Page 1

FEELTHEHEAT

DigiFlame

PROGRAMMA

11-03-2010 De Friesland Aris


Oude bekenden Vandaag de wedstrijd tegen buurman Aris uit Leeuwarden. De clash tussen Groningen en Friesland (verderop in dit boekje meer daarover) staat meestal garant voor een aantrekkelijke wedstrijd die, gelukkig voor ons, meestal in Gronings voordeel wordt beslist. Let wel: meestal! Want resultaten uit het verleden… u kent de tekst. Dat coach Pete Miller Groninger roots heeft zal u niet onbekend zijn. Hij is het zelf in ieder geval nog niet vergeten want tijdens bijna iedere persconferentie na afloop van een thuiswedstrijd tegen Aris heeft hij het er wel even over. En natuurlijk herinneren de ‘oudere’ fans onder ons zich allemaal de glorietijd die Pete destijds met zijn Donar hier beleefde. Vandaag staat hij aan de andere kant van het veld en zal alles doen om van datzelfde Donar te gaan winnen. Vandaag ook een weerzien met een andere oude bekende: Sam Jones, ooit point-guard bij Den Bosch, werd kort geleden aangetrokken als vervanger van Tristan Blackwood die naar datzelfde Den Bosch verhuisde. Wie Sam Jones kent weet dat hij telkens na een score met twee vingers in de lucht wijst om een hogere macht te bedanken. Laten we hopen vandaag niet al te vaak dat gebaar te hoeven zien…

Colofon

Dan iets heel anders: De vaste column van Omus zult u vanaf heden moeten missen. Omus heeft aangegeven vanwege persoonlijke redenen te willen stoppen met zijn bijdrage, een wens die wij uiteraard respecteren. Op deze plaats willen we Omus hartelijk danken voor al zijn gedachtespinsels die hij in zijn eigen bekende stijl met ons wilde delen. We zullen hem missen. Gelukkig staat zijn vervanger al klaar en dus kunt u vanaf nu genieten van de scherpe en humoristische bijdragen van Giacomo Grevo die soms controversieel zijn maar altijd gespreksstof opleveren. Giacomo, welkom bij het redactieteam! We wensen u een prettige wedstrijd toe.

Wedstrijdsponsor van vanavond

Balsponsor van vanavond

WWW.NOORDERLINK.NL

EDITIE Seizoen 2009-2010 | Competitie 11-03-2010 versus De Friesland Aris CONTACT Managementbureau GasTerra Flames, Postbus 2551, 9704 CN Groningen | tel.: 050-5957125 | www.gasterraflames.nl | info@gasterraflames.nl REDACTIE Ben Kah | Hink Jan Apotheker | Giacomo Grevo | Bas Kammenga FOTO'S Arnold Meijer ONTWERP La Compagnie OPMAAK Catharina Pool UITGAVE/ACQUISITIE FC Groningen Media DRUK Scholma Druk Bedum Niets uit deze uitgave mag zonder goedkeuring van GasTerra Flames worden overgenomen.


We zijn goed bezig Na de wedstrijd van vandaag spelen we nog twee wedstrijden thuis en moeten er nog vijf uitduels gespeeld worden voordat de Play-offs gaan beginnen. Een mooi moment om nu even te kijken naar de bezoekersaantallen tot nu toe. Als we de bekerwedstrijden even niet meetellen, 3 december en 23 februari, zijn er tot op heden dit seizoen gemiddeld 2802 bezoekers naar de thuiswedstrijden van GasTerra Flames gekomen. Een ongekend hoog aantal als je kijkt naar de hele basketbalcompetitie maar ook vergeleken met de andere zaalsporten. Dat is iets waar we enorm trots op mogen zijn. Bovendien is de kans bijzonder groot dat in de komende maanden dit gemiddelde aantal alleen nog maar hoger zal worden. De verloren wedstrijd tegen Den

Bosch van 6 februari werd het best bezocht met 3970 bezoekers. Dat u het even weet, als er 4293 stoeltjes bezet zijn kunnen we spreken van een uitverkocht huis. Dat we dit seizoen nog minimaal één keer een uitverkocht huis zullen bereiken is eigenlijk wel een zekerheidje te noemen. Of dat in de reguliere competitie zal gebeuren is niet waarschijnlijk omdat de topper tegen Bergen op Zoom op dinsdag 30 maart zal worden gespeeld en statistisch is gebleken dat dinsdagen niet erg succesvol zijn voor wat betreft de bezoekersaantallen. Donderdag 22 april gaan de Play-offs beginnen en dat wordt natuurlijk een heel ander verhaal. Daar wil iedereen bij zijn want dan komen de wedstrijden waar het er echt om gaat. De kans is erg groot dat we als eerste de competitie zullen beëindigen waardoor het aantal thuiswedstrijden in de Play-offs maximaal zal zijn. Dat is meteen ook de


enige prijs die we bereiken door als nummer één de competitie af te sluiten maar dat thuisvoordeel is voor ons zeker een bijzonder prettige bijkomstigheid. Het kan ook anders. Afgelopen zaterdag speelden we de zoveelste uitwedstrijd in en tegen Zwolle en daar bleek maar weer dat de opkomst van publiek bij een basketbalwedstrijd erg kan verschillen. Er waren ongeveer 150 supporters uit Groningen meegekomen om Flames te ondersteunen en daarmee waren we in de meerderheid in de thuishal van Landstede. Het is te hopen dat Zwolle in de toekomst het toch weer voor elkaar krijgt om haar supporters naar de wedstrijden te krijgen want zo’n situatie als afgelopen zaterdag zal toch ook voor de spelers niet erg motiverend zijn. Vorige week bleek ook dat wij als supporters in Groningen een reden kunnen zijn voor spelers om hun contract te verlengen. Matt Haryasz verlengde zijn contract met nog een seizoen en één van zijn redenen daarvoor was zijn binding met het publiek. Nou, we kunnen u allemaal dus feliciteren. Dat Matt ook volgend jaar hier in Martiniplaza te zien zal zijn mag absoluut als bijzonder goed nieuws worden beschouwd en u heeft daar dus duidelijk ook een rol in gespeeld. Diezelfde Matt was vorige week ook één van de spelers die samen met prijswinnaars Ton Evers en Tineke de Haan meedeed aan het ‘Dinner with the Stars’. Op de site van GasTerra Flames kunt u daar nog een uitgebreid verslag van lezen. Tijdens die gezellige avond in het News Cafe sprak Matt uitgebreid over het Groningse publiek en over het feit dat hij het hier enorm naar zijn zin heeft. Zo zei hij onder andere:

‘laatst die wedstrijd waarop ik met de bal vrij kwam op de driepuntslijn, de fans begonnen te roepen “shoot!”, geweldig toch zoiets. Zelfs de scheidsrechter kwam naar me toe om te vragen waarom ik niet schoot, hij had me er vier punten voor gegeven als ik raak had geschoten. Nee, daar zijn anderen beter in dan ik maar het feit dat de fans zo op mij reageren is geweldig’. Vandaag spelen we de wedstrijd tegen de ploeg uit Friesland. Zoals u ongetwijfeld weet heeft Aris onlangs een spelerswissel moeten ondergaan. Door het wegvallen van Dean Oliver bij Den Bosch werd de guard van Leeuwarden Tristan Blackwood min of meer teruggehaald naar Eiffel omdat door de samenwerking tussen de twee clubs deze optie altijd een mogelijkheid is. Als vervanger voor Tristan speelt nu Sam Jones op de point bij de Friezen. Kent u hem nog? Hij is met name te herkennen aan de twee omhoog gerichte wijsvingers als hij tot een score weet te komen. Zullen we dat vandaag ook weer gaan beleven? Waarschijnlijk wel, sommige dingen veranderen tenslotte nooit. Laten we vanavond ook allemaal naar boven gaan wijzen bij elke score die wij als ploeg maken. Sam zal het vast wel weten te waarderen.


VIKINGS FANCLUB VAN DONAR ALGEMENE LEDENVERGADERING WOENSDAG 24 MAART 2010 AANVANG 20.00 UUR HET KASTEEL, MELKWEG 1 (hoek Westersingel-Kraneweg) De locatie is ter beschikking gesteld door partner Noorderpoort van GasTerra Flames. Alle leden ontvangen medio maart verdere informatie en alle relevante stukken.


Tegenstander: Leeuwarden Een week geleden heeft Aris Leeuwarden zich al geplaatst voor de play-offs om het landskampioenschap. In de resterende acht wedstrijden richt de ploeg zich nog op de vijfde plek van de ranglijst. De huidige zesde plek moet verdedigd worden ten opzichte van de nummer 7, Amsterdam. Daarmee is het seizoen voor de Friezen nu al als succesvol te bestempelen. De ploeg staat – voor zover mogelijk bij een even aantal van tien ploegen – precies in het midden van de ranglijst en heeft evenveel overwinningen als nederlagen op driekwart van de rit. De enige echt teleurstellende uitslag stond op 7 januari op de scoreborden, toen hekkensluiter Rotterdam in eigen huis een spaarzame overwinning.

Van GasTerra Flames werd door de Friezen dit seizoen al viermaal verloren. Tweemaal in Het Kalverdijkje en tweemaal in Martiniplaza. In een van de gevallen was er sprake van een bekerduel. Daarmee blijft de ploeg uit Groningen een moeilijk te nemen horde voor het team van coach Pete Miller. Alleen de allereerste ontmoeting ooit in Martiniplaza werd gewonnen door Aris. Sindsdien werden alle noordelijke derby’s gewonnen door de Groningers. Aderlating voor Aris is overigens het vertrek van pointguard Tristan Blackwood naar ‘grote broer’ Den Bosch. De Amerikaan werd door de vice-kampioen opgeëist toen Dean Oliver geblesseerd raakte bij de Brabantse ploeg. Voor het restant van de competitie vond Aris evenwel in Sam Jones een waardige opvolger voor Blackwood. Jones speelde de afgelopen drie wedstrijden bij Leeuwarden. Afgelopen zaterdag werd na liefst driemaal overtime in eigen huis verloren van ZZ Leiden.

Het was op een moment dat de Leeuwarders hadden genoten van hun kerstvakantie, terwijl de Rotterdammers tijdens de jaarwisseling juist in training waren gebleven. Met name de recente overwinningen in februari op zowel Den Bosch als Bergen op Zoom, zullen de ploeg een enorme Laatste vijf competitieontmoetingen 22-12-2007 Hanzevast Capitals – Aris Friesland 113- 80 impuls hebben gegeven. Het ziet er namelijk 05-04-2008 Hanzevast Capitals – Aris Friesland 107- 76 sterk naar uit dat één van die twee ploegen in 22-11-2008 Hanzevast Capitals – Aris Friesland 103-101 de kwartfinale van de play-offs tegenstander 26-03-2009 Hanzevast Capitals – Aris Friesland 103- 85 21-11-2009 GasTerra Flames – De Friesland Aris 95- 70 zal worden van De Friesland Aris.


Under Teams De competities bij de jeugd naderen de eindfase. Under-20 en under-18 hebben nog volop zicht op een plek bij de Final Four. Under-16 stevent af op de koppositie na de

reguliere competitie. In het bekertoernooi staat voor under-20 over ruim twee weken de finale tegen Rotterdam op de rol.

Under 20 De under-20 van GasTerra Flames speelt op zondag 28 maart om 10.30 uur in Almere de bekerfinale tegen Rotterdam under-20. De ploeg stevent in de competitie af op deelname aan de Final Four. Met vijftien zeges uit 21 duels en nog zeven duels te gaan heeft de ploeg van coach Anjo Mekel met name Noordkop nog als naaste concurrent voor de vierde plek. za 06-03-2010: EiffelTowers Den Bosch - GasTerra Flames V 107-83 za 13-03-2010: Matrixx Magixx - GasTerra Flames 13:00 zo 20-03-2010: GasTerra Flames - Landstede Basketbal (ALO) 15:00 zo 28-03-2010: GasTerra Flames – Rotterdam (finale/Almere) 10:30

Under 18 De under-18 heeft afgelopen weekend verloren van Waterland en gaat spannende weken tegemoet in de strijd met Mosquito’s om de tweede plek op de ranglijst. Beide teams hebben 11 van de vijftien ontmoetingen gewonnen en nog zes wedstrijden te gaan. Koploper Almere Pioneers lijkt af te stevenen op de koppositie en daarmee plaatsing voor de kruisfinales. za 06-03-2010: Waterland Purmerend - GasTerra Flames V 72-69 zo 14-03-2010: GasTerra Flames - UBALL Utrecht 16:45 za 20-03-2010: De Groene Ster Leeuwarden - GasTerra Flames 15:30 za 27-03-2010: UBALL Utrecht - GasTerra Flames 20:30

Under 16 De jongste jeugdploeg van de Flames heeft negentien van de twintig competitiewedstrijden gewonnen en nog acht wedstrijden te gaan. De plaatsing voor de Final Four kan de ploeg van Cyril Weerkamp haast niet meer ontgaan. In het weekend van 20/21 maart speelt het team op zaterdag tegen BV Lely in de ALO en op zondag tegen WBB Giants in het WAS op Zernike. za 06-03-2010: EiffelTowers Den Bosch - GasTerra Flames W 48-63 za 13-03-2010: Almere Pioneers - GasTerra Flames 15:00 za 20-03-2010: GasTerra Flames - BV Lely Amsterdam (ALO) 12:30 zo 21-03-2010: GasTerra Flames - WB Giants Bergen/Zoom 14:30


GasTerra Flames

Nr. NAAM

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Robby Bostain Tim Blue Aron Roye Jason Ellis Jason Dourisseau Sander de Roos Matthew Otten Steve Ross Bas Rozendaal Mark Peter Hof Matt Haryasz Matt Bauscher

LENGTE POSITIE

1.94 m 2.05 m 1.82 m 2.01 m 1.96 m 1.95 m 1.96 m 2.01 m 2.12 m 1.97 m 2.10 m 1.88 m

Pointguard Forward Pointguard Forward Guard/Forward Small forward Guard Forward Powerforward Powerforward Center Guard

GEB.DAT.

16-03-1984 10-06-1984 03-04-1988 16-12-1982 07-12-1983 22-01-1991 08-12-1981 11-10-1980 01-03-1986 02-01-1990 20-03-1984 25-04-1985

VORIG SEIZOEN

Landstede Basketbal West Brabant Giants Hanzevast Capitals Idaho Stampede, USA KR Reykjavik, IJsland Hanzevast Capitals BC Lugano Tigers, Zwi Upstairs Weert Hanzevast Capitals Hanzevast Capitals Telindus BC, Oostende B Aris Friesland

Coach Marco van den Berg Assistent coach Hein Gerd Triemstra Teammanager Rob van Westrienen Fysiotherapeut Edwin Keijzer Verzorger Luc Mulder Scouts Alfons Mulder, Henk Pijp, Marije Bijstra, Myriam Bijstra Camera Joop van der Weerd, Chris Dagelet, Rogier Deelman, Bart Kruizinga, Jan Suidhoff


De Friesland Aris

Nr. NAAM

LENGTE POSITIE

GEB.DAT.

Pete Miller Jan Harder, Piet Bouius Marina van der Bij, Stephanie Doderlin-de Win

4 Martin de Jong 1.80 m Guard 16-04-1991 6 Bob van den Enden 1.97 m Forward 11-06-1989 7 Andrew Dawson 1.90 m Pointguard 02-03-1987 8 Keith Spencer 2.03 m Forward 24-04-1985 9 Rein van der Kamp 2.02 m Forward 16-07-1979 10 Jeroen van der List 2.12 m Center 09-12-1989 11 Jayme Miller 2.03 m Forward/Center 02-02-1985 12 Joost Padberg 2.02 m Forward 14-04-1989 14 Craig Moore 1.91 m Guard 08-09-1986 15 Darryl Monroe 2.01 m Center 30-01-1986 21 Sam Jones 1.92 m Pointguard 29-04-1978 Coach Verzorgers Scouts

VORIG SEIZOEN

Aris U 18 Aris Friesland Amsterdam Aris Friesland Aris Friesland Indian Hill CC Aris Friesland Eiffeltowers Northwestern Uni. George Mason Keravnos (Cyp)


Merchandise Elke thuiswedstrijd van GasTerra Flames vind je de stand van de merchandise in de zaal. Hier zijn allerlei artikelen te verkrijgen; leuk voor jezelf, maar ook zeker leuk als kadootje, voor elke basketballiefhebber Cadeaubon (bedrag naar eigen keus in te vullen) Wedstrijdshirt thuis € 40,00 Fleece jacket € 35,00 Basketbal Spalding € 15,00 T-shirt wit of donkerblauw € 12,50 Fansjaal € 10,00 Cap € 10,00 Muts € 10,00 Autosjaaltje € 7,50 Mok € 7,50 Slabbetje € 7,50 Rugzakje € 5,00 Vaantje/baniertje € 4,00 Sleutelhanger basketbal € 3,00 Stressbal € 2,00 Bangsticks € 2,00 Sleutelhanger foto € 1,50 Pen € 1,00 Sticker € 0,50 mes rra Fla ames e GasTe a Fl sTerr e Ga ndis a h ____ erc

rchandis

bon Me

Cadeau

n M ______ ubon € __

eae va wa adard Ter C __/____

____/__

ven d.d.

Uitgege

______

rker ___

ewe af med

zegge

_ ______

tum. afgifteda __

Ter

na __/__ 1 jaar ig tot __n./__ ante on geld n cont . __d tijdens de Cadeaub sselbaar tege ____ de stan en d.d ____ aar bij tiniplaza. Niet inwi tg egev . ____ inwi Mar Ui sselb Alleen dstri jden in ____ datum rker afgifte thuiswe dewe r na f me 1 jaa nten. ens de tot nta Paraa ldig en co nd tijd sta n ge teg . aubo elbaar r bij de iplaza de Ca inwiss elbaa Martin Niet n inwiss en in ijd Allee edstr thuisw

Para

rde

waa

van

__

____

____

____

____

____

____

____

____

e __

zegg

euro__ ______ ____

______

______

______

______

euro


Partners & Sponsors Partners

Sponsors

www.hanos.nl

www.hanos.nl


't Kan Friezen, 't kan dooien Een wedstrijd tegen Aris is een mooie aanleiding voor een stukje over de verschillen tussen Groningers en Friezen. Hoewel, zowel in Groningen als in Friesland krimpt de bevolking steeds sneller, dus binnenkort gaat het verschil letterlijk nergens meer over. Maar nu kan het nog en dus doe ik het. Ik denk dat het belangrijkste verschil mooi gesymboliseerd wordt door standbeelden. Standbeelden? Jazeker, standbeelden. In beide provincies is het belangrijkste standbeeld een dier. In Leeuwarden staat Us Mem (een koe) en in Groningen het Peerd van Ome Loeks. Het beeld in Leeuwarden is bloedserieus bedoeld, de melkkoe is immers de bron van Friese welvaart. Het Peerd van Ome Loeks komt uit een kinderrijmpje en is een lolletje. De symboliek? Friezen nemen zichzelf erg serieus en vinden Frieslan Boppe. Groningers relativeren zichzelf graag de grond in. Friezen spreken een taal (vinden ze zelf) en Groningers een dialect (anderen vinden het een spraakgebrek). Mensen die zichzelf erg serieus nemen (zie Geert W en Agnes K) kunnen nergens om lachen, mensen die zichzelf relativeren maken overal grappen over. Groningers hebben wel humor en Friezen niet, dat is het voornaamste verschil. Friezen zijn dus net Duitsers en Groningers zijn net Engelsen, wat geografisch een beetje raar, maar toch waar is. Friezen worden waarschijnlijk dan ook boos als ze dit stukje lezen omdat ze niet snappen dat het grappig (bedoeld) is. Dat wordt dus nooit wat, die fusie tussen Groningen en Friesland. Tenzij Pete Miller de Commissaris

van de Koningin wordt. Want als er iemand is die heel serieus met zijn vak bezig is en tegelijkertijd beschikt over het vermogen om zichzelf te relativeren en de wereld met veel humor tegemoet te treden, dan is het wel de coach van Aris. Dus stop John in een ton en geef Max de zak en hoera voor onze nieuwe CeDeKa. Leve Gronland! Of Friesingen natuurlijk! Kan mij niks schelen, binnenkort zijn we sowieso met te weinig om nog serieus door wie dan ook genomen te worden. Lachen man. Giacomo Grevo


Arcos Travel Pauzespel Win die reis naar Amerika en bezoek een NBA-wedstrijd! Tijdens de rust van deze wedstrijd spelen we weer het Arcos Travel Pauzespel. Doe mee en maak kans op een reis naar Amerika en bezoek daar een wedstrijd tussen 2 teams uit de NBA! Aan de voorkant van uw programmaboekje staat een nummer. De winnende twee nummers worden tijdens de eerste helft van de wedstrijd omgeroepen door de speaker. Wanneer uw lotnummer is geselecteerd kunt u meedoen met het Arcos Travel Pauzespel.

Spelregels - - - - - - -

De 2 kandidaten worden geselecteerd d.m.v. het lotnummer op dit boekje. Deze 2 kandidaten schieten na elkaar zoveel mogelijk vrije worpen raak binnen één minuut. De tijd zal worden aangegeven door de speaker en door de muziek. De winnaar van de 2 kandidaten mag het gouden schot nemen door middel van één poging vanuit de middencirkel. De winnaar wint een Arcos Travel cheque ter waarde van € 50,00 als het gouden schot niet raak is. Bij een geslaagde poging van het gouden schot is de prijs een Arcos Travel cheque van € 100,00 én een plaats in de grote finale tijdens de eerste play-off wedstrijd in Martiniplaza. Tijdens de grote finale zal één kandidaat de reis winnen naar Amerika. Mocht er tijdens de competitie niemand zijn die het “gouden schot” erin weet te gooien dan zullen de vijf beste vrije worpschutters tijdens de eerste play-off wedstrijd uitgenodigd om een finalespel te spelen. De reis naar de NBA gaat er dit seizoen zeker uit!!!

Winnaar vorige keer

Reischeque aangeboden door:

Bloemen aangeboden door:


BBC leden A AaaBee Accountants | ABN AMRO | Adbeco Accountants en Belastingadviseurs | Aesus Consultancy & Training Groep B.V. | Alfa College Sport en Bewegen | Amulet | Anjo Groefsema Schoonmaak en glazenwassersbedrijf | AON Risk Services | Arbo Unie BV | Arcos Travel | Autobusbedrijf Doornbos | Azimuth Geodetic Landmeetkundig Ingenieursbureau B B&L Exhibits | BCIM | BDO CampsObers Accountants & Adviseurs | Beijk Catering Service | Beljon + Westerterp BV | Bike Totaal Kuiper | Bloemen-Mozaïek | Bloemhof & Pleiter Auto’s | Bos Incasso | Boter Reclamemakers BV | BoutOveres Advocaten | Bouwbedrijf Plas | Bouwbedrijf R. van der Sluis B.V. | B-Qa Professionals in Test en Acceptatie | Breuer Institute | Broekema Nielsen | Buisman Stukadoors- en Afwerkingsbedrijf C Century Auto Groep | Chris Russell b.v. | Cofely Noord | ColliCare Logistics D Dagblad van het Noorden | DealMakers B.V. | De Friesland Zorgverzekeraar | De Grijs Assurantiën | De Haan Advocaten en Notarissen | De Ruiter Horeca | Deloitte Belastingadviseurs BV | DetaWerk Beheer | DJ Events | Drukkerij van Denderen | DVT Communicatie E Electrabel Nederland | Energiewacht | Ernst & Young F FC Groningen Media | Felland Holding | Flex4 | Folkert Konings | Friesland Bank NV G GasTerra | Gasunie | Gedon B.V. | Gemeente Groningen (bestuur) | Gemeente Groningen (economische zaken) | Gemeente Groningen (OCSW) | Gjald | Globe Camerabeveiliging | GOM Schoonhouden BV | GPTRAVEL.NL | Groenvoorziening A.J. van der Werf B.V. H H. Bosman Beheer BV | Hampshire Hotel - Plaza Groningen | Hanos Groningen BV | Hans Joling Schilderwerken | Hanze Events | Hanze Instituut voor Sportstudies | Hanzevast Capital | Heeredwinger Advies | Heijkoop & Partners B.V. | Het Kasteel | Het Servicekantoor | HOF audio - licht - beeld | Hoormann Projectinrichting | Hut & Co Registeraccountants I Indoorcenter & Soccercenter Groningen | Intratuin | iWink J John Schokker Makelaardij K KEMA Nederland | Klupp | Knooppunt Groningen | Koop Holding | KPMG | Kwadrant Interieurbouw L La Brosse Schilders | La Compagnie | Lambeck Harms Notarissen | Lichtreclame John Matthijssen | Lupige Conceptz | Olie media BV M Makkes Systeembouw | Management Resultants Noord BV | Management Team Noord B.V. | Manisch Creatief | Martiniplaza | Medisch Centrum Zuid | Meeùs | MUG Ingenieursbureau N Nationale Fiets Projecten | NedCoat Groningen BV | Newscafé | Nicolai & Tabak Accountants en Adviseurs | Nijestee | NITT (Noordelijk IT Team) | NNS | Noorderlink | Noorderpoort | Noordlease B.V. O O&I Services B.V. | ON AIR | Ophtec P P&P Projects | PerkinElmer | Perspectief Werving & Selectie | Petra & Wilfred Haafs De Echte Bakker | PK Automatisering | PlasBossinade | Plaza Sportiva Health & Spa | Polichlo Safety & More | Preventief Veiligheidsdiensten | PricewaterhouseCoopers | Professional Business Coach | Prominent People | Provincie Groningen R Rabobank Stad en Midden Groningen | RCG grafimedia | Rolta Benelux | RTV Noord S SAB Accountants & Adviseurs | Schelde Sports | Schilders de Vries | Sherpas Proyects | Snowlimits | Staal PrePress T Taxibedrijf Xitax | Team 4 Architecten | Topsport Noord Nederland | Trip Advocaten en Notarissen U Univé Groningen V Van Wijnen Groningen BV | VCD Business Intelligence | VDL Bus & Coach bv | Verkeersschool Oosterpoort | VH ICT-diensten | VNC Zeevaert B.V. | Voorneveld Architectuur | Vos Interieur | VosLibert Communicatie W Wardenburg Beveiliging | Weggemans Incasso & Gerechtsdeurwaarders | Wiebe Oldenburger Autoschade | Wieldraaijer Aanhangwagens B.V. Z Zorgbedrijf

digiflame 20100311  

PROGRAMMA DigiFlame 11-03-2010 De Friesland Aris

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you