Page 9

En idrottsresa mot framtiden Sture Köhler är som sagt bara tio år yngre än GSK och under nästan hela 80-talet satt han som ordförande i klubbens huvudstyrelse. Vad passar då bättre än att låta den mest röd/vita mannen i sällskapet fälla slutrepliken. - Jag är otroligt tacksam över den resa i idrottens värld som jag får vara med om. Det som började som lek under enkla förhållanden på fotbollsplanen, hockeyrinken och Dundrets backar, blev ännu roligare när kommunen på allvar satsade på idrottens utveckling. Och nu fortsätter resan med destination framtiden och ännu bättre förutsättningar för fler att utöva idrott. Det är svårt att begära mycket mer, avslutar Sture. Redaktionen tackar för de visdomsorden och ber att få gratulera 90-års jubilaren Gällivare Sportklubb!

Foto: Daniel Olausson.

Målsnöret sprängt –

bygget av nya Sporthallen har startat! Bygget av nya Sporthallen fick en rivstart i slutet av maj, när barn och ungdomar från Gällivare Sportklubb, lokala politiker och representanter från byggentreprenören YIT sprängde målsnöret tillsammans. Anläggningen innefattar två nya idrottshallar i en energisnål arena. Den ena blir en friidrottshall i junior SMklass för elva olika grenar, som är dimensionerat för 585 personer. Den andra hallen ska ersätta Hedskolans gamla gymnastiksal. Det kommer även att byggas en spegelsal samt ytor för artistisk gymnastik och styrka/rörlighet. Likaså en skumgrop för hoppträning, vilket bl a blir en perfekt träningsplats för Gällivares freeski-åkare under barmarkssäsong.

Företaget YIT Sverige AB har tilldelats uppdraget som en totalentreprenad för projektering och nybyggnation. Planen är att den nya Sporthallen ska vara färdigställd under 2020. Namnet får byggnaden bära med sig från den anrika Sporthallen i Malmberget, som snart avvecklas till följd av samhällsomvandlingen. 9

Profile for Gällivare kommun

Gällivare kommunblad nr 2 2019  

Gällivare kommuns officiella tidning. RE-new!

Gällivare kommunblad nr 2 2019  

Gällivare kommuns officiella tidning. RE-new!

Advertisement