Page 1

PROGRAMFÜZET

Gyermekkori Egészségvédelem Konferencia


ALMA az ALAPÍTVÁNYI és MAGÁNÓVODÁK EGYESÜLETE • Szeretne segítséget kapni a mindennapi feladatok elvégzéséhez? • Szeretné, ha Ön mögött állna egy olyan szervezet, ahol más hasonló intézmények is társként működnek? • Szeretne egy olyan réteghez tartozni, ahol a minőség a cél? • Szeretné, ha intézménye népszerűbb lenne?

IGEN? Az Alapítványi és Magán Óvodák Egyesülete ezért jött létre.

AMIT NYÚJTUNK… • Megkeressük az Ön számára a lehető legjobb megoldást, segítünk megtalálni a megfelelő szolgáltatót a mindennapos ügyek gördülékeny ügyintézéséhez. • Szakmai támogatást nyújtunk fenntartók, intézmények és dolgozóik számára egyaránt. • Teljes körű háttértámogatást nyújtunk igény esetén, de lehetőség van csak egyes szolgáltatások igénybevételére is. • Népszerűsítjük, köztudatba emeljük intézményét a jobb pozícionálás érdekében. • Lehetőséget biztosítunk, hogy egy olyan körhöz csatlakozzon, ami a minőséget tekinti elsődlegesnek. Fenntartó

ÁK

VÁNYI ÉS T Í

D

EGYES Ü

LE

M

ÁNÓV O AG

Intézmények (óvoda, bölcsöde, csana) Szülők, gyermekek Pedagógusok /dolgozók

TE

AL

AP


AMIT MI TUDUNK… • Levesszük a válláról a terhet. • Komplex, összetett szolgáltatást biztosítunk intézményi, fenntartói oldalról egyaránt. • Lehetőséget nyújtunk a pedagógusoknak egy minősített rendszerben történő részvételre ahol, egy sajátos osztályozás során kapnak arról tanúbizonyságot, hogy tudásuknak megfelelően milyen magas fokon végzik munkájukat. • Ez nemcsak a pedagógus/dolgozói oldalról visszajelzés, ez a munkaadók szempontjából is egy nagyon könnyen után követhető minősítő rendszer. • Szakmai napokat, konferenciákat/expókat szervezünk, azért, hogy lehetőséget biztosítsunk ezáltal arra, hogy bemutatkozhassanak óvodájukkal egy szegmentált piac előtt. • Mindezek mellett a szakmai előadásokat, szolgáltatói oldalról történő ismerkedési lehetőséget biztosítunk. Szülőknek, gyermekeknek teret adva az intézmények közti választási lehetőségekben.

MI A CÉLUNK? Egységként működtetni a magán és alapítványi óvodákat, egymást segítve egy közös úton a sikeresebb jövőért.

LEGYEN ÖN IS ALMA TAG! Amennyiben felkeltettük érdeklődését, jelentkezzen az alábbi elérhetőségeink valamelyikén, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot. Email: info@almaegyesulet.hu

Tel.: 06 70/602 6020


Gyermekkori Egészségvédelem Konferencia TISZTELT INTÉZMÉNY FENNTARTÓ, ÓVODAVEZETŐ ÉS ÓVODAPEDAGÓGUSOK, SZÜLŐK! Útjára indítjuk konferencia sorozatunkat, melynek első állomása a Gyermekkori Egészségvédelem Konferencia címen az óvodás korú gyermekekre összpontosítva kerül megrendezésre. A konferencia azt a célt szolgálja, hogy az egészségvédelemmel kapcsolatos már jól bevált elméleteket és gyakorlatokat olyan képzett szakemberek mutassák be, akik a mindennapi élethelyzetekben kamatoztatják a már megszerzett tudásukat, ezzel szolgálva az egészséges életmód valamely ágát.

A KONFERENCIA IDŐPONTJA:

2016. szeptember 16. péntek, 09:00 – 17:00 Köszönjük, hogy Ön is részt vesz Gyermekkori Egészségvédelem Konferenciánkon. Ismerje meg az Alapítványi és Magánóvodák Egyesületének célkitűzéseit, a konferencián résztvevő előadókat és kiállítókat és legyen részese egy olyan szakmai konferenciának, ahol a legkiválóbb emberek ismertetik a saját szakterületükön elért eredményeiket. Lehetőséget biztosítunk (csak a konferencián részt vevők esetében) az INGYENES csatlakozási lehetőségre az ALMA Egyesülethez! Ezzel kapcsolatban keresse munkatársainkat.

Elérhetőségünk, bővebb információ: Közvetlen kapcsolattartó: Csányi Eszter operatív manager 06 70/ 602 6020 info@almaegyesulet.hu www.almaegyesulet.hu


Szakmai előadások tervezett időbeosztása: 09:00 -09:30 09:30 -10:00

10:00 -10:30

10:30 -11:00

11:15 -11:45

11:45 -12:15

12:15 -12:45

13:45 -14:15

14:15 -14:45

15:00 -15:30 15:30 -15:45

15:45 -17:00

Gyülekező/regisztráció – A konferencia megnyitója. Megnyitja: Kardos Éva az Alapítványi és Magánóvodák Egyesületének elnöke Vizi mozgásfejlesztés és képességfejlesztés a Mattesz módszerrel 0-6 éves korig. Előadó: Mattesz Csilla, Magyarország példakép díjas úszóoktató, Vizipók SE Vitamin és egyéb homeopátiás készítmények alkalmazása gyermekek számára. Előadó: Dr. Szántó Renáta belgyógyász, homeopata, a Forever Living Product Magyarország orvos szakmai bizottságának tagja Prevenció, szűrővizsgálatok jelentősége. Előadó: Czeizel Intézet, Merhala Viktória, operatív vezető szünet (15p) Kiegyensúlyozott érzelmi élet megalapozásának lehetőségei. Előadó: Dr. Bábosik István a Kodolányi János Főiskola és az Eötvös Lóránt Tudomány Egyetem professzora Egészségeset és finomat a gyermekek táplálkozásában. Előadó: Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, Erdélyi-Sipos Alíz főtitkár, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember (MSc) Egészséges és tápláló étkeztetés az óvodákban és iskolákban. (Kóstoltatóval)! Előadó: Keresztesné Somogyi Krisztina, K2 Fitness Gyermek Közétkeztető Élelmezésvezető, Dietetikus a MDOSZ és az ÉLOSZ tagja ebédszünet (1 óra) Obama elnök Úr díszebéd asztalától, az Óvoda megterített asztaláig. Előadó: Dr. Vámos Lászlóné igazságügyi főtanácsos, Madridban nemzetközi Protokoll érdemrenddel kitüntetett szakértő, és oktató, Tóth Kinga szakmai tanácsadó, Borszakértő, Sommelier Digitális drogfüggők az oviban – hogyan előzzük meg? Előadó: Pethő Orsolya, pszichológus, Kölyökszervíz szünet (15 p) Sport oktatás fontossága kis gyermekkorban. Előadó: Ovi Foci Alapítvány elnöke, Dr. Molnár Andrea Téma összefoglaló. Előadó: Kardos Éva, az Alapítványi és Magánóvodák Egyesületének elnöke és a Kincsem Sziget két tannyelvű Magánóvoda fenntartója kiállítók által nyújtott szolgáltatások, termékek megismerése, információ csere


ELŐADÓK

Kardos Éva az Alapítvànyi és Magànóvodàk Egyesületének elnöke A Kodolányi János Főiskola pedagógia szakán végeztem. Tanulmányaim során elméleti síkon magamba szívtam mindazt a tudást, amit a mai napig is a gyakorlatban kamatoztatok, mint magánember, édesanya, intézmény fenntartó, egyesületi és alapítványi elnök. 2 gyermekes anyaként célom volt, egy olyan intézményi rendszer létrehozása, mely a mindenkori feltételeknek megfelelően a lehető legmagasabb színvonalon és minőségben szolgálja ki a családokat a bölcsődés kortól a felsőoktatás végéig. Ennek első lépése, az óvodánk, melyet 2013-óta üzemeltetek. A Dunakeszin működő Kincsem Sziget Két tannyelvű Magánóvoda fenntartójaként büszke vagyok az évek alatt végbemenő töretlen fejlődésünkre. 3 év alatt 13 főről a maximális telítettségen működik óvodánk 79 gyermekkel, várólistával. Ennek „titkáról” mesélek a Gyermekkori Egészségvédelem Konferencián tartandó előadásomban is. Az elhatározásom megvalósításának első lépéseként az óvoda, továbbiakat, pedig a 2017. szeptemberében megnyíló MAGÁN Általános iskola és Gimnázium adja, mely az egyedülálló oktatási rendszert alkalmazó Konstruktív Életvezetés Iskolája – KONELI Iskola néven nyílik Dunakeszi tankerületben. A gyermekeink értékvilága, értéktudatossága is meghatározó a jövő társadalmának fejlődésében, ennek szemléletében és az Alapítványi és Magánóvodák Egyesületének alapítójaként és kuratóriumi elnökeként feladatomként tűztem ki a magánkézben lévő intézmények összefogását, érdekképviseletét egy olyan minőségi szolgáltatás nyújtását, mely minden körülmények között helyt tud állni. Bízom benne, hogy célkitűzésemet az elkövetkezendő évek során sokan fogják sajátjukként is tekinteni és együtt tudunk haladni egy közös út mentén minőségi szolgáltatást nyújtva.

KINCSEM SZIGET

MAGYAR-ANGOL ÓVODA

www.koneli.hu - www.almaegyesulet.hu - www.kincsemsziget.hu


ELŐADÓK

Mattesz Csilla

Magyarország példakép díjas úszóoktató, Vizipók SE Több mint 30 évvel ezelőtt megálmodtam, megalapítottam a Vízipók egyesületet. 2-17 éves koromig úszóversenyző és az úszóválogatott tagja voltam. 1 gyermekem van. 1983-ban elvégeztem a TF szakedző szakát úszás sportágban. 1990-ben Gyógyúszó oktatói, 2006-ban Magyarország példakép díjat kaptam és megalkottam egy egyéni saját módszert, -a Mattesz módszert- amelyről képzést is tartok. 2009 óta a Szentendrei V8 komplexum által biztosított helyen, 2-6 éves korig gyermekeknek úszóbölcsit, úszóovit vezetek.

www.vizipokse.hu

Dr. Szántó Renáta

belgyógyász-homeopata, természetgyógyász, a Forever Living Products hivatalos tanácsadó orvosa „10 éve kezdtem el foglalkozni a Forever Living –es termékekkel, abból kifolyólag, mert kislányomnak olyan egészségügyi problémája volt, melyre nem találtunk megoldást humán orvoslás terén. Egy orvos kollégám ajánlotta, hogy próbáljuk ki a készítményeket. Kislányomnak a rendszeres használat során idővel megoldódtak a problémái.” Vállalatunk fő irányelve az egészség megőrzés és egészségre nevelés. Ezt már korai gyerekkorban fontos elkezdeni. Olyan termékeket gyártunk és állítunk elő, ami természetes alapanyagokból nagyon magas minőségen tudják pótolni az esetleges hiány állapotokat az emberi szervezetben.

www.flpshop.hu


ELŐADÓK

Merhala Viktória operatív vezető Czeizel Intézet

A Magzati Diagnosztikai Központ 20 éves fennállása óta több mint 150 ezer családnak biztosított a gyermekvállalással kapcsolatos vizsgálatokat és egyéb egészségügyi szolgáltatásokat. Büszkék vagyunk rá, hogy elsőként vezettük be Magyarországon a kockázatbecslésen alapuló Down-kór szűrést, ami mára a várandósgondozás része lett. Hazánkban elsőként mutathattuk be a magzati diagnosztika új korszakának is nevezett, újgenerációs szekvenáláson alapuló non-invazív magzati genom vizsgálatot is. Nagy hangsúlyt fektetünk a szakszerűségre, így óriási elismerés számunkra, hogy a GE Health Care bemutatóközpontja lehetünk. Központunk és Czeizel professzor munkássága a múltban is összefonódott: szakmai iránymutatása és szellemisége mindig is formálta a diagnosztikai központunk célkitűzéseit és fejlődését.

www.czeizelvitamin.hu www.terhesseg.hu

Dr. Bábosik István professzor a MTA doktora, a Kodolányi János Főiskola és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem tanára 1998-2002 között Széchenyi Professzori Ösztöndíjban részesült. 2005-ben Kiss Árpád Díjat kapott, 2007-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült. Kutatási területe a tágan értelmezett neveléselmélet, amelynek teoretikus és gyakorlati kérdéseit számos monográfiában, tankönyvben írta le. Szakmai ismertségét jól tükrözik a magyar felsőoktatásban használt kézikönyvei. Kiemelten foglalkozott a konstruktív életvezetés, a jellemformálás, a személyiségfejlesztő iskola-modell kérdéseivel.


ELŐADÓK

Erdélyi-Sipos Alíz

Magyar Dietetikusok Orszàgos Szövetségének főtitkàra, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember (MSc) A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége a főiskolai végzettségű dietetikusokat és az egyetemi végzettségű táplálkozástudományi szakembereket tömöríti. Az MDOSZ a lakosság egészségi állapotának megőrzése és javítása, az egészséges illetve aktuális állapotnak megfelelő táplálkozási gyakorlat és szokások kialakításáért dolgozik. A dietetikus a táplálkozástudomány területén megszerzett ismereteit az egészséges egyének és csoportok egészségnevelése céljából alkalmazza, valamint a kialakult betegségek gyógyításában a különböző diéták összeállítását, a megváltozott táplálkozással kapcsolatos tanácsadást, étlaptervezést és a közétkeztetésben a megfelelő étrend összeállítását is végzi. Az MDOSZ feladatai között szerepel többek között kutatások, szakirodalmi feldolgozások készítése, kiadása.

www.mdosz.hu

Keresztesné Somogyi Krisztina

K2 Fitness Gyermek Közétkeztető Élelmezésvezető, Dietetikus a MDOSZ és az ÉLOSZ tagja Cégünk 2008.-ban alakult, 2013 óta foglalkozunk közétkeztetéssel, előtte felnőtteknek készítettünk egészséges ételeket. Célunk az egészségesebb, korszerű táplálkozás kialakítása, a közétkeztetés megújítása, egy megfelelően táplálkozó, helyes étkezési kultúrával rendelkező felnövő generáció kinevelésének segítése. Hiszünk abban, hogy a közétkeztetésben is lehet minőséget adni. A speciális étkezést igénylő gyermekek ellátását is szívünkön viseljük, napi több mint 50 féle diétás menüt készítünk. Garantáltan gluténmentes menüinket egy külön erre a célra létrehozott konyhában készítjük.

www.k2fitness.hu


ELŐADÓK

Dr. Vámos Lászlóné,

Tóth Kinga

Legjelentősebb kitüntetéseim:

Több mint 10 éve protokoll területen szakmai tanácsadóként tevékenykedem.

igazságügyi főtanácsos, Madridban nemzetközi Protokoll érdemrenddel kitüntetett szakértő, és oktató

• Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztje /1996/ • ELTE Állam és Jogtudományi Kar Pro Facultate Emlékérem /2002/ • Madridban, átvett Nemzetközi Protokoll Érdemrend /2005/ • Protokoll Nagylánc és Életműdíj /2006/ 2005. március 17. óta tiszteletbeli tanára vagyok Madridban működő Nemzetközi Protokoll Iskolának.

www.protokoll-info.hu

szakmai tanácsadó Borszakértő - Sommelier

Jelenleg a Belügyminisztérium Nemzetközi Főosztály Protokoll és Szervezési osztályán dolgozom, fő területem a protokolláris rendezvények, miniszteri és szakmai találkozók, konferenciák szervezése, lebonyolítása. Egy évtizede vagyok tagja a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének.


ELŐADÓK

Pethő Orsolya,

Dr. Molnár Andrea

Látszólag gyerekekkel foglalkozom, de valójában a szülőket „szerelem”. Magyarországon egyedülálló módon a problémás kicsiket otthon, saját környezetükben figyelem meg, majd az édesanyát és az édesapát veszem kezelésbe, mindegy, hogy éjszakai bepisilésről, evészavarról, vagy viselkedési problémákról van szó.

Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány célja, hogy már a legfiatalabbakat is a mozgás szeretetére nevelje, és biztosítsa a sportoláshoz szükséges optimális feltételeket. Az Ovi-Foci Program mind eszmeiségében, mind eszköztárában a gyerekek sportszeretetét, mozgáskultúrafejlesztését célozza, és biztosítja az ehhez szükséges tudásbeli, tárgyi feltételeket. Ez egyaránt magába foglalja a sporteszközök és a képzések egyedi rendszerét. A Program elősegíti, hogy a gyerekek az óvodában töltött idejük mellett a szabadidejüket is a szabadban, mozgással tölthessék. Ennek jelentős szerepe van az egészségmegőrzésben, valamint a mozgáshiányból fakadó betegségek és a túlsúly megelőzésében. Célunk, hogy a mindennapos sportolás megszerettetésével felnőtt korban is rendszeressé váljon a napi mozgás.

pszichológus, Kölyökszervíz

Azokkal a szülőkkel tudok együttműködni, és akár csodát is tenni, akik belátják, hogy gyermekük a saját személyiségük és nevelési módszerük tükörképe. Ha nem tetszik, amit ott látnak, először magukon kell kezdeni a változást. Tapasztalatom szerint ez a nehezebbik rész, hiszen a gyerekek akár egyik napról a másikra hajlandóak változni, ha a szülők megteszik a megfelelő lépéseket.

www.kolyokszerviz.hu

Ovi Foci Alapítvány elnöke

www.ovi-foci.hu


KIÁLLÍTÓK

A 22. legnagyobb biztosítási és pénzügyi tanácsadó cég Magyarországon. A cég fejlődése - két egymást követő évben is megdupláztuk a bevételünk 2016-ban lehetőséget biztosított arra, hogy támogatási és partneri szerződést ajánljunk fel minden magyarországi óvoda és iskola részére, mellyel folyamatos, szabadon felhasználható forráshoz jutnak azok az intézmények, akik már aláírták a szerződést. Az “Összefogás a gyerekért” nevű programunkról bővebb információt kiállítási és támogatói asztalunknál kaphatnak az érdeklődők.

www.cfbroker.hu

Cégünk a TORK (Lotus Professional) asztalteríték és mosdó-higiéniai adagolórendszerek, a Hungaro Chemicals konyha- és létesítményhigiéniai vegyszerek, a TTS- és a Vileda Professional konyha- és létesítményhigiéniai eszközök disztribúcióját látja el. A Hygiene Solution & Service – röviden HYGSOL – alapfilozófiája alapján elsődlegesen a díjmentes szolgáltatásokra helyezzük a hangsúlyt. Ezen szolgáltatások segítségével nyerjük el partnereink bizalmát. Levesszük az Ön válláról is a mosdóhigiéniai rendszer, a konyha- és létesítményhigiénia kialakításának terhét, és segítünk annak magas színvonalú, minden előírásnak megfelelő és költséghatékony üzemeltetésében.

www.hygsol.com


KIÁLLÍTÓK A Noir Színház 2006-ban alakult. Az elmúlt 10 évben összesen 11 premiert tartottak, játszottak már többek között drámát, thrillert és mesejátékot is. A Noir a klasszikus színházi értékek elkötelezett híve, olyan előadások bemutatására törekszik, melyek egyetemes emberi értékekről és érzésekről szólnak. Stílusára jellemző a filmszerűség, valamint a kifinomultan lényegre törő közlésforma. A Noir Színház arra törekszik, hogy komplex színházi élményt nyújtson, vagyis a történet előadása mellett a látvány, a zene, a fények és a színészi játék együtt, egymást felerősítve hozza létre a produkciót a színpadon. A Noir Színház állandó játszóhelye a budapesti Duna Palota. Jelenleg 3 mesejáték található a Noir repertoárban: H.C.Andersen: Hókirálynő, C. Perrault: Hamupipőke és az Aladdin, az utóbbi darabot 2016. szeptember 11-én mutatják be. A Noir mesejátékokat 5 éves kortól ajánljuk elsősorban kisgyerekes családok, óvodás, és iskolás csoportok számára, de az egyfelvonásos, 60-65 perces darabok minden korosztálynak kellemes kikapcsolódást ígérnek. A Noir Színház kedvezményes mesebérletet kínál mindazok számára, akik mindhárom mesejátékot szeretnék megnézni. További információkért látogasson el honlapunkra.

www.noirszinhaz.hu

A szabályozott száraz NaCl sóaeroszolos terápia a tüdő higiéniája. A száraz sóaeroszol egyedülálló öntisztító hatásának („a tüdő fogkeféje”) köszönhetően. A száraz sóterápia hatékony az alábbi problémák megoldásában: mindenfajta allergia, immunrendszer gyengesége, légúti megbetegedések, fül-orr-gégészeti, arc és homloküreg betegségei. Tamás Sándor +36302681381

www.szarazsoterapia.eu


KIÁLLÍTÓK

A korszerű egészségmegőrzésért

Várandósgondozás Szűrővizsgálatok és szakrendelések felnőtteknek és gyermekeknek

Várandósok

Családtervezõk

Babák / Gyermekek

Hölgyek

www.czeizelintezet.hu

Urak


KIÁLLÍTÓK

Kreatív és egyben készségfejlesztő játékokat keres csoportja számára? Akkor látogasson el az ország legnagyobb Szabadtéri Családi Játszóparkjába, ahol a gyermekek vidám szórakozás közben fejleszthetik kreativitásukat! A 13 óriás játéksziget segítségével játszva fejlődhetnek a gyermekek. IDŐPONTFOGLALÁS: info@tarzanpark.hu email címen, vagy +36 70 383 34 00 telefonszámon. 1046 Budapest, Tábor utca 26-28. www.tarzanpark.hu


Az SCA és a Hygiene Solution & Service bemutatja óvoda higiéniai programját:

„Mosdóhigiéniai megoldással gyermekeink egészségéért” TANÍTSA ÉS BIZTOSÍTSA A MEGFELELŐ HIGIÉNIÁT! A bölcsőde, az óvoda és később az iskola, a családi környezet mellett a szocializációnak azt a színterét jelenti, amelyben mód nyílik az egészséges életvitel kialakítására és begyakorlására. Intézményvezetőként és pedagógusként törekedjen arra, hogy segítse az óvodásoknak, az óvoda személyzetének, a családoknak, valamint a helyi közösség tagjainak egészségük megőrzését! A tudatos egészségnevelés összefügg a nevelői magatartással, gondossággal, az intézmény szervezettségével. A megfelelő kézhigiéniai hozzájárul a fertőzések csökkentéséhez, ami mind a szülőknek, mind a gyerekeknek és az óvodai dolgozóknak egyaránt biztonságot nyújt. Az intézmény alapvető feladata, hogy személyi higiéniás nevelést folytasson. Fontos feladat a test tisztán tartása, ezért elengedhetetlen a megfelelő kézhigiénia és a legintimebb higiéniás tevékenység, a toalett használatának megtanítása, elsajátítása, gyakorlása.

KÉSZÍTSE FEL ÓVODÁJÁT AZ IDEI TANÉVRE!

Az ismert higiéniai márka, a TORK gyártója, az SCA és a Hygiene Solution & Service (röviden: HygSol) együtt működésével elindítottuk óvoda higiéniai programunkat „Mosdóhigiéniai megoldással gyermekeink egészségéért” címmel. A rendszerünkhöz csatlakozó intézmények számára egyedülálló lehetőséget kínálunk a megfelelő higiéniai ellátás kialakítására. A higiéniai adagoló rendszer beszerzéséről, kihelyezéséről, illetve a töltőanyagok rendszeres szállításáról a HygSol gondoskodik, az erre vonatkozó kiadásokat a HygSol kedvezményes áron biztosítja. A higiéniai adagoló rendszer költséghatékonyan üzemeltethető, hiszen innovatív, fi noman rávezeti a felhasználót, hogy csak annyit használjon, amennyire valóban szüksége van. Az üzemeltetési költség az intézmény számára tervezhetővé válik, hiszen minden esetben kalkulációt készítünk a várható havi kiadásokról.

HÍVJA FEL A FIGYELMET A KÖRNYEZET MEGÓVÁSÁRA! A „Mosdó higiéniai megoldással gyermekeink egészségéért” című program célja, hogy segítséget nyújtson a pedagógusoknak és a szülőknek abban, hogy rászoktassák a kisgyerekeket a kéz helyes tisztántartásán túl a környezetvédelemre is. A helyes higiénia elsajá títása során a töltőanyaggal való pazarló bánásmódot hátrahagyva a gyerekek környezet tudatosságot tanulnak. Az általuk használt papír kéztörlők és toalettpapírok mind minősített, újrahasznosított papírok, ezzel is hangsúlyozva a környezet megóvásának fontosságát. A programhoz csatlakozó óvodák egészségre nevelő munkáját oktatási segédanyagokkal és ajándékokkal támogatjuk. Az oktatási segédanyagok segítenek Önöknek a szemléltetésben, amikor elmagyarázzák a gyerekeknek, mik azok a baktériumok, hogyan terjednek, hogyan lehet megakadályozni a terjedésüket vala mint, hogy mikor és miként kell helyesen kezet mosni. Az oktatási segédanyag tartalmaz módszertani kézikönyvet, munkafüzeteket, plakátokat, matricákat, színes ceruzákat, ceruzatartókat, labdát. Segítségünkkel az idei tanév megfelelő higiéniai feltételekkel folytatódhat! A „Mosdó higiéniai megoldással gyermekeink egészségéért” című program felelősei:

Zsitva Szabolcs –––– SCA Hygiene Products Kft. +36 30 550 2341 szabolcs.zsitva@sca.com

Bohunka Zoltán –––– Hygiene Solution & Service Kft. +36 20 9128 328 zoltan.bohunka@hygsol.com

Felelős vezetőként és pedagógusként hozza meg döntését, melyet a programra való jelentkezésével jelezzen felénk a fenti elérhetőségeken!


CASH FLOW INTÉZMÉNY TÁMOGATÓI SZERZŐDÉS

A Cash Flow Holding Zrt. támogatói partnerséget ajánl fel minden magyarországi gyermekintézmény részére, azzal a céllal, hogy szabadon felhasználható és folyamatos pénzügyi forráshoz jutva, bővítsék a gyerekek képességeit fejlesztő eszközeiket, vagy olyan fejlesztéseket valósítsanak meg, amelyekre szükség van.

Információ és jelentkezés: CASH FLOW HOLDING ZRT.

KOVÁCS LÁSZLÓ

1027 Budapest, Bem József u. 5

+36 30 239 30 71

MINDEN MAGYARORSZÁGI GYERMEKINTÉZMÉNY RÉSZÉRE A Cash Flow célja a pénzügyekkel kapcsolatos naprakész tudás és információk összegyűjtésének, rendszerezésének és terjesztésének támogatása, valamint az ahhoz való lehető legszélesebb körű hozzáférés lehetőségének biztosítása annak támogatásáért, hogy a pénzügyi élet szereplői és a szolgáltatásainkat igénybe vevők közötti bizalom erősödjön, összefoglalva: a hazai pénzügyi kultúra és biztonság fejlesztése.


Fa- és fejlesztőeszközök,

óvodai bútorok

Katica Fa- és Fejlesztőjátékok boltja 1 07 7 B p., K i r á l y u. 1 0 1 . ( L ö vö l d e té r né l ) Te l.: 06-1 /4 6- 2 2 - 3 8 8 Fa x : 0 6 -1 /4 6 -2 2- 3 8 7 w ww.k at i ca .h u · e- m a i l: k ati c a @ k ati c a . hu

Kérje katalógusunkat, árlistánkat. Kérésükre bemutatót tartunk.

Támogatóink, partnereink

KINCSEM SZIGET

MAGYAR-ANGOL ÓVODA


Alapítványi és Magánóvodák Egyesülete Cím: 2120 Dunakeszi, Hársfa u. 32. Tel.: 06 70 602 6020 E-mail: info@almaegyesulet.hu Web: www.almaegyesulet.hu

Alapítványi és Magánóvodák Egyesülete

Alma programfuzet a5 v7 final print végleges  
Alma programfuzet a5 v7 final print végleges  
Advertisement