Page 1

GP-NYTT

FÖRNÖDENHETER TILL BYGG & INDUSTRI - NR 6 - 2011 – Denna bilaga är en annons för Gärdin & Persson –

Ett lyft för byggföretagen

MASKIN & VERKTYGS-SPECIAL Vi besöker:

Västjämtlands Sprängtjänst

TIPS! Köp ett presentkort i julklapp


GP-NYTT – FÖRNÖDENHETER FÖR PROFFS – Denna bilaga är en annons för Gärdin & Persson –

Ledaren! Häromdagen satt jag i bilen på väg till vår butik i Åre och lyssnade på radio. Jag lyssnar ofta på lokalradion eller P3 eftersom de bjuder på mer varierad musik och roliga programpunkter av alla dess slag. Just den här dagen handlade dock nyheterna om konjunkturläget och företagarnas syn på framtiden. Dessvärre såg många företag negativt på utvecklingen framåt och framför allt inlandsorterna känner stor oro inför framtiden. Oron för Europas utveckling i allmänhet och Grekland, Spanien och Italien i synnerhet sätter sina spår. Å andra sidan ska man satsa en hel del på vindkraften i inlandet och fjällvärlden. Bara runt Strömsund ska man sätta upp ca 400 vindsnurrror med allt vad det innebär. Vilka affärsmöjligheter för kringliggande företag. I Umeå byggs det som aldrig förr och målet är att stan ska växa till 200.000 invånare år 2050. Östersunds varumärke som Vinterstad blir allt starkare och drar fler turister till stan vilket skapar arbetstillfällen. För att inte tala om Åre som fortfarande växer och har en hel del fastigheter att underhålla. Det gäller att hitta möjligheterna och inte sätta sig ner och bli allt för bekymrad i dessa tider av osäkerhet. Konsten är att gasa och bromsa samtidigt och parera snabbt i takt med utvecklingen. Det kommer att bli en intressant utmaning. Den 1 november förvärvade GP Åre Järn AB och nu planerar vi för att kunna erbjuda våra kunder en välsorterad butik med GP´s sortiment som grund. Under januari månad kommer de kunder som har kundnummer hos oss att kunna använda dem i Åre - naturligtvis till samma priser och villkor som i våra övriga butiker. Så håll ögonen öppna för den förvandling vi har på gång och känner er varmt välkomna in till oss om ni har några frågor kring vår Åre-butik. Julen står snart för dörren och varför inte överraska din man eller hustru med någon av våra produkter som vi erbjuder till ett bra pris i detta nummer av GP nytt. Från oss alla på GP till er alla passar jag på att tillönska en riktigt God Jul och ett Gott nytt år!

Eva Lund Backman, VD Gärdin & Persson AB

Nytt hos oss och hos andra!

Ny kompakt bandfil från Metabo

Sladdlös Fein SuperCut

Behändig batteridriven bandfil från Metabo för slipning, satinering, och avgradning på svåråtkomliga ställen. 18V Li-jon batteri.

Kraftigt, batteridrivet oscillerande verktyg med snabbbytessystem för verktyg. 18V Li-Jon batteri.

För arbete i ruggväder

Nu har även Bosch hakat på sänksågsracet

Snickersjacka 1888 i 3-lagers Gore-tex. Ger en torr och ventilerad arbetskomfort hela dagen, på och utanför arbetet. En banbrytande arbetsjacka helt enkelt!

Bosch nya sänksåg GKT 55 GCE är en ny sänksåg med styrskenor med superfiffiga detaljer. Kapacitet upp till 57 millimeter.

Hoodie som andas

Snörslå med hög kapacitet Ny snörslå från Hultafors med högabsorberande snöre. Releaseknapp gör att man kan dra ut snöre utan att veven snurrar.

Ny hoodie från Jobman i funktionsmaterial med andasfunktion och en kroppsnära passform som ger ökad rörlighet. Skön fleeceinsida som isolerar. Reglerbar huva. Färger: mellanblå/ gul, svart/röd, grafit/ orange.

Vi presenterar.... ...Niclas Runudde, försäljningschef på byggavdelningen i Östersund. Första gången vi kom i kontakt med Niclas jobbade han på Allmans butik tvärs över gatan nere på Söder. Det var i slutet av 80-talet och Gärdin & Persson hade precis kommit igång med ST:Olavsloppet och behövde löpare. Niclas var en givet byte och operation övertalning satte igång. Niclas som då tävlade för Duved bad att få återkomma och det gjorde han, med besked! Niclas flyttade nämligen till Sundsvall under en period för att jobba med byggförsäljning hos en annan leverantör innan han kom tillbaka till oss på Gärdin & Persson, både som löpare och försäljningschef. I över 8 år har nu Niclas styrt byggskutan med fast hand och flytten till nya lokaler har gett honom blodad tand och extra laddade batterier. Nya lokaler och en kraftfull satsning på logistik med bland annat en ny kranbil ger resultat och lagerförsäljningen har ökat markant i de nya lokalerna. Med förvärvet i Åre kommer vi ännu närmare en superintressant marknad menat Niclas. De senaste månaderna har Niclas

varit hemma och varit pappaledig med sin lilla dotter. Från och med januari är det dock slut på friden på Odenskogsvägen för då kommer energiske Niclas tillbaka till oss, mer utvilad än någonsin. Vi började berätta om dolda talanger i förra numret och Niclas dolda talang är att han saknar motstycke när det gäller att snoka rätt på kantareller! Är desstom dubbel distriktsmästare i maraton och har åkt Vasaloppet på 4.17!


GP-NYTT – FÖRNÖDENHETER FÖR PROFFS – Denna bilaga är en annons för Gärdin & Persson –

Tänt var det här! Sprängning pågår

Är det var pojkes dröm att när man blir stor få hålla på med dynamit? Kanske inte alla har den drömmen men för Sven-Olof Hedin har drömmen slagit in och han jobbar med i hans tycke, världens bästa jobb. Tänk att få spränga dynamit! Nu pratar vi inte om några små kinapuffar som man apterade i ölburkar när man var i yngre tonåren. Nu pratar vi om avlånga paket vars sprängkraft utan vidare blåser bort stora bergsmassor. Vi träffas en härlig höstdag i fjällvärlden. Solen skiner och det är en sådan där vacker dag då man blir avundsjuk på de som har jobb utomhus. När vi träffar Svenne och hans mannar på Västjämtlands sprängtjänst jobbar de nära sin hemvist i Trillevallen. De håller på att spränga för Trillevallens moderna satsning på vinterturism. En helt ny stolslift och ett antal hus ska upp. Här räcker det inte med att gräva jord med grävskopan utan här ska stora klippblock sprängas bort. På plats står Svennes kollegor och borrar djupa hål som de ska föra ner dynamiten i. Allt är noga genomtänkt för att få bästa sprängverkan.

Svenne visar på en papperslapp hur sprängverkan blir beroende på hur man borrar och var man sätter dynamiten. Ljudvolymen är hög från borrarna och vi får skrika till varandra där vi står. När det är dags för att spränga avstannar hela byggarbetsplatsen och alla byggarbetare går inomhus, ser spänt och förväntansfullt på när laddningen briserar. PANG! Ännu en splittrad bergsknalle och sprängteamet ser nöjda ut.

Lavinsprängning kräver stor säkerhet och det gäller att stå på rätt plats när man apterar dynamiten. Med på turen till Trillevallen följer Kjell på GP som när han kommer med smörgåstårtan får Svenne att skina upp och sätta på kaffebryggaren. Kjell och Svenne har jobbat med sprängmedel sen 70-talet och utvecklingen har gått framåt. Inte minst på säkerhetssidan. Förr kunde Kjell vika upp en röd flagga på bilen som visade att han hade sprängmedel. Sen var det bara att köra. Idag krävs det tillstånd och speciella skyltar ska sättas upp på bilen, som måste vara klassad enligt speciella normer. Vem som helst kunde förr i tiden få tillstånd för att spränga. Så är det inte idag utan det krävs utbildning, licenser och tillstånd. Det tycker Svenne är bra. - Det är bara till godo. Jag får bättre insatt personal då. Förut har det funnits en gråzon kring vad som gäller, säger han.

Sven-Olof Hedin visar upp sina godkända sprängmedelsförråd och berättar att han tycker att det är bra att det ställs krav på utbildning, licenser och tillstånd.

När dynamiten väl kommer ut till kunden ska den förvaras tryggt i särskilda skåp som väger 3-4 gånger bilens vikt, är byggda med 20 cm tjock betong och rejäla säkerhetsklassade låsanordningar. En ny lag från årsskiftet tvingar sprängentreprenörerna att investera i nya sådana här förråd. Kraven blir tuffare och tuffare för att

hålla på med dynamit. Det krävs också mer utbildning idag för att få hålla på med dynamit. Kunderna efterfrågar därför lokala utbildningar i sprängning. Det har vi tagit fasta på och idag anordnas årligen olika utbildningar inom sprängning som anordnas av Gärdin & Persson.

I verkstan är det en suverän ordning och borrstålen ligger i snörräta rader på hyllorna.

Det är allt ifrån arbetsledarutbildningar för sprängning till grundkurser i sprängteknik. Det har blivit populära dagar där kollegor och konkurrenter inom sprängteknik träffas och istället för att behöva åka land och rike runt så samordnar GP utbildningarna, berättar Kjell. Idag lämnar cirka 50 ton dynamit per år förrådet på GP vilket innebär att det sprängs en hel del i länet. Det är allt ifrån små bäverdammar, kraftfulla laviner till stora bergsklippor vid olika byggprojekt. Svennes företag spränger inte bara sten utan på vinter blir det även uppdrag att spränga bort laviner i pisterna runt Trillevallen. Han berättar att det är tryckvågen som gör att lavinen utlöser. Det kräver stor säkerhet och det gäller att stå på rätt plats när man apterar dynamiten. Den erfarenheten har Svenne skaffat efter många år i branschen.

Text: Håkan Roos, Lobba Kommunikation


GP-NYTT – FÖRNÖDENHETER FÖR PROFFS – Denna bilaga är en annons för Gärdin & Persson –

SUPERPRIS

SUPERPRIS

SUPERPRIS

INKL MOMS

INKL MOMS

INKL MOMS

99:79:-

99:79:-

EXKL MOMS

49:39:-

EXKL MOMS

EXKL MOMS

Bitssats Tecos 31-delar

Borrsats Ruko

Måttstock 2 meter

Bitssats Tecos, Quick-Lock med 31 delar. 1 styck QuickLock magnethållare. 5 bits PH2, 2 st bits PZ1, 2 st bits PZ2. Torxbits T10-T40. Art 146382.

Borrsats för borrning i metall. Satsen innehåller 19 borrar i dimensionerna 1-10 mm med 0,5 mm intervall. Borrarna förvaras i en praktisk plastbox. Art 113765.

Tillverkade av björk. Graderade på båda sidor. Rostfri led med kärna av specialstål. Klarlackade, även under lederna. Röda decimetersiffror. Art 113354.

SUPERPRIS

SUPERPRIS

SUPERPRIS

INKL MOMS

INKL MOMS

INKL MOMS

189:151:EXKL MOMS

199:159:-

29:23:-

EXKL MOMS

EXKL MOMS

Snickarhammare Bahco

Handsåg Bahco 2600XT

Hantverkarkniv Hultafors

Klohammare med högglanspolerat stålskaft och greppvänligt, stötabsorberande handtag. Åttkantig nacke och runt huvud. Skaftet klarar en böjkraft på 150 kg vid normal användning. Art 112729.

Kap- och klyvsåg med ytbehandling som minskar friktionen och motverkar rostangrepp. 550 mm (22") blad med XT-tandning, 9 tdr/tum, tandspetshärdad. Art 110398.

Utvecklad och anpassad efter hantverkares behov tillverkad i japanskt knivstål. Unikt fäste för slidan runt knappen på yrkeskläderna – gör att den inte lossnar, samtidigt som den är lätt att ta bort. Art 131173.

SUPERPRIS

SUPERPRIS

SUPERPRIS

INKL MOMS

INKL MOMS

INKL MOMS

299:239:EXKL MOMS

695:556:-

59:47:-

EXKL MOMS

EXKL MOMS

Vattenpass Hultafors HV

Hörselskydd med FM-radio

Handske Tegera 203

Vattenpass av aluminium. Med tre libeller - en våg och två lod. Självlysande våglibell försedd med förstoringslins. Eloxerade samt försedda med ändkapslar av slagtålig plast. 600 mm. Art 101400.

Hörselskydd med inbyggd FM-stereoradio med 3,5 mm stereojack för anslutning av t ex MP3-spelare. Kabel för anslutning av t ex MP3-spelare medföjler.Batterilivslängd ca 200 timmar. Art 143064.

Allroundhandske med polyesterfoder. Förstärkt pekfinger, resår, förstärkta fingertoppar, generös krage. Material: Nötnarv/bomull. Foder: Polyester, helfodrad. Färg: vit/svart. Art 145744.


GP-NYTT – FÖRNÖDENHETER FÖR PROFFS – Denna bilaga är en annons för Gärdin & Persson –

KAMPANJPRIS

KAMPANJPRIS

KAMPANJPRIS

INKL MOMS

INKL MOMS

INKL MOMS

99:79:-

EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 117:-

795:636:EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 1015:-

988:790:EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 1040:-

Fettspruta Germ

Standardkärra Swedmach

Arbetsbock Zarges Z500

Enhands mini fettpistol med rör och 4-backsmunstycke, för 100 g lös vikt eller 85 grams patron. Anslutningsgänga i pump inv. G1/8". Max arbetstryck 240 bar. Art 102746.

Stark och robust standardkärra av högsta kvalitet för tungt och slitsamt arbete. Säkerhetshantagen skyddar händerna mot kross och skrapolyckor. Luftgummihjul. Max belastning 250 kg. Art 148496.

Lätt och stabil bock med säker och ergonomisk arbetsplattform. Gångjärn längs hela plattformen ger bästa stabilitet och livslängd. Knäled mellan stegsidorna för säker och stabil uppställning. Höjd 0,45 m. Art 143363.

OKROSSBAR! KAMPANJPRIS INKL MOMS

249:199:EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 259:-

KAMPANJPRIS INKL MOMS

69:55:-

EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 71:-

Dörrmatta Solett från Matting

Förvaringsback Smartstore

Solett är en effektiv torkmatta med mycket bra uppsugningsförmåga som håller rent och torrt i lokalerna. Den passar både som entrématta och som längre matta i t ex korridorer. Soletts långa lugg drar till sig vätan, den kan hålla upp till 6 l/m2. Den är mjuk, följsam och mycket slitstark, den klarar stora temperaturskiftningar. Prisexempel 550x900 mm. Finns även 600x900 mm och 900x1500 mm. Solett tål de flesta städkemikalier, dammsug eller spola av den, Solett är lätt att få ren.

En riktigt stark förvaringsbox för tillfällen då kraven på kvalitet och tålighet är särskilt höga. Perfekt till hantverkaren som vill ha en slagtålig box till sina verktyg. Finns i storlekarna 15 l + 31 l. Prisexempel 15 liter. Art 148567.

KAMPANJPRIS

KAMPANJPRIS

KAMPANJPRIS

INKL MOMS

INKL MOMS

INKL MOMS

299:239:EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 285:-

549:439:EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 496:-

399:319:EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 496:-

Snöraka Fiskars 145020

Snösläde Fiskars 143020

Snöskyffel Fiskars 142030

Lättviktssnöraka med blad av slagfast plast som är förstärkt med aluminiumkant. Gummibelagt aluminiumskaft och D-grepp. Idealisk för tunt snölager eftersom den skjuter och rakar snön åt sidan. Art 106810.

Skopa i slit-/köldtålig plast med förstärkt slitskena. Skalmar av stål. Materialvalet ger en lätt och ergonomisk snösläde som underlättar för kroppen avsevärt vid skottning. Bredd 720 mm. Art 144112.

Snöskyffel med träskaft och stort y-handtag. Blad i härdad aluminium. Bredd 320 mm. Fungerar bra till att skrapa bort hård snö och is från trappor och trottoarer m. m. Art 112333.


GP-NYTT – FÖRNÖDENHETER FÖR PROFFS – Denna bilaga är en annons för Gärdin & Persson –

Festool – verktyg för högsta anspråk Festools verktyg tillsammans med tillbehör och förbrukningsmaterial för precisionsarbeten inom trä är genomtänkta in i minsta detalj. Vare sig du vill såga, fräsa, slipa, skruva, hyvla så har Festool det perfekta verktyget för ett effektivt och kvalitetsmässigt arbete. Kombinera alltid ett verktyg med dammutsug och du får en renare arbetsplats. På Gärdin & Persson är vi extra stolta över att kunna erjuda ett komplett sortiment av maskiner och tillbehör.

Presentkort på köpet!

Städset på köpet!

Extra skena på köpet! INKL MOMS

INKL MOMS

5500:-

5675:-

EXKL MOMS

EXKL MOMS

4400:-

4540:-

Alla som köper en valfri Festool-maskin under december månad får ett presentkort från Gärdin & Persson värde 500:- inkl moms.

Sänksåg TS55 EBQ PLUS

Dammsugare CTL26

Med TS 55 har Festool definierat nya normer för sänksågar. Många finesser tillsammans bidrar till övertaget i det dagliga arbetet. Sågsnitt upp till 55 mm. Effekt 1200 W. Inkl extra styrskena. Art 129123.

Flexibel och lätthanterlig dammsugare i kompakt konstruktion. Antistatfunktion mot statisk uppladdning under arbetet. Fixering av Systainer via Sys-Dock. Effekt 350-1200 W. Max 3900 l/min. Art 143683.

Slippapper + interface på köpet!

Frässystainer på köpet! KAMPANJPRIS INKL MOMS

INKL MOMS

2795:2236:-

INKL MOMS

4869:-

4819:-

EXKL MOMS

EXKL MOMS

3895:-

EXKL MOMS

3855:-

Ord. pris exkl moms 2919:-

Slipmaskin Rotex 125

Handöverfräs OF1010

Sticksåg PS300

Tre maskiner i en! För grovslipning, finslipning och polering. FastFix för enkelt och snabbt byte av slipplattan. Perfekt ytkvalitet med excentersliprörelsen. Effekt 500 W. Art 133303.

En handöverfräs med stor kraft, låg vikt och enhandsmanövrering. MMC-elektronik för materialanpassat arbete. Enkel inställning av fräsdjupet. Enkelt fräsbyte. Effekt 1010 W. Art 133282.

Precisa vinkelriktiga snitt tack vare den patenterade tredubbla sågbladsstyrningen. Ingen efterbearbetning tack vare det förbättrade splitterskyddet. FastFix snabbytessystem. Art 129122. Ord. pris exkl moms 2919:-


GP-NYTT – FÖRNÖDENHETER FÖR PROFFS – Denna bilaga är en annons för Gärdin & Persson –

JULKLAPPSTIPS!

KAMPANJPRIS

Ixo Vino - en lite annorlunda julklapp för den teknikvänlige

INKL MOMS

495:396:-

IXO som korkskruv? Exakt! Specialmodellen IXO Vino med korkskruvtillsats gör flasköppningen till en barnlek. IXO levereras i en representativ trälåda som matchar namnet - och det gör den till en perfekt present. Batterispänning 3,6 V. För skruv upp till 5 mm. Magnetiskt bitsfäste med sexkantfäste. Vikt 0,39 kg. IXO inklusive laddare och 10-delars bitssats, dessutom korkskruvsadapter. Art 149414.

EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 476:-

Maskin utan batteri

Maskin utan batteri

KAMPANJPRIS INKL MOMS

3995:3196:-

INKL MOMS

EXKL MOMS

INKL MOMS

1995:-

1995:-

EXKL MOMS

EXKL MOMS

1596:-

Ord. pris exkl moms 3435:-

1596:-

Borrmaskin GSR 18V

Slagskruvdragare 18V Solo

Mutterdragare 18V Solo

Extremt kort och uthållig sladdlös borrskruvdragare. Låg vikt ger perfekt hantering. Upp till 500 skruv (6x60 mm i mjukt trä) på en enda laddning. Inkl. laddare och 2 st 3,0 Ah batterier. L-boxx. Art 147881.

Stort vridmoment och hög slagfrekvens ger snabba slutresultat vid skruvningen i metall och trä. Kort konstruktion ger suverän hantering även på svåråtkomliga ställen. Höger-/vänstergång. Art 147889.

Stort vridmoment och hög slagfrekvens ger snabba slutresultat vid skruvdragning i metall och trä. Kort konstruktion ger suverän hantering även på svåråtkomliga ställen och över huvudhöjd. Art 147888.

Maskin utan batteri

Maskin utan batteri

INKL MOMS

Maskin utan batteri

INKL MOMS

INKL MOMS

1995:-

1995:-

1995:-

EXKL MOMS

EXKL MOMS

EXKL MOMS

1596:-

1596:-

1596:-

Sticksåg 18V Solo

Cirkelsåg 18V Solo

Tigersåg 18V Solo

Extremt kompakt, sladdlös sticksåg tack vare kortast konstruktion (bara 260 mm) i klassen som ger perfekt hantering och figursågning även i trånga utrymmen. Art 147885.

Kapar upp till 50 spånskivor (900x19 mm) på en enda laddning. Klarar kapdjup upp till 51 mm. Steglös sågdjupsinställning med snabblåsning. Art 147886.

Kapar upp till 100 granbjälkar (100 x 100 mm) på en enda laddning. Lättanvänd med snabba och smidiga sågbladsbyten tack vare nya SDS-mekanismen. Art 147887.


GP-NYTT – FÖRNÖDENHETER FÖR PROFFS – Denna bilaga är en annons för Gärdin & Persson –

KAMPANJPRIS INKL MOMS

449:359:EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 427:-

Fleecejacka A-Code 1742

Sprängkurser 2011-2012 Under 2012 kommer vi att anordna ett antal kurser i sprängteknik. Kurserna hålls i våra lokaler i Östersund.

Framfickor med dragkedja. Laserskuren bröstficka med dragkedja. Dubbel krage. Reglerbar dragsko i nederkant. Tumgrepp. Material: 100% polyester. Ok och ärmar i 185 g/ m2 elastisk microfleece. Fram- och bakstycke i fleece med manchesterstruktur, 250 g/ m². Färg: Röd och blå. Storlek: S-XXXL.

JULKLAPPSTIPS!

Sprängteknik för sprängarbetsledare, 5 dagar. 30 januari - 3 februari 2012 På denna kurs lär du Dig det mesta om försiktig sprängning i tätort. Utöver sprängteknik behandlas även normer, bestämmelser och ansvarsfrågor. För att få behörighet av polisen som sprängarbetsledare krävs bl.a. att du gått igenom denna kurs och kurserna "Grundkurs i sprängteknik" och "Kurs i sprängteknik för ovanjordsarbeten". Du som arbetar med försiktig sprängning ovan eller under jord eller du som vill veta mera om detta såsom konsulter, sakkunniga, kontrollanter mm har nytta av kursen.

Fodrad Skjorta 5156 Quiltfodrad skjorta från Jobman. 100% bomull. Genomvävd flanell. Tryckknappar. Storlekar: S-XXL.

KAMPANJPRIS

Grundkurs i sprängteknik, 5 dagar. 16 - 20 april 2012

INKL MOMS

249:199:-

Alla blivande sprängarbasar och sprängarbetsledare skall gå denna kurs. Även Du som i Din befattning intimt samarbetar med sprängarna, såsom arbetsledare, konsulter, kvalitetsansvariga har nytta av kursen. Kursdeltagare med minst ett års praktisk erfarenhet från sprängning får normalt sprängkort motsvarande praktiken efter genomgången kurs med godkänt skriftligt prov.

EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 246:-

Kurs för förnyelse av sprängkort, 3 dagar. 17 - 19 april 2012 OBS! du måste gå denna kurs innan sprängkortet förfaller. Om du går kursen inom 12 månader före Ditt sprängkort går ut så kommer ditt nya sprängkort gälla 10 år från utgångsdatum på ditt gamla sprängkort. Saknas giltigt sprängkort blir man inte godkänd av tillståndsmyndigheten som sprängarbas och/eller föreståndare för sprängämnesförråd. Efter genomgången kurs med godkänt skriftligt prov utfärdas ett nytt sprängkort utifrån den praktik du har. Ett intyg över sprängpraktik skall uppvisas. Minst ett års praktik de senaste fem åren krävs. Luncher, fika och kurslitteratur ingår i kurspriset. Mer information om kursen får du av Kjell Holgersson på telefon 063-14 99 81. Detaljerat kursprogram samt anmälningsformulär hittar du på vår hemsida - www.gardinpersson.se.

Fodrad stövel Tuura Lätt, varmfodrad vinterstövel med filtfoder. Rymlig läst med plats för extra socka. Halksäker yttersula som kan dubbas. Färg: Svart. Storlekar: 36-46.

KAMPANJPRIS INKL MOMS

895:716:-

Nu börjar vi med sprängmedelsförsäljning i Umeå! Från och med årsskiftet börjar vi med försäljning av sprängämnen, tillbehör och förvaringsskåp via vår butik i Umeå. Vi säljer produkter från Orica. Kontakta Jörgen Ström för ytterligare information - 090-168750.

EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 796:-

Köp till HH strumpa W-stickad fiberpälsstrumpa i 100% polyester. Blå. Storlek 40/41 - 46/47.


GP-NYTT – FÖRNÖDENHETER FÖR PROFFS – Denna bilaga är en annons för Gärdin & Persson –

JULKLAPPSTIPS!

Endast Östersund

10-pack

KAMPANJPRIS

KLIPPET!

INKL MOMS

395:316:-

INKL MOMS

199:159:-

EXKL MOMS

EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 399:-

Ryggsäck Minikånken

Handskar från Kombi

T-shirt BEC 10-pack

Ryggsäcken för barn eller för den som vill ha en riktigt liten ryggsäck. Stort huvudfack, 2 sidofickor och en ficka med dragkedja på framsidan. Handtag upptill. Sittdyna i ryggfickan. Finns i flera olika färger.

I 50 år har Kombi tillverkat handskar och på ett kreativt sätt har man skapat en kombination av mode och textilteknologi. Vi lagerför ett brett utbud av modeller.

Dubbelstickad halskant med elastan. Rundstickad, inga sidsömmar. 100% bomull, singel jersey. Vikt 190 gr. Färg: vit. Str: S-XXL.

®

KAMPANJPRIS INKL MOMS

549:439:EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 504:-

Varsel Kids

KAMPANJPRIS

KAMPANJPRIS

INKL MOMS

INKL MOMS

395:316:-

1195:956:-

EXKL MOMS

EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 368:-

Ord. pris exkl moms 1172:-

Underställ Fristads PY

Fristads har ett komplett sortiment av varselkläder för kidsen. Tuffa, slitstarka och välsydda kläder för barn i farten! Varseljacka, softshell SK4759 – storlek 98/104 till 122/128 Varselbyxa FAS 2194 – storlek 98/104 till 146/152

Superskönt andra-lager som ger dig en behaglig tillvaro i kyligt väder. Tröja och kalsong i Polar Powerstrech. Pris för komplett ställ med tröja och kalsong. (Kan även köpas var för sig). Svart. Strl XS-XXL.

JULKLAPPSTIPS! ®

KAMPANJPRIS

KAMPANJPRIS

KAMPANJPRIS

INKL MOMS

INKL MOMS

INKL MOMS

39:31:-

EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 42:-

279:223:EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 264:-

129:103:EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 140:-

Barnhandske Guide 88

Midjebyxa NAS 2597 Kids

Hörselkåpa Peltor Kids

Barnhandske. Arbetshandske i smidig och slitstark svinnarv. Förstärkning på pek- och lillfinger samt fingertoppar. Knogskydd. Halvfodrad med bomullsfoder i innerhand. Art 103433.

Barnbyxa. Linning med hällor. Gylf med blixtlås. 2 framfickor. 2 bakfickor. Tumstocksficka och verktygsficka. Hammarhank. Knäförstärkning av Cordura®. Blå. Storlek: 98, 110, 122.

Ett hörselskydd för barn. Låg profil - inga utskjutande delar, tvåpunktsinfästning, steglös höjdinställning, extra bred hjässbygel och breda mjuka tätningsringar. Art 108062.


GP-NYTT – FÖRNÖDENHETER FÖR PROFFS – Denna bilaga är en annons för Gärdin & Persson –

JULKLAPPSTIPS!

KLIPPET! INKL MOMS

395:316:EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 656:-

Vinklingsbar skruvdragare Makita 6723 DW 4,8V En julklapp som garanterat blir uppskattad! En kompakt, liten vinklingsbar (120°) skruvdragare med inbyggt 0,6 Ah batteri. Inbyggd LED-belysning för enklare arbete på trånga och mörka ställen. God ergonomi tack vare gummerat handtag och spindellås. Levereras i en speciallåda innehållande 70 olika bits samt 9 stycken sexkanthylsor. Art 141604.

KAMPANJPRIS

KAMPANJPRIS

KAMPANJPRIS

INKL MOMS

INKL MOMS

INKL MOMS

1295:1036:EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 1436:-

1795:1436:EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 1596:-

2495:1996:EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 2495:-

Cirkelsåg 5604R

Borrmaskin DF330

Kombiborrhammare HR2470FT

Klingskydd med spånutkast anpassat för dammsugning. Enkel djup- och vinkelinställning med lättåtkomliga reglage. Standardutrustning: HM-klinga, sidoanslag och sexkantnyckel. Art 106168.

Stark (24 Nm), snabb (1300 /minut), och lätt (0,88 kg)! Standardchuck monterad. 18 st färdiga momentinställningar + singel borrläge. Två växlar samt variabel hastighet. Kraftfull LED belysning. Art 144559.

Inklusive extra chuck. 3 funktioner: slagborrning, borrning och bilning. Samma varvtal och vridkraft i båda riktningarna med brytare för rotationsriktning. Snabbt byte mellan trä- och metallborrar. Art 149253.


GP-NYTT – FÖRNÖDENHETER FÖR PROFFS – Denna bilaga är en annons för Gärdin & Persson –

JULKLAPPSTIPS!

KAMPANJPRIS INKL MOMS

4988:3990:EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 6150:-

Fönstertvätt WV 50 Plus WV 50 Set är en batteridriven fönsterskrapa med sugfunktion för enkel och bekväm fönsterputsning. Den kompakta konstruktionen med det ergonomiska handtaget gör den extra användarvänlig. I satsen ingår även en sprayflaska med tvättmunstycke och mikrofiberduk. Standardutrustning: Glasrengöringsmedel 20 ml, sprayflaska med tvättmunstycke, tvättmunstycke, suglist 280 mm, litiumjonbatteri och laddare. Art 148159.

KAMPANJPRIS INKL MOMS

649:519:EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 636:-

Grovdammsugare WD 3.500P För vått och torrt. Med eluttag för elhandverktyg. Grovdammsugare som suger upp all grov och finsmuts, våt som torr. Den är elsäker även när man suger upp vätskor. Ett eluttag för anslutning till handverktyg gör det möjligt att suga upp slipdamm och sågspån under tiden du arbetar. Den är även idealisk vid rengöring i bilen och garaget. Start-/stoppautomatik för elhandverktygoch adapter. Överfyllnadsskydd. Blåsfunktion. Art 1456373.

Textilvårdsmaskin Puzzi 8/1 C Textilvårdsmaskin för privat såväl som kommersiellt bruk. För grundlig rengöring ända in i fibrerna: för heltäckningsmattor, möbler, klädseln i alla typer av fordon. För små till medelstora ytor. Art 142052.

KAMPANJPRIS INKL MOMS

4363:3490:EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 5056:-

KAMPANJPRIS INKL MOMS

995:796:EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 1036:-

Högtryckstvätt K5.585 Den perfekta allroundtvätten med vattenkyld induktionsmotor som ger maskinen högre energieffektivitet, längre livslängd och blir avsevärt tystare, bra för både dig och grannen. K 5.585 är utrustad med 9 m högtrycksslang på vinda, variopowermunstycke, rotojetmunstycke, softbag och tvättborste. 20-140 bar. Vattenkapacitet max 460 l/tim. Art 147476.

Dammsugare NT 14/1 ECO TE Proffsdammsugaren för hantverkaren. Rengör vått och torrt där det krävs tuffare tag. Idealiskäven som utsug av såg och slip. Eluttag för handverktyg,inkl start- och stoppautomatik. Art 144069.

KAMPANJPRIS INKL MOMS

1195:956:EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 1122:-

KAMPANJPRIS INKL MOMS

2995:2396:EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 2556:-

Dränkbar pump SDP 9500 Dränkbar pump för smutsvatten, när det hänt en malör i tvättstugan, när ett oväder har satt källaren under vatten eller när dammen ska tömmas. Tömmer 9500 liter vatten i timmen. Art 145805.


GP-NYTT – FÖRNÖDENHETER FÖR PROFFS – Denna bilaga är en annons för Gärdin & Persson –

VERKTYGSLÅDA PÅ KÖPET! KAMPANJPRIS

SUPERPRIS

KAMPANJPRIS

INKL MOMS

INKL MOMS

INKL MOMS

1495:1196:-

199:159:-

EXKL MOMS

149:119:-

EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 2238:-

EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 252:-

Ord. pris exkl moms 169:-

Hylsnyckelsats Bahco

Handsåg 2600 XT

Bitsskruvmejsel 808050

Hylsnyckelsats 87+7 delar tillverkad i kromvanadiumstål. Sats innehållande spärrskaft, hylsor, bits, universalknut, förlängare med mera. Just nu får du en verktygslåda på köpet.

Såg med unik ytbehandling som gör att friktionen minskar och att rostangrepp motverkas. Tjockare klinga ger god stabilitet och rakare sågning. För kap- och klyvning av plank och skivmaterial. Art 110398.

Spärrskruvmejsel för bits. Inkluderar 6 bits: PH1, PH2, PZ 1, PZ 2, Spår 4,5 och 5,5. Magnetisk hållare och räfflat fingergrepp på klingan för snabbdragning. Tvåkomponentshandtag. Art 144485.

JULKLAPPSTIPS!

KAMPANJPRIS

KAMPANJPRIS

INKL MOMS

169:135:-

INKL MOMS

390:312:-

EXKL MOMS

EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 193:-

Ord. pris exkl moms 589:-

Verktygspaket Bahco

Multitång MTT151

Komplett verktygspaket med verktygslåda PTB201420 innehållande en handsåg 2600 XT samt snickarhammare 429-16. Såg med unik ytbehandling som gör att friktionen minskar och att rostangrepp motverkas. Tjockare klinga ger god stabilitet och rakare sågning. Klohammare med högglanspolerat stålskaft och greppvänligt, stötabsorberande handtag. Åttkantig nacke och runt huvud. Skaftet klarar en böjkraft på 150 kg vid normal användning. Art 149450.

Praktisk multitång som är ett givet verktyg på skoterturen, i bilen, på fjällturen eller i hemmet. Rostfri med 18 funktioner. Heavy Duty aluminiumhölje. Slitstark kanvasetui med bältesögla. Art 144333.

KAMPANJPRIS

KAMPANJPRIS

KAMPANJPRIS

INKL MOMS

INKL MOMS

INKL MOMS

199:159:-

269:215:-

EXKL MOMS

169:135:-

EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 189:-

EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 276:-

Ord. pris exkl moms 204:-

Bågfil 319

Fritidssåg 396

Snickarvinkel

Lätt men ändå stabil bågfilsställning tack vare stålkärna. Mycket hög bladspänning, 100 kg för raka snitt. Bekvämt och säkert grepp. Bladet kan snedsällas 55° för plankapning. Art 113408.

Hopfällbar fritidssåg för jakt, fiske, bilen, ryggsäcken och båten. Klinga med XT-tandning och svart ytbehandling som motverkar rost. Tandspetshärdad. Klingan fälls in i handtaget. Art 108588.

Precisionsvinkel tillverkad i ett stycke, lackerad i slagtålig svart epoxylack. Urtag i klingan för inpassning 45° och 90°. Ligger kvar på arbetsstycket. Vita måttskalor på båda sidorna. Art 109776.


GP-NYTT – FÖRNÖDENHETER FÖR PROFFS – Denna bilaga är en annons för Gärdin & Persson –

KAMPANJPRIS

KAMPANJPRIS

KAMPANJPRIS

INKL MOMS

INKL MOMS

INKL MOMS

595:476:-

749:599:-

EXKL MOMS

129:103:-

EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 696:-

EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 716:-

Ord. pris exkl moms 159:-

Bänkskruvstycke Samson

Skruvmejselset Felo

Insexnyckelsats Bondhus DUO

Hejarsmitt skruvstycke med härdade käftar och slagstäd. Käftbredd 125 mm. Spännvidd 150 mm. Vikt 12 kg. Art 100671.

Ergonomiskt skruvmejselset med rack. 17 skruvmejslar varav 4 stycken 1000V mejslar. Spårmejslar, PH, PZ och Torxmejslar. Art 148432.

Paket innehållande en vinkelnyckelsats 1,5-10 mm med kula samt en viksats med handtag av komposit där nycklarna kan vikas ut 270° mot stopp. Viksatsen innehåller nycklar från 2-8 mm. Art 149415.

Verktygsvagn Tecos 156-delar

SUPERPRIS INKL MOMS

6495:EXKL MOMS

5196:-

Levereras som standard med Tecos hylsnyckelsats, tångset och skruvmejslar. Går även att köpa utan verktyg. Art 149292. Innehåller bland annat följande verktyg: • Bits • Bitshållare • Mejselset • Lednyckel • U-ringnycklar • Förlängare • Hylsor 1/4" • Hylsor 1/2" • Tänger • Bultsax • Hovtång Ord. pris exkl moms 7196:-

KAMPANJPRIS INKL MOMS

349:279:EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 319:-

Tångsats Tecos Tångsats innehållande 1 st sidavbitare, 1 st kombinationstång samt 1 st spetstång. Tängerna levereras i en praktisk plastlåda. Art 149293.

JULKLAPPSTIPS!

KAMPANJPRIS

KAMPANJPRIS

KAMPANJPRIS

INKL MOMS

INKL MOMS

INKL MOMS

295:236:EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 316:-

179:143:-

229:183:-

EXKL MOMS

EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 223:-

Ord. pris exkl moms 280:-

Bits- och hylssats ¼  " - 35 delar

Hylsnyckelsats ¼  " - 23 delar

Bitssats 100-delar

Hyls- och bitssats med spärr-skruvmejsel och bitshållare. Hylsorna är Tecos Superlock, som endast belastar mutterns plana sidor. Hylsorna passar också på närliggande tum-dimensioner. Art 148431.

Spärrskaft med 48 kuggar och snabbutlösare. Superlockhylsor 4-13 mm. Bits; Torx, Hex, PZ och PH. Förlängare med wobbler: 100 mm. Adapter. Hylsadapter. Art 137830.

Bitssats med magnetisk Quick-Lock hållare samt magnetisk standardhållare. Innehåller 100 bits fördelat på spårbits, PH-bits, PZ-bits, Torx-bits, Insex-bits samt Robertson-bits. Art 146517.


GP-NYTT – FÖRNÖDENHETER FÖR PROFFS – Denna bilaga är en annons för Gärdin & Persson –

KAMPANJPRIS

KAMPANJPRIS

INKL MOMS

INKL MOMS

INKL MOMS

349:279:-

295:236:-

EXKL MOMS

EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 335:-

Exkl flaska

KAMPANJPRIS

Ord. pris exkl moms 460:-

695:556:EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 754:-

Kabelvinda 20 meter

Värmefläkt 2 kW

Blåslampa Sievert Powerjet 2135

Godkänd för utomhusbruk - IP44, självstängande lock. 3 st schucko-uttag, belyst termosäkring, robust förzinkat stålstativ, 20 m H05RR-F 3G1,5. Art 146893.

Värmefläkt med termostat och automatiskt återställande överhettningsskydd. Lämplig för hemmamiljö, lagerlokaler, arbetsplatser eller växthus. Fläkten har tre effektlägen: kall fläkt/1300W/2000W. 230V. Art 129030.

Designbelönat brännarprogram för gasolflaska. Ergonomiskt utformat handtag, automattändning och brännare med bajonettfattning. Låsbar tangent för lågan. Komplett med en brännare. Art 108443. Exkl flaska.

Byggstrålkastarstativ Stativet har en praktisk och robust konstruktion och är ihopfällbart, vilket gör att det tar liten plats och är lätt att transportera. Topplattan är rak. 0,9 - 2,2 meter. Art 146433.

KAMPANJPRIS INKL MOMS

695:556:-

KAMPANJPRIS INKL MOMS

295:236:-

EXKL MOMS

Arbetslampa PowerJet

EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 281:-

Ord. pris exkl moms 704:-

Kan användas för både inomhus- och utomhusbruk, 3x36W ≈ 650W glödlampa, slagtåligt stativ, inkl. lysrören, gummikabel, kan ställas och läggas på golvet eller sättas på stativ. 2 st uttag samt brytare. IP44. Art 146637. Reservlampa 36W - Art 103829.

JULKLAPPSTIPS!

KAMPANJPRIS

KAMPANJPRIS

KAMPANJPRIS

INKL MOMS

INKL MOMS

INKL MOMS

295:236:-

349:279:-

EXKL MOMS

179:143:-

EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 309:-

EXKL MOMS

Ord. pris exkl moms 319:-

Ord. pris exkl moms 190:-

Handlampa

Pannlampa Tikka 2

Ficklampa P3

Kompakt handlampa utan kabel. Lyser i 4-5 timmar efter laddning. Strömbrytare. Med 28 extra starka LEDlampor. 40 watt. Ni-mh batteri. Levereras tillsammans med batteri och laddare. Art 141959.

Liten och lätt pannlampa med LED teknik. Ljuskällan består av en vit, mycket ljusstark diod samt en röd diod. Ger ett bra ljusflöde med en räckvidd upp till 35 m. Möjlighet till fem olika ljuslägen. Art 144521.

40 timmars brinntid på ett vanligt AA-batteri och en styrka av 16 lumen, ger P3 ett ljus som tar dig säkert fram. Med sin ringa vikt av 42 gr. Art 146226


GP-NYTT – FÖRNÖDENHETER FÖR PROFFS – Denna bilaga är en annons för Gärdin & Persson –

Ett lyft för byggföretagen!

En laddning gipsskivor hissas upp till fjärde våningen på Stadshuset i Umeå. Peter Sandqvist manövrerar enkelt in bunten på plats under översseende av Gärdin & Perssons säljare Bo Andersson. Tiden är en kostnad i en byggprocess och vi ser en styrka i snabba och flexibla leveransmöjligheter säger Rolf Dahlroth, försäljningschef på Gärdin & Persson.

Gärdin & Perssons nya kranbil drivs förstås av en dieselmotor men också av kostnadseffektivitet. Bilen har inte bara en hög lyftkapacitet, den finns också på plats ”just in time”, alltså precis då behovet finns. Ett enda telefonsamtal räcker. Platsen är Stadshuset i Umeå. Här har Nybergs Bygg & Måleri fått uppdraget att anpassa lokalerna på fjärde våningen till nya kontor. Arbetet omfattar tilläggsisolering, diffusion, ytor, fönster el, VS och ventilation. – Inflyttningen är den 9 januari. Det är kanske tur att det är ”arbetsgivarhelger” på jul och nyår, annars hade det blivit svårt att hinna, säger Michael Karlström, vd för Nybergs Bygg & Måleri.Just den här dagen är det dags för en leverans av gipsskivor. Chauffören Peter Sandqvist backar in kranbilen och stabiliserar bilen. Lyftet blir en enkel match för kranen, som kan lyfta omkring 1,1 ton och nå en höjd på 21 meter.

Enkel beställning En minut senare kan arbetsledaren Mattias Lundberg ta emot paketet med gipsskivor uppe på fjärde våningen.

Gärdin & Persson har en klar konkurrensfördel med kranbilen tycker Mattias Lundberg på Nybergs Bygg & Måleri.

– I normalfallet skulle vi ha en höglyftande traktor på plats. Nu kommer leveransen direkt från Gärdin & Persson i stället, säger Mattias. Han uppskattar att det är både snabbt och enkelt att

beställa kranbilen. – Jag behöver bara ringa ett samtal och så säger jag när jag vill ha grejorna. Det hänger förstås på hur uppbokad bilen är, men oftast får man leveransen dagen efter. Om jag ringer klockan 7, kan jag ha grejorna efter lunch.

Dessutom blir logistiken på och utanför byggarbetsplatsen allt viktigare i ett Umeå som ska bebyggas kraftigt under de närmaste åren. Rådande trend är förtätning, och lejonparten av de kommande nya projekten ska byggas centralt inom en radie om 5 km.

Mycket att göra

– Det kommer att bli trångt på byggplatserna, så det blir ännu viktigare med en god planering, säger Rolf Dahlroth.

Fler leveranser kan det bli till Nybergs. Företaget (som tidigare hette Nolaskogs Bygg) har sedan 2,5 år tillbaka verkat i Umeå, och företaget räknar med att bli kvar i staden för att utföra fler jobb inom bygg, golv och måleri.

Text & foto: Claes Björnberg

– Gärdin & Persson har en klar konkurrensfördel med kranbilen, säger Mattias Lundberg. Chauffören Peter Sandqvist har under tiden sänkt kranen och gjort sig beredd för att köra till nästa uppdrag. – Det är ett högt tryck, så jag har att göra. Det handlar om lyft av balkar, takstolar, fönster, kort sagt lyfttjänster i allmänhet.

Miljö och logistik Filosofin bakom kranbilen är lika enkel som hanteringen, berättar Rolf Dahlroth, försäljningschef på Gärdin & Persson Umeå: – Tiden är en kostnad. Vid många byggen finns varken kran eller traktor, och vi har sett en styrka i att erbjuda snabba och flexibla leveransmöjligheter. Utöver en rationell hantering ser Rolf Dahlroth stora miljömässiga vinster med kranbilen. – Enligt en studie vid KTH står byggbranschen för vart tredje tungt fordon på vägarna. Ett minskat transportarbete och förre oplanerade leveranser innebär förstås minskade utsläpp.

Chauffören Peter Sandqvist förbereder ännu ett lyft till fjärde våningen på Stadshuset.


GP-NYTT – FÖRNÖDENHETER FÖR PROFFS – Denna bilaga är en annons för Gärdin & Persson –

*Gäller vid köp av kök för minst 70.000 kr innan 23/12.

Minst

15.000 kr i rabatt*!

NYTT KÖK I JULKLAPP! Varför inte ge hela familjen en julklapp som ni länge gått och drömt om? Givetvis vill vi ge dig ett riktigt bra erbjudande innan jul. Beställ ditt kök innan jul så erhåller du just nu minst 15.000 kr i rabatt*. VÄLKOMMEN!

Hitta till oss i Östersund acken

363 n

Fagerb

Hitta till oss i Umeå

Centrum

us

ga ta

kt v

dh

Näsviken

Flä

Tj

Skjutbanor

Skjutbanor

n

Ti l

lC

en

väg Räls

Hagvägen

år ds

ga ta

r väg

en

Tim

o te

alm ar ga ta

n

jväg

n

en

Spå

ng

Tj

Hagvägen

Ba

VÄSTERSLÄTT

Harbäcken Ti l tru

m

lC

en

tru

Bomvägen

Bomvägen

SLÄTT T

Odensgsvägen

Odensgsvägen

en

utbanor

äge

n

ar ga ta

acken

alm

Fagerb

Hitta till oss i Strömsund

Mot V ännäs

m

GRISBACKA

Storsjön

Ti l

lC

E12

en

tru

m

Noliahallen

Priserna gäller t.o.m 2012-01-31 med reservation för slutförsäljning. Lokala avvikelser i lagerlagt sortiment kan förekomma.

RING DIREKT TILL OSS! Östersund

Strömsund

Umeå

Odenskogsvägen 31-33 | 831 03 Östersund Tfn 063-14 99 00 | Fax 063-14 99 59 Mån-fre 06.30-17.00, lördag 10.00-14.00

Harbäcken 315 | 833 92 Strömsund Tfn 0670-64 80 50 | Fax 0670-64 80 51 Mån-fre 06.30-17.00

Spårvägen 10, Box 1221 | 901 22 Umeå Tfn 090-16 87 50 | Fax 090-16 87 56 Mån-fre 07.00-18.00

Läs mer om oss på hemsidan, adressen är www.gardinpersson.se | info@gardinpersson.se

GP-nytt 6_2011  

Förnödenheter till proffs inom bygg och industri

GP-nytt 6_2011  

Förnödenheter till proffs inom bygg och industri

Advertisement