Page 1

feel the heat!

DigiFlame

PROGRAMMA


De dertiende De thuisblijvers hebben ongelijk gekregen. De laatste thuiswedstrijd tegen Galatasaray in de Eurocup was een gedenkwaardige game die we helaas met slechts één puntje hebben verloren. Ondanks dat verlies hebben we toch een schitterende wedstrijd mogen zien in een fantastische ambiance waar u als publiek een groot aandeel in had. Dank daarvoor, ook namens het team! En dan vandaag weer iets heel anders, een ‘gewone’ competitiewedstrijd tegen Weert. GasTerra Flames mag nog steeds trots zijn op de ongeslagen status en heeft in deze competitie nu al 12 wedstrijden op rij gewonnen. Een fantastisch resultaat en uniek in de geschiedenis van de club. Vandaag spelen we dan de dertiende wedstrijd in de Dutch Basketball League waarin tegenstander Weert er alles aan gelegen zal zijn om Flames die dertiende wedstrijd de eerste zeperd van het seizoen te bezorgen. Bijgelovig of niet: we kunnen er niet omheen dat de dag waarop Flames de eerste competitienederlaag zal beleven steeds dichterbij gaat komen. Maar of dat vandaag of zelfs dit seizoen gaat gebeuren? Waar de concurrentie her en der diverse steekjes laat vallen is onze Groninger trots nog steeds als overwinnaar uit de strijd gekomen, ondanks dat onze tegenstanders juist tegen de landskampioen

extra hun best doen. Het zijn toch al mooie tijden voor sportminnend Groningen want ook de voetballers van FC Groningen en de volleyballers van Lycurgus presteren uitermate goed. Is het de lucht, het water of de Groninger klei? In ieder geval zal de Groninger onverzettelijkheid ermee te maken hebben want wij hebben nu eenmaal een broertje dood aan verliezen. Vandaar dat wij u ook vandaag weer oproepen om uw team naar de dertiende overwinning van het seizoen te juichen. En tot slot willen wij u graag attenderen op de Eurocup wedstrijd van komende dinsdag tegen het Italiaanse Cantú. We kunnen u verzekeren: ook dán zullen de thuisblijvers ongelijk krijgen! Wij wensen u een prettige wedstrijd toe.

Wedstrijdsponsor van vanavond

Balsponsor van vanavond

Colofon EDITIE Seizoen 2010-2011 | Competitie 27-11-2010 versus BS Weert CONTACT Managementbureau GasTerra Flames, Postbus 2551, 9704 CN Groningen | tel.: 050-3683850 | www.gasterraflames.nl | info@gasterraflames.nl REDACTIE Ben Kah | Hink Jan Apotheker | Giacomo Grevo | Bas Kammenga FOTO'S Arnold Meijer ONTWERP La Compagnie OPMAAK Catharina Pool UITGAVE FC Groningen Media DRUK Scholma Druk Bedum Niets uit deze uitgave mag zonder goedkeuring van GasTerra Flames worden overgenomen.


DBL en Europacup Het is een druk programma voor GasTerra Flames want naast de Europese wedstrijden gaat de reguliere competitie ook gewoon door. Afgelopen dinsdag werd de uitwedstrijd in Europees verband in Griekenland gespeeld en zoals u wellicht al weet werd ook deze tweede wedstrijd verloren. Maar in onze eigen competitie gaat het uitstekend. Precies een week geleden moesten we naar Nijmegen voor de uitwedstrijd tegen de Magixx. Zelfs een supportersbus werd uit de garage gehaald om de grote aanhang uit Groningen te verplaatsen om zo het team daar ter plekke te kunnen ondersteunen. Het is altijd gezellig daar in Nijmegen. De sfeer is goed, de entourage heel aardig en het spel meestal spannend. Als je er even heel nuchter naar kijkt en de totale hoeveelheid publiek zou verplaatsen naar Martiniplaza dan zou al snel blijken dat de opkomst in Nijmegen toch eigenlijk wel heel laag is. Ondanks dat en mede omdat het een kleine sporthal betreft is het elke keer toch wel de moeite waard om de reis te gaan maken. Flames speelde een prima wedstrijd en stond nagenoeg de hele wedstrijd voor. Zonder de aan zijn arm geblesseerde Robby Bostain stond het collectief als een huis en waren de diverse aanvallen een lust voor het oog. Het inside-out spel waarbij de bal goed wordt rondgespeeld en uiteindelijk de vrije man wordt gevonden functioneerde uitstekend en eindigde bijna continue in een score. Haryasz heeft zijn draai duidelijk weer gevonden en werd met 21 punten topscorer van de wedstrijd. Verdedigend werd de basket goed schoon

gehouden en mede daardoor had de thuisploeg de grootste moeite om tot scoren te komen. Zo wonnen we de wedstrijd relatief eenvoudig met veertien punten verschil en zijn we nu ruim koploper in de DBL. Het verschil met de nummer 2 is nog steeds 3 verliespartijen dus er kan geen discussie zijn over wie momenteel de beste ploeg van Nederland is. Europees basketbal is duidelijk toch een heel ander verhaal. Volgens de diverse social media bleek de heenreis naar Griekenland van afgelopen maandag niet geheel


vlekkeloos te zijn verlopen. Er werd gesproken over veel turbulentie en enge toestanden in het vliegtuig. Of dat een rol heeft gespeeld bij de wedstrijd van dinsdag tegen Panellinios is onduidelijk maar we waren duidelijk niet in ons goede doen. De driepunters vielen niet (0 %), Matt Bauscher kwam helemaal niet tot scoren en het derde kwart werd met 23-9 verloren. Zo verloren we ook de tweede wedstrijd in de Eurocup en staat aanstaande dinsdag de derde wedstrijd op het programma. Vandaag treffen we Weert voor de tweede keer thuis dit seizoen. De eerste wedstrijd werd gespeeld op 9 oktober en die werd toen gewonnen met 28 punten verschil. Hun beste man die tijdens die wedstrijd uitstekend werd verdedigd kwam er niet aan te pas en mede daardoor werd het verschil ook zo groot. Die beste man aan Weertse kant werd overigens afgelopen week door ibasketball uitgeroepen tot speler van de week. Hij is de kleinste (1.72m) en ook de oudste (34 jaar) speler in de DBL. In de door Weert gewonnen wedstrijd tegen Leeuwarden van vorige week maakte hij 37 punten en mede daardoor is hij op dit moment de topscorer van de divisie. De coach van Weert, Terence Stansbury, roemde tijdens de vorige wedstrijd in Groningen Gasterra Flames en zei dat het een topteam is en dat het Groningse publiek zich gelukkig mag prijzen dat ze zo’n ploeg elke keer weer aan het werk kunnen zien. Nou coach, dat zijn wij van harte met u eens. Dat is onder andere ook de reden waarom het publiek altijd in grote getale naar Martiniplaza toe komt. Overigens doet Groningen het momenteel sowieso heel goed in de professionele sporten. De voetballers en de volleyballers spelen ook prima dus in de topsport

is Groningen in ieder geval goed vertegenwoordigd. Vandaag gaan we vanzelfsprekend opnieuw voor de winst want in de sport gaat het uiteindelijk maar om één ding: winnen!


Tegenstander: BS Weert De tegenstander in de kwartfinales van de play-offs van afgelopen seizoen komt alweer voor de tweede maal naar Martiniplaza. In de dertiende speelronde zal de ploeg uit Limburg de nare smaak van begin oktober proberen weg te spoelen. Weert staat na twaalf duels op een keurige plek in de middenmoot.

club. Eind december gaan de Limburgers op bezoek bij Red Giants. Er spelen vijf Amerikanen bij Weert: Glenn Stokes, Trey McDowell, Lawrence Hamm, Junior Hairston en Donte Minter. Nederlanders Niels Vorenhout, Mitchel Kouwijzer en Kenneth van Kempen completeerden de rotatie.

In de huidige competitie begon het hoofdsponsorloze BS Weert zeer stroef met één zege uit de eerste vier ontmoetingen. Na een nederlaag in Zwolle was er nog een thuiszege op Leiden, maar waren achtereenvolgens Leeuwarden en GasTerra Flames te sterk. In de beginfase van de competitie had Weert wel meteen drie verre uitwedstrijden achter de rug. Het volgende blok van zes wedstrijden, waarvan vier thuis, leverde ook vier zeges op. Na een overwinning in Bergen op Zoom werden Nijmegen en Rotterdam op een nederlaag getrakteerd. In Den Bosch moest de ploeg de punten achterlaten, voordat Amsterdam kwam winnen in Sporthal Boshoven. Daarna volgde herstel tegen Zwolle dat in Weert werd verslagen, was Leiden in eigen huis nipt te sterk en was er vorige week een heuse monsterscore (106-89) tegen Leeuwarden. Weert, dat in oktober 2007 voor het laatst een competitieduel won in Groningen, hoopt vanavond te profiteren van de tik die GasTerra Flames Laatste vijf competitieontmoetingen 21-12-2008 Hanzevast Capitals – Upstairs BSW 74-72 afgelopen dinsdag kreeg in de Eurocup. 22-02-2009 Hanzevast Capitals – Upstairs BSW 90-80 30-01-2010 GasTerra Flames – Upstairs BSW 113-76 In het bekertoernooi treft Weert in de achtste 25-02-2010 GasTerra Flames – Upstairs BSW 87-61 finales net als GasTerra Flames een amateur09-10-2010 GasTerra Flames – BS Weert 78-50


Programma's Heren 1 za 27-11-2010: GasTerra Flames – Weert 19:30 di 30-11-2010: GasTerra Flames – Cantu (Ita) 19:30 do 02-12-2010: Den Bosch – GasTerra Flames 20:00 za 04-12-2010: GasTerra Flames – Amsterdam 19:30 di 07-12-2010: Cantu (Ita) – GasTerra Flames 20:30 *Na 12 duels staat GasTerra Flames bovenaan in de Eredivisie met 24 punten.

Under 20 zo 14-11-2010: Rotterdam Basketbal - GasTerra Flames W 62-85 za 20-11-2010: Basketball Stars Weert - GasTerra Flames W 43-146 zo 28-11-2010: GasTerra Flames - UBALL 12:30 zo 05-12-2010: Woodpeckers - GasTerra Flames 14:00 za 11-12-2010: GasTerra Flames - VBC Akrides 16:30 *Na 9 duels staat de under-20 bovenaan in de Eredivisie met 18 punten.

Under 18 za 20-11-2010: De Groene Ster/Aris - GasTerra Flames W 74-78 za 27-11-2010: GasTerra Flames - Lokomotief zo 28-11-2010: WSC - GasTerra Flames 15:30 za 04-12-2010: STOL-Grasshoppers - GasTerra Flames 18:00 za 11-12-2010: GasTerra Flames - UBALL 12:30 *Na 8 duels staat de under-18 op de zesde plek in de Eredivisie met 8 punten.

Under 16 za 20-11-2010: ZZ Leiden - GasTerra Flames V 95-58 za 27-11-2010: GasTerra Flames - The Black Eagles zo 05-12-2010: Rotterdam Basketbal - GasTerra Flames 15:00 za 11-12-2010: GasTerra Flames - Mosquito's 14:30 za 18-12-2010: Woodpeckers - GasTerra Flames 13:00 *Na 6 duels staat de under-16 op de dertiende plek in de Eredivisie met 0 punten.


GasTerra Flames

Nr. NAAM

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Robby Bostain Henry Bekkering Aron Roye Jason Ellis Jason Dourisseau Sander de Roos Matthew Otten Steve Ross John Turek Mark Peter Hof Matt Haryasz Matt Bauscher

LENGTE POSITIE

1.94 m 1.98 m 1.82 m 2.01 m 1.96 m 1.95 m 1.96 m 2.01 m 2.05 m 1.97 m 2.10 m 1.88 m

Point guard Small forward Point guard Forward Guard/Forward Small forward Guard Forward Power forward Power forward Center Guard

GEB.DAT. VORIG SEIZOEN

16-03-1984 26-11-1985 03-04-1988 16-12-1982 07-12-1983 22-01-1991 08-12-1981 11-10-1980 09-02-1983 02-01-1990 20-03-1984 25-04-1985

GasTerra Flames Matrixx Magixx GasTerra Flames GasTerra Flames GasTerra Flames GasTerra Flames GasTerra Flames GasTerra Flames Phoenix Hagen (D) GasTerra Flames GasTerra Flames GasTerra Flames

Coach Marco van den Berg Assistent coach Hein Gerd Triemstra Teammanager Peter Stokje Fysiotherapeut Edwin Keijzer Verzorger Luc Mulder Scouts Alfons Mulder, Henk Pijp, Marije Bijstra, Myriam Bijstra Camera Joop van der Weerd, Chris Dagelet, Rogier Deelman, Bart Kruizinga, Jan Suidhoff


BS Weert

Nr. NAAM

4 5 6 7 8 9 10 11 13 14 15

Glenn Stokes 1.72 m Mitchel Kouwijzer 1.84 m Trey McDowell 1.88 m Yves Rogers 1.91 m Sjors Besseling 1.98 m Joost Padberg 2.02 m Niels Vorenhout 2.02 m Junior Hairston 2.02 m Donte Minter 2.03 m Lawrence Hamm 2.01 m Kenneth van Kempen 2.06 m

LENGTE POSITIE

Coach Assisten coach Verzorger Teamarts Scouts

Terence Stansbury Oliver van Kempen Harry Knapen Ben Koopmans Jeroen Saes, Lex Schreven

Guard Guard/Forward Guard Guard/Forward Forward Forward Forward Forward Center Forward Center

GEB.DAT. VORIG SEIZOEN

29-08-76 16-03-87 06-04-85 08-12-89 09-10-85 14-04-91 17-03-80 18-12-84 01-01-84 14-03-84 02-04-87

Mineros (Mex.) Upstairs Weert Texas Drillers (USA) Upstairs Weert Rotterdam Challengers De Friesland Aris Upstairs Weert Duzce Genclik (Tur.) Navarra (Spa.) Salon Vilpas (Fin.) Upstairs Weert


Merchandise Elke thuiswedstrijd van GasTerra Flames vind je de stand van de merchandise in de zaal. Hier zijn allerlei artikelen te verkrijgen; leuk voor jezelf, maar ook zeker leuk als kadootje! Cadeaubon (bedrag naar eigen keus in te vullen) Wedstrijdshirt thuis € 40,00 Fleece jacket € 35,00 Basketbal Spalding € 15,00 Tas € 15,00 VIP-sjaal € 12,50 T-shirt wit of donkerblauw € 12,50 Rompertje € 12,50 Fansjaal € 10,00 Cap € 10,00 Muts € 10,00 Autosjaaltje € 7,50 Mok € 7,50 Slabbetje € 7,50 Vaantje/baniertje € 4,00 Sleutelhanger basketbal € 3,00 Stressbal € 2,00 Bangsticks € 2,00 Sleutelhanger foto € 1,50 Pen € 1,00 mes rra Fla ames e GasTe a Fl sTerr e Ga ndis a h ____ erc

rchandis

bon Me

Cadeau

n M ______ ubon € __

eae va wa adard Ter C __/____

____/__

ven d.d.

Uitgege

______

rker ___

ewe af med

zegge

_ ______

tum. afgifteda __

Ter

na __/__ 1 jaar ig tot __n./__ ante on geld n cont . __d tijdens de Cadeaub sselbaar tege ____ de stan en d.d ____ aar bij tiniplaza. Niet inwi tg egev . ____ inwi Mar Ui sselb Alleen dstri jden in ____ datum rker afgifte thuiswe dewe r na f me 1 jaa nten. ens de tot nta Paraa ldig en co nd tijd sta n ge teg . aubo elbaar r bij de iplaza de Ca inwiss elbaa Martin Niet n inwiss en in ijd Allee edstr thuisw

Para

rde

waa

van

__

____

____

____

____

____

____

____

____

e __

zegg

euro__ ______ ____

______

______

______

______

euro


Partners & Sponsors Partners

Stersponsoren

RCG grafimedia

www.hanos.nl

www.hanos.nl

Accommodatiepartner

Communicatiesponsor


Weird Ik hou van Weert. Nee, niet van de plaats, maar wel van de basketballclub. Een lekkere constante factor op het hoogste niveau. Financieel geen rare dingen doen, met de reserves het faillissement van de hoofdsponsor kunnen opvangen, voorbeeldig! Elk jaar met verrassende nieuwe spelers die iets aparts brengen in de BB. Dit jaar is dat Glenn Stokes, klein maar fijn en een feest om naar te kijken. Maar ook een beetje een rare club en vooral daarom hou ik van ze. Nou zijn in onze ogen (en vooral oren) de meeste Limburgers raar en zijn er ook raren bij waar ik niet zo gecharmeerd van ben, maar dat is waarschijnlijk geheel wederzijds en dus normaal raar. Maar in Weert zijn ze extra raar. Tijdens het Carnaval (sowieso al raar) noemen ze zichzelf 'Rogstaekers' naar een oud verhaal waarbij de inwoners van Weert met z'n allen een dode vis te lijf gingen. Kunt u het volgen? Ik niet en dat is niet raar. Hun personeelsbeleid is ook raar. Of zo modern dat we het hier nog niet kunnen volgen. De vorige coach bakte er niet zoveel van en werd vervangen door zijn assistent. Dat gebeurt wel meer en is dus niet zo raar. Wel raar is dat de voormalige koekenbakker nu de assistent is van de voormalige

assistent. Kunt u het volgen? Ik niet en dat is niet zo raar. En hoe komen de Weertenaren naar Groningen? Om te winnen? Nee hoor, het grote doel is (en ik citeer nu van hun site) "BSW staat op het punt om het 75.000e punt in de eredivisie te maken! Op dit moment staat de teller op 74.928. Dat betekent dat er nog 72 punten te gaan zijn, voordat die magische grens wordt bereikt! De eerstvolgende wedstrijd van BSW is a.s. zaterdag in en tegen Groningen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het niet zeker is dat BSW in die wedstrijd de 75.000 punten grens gaat doorbreken. Maar het kan natuurlijk wel!!" Raar maar waar. Of beter gezegd Weird maar Weert. Giacomo Grevo


Arcos Travel Pauzespel Win die reis naar Amerika en bezoek een NBA wedstrijd! Tijdens de rust van deze wedstrijd spelen we weer het Arcos Travel Pauzespel. Doe mee en maak kans op een reis naar Amerika en bezoek daar een wedstrijd tussen 2 teams uit de NBA! Aan de voorkant van uw programmaboekje staat een nummer. De winnende twee nummers worden tijdens de eerste helft van de wedstrijd omgeroepen door de speaker. Wanneer uw lotnummer is geselecteerd kunt u meedoen met het Arcos Travel Pauzespel.

Spelregels - - - - - - -

De 2 kandidaten worden geselecteerd d.m.v. het lotnummer op dit boekje. Deze 2 kandidaten schieten na elkaar zoveel mogelijk vrije worpen raak binnen één minuut. De tijd zal worden aangegeven door de speaker en door de muziek. De winnaar van de 2 kandidaten mag het gouden schot nemen door middel van één poging vanuit de middencirkel. De winnaar wint een Arcos Travel cheque ter waarde van € 50,00 als het gouden schot niet raak is. Bij een geslaagde poging van het gouden schot is de prijs een Arcos Travel cheque van € 100,00 én een plaats in de grote finale tijdens de eerste play-off wedstrijd in Martiniplaza. Tijdens de grote finale zal één kandidaat de reis winnen naar Amerika. Mocht er tijdens de competitie niemand zijn die het "gouden schot" erin weet te gooien dan zullen de vijf beste vrije worpschutters tijdens de eerste play-off wedstrijd uitgenodigd om een finalespel te spelen. De reis naar de NBA gaat er dit seizoen zeker uit!!! Winnaar vorige keer

Reischeque aangeboden door:

Bloemen aangeboden door:


BBC leden A AaaBee Accountants | ABN AMRO | Adbeco Accountants en Belastingadviseurs | Aesus Consultancy & Training Groep | Alfa Accountants en Adviseurs | Alfa College Sport en Bewegen | Amulet | Anjo Groefsema Schoonmaak en glazenwassersbedrijf | Arbo Unie | Arcos Travel | Arrix Automatisering | Autobusbedrijf Doornbos | Azimuth Geodetic Landmeetkundig Ingenieursbureau B B&L Exhibits | Bakker & Kievitsbosch Advocaten | BBL Company | BCIM | BDO CampsObers Accountants & Adviseurs | Beijk Catering Service | Beljon + Westerterp | Bike Totaal Kuiper | BloemenMozaïek | Bos Incasso | Boter Reclamemakers | BoutOveres Advocaten | Bouwbedrijf Plas | Bouwbedrijf R. van der Sluis | B-Qa Professionals in Test en Acceptatie | Breuer Institute | Broekema Nielsen | Buisman Stukadoors- en Afwerkingsbedrijf C Caraad Belastingadviseurs B.V. | Century Auto Groep | Chris Russell | Cofely Noord | ColliCare Logistics D Dagblad van het Noorden | Datacenter Groningen | DealMakers | De Friesland Zorgverzekeraar | De Grijs Assurantiën | De Haan Advocaten en Notarissen | De Jong & Laan | De Ruiter Horeca | Destic Kunststoffen | DetaWerk Beheer | DJ Events | Drukkerij van Denderen | Duintjer Perfo | DVT Communicatie E Electrabel Nederland | Energiewacht | Ernst

& Young F FC Groningen Media | Felland Holding | Folkert Konings | Friesland Bank G GasTerra | Gasunie | Gedon | Gemeente Groningen (bestuur) | Gemeente Groningen (economische zaken) | Gemeente Groningen (OCSW) | Gjald | Gjaltema | Globe Camerabeveiliging | GOM Schoonhouden | Groenvoorziening A.J. van der Werf | Groothandel Bergsma H H. Bosman Beheer | Hampshire Hotel - Plaza Groningen | Hanos Groningen | Hans Dussel Reclame | Hans Joling Schilderwerken | Hanze Plaza | Hanze Instituut voor Sportstudies | Hanzevast Capital | Heeredwinger Advies | Heijkoop & Partners | Het Kasteel | Het Servicekantoor | HOF audio - licht - beeld | Hoormann Projectinrichting | Hut & Co Registeraccountants I Indoorcenter & Soccercenter Groningen | ING Bank | Insite Advies | iWink J John Schokker

Makelaardij K KEMA Nederland | Kinderdagverblijf Jettepet | Klupp | Knooppunt Groningen | Kontect | Koop Holding

| KPMG L La Brosse Schilders | La Compagnie | Lichtreclame John Matthijssen | Lupige Conceptz | Olie media M

Makkes Systeembouw | Management Team Noord | Manisch Creatief | Martiniplaza | Martini Sport | Medisch Centrum Zuid | Meeùs | Mijn Accountant | MUG Ingenieursbureau N Nationale Fiets Projecten | Newscafé | Nicolai & Tabak Accountants en Adviseurs | Nieuwbouw Bonaire & Curacao | Nijestee | NNZ the packaging network | NNS | Noorderlink | Noorderpoort | Noordlease O Oldenburger|Fritom | OMC Noord | ON AIR Event Support | Oosterpoort Vakopleidingen

| Ophtec P P&P Projects | PerkinElmer | Perspectief Werving & Selectie | PK Automatisering | Plaza Sportiva Health &

Spa | Polichlo Safety & More | Preventief Veiligheidsdiensten | PricewaterhouseCoopers | Professional Business Coach | Prominent People | Provincie Groningen R Raad + Daad | Rabobank Stad en Midden Groningen | Randstad | RCG

grafimedia | Rio Projects | RSE Telecom & ICT | RTV Drenthe | RTV Noord S SAB Accountants & Adviseurs | Schilders de Vries | Schildersbedrijf HAAN | Sherpas Proyects | SimmereN | Snowlimits | Sodexo | SportMatch | Staal Prepress | StudentenWerk Groningen / CN-IT T Testwerk | Think Too | Topsport Noord Nederland | Trip Advocaten en Notarissen

U Univé Groningen V Van Wijnen Groningen | Verkeersschool Oosterpoort | VH ICT-diensten | Virol Recycling Groep | VNC Zeevaert | Voorneveld Architectuur | Vos Interieur | VosLibert Communicatie W Wardenburg Beveiliging | Wiebe Oldenburger Autoschade | Wieldraaijer Aanhangwagens Y Yspeert VWL Advocaten - Zie Ommezijde Z Zorgbedrijf BNBC-lid H&F Schilderwerken | Skillsshop | Tricolore

2010-11-27  

DigiFlame feel the heat! Het zijn toch al mooie tijden voor sportminnend Groningen want ook de voetballers van FC Groningen en de volleyball...

2010-11-27  

DigiFlame feel the heat! Het zijn toch al mooie tijden voor sportminnend Groningen want ook de voetballers van FC Groningen en de volleyball...

Advertisement