Page 1


NO. 1


2009 noiembrie - decembrie

revista JUCトサORILOR

www.GamblingMagazine.ro


04

GAMBLING MAGAZINE

S

U

M

S

U

M


nO.1 Noiembrie - Decembrie

M

A

15

R

RECORD DE ÎNCASĂRI ÎN MACAU

TIPURI DE POKER 0809

0607

PARIURI SPORTIVE 1011 EXPO CALENDAR 1213 AM PARIAT PE TENIS 1415

TABLE PENTRU INCEPĂTORI LEGE LAW BLACK JACK

1619

2021 2223

DANIEL NEGREANU 2831 DA RT 3233

CAMPIONATUL 3435 ROMÂN DE POKER REAL PLAYER

3641

CARLA 2427

M

A

R

05


06

GAMBLING MAGAZINE

RECORD DE ÎNCASĂRI ÎN

MACAU

A

ugust a fost o lun bun pentru cazinourile din Macau; de fapt, a fost o lun record cu 1.5 miliarde de dolari venituri brute din jocuri de noroc, a fost cel mai mare venit lunar, cu 17 % mai mare decât în aceeaşi perioad a anului trecut. A fost a doua lun în care venitul a crescut fa de anul trecut, ceea ce face pe unii analişti s prevad c încetinirea creşterii veniturilor e ase m toare celor din 2008. Ac iunile Galaxy Entertainment Group au crescut cu 6,4 procente, în timp ce Melco Divertisment a crescut cu 7,1 la sut . Sta iunile

MGM CASINO Macau

Wynn şi Las Vegas Sands au crescut şi ele dup cum sugereaz raportul. În mod ironic, economia global Macau a continuat declinul s u, PIB-ul înregistrând o sc dere de 13.7 la sut în trimestrul al doilea. Unele dintre motivele creşterii pot fi atribuite celor dou cazinouri noi, care au fost deschise, în iunie, City Melco Crown of Dreams şi Hotel Lan Kwai Fong Macau, ridicând num rul total al cazinourilor din oraş la mai mult de 30. Unul dintre principalii beneficiari, în august a fost MGM Mirage, care a

ridicat cota sa de pia pentru MGM Grand Macau de la 8 la sut la 11 la sut , s rind peste Galaxy Entertaiment şi scapând de ultimul loc. Preşedintele MGM Mirage şi CEO James Murren au declarat c au f cut multe schimb ri în func ionarea cazinoului şi c este pe punctul de a îşi atinge poten ialul maxim. Compania şi-a schimbat modul de mangement, a dezvoltat marketingul şi re-proiectate designul cazinourilor pentru a le face mai atractive pentru jucatori, spune Murren.


CHIAR ŞI PE BANI REALI

pool sharks

biliard online WWW.POOLSHARKS.RO


08

GAMBLING MAGAZINE

R E K O P E D I R U TIP

P

oker-ul este un joc popular de cărţi în care jucătorii mizează pe valoarea superioară a combinaţiei de cărţi (“mâna”) aflată în posesia lor, pariind sume de bani pentru obţinerea potului, adică a sumei puse în joc. Câştigător este jucătorul care deţine mâna cu cea mai mare valoare în conformitate cu ierarhia cărţilor de joc, sau cel care rămâne cu cărţile în mână după ce toţi ceilalţi jucători au renunţat să joace turul respectiv. Pokerul are mai multe variante de joc, toate fiind însă similare. În funcţie de varianta jucată, mâinile pot fi formate folosind cărţi care sunt ascunse faţă de adversari sau dintr-o combinaţie de cărţi ascunse şi cărţi arătate. Alte jocuri care folosesc sistemul de ierarhie a mâinilor de la poker sunt cunoscute tot sub numele de “poker.” Video poker-ul este un joc pe calculator pentru un singur

jucător care funcţionează ca o maşină de slot. Cea mai cunoscută variantă - la noi în ţară - este probabil, cea în care se împart câte 5 cărţi tuturor jucătorilor, fiecare jucător având dreptul să schimbe ulterior cel mult 3 cărţi, în speranţa formării unor formaţii câştigătoare.


nO.1 Noiembrie - Decembrie

TIPURI DE POKER: TEXAX HOLDEM

Jocurile de Texas Holdem sunt disponibile în format Limit, Pot Limit şi No Limit. Texas Holdem este jocul care decide campionul la World Series of Poker, unde trei dintre jucătorii noştri au câştigat 3 titluri. Fiind de departe cel mai popular joc de poker în ziua de azi, poţi găsi sute de mese de joc la orice oră şi sute de turnee săptămânale.

Seven Card Stud Hi Lo

Această variantă de joc stud, Seven Card Stud, Hi Lo introduce o dinamică nouă şi surprinzătoare acestui clasic joc. Disponibil în sistemul de pariere Limit, îţi recomandăm să încerci acest joc în special dacă îţi plac jo-

Omaha High

Omaha High poker este o variantă foarte populară în Europa, în special în sistemul de pariere Pot Limit. PokerStars îţi oferă jocuri de Omaha atât cu sistem de pariere Limit, cât şi Pot Limit.

Omaha Hi Lo

Probabil al doilea ca popularitate în momentul actual, jocul, Omaha Hi Lo, sau Omaha 8, este disponibil în sistem de pariere Limit, Pot Limit şi No Limit.

Seven Card Stud

Înainte de recenta explozie în popularitate a jocului Texas Holdem, Seven Card Stud a fost cel mai popular joc timp de foarte mulţi ani. PokerStars îţi pune şi acest joc la dispoziţie, într-o mare varietate de mize la care poţi juca.

Five Card Draw

Five Card Draw este jocul pe care cei mai mulţi dintre noi l-au jucat iniţial, cu prietenii sau familia. Jucând acest clasic joc de poker îţi vei reaminti de primele încercări ale tale de a juca poker şi în acelaşi timp poţi câştiga şi nişte bani.

2-7 Triple&Single Draw

Deuce to Seven Triple Draw şi Deuce to Seven Single Draw sunt jocuri de tip lowball, în care trebuie să faci cea mai slabă mână de poker posibilă.

Omaha

Omaha (sau Omaha Holdem) este un joc oarecum similar cu Texas Holdem. Diferenţele constau în faptul că jucătorii primesc patru cărţi proprii (în loc de două, cum este cazul în Texas Holdem) şi la formarea mâinii finale fiecare jucător trebuie să folosească exact două cărţi proprii din cele patru şi exact trei cărţi din cele cinci comune (spre deosebire de Texas Holdem, unde mâna finală poate fi formată din orice combinaţie de cinci cărţi – ambele cărţi proprii şi trei cărţi dintre cele comune, una singură dintre cărţile proprii şi patru dintre cărţile comune sau chiar şi o mână formată din cele cinci cărţi comune, fără nici una dintre cărţile proprii).

09

Badugi curile Seven Card Stud sau Omaha Hi Lo. Dacă ai întrebări în legătură cu jocurile de poker de mai sus, te rugăm să vizitezi pagina noastră cu detalii despre regulile jocului de poker, precum şi pagina cu ierarhia mâinilor de poker.

Razz (7 Card Stud Low)

Dacă ai impresia că niciodată nu reuşeşti să faci o mână de poker puternică, încearcă jocul de poker Razz. Această versiune de poker îţi permite să încerci să faci cea mai slabă mână de poker posibilă şi cu toate acestea să câştigi.

HORSE & 8-Game Mix (Jocuri mixte)

HORSE (Hold’em, Omaha, Razz, Seven Card Stud, Seven Card Stud Eight-orBetter) nu este un joc de sine stătător, ci este de fapt o combinaţie de jocuri care îţi permite să-ţi demonstrezi calităţile de jucător de poker în general, tocmai pentru că acest joc presupune cunoştinţe din mai multe tipuri de jocuri de poker. Dacă te-ai plictisit să joci acelaşi tip de poker tot timpul, îţi recomandăm să încerci HORSE şi să îţi îmbunătăţeşti calităţile de jucător de poker, învăţând să joci mai multe tipuri de poker. Îţi punem la dispoziţie şi jocul 8-Game Mix, care este asemănător cu HORSE, dar include şi runde de No Limit Hold’em, Pot Limit Omaha şi 2-7 Triple Draw.

Badugi este o formă de poker draw, în care obiectivul jocului este acela de a face cea mai mică mână din cele patru cărţi pe care le-ai primit.

er K O P E D I TIPUR


10

PARIURI SPORTIVE

GAMBLING MAGAZINE

Tipuri de pariuri Dacă ne referim la oferta de pariuri a caselor de pariuri care isi oferă serviciile prin intermediul internetului putem face o clasificare a pariurilor după raportul dintre momentul punerii pariului şi perioada de desfasurare a evenimentului. Astfel avem ‘pariuri live’ şi ‘pariuri clasice’. Pariurile live sunt acele pariuri care sunt puse in perioada de desfasurare efectiva a evenimentului. Ele se mai numesc ‘in-running bets’, ‘live betting’, sau ‘in-play betting’. Aceste tipuri de pariuri au apărut pe piata doar in ultimii ani si le putem gasi doar la câteva case de pariuri din lume (de ordinul zecilor). În general la pariurile live se alege un pronostic simplu pe care se pariază. Deşi termenul de ‘live’ se poate traduce cu ‘pe viu’, in mod practic nici o casă de pariuri nu ofera pariuri ‘live’ in adevaratul sens al cuvantului. Din momentul in care solicitati sa vi se valideze pariul si până in momentul in care pariul dumneavoastră este acceptat de casa de pariuri trece un anumit ‘timp de latentă’ in general cuprins intre 4 si 8 secunde. Daca in acest interval de timp nu se intampla nimic important in desfasurarea meciului, nu scade sau nu creste cota, aveti sanse ca pariul dvs. sa fie acceptat. Unele case dau posibilitatea de acceptare a pariului (a mizei), si in cazul in care se schimbă cota, validandu-se la ultima cota (care poate fi diferită decat cea alesă de dvs.). Pe parcursul desfasurarii diferitelor tipuri de evenimente sportive există anumite perioade in care oferta de cote este blocată de casa de pariuri si nu se pot pune pariuri (ex. tenis, fotbal etc.). In general la evenimentele sportive in care se marchează un

numar mare de puncte aceste blocari de cote sunt mai rare (ex. baschet, handbal etc.). In cazul pariurilor live pariorul are avantajul ca poate vedea desfăsurarea meciului la televizor (sau pe teren). Totusi acest avantaj nu se poate ridica niciodată la nivelul caselor de pariuri, care pe langa faptul ca primeste infomatia ‘live’ despre desfasurarea meciului mai repede dacat un parior obisnuit (transmisiuni realtime, folosirea transmisiunilor TV terestre in locul celor via satelit, oameni detasati la meciuri), mai are cate un om specializat (bookmaker) care dirijeaza toate informatiile primite, printre care si mizele si cotele puse pana la momentul respectiv. Pariurile clasice sunt acele pariuri care se pot pune doar inaintea inceperii efective a evenimentului. Aceste tipuri de pariuri sportive se pot plasa fie la o casa de pariuri online prin intermediul internetului, fie la agentii de pariuri unde se plateste cu bani cash, primindu-se in schimb un tichet cu pariul ales. Avantajul major la aceste tipuri de pariuri este dat prin prisma mizei maxime ce se poate pune pentru un pariu simplu. Daca la pariurile live, mizele maxime admise nu depasesc in general valoarea a catorva sute de dolari, la pariurile clasice aceasta sume maxime riscate pot fi de cel putin 10 ori mai mare. Dacă ne referim la felul pariului ce se poate alege, se evidentiaza in mod special 3 tipuri de pariuri si anume: pariuri directe, pariuri cu handicap si pariuri de total. Pariurile directe sunt acele pariuri prin care se alege castigatorul partidei sau egalitatea la incheierea timpului regulamentar de joc. Fiecare casa de

pariuri isi defineste timpul regulamentar de joc pentru diferite sporturi conform unor reguli proprii. Timpul regulamentar de joc difera la multe dintre casele de pariuri in general pentru baschet si hochei pe gheata. Pariurile cu handicap sunt acele pariuri prin care se acorda un avantaj de puncte (sau subunitati de puncte) echipei considerate de catre casa de pariuri a fi in dezavantaj asfel incat cotele sa fie echilibrate in jurul cotei de 2.00. Acesta cuantificare a dezavantajului poate sa depinda de mai multi factori cum ar fi: rezultatele statistice obtinute de echipe in ultima perioada; accidentarile suferite de jucatori importanti din echipe; dezechilibru major in sumele total pariate pe echipele combatante combatante. In oferta caselor de pariuri exista oferte de pariuri cu handicapuri europene si oferte de pariuri cu handicapuri asiatice. Handicapul European este un caz particular al Handicapului Asiatic prin fatpul ca este cu punct intreg si cu trei variante posibile. Pariurile de total sunt acele pariuri prin care se alege numarul de puncte totale inscrise in timpul regulamentar de desafsurare a evenimentului sportiv. Aceste tipuri de pariuri pot fi cu doua evenimente posibile ‘sub total’ sau ‘peste total’ sau cu trei evenimente posibile ‘sub total’, ‘peste total’ si ‘exact total’. Multe case de pariuri au in oferta lor diverse alte tipuri de pariuri cum ar fi pentru: propuneri de pariuri; teasers; statistici etc.


12

GAMBLING MAGAZINE

G2E 2009 Las Vegas, Nevada - United States 17th November 2009 - 19th November 2009 |

IAAPA Attractions Expo 2009 Las Vegas, Nevada - United States 17th November 2009 - 20th November 2009 |

EGR Live & EGR Awards Old Billingsgate, London - United Kingdom 30th November 2009 - 1st December 2009 |

IMA 2010 Fairground Dusseldorf, Dusseldorf - Germany 19th January 2010 - 22nd January 2010 |

EAG Expo European Amusement & Gaming Expo, Excel Exhibition Centre, London - United Kingdom 26th January 2010 - 28th January 2010 |

ATEI/IGE/The Betting Show 2010 Earls Court, London - United Kingdom 26th January 2010 - 28th January 2010 |

i-Gaming Asia Congress Grand Hyatt, City of Dreams, Macau - China 23rd February 2010 - 25th February 2010 |

AmEx 2010 Green Isle Hotel, Dublin - Ireland 2nd March 2010 - 3rd March 2010 |

Caribbean Gaming Show & Conference

Noiembrie 2009

EXPO CALEN


NDAR

nO.1 Noiembrie - Decembrie Dominican Republic - Dominican Republic 10th March 2010 - 11th March 2010 |

China Attractions Expo 2010 Beijing Exhibition Centre, Beijing - China 12th March 2010 - 14th March 2010 |

IAAPI Trade Show 2010 Bombay Exhibition Centre, Mumbai - India 18th March 2010 - 20th March 2010 |

DEAL 2010 (Dubai Entertainment, Amusement & Leisure Show) Dubai World Trade Centre, Dubai - United Arab Emirates 25th April 2010 - 27th April 2010 |

GTI Asia Taipei Expo 2010 Taipei World Trade Center, Taipei - Taiwan 2nd May 2010 - 4th May 2010 |

ELA 2010 - Latin American Gaming Exhibition Banamex Centre, Mexico City - Mexico 6th May 2010 - 7th May 2010 |

Asian Sports Betting Summit Macau - China 18th May 2010 - 20th May 2010 |

SAGSE Gaming Panama 2010 ATLAPA Convention Center, Panama City - Panama 19th May 2010 - 20th May 2010 |

mai 2010

13


14

GAMBLING MAGAZINE

ANDREI PAVEL

S I N E T E P T A I R AM PA Poreclă Ţară Reşedinţă Dată naştere Loc naştere Înălţime Greutate Jucător profesionist Mâna cu care loveşte Victorii-înfrângeri: Număr titluri: Cea mai bună clasare:

Australian Open Roland Garros Wimbledon

Neamţul România România Borgholzhausen, Germania 27 ianuarie 1974 Constanţa 1,82 m 86 kg 1990 Dreapta 277-261 3 Nr.13 (25 octombrie 2004) Rezultate la Marele Şlem tur 4 (1999, 2004) 1/4 F (2002) tur 3 (2000, 2002)

U.S. Open tur 4 (2000, 2004) Dublu Victorii-înfrângeri: 132-127 Număr titluri: 6 Cea mai bună clasare: Nr. 18 (30 aprilie 2007)

Andrei Pavel (n. 27 ianuarie 1974, Constanţa) este un jucător de tenis român. Cea mai bună poziţie în clasamentul ATP a fost în anul 2004 când a ocupat locul 13. A debutat în 1990, la vârsta de 16 ani. În palmaresul său se află trei titluri ATP cîştigate la simplu: Tokyo 1998, Sankt Poelten 2000 şi Montreal 2001 şi şase la dublu: Bucureşti 1998, Kitzbuhel 2005, Auckland 2006, Munchen 2006, Gstaad 2006, Barcelona 2007. În ultimii ani a fost o prezenţă constanta în echipa României de Cupa Davis la simplu şi dublu. În 2007 Federaţia Română de Tenis l-a desemnat “racheta numarul 1” a anului.


nO.1 Noiembrie - Decembrie

PLAY TENNIS www.frt.ro

15


backgammon

16

GAMBLING MAGAZINE

TABLE PENTRU ÎNCEPĂTORI

REGULAMENT Invaţă să joci table pe internet respectând următoarele reguli pentru jocul de table. Este destul de simplu să joci table tot ce trebuie să faci este să respecţi următoarele reguli: Obiectivul jocului de table Poate nu putem considera obiectivul jocului de table o regulă, dar

cu sigurantă este foarte important de stiut că obiectivul jocului este să aduceţi toate piesele in “casă”, dupa care să le scoateţi afară. Primul care scoate toate piesele afară este declarat caştigător. Startul jocului Fiecare jucător va lua câte un zar

şi il vor arunca pe tabla de joc, se analizează zarurile, jucatorul al cărui zar arată numărul cel mai mare va face prima mişcare folosind cele două numere pe care le indicaă zarurile. Dacă se intampla sa fie acelaşi număr pe ambele zaruri se aruncă din nou zarurile pâna numerele vor fi diferite. In unele jo-


nO.1 Noiembrie - Decembrie curi jucătorii vor dubla automat miza in cazul in care amândoi nimeresc aceleaşi numere, in cazul turnamentelor nu există asa ceva.

Mutarea pieselor

Fiecare jucător işi va mişca piesele conform celor 2 zaruri aruncate de către el. El va muta piesele in corcondanţă cu numerele indicate de zaruri. Să presupunem că zarurile indică 4-2, el va putea muta piesa 6 spaţii sau o piesă 4 spaţii şi următoarea 2 spaţii. Trebuie să luaţi în considerare că mutarea unei singure piese presupune defapt 2 mutări, fiecare mutare trebuie să corespundă cu numărul indicat pe zar.

Dublele

6 şi el deţine 6 spaţii. O singură piesă pe un spaţiu este considerată descoperită, astfel dacă in procesul de mutare al pieselor treceţi sau mutarea se termină pe spaţiul unde are oponentul piesa descoperită aceasta va fi inlaturată de pe tablă. De explu nimeriţi 4-2 dacă piesa se află la 3 spaţii distanţă nu veţi putea captura piesa chiar dacă aţi trecut peste ea, trebuie sa nimeriţi spaţiul in care se află cu unul din numere, deci dacă piesa se află la 2,4 sau 6 (suma celor două zaruri) spaţii distanţă va putea fi eliminată). Cel căruia i se inlătură piesa va trebui să o readucă inapoi pe tablă. Acesta nu va putea face nici o mişcare pâna cand nu işi introduce piesa pe tablă. Piesa poate fi introdusa inapoi pe tablă

Dacă pe ambele zaruri este indicat acelaşi număr, de exemplu 4-4 sau 5-5, se va numi dublă, iar cel care a aruncat zarurile nimerind dubla va putea face 4 mutări in loc de două. Deci dacă va nimeri o dublă de 3, 3-3 va putea muta de 4 ori 3 spaţii, indiferent că mută o piesă sau 4. Jucătorii aruncă şi joacă alternativ in timpul jocului, excepţie făcând cazul in care unul dintre jucători nu poate să facă o mişcare lagală, insemnând că va trebui să renunţe la mutarea sa in favoarea oponentului său. Marcarea Spaţiilor Un jucător poate marca un spaţiu şi să-l deţină dacă are poziţionat in acel spaţiu 2 sau mai multe piese, odată ce deţine acel spaţiu oponentul său nu mai are voie să se oprească in acel spaţiu indiferent că face o mutare simplă folosinduse doar de unul dintre numerele arătate de zaruri, sau se foloseşte de combinaţia acestora şi indiferent de număr, prima mutare pică pe un spaţiu deţinut de oponent. Blocajul Un blocaj este atunci când un jucător deţine 6 spaţii consecutive , astfel oponentul său este prins dincolo de blocaj şi nu poate trece de acesta deoarece cel mai mare număr pe zar este

in casa oponentului pe spaţiul corespunzător numărului de pe zar, dacă oponentul deţine insă acel spaţiu piesa nu va putea fi reintrodusă in joc. Inchiderea tablei Un jucător care a reuşit să ocupe toate cele 6 spaţii din propria casă cu câte cel puţin 2 piese pe fiecare spaţiu, va putea zice că a inchis tabla. Dacă oponentul său are inca piese in afara tablei nu le va putea reintroduce decât după ce va fi eliberat unul dintre spaţii (va fi cel mult o piesa pe spaţiu). Cel care a inchis tabla va continua să arunce cu zarurile şi să joace practic de unul singur până se va elibera unul dintre spaţii, astfel openentul său va avea şansa să nimerească

17


18

GAMBLING MAGAZINE

e reţinut zaruri. D e r t in d ul unce cu lui cu un e dreptul să ar că va iu ţ a p s l ar număru isă doar că mai ste inch entul in e n o la p b o a t ă c ţiu. că unui spa chiar da a e r a r e b zarurile eli aştepte trebui să deşi este tă regulă a s e c a c ale jocu nos ori nu cu portante reguli t e ă t p a e o c t in Mulţi mai im t să facă este re cele ste forţa e r cru o t ă c una dint acest lu Un ju ă . c a le nud b a r t o unul din lui de zaruril u r m t r n o e f p n co ar enmuta do rebui să mute p mutările e t a o p ă t ste a Dac zaruri, v acest lucru nu e posibil. e d e t a dic că t de merele in mare număr, da l mai mic indica ai ăru tru cel m uta pentru num m sele a v il posib toate pie tt lu o s b a a r a adus eapă sco zaruri. n jucăto va putea să inc se u a r e t c e r ă l t Oda să, astfe a t c n u ia s r e p c ro orul sale in p pe tablă. Piesele se inapoi. Jucăt u piede rod erea lor de toate at r fi reint e o p v e r u i n a r m blă oată cel ulilor, este decla e de pe ta şte să sc g p e e ş r e u d e m r e r s o e car scoa conf e s lă ie b a p t e r e p trage ea sele de ător car putea re că c a u j v n u n U u u r. ă câştigăto tre oponentul s te să-şi reintrod ă a ş c ac e ş D e u d . e r ie lă r tab prop nd nu a â s c a c ă n â in p să vă că piesele ă le adu elor se intamplă a să s i ş e s acele pie l scoaterii pies şi aceast ă su coperite r s u e tâi s c d r a e p s pe trebui in asă re pie t ă v in d , t a n n e u n propria c rămână ătre opo duceţi in lor. Scoatată de c a r e u r t p o a ă c s se fie sa şi erea pie ar, uceţi pie ua scoat r de pe z in t reintrod lo n e o r c e a m e u t n u p m ă r nfo pies de pentru a e face co at să scoateţi o s r lo e s e exemorţ erea pie sunteţi f l casei (d mărul u u r n io ă r c e a t totuşi d eriţi nu uta in in o pueţi m ziţia 6, dacă nim că nimeriţi lă b a t e p e po i dar da i piesa p retrageţ ă retrageţi piesa o plu aveţ ă s i ţ a fie s forţ l 6 pe e puteţi il 6 veţi fi r u r pe spaţiu icat a z e d u c i ţ 5 a t l ă mu rul ind număru l 5 fie s sei). Dacă numă iu ţ p a s numărul a de pe eriorul c e decât t r a in r m in i a 1 e m el numă spaţiul aruri est puteţi folosi ac z lu in p d m l e ex de unu ocupat, upat. De i i spaţiu ţiului oc a umarulu p s n l l a ultimulu spaţiu axim e m e p t r ă a ă s o m c ie u s ca şi n i nici o p i putea mai aveţ uri indică 6 veţ măr care r dacă nu orice nu dintre tre za u a in s d 4 l u u n a na 6 şi u rul 5, s pat de u la numă aţiu ocu p s l u piesa de im de cu ult ackcorespun triplă (B ie r o t ic on) si v piese. lă (Gamm b u pe d ie r sele de Victo ie p e t a o t ) ăcar scoateţi gammon ească m ă ş v u e ă r s ă i s tă o uşiţ ul Dacă re oponent , este considera a c e t acă ain iese tablă in mmon. D a ingure p g s i it e m n u u en a ablă de pe t scoatere blă, sau altfel d le e s ie p du coatate victorie măcar s ateţi to o ă c c s s a ă e v ş ă piese reu reuşiţi s a dintre ntul să n e u n o e p r o a i ca ma i este inainte piese şi să de vo a e r o u c s g ă in s s i ie mmon. erea une stră sau are o p u backga a a s o v lă a ip s r a t în c torie ată o vic consider

ii

ator g i l b o e l Mutări

6:


nO.1 Noiembrie - Decembrie

: 6 ĂŽn parc

19


GAMBLING MAGAZINE

L AW

Jocurile de noroc online: reglementate la nivel naţional sau european?

20

LEGEU

Peste trei milioane de europeni pariază online în fotbal, cricket şi curse de cai. Problemele apar odată cu dependenţa de jocurile de noroc şi aranjarea meciurilor. Astăzi, deputaţii europeni vor hotărî dacă jocurile de noroc online vor fi reglementate la nivel naţional sau la nivel european. Un raport redactat în cadrul Comisiei pentru Piaţa internă cere ca guvernele naţionale să impună reguli în acest domeniu, dar unii eurodeputaţi cer măsuri la nivel european. Deputaţii europeni vor dezbate la Strasbourg un raport privind integritatea jocurilor de noroc online. Acesta a fost redactat de socialistul danez Christel Schaldemose şi cere guvernelor statelor membre să ajungă la un acord privind chestiuni referitoare la: * dependenţa de jocurile de noroc * folosirea neadecvată a datelor personale şi a cardurilor de credit * practicile ilegale în cadrul pariurilor * aranjarea meciurilor * limitele de vârstă pentru participarea la jocurile de noroc *măsurile de protejare a copiilor şi a persoanelor dependente. Un amendament al liberalului olandez Toine Manders cere o limită maximă lunară care poate fi cheltuită la jocurile de noroc. Fanii sportului aşteaptă jocuri cinstite În februarie 2008, provocările jocurilor de noroc online au fost abordate în cadrul unei audieri publice organizate de Comisia pentru Piaţa internă. Participanţii s-au concentrat asupra pariurilor ilegale şi a posibilităţii aranjării meciurilor. Cazuri precum cel al jucătorului de cricket Hans Cronje sau cel al portarului de la Liverpool, Bruce Grobbelaar, sunt exemple despre cum jucătorii pot fi influenţaţi. „Aranjarea meciurilor este la fel de veche ca meciurile în sine, dar noile tehnologii deschid calea unor noi metode de fraudă. Fanii sportului aşteaptă jocuri cinstite. Sprijin acţiunea împotriva tuturor formelor de aranjare de meciuri şi fraudare în cadrul pariurilor sportive“, a spus în cadrul audierii preşedinta Comisiei pentru Piaţa internă, Arlene McCarthy.


nO.1 Noiembrie - Decembrie

21

RESPECT

LAW


22

BLACK JACK

GAMBLING MAGAZINE

ISTORIA JOCULUI Deşi date exacte despre apariţia Blackjack-ului nu există, se pare că locul naşterii sale este undeva in Franţa secolului XVII. Pe vremea aceea, aşanumitul Vingt et Un (21) se juca în cazinourile franceze, şi chiar dacă regulile Blackjack-ului nu seamănă cu cele ale celebrului 21, este clar că acestea sunt originile jocului despre care vorbim astăzi. Numele britanic de Blackjack vine şi el tot din jocul de 21, reprezentând o mână de Valet cu As de pic, aceasta fiind de altfel mâna ideala. Un moment exrem de important în istoria Blackjack-ului s-a inregistrat dupa Revoluţia Franceză, atunci când jocul a migrat în America de Nord.Aici a ciştigat o popularitate imensă, în contextul în care, în acea perioadă, nu existau legi care să interzică jocul de cărţi. Jucatorii profesionişti au inţeles ce potenţial uriaş are blackjackul şi au dezvoltat strategia de bază, astfel încât să îşi asigure caştiguri foarte importante. În secolul XIX, atunci când guvernul american a interzis jocurile de noroc, Blackjack-ul, având deja o popularitate imensa, a devenit un joc underground. Popularitatea sa a crescut şi mai mult odată cu inasprirea restricţiilor, în secolul XX. În 1931, Nevada a decis să legalizeze jocurile de noroc, şi astfel Las Vegas-ul a devenit cel mai fierbinte punct pentru jucatorii de pretutindeni.


21

nO.1 Noiembrie - Decembrie

r , ia ane apo s r dre 6 pe A B um i, către ultimul m i E na -ulu max LI D U ipa dealer totdeu c i G t r n a r fi RE t pa n stang l va fi i a vo co e p t s i ă d -u Ace ul jo mas aler epe ile. ât scop e mai ţ r La o nea înc ack, de ă j u nct rt c or truc acţi Black ază. mpa sus. In r de pu carţi v , i n e Î e ta. acţion rile şi s faţa în n numă e câte normal u cer od sau care c pariu asă cu aduna pot . În m i mica or i a i m f a r a tă to iv Se ate pe la de limi juca te m cărţ e 1 aşez este ac cu 21, ceastă ite es a altor 6 si 2 m a 1 l i e i r a r a ă i e u g l p ţ ). e tr m ul sau ajunge or deja tru pri insă in bişnuin arc i o n r m lo il a cup ci o are va e si e pe tru carţ l pen suma cereril a este egulă, 0 1 u l r ame ă , dac cu 11 că sum este o egală c leţii, d te. Asu ă a c l a u u d n ea (v (n că sa ega inua; ari e 10 pu oate av ru sta i m t a m n v l nt ai ile rea d co lp toru a Carţ a pe te m k: e jucă re car e ea. e, valo ackjac pţiune a juca a l p o e t c B n a n , i ă e o i d t m ă is in F 11 nscr imesc, ecială fie de a latitu s insea i a l a r e p nd nct, re s ii) p i un pop valoa e 1 pu rămânâ mare s o d are aloare cestea carte o a v fie dintre âna cu m a un ui. O l toru jack. k Blac ume s u tr pen e a t r ca ra c a o f a că (în e în 17 leg e a t că o 7 a es n n î p u re este de dea 1 p 6 ce me tot - în sub 1 e la su un as) 12 şi 1 rte de a i e de şte-t c a tr 3 o e re e în car sub ezi - op lui în uprins aler v ceva i zu me c la de vez u ă s ă c c - la te da -te da optari u 10 cte r car reşte aşi şi 5 sa 0 pun ale , e 4 p 1 d la şi o lit la lit la ă sub ncte p p acă u t s s d p a ă d e ă 1 g io - f ale la 1 bleaz nic - nu dubla mereu e, du t - nu blează 0 punc - du nd ai 1 9. u - câ i 2 sa z e v

ZĂ:

strategii

entare m ele

23


GAMBLING MAGAZINE

BET LOVE

24

ON


nO.1 Noiembrie - Decembrie

25


26

GAMBLING MAGAZINE

Fire veselă şi deschisă, frumoasa blondă din Timişoara, Carla ne dezvăluie câteva din pasiunile ei. La inceput a fost sceptică dar pe parcursul anilor şi-a dat seama că a paria pe dragoste este la fel ca in jocurile de noroc. Adoră călătoriile,să pozeze, muzica, bucătăria internaţională, şi şi-ar dorii să ajungă in Las Vegas şi Rio de Janeiro. Momentan lucrează ca manager la un group internaţional dar nu ar deranjao să o ia de la zero într-un domeniu nou. Timpul liber şi-l petrece cu prietenii, la shopping, la film şi cea mai mare parte din timp este rezervată iubitului ei, un schottiş terrier de 1 an de zile. Intrebată de partener Carla zambeşte şi ne dezvăluie că este foarte iubită şi răsfaţată. Pentru cei care vor să parieze să parieze cu încredere,eu am caştigat.

CARLA


nO.1 Noiembrie - Decembrie

27

AM PARIAT PE DRAGOSTE ŞI AM

CÂŞTIGAT

CARLA 28 de ani Timişoara


28

GAMBLING MAGAZINE

DANIEL NEGREANU


nO.1 Noiembrie - Decembrie Daniel “Kid Poker” Negreanu ( 25 iulie 1974, Toronto, Ontario, Canada) este un juc tor profesionist de poker din Canada, de origine român . Începuturile sale ca juc tor de poker P rin ii lui Daniel Negreanu, Annie şi Constantin, au emigrat din motive economice în Canada din România în anul 1967. Tat l campionului a muncit în Canada ca vânz tor de dulciuri. Daniel Negreanu s-a n scut la data de 25 iulie 1974 în oraşul Toronto, provincia Ontario din Canada. A vizitat România ultima oar la vârsta de 10 ani, când a petrecut o lun în ara de origine a p rin ilor s i. Vorbeşte şi în elege limba român , dar dup propriile afirma ii nu citeşte şi nu scrie prea bine. Dintre mânc rurile româneşti îi plac m m liga şi salata de vinete. Primul contact cu jocul de poker l-a avut dup absolvirea şcolii generale. Deşi a reuşit s intre la liceu, Daniel a abandonat şcoala pentru studiu, a se consacra jocului de poker, jucând în cazinourile locale şi participând la partide ilegale de poker în împrejurimile oraşului Toronto. La vârsta de 16 ani, în anul 1990, a ajuns pentru prima oar în Las Vegas. Acolo a participat la primul s u con-

curs, pierzând îns to i banii (3.000 $). Daniel Negreanu nu s-a descurajat şi s-a întors în Canada, studiind intens jocul de poker. Asista la marile concursuri de poker, în preajma meselor cu juc tori, privind intens, ore în şir, fe ele şi gesturile concuren ilor. “An de an, adunam date despre juc tori, despre modul în care reac ionau în situa ii limit . Poate cel mai important, înv am s îmi controlez la maximum starea emo ional . Acest fapt îns avea s aib un efect negativ asupra vie ii mele de zi cu zi. Ajunsesem practic s fiu un om rigid, pe fa a c ruia nu se putea citi nici triste e, nici fericire, nici altceva. Mai târziu, am realizat c nu trebuie s fiu neap rat un nesuferit pentru a fi un mare juc tor de poker”, a declarat campionul într-un articol de pe situl s u personal. În aceast perioad , Daniel a întâlnit-o pe Evelyn Ng care şi ea va deveni ulterior o juc toare profesionist recunoscut . Dup ce a adunat un mic capital, el a p r sit Canada şi s-a mutat în oraşul Las Vegas la vârsta de 21 ani cu scopul de a-şi urma visul de deveni juc tor profesionist de poker. Din p cate, nu a avut succes şi s-a reîntors la Toronto pentru a-şi reconstitui capitalul.

Cariera de juc tor de poker În anul 1997, norocul lui Negreanu pare s se schimbe la revenirea sa şi ob ine dou titluri de campion la Campionatul Mondial de Poker desf şurat la Foxwoods, câştigând astfel 133.600 $ şi fiind ales cel mai bun juc tor al turneului. Negreanu triumfeaz din nou în anul 1998, la World Series Of Poker (WSOP), câştigând 169.460 $ şi br ara de 2.000 $ Pot Limit Hold’em, devenind astfel cel mai tân r juc tor de poker care ob ine un titlu la WSOP – record pe care îl de ine pân în anul 2004. În anul urm tor, devine unul dintre cei mai str luci i juc tori ai turneului, ob inând dou titluri la World Poker Tour (WPT) şi alte dou br ri la WSOP şi ajungând s joace la 11 finale. Între anii 1997 şi 1999 a câştigat 12 turnee de prim categorie, mai mult decât orice alt juc tor. În anul 2004, Daniel Negreanu a fost declarat “juc torul anului” dup ce a câştigat World Poker Tour (turneul mondial de poker). Seria de victorii a început în septembrie 2004, câştigând în Atlantic City marele premiu în valoare de 1.117.000 de dolari. Dar marea lovitur a dat-o în decembrie 2004, în Las Vegas, unde a câştigat premiul cel mare în valoare

Kid Poker

29


30

N GAMBLING MAGAZINE

EGREANU de 1.770.000 de dolari. În total, Daniel Negreanu a înregistrat 18 victorii majore (şi 36 în total) în turneele de poker şi a câştigat două brăţări la World Series of Poker. Până în prezent, Daniel Negreanu a câştigat din jocul de poker o sumă de 9.314.000 dolari. După câştiguri, Daniel Negreanu este cel de-al treilea pokerist mondial. Prin urmare, Cazinoul Wynn din Las Vegas l-a angajat ca « Poker Ambassador » pentru a juca la toate mesele din cazino. Acest aranjament a luat sfârşit în octombrie 2005 când Negreanu a hotărât să renunţe deoarece nu i se permitea să joace pe mize mari. Cu toate acestea, în decembrie 2005, şi-a deschis propriile mese de poker în linie pe situl său oficial care include şi un blog, precum şi forumuri cu privire la jocul de poker. Pseudonimul său de jucător de poker este « KidPoker ». Daniel Negreanu joacă poker cu amatorii acestui joc numai pe sume cuprinse între 100.000 $ şi 500.000 $. Anumite victorii ale lui Negreanu îi sunt atribuite capacităţii sale de a citi reacţiile adversarilor. Când i se vorbeşte de această abilitate, Negreanu afirmă că lucrul cel mai important este să observe ce mâini joacă adversarii săi şi capacitatea lor de a-şi juca mâna. El a scris în jurul a 100 de articole pentru CardPlayer Magazine şi a contribuit la Super System II a lui Doyle Brunson. El a oferit lecţii de poker pe Internet şi de asemenea a învăţat să joace poker celebrităţi cum ar fi actorul Tobey Maguire. În afară de aceasta, Negreanu a anunţat în anul 2006 că a strâns o echipă de « superstaruri » care să contribuie la scrierea unei cărţi cu titlul “Daniel Negreanu’s Power Hold’em Strategy”. Cartea dezvoltă Super System II a lui Doyle Brunson şi ar urma să fie publicată în anul 2007. Negreanu a participat la numeroase emisiuni televizate dedicate pokerului cum ar fi Late Night Poker şi cele două sezoane ale emisiunii High Stakes Poker. El a comentat de asemenea Ultimate Poker Challenge şi a apărut ca invitat în cel de-al treilea sezon la emisiunea Poker Superstars Invitational Tournament. Viaţa privată La 19 august 2005, el s-a căsătorit cu Lori Lin Weber, o americancă de origine asiatică. În prezent, locuieşte în oraşul Las Vegas din statul Nevada (SUA), într-o vilă cu piscină. „Pentru mine, jocul de poker este doar o afacere. După ce pierzi trebuie să te ridici şi să te concentrezi pentru a juca tot mai bine. Nu am trişat vreodată şi nu voi face acest lucru”. În anul 2003, el a lansat site-ul http://www.fullhousepoker.com, unde utilizatorii pot juca partide de poker virtual. Tot el a lansat competiţia „Daniel’s Negreanu Protege”, în care cei care se înscriu concurează într-un turneu pentru a se bucura de privilegiile de a fi discipolii campionului.

DANIEL NEGREANU


nO.1 Noiembrie - Decembrie

In curand bilingva romana / engleza

soon bilingual romanian / english

31


32

GAMBLING MAGAZINE carea unei duble de 10 sau se poate marca un 5 urmat de o triplă de 5. Există şi posibilitatea combinării acestor variante; Exemplu: Double-in/Double-out sau Double-in/Master-out Orice serie de aruncări care reduce scorul sub zero nu se punctează. De asemenea, se poate juca şi 501 sau 1001, în aceste situaţii fiecare echipă/ jucător începănd cu punctajul aferent. CRICKET E un joc ceva mai sofisticat decât 301, necesită o bună concentrare şi strategie. Există mai multe variante de cricket: Varianta pe puncte Se joacă folosind numerele 15, 16, 17, 18, 19 şi 20 , D-duble (aferente acestor numere), T-triple (aferente acestor numere) şi Bull’s eye.

Reguli

La început toate numerele şi Bull’s eye sânt deschise. Pentru a inchide acel număr jucătorul (sau echipa trebuie să înscrie de 3 ori acel număr (orice combinaţie de simplă, dublă sau triplă) Dacă o echipă închide un număr, iar echipa adversă îl mai are deschis poţi arunca pe acel număr cumulând puncte pe el. Să spunem că echipa A înscrie o dată în numărul 20. Dacă echipa B loveste de 4 ori în 20 va închide numărul şi adiţional va puncta 20.

301, 501, 1001

Pentru a închide Bull’s eye interiorul cercului este considerat dublu Bull iar cel exterior simplu. Jocul se declară închis când toate numerele sânt închise. Se poate închide şi mai repede dacă cel aflat în fruntea punctajului închide posibilitatea celuilalt de a face puncte.

În funcţie de gradul de experienţă al jucătorilor, începutul şi/sau sfârşitul jocului poate avea mai multe variante, care trebuie stabilite înainte de inceperea jocului; astfel:

Varianta simplă

301 este cel mai jucat in cluburile de darts. Fiecare jucător sau echipă începe cu un punctaj de 301 puncte şi cu fiecare aruncare acumulează puncte care se scad, caştigător fiind cel care reuşeşte să ajungă primul la 0. Adevarată măiestrie intervine atunci când la sfirşitul jocului pentru a caştiga trebuie să loveşti exact numărul care iţi mai trebuie să ajungi la 0.

Double in - Jocul poate începe numai cu marcarea unei duble (inelul exterior al board-ului). Double out - Jocul se poate termina numai cu marcarea unei duble (inelul exterior al board-ului), astfel încât punctajul să devină exact 0. Exemplu: Dacă scorul rămas este 20, pentru caştigarea jocului este necesară marcarea unei duble de 10. Master out - Jocul se poate termina atât cu marcare unei duble (inelul exterior al board-uli); cât şi cu marcarea unei triple (inelul interior al board-ului), astfel încât punctajul să devină exact 0. Exemplu: Dacă scorul rămas este 20, pentru câştigarea jocului este necesară mar-

Se joacă folosind numerele de la 15 la 20, lovituri simple şi/sau triple la aceste numere şi Bull’s eye. La început toate numerele, dublele şi triplele (contează doar cele înregistrate la numerele între 15 şi 20) şi Bull’s eye sânt deschise. Pentru a închide acel număr jucătorul (sau echipa trebuie să înscrie de 3 ori acel număr (orice combinaţie de simplă, dublă sau triplă). Pentru a închide dublele şi triplele, jucătorul/echipa trebuie să însc-


nO.1 Noiembrie - Decembrie rie de 3 ori o dubla/tripla la unul dintre numerele între 15-20. Pentru a închide Bull’s eye interiorul cercului este considerat dublu Bull iar cel exterior simplu. Precizare: Dacă o echipă înscrie la un moment dat o dublă la unul dintre numerele 15-20, el poate nota pe tabla de joc că a înscris de două ori respectivul număr, sau poate alege să bifeze o dublă (din cele trei necesare pentru a închide poziţia “D” - duble).

Istoric Jocul de darts are o vechime de câteva sute de ani, iar istoricul sau poate fi catalogat ca unul dintre cele mai incitante, date fiind evenimente mai puţin obişnuite care au avut loc

de-a lungul timpului. Dacă la început a aparut ca o simplă distracţie între razboinici care aruncau cu suliţele în butoaiele răsturnate de vin, ulterior ţinta a început să fie marcată precis, iar inelele naturale ale copacilor, ca si crăpăturile radiale ale lemnului uscat s-au dovedit perfecte pentru ţinerea scorurilor. În anotimpul rece practicarea darts-ului a început să se facă în spaţii închise cu reguli adaptate. Răspândirea continua a acestui gen de petrecere a timpului liber a ajuns la o standardizare a aruncării sageţii la ţintă. În jurul anilor 1900, săgeata era de regulă o bucată de lemn de aproximativ 4 inch (4* 2.54cm) lungime, cu un vârf de metal la un capăt şi cu pene la celălalt. După ce în 1898 un american a patentat un tip de hartie numită “flight” care a înlocuit penele, în 1906 un englez a realizat săgeata făcută în întregime din metal, iar sistemul de numerotare al board-ului a fost unanim acceptat. Odată cu extinderea fără precedent a darts-ului, au apărut şi probleme judiciare, dat fiind faptul că la începutul secolului XX erau ilegale in PUBuri. Astfel, patronul Anakin Foor a fost acuzat şi

chiar urm rit în justi ie pentru c a permis desfaşurarea jocului în localul s u. În replica Anakin a demonstrat c darts-ul nu e un joc de noroc şi a ob inut permisiunea c un board de darts s fie instalat în sala de tribunal. Cazul a fost clasat dup ce Ankin i-a provocat pe oficialii Cur ii s -i repete arunc rile, stâng cia acestora demonstrând c e un joc de îndemânare. În preajma celui de-al doilea R zboi Mondial cele mai multe pub-uri aveau în dotare board-uri de darts, iar echipele organizau concursuri între localuri. În 1927 periodicul britanic “The New of the World” a f cut un pas major în transformarea darts-ului într-un joc international organizând campionatul din Anglia (limitat initial la zona Londrei) care a atras un num r impresionat de participan i, devenind o adev rat competi ie na ional . Totodat Asocia ia Na ional de Darts din Marea Britanie a creat conditiile saltului interna ional şi sportului

organizând competi ii na ionale şi stabilind reguli de baz acceptabile. În 1973 Olli Croft a infiin at Organiza ia Britanic de Darts (BDO) care şi-a centrat activitatea pe atragerea de sponsori şi realizarea unor evenimete speciale televizate (unul dintre cele mai importante a fost Campionatul Profesional al Ambasadelor). De asemenea BDO a fost cea mai importanta verig în formarea Federa iei Mondiale de Darts la care au aderat 15 ari, iar unele dintre primele decizii luate a fost inaugurarea unei cupe mondiale care are loc neintrerup, la fiecare doi ani din 1977 şi la care sunt reprezentate toate cele 9 continente. Au fost de asemenea stabilite alte turnee care promoveaz darts-ul în toata lumea: Cupa Asiei, Cupa Europei, Cupa Pacificului (care include echipa Statelor Unite). Organiza ia American de darts a luat fiint în 1976 la ini iativa lui Tom Fleeewoud şi este singura recunoscut de WDE. Nucleul ini ial a fost alc tuit din 30 de cluburi locale (7500 de juc tori) ajungându-se ast zi la 300 de asocia ii în care activeaz 75000 juc tori din toate cele 50 de state, iar organiza ia func ioneaz într-un sistem ramificat care d posibilitatea oricarui participant sa reprezinte SUA la competi iile ADO.

33


34

GAMBLING MAGAZINE

Campionatul Român de

Poker! PokerStars

are plăcerea să anunţe Campionatul Român de Poker, un turneu de poker live care va avea loc în Bucureşti în perioada 11-15 noiembrie. Prin sateliţii PokerStars te poţi califica ACUM pentru Evenimentul Pincipal, începând de la doar $1,10. Pachetele premiu includ buy-in-ul în turneu de $1.100, cinci nopţi de cazare la hotel şi $650 cash pentru transport. Campionatul Român de Poker este organizat de către Federaţia Naţional-Sportivă de Poker din România şi sponsorizat de către PokerStars, iar locul în care va avea loc este Hotelul Marriott din Bucureşti. Califică-te şi vei avea ocazia să joci împotriva unora dintre cele mai mari nume din poker, printre care şi membrul Team PokerStars Pro Daniel Negreanu! Este un eveniment care pare a fi hotărât să devină unul dintre cele mai bune turnee live din istoria României, iar tu te poţi afla acolo. Legenda pokerului Daniel Negreanu a confirmat că va participa şi va juca la eveniment. În caz că nu ştiai deja, Daniel este unul dintre jucătorii de poker cu cele mai mari câştiguri din toate timpurile şi se bucură de o uriaşă popularitate, având fani în toată lumea. De asemenea, el are rădăcini de familie în România şi va dori, fără îndoială, să ofere un show de zile mari pentru publicul local. Nu rata şansa de a te aşeza la masă lângă el. Cum poţi participa Sateliţii Campionatului Român de Poker se derulează de acum şi până pe 5 noiembrie la orele listate mai jos. Pentru a te înscrie, dă click pe ‘Evenimente’ şi apoi pe ‘Special’ în lobby-ul principal PokerStars.


nO.1 Noiembrie - Decembrie

Informaţii sateliţi: Eveniment: Campionatul Român de Poker $1,10+R Buy-in: $1.10 Data: Zilnic până pe 5 noiembrie Ora: 12:20 ET Premiu: Locuri pentru satelitul de $22+R Eveniment: Campionatul Român de Poker $22+$2 R Buy-in: $22 Data: Lunea şi joia până pe 5 noiembrie Ora: 14:30 ET Premiu: 1 pachet premiu garantat pentru Campionatul Român de Poker Eveniment: Campionatul Român de Poker $8,80+R Buy-in: $8.80 Data: Zilnic până pe 5 noiembrie Ora: 12:00 ET Premiu: Locuri pentru satelitul de $215 [1 pachet garantat]

11 - 15

NOIEMBRIE

35


36

GAMBLING MAGAZINE

UN JUCĂTOR

MAYB A REAL


nO.1 Noiembrie - Decembrie

R ADEVĂRAT

BACH PLAYER

37


38

GAMBLING MAGAZINE


nO.1 Noiembrie - Decembrie

MAYBACH

LANDAULET

39


40

GAMBLING MAGAZINE


nO.1 Noiembrie - Decembrie

LUXURY DAI UN BAN DAR STAI ÎN SPATE

41


POKER

IN CURAND UN NOU JOC DE

ONLINE IN ROMANIA DIRECTOR EDITORIAL: IONUT ZAMFIR

E-MAIL CONTACT: office@gamblingmagazine.ro

DIRECTOR MARKETING SI VANZARI: JOITA PANITA

WEB: www.GamblingMagazine.ro

REDACTOR SEF: LOUISE MARIA ZAMFIR REDACTORI: DANIEL POPA ALEXANDRU DAVID CRISTINA CONSTANTINESCU DISTRIBUTIE: MARIANA SCUNDU

DIRECTOR GENERAL FLORIN DUMITRU ISSN 2067-094X


PARIAZĂ PE CELE MAI BUNE MATERIALE DE

CONSTRUCŢII

ADRESA: B-dul Preceziei Nr 6C, Sector 6 Bucureşti Telefon: 0744 651 531

Broker International SRL


Gambling Magazine 1 (November-December) SPCECIAL EDITION  

Gambling Magazine SPCECIAL EDITION

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you