Page 7

Inspiration fra de syv have Dermed kunne Michele Bellaiche og Anker Boye sammen med tusindvis af odenseanere og turister glæde sig over, at Odenses bymidte var forvandlet til et verdensbillede med blomster. Et farverigt univers, der ledte tankerne på rejse til nære og fjerne rejsemål med udgangspunkt på Flakhaven, hvor en gigantisk syvarmet søstjerne var bygget op af blomsterbede med elementer fra de syv verdenshave mellem rislende kanaler. Rundt omkring på byens pladser gav 17 gartnerier deres fortolkning af årets tema med flotte og kreative stande med planter, masser af planter som råstof. En inspirerende og imponerende opvisning i alt det, danske gartnerier har at byde på. n

Meningsfyldt markedsføring

Danske Planteskoler deltog i Odense Blomsterfestival med en vandrende grøn plet, der forvandlede Gråbrødre Plads til en frodig have. Den vandrende grønne plet var et led i Danske Planteskolers markedsføringkampagne, Grønne Pletter, og den vandrede efterfølgende videre til messen Have & Landskab i Slagelse for til sidst at nå sit mål i haven ved Hammel Neurocenter. Op til åbningen knoklede Jeanette Roust Thysen, der foruden at være ambassadør for Grønne Pletter også har tegnet den vandrende Grønne Plet. - Meningen er, at patienter og pårørende på Hammel Neurocenter skal kunne tage en pause fra et langt hospitalsophold i haven uanset årstiden. Haven bliver samtidig brugt meget i genoptræning af patienterne, så det er en fantastisk opgave at få. Det er virkelig meningsfyldt markedsføring, sagde Jeanette Roust Thysen, der havde vældig travlt med at fortælle forbipasserende om planter og ideer allerede under opbygningen. Ingen tvivl om, at publikum kunne lide, hvad de så, og heller ikke om, at rigtigt mange mennesker interesserer sig ganske meget for blomster og planter og med glæde søger mod Odense Blomsterfestival for at få en wow oplevelse og inspiration med hjem.

gartner tidende // Nr. 12 2013

International konkurrence

Odense Blomsterfestival Odense Blomsterfestival arrangeres af Odense Kommune, Odense Cityforening, Kold College og Dansk Gartneri Kreds 4. De tusindvis og atter tusindvis af planter sponseres af danske gartnerier.

En række af verdens førende florister var samlet til Odense Internationale Blomster Cup under Odense Blomsterfestival, hvor de midt på Flakhaven dystede om trofæet. Deltagerne kom fra 10 forskellige nationer og arbejdede i par om at løse tre opgaver. 1. Lav en have til minde om H.C. Andersen 2. Fortolkning af eventyret tepotten 3. Lav en krans til ære for de mange søfolk, der er langt væk hjemmefra Konkurrencen blev vundet af danske Berit Skjøttgaard Laursen og Bjarne Aarhus.

Gartneriet Tvillingegården udstillede på Klingenberg.

Brandts Klædefabrik fortalte sit eget blomstereventyr.

Unica Flowers udstillede i Brandts Passage.

Gartneriet Feldborg udstillede i Rådhushallen.

7

Gartner Tidende nr. 12 - 2013  
Gartner Tidende nr. 12 - 2013  
Advertisement