Page 1

TEMES DESTACATS DEL MES PÀGINA 4

PÀGINA 6

Conveni per prevenir incendis forestals

Gran èxit del Sopar Solidari a l’Institut

L’Escola Ginesta comptarà el proper curs 2015-2016 amb una segona línia de P3, segons ha confirmat el Departament d’Ensenyament. La nova línia respon a l’increment de la demanda a l’educació pública.

L’Ajuntament signa amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental un acord per dur a terme diverses accions que puguin prevenir un foc forestal. Matadepera rebrà 30.400 €uros per fer aquestes tasques.

L’Institut Matadepera aconsegueix recaptar més de 4.000 €uros en el seu Sopar Solidari, uns diners que es destinaran a l’ONG Namlo, que els dedicarà a la reconstrucció d’escoles al Nepal.

PÀGINA 8

PÀGINA 12

Mireia Solsona va tornar a ser investida alcaldessa de Matadepera el passat 23 de maig, encetant així, el seu tercer mandat consecutiu al capdavant de l’Ajuntament.

Es confirma la segona línia de la Ginesta

Obres al clavegueram al carrer Josep Porcar. ©Com.

El grup Albercocks inaugura el QCLN.

©Cedida

PÀGINA 4

PÀGINA 4

Comencen els cursos d’estiu de l’AIUMA

15 anys del cicle Quan Cau La Nit

Reportatge: 36 anys de democràcia

En marxa dues obres d’importància a Matadepera. D’una banda, la urbanització del carrer Rellinars. De l’altra, la construcció del clavegueram a un tram del carrer Josep Porcar.

L’AIUMA enceta aquest mes la seva temporada estiuenca amb dos cursos, un sobre mindfulness i un altre sobre l’evolució dels instruments de corda polsada.

Albercocks, Sense Sal, Factor Kiwi, Sanjosex, Caipirinhas i 9son són els grups que visitaran aquesta edició del Quan Cau La Nit, que també estrena una proposta infantil.

Amb un nou Ajuntament acabat de constituir, ara fa 36 anys de les primeres eleccions municipals democràtiques. El primer alcalde, escollit l’any 1979, va ser Victor Peiró.

Obres al carrer Rellinars i al centre

PÀGINA 5

Entrevista a Mireia Solsona

M at ad ep er a

ENDEVINA QUI VE A SOPAR

PÀGINA 9

“Treballem per aconseguir combatre la pobresa a través de l’educació i el desenvolupament sostenible, ja que considerem que els nens i joves són

Ga se ta

de

gM

Ju l1 5

protagonistes en la construcció d’un futur millor”.

TEMA DEL MES

El nou Ajuntament de Matadepera Matadepera ja compta amb un nou Ajuntament, format per 13 regidors de Convergència i Unió, Esquerra Republicana, la Candidatura d’Unitat Popular i el Partit Popular. L’equip de govern està format pels nou regidors de Convergència i Unió, encapçalats, de nou, per Mireia Solsona. Mireia Solsona enceta el seu tercer mandat com a alcaldessa de Matadepera, dirigint un equip de govern format pels nou regidors de Convergència i Unió, que van aconseguir la majoria absoluta a les darreres eleccions municipals del passat 24 de maig. En el nou govern municipal repeteixen quatre cares ja conegudes: Mireia Solsona com a alcaldessa; Montserrat Royes, com a regidora de Governació, Participació i Atenció Ciutadana; Quico Sala, que repeteix a Esports i Comunicació; i Carme Querol, que continua amb Ensenyament, Benestar Social i Festes.

Entre els nous regidors, Albert Garcia s’ocupa de les regidories d’Economia i Hisenda i Noves Tecnologies; Nil López és el nou regidor d’Urbanisme i Obres; Núria Garcia dirigeix Cultura i Comerç; Marcel·lí Bosch és el responsable de Medi Ambient, Joventut i Salut; i Pol Roura encapçala la regidoria de Serveis i Habitatge. A més d’aquests nou regidors, el Ple de l’Ajuntament estarà format aquest mandat per quatre regidors més: Santi Pavon i Abelardo Gil, d’Esquerra Republicana; Joan Pizà, de la CUP; i Maria Rosa Boix, del Partit Popular.

Fotografia de família dels 13 nous regidors que conformen l’Ajuntament de Matadepera d’aquest mandat 2015-2019.

©Miquel Badia


OPINIÓ EDITORIAL

Gaseta de Matadepera Juliol 2015

02

gM

Opinió

Novetats d’estiu Comença l’estiu amb canvis i renovacions a diferents nivells. En el pla polític, per començar. Després de les eleccions municipals del 24 de maig i el Ple d’investidura, que va tenir lloc el 23 de juny passat, el cartipàs municipal ja està repartit i cada regidor/a comença a fer les primeres preses de contacte, sobretot, en relació a les entitats i associacions que conformen la societat civil de Matadepera. Amb Mireia Solsona al capdavant com a alcaldessa, CiU tornarà a governar a Matadepera, després d’haver aconseguit una àmplia majoria absoluta a les eleccions. A banda dels nou regidors/es del govern de CiU, l’oposició estarà integrada per dos regidors d’ERC, un de la CUP i una del PP. Coincidint amb l’inici de mandat, en aquesta edició de la Gaseta, cadascun dels 13 representants polítics que integren el nou Consistori presenten, a grans trets, els objectius que es plantegen de cara als propers quatre anys de govern.

SERVEIS Policia Local 092 Mossos d’Esquadra 112 Bombers 112 Emergències trànsit 112 Urgències mèdiques 112 Sanitat respon 061

GASETA DE MATADEPERA Número 325 Juliol de 2015 Revista municipal i mensual Edita Ajuntament de Matadepera Redacció: Carrer Pere Aldavert, 4 08230 Matadepera Directora: Míriam Vila Equip de redacció: Míriam Vila i Iván Palomares Han col·laborat en aquest número: Albert Beorlegui (Agenda d’activitats, El Film del mes), Cesc Bosch (El Llibre del mes), Xavi Solanellas (El Disc del mes), BadiaCasanova (Fotografia), Ignasi Pons (Mots Encreuats) i Edi (Edioteses) Disseny original: Xavier Roca Publicitat: 93 730 16 49 Composició: Xavi Riera Impressió: Arts Gràfiques Grinver, S.A. Distribució: A tota bústia S.L. 93 408 47 18 Dipòsit Legal: B-21954-1998

Siguin o no publicades, la Gaseta de Matadepera agrairà totes les cartes i correus electrònics que puguin fer arribar els seus lectors i escollirà preferentment aquelles el text de les quals no superi les trenta línies tot i que dependrà de l’espai disponible cada mes. Malgrat que només es publicarà el nom del remitent, serà imprescindible que les cartes o missatges electrònics vagin signats amb nom i cognoms i haurà de constar-hi al sobre o al correu l’adreça i el telèfon. No es publicaran escrits ni missatges que vagin signats amb pseudònim o inicials. La Gaseta es reservarà el dret de resumir o extractar el contingut de les cartes i de publicar aquelles que consideri oportú. No es mantindrà correspondència ni s’atendran visites o trucades telefòniques respecte als originals no publicats.

CARTES DELS LECTORS

Ajuntament de Matadepera Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) 93 787 02 00 oac@matadepera.cat / www.matadepera.cat

Històries d’independència

Fax de l’Ajuntament

93 730 00 48

Obres i Serveis

93 730 17 77

Urbanisme

93 730 17 77

Cultura

93 730 01 32

Esports

93 730 03 97

Benestar Social

93 730 17 71

Des de 1492 en què Colom va descobrir les Amèriques, Espanya no ha aconseguit tractar bé els seus súbdits, de tal manera que aquests s’han anat independitzant i s’està a un pas de què Catalunya també ho faci. A les Cortes de Cádiz de 1812 es va aprovar la Constitució espanyola en què hi deia: “La nación española es la reunión de los españoles de ambos hemisferios”, pel que la península i les terres d’ultramar formaven part indissoluble d’Espanya. Des de llavors, i malgrat que sempre ha estat en contra de les lleis i la Constitució vigent en cada moment, d’aquell “imperio en el que no se ponía el sol” s’han anat independitzant tots el països i illes dels cinc continents que depenien d’ell. Cap dels països que s’han alliberat d’Espanya han volgut tornar. Tots els líders de les independències són considerats “libertadores”. A tots aquests països celebren com a data molt important el “Día de la Independencia”. Només cal llegir els llibres d’història o la Wikipedia per comprovarho. La independència dels Estats Units va tenir trets molt semblants als dels països que s’han separat d’Espanya. George Washington, Benjamin Franklin i d’altres, que posteriorment van redactar la Declaració d’Independència o van ser pares de la Constitució americana, primer van intentar de totes les maneres possibles que Gran Bretanya reconegués els drets que demanaven i que no fossin maltractats políticament i econòmica. Però quan van veure que l’Imperi Britànic rebutjava totes les seves demandes i encara empitjorava el tracte, es van posar al capdavant del procés d’independència, perquè van veure que era l’única opció de progrés per ells i per les futures generacions d’americans. Encara que avui sembli mentida, Espanya, per interessos polítics i econòmics, es va posar a favor dels Estats Units, que anaven en contra de les lleis establertes, que prohibien la independència i va fer la guerra en contra de Gran Bretanya, que evidentment al principi volia fer por. Després de tot això, actualment Espanya encara no ha après la lliçó i vol posar per davant les lleis i la Constitució i evitar el que és inevitable. Com tantes vegades li ha passat. El dia abans de la independència de Cuba el govern espanyol encara deia que era impossible. Rajoy no està fent res diferent del que van fer els Reis i els governs espanyols i britànics abans que molts països s’independitzessin. Realment està atrapat i no pot ferhi res més. La independència portarà molts dubtes i sacrificis a curt termini, però servirà per tenir grans beneficis a mig i llarg termini. La viabilitat econòmica de Catalunya està prou demostrada. Al final, com va passar als Estats Units, en què la votació per fer la

Casal Gent Gran (Benestar Social) 93 787 17 69 Organisme de Gestió Tributària

93 730 16 56

Jutjat de Pau Dl-dv: de 9h a 14h

93 730 17 82

Aigües de Matadepera, S.A.

93 787 02 06

Arxiu Municipal 93 730 17 77 Dl-dv: de 9h a 14h / Tardes: amb cita prèvia Associació de la Gent Gran

93 730 11 46

Pàrquing Casal de Cultura

93 787 06 76

AutoTaxi Matadepera

619 782 255

AutoTaxi Matadepera

610 225 956

Autobusos Estació Central Terrassa

93 733 11 12

Estació Central Sabadell 93 727 92 92 De Sabadell a Matadepera (Gran Via - Pavelló) Dl-ds: 8h (arriba a Les Pedritxes), 14h i 18h Festius: 8h (arriba a Les Pedritxes) i 18h De Matadepera a Sabadell (Pavelló / Gran Via) Dl-ds: 8:45h (des de Les Pedritxes), 14:50h i 18:50h Festius: 8:45h (des de Les Pedritxes) i 18:50h De Terrassa a Matadepera (Estació Central - Plaça de La Mola) Dl-ds: cada hora de 6h a 21h Festius: cada hora de 7h a 21h De Matadepera a Terrassa (Plaça de La Mola / Estació Central) Dl-ds: cada hora de 6:55h a 21:55h Festius: cada hora de 7:55h a 21:55h Biblioteca Àngel Guimerà 93 730 01 92 Dl, dm, dc, dv i ds: de 10h a 13h Dl-dv: de 16:30h a 20:30h Bombers

112 / 93 730 00 18

Bar del Casal de la Gent Gran 93 730 03 44 Cementiri Municipal Dv, ds, dg i festius: de 10h a 18:00h

Deixant de banda les novetats en l’àmbit polític, el mes de juliol també serveix per inaugurar els campus d’estiu, que omplen tots els espais esportius dels municipi, amb una àmplia oferta d’activitats per als nens i nenes de totes les edats. Des de les piscines, fins al Camp de Futbol Municipal, passant pel Pavelló, la pista poliesportiva i les escoles, es converteixen en amplis espais de joc, esport i diversió. I l’oferta lúdica no s’acaba aquí. Pensant en un públic més adult, aquest mes segueixen les propostes musicals amb el Festival Internacional de Música, els cursos de l’AIUMA i els concerts del cicle Quan Cau La Nit, que enguany celebra el 15è aniversari. Tot un reguitzell de propostes per gaudir del temps lliure i fer estiu.

La Gaseta de Matadepera publicarà les cartes que els lectors ens facin arribar a la redacció del carrer Pere Aldavert, 4; 08230 Matadepera, indicant al sobre GASETA: “El Poble Opina”; o a través d’un correu electrònic a lagaseta@matadepera.cat

CAP Matadepera 93 787 10 55 De 8h a 20h. El CAP no tanca al migdia Correus

93 730 05 75

Deixalleria de Matadepera 902 464 465 Avinguda Rocafort, 2 (al costat de la riera) Abril a setembre Dl-dv: de 10h a 13h i de 16h a 19h Ds: de 10h a 15h. Dg: de 10h a 14h Octubre a març Dl-dv: de 10h a 13h i de 15:30h a 18:30h Ds: de 10h a 15h. Dg: de 10h a 14h Recollida de voluminosos 902 464 465 Escola de Música

93 730 02 52

Escola Ginesta - Primària

93 787 00 68

Escola Ginesta - Infantil

93 787 11 11

Escola Joan Torredemer

93 787 06 94

Escola Bressol Ralet-Ralet

93 730 18 96

Farmacia Brugueras

93 787 00 01

Farmacia Ballbè

93 730 17 20

Institut Matadepera

93 787 16 14

La Mola

93 743 54 54

Matadepera Ràdio www.matadeperaradio.cat

93 730 00 00

Matadepera Televisió www.matadeperatv.cat

93 730 16 49

Parc Natural 93 831 73 00 Centre d’Informació del Coll d’Estenalles Ctra. BV-1221 de Terrassa a Talamanca km 14,8 Parròquia de Sant Joan 93 787 01 08 Missa Feiners (excepte dijous), ds i vigilies de festius: 19:30h Dg i festes de precepte: 9h, 12h i 20h Missa a la Residència Sagrada Família Feiners: 9:30h / Dg: 10:30h Horaris de despatx parroquial Dl i dc: de 20h a 21h Pavelló Municipal

93 730 06 94

Piscines Municipals

93 730 16 15

Camp de Futbol Municipal

93 730 10 33

Camp de Golf Municipal

93 730 05 16

Policia Municipal Punt Jove www.matadeperajove.cat

092 / 93 787 01 35 93 787 02 58

LA GASETA es distribueix gratuïtament a tot Matadepera. Si per alguna raó no la rebeu, feu-nos-ho saber al 93 730 01 32 o a lagaseta@matadepera.cat

Declaració d’Independència va ser molt ajustada, també els que l’havien perdut es van posar al servei del seu país per tirar endavant el que democràticament es va aprovar. I els britànics i els americans al cap d’uns anys de la Declaració van firmar el Tractat d’Independència. Espanya també ho haurà de fer, perquè en cas contrari el retorn del seu deute és impossible i Europa la forçarà a firmar. És també comprovable que dels aproximadament 200 països que hi ha actualment a l’ONU, la gran majoria s’han independitzat anant en contra de les lleis que hi havia abans que s’independitzessin dels seus respectius països, i no han quedat exclosos dels organismes internacionals. Quan s’arriba a un cert punt d’engany, menysteniment i perjudici econòmic evident, la por ja no fa efecte, perquè la gent veu que seguir igual només porta a la desaparició com a país. I que l’única manera de poder portar a terme les millores socials imprescindibles que ens corresponen pel que generem, és aconseguint independitzar-nos. Josep Jori i Coll

Una llavor resistent Em preguntava, recentment, per l’estètica de la maduixera silvestre... Com moltes altres, aquesta planta produeix una flor maca per atraure els pol·linitzadors i un fruit cridaner destinat a ser engolit, paït i expulsat en un terreny distant... tot i que els humans, tal com va el món, ens mengem les maduixes i enviem les llavors clavaguera avall! No fa massa, vaig col·laborar en l’elaboració i muntatge de la porta principal de l’antic Club de Sant Llorenç dels Pins i, per aquella porta, vaig entrar al nou Casal Popular “Els Pins”. Allà, m’he contagiat la malaltia de les ganes de fer coses i també he compartit i he encomanat tant com he pogut la demència del “tirar del carro”. Una llavor de “allò que va ser” el Club, abandonat a mitjans dels 90, ha trobat amb el seu alliberament un ambient perfecte per germinar... i s’està inflant per fer-ho. A Matadepera no li podia passar una cosa millor! Tots sabem fins a quin punt és part visceral dels matadeperencs: allà hem jugat, compartit, après a nedar, hem fet incursions nocturnes... ho considerem tan nostre que ens hi sentim automàticament convidats. Personalment, tinc plena confiança en què la gent d’aquest poble sabrem valorar el fet que aquells a qui correspon treballar el terreny per a què aquest projecte creixi, ho facin. I és que fóra molt trist contemplar com la força dels diners tiba la cadena i aboca aquesta llavor en un cubell de xena. David Vallhonrat


TEMA DEL MES

Comença un nou mandat

Ajudem el Nepal

Mireia Solsona continuarà sent l’alcaldessa de Matadepera durant aquest mandat, que tot just s’acaba d’encetar i que s’estendrà fins al 2019. Solsona va prendre possessió del seu càrrec el passat 23 de juny, en un Ple que també va servir per constituir oficialment el nou Ajuntament de Matadepera, format per 13 regidors de CiU, ERC, CUP i PP. Tret de sortida al mandat 2015-2019 de l’Ajuntament de Matadepera, que tornarà a comptar amb un govern de Convergència i Unió, amb una majoria absoluta de nou regidors. A l’oposició, quatre regidors més fiscalitzaran l’acció de govern, amb dos membres d’ERC, un de la CUP i un més del PP. A continuació, cadascun dels regidors/es expliquen els objectius que es plantegen per aquest mandat.

Mireia Solsona. Alcaldessa “Vivim i estimem Matadepera i, per sobre de tot, volem que continuï sent un poble amable, sostenible i endreçat, dels més segurs de Catalunya, on tothom s’hi trobi bé, on es pugui passejar amb tranquil·litat, fer esport, formar-se i on els serveis funcionin. Amb la màxima “ser, fer i ajudar a fer”, ens posem al servei de les propostes i projectes de les entitats del nostre poble. Seguirem donant suport i impulsant les tradicions, el Voluntariat i les associacions de Matadepera perquè siguin l’eix vertebrador de la cohesió social. Volem que Matadepera, amb la seva gent i el seu entorn privilegiat, segueixi brillant com a poble de qualitat i de gestió responsable. Els nostres esforços aniran en aquest sentit”.

Montserrat Royes. 1a Tinent d’Alcalde. Governació, Atenció Ciutadana i Participació

Quico Sala. 2n Tinent d’Alcalde. Esports i Comunicació

“La seguretat continuarà sent una prioritat, ampliant la presència i els controls de la Policia Local als accessos del municipi i a les diferents urbanitzacions. Impulsaren noves estratègies preventives, potenciarem l’OAC virtual i seguirem donant suport a la Taula de Solidaritat”.

“Des d’Esports volem millorar les instal·lacions esportives municipals existents, construir un camp d’hoquei i tres pistes de pàdel a les piscines. Des de Comunicació, volem seguir millorant a nivell de qualitat i promoure la implicació i participació per part de la població”.

Carme Querol. 3a Tinent d’Alcalde. Ensenyament, Benestar Social i Festes

Albert Garcia. 4t Tinent d’Alcalde. Economia i Hisenda, Noves Tecnologies

“Des de Benestar Social, seguirem treballant en els programes socials i promovent les activitats per la gent gran amb el Voluntariat. A Ensenyament, seguirem potenciant l’Escola Bressol i l’Escola de Música. I des de Festes, continuarem potenciant la col·laboració amb les entitats”.

“Inicio aquesta legislatura amb la responsabilitat de continuar amb la bona gestió que s’ha fet en els últims anys a l’Ajuntament i que ha permès aconseguir un òptim equilibri econòmic a la vegada que s’han ampliat i millorat els serveis municipals”.

Nil López Urbanisme i Obres

Núria Garcia Cultura i Comerç

“La regidoria d’Urbanisme i Obres treballarà per aconseguir un poble més equipat i endreçat perquè tothom s’hi trobi a gust. Posarem en valor el patrimoni històric, natural i paisatgístic, mantenint la morfologia urbana i reforçant la nostra condició de porta del Parc Natural”.

“Des de Cultura treballarem per vertebrar les activitats del teixit associatiu i n’impulsarem de noves. L’actuació central del mandat serà la consecució de l’Auditori o sala polivalent. Des de Comerç mantindrem el diàleg amb comerciants i emprenedors, per incentivar l’activitat econòmica”.

Marcel·lí Bosch Medi Ambient, Joventut i Salut

Pol Roura Serveis i Habitatge

“Una Matadepera compromesa amb el medi ambient necessita la participació i complicitat de la ciutadania, implicant la joventut, pilar del nostre poble. Vetllar per l’entorn, conscienciar de la importància de l’autoprotecció i fer de vincle amb l’administració seran fonamentals”.

“Pel que fa a la regidoria de Serveis, treballarem en l’ampliació del Cementiri i seguirem reparant clavegueres, voreres i asfaltats. Des de la regidoria d’Habitatge, continuarem donant suport als lloguers dels habitatges amb protecció oficial”.

Santi Pavon “Estic convençut que la construcció nacional passa per un canvi de les polítiques municipals que no han tingut en compte ni les conseqüències de la pitjor crisi econòmica de les últimes dècades, ni l’agressió constant de l’Estat espanyol als nostres símbols i a les nostres aspiracions com a nació”.

Abelardo Gil “Per a mi, el lema d’Esquerra Republicana “Fer un nou poble per a un nou país” significa una nova manera de fer política municipal basada en l’honestedat, la transparència, una gestió eficient dels recursos econòmics i, sobretot, una ferma i sincera voluntat de servei al ciutadà”.

Joan Pizà “Anem a fer realitat la Matadepera del poble. Som l’Assemblea de la CUP. Volem que la ciutadania prengui consciència política i pugui tenir veu. Volem, amb la seva participació, construir la Matadepera del poble. I actuant, localment, pensarem global: en una societat que posi al centre les persones”.

M. Rosa Boix “El PP es compromet a demanar una revisió cadastral per ajustar els valors dels immobles, a congelar l’IBI i a rebaixar altres impostos i taxes. Respectarem la propietat privada, res de fer ocupacions a llocs privats i públics. També proposem un xec pels nens perquè puguin fer activitats extraescolars”.

Em dic Núria Badia i Capella, tinc 16 anys i visc a Matadepera. Aquest any he cursat 4t d’ESO a l’Institut Matadepera. Fa 3 anys que pertanyo a Shout it, el grup solidari de l’institut, on els seus integrants som alumnes del centre des de 1r d’ESO fins a 2n de Batxillerat. Cada any treballem amb diversos projectes com el Gran Recapte d’Aliments, La Marató de TV3, la Recollida de Joguines per Nadal i el Sopar Solidari, que té lloc al mateix institut i es realitza bianualment. El passat 5 de juny, vam dur a terme la 3a edició del Sopar Solidari per recaptar fons per Namlo Europa, una ONG que treballa al Nepal, fundada i presidida per l’alpinista Magda Nos, en la qual sóc voluntària des de l'any passat. Vaig tenir l'oportunitat de conèixer aquesta organització a través d'una reunió que ens va oferir la mateixa Magda a Shout it. Em va semblar molt encertada la seva filosofia i va ser llavors quan vaig decidir incorporarm'hi. Treballem per aconseguir combatre la pobresa a través de l’educació i el desenvolupament sostenible, ja que considerem que els nens i joves són protagonistes en la construcció d’un futur millor i, des d’aquesta vessant, creiem que la seva formació adquireix un valor de gran importància. Malauradament, el terratrèmol del passat mes d'abril ha sigut devastador i ha tingut greus conseqüències a diverses localitats nepaleses. El nostre poble ha estat molt conscient de la gravetat de la situació i al sopar d'enguany s'han recaptat gairebé 4.500€ que s’estan destinant a ajuda humanitària i a la reparació d'escoles danyades. Aquest èxit ha estat possible gràcies a la gran capacitat d'organització de la Comissió Solidària i el grup d'alumnes de Shout it. A part d’aquests dos grups, molts alumnes del centre van col·laborar, juntament amb professors, en la preparació de l’esdeveniment. També hi van contribuir comerços tant locals com de Terrassa, persones del poble sense vinculació amb l’institut i l’Ajuntament de Matadepera.

Núria Badia Capella Membre del grup solidari Shout it i voluntària de l’ONG Namlo Europa

03 gM

ENDEVINA QUI VE A SOPAR

Gaseta de Matadepere Juliol 2015

S’ESTRENA EL MANDAT 2015-2019, AMB UN GOVERN ENCAPÇALAT PER MIREIA SOLSONA

Tema del mes

Ja estan en marxa els campus i casals d’estiu pels nens i joves, que s’estendran fins a finals d’aquest mes. Es tracta de tot un seguit d’esplais estiuencs organitzats per les regidories de Cultura i Esports. Als d’esports, per exemple, s’han apuntat més de 800 nens i nenes, que fan tecnificació d’hoquei i golf i també activitats poliesportives i de lleure. A més, els nombrosos clubs esportius també duen a terme els seus campus específics. A la fotografia, un grup de nens d’un d’aquests campus a la nova pista poliesportiva.


ÉS NOTÍCIA

El 19 de juny passat, la Casa Baumann de Terrassa va acollir la projecció de dos dels curtmetratges guanyadors de la cinquena edició dels premis Filmat: Joguines del destí, de Xavi Buxeda, guardonat amb el Premi a la Millor Obra de la categoria Adults; i En el fondo del Mar, de Joan Paüls, guanyador del Premi a la Millor Obra Local. Els films es van projectar juntament amb una retrospectiva de curtmetratges del Festival Baumann i l’acte va tenir molt bona acollida.

EL PRESSUPOST DE LA URBANITZACIÓ DEL CARRER RELLINARS SUPERA ELS 370.000 €UROS

BREUS Esther Carrera va ser acomiadada en la intimitat

Obres als carrers Rellinars i Josep Porcar

L

L’Ajuntament inicia les obres d’urbanització del carrer Rellinars, al costat del Parc Pep Ventura. Alhora, també ha començat la construcció del clavegueram d’una part del carrer Josep Porcar, on fins ara no existia cap xarxa.

Diversos operaris treballen en les obres d’urbanització del carrer Rellinars

de setembre i principis d’octubre, segons el calendari previst. Mentre durin les obres, el carrer restarà totalment tallat al trànsit.

©Miquel Badia

Obres al clavegueram La Regidoria d’Obres també va iniciar a finals de maig les obres de construcció del clavegueram d’una

part del carrer Josep Porcar. El tram afectat és el comprès entre el carrer Jaume I i el carrer Sant Sebastià, on fins ara no existia cap xarxa de canonades i, per tant, una part dels habitatges patia problemes d’aigües contínuament. Els operaris treballen ara en la construcció d’aquesta xarxa i en la connexió amb els habitatges, uns treballs que s’allargaran fins a principis del mes que ve. L’actuació, però, ha obligat a tallar completament la circulació de vehicles en aquest tram del carrer Josep Porcar i a reordenar el trànsit dels carrers propers. Les obres, que tenen un cost d’uns 58.000€ (més IVA), es financen gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona.

EL CENTRE I L’AJUNTAMENT VALOREN POSITIVAMENT LA DECISIÓ DEL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT

La Ginesta recupera la segona línia de P3

Esther Carrera, en una imatge d’arxiu.

Un instant d’una de les classes a l’Escola Ginesta, que ara recupera la segona línia de P3.

©MB

Bones notícies per a l’educació pública a Matadepera. El Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha permès a l’Escola Ginesta reobrir una segona línia de P3 per atendre el volum de sol·licituds rebut. D’aquesta manera, les escoles públiques de Matadepera comptaran aquest proper curs 2015-2016 amb quatre línies de P3, dues a l’Escola Ginesta i dues més a la Joan Torredemer. El director de la Ginesta, Joan Calvo, s’ha mostrat molt satisfet amb la decisió de la Generalitat, i ha explicat que “durant la preinscripció ja es van superar les vacants ofertes i, per això, Ensenyament ja va avançar que permetria recuperar la segona línia de P3”.

Malgrat tot, Calvo recorda que la Generalitat evita fer una planificació de places superior a les requerides. Per això, en un futur la línia podria tornar a desaparèixer: “Tenint en compte la previsió d’una certa davallada demogràfica pels propers anys a Matadepera, no sabem ben bé què farà la Generalitat, tot i que, tant a nivell d’organització com de personal i professors especialistes, a la Ginesta ho tenim tot previst per treballar amb dues línies”, explica. La regidora d’Ensenyament, Carme Querol, també valora positivament la notícia, ja que, segons assegura, “l’obertura d’aquesta línia és del tot necessària a Matadepera per atendre i donar resposta a totes les sol·licituds”.

L’HISTORIADOR JOAN B. CULLA VA INAUGURAR ELS CURSOS AMB UNA XERRADA SOBRE WINSTON CHURCHILL

L’AIUMA parla de mindfulness i música per aquest mes de juliol es dedicarà al món de la música, i especialment, a instruments com la viola de mà, la guitarra barroca, el llaüt barroc, la tiorba o la guitarra romàntica i l’espanyola. El músic i professor Fernando Quiroga serà l’encarregat d’impartir aquest curs, els dies 14, 15 i 16 de juliol, que repassarà l’evolució d’aquests instruments de corda polsada del Renaixement i el Barroc. Els cursos tenen un preu de 40€, però són gratuïts pels socis de l’AIUMA. Més informació a la web www.aiuma.cat, aulainteruniversitaria@gmail.com i al 629 590 348.

La inauguració dels cursos d’estiu de l’AIUMA va rebre la visita de l’historiador Joan B. Culla.

L’Agrupament Escolta i Guia Abat Escarré ha fet una nova crida per buscar responsables per als seus grups. Així, aquells que vulguin treure's el títol de monitor o director de lleure o estiguin pensant fer-ho, tenen una magnífica oportunitat al Cau de Matadepera per fer les pràctiques. Per a persones interessades: cau@aeigabatescarre.cat.

ES BUSQUEN CAPS! Podràs canviar les coses. Rebràs molt més del que dónes. Trobaràs el teu lloc fent allò que t'agrada. Posa-hi el teu granet de sorra!

Si t’estàs traient el títol de monitor/a o director/a de lleure o estàs pensant a fer-ho, el Cau de Matadepera és un lloc idoni perquè hi facis les teves pràctiques. Posa’t en conctacte a: cau@aeigabatescarre.cat

Els dos primers cursos d’estiu de l’AIUMA comencen aquest mes de juliol. Un estarà dedicat al mindfulness i la consciència plena i l’altre repassarà l’evolució dels instruments de corda del Renaixement i el Barroc. L’AIUMA ja ho té tot preparat per iniciar els dos primers cursos d’aquesta temporada estival. El primer tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de juliol, amb la consultora en educació emocional Pilar Aguilera, que explicarà què és el mindfulness: “Aquesta tècnica està inspirada en les ensenyances del mestre zen Thich Nhat Hanh, i pretén apropar l’art de la consciència plena a totes les persones que desitgen aprofundir i experimentar una vida amb més benestar, plenitud i pau interior”, expliquen els responsables d’aquest curs. La segona proposta de l’AIUMA

©Cedida

L’Agrupament Escolta i Guia Abad Escarré busca caps

L’Escola Ginesta comptarà amb dues línies d’aquest primer curs d’educació obligatòria. En total, Matadepera comptarà, pel curs 2015-2016, amb quatre línies de P3 públiques, dues a l’Escola Ginesta i dues més a l’Escola Joan Torredemer.

Gaseta de Matadepera Juliol 2015

04

gM

És notícia

Tret de sortida a dues obres rellevants a Matadepera. La més destacada afecta el carrer Rellinars, que uneix el Camí de la Font de la Tartana amb el carrer Josep Pla, tot vorejant el Parc Pep Ventura. A principis de juny van començar les obres que transformaran aquest vial, que fins ara era un camí de terra, en un nou carrer totalment asfaltat, amb calçada, voreres i zona d’aparcament. A més, també s’instal·laran els serveis bàsics d’electricitat, telecomunicacions, gas, enllumenat, aigua potable i la xarxa de clavegueram. Els treballs, que tenen un pressupost que supera els 370.000 €uros (més IVA), acabaran entre finals

a gerent de la Masia La Tartana, que també va regentar el Frankfurt Cervesaria Mariapfarr del carrer Antoni Genescà, Esther Carrera Arguindegui, va morir el passat dimarts 16 de juny, i va ser acomiadada en la més estricta intimitat familiar, per desig exprés d’ella mateixa. Nascuda l’any 1963, Esther Carrera era una persona molt coneguda i estimada al poble, on a banda de la seva labor dedicada a la restauració, havia estat secretària de Matadepera Comerç. Precisament, el nom del seu negoci, Mariapfarr, feia referència a l’agermanament amb el poble austríac que, en el seu moment, va promoure, entre d’altres persones i entitats, el seu germà Manel Carrera. El funeral per Esther Carrera va tenir lloc el 23 de juny a l’Església de Sant Joan.

©MB

Tornen les sardanes a la fresca L'Agrupació Sardanista La Mola organitza, un estiu més, la seva temporada de sardanes a la fresca, tots els dimecres de juliol i agost. Les ballades tenen lloc a la plaça del Casal de Cultura i comencen a les 22h. Aquest mes, les cobles que visitaran Matadepera són la Jovenívola de Sabadell (15 de juliol), la Ciutat de Terrassa (22 de juliol) i, de nou, la Jovenívola de Sabadell (29 de juliol).

Una de les ballades a la pl. del Casal.

©MB


ÉS NOTÍCIA

Del 2 al 12 de juny es va poder contemplar a la sala d’actes del Casal de Cultura una mostra de les obres i els treballs dels alumnes del Taller d’Art infantil, que dirigeix Carme Serrat. L’exposició, titulada “Qui és qui?” recollia tot un seguit d’obres artístiques: retrats dels alumnes participants, ninots de fang, plats decorats i, fins i tot, un peculiar grup de figures realitzades amb cartró.

BREUS

EL 15È ANIVERSARI DEL CICLE QCLN ES CELEBRARÀ AMB UNA GRAN FESTA EL DIA 2 DE JULIOL

Comença un curs de monitors

15 anys del Quan Cau La Nit

Aquest estiu arriba la 4a edició del Matadepera Grindhouse: dobles sessions a la fresca de cinema fantàstic i de terror. El cicle recupera el format de les dobles sessions golfes que es feien als anys 80 als cinemes americans, amb petites joies del cinema més freak i underground: amb vampirs, monstres mutants, escenaris apocalíptics, terror psicològic... Les cites tenen lloc cada diumenge de juliol i agost, a partir de les 22h de la nit, darrere de l'antic escorxador municipal (actualment, el local del Cau). L'accés és lliure i en un ambient distès. Es pot portar sopar tipus pícnic i hi haurà servei de bar amb cerveses, refrescs i crispetes. Entre les propostes es barregen clàssics com The Incredible Shrinking Man (1957) amb joies setanteres com Zardoz (de 1974 i amb un Sean Connery molt sorprenent); The Cars That Ate Paris (1974); i la sessió especial de quartes parts amb Citizen Toxie: The Toxic Avenger IV (2000) i A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (1988).

Cinquè aniversari del CineClub El proper mes d’octubre, el CineClub Matadepera complirà el seu cinquè aniversari. Des de l’any 2010 s’han programat passis de pel·lícules, tant en els cicles de cinema d’autor que tenen lloc a l’Hotel durant tot l’any, com a l’estiu amb el cicle Grindhouse.

La meditació tractarà com calmar la ment Agermanament Sense Fronteres organitza una nova sessió de meditació, que tindrà lloc, com és habitual, al Parc Pep Ventura. Serà el 18 de juliol a les 11 del matí, i es recomana portar algun tamboret o cadira. Es prega puntualitat i, en cas de pluja, la sessió es farà al Casal de Cultura. La meditació del mes de juliol portarà per títol “Com calmar la ment” i, en ella, es parlarà dels elements que cal tenir presents per recuperar ràpidament l’atenció plena i viure amb tranquil·litat de ment.

La plaça de l’Antic Escorxador, seu de l’Agrupament Escolta i Guia Abad Escarré, tornarà a ser l’epicentre dels concerts d’estiu del Quan Cau La Nit, que tindran lloc tots els dijous de juliol, a les 23h de la nit. El cicle començarà el 2 de juliol amb el grup Albercocks, integrat per sis músics vallesans que versionen cançons de Disney de forma festiva, en la línia d’estils com la rumba o l’ska. La setmana següent serà el

torn de Sense Sal, el grup de popfolk terrassenc, que ja té tres discos al mercat i ha rodat per escenaris de tot Catalunya. El dia 16 tocaran Factor Kiwi, un grup format per sis joves vallesans que fan música “tropical i refrescant”, amb temes propis i noves versions de temes de tota la vida. El dia 23 serà el grup bisbalenc Sanjosex qui visitarà l’espai del Cau i oferirà un repertori del seu quart disc, produït per Quimi Portet, així

Els Sense Sal visitaran Matadepera en aquesta edició del Quan Cau La Nit.

©Cedida

com una selecció de temes de discs anteriors. I finalment, el 30 de juliol hi haurà un doble concert que tancarà l’edició d’enguany del Quan Cau La Nit, amb el grup Caipirinhas, format per músics matadeperencs que fan ballar a tothom a ritme de rumba catalana, i 9son, la banda barcelonina que fusiona diversos estils, com la rumba i la salsa, i que destaquen per la frescor i l’espontaneïtat dels seus directes. Celebració del 15è aniversari Amb motiu del 15è aniversari d’un cicle més que consolidat al municipi, el dia 2 de juliol s’organitzarà una celebració especial, que portarà per títol Quan Cau La Nit Xics, amb activitats pensades per a tota la família. La festa començarà a les 18h de la tarda, amb jocs infantils i un espectacle d’animació que anirà

a càrrec del grup Ambäukatunàbia. Al vespre, els joves de la unitat Trucs del Cau vendran entrepans per qui es vulgui quedar a sopar, amb l’acompanyament de la música en directe del Dj Monigot. I, a partir de les 23h de la nit, es celebrarà el Festival dels Colors, coincidint amb el concert del grup Albercocks.

És notícia

Torna el terror a l'antic escorxador de Matadepera

Aquest mes de juliol es celebrarà el 15è aniversari del cicle de música Quan Cau La Nit, que organitzen conjuntament, un any més, Decibel Produccions i el Punt Jove de Matadepera.

EL MES PASSAT VAN TENIR LLOC ELS TRADICIONALS CONCERTS DE LES FORMACIONS LOCALS

Recta final del Festival de Música

05 gM

L’

El Festival Internacional de Música tanca aquest mes la seva 35a temporada amb la combinació d’assajos i concerts del Pòdium Internacional i la visita del Duo Bushakevitz i de Camerart-Orquestra del Maresme. Després de l’èxit dels concerts de l’Escola Municipal de Música, el Cor de Noies i l’Agrupació Coral, el Festival Internacional de Música obre les seves portes a l’exterior, amb concerts i recitals de músics de prestigi. Somiant amb les orelles obertes Els primers concerts tindran lloc aquests primers dies del mes, amb la segona edició del Pòdium Internacional. Es tracta d’una proposta força curiosa, que barreja assaigs i concerts, i que permet veure, des de dins, com els músics preparen els seus recitals. Aquesta edició arriba amb el suggerent títol de Somiant amb les orelles obertes, i compta amb la participació de Byol Kang i Josep Colomé als violins, Isabel Villanueva a la viola, els violoncels de Peter

Schmidt i Pau Codina, el piano de Katia Michel i Enrique Bagaria, Guro Pettersen a la flauta, la veu de la soprano Elena Copons i el so de l’arpa de la matadeperenca Anna Quiroga. Els assaigs dels Pòdium es podran veure de l’1 al 5 de juliol, de 10 a

12:30h; i els concerts tindran lloc els dies 1 (21h), 2 (22h), 3 (22h) i 5 de juliol (20h) al Casal de Cultura. El Duo Bushakevitz i Camerart El 9 de juliol serà el torn de la formació israeliana Duo Bushakevitz, integrada pel violí i el piano d’Avi-

L’Escola de Música va obrir el festival el 19 de juny amb un gran concert sobre el musical Annie.

©MB

gail i Ammiel Bushakevitz, guanyadors del Concurs Internacional Paper de Música de Capellades 2014. El concert, amb composicions d’Schubert, Mozart, Brahms i Debussy, tindrà lloc el dia 9, a les 22h, al Casal de Cultura. I el darrer espectacle anirà a càrrec de Camerart-Orquestra del Maresme, dirigida per Jordi Colomer i formada per Antònia Escalas i Sergi Mauro (violins solistes) i Rosa Camps (flauta de bec). La formació interpretarà peces de Beltran, Händel, Bach i Sammartini el 16 de juliol, a les 22h, també al Casal. El preu de les entrades és de 10 €uros, tret dels assaigs del Pòdium, que són gratuïts. També existeix un abonament per assistir als quatre concerts del Pòdium per 30 €uros. Més informació a la web municipal.

EL NOU PORTAL WEB RECULL INFORMACIÓ SOBRE EL PLANEJAMENT URBANÍSTIC VIGENT

Es presenta el Visor Urbanístic El Visor Urbanístic és una nova eina, adreçada principalment a professionals del sector, que permet consultar la normativa urbanística municipal del terme de Matadepera de forma immediata. Des del mes passat, l’Ajuntament de Matadepera posa a disposició dels matadeperencs un nou portal web amb la informació del planejament urbanístic vigent al terme municipal, accessible des de qualsevol dispositiu amb connexió a Internet, sense necessitat de realitzar una consulta als Serveis Tècnics Municipals. El Visor Urbanístic de Matadepe-

ra va adreçat principalment a professionals del sector, com ara arquitectes o enginyers, que ara disposen d’una eina d’accés immediat a la normativa urbanística municipal del terme municipal de Matadepera. Alhora, el nou Visor Urbanístic també és útil per a tots aquells ciutadans que vulguin conèixer, en un sol clic, la situació urbanística de les seves propietats. D’entre les funcionalitats que es

poden trobar, hi ha el mapa interactiu del municipi, el planejament urbanístic del poble i la consulta de la normativa urbanística vigent. Altres característiques del Visor Urbanístic són la gestió de capes d’informació gràfica per part de l’usuari, mapes de cartografia, satèl·lit, parcel·lari cadastral i planejament urbanístic en vigor, eines de zoom i consulta de dades, cercador per adreça i referència

cadastral i consulta de la normativa urbanística específica de la finca seleccionada. Totes les actualitzacions del planejament vigent, així com de la cartografia facilitada per l’Institut Cartogràfic de Catalunya i el cadastre de la Dirección General del Catastro s’aniran incorporant a la web. El Visor Urbanístic es pot trobar a mux.matadepera.cat/matadeperaurb

Gaseta de Matadepera Juliol 2015

Esplai Sant Joan de Matadepera coordina amb la Fundació Pere Tarrés un curs de monitors a Matadepera, que tindrà lloc al mateix esplai (al local de la plaça de l’Església) de dilluns a divendres, del 13 al 24 de juliol, de 9 a 14 hores i de 15:30 a 20:30 hores. El curs està adreçat a majors de 18 anys i les places són limitades. El preu és de 215€, encara que els monitors federats gaudeixen d’un 50% de descompte. Per a més informació, al mateix esplai (dilluns i dimecres de 20 a 21 hores), al telèfon 93 787 01 08, al correu santjoanesplai@gmail.com i a la pàgina web www.peretarres.org/lleure.


AJUNTAMENT BREUS

EL CONSELL COMARCAL REPARTEIX ENTRE ELS MUNICIPIS DE LA COMARCA MÉS DE MIG MILIÓ D’€UROS

Torna la campanya Diversió sense soroll

Es signa un conveni per prevenir incendis

06 gM

És notícia: Ajuntament

Arribat l’estiu, la Regidoria de Joventut recupera la campanya Diversió sense soroll, amb la qual es pretén conscienciar el jovent sobre la necessitat de gaudir de les nits d’estiu a l’aire lliure sense molestar els altres. La campanya es fa ressò de la idea de quedar amb els amics, sortir i passar-s’ho bé, així com de gaudir de l’aire lliure i les nits d’estiu, sempre i quan es respecti a tothom i es deixi descansar els veïns. La campanya es farà arribar, en forma de postals, a 1.125 joves matadeperencs d’entre 12 i 20 anys.

Gaseta de Matadepera Juliol 2015

El Club Futbol Matadepera ha tornat a demostrar el seu compromís amb el futbol femení, després d’organitzar, el passat 21 de juny, una jornada dedicada a aquesta especialitat. El Camp de Futbol Municipal va ser l’escenari d’aquesta jornada, que comptava amb el patrocini de l’empresa Multigest, i que tenia com a objectiu aprofundir en el reconeixement d’aquesta pràctica esportiva. A la sessió van participar una vintena de jugadores.

Matadepera rebrà una subvenció de 30.431€ del Consell Comarcal del Vallès Occidental per actuacions d’arranjament de camins i l’obertura de zones verdes a la urbanització de Cavall Bernat. L’Ajuntament de Matadepera i el Consell Comarcal del Vallès Occidental van signar, el passat 28 de maig, un conveni de col·laboració per executar tot un seguit d’accions per prevenir els incendis forestals, protegir el medi ambient i afavorir el desenvolupament sostenible. Aquest projecte implica els ajuntaments de la comarca, la Generalitat, l’ADF, els propietaris forestals, empreses i universitats i centres de recerca, amb l’objectiu de reforçar les infraestructures i els treballs forestals de prevenció d’incendis. Per dur-lo a terme, la Diputació de Barcelona ha

concedit al Consell Comarcal del Vallès Occidental una subvenció de 514.000€, que s’ha distribuït entre una vintena de municipis en base al percentatge de la seva superfície forestal. A Matadepera li corresponen uns 30.400€, que permetrà treballar en l’arranjament i en punts crítics d’estretament al camí de Can Pèlacs, Can Garrigosa i al Canal de l’Abella; l’arranjament del camí i punt crític girador-estretament al camí de Les Rovires-Torrent de les Planes; i diverses actuacions d’obertura de zones verdes municipals a la urbanització Cavall Bernat, entre d’altres.

ACTUEN EN SERVEIS AMB ANIMALS IMPLICATS Relleu en l’organització de la Festa de Sant Llorenç Ja hi ha relleu en l’organització de la tradicional Festa de Sant Llorenç. Després de més de 40 anys al capdavant de la festa que es celebra al monestir del cim de la Mola, cada 10 d’agost, els entusiastes impulsors d’aquesta celebració, Antonio Garcia “Pintoret”, Rossendo Font, Elies Soriguera i el desaparegut Antoni Serra, han passat el relleu de la festa a un nou grup de persones, integrat per Miquel Talló, Gemma Gimferrer, Quico Closa, Marcel·lí Bosch i Ferran Garcia que, a partir d’ara, es comprometen a fer-se càrrec de la festivitat. El relleu es va formalitzar el 19 de juny passat, en una reunió a l’Ajuntament, que va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Mireia Solsona.

Foto de grup dels organitzadors ©Comunicació

Una plaça vacant a P2 a l’Escola Bressol Ralet Ralet L’Escola Bressol Municipal Ralet Ralet disposa d’una plaça vacant de P2 (nascuts el 2013) per al proper curs 2015-2016. Les bases que regulen el procés de preinscripció de l’Escola Bressol Municipal estableixen que s’atendran les demandes de plaça al llarg del curs escolar, sempre i quan es produeixin places vacants i que l’infant compleixi amb els requisits d’edat que es requereixen. Així doncs, del 13 al 20 de juliol s’obrirà el període de recepció de sol·licituds; el 21 de juliol s’efectuarà la baremació, el sorteig (si s’escau) i l’adjudicació, i el dia 22 de juliol s’haurà de fer la matriculació, per tal d’iniciar les classes el 7 de setembre.

©Arxiu

Un tractor treballant a l’espai forestal de Matadepera, en una imatge d’arxiu.

L’HOMENATGE ALS MATADEPERENCS MÉS SAVIS

Els Bombers traslladen La Festa de la Gent els lleons d’Aqualeon Gran omple el Pavelló El Grup d’Emergències Veterinàries, amb seu a Matadepera, col·labora en el trasllat als Estats Units de lleons i óssos.

Els Bombers treballant en el trasllat d’un dels lleons.

El Grup d’Emergències Veterinàries dels Bombers de la Generalitat, amb seu al Parc de Bombers Voluntaris de Matadepera, va participar el mes passat en el trasllat d’una dotzena de lleons i quatre óssos a la reserva de Keenesburg de Colorado, als Estats Units. Aquests animals, que estaven sota la tutela de la Generalitat des que l’aleshores Rioleon Safari va fer fallida, eren els darrers que quedaven al recinte d’Aqualeon, a Albinyana. En un operatiu complex i sense pre-

©Bombers

cedents, els veterinaris van anestesiar els animals i els van traslladar en grans gàbies fins a l’aeroport. Des d’allà, els animals van viatjar en aviófins a la reserva de Colorado, acompanyats d’un veterinari especialitzat. Es tracta d’una de les majors operacions de trasllat de fauna salvatge que s’ha fet mai a Catalunya. El Grup d’Emergències Veterinàries es va crear ara fa uns mesos amb l’objectiu de millorar els serveis dels Bombers en què hi haguès animals implicats.

La gent gran de Matadepera celebra amb un gran dinar de germanor al Pavelló els primers 25 anys de la festa. La celebració dels 25 anys de la Festa de la Gent Gran va tornar a omplir el Pavelló per homenatjar els matadeperencs de més edat amb un gran dinar. La festa, que va tenir lloc el 30 de maig i que va ser conduïda pel meteoròleg Francesc Mauri, també va servir per homenatjar els veïns amb més de 90 anys que van assistir al dinar: Eduard Vila (92 anys), Valentí Sardà (94 anys), Maria Teresa Casanovas (96 anys) i Engràcia Simon Pons (101 pons). El mateix dia, també es va retre homenatge als matrimonis que aquest 2015 celebren les seves Noces d’Or, és a dir, 50 anys casats; i per primera vegada,

El dinar va omplir el Pavelló.

©MatadeperaTV

també es va fer un reconeixement als que porten 60 anys junts. La festa també va comptar, de bon matí, amb una missa i un recital de la Coral Endavant i els alumnes de l’Escola Municipal de Música.

Foto de família amb els majors de 90 anys i les parelles que celebraven les Noces d’Or. ©MatadeperaTV


Política Partits CONVERGÈNCIA I UNIÓ

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA

CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR

PARTIT POPULAR

Feina feta

La Matadepera que volem

Sortim al carrer!

El divorci

Fa poques setmanes que va acabar un dels mandats municipals més intensos, complicats i apassionants que ha viscut el món local en els darrers anys.

El 13 de juny es va constituir el nou Ajuntament sorgit de les eleccions municipals del 24 de maig d’enguany. Després de la presa de possessió dels regidors i de l’elecció de l’Alcaldessa, els caps de llista van pronunciar un breu discurs. El nostre portaveu del grup municipal d’ERC, Santi Pavón, va dir, entre d’altres coses: “Tenim l’esperança que el nou govern municipal, a més d’escoltar-nos, ens farà cas, tot estudiant i acceptant, si cal, les iniciatives i propostes que presentem durant la legislatura. Farem una oposició activa, i a la vegada, seriosa i constructiva. Donarem suport a l’equip de govern aportant idees i fent tot el possible per aconseguir que es facin les inversions necessàries que puguin desencallar els equipaments que des de fa massa anys resten pendents, fonamentalment, el camp d’hoquei i el Teatre-Auditori, en tant que formen part de projectes inacabats”.

411 gràcies per fer entrar l’Assemblea a l’Ajuntament. Ens sentim responsables i estarem a l’altura. Aprofitem l’espai per pinzellar d’on venim i cap on anem:

El matrimoni CiU s’ha trencat, s’ha acabat l'amor!!! Després d’un matrimoni de 37 anys, el que vol dir que en les pròximes eleccions del dia 27 de setembre aniran per separat.

- Som una Candidatura de gent amb uns principis bàsics: l’alliberament total, com a nació, com a treballadors i com a persones. Qüestionant l'opressió i el que ens ve imposat, perquè és la manera d'avançar cap una societat justa i un socialisme democràtic. - Creiem la màxima zapatista: aquí el pueblo manda y el gobierno obedece. Apostem per posar les institucions al servei de les persones, dotant-nos de poder de decisió i amb la màxima transparència. Alhora, però, cal que no cedim els espais de decisió als “polítics”: la democràcia va molt més enllà de votar cada 4 anys. - Ens basem en l’assemblearisme. El regidor, el Joan Pizà, és només la nostra veu a l’Ajuntament. Un més de nosaltres. La punta de l'iceberg. Destinarà íntegrament el seu sou a l'assemblea i no repetirà més de dues legislatures. Per tant, el projecte només viu si ho volen les veïnes i veïns. Vam néixer amb un primer objectiu: polititzar el poble; que prengués veu i s'impliqués per revertir la injustícia. I som amb un segon objectiu, que dóna sentit al primer: que la Matadepera del poble recuperi les posicions perdudes a la dormitori, i pretesament elitista, que fa legislatures que el Consistori deixa créixer. Han estat mesos de molta investigació, reflexió i debat. Sense la implicació de la gent del poble que ja pensa en clau alternativa no tindríem la candidatura. Elles i ells són els que l'han omplert i els que han fet reviure la veu de "la Matadepera del poble". Sí, aquest ha estat el lema: un poble on s'hi faci vida i sigui fàcil arrelar; que es degui a les classes populars i recuperi la identitat, la vinculació amb el bosc i l'ecologisme. I ens diu quelcom més: per anar-la construint cal implicació. De res servirà queixar-se del Camp de Golf sense mobilització. De res servirà brindar pel Casal Popular Els Pins sense suport i participació. Etcètera. Si seguim creient en el que mai passi res com a vist-i-plau polític, mai tindrem un Ajuntament democràtic i participatiu. CiU ha renovat la majoria absoluta. Un sol regidor de la CUP no serà capaç de parar-los els peus quan calgui. En canvi, un regidor de la CUP amb un poble darrere, no només ho aconseguirà, sinó que tindrà el poder d'exigir.

Dins d’aquest matrimoni, qui ha patit la crisi? Veritablement, ha estat el Sr. Mas o el Sr. Duran?

Els alcaldes i alcaldesses han hagut de gestionar el dia a dia, conscients que hi havia moltes necessitats a satisfer i pocs recursos disponibles. Malgrat tot, l’esforç ha estat constant, no s’ha defugit i així continuarem. Des de CiU seguirem treballant per assolir tots els reptes que ens hem proposat!!!

Amb aquestes paraules, el nostre portaveu volia sintetitzar el que seran els nostres objectius durant la legislatura: mà estesa per a col·laborar en fer una Matadepera millor i oposició sense concessions si la política practicada per l’equip de govern és una continuïtat de l’immobilisme dels últims vuit anys. Estem decididament compromesos en exigir que aquest immobilisme desaparegui de la pràctica política municipal. Perquè, a més dels projectes esmentats, ens cal una acció continuada i coherent en l’àmbit cultural (afavorint l’activitat de les arts escèniques, de la música i de la cultura popular); ens cal recuperar el Consell Municipal de Cultura com a eina imprescindible i integradora per a coordinar i dinamitzar totes les iniciatives en aquest camp; ens cal la creació d’un Consell Municipal de Coordinació per a l’Educació que pugui elaborar un projecte educatiu del poble que defineixi, des dels àmbits dels valors i les actituds, els aspectes bàsics del model de persona que volem formar; ens cal facilitar l’accés dels joves a l’habitatge amb lloguers socials i potenciar les borses d’ocupació juvenil; ens cal una política decisiva que fomenti definitivament l’activitat comercial esmerçant els recursos necessaris i coordinadament amb l’Associació de Comerciants; ens cal crear una Taula permanent pel seguiment dels usos dels espais naturals i una major implicació en la gestió del Parc Natural; ens cal debatre col·lectivament el futur d’un camp de golf que representa una sagnia constant per a les arques municipals... Ens cal fer moltes coses, però el que sí que ens cal és una Matadepera millor en una Catalunya lliure.

HO PODEM TOT si posem el nostre granet de sorra, participem i opinem. “El poble és qui més ordena”, com es deia a la Revolução dos Cravos. Que visqui la Matadepera del poble!

Abans de separar Catalunya d’Espanya, amb aquesta ruptura es divideix Catalunya, CiU... Val la pena tot aquest embolic? En una tema impossible...? Es veu clarament que no, el procés és una màscara de la seva mala gestió. Pregunta!!! Per què no es va anunciar aquest divorci abans de les eleccions municipals? Per??????

Política Partits

L’independentisme és la causa de la ruptura matrimonial. De totes formes, no queda clar que Unió no defensi el procés soberanista; només cal veure el posicionament de la nostra alcaldessa, que és d’Unió i, en canvi, sí que defensa la independència.

07 gM

El segon Observatori de Política Municipal, realitzat per l’ACM a través de l’empresa Feedback, ens mostra que el 78,6% de la ciutadania valoren la qualitat de vida de la seva població com a molt bona o bona. Una xifra que subratlla l’esforç que han fet els alcaldes i alcaldesses per seguir mantenint serveis i inversions, malgrat les dificultats i consideren que els ajuntaments són la institució que més ha ajudat a persones i famílies amb dificultats. Un cop més la proximitat i la voluntat de servei dels electes locals ha estat cabdal per oferir serveis de qualitat.

Sigui qui sigui la part enganyada en aquesta relació pensem que les coses no s’han fet bé.

Gaseta de Matadepera Juliol 2015

Han estat quatre anys en què molts han volgut fer creure que el món local era el culpable de la crisi econòmica i de tots els mals de l’Estat. Però gràcies a la responsabilitat, l’esforç, la constància i les ganes de millorar el dia a dia dels nostres pobles i ciutats , els alcaldes i alcaldesses han fet que l’administració municipal sigui la més ben valorada.


REPORTATGE

La Sala d’Actes del Casal de Cultura va tornar a acollir el mes passat una àmplia mostra dels treballs que han realitzat els alumnes dels diversos cursos i tallers del Voluntariat de la gent gran: pintura, manualitats, ninots de peluix, idiomes, informàtica, mitja i ganxet, decoració floral, etc. A més de l’exposició, la Regidoria de Benestar Social també va organitzar una petita festa pels voluntaris, amb un berenar pels assistents.

VICTOR PEIRÓ VA SER L’ALCALDE ESCOLLIT EN AQUELLES PRIMERES ELECCIONS

36 anys d’ajuntaments democràtics

Reportatge

Coincidint amb les eleccions municipals d’aquest 2015, l’Arxiu Municipal de Matadepera edita un dossier recordant els primers comicis locals que es van celebrar al poble després de la dictadura, el 19 d’abril de l’any 1979.

Gaseta de Matadepera Juliol 2015

gM 08

D’esquerra a dreta: Pere Riba, Francesca Marlet, Tomas Benages, Manel Carrera, Enric Genescà, Victor Peiró (alcalde), Jordi Joan Rubí, M. Teresa Rabal, Josep Busqueta i Jaume Casademont (secretari). ©Col. Miquel Ballbé i Boada

El 13 de juny, just quatre dies després de la celebració del Dia Internacional dels Arxius, es van constituir els nous consistoris a nivell local, resultat de les eleccions que van tenir lloc el 24 de maig passat. Amb motiu de l’efemèride i, donada la proximitat de les eleccions municipals, l’Arxiu Municipal de Matadepera, amb l’arxiver Jaume Munuera al capdavant, va preparar un dossier sobre les primeres eleccions democràtiques, que van tenir lloc l’any 1979, ara fa 36 anys. El document (http://issuu.com/arxiumunicipalmatadepera/docs/dia9jun2015) no pretén ser una relació exhaustiva ni una història d’aquelles eleccions, sinó un recull que serveix de mostra del que es pot trobar a l’Arxiu Municipal, a més de repassar alguns dels aspectes concrets d’aquelles eleccions a nivell local.

El primer Consistori de la democràcia A Matadepera, el nou Consistori nascut en democràcia, el 19 d’abril del 1979, estava format per tres partits: Convergència i Unió (CiU), Units per Matadepera (UPM) i la candidatura de les Associacions de Veïns de Matadepera (AVEM). D’entre els diversos documents que recull el dossier, s’inclou una relació dels locals oberts per a actes de propaganda, instruccions per als membres de les meses electorals, un telegrama del Governador Civil, el certificat d’escrutini d’una de les meses, el certificat de proclamació de regidors, així com els fulletons de propaganda i les llistes amb la relació de candidats que es presentaven a aquelles primeres eleccions democràtiques. A banda dels partits esmentats, l’any 1979

Agenda d’activitats de Matadepera DIA

HORA LLOC

ACTE

Dime 1 Dime 1 Dij 2 Dij 2 Dij 2 Div 3 Div 3 Diss 4 Diu 5 Diu5 Diu 5 Dim 7 Dij 9 Dij 9 Diu 12 Diu 12 Dim 14 Dime 15 Dij 16 Dij 16 Dij 18 Diu 19 Dime 22 Dij 23 Diu 26 Diu 26 Dime 29 Dij 30

10.00 21.00 10.00 22.00 18.00 10.00 22.00 10.00 10.00 20.00 22.00 18.00 22.00 23.00 09.00 22.00 18.00 22.00 22.00 23.00 11.00 22.00 22.00 23.00 15.00 22.00 22.00 23.00

Assaig del Pòdium Internacional Matadepera Primer concert del Pòdium Internacional Assaig del Pòdium Internacional Matadepera Segon concert del Pòdium Internacional Quan Cau La Nit: celebració 15 anys + “Albercocks” Assaig del Pòdium Internacional Matadepera Tercer concert del Pòdium Internacional Assaig del Pòdium Internacional Matadepera Assaig del Pòdium Internacional Matadepera Tercer concert del Pòdium Internacional Grindhouse: doble sessió de cinema fantàstic i terror Curs sobre el mindfullness Festival Internacional de Música: Duo Bushakevitz Quan Cau La Nit: “Sense Sal” Nova edició de la lligueta 9 forats Grindhouse: doble sessió de cinema fantàstic i terror Curs AIUMA dedicat a instruments de corda

Casal de Cultura Casal de Cultura Casal de Cultura Casal de Cultura Cau (Antic Escorxador) Casal de Cultura Casal de Cultura Casal de Cultura Casal de Cultura Casal de Cultura Cau (Antic Escorxador) Casal de Cultura Casal de Cultura Cau (Antic Escorxador) Camp de Golf Mun. Cau (Antic Escorxador) Casal de Cultura Plaça del Casal Casal de Cultura Cau (Antic Escorxador) Parc Pep Ventura Cau (Antic Escorxador) Plaça del Casal Cau (Antic Escorxador) Camp de Golf Mun. Cau (Antic Escorxador) Plaça del Casal Cau (Antic Escorxador)

també van concórrer a les eleccions el partit Progressistes de Matadepera, encapçalat per Juan Busqueta Arola; Coalició Democràtica, amb Domingo Rubió i Canals al capdavant; i el grup Neutrals Indepedents, amb Juan Mill Mir com a cap de llista. El primer alcalde escollit democràticament va ser Victor Peiró (CiU), que va formar govern amb vuit regidors i regidores més: Pere Riba (UPM), Francesca Marlet (CiU), Tomàs Benages (AVEM), Manel Carrera (UPM), Enric Genescà (UPM), Jordi-Joan Rubí (AVEM), Mª Teresa Rabal (AVEM) i Josep Busqueta (CiU). El Dia Internacional d’Arxius El 9 de juny de 1948 es va crear el Consell Internacional d’Arxius, un organisme internacional de caràcter no governamental que promou l'ús, el desenvolupament i la conservació del patrimoni arxivístic mundial, objectius que assoleix mitjançant la cooperació dels seus membres en un marc de col·laboració amb la UNESCO. Gairebé seixanta anys més tard, l’any 2007, es va declarar aquesta data com el Dia Internacional dels Arxius, i és per això que aquest dia i durant tota una setmana, els diferents arxius de Catalunya organitzen un munt d’activitats per promoure el paper dels arxius en la nostra societat. La Declaració Universal sobre els Arxius, a la que l’Ajuntament de Matadepera es va adherir a finals de l’any 2013, resumeix aquest paper clau dels arxius en una gestió documental administrativa transparent i eficaç, en la rendició de comptes democràtica, en la preservació de la memòria social individual i col·lectiva, i en la investigació històrica. Al dossier, editat per l’Arxiu Municipal de Matadepera amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, també s’inclou un quadre amb un resum dels fons documentals que es poden consultar a l’arxiu (AMMAT) i que formen part del patrimoni documental del municipi.

+info a www.matadepera.cat ORGANITZA

Regidoria de Cultura Regidoria de Cultura Regidoria de Cultura Regidoria de Cultura AEiG Abat EScarré Regidoria de Cultura Regidoria de Cultura Regidoria de Cultura Regidoria de Cultura Regidoria de Cultura CineClub Matadepera AIUMA Regidoria de Cultura AEiG Abat Escarré Camp de Golf Municipal CineClub Matadepera AIUMA Sardanes a la plaça del Casal: “Jovenívola de Sabadell” Agrupació Sardanista La Mola Festival Internacional de Música: Camerart Orquestra Regidoria de Cultura Quan Cau La Nit: “Factor Kiwi” AEiG Abat Escarré Nova sessió de meditació: “calmar la ment” Agermanament Sense Fronteres Grindhouse: doble sessió de cinema fantàstic i terror CineClub Matadepera Sardanes a la plaça del Casal: “Ciutat de Terrassa” Agrupació Sardanista La Mola Quan Cau La Nit: “Sanjosex” AEiG Abat Escarré Jornada de Portes Obertes al Camp de Golf Regidoria d’Esports Grindhouse: doble sessió de cinema fantàstic i terror CineClub Matadepera Sardanes a la plaça del Casal: “Jovenívola de Sabadell” Agrupació Sardanista La Mola Quan Cau La Nit: “Caipirinhas” i “9son” AEiG Abat Escarré

REBEU L’AGENDA PER CORREU ELECTRÒNIC INSCRIVINT-VOS A www.matadepera.cat

+INFO p.5 p.5 p.5 p.5 p.5 p.5 p.5 p.5 p.5 p.5 p.5 p.4 p.5 p.5 p.5 p.4 p.4 p.5 p.5 p.5 p.5 p.4 p.5 p.5 p.4 p.5

El Llibre del mes per Cesc Bosch

Mai m’ha interessat especialment la literatura de ciència-ficció, però aquest darrer mes vaig agafar, a l’atzar, un dels molts llibres que el meu germà Nani havia deixat a casa els pares. I no me’n penedeixo. Ja des de la primera nit, quan vam arribar amb Kris Kelvin a Solaris, vaig intuïr que el viatge no em deixaria indiferent. Inquietant i perturbadora, Solaris (1961) és una novel·la que, si bé literàriament pot despertar dubtes, et porta a un món tan ric de sensacions i vivències que quan l’acabes necessites temps per respirar, pair i pensar. Profunda i claustrofòbica, Solaris transmet molts dubtes sobre la naturalesa humana i ens convida a reflexionar des d’un punt de vista que almenys jo no havia fet mai. El viatge interestel·lar ha valgut la pena, i agraeixo a l’escriptor polonès Stanislav Lem (1921-2006) l’oportunitat de compartir amb Kris Kelvin les investigacions entorn a Solaris i les abismals aigües del seu místic oceà.

El Film del mes per Albert Beorlegui

Quan encara ressonen a les pantalles els rugits dels dinosaures de la darrera entrega de les aventures juràssiques produïda per Steven Spielberg, aquest mes us proposem repassar o descobrir la pel·lícula que en certa manera, ho va començar tot: Tiburón (1975), que aquest juny acaba de celebrar 40 anys de la seva estrena. Amb un repartiment sense estrelles (Roy Scheider, Richard Dreyfuss, Robert Shaw), el pressupost es va disparar provocat per un rodatge molt complicat on resultava molt difícil fer creïble el terrible esqual que terroritza la turística platja d’Amity Island. Però la sensació de suspens de suggerir més que no pas mostrar, la poderosa música d’arrels stravinskianes de John Williams, i el talent d’un jovenet Spielberg de només 28 anys, van contribuir a convertir el film en un dels més taquillers de la història canviant de soca-rel la manera tradicional de l’entertainment cinematogràfic estiuenc. Les conseqüències del qual, per cert, per bé o per mal, encara arrosseguem.

El Disc del mes per Xavi Solanellas

El primer dimecres de juny Jackson Browne va aterrar al Festival Guitarra de Barcelona per presentar-nos el seu darrer disc: Standing in the breach. És ben cert que, als seus seixanta sis anys, el senyor Browne ja no és el que era, però, en el concert va estar a un bon nivell, com l'àlbum en qüestió. Són deu cançons, d'un ritme calmat, pausat, però sostingut, amb tots els elements propis de l'autor, amb instrumentació tradicional i de, tant en tant, algun cor de veus femenines. És el disc de la maduresa de l'autor, sense cap cançó que destaqui (potser la que obre el disc) i del que en treuria alguna, però de molt bon resultat escoltant-lo tot seguit. Segurament no us animarà el dia, però us farà bona companyia. I si teniu algun dubte, rebobineu quaranta anys i compreu Late for the sky, disc de joventut de Jackson Browne i el millor de tota la seva extensa carrera discogràfica.


MÉS TEMES

L’Acadèmia d’anglès Rainbow de Matadepera ha estat nominada a nivell internacional per la Universitat de Cambridge, pel seu alt percentatge d’aprovats als exàmens oficials d’anglès, així com pel seu creixement empresarial, especialment els darrers dos anys. Per aquest motiu, l’acadèmia viatjarà, del 30 de juny al 4 de juliol, al Regne Unit per tal rebre el premi que atorga una de les universitats més prestigioses del món. La resta d’acadèmies premiades, un total d’11, són originàries de Suïssa, Índia, Mèxic, Romania, Austràlia, Xile i Portugal. Rainbow Matadepera va obrir les portes l’any 2010, després de 20 anys dedicant-se al sector empresarial.

BREUS

EL FILMAT VA TORNAR A GUARDONAR LES MILLORS OBRES AUDIOVISUALS PRESENTADES AL CONCURS

Es torna a recordar el pas de Joan Maragall per Coll d’Eres

Gran participació al Filmat 2015 La cinquena edició del Festival de Creació Audiovisual Jove de Matadepera, el Filmat, ha comptat amb una gran participació i una gala d’entrega de premis que va reunir al Casal de Cultura més de 140 persones.

La tradicional fotografia de família amb els guanyadors d’aquesta cinquena edició del Filmat.

audiovisual d’un centre educatiu per Naturalesa; Elisabet Martí i Pau Aguilella, premi talent jove cinema

©MB

per Llum fosca; i Joan Paüls, premi millor obra local pel curtmetratge En el fondo del mar.

EL MONTCAU-LA MOLA TAMBÉ VA CELEBRAR EL MES PASSAT UNA GRAN FESTA FAMILIAR

Mas visita el Montcau per celebrar els 50 anys El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va participar en l’acte oficial de commemoració d’aquest primer mig segle de vida de l’Escola Montcau-La Mola. Durant l’acte també es van lliurar les orles als alumnes que acaben 2n de Batxillerat. Els participants a l’acte de recordança. ©Cedida

La Ginesta guanya el Torneig de Futbol de les AMPAs El diumenge 31 de maig va tenir lloc al Camp de Futbol Municipal el Torneig de Futbol entre les AMPAs de les escoles del municipi. Des de les 9 del matí, els equips de pares de les escoles Ginesta, Torredemer, Montcau-La Mola i l’equip format per jugadors de l’Institut Matadepera, van competir en un torneig amistós. La jornada va destacar per la nombrosa participació per part dels pares de totes les escoles. Finalment, els vencedors de la competició van ser els pares de l’Escola Ginesta, després d’imposar-se a la ronda de penals a l’Escola Montcau-La Mola.

Els participants al torneig.

©Cedida

El Club Egara homenatja els seus equips El Club Egara va celebrar a principis de juny una recepció oficial a tres dels seus equips d’hoquei, que han aconseguit grans fites aquesta temporada. Es va retre homenatge a l’Egara 1935, campió de la Divisió d’Honor B; però també a l’equip del Club Egara B femení, campió de Catalunya de la Segona Divisió i subcampió en la fase d’ascens a Primera; i del Club Egara cadet masculí, subcampió d’Espanya.

Mas descobreix una placa commemorativa, acompanyat de la directora, Esther Riba.

©Montcau

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, no es va voler perdre l’acte institucional de celebració dels 50 anys del Montcau-La Mola, que va tenir lloc el 26 de maig a les instal·lacions de l’escola. Mas va destacar “la visió i el coratge” dels fundadors del centre educatiu, l’any 1965, “en un moment en què una escola laica, catalana i mixta era pràcticament el dimoni”. Durant l’acte també hi van intervenir el president del Montcau-La Mola, Anto-

ni Abad; la directora, Esther Riba; i l’alcaldessa Mireia Solsona. A més, també es van entregar les orles als alumnes que acaben 2n de Batxillerat, alguns dels quals van inaugurar fa 15 anys la llar d’infants Els Pinetons. El Montcau-La Mola també va celebrar aquest gran aniversari amb una gran festa familiar, el passat 20 de juny, que va comptar amb la participació de multitud d’alumnes i exalumnes, familiars, professors i treballadors del centre educatiu.

UNES 300 PERSONES ES VAN REUNIR AL GIMNÀS DE L’INSTITUT PER MOSTRAR LA SEVA SOLIDARITAT

4.000€ recollits al Sopar Solidari de l’Institut El 5 de juny va tenir lloc la tercera edició del Sopar Solidari de l’Institut Matadepera per obtenir fons per l’ONG Namlo. Els fons recaptats es destinaran a reparar les escoles danyades pels efectes dels terratrèmols ocorreguts al Nepal. El Sopar Solidari de l’Institut Matadepera, que va aplegar unes 300 persones al gimnàs del centre educatiu, va aconseguir recaptar més de 4.000€, un rècord absolut en la breu història d’aquesta cita solidària. El sopar, al qual hi van assistir les regidores Carme Querol i Montse Royes, consistia en què cada persona es portés el seu menjar i pagués l’entrada solidària de 5€ per gaudir de l’espectacle de música, ball i màgia que van oferir els alumnes i profes-

sors de l’Institut. Val a dir que a mig matí del mateix dia del sopar ja s’havien exhaurit totes les entrades. El sopar també va comptar amb una tómbola amb regals cedits per desenes de comerços col·laboradors i també es podien adquirir productes nepalesos i pastissos oferts solidàriament. Amb tot, i afegint la fila zero, es van recaptar aquests 4.000€, que aniran a parar a l’ONG Namlo, que els dedicarà a la reparació de les escoles danyades pels terratrèmols del Nepal d’ara fa uns mesos. El gimnàs de l’Institut, completament ple gràcies a la solidaritat de pares i alumnes.

Royes i Querol durant el sopar.

©Miquel Badia

Un dels espectacles dels alumnes.

©Miquel Badia

Una gran participació El Sopar Solidari és un esdeveniment organitzat conjuntament per la Comissió Solidària de l’Institut Matadepera i el grup d’alumnes solidaris Shout it. A part d’aquests dos grups, més d’un terç dels alumnes del centre van participar d’alguna

©Miquel Badia

manera en la preparació del sopar. L’Institut considera que aquest és un dels esdeveniments educatius principals de tot l’any, tant per la capacitat d’organització que mostren els alumnes, com per ser el resultat del treball de tot el curs i pel treball en valors que representa.

Més temes

Els guardonats Els premis d’aquesta edició van ser per Xavi Buxeda, premi adults per Joguines del destí; els alumnes de l’Escola Enxaneta de Terrassa, premi menors per El retorn dels prehistòrics; Marc Sanromà, premi al projecte

La gala final, que va tenir lloc el passat divendres 5 de juny, va comptar amb l’assistència de l’alcaldessa Mireia Solsona; els regidors Carme Querol, Montse Royes i Quico Sala; Pere Claveria, del Parc Audiovisual de Catalunya; el director de Som Joves Cinema, Juan Zayas; i Toni Amen, del Cineclub Matadepera. El Filmat és un festival organitzat conjuntament per Matadepera Televisió i el Punt Jove, amb el suport del Parc Audiovisual de Catalunya, Som Joves Cinema, el Cineclub Matadepera i la Casa Baumann de Terrassa. De fet, dos dels millors curts també es van poder veure al pati de la Casa Baumann el passat divendres 19 de juny.

09 gM

En una Sala d’Actes del Casal de Cultura plena de gom a gom, el Filmat, el Festival de Creació Audiovisual Jove de Matadepera, va tancar brillantment la seva cinquena edició amb una gran gala final, en la qual es van donar a conèixer i es van projectar les millors creacions audiovisuals produïdes per joves matadeperencs i vallesans.

Gaseta de Matadepera Juliol 2015

Entitats de diverses poblacions, coordinades per l’Agrupació Sardanista La Mola, van tornar a recordar el passat 24 de juny el pas del poeta Joan Maragall per Coll d’Eres, que va tenir lloc el 1904. A l’acte d’aquest any, una coral popular dirigida per Maria Teresa Boix va interpretar diverses cançons tradicionals catalanes, acompanyades amb versos del poeta, recitats per Germà Calvo. A més, també hi va haver temps per recordar Teresa Riba, esposa d’Antoni Garcia “Pintoret”, i Pere Capella, que havien col·laborat en anys anteriors en l’organització d’aquest acte de recordança. Durant la celebració, també es va fer el manteniment habitual del llorer que es va plantar l’any 2012 que, juntament amb un monòlit, recorda el pas del poeta per aquest punt de Coll d’Eres.


MÉS TEMES

L’Atlètic Terrassa va acollir, a principis de juny, una nova edició del Festival del Hockey Català, amb el tradicional lliurament de guardons. En aquesta ocasió, l’expresident del CD Terrassa, Santi Santanach (a la foto), va rebre l’Stick d’Or. Oriol Cortada, Salvador Indurain i Alfredo Vega van rebre la Medalla d’Honor; i les Insígnies d’Or van ser per Antonio Rubio, Josep Maria Sallés, Martí Lloveras i Xavier Cabot. Mariona Garrido va rebre el Trofeu Lluís Ysamat i les Medalles de Bronze al Mèrit Esportiu va anar a mans de Marc Sallés, Francisco Vázquez i Ivet Imbers i Biosca. Entre altres premis, al llarg del festival també es van lliurar les medalles als equips campions de les escoles d’hoquei i els plats commemoratius als campions de Catalunya de totes les categories.

Més de 35.000€ solidaris

EL CLUB DEPORTIU TERRASSA VA TORNAR A SER L’ESCENARI DEL FESTIVAL

Més d’un miler de persones van participar en les activitats esportives que es van organitzar el passat 6 de juny. El Camp de Golf Municipal també s’hi va sumar amb un torneig solidari. Hoquei, tennis, pàdel, spinning, golf, BTT, zumba, curses, caminades... La setena edició del Festival de Hockey Solidari va tornar a ser tot un èxit, amb més d’un miler de participants a totes les activitats que es van organitzar a les instal·lacions del Club Deportiu Terrassa i al Camp de Golf Municipal entre el 5 i el 6 de juny. En total, es van recaptar més de 35.000€, que permetran finançar els projectes de diverses entitats i ONGs de l’àmbit de Terrassa: l’Eina Cooperativa, l’Esplai La Fàbrica, l’Escola d’Educació Especial Crespinell i l’Associació Coordinadora d’Ajuda Unida (ACAU). Durant aquests set anys, el Festival de Hockey Solidari ha reunit més de 200.000€, que han permès finançar una vintena de projectes socials.

Hoquei, spinning i BTT, algunes de les activitats de la cita solidària ©THS

BREUS Ascens pel Juvenil i l’Infantil del Club Futbol Matadepera

El Sènior femení de bàsquet fa història i puja a segona

Gran final de temporada pel CF Matadepera, que ha vist com dos dels seus equips guanyaven les seves respectives lligues i assolien l’ascens. En el cas del Juvenil, dirigit per Manuel Santana i Juan José Garcia, i que jugava al grup 25 de la segona divisió catalana d’aquesta categoria, ha firmat una temporada de luxe. L’equip s’ha mantingut invicte i no ha perdut cap partit: dels 28 enfrontaments, n’ha guanyat 23 i ha empatat els 5 restants. A més, el jugador local Oriol Garcia ha aconseguit el títol de màxim golejador, amb 39 gols. Amb aquestes xifres, no és d’estranyar que l’equip hagi guanyat la lliga i, per tant, el passi a la primera juvenil.

L’equip Sènior femení del Club Bàsquet Matadepera ha aconseguit una nova fita, assolint l’ascens a la segona catalana. El passi de categoria es va rubricar a finals de maig i, a més, a casa, al Pavelló de l’Èpic, on les matadeperenques van guanyar a l’AE Badalonès. Amb tan sols cinc anys de vida, doncs, el Club Bàsquet Matadepera ha assolit aquest triomf després d’una temporada excel·lent, guanyant pràcticament tots els partits que ha disputat.

L’equip guanyador.

El Cross Matadepera va comptar amb més de 300 corredors i corredores, en una jornada esportiva festiva que va tenir lloc al Bosc de les Farigoles. una gran festa esportiva per a tota la família. A més, cal recordar que es tracta d’una convocatòria gratuïta i que es duu a terme gràcies a la iniciativa d’un apassionat del cross, l’atleta Marc Otero, amb la col·laboració d’un grup de voluntaris que s’hi bolquen desinteressadament.

10 Gaseta de Matadepera Juliol 2015

Mireia Gómez, campiona d’Espanya de bàsquet infantil

El Cross Matadepera es consolida

gM

Més temes

JAUME DOMINGO I JANETH BECERRA GUANYEN LA CATEGORIA OPEN

El Cross Matadepera, que va celebrar la seva quarta edició el mes de maig passat, es consolida com una de les cites esportives ineludibles del municipi, amb una afluència de participants que s’incrementa cada any. El Bosc de les Farigoles va acollir més de 300 corredors, distribuïts en categories per a totes les edats, des de la biberó fins a l’open. De fet, aquest és un dels trets característics del Cross, que s’acaba convertint en

Jaume Domingo i Janeth Becerra, guanyadors Els guanyadors de la categoria Open, que aquest any es va dividir per sexes, van ser Jaume Domingo i Janeth Becerra. Els vencedors de la resta de categories van ser Ayoub Ouchbad (juvenil masculí), David Bosch (cadet masculí), Ainhoa Martínez (cadet femení), Iñaki Artuñedo (infantil masculí), Mariona Cortés (infantil femení), Miquel Prenafeta (aleví masculí), Claudia Alarcón (aleví femení), Roger Villena (benjamí masculí), Mireia Martínez (benjamí femení), Rubén Torrente (prebenjamí masculí), Laia Casoni (prebenjamí femení), Eloi Alcaraz (biberó masculí) i Berta Galau (biberó femení).

MÉS DE 35 PARTITS JUGATS

PREMIS ALS PRIMERS CLASSIFICCATS

La sortida de l’open masculí, amb Jaume Domingo a l’esquerra.

©Cross

600 jugadors al El futbol omple Josep Colomer el Pavelló Gran èxit del torneig que posa punt i final a la temporada del Club Futbol Matadepera. El Club Futbol Matadepera va tornar a celebrar durant el cap de setmana del 13 i 14 de juny una nova edició del seu torneig de final de temporada, que homenatja la figura de Josep Colomer, el jugador del club que va morir l’any 2012 durant un entrenament. Al llarg de dues jornades, jugadors de totes les edats van disputar més de 35 partits repartits en les diferents categories del club. En total, més de 600 jugadors van passar pel Camp Municipal de Futbol.

Foto de família amb jugadors, tècnics i autoritats.

©CF Matadepera

700 jugadors i familiars assisteixen a la Nit dels Campions de la Federació Catalana de Futbol.

El Pavelló, completament ple durant la Nit dels Campions. ©Miquel Badia

El món del futbol del Vallès Occidental es va reunir el passat 16 de juny al Pavelló per celebrar la Nit dels Campions, una gran grala durant la qual la Federació Catalana de Futbol atorga els seus premis als equips de la comarca que han guanyat les seves respectives categories. En total, més de 700 jugadors i familiars van omplir el Pavelló. Entre els guardonats, destaquen els equips Infantil i Juvenil del Club Futbol Matadepera, que han acabat la temporada com a líders de les seves categories.

©CBM

L’equip juvenil del Matadepera.

©CFM

En el cas de l’Infantil A, entrenat per Rafael Córdoba, la temporada també ha estat excel·lent: ha guanyat 28 dels 30 partits disputats, i s’han situat primers del grup 36 de la segona divisió catalana infantil. Per tant, a més del títol de campions, també han aconseguit l’ascens, i la propera temporada militaran a la primera infantil.

L’Infantil del CF Matadepera.

©CFM

D’altra banda, l’Amateur del CF Matadepera, que juga al grup 7 de la tercera catalana, s’ha quedat a un pas de poder disputar la promoció d’ascens a la segona catalana, tan sols un punt per sota del Joanenc, l’equip que finalment ha aconseguit la plaça per intentar pujar de categoria.

Damaris Sosa, subcampiona d’Espanya d’halterofília Bones notícies pel Club Halterofília Matadepera. Damaris Sosa va aconseguir proclamar-se subcampiona d’Espanya al Campionat d’Espanya d’Halterofília Absolut, que es va celebrar entre el 12 i el 14 de juny a Vallecas, a Madrid. També hi van participar altres atletes del club local, com Andrea Garrido, Hernán García i Alejandro Ruiz. Andrea Garrido i Hernán García, de fet, també formaven part de la selecció catalana júnior, que es va enfrontar al combinat d’Escòcia al Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, que es va disputar el passat 24 de maig.

Damaris Sosa durant la competició.

La jugadora de bàsquet matadeperenca Mireia Gómez Arderiu, que forma part de l’equip femení infantil del Club de Bàsquet de Sant Adrià del Besós, Snatt’s Femení Sant Adrià, es va proclamar campiona d’Espanya al torneig que va tenir lloc a Pontevedra el passat 20 de juny. L’equip va aconseguir aquesta fita, després de guanyar el campionat de Catalunya infantil i revalidar, així, les 26 victòries aconseguides als partits que van disputar durant la competició.

©CHM

Mireia Gómez amb el seu trofeu.

©Cedida

Or de Judith Ros al Trofeu Promoció 2015 La patinadora del Club Patí Matadepera Judith Ros va aconseguir un gran triomf al Trofeu Promoció 2015 de la Federació Catalana de Patinatge, guanyant la medalla d’or de la categoria Benjamí N1. El campionat va tenir lloc a Sant Iscle de Vallalta el 30 de juny.

Judith Ros va aconseguir l’or.

©Club Patí

D’altra banda, el club local també va signar una gran participació al 14è Trofeu Ciutat de Mollet, que es va disputar entre el 30 i el 31 de maig. Les patinadores matadeperenques van aconseguir dos pòdiums: Marta Xapellí, plata en Iniciació B; i Lucia Toro, bronze en la categoria Certificat. A més, també cal sumar dos pòdiums més al 9è Trofeu Joana Pérez de Llicà de Vall, del passat 14 de juny: Marta Guitart, or en Iniciació C Major; i Marta Xapellí, bronze en Iniciació B Menor.


Programació Ràdio

La Biblioteca estrena el préstec de llibres electrònics

00.00-07.00 Grans èxits de tots els temps 07.00-09.00 Grans èxits de tots els temps + novetats 09.00-09.05 Agenda de Matadepera 09.05-12.00 Grans èxits de tots els temps + novetats 12.00-12.05 Agenda de Matadepera 12.05-15.00 Grans èxits de tots els temps + novetats 15.00-15.05 Agenda de Matadepera 15.05-18.00 Grans èxits de tots els temps + novetats 18.00-18.05 Agenda de Matadepera 18.05-20.00 Grans èxits de tots els temps + novetats 20.00-22.00 Summertime Blues Música de la bona per a les nits de dilluns a l’estiu, amb Jordi Pi 22.00-00.00 Grans èxits de tots els temps + novetats

L’E-Biblio es posa en marxa per prestar llibres en format digital als usuaris de les biblioteques. El fons bibliogràfic digital arriba als gairebé 1.300 títols. La Biblioteca Àngel Guimerà continua incorporant noves activitats i serveis. El darrer, el prèstec de llibres electrònics. L’E-Biblio és un nou servei que permet prestar continguts digitals a tots els usuaris de la xarxa de biblioteques públiques. La Biblioteca Àngel Guimerà s’ha sumat a aquesta iniciativa, impulsada pel Ministeri de Cultura, la Generalitat, la Diputació i el Consorci de Biblioteques de Barcelona. En aquests moments, el catàleg d’obres que es poden descarregar frega els 1.300 títols de tot tipus: novel·les, llibres infantils, obres de referència i consulta, llibres tècnics, guies, audiollibres... Els llibres electrònics es poden descarregar a l’ordinador, a les tauletes digitals i als smartphones i a aparells ereader. Per fer-ne ús és imprescindible disposar del carnet d’usuari de la biblioteca i d’una adreça de correu electrònic. El servei i el seu funcionament es pot consultar a la pàgina web catalunya.ebiblio.cat.

DIMARTS

Horaris d’estiu de la Biblioteca La Biblioteca Àngel Guimerà tancarà completament de l’1 al 16 d’agost. Del 17 al 30 d’agost només obrirà a a la tarda, de 16:30h a 20:30h. El 31 d’agost tancarà tot el dia, ja que és festiu a Matadepera (Festa Major).

El Llibre infantil del mes

per Gemma Serra Burguès Bee, William. Compte amb la granota. Barcelona: Joventut, 2008.

Compte amb la granota és un àlbum divertit i gamberro. Explica la història d'una àvia inofensiva que viu amb la seva mascota, una granota molt valenta. La casa de l'àvia es troba enmig d'un bosc que és fosc com una gola de llop i només compta amb la seva granota perquè la protegeixi de tots els perills que

l'envolten. La narració juga amb elements propis del folklore com són les rimes que identifiquen a cada personatge combinant-los amb elements d'allò més innovadors com ara l'estridència de les seves il·lustracions. El final, del tot sorprenent, capgira del tot el relat, fent-lo d'allò més refrescant i diferent. És una obra que cap nen, ni cap adult, hauria de perdre's. Edat orientativa: a partir de 6 anys. Si teniu ganes de llegir aquest conte, el podreu trobar a la Biblioteca Àngel Guimerà.

EDI... OTESES

El paisatge que ofereix Mariapfarr és espectacular.

DIMECRES 00.00-07.00 Grans èxits de tots els temps 07.00-09.00 Grans èxits de tots els temps + novetats 09.00-09.05 Agenda de Matadepera 09.05-12.00 Grans èxits de tots els temps + novetats 12.00-12.05 Agenda de Matadepera 12.05-15.00 Grans èxits de tots els temps + novetats 15.00-15.05 Agenda de Matadepera 15.05-18.00 Grans èxits de tots els temps + novetats 18.00-18.05 Agenda de Matadepera 18.05-20.00 Grans èxits de tots els temps + novetats 20.00-21.00 On the road Esmolat Un repàs als concerts de l’Esmolat Rock 2015, amb Xavi Almirall 21.00-22.00 La paparra estiuenca Fusió de ritmes, estils, rumba, reggae, ska, balkan beats... amb Javi Romero 22.00-00.00 Grans èxits de tots els temps + novetats

DIJOUS 00.00-07.00 Grans èxits de tots els temps 07.00-09.00 Grans èxits de tots els temps + novetats 09.00-09.05 Agenda de Matadepera 09.05-12.00 Grans èxits de tots els temps + novetats 12.00-12.05 Agenda de Matadepera 12.05-15.00 Grans èxits de tots els temps + novetats 15.00-15.05 Agenda de Matadepera 15.05-18.00 Grans èxits de tots els temps + novetats 18.00-18.05 Agenda de Matadepera 18.05-20.00 Grans èxits de tots els temps + novetats 20.00-21.00 Matadepera Notícies L’informatiu local, amb Albert Beorlegui, 21.00-22.00 Càmping Quipugui Magazine d’actualitat amb humor, amb Javi Romero, Carles Artés i Oriol Estrada 22.00-00.00 Grans èxits de tots els temps + novetats DIVENDRES 00.00-07.00 Grans èxits de tots els temps 07.00-09.00 Grans èxits de tots els temps + novetats 09.00-09.05 Agenda de Matadepera 09.05-12.00 Grans èxits de tots els temps + novetats 12.00-12.05 Agenda de Matadepera 12.05-15.00 Grans èxits de tots els temps + novetats 15.00-15.05 Agenda de Matadepera 15.05-18.00 Grans èxits de tots els temps + novetats 18.00-18.05 Agenda de Matadepera 18.05-20.00 Grans èxits de tots els temps + novetats 20.00-21.00 La tassa buida Intimisme radiofònic, amb Samantha Codina, Santi Miquel, Salma i Ona 21.00-22.00 Gran Auditori Un gran concert de música clàssica, amb M.Glòria Farrés i Albert Beorlegui 22.00-00.00 Grans èxits de tots els temps + novetats DISSABTE 00.00-07.00 Grans èxits de tots els temps 07.00-00.00 Grans èxits de tots els temps + novetats DIUMENGE 00.00-07.00 Grans èxits de tots els temps 07.00-00.00 Grans èxits de tots els temps + novetats

Els vídeos destacats

Grüß Gott, Mariapfarr Si teniu pensat fer un viatge a Àustria aquest estiu i fer una escapada a Mariapfarr, heu de saber que tenen una gran varietat d’activitats: Parish and Pilgrimage Museum, Silent Night Museum, Vital & Wellnesscenter Samsunn, Outdoorpark, Nordic Walking, circuits en bicicleta, passejades a cavall, piscina, golf, llacs, castells... A la web de l’Oficina de Turisme de Mariapfarr, www.mariapfarr.at, podeu trobar molta informació, també en anglès! Podeu passar uns quants dies sense parar! Bon viatge!!!

00.00-07.00 Grans èxits de tots els temps 07.00-09.00 Grans èxits de tots els temps + novetats 09.00-09.05 Agenda de Matadepera 09.05-12.00 Grans èxits de tots els temps + novetats 12.00-12.05 Agenda de Matadepera 12.05-15.00 Grans èxits de tots els temps + novetats 15.00-15.05 Agenda de Matadepera 15.05-18.00 Grans èxits de tots els temps + novetats 18.00-18.05 Agenda de Matadepera 18.05-20.00 Grans èxits de tots els temps + novetats 20.00-21.00 Per no dir res Magazine musical estiuenc, amb Marc Flaix 21.00-22.00 A les portes de Troia Divulgació històrica, amb Albert Sánchez, Oliver Vergés i Alberto Reche 22.00-00.00 Grans èxits de tots els temps + novetats

Matadepera Ràdio 107.1 FM www.matadeperaradio.com

www.matadeperatv.cat | www.youtube.com/matadeperatv

©Cedida

Oci i comunicació

DILLUNS

11 gM

TOT CONNECTANT-SE A L’ADREÇA CATALUNYA.EBIBLIO.CAT

Estiu 2015

25 anys de la Festa de la Gent Gran

Joan B. Culla presenta els cursos d’estiu de l’AIUMA

Entrega de Premis del Festival Filmat

Ple de constitució de l’Ajuntament 2015-2019

Mostra del Taller d’Art al Casal de Cultura

La Nit dels Campions al Pavelló Municipal

Gaseta de Matadepera Juliol 2015

OCI I COMUNICACIÓ


ENTREVISTA Mireia Solsona per Míriam Vila

Currículum Nascuda el 12 de març de 1960 a Barcelona, de petita, Mireia Solsona venia a passar els estius a Matadepera. Va estudiar Dret a la Universitat de Barcelona i, des que va venir a viure a Matadepera, sempre ha participat de la vida associativa del poble. Està casada i és mare de tres fills i l’apassiona el món de l’educació, la muntanya i la música. És militant d’Unió Democràtica, partit amb el qual es sent identificada per la defensa d’una societat basada en els principis de l’humanisme cristià, el respecte a la dignitat de la persona i la defensa de la identitat nacional de Catalunya. L’any 2007 va ser escollida Alcaldessa de Matadepera, càrrec que compagina amb el de vicepresidenta primera i diputada adjunta d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona. També és Consellera Nacional d’UDC. El mes de juny passat va iniciar el seu tercer mandat com a alcaldessa.

Com es presenta aquest nou mandat? Comencem el tercer mandat amb ganes renovades, tant a nivell personal, com per la gent que m’envolta. Hem renovat algunes cares, idees i maneres de treballar. I tenim una finalitat en comú: volem que Matadepera prosperi el màxim de bé possible durant els propers quatre anys.Tot i així, sempre hem dit que allò que funciona, no ho tocarem.

Entrevista

Hi ha força renovació de cares a les regidories d’aquest nou mandat. Sí. Aquesta legislatura serem quatre persones que seguirem i cinc que entren noves. A l’hora de fer la llista, es va intentar que hi hagués diversitat, tant per edats, capacitats, com per coneixements i tarannàs. I ara ja sabem quin ha estat el fruit de la voluntat del poble, amb les regidories que surten.

Gaseta de Matadepera Juliol 2015

12 gM

Mireia Solsona serà, de nou, l’alcaldessa de Matadepera els propers quatre anys.

©Miquel Badia

‘Volem que Matadepera prosperi el màxim de bé possible’ Mireia Solsona comença el seu tercer mandat com a alcaldessa de Matadepera, amb il·lusió i ganes renovades. D’entre els projectes prioritaris per als propers quatre anys destaca el camp d’hoquei, una sala polivalent al costat de l’Escola de Música i l’ampliació de la caserna de Policia.

El poble ha revalidat una majoria molt àmplia de CiU. Quina valoració en feu? La lectura que fem en clau de partit local, que és la que ens toca, és de molta satisfacció, perquè aquí tothom ha esmerçat el màxim de treball, esforç, il·lusió i dedicació amb el que feia. I, quan hi ha unes eleccions, és el moment de passar un examen. Tu creus que has estudiat, que has fet els deures, el que pertocava, i després de les eleccions te n’adones que la gent segueix confiant en tu. I això té un alt valor, perquè vol dir que considera que el que has fet, ho has fet bé. I, alhora, dóna ànims per seguir. Quines prioritats teniu per aquest mandat? Volem construir un camp per l’escola d’hoquei, perquè és un club que fa més de 25 anys que funciona i no té un camp propi. De fet, el xalet social de la zona esportiva ja s’ha fet pensant en els dos esports.També tenim la voluntat de construir una sala polivalent al costat de l’Escola de Música, ja que ens trobem que l’aforament del Casal de Cultura no és suficient quan volem fer algun acte amb molta gent i el Pavelló és massa gran. Necessitem una sala entremig i polivalent, que doni cobertura a totes les activitats que es fan, tant si es tracta de teatre, dansa, com si cal fer un dinar. Per això es faria amb un sistema de butaques retràctils. També hem de fer una actuació a la caserna de Policia, per resoldre problemes a la teulada i per ampliar-la, ja que ha quedat molt petita. Es construirà una sala annexa i s’habilitarà una sala per

atendre de forma més privada i íntima a qualsevol persona que tingui un problema i, en especial, per l’atenció a les víctimes de violència de gènere, i també hi haurà un espai per les pantalles de les càmeres de videovigilància. Així doncs, els tres projectes bàsics seran: el camp d’hoquei, la sala polivalent i la caserna de policia. I quins objectius us marqueu? Sobretot, seguir mimant les entitats i associacions del poble, seguir millorant asfaltats i voreres, i seguir donant suport a tantes i tantes persones que, des del voluntariat, fan créixer el poble. Volem seguir treballant per un poble net, polit i segur. El Camp de Golf Municipal és un tema controvertit al municipi. Des de CiU hi aposteu clarament. Quan es va construir el golf, el constructor va fer una donació de terrenys, entre els quals hi havia la zona a on ara hi ha la Ralet Ralet, l’espai de les cases de protecció oficial i la zona esportiva. Amb tot això, l’Ajuntament ha pogut tenir uns equipaments que, sinó, no tindria. Quan vam entrar a governar nosaltres, els que gestionaven el camp de golf ens van dir que no podien continuar, perquè no els sortien els números. Llavors vam decidir quedar-nos-ho i, des del primer moment, la nostra aposta va ser obrir les portes, que fos municipal i intentar que tirés endavant. De socis es van passar a abonats i, en aquests moments n’hi ha 80. Però que hi hagi 80 abonats no vol dir que hi juguin 80 persones, sinó que hi juguen moltes més. Sí que genera un dèficit, però s’intenta que sigui el mínim possible. Si nosaltres haguéssim de construir el camp de golf, no ho faríem, però si és una inversió que està feta, creiem que s’ha d’aprofitar. A més, si es volgués canviar per un lloc de picnic o per una zona verda, també tindria un cost. De fet, gestionar les zones verdes al municipi costa 110.000€ l’any i són menys hectàrees que el camp de golf. La nostra opció és treure el màxim profit del que tenim. Ara bé, si surt algú amb alguna idea millor o que ho vulgui gestionar, parlem-ne. Quin és el posicionament de l’alcaldessa sobre el procés d’autoderminació de Catalunya? Jo estic a favor de la independència de Catalunya d’una manera serena i al costat del president Mas, com no podria ser d’una altra manera.

El tuit del mes

MOTS ENCREUATS Nº 209 Per Ignasi Pons 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Horitzontals

Verticals

1.Aconsella a les bèsties que mengin sà, facin exercici i no fumin. 2.Treia amb poca claredat tot el que es repeteix. No està neta. 3.Corrent tèrmica. De totes, la de menor dimensió. 4.Marit violent, mala cosa. Fan burilles. 5.Obre la correspondència. Són una mica irresponsables. Conté el cervell tot i ser tristament ranci. 6.Vas en forma de gerro panxut. Parella d’asos. 7.No calia fer sortir el gos. Un dels símbols de Barcelona. Tanca la porta. 8.Tot està sense oxigen. Capelles que et mires sense massa interès. 9.La dels grecs que fa vint-i-quatre. Accentuat perd la violència. 10.Miserablement derrocades, però no en la nostra memòria

1.El pare de tota vinya. 2.No reté el líquid volàtil. Moviment compassat de molt poc mèrit. 3.No emprem la mètrica per a fer el càlcul de la temperatura. Dues de l’ectoplasma. 4.Acaben amb el saber. Tres de tres. El Jo per antonomàsia. 5.Pren el pèl ben arran. Robar sense escrúpols és fer això malament. 6.Romà establert a Milà. El primer esglaó d’una escala. Crit sorollós que fem en veure un ciclamen. La primera en sortir cada dia. 7.N’hi ha de viva, de morta, i s’hi pot anar en contra. Mai no s’ordena. 8.No sabem si tornarà. Any, mes i dia. 9.Rep les imatges del cristal·lí quan es posa la barretina. Plantegem metes il·limitades. 10.Gaudeix de la pasta i potser no té ni un xavo. Acabem fent un glop de vi romà.

b un “A Estrasburg, parles am i es a tem l evo als qu eurodiputat de sóm un no , fet de e, qu ‘és a: lament rcats’” mercat únic. Som 28 me Antoni Bassas @AntoniBassas

Sherlocks L’estiu ha arribat i, amb ell la calor, la platja, els bany adors, la crema solar i les pilote s de platja. Ens ajudes a tro bar una d’aquestes pilotes?

Solucions al número anterior D I C C I O N A R I

I M S O

S A L T A B R A E R E B M I

C I N T I E S V A D R P A E M T A

P L L M A V S O O R R T I O C I

I A T E L

N E G R O R

A R E N G A

I N A R D R E O N S

La Gaseta de Matadepera Juliol 2015  

La Gaseta de Matadepera núm. 325 Juliol 2015

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you