Page 1

TEMES DESTACATS DEL MES PÀGINES 4 I 5

PÀGINA 8

PÀGINA 9

PÀGINA 10

Les millors fotos de Sant Sebastià

Francesc Mauri parla dels perills naturals

Més cultura amb The S’estrenen noves Gourmets i La Butaca rutes de senderisme

La Gaseta de Matadepera recull aquest mes en una doble pàgina les millors fotografies de les Festes de Sant Sebastià, amb imatges de la baixada del Pi, la plantada o el Gran Concurs de Grimpaires.

El popular meteoròleg Francesc Mauri explica en un reportatge els perills naturals a què s’enfronta Matadepera: un incendi, una gran nevada i, també, fortes ventades, com les del passat desembre.

La Temporada Estable de Música i Teatre continua aquest mes amb una doble proposta: un concert del grup a capella The Gourmets i una peculiar versió del Tricentenari amb la comèdia La Butaca.

L’Ajuntament posa en marxa Matadepera Camina, una iniciativa que vol fomentar el senderisme. El Consistori ha senyalitzat quatre recorreguts de diversa dificultat i llargada que ressegueixen el nucli urbà.

PÀGINA 6

PÀGINA 9

PÀGINA 12

Aquest mes començaran les obres de millora del clavegueram de la part alta del carrer Sant Joan i també els treballs de construcció del bar i la seu social del Camp de Futbol Municipal.

L’AIUMA reactiva aquest mes el seus cursos adreçats a tothom. El primer tindrà lloc aquest febrer, dedicat al mindfulness, a càrrec de Pilar Aguilera.

Josep Tarragó és un expert en molins de vent. Ell és el responsable de l’empresa Molins Tarragó, que s’ha encarregat de la restauració de l’històric molí de Can Vinyers.

El carrer Sant Joan, ara fa unes setmanes

©M.Vila

Obres al C/ Sant Joan i al Camp de Futbol

Un dels moments més èpics: la baixada del Pi. ©MB

En marxa els cursos de l’AIUMA

Un dels pins caiguts durant les ventades.

©MB

M at ad ep er a

ENDEVINA QUI VE A SOPAR

Entrevista a Josep Tarragó

“Avui Can Vinyers torna a ser com quan érem petits, no hi ha vaques ni gallines ni conills... però el molí torna a voltar indi-

Ga se ta

de

gM

Fe b1 5

cant la direcció del vent amb el seu policromat de colors”.

TEMA DEL MES

Can Vinyers recupera el seu molí de vent Recta final a la restauració del molí de vent de Can Vinyers, que ja torna a girar seguint la força del vent. Aquest mes s’enllestirà l’enjardinat que envolta aquest element emblemàtic del patrimoni matadeperenc. La inauguració tindrà lloc el proper 22 de febrer, a les 11 del matí.

Josep Tarragó, responsable de l’empresa encarregada de la restauració del molí, treballant a Can Vinyers

©Miquel Badia

El molí de Can Vinyers torna a ser un element visiblement destacat del patrimoni de Matadepera. Després de dos mesos de treballs, el molí ja ha tornat a ocupar el seu antic lloc al recinte de la Masia de Can Vinyers i, des del mes passat, les seves aspes tornen a girar seguint la força del vent i mostrant els mateixos colors que l’aparell tenia a finals del segle passat, abans de quedar completament abandonat. Ara, els esforços es centren en enjardinar l’entorn perquè el molí llueixi més que mai. La restauració ha estat possible gràcies

a una subvenció de 35.000 euros de la Diputació de Barcelona, i dels treballs se n’ha ocupat l’empresa Molins Tarragó, especialitzada en aquests aparells. La inauguració oficial tindrà lloc el dia 22 d’aquest mes de febrer, a les 11 del matí, amb un acte públic que servirà per oficialitzar la recuperació d’aquest nou símbol del poble. I és que malgrat que hi va haver un moment en què aquests molins de vent eren habituals arreu de Catalunya, ara molts d’aquests aparells són vestigis decoratius que recorden el passat agrícola del territori, com és el cas de Matadepera.

La Gaseta de Matadepera Febrer 2015  

La Gaseta de Matadepera núm. 320 Febrer 2015

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you