 8 mei dinsdag 11 mei donderdag 13 mei

Aanvang

Wedstrijd

19.30 19.30 19.30 19.30 19.30

GasTerra Flames - ? ? - GasTerra Flames GasTerra Flames - ? ? - GasTerra Flames (indien nodig) GasTerra Flames - ? (indien nodig)

19.30 19.30

Upstairs Weert - GasTerra Flames GasTerra Flames - Upstairs Weert (indien nodig)

Voor het complete en actuele speelschema, zie www.gasterraflames.nl


Tegenstander: Weert Het zag er al lange tijd naar uit dat Weert op de achtste plek van de ranglijst zou eindigen. GasTerra Flames schudde de concurrentie enkele weken geleden definitief af. En zo staan de ploegen uit Groningen en Midden-Limburg voor de vijfde keer tegenover elkaar. Viermaal eerder won de noordelijkste van de twee teams. In Weert bivakkeert men het hele seizoen al rond de achtste plek van de ranglijst. Het winnen van exact een derde van de 36 competitieduels was daarvoor voldoende. Sinds de ontmoeting van eind februari in Martiniplaza is er overigens wel wat veranderd in de status van Weert. De ploeg bleek namelijk tweemaal in staat te winnen van een ploeg uit de top-5 van de ranglijst. In de 29ste competitiewedstrijd van het seizoen werd Leiden namelijk verslagen. En onlangs was de ploeg van coach Oliver van Kempen in eigen hal te sterk voor Bergen op Zoom. De overige tien zeges werden behaald tegen Rotterdam (3x), Zwolle (3x), Leeuwarden (2x) en Amsterdam (2x).

De rotatie van coach Van Kempen en zijn assistent Terence Stansbury bestaat uit zes Amerikanen en drie Europeanen. De guards zijn Mark Porter (12,4 punten) en Rod Earls (11,5) en forwards Kurtis Rice (9,3), Calvin Walls (9,2), Elijah Palmer (17,7) en Demitrius Nelson (8,2). Nederlanders Mitchel Kouwijzer en Niels Vorenhout komen net als de Belg Hugo Sterk van de bank. Komende zaterdag speelt Weert de thuiswedstrijd in de kwartfinales opnieuw tegen GasTerra Flames. Het is de 41ste officiële wedstrijd voor de ploeg die in 1995 nog landskampioen werd. Als Weert nog een 42ste wedstrijd wil spelen, zal de ploeg vanavond of komende zaterdag minimaal één keer moeten stunten.

Laatste vijf competitieontmoetingen 28-02-2008 21-12-2008 22-02-2009 30-01-2010 25-02-2010

Hanzevast Capitals – Upstairs BSW Hanzevast Capitals – Upstairs BSW Hanzevast Capitals – Upstairs BSW GasTerra Flames – Upstairs BSW GasTerra Flames – Upstairs BSW

97-61 74-72 90-80 113-76 87-61


Under Teams Bekerwinnaar GasTerra Flames under-20 speelt zondagmiddag de laatste reguliere competitiewedstrijd en kon afgelopen dinsdag in Den Helder deelname aan de Final

Four afdwingen. Under-18 kan zaterdag in Zwolle datzelfde doen. Under-16 was al een tijdje zeker aan deelname aan de halve finales in de strijd om de landstitel.

Under 20 Of GasTerra Flames de play-offs nog in zicht heeft, hangt grotendeels af van de wedstrijd van afgelopen dinsdagavond. Toen nam de ploeg van Anjo Mekel het in Den Helder op tegen de directe concurrent Noordkop. Bij winst zijn de Groningers geplaatst. Bij een verlies met minder dan zestien punten verschil kan een misstap van Den Helder nog uitkomst bieden. za 10-04-2010: GasTerra Flames - Binnenland Barendrecht W 102-60 za 17-04-2010: BS Leiden - GasTerra Flames W 53-83 di 20-04-2010: BV Noordkop Den Helder - GasTerra Flames uitslag n.n.b. zo 25-04-2010: GasTerra Flames - WB Giants Bergen/Zoom 12:30

Under 18 De under-18 van coach Michel Houttuin heeft het ticket voor de Final Four bijna binnen. Een overwinning op Z.A.C. uit Zwolle aanstaande zaterdag is voldoende voor plaatsing. De ploeg won de afgelopen zaterdagen van de nummers 1 en 2 van de ranglijst en passeerde Mosquito’s daardoor via onderling resultaat. Ook Almere plaatste zich voor de kruisfinales. za 27-03-2010: UBALL Utrecht - GasTerra Flames W 81-93 zo 11-04-2010: GasTerra Flames – Mosquito’s Amsterdam W 98-82 zo 18-04-2010: GasTerra Flames - Almere Pioneers W 71-66 za 24-04-2010: Z.A.C. Zwolle - GasTerra Flames 16:00

Under 16 De jongste jeugdploeg zal na zaterdag als koploper eindigen in de reguliere fase van de competitie. De ploeg verloor twee weekenden geleden voor de tweede keer in de competitie. Tegenstander was Lokomotief uit Rijswijk, dat ook de opponent is in de eerste fase van de Final Four. Mosquito’s uit Amsterdam en BS Weert zijn de andere deelnemers. zo 11-04-2010: GasTerra Flames - Lokomotief Rijswijk V 67-82 za 17-04-2010: Harlemlakers - GasTerra Flames W 39-60 zo 18-04-2010: WB Giants Bergen/Zoom - GasTerra Flames W 52-60 za 24-04-2010: GasTerra Flames - Rotterdam Basketbal (ALO) 12:30


GasTerra Flames

Nr. NAAM

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Robby Bostain Tim Blue Aron Roye Jason Ellis Jason Dourisseau Sander de Roos Matthew Otten Steve Ross Bas Rozendaal Mark Peter Hof Matt Haryasz Matt Bauscher

LENGTE POSITIE

1.94 m 2.05 m 1.82 m 2.01 m 1.96 m 1.95 m 1.96 m 2.01 m 2.12 m 1.97 m 2.10 m 1.88 m

Pointguard Forward Pointguard Forward Guard/Forward Small forward Guard Forward Powerforward Powerforward Center Guard

GEB.DAT.

16-03-1984 10-06-1984 03-04-1988 16-12-1982 07-12-1983 22-01-1991 08-12-1981 11-10-1980 01-03-1986 02-01-1990 20-03-1984 25-04-1985

VORIG SEIZOEN

Landstede Basketbal West Brabant Giants Hanzevast Capitals Idaho Stampede, USA KR Reykjavik, IJsland Hanzevast Capitals BC Lugano Tigers, Zwi Upstairs Weert Hanzevast Capitals Hanzevast Capitals Telindus BC, Oostende B Aris Friesland

Coach Marco van den Berg Assistent coach Hein Gerd Triemstra Teammanager Rob van Westrienen Fysiotherapeut Edwin Keijzer Verzorger Luc Mulder Scouts Alfons Mulder, Henk Pijp, Marije Bijstra, Myriam Bijstra Camera Joop van der Weerd, Chris Dagelet, Rogier Deelman, Bart Kruizinga, Jan Suidhoff


Upstairs Weert

Nr. NAAM

LENGTE POSITIE

GEB.DAT.

4 Leon Smeets 1.82 m Guard/Forward 20-02-1989 5 Mitchel Kouwijzer 1.84 m Guard/Forward 16-03-1987 6 Mark Porter 1.85 m Guard 15-05-1986 7 Yves Rogers 1.91 m Guard/Forward 08-12-1989 8 Hugo Sterk 1.93 m G/Forward 01-08-1982 9 Rod Earls 1.88 m Guard/Forward 06-02-1985 10 Niels Vorenhout 2.02 m Forward 17-03-1980 11 Kurtis Rice 1.98 m Forward 30-11-1982 13 Bart Tooms 2.10 m Powerforward 26-04-1983 14 Calvin Walls 2.01 m Powerforward 24-01-1985 15 Elijah Palmer 2.01 m Center/Forward 20-02-1981 21 Nelson Demetrius 2.03 m Center/Forward 01-04-1986 Coach Oliver van Kempen Assistant coach Terence Stansbury

VORIG SEIZOEN

Weert U20 Den Helder Wagner (VS) Weert Weert Stockholm (Zweden) Weert Lathi (Finland) Weert Kouvola (Finland) Gm端nden (Oostenrijk) Citadel (VS)


Merchandise Elke thuiswedstrijd van GasTerra Flames vind je de stand van de merchandise in de zaal. Hier zijn allerlei artikelen te verkrijgen; leuk voor jezelf, maar ook zeker leuk als kadootje, voor elke basketballiefhebber Cadeaubon (bedrag naar eigen keus in te vullen) Wedstrijdshirt thuis € 40,00 Fleece jacket € 35,00 Basketbal Spalding € 15,00 T-shirt wit of donkerblauw € 12,50 Fansjaal € 10,00 Cap € 10,00 Muts € 10,00 Autosjaaltje € 7,50 Mok € 7,50 Slabbetje € 7,50 Rugzakje € 5,00 Vaantje/baniertje € 4,00 Sleutelhanger basketbal € 3,00 Stressbal € 2,00 Bangsticks € 2,00 Sleutelhanger foto € 1,50 Pen € 1,00 Sticker € 0,50 mes rra Fla ames e GasTe a Fl sTerr e Ga ndis a h ____ erc

rchandis

bon Me

Cadeau

n M ______ ubon € __

eae va wa adard Ter C __/____

____/__

ven d.d.

Uitgege

______

rker ___

ewe af med

zegge

_ ______

tum. afgifteda __

Ter

na __/__ 1 jaar ig tot __n./__ ante on geld n cont . __d tijdens de Cadeaub sselbaar tege ____ de stan en d.d ____ aar bij tiniplaza. Niet inwi tg egev . ____ inwi Mar Ui sselb Alleen dstri jden in ____ datum rker afgifte thuiswe dewe r na f me 1 jaa nten. ens de tot nta Paraa ldig en co nd tijd sta n ge teg . aubo elbaar r bij de iplaza de Ca inwiss elbaa Martin Niet n inwiss en in ijd Allee edstr thuisw

Para

rde

waa

van

__

____

____

____

____

____

____

____

____

e __

zegg

euro__ ______ ____

______

______

______

______

euro


Partners & Sponsors Partners

Sponsors

www.hanos.nl

www.hanos.nl


Eerlijk duurt het langst Elk seizoen duikt rond deze tijd de vraag op of Play-offs wel een eerlijk systeem is om te bepalen wie zich tot kampioen mag laten kronen. Er zijn grofweg twee kampen. Het ene kamp vindt dat het team dat gemiddeld over het hele seizoen de beste is (en dus in de reguliere competitie bovenaan eindigt) de echte kampioen is. Nou vind ik zelf dat de begrippen gemiddeld en kampioen een beetje haaks op elkaar staan. Wij Nederlanders houden heel erg van gemiddeld. Wij vinden dat 'de norm'. Dat zie je bijvoorbeeld terug in het weerbericht. Daar wordt altijd gesproken over een temperatuur die onder of boven 'normaal' is, terwijl bedoeld wordt onder of boven het gemiddelde. Een normatief (en dus subjectief) begrip wordt verward met een objectieve (statistische) norm. Kunt u mij nog

volgen? Dan bent u in elk geval bovengemiddeld en abnormaal intelligent. Het andere kamp is van mening dat het kampioenschap moet worden bepaald door het pieken op het juiste moment. Dat je als het ware een heel seizoen toewerkt naar een situatie waar alle puzzelstukjes op hun plek vallen en het geniale plan van de coach werkelijkheid wordt. U snapt het al, ik zit in dit kamp. Topsport bedrijven en gemiddeld presteren sporen niet met elkaar. Topsport is pieken op de momenten dat het erop aankomt. Of door het ijs zakken natuurlijk. Ik ben heel erg benieuwd wat we vanavond gaan zien. De aanloop naar de Play-offs was dit jaar indrukwekkend en niet eerder vertoond. Dat geeft veel vertrouwen maar ook veel druk. En resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor‌ Giacomo Grevo


Arcos Travel Pauzespel Tijdens de rust van deze wedstrijd spelen we de grote finale van het Arcos Travel Pauzespel. De winnaar ontvangt een reis naar Amerika en bezoekt daar een wedstrijd tussen 2 teams uit de NBA!

Winnaar vorige keer

Reischeque aangeboden door:

Bloemen aangeboden door:


BBC leden A AaaBee Accountants | ABN AMRO | Adbeco Accountants en Belastingadviseurs | Aesus Consultancy & Training Groep | Alfa College Sport en Bewegen | Amulet | Anjo Groefsema Schoonmaak en glazenwassersbedrijf | AON Risk Services | Arbo Unie | Arcos Travel | Autobusbedrijf Doornbos | Azimuth Geodetic Landmeetkundig Ingenieursbureau B B&L Exhibits | BCIM | BDO CampsObers Accountants & Adviseurs | Beijk Catering Service | Beljon + Westerterp | Bike Totaal Kuiper | Bloemen-Mozaïek | Bloemhof & Pleiter Auto’s | Bos Incasso | Boter Reclamemakers | BoutOveres Advocaten | Bouwbedrijf Plas | Bouwbedrijf R. van der Sluis | B-Qa Professionals in Test en Acceptatie | Breuer Institute | Broekema Nielsen | Buisman Stukadoors- en Afwerkingsbedrijf C Century Auto Groep | Chris Russell | Cofely Noord | ColliCare Logistics D Dagblad van het Noorden | DealMakers | De Friesland Zorgverzekeraar | De Grijs Assurantiën | De Haan Advocaten en Notarissen | De Ruiter Horeca | Deloitte Belastingadviseurs | Destic Kunststoffen | DetaWerk Beheer | DJ Events | Drukkerij van Denderen | DVT Communicatie E Electrabel Nederland | Energiewacht | Ernst & Young F FC Groningen Media | Felland Holding | Flex4 | Folkert Konings | Friesland Bank G GasTerra | Gasunie | Gedon | Gemeente Groningen (bestuur) | Gemeente Groningen (economische zaken) | Gemeente Groningen (OCSW) | Gjald | Globe Camerabeveiliging | GOM Schoonhouden | GPTRAVEL.NL | Groenvoorziening A.J. van der Werf | Groothandel Bergsma H H. Bosman Beheer | Hampshire Hotel - Plaza Groningen | Hanos Groningen | Hans Joling Schilderwerken | Hanze Events | Hanze Instituut voor Sportstudies | Hanzevast Capital | Heeredwinger Advies | Heijkoop & Partners | Het Kasteel | Het Servicekantoor | HOF audio - licht - beeld | Hoormann Projectinrichting | Hut & Co Registeraccountants I Indoorcenter & Soccercenter Groningen | Intratuin | iWink J John Schokker Makelaardij K KEMA Nederland | Klupp | Knooppunt Groningen | Koop Holding | KPMG | Kwadrant Interieurbouw L La Brosse Schilders | La Compagnie | Lambeck Harms Notarissen | Lichtreclame John Matthijssen | Lupige Conceptz | Olie media M Makkes Systeembouw | Management Resultants Noord | Management Team Noord | Manisch Creatief | Martiniplaza | Medisch Centrum Zuid | Meeùs | Mijn Accountant | MUG Ingenieursbureau N Nationale Fiets Projecten | NedCoat Groningen | Newscafé | Nicolai & Tabak Accountants en Adviseurs | Nijestee | NITT (Noordelijk IT Team) | NNS | Noorderlink | Noorderpoort | Noordlease O O&I Services | ON AIR | Ophtec P P&P Projects | PerkinElmer | Perspectief Werving & Selectie | Petra & Wilfred Haafs De Echte Bakker | PK Automatisering | PlasBossinade | Plaza Sportiva Health & Spa | Polichlo Safety & More | Preventief Veiligheidsdiensten | PricewaterhouseCoopers | Professional Business Coach | Prominent People | Provincie Groningen R Rabobank Stad en Midden Groningen | RCG grafimedia | Rolta Benelux | RTV Noord S SAB Accountants & Adviseurs | Schelde Sports | Schilders de Vries | Sherpas Proyects | Snowlimits | Staal Prepress T Taxibedrijf Xitax | Team 4 Architecten | Topsport Noord Nederland | Trip Advocaten en Notarissen U Univé Groningen V Van Wijnen Groningen | VCD Business Intelligence | VDL Bus & Coach | Verkeersschool Oosterpoort | VH ICT-diensten | VNC Zeevaert | Voorneveld Architectuur | Vos Interieur | VosLibert Communicatie W Wardenburg Beveiliging | Weggemans Incasso & Gerechtsdeurwaarders | Wiebe Oldenburger Autoschade | Wieldraaijer Aanhangwagens Z Zorgbedrijf

digiflame 20100422  

PROGRAMMA DigiFlame 22-04-2010 Upstairs Weert Wedstrijdsponsor van vanavond Balsponsor van vanavond Ook tegenstander Weert was al enige tijd...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you