Katalog Galleri Svanen August 2022

Page 1

Sæson 2022

www.gallerisvanen.dk

side 1


Sæson 2022

www.gallerisvanen.dk

side 2


Sæson 2022

www.gallerisvanen.dk

side 3


HVEM ER KUNSTNEREN

Randi Dam Malerier https://www.randidam.dk randi.dam8@gmail.com

Om kunstneren Mine værker breder sig over flere stilarter. Naturen er gennemgående og udtrykkes ofte abstrakt naturalistisk. Jeg er især draget af den nordatlantiske natur, som præger mange af mine værker. Hvis du gerne vil se flere af mine værker, så er du velkommen til at besøge mit ateliér. Der er åbent efter aftale.

Sæson 2022

www.gallerisvanen.dk

side 4


HVEM ER KUNSTNEREN

Kirsten Christensen Akvarel https://www.akvarel-kirstenc.dk msasnaes@hotmail.com Om kunstneren

Jeg er en autodidakt akvarelmaler, der er fascineret af akvarellens udfordringer og muligheder. Jeg maler mest naturalistisk – og mine billeder er inspireret af naturen i og omkring mig, men især mange års tilbagevendende ferieophold i Sverige har påvirket mit farvevalg og stemning i billederne Som et supplement til dette leger jeg af og til med et semi-abstrakt tema, hvor farvernes samspil er i højsæde. Uanset hvad jeg maler, elsker jeg at se vandet arbejde med farverne på papiret, vel vidende at jeg aldrig kan være sikker på, hvordan resultatet bliver. Jeg anvender altid flere forskellige akvarelteknikker og arbejder meget med lyset, kontrasterne og dybden i billederne. Til mine billeder anvender jeg altid syrefrit akvarelpapir og kunstnerfarver af høj professionel kvalitet.

Sæson 2022

www.gallerisvanen.dk

side 5


HVEM ER KUNSTNEREN

Lisbeth Engraf Olie & akrylmalerier

https://www.walk-about-artist.dk

engraflisbeth@gmail.com Om kunstneren

Mine malerier er acryl på lærred med titler. "Walk About" hentyder til min ubevidste inspiration fra den australske urbefolkninng, the Aboriginees.

Sæson 2022

www.gallerisvanen.dk

side 6


HVEM ER KUNSTNEREN

Mia Glarborg Olie/acrylmalerier

https://www.miaglarborg.dk miaglarborg@outlook.dk Om kunstneren

Jeg har været aktiv billedkunstner siden 2009, er hovedsagelig autodidakt, men har også modtaget undervisning af et par danske kunstnere, og deltaget i flere malekurser igennem årene. Jeg maler intuitivt, når jeg starter på et maleri ved jeg ikke altid hvor jeg ender. Jeg elsker maleprocessen, jeg leger og afprøver alle mulige og umulige maleteknikker, hvilket er utrolig givende. Jeg har udstillet i både ind- og udland, bl.a. i Bologna og i Madrid. Jeg er medlem af Fjordkunst..

Sæson 2022

www.gallerisvanen.dk

side 7


HVEM ER KUNSTNEREN

Lone Mørkøre Acryl/oliemalerier https://www.lone-m.dk lone@lone-m.dk

Om kunstneren Jeg maler Færøsk inspirerede malerier, hvor himmel hav, små huse mm er temaet. Jeg har også en helt ny serie, hvor fyrtårnet viser vejen på en svævende ø. Løsrivelsen

Sæson 2022

www.gallerisvanen.dk

side 8


HVEM ER KUNSTNEREN

Kai Glad

Malerier https://www.kaigladsgalleri.dk kaiglad63@gmail.com Om kunstneren

Jeg beskæftiger mig i øjeblikket med akvarelmaleri. Jeg er fascineret af den lethed og elegance, som akvarelmaleriet udstråler. Det udtrykker meget præcist det, jeg har på hjerte. Mine motiver er typisk fugle, blomster og landskaber. De er en hyldest til den smukke natur og dens skabninger, som vi er omgivet af. Jeg udstiller løbende i gallerier og andre kunstforeninger på Fyn og i resten af landet. Jeg har for nylig udstillet i Dronninglund kunstcenter på Djursland og i den censurerede udstilling i "Æglageret" i Holbæk.

Sæson 2022

www.gallerisvanen.dk

side 9


HVEM ER KUNSTNEREN

Flemming Bohn Maleri og tegning https://www.flemmingbohn.dk flbohn@gmail.com Om kunstneren

Mine værker tager udgangspunkt i ”krusseduller”, og udvikler sig under arbejdet, og får deres eget liv. Ofte synes jeg at billedet maler sig selv. Jeg arbejder både på lærred og på akvarelpapir, bruger her acrylmaling og tusch. Surreelle humoristiske figurer, oftest i stærke farver, og optiske virkemidler for at skabe sprængfarlig bevægelse og humør i billedet. Streng orden og kaos for at skabe spændende oplevelser, hvor man hele tiden kan finde nye detaljer

Sæson 2022

www.gallerisvanen.dk

side 10


Sæson 2022

www.gallerisvanen.dk

side 11


HVEM ER KUNSTNEREN

Kirsten Birkedal Wagner Keramik Https://www.birkedal-ler.dk Birkedal-ler@gmail.com.dk

Om kunstneren

Jeg har altid interesseret mig for former og farver, det har ført mig ind på arbejde med ler, som har været min dagligdag de sidste 20 år

Sæson 2022

www.gallerisvanen.dk

side 12


HVEM ER KUNSTNEREN

Lotte Overgaard Keramik https://www.facebook.com/Lotte Overgaard keramik lbo.overgaard@gmail.com Om kunstneren

Jeg er inspireret af de former, farver og mønstre der omgiver os. Overalt kan der jo findes inspiration. Det kan være et flot mønster på et stykke stof, regndråber på en rude, en mosset gren med svampe eller måske et sneglehus. Alle mine ting er modelleret i hånden i stentøjsler. Jeg bruger forskellige farver ler, som har indflydelse på glasurens farve og glans.

Sæson 2022

www.gallerisvanen.dk

side 13


HVEM ER KUNSTNEREN

Maj-Britt Lindequist Keramik https://www.facebook.com/ lindequistdesign mb@lindequistdesign.dk Om kunstneren

Jeg er uddannet pottemager, og har efteruddannet mig på Aarhus Kunstakademi 1980-83 og på Kunsthistoriestudiet på Aarhus Universitet 2011-13 De sidste 25 år med eget navn eller LindequistDesign. Kopper og kander og skåle m.m. i glade farver i stentøj er det jeg laver mest, og i de senere år unika vaser og lågkrukker. Flere af lågkrukkerne forsynes nu også med modellerede dyr. En anden niche i min produktion er raku – brænding der resulterer i at lat give emnerne meget smukke grafiske mønstre.

Sæson 2022

www.gallerisvanen.dk

side 14


HVEM ER KUNSTNEREN

Finn Møller Keramik https://www.kunstmejeriet.dk kunst@kunstmejeriet.dk Om kunstneren

Jeg er mest kendt for mine frimærker i stentøj. I dem fortolker jeg alt fra Storebæltsbroen-dronningenTour de France til den almindelige dansker tilsat et kærligt tvist af karikatur. Frimærkerne er en nyfortolkning af det traditionelle relief og er alle unikaværker. Mine små figurer har forunderlige navne, her finder du ”fede fugle”, ”små nægledyr”, ”jubelidioter” og humørvaser”, altid fyldt med masser af humor.

Sæson 2022

www.gallerisvanen.dk

side 15


HVEM ER KUNSTNEREN

Hanne Tønnesen

Stenskulpturer https://facebook.com/hannes stendesign hannet@ka-net.dk Om kunstneren

Jeg laver skulpturer i sten, mest i strandsten, men jeg arbejder også i Diabas og norsk granit. Jeg bruger alt min fritid, på at samle sten ved stranden, for derefter at arbejde i dem med min vinkelsliber. Jeg holder af at lade stenene være med til at bestemme, så den giver liv til mine skulpturer

Sæson 2022

www.gallerisvanen.dk

side 16


HVEM ER KUNSTNEREN

Pia Kingo Keramik Ingen hjemmeside piakingo@hotmail.com

Om kunstneren

Pia Kingo = fiduskunst & hjemmebrænderi. Jeg har en stor kærlighed for det skæve og naive. jeg får inspiration fra barnlige sjæle, samt gode og sjove fortællinger jeg får foræret af mennesker, og bruger gerne ord der har dobbelt betydning for gennem fantasien at give skaberierne liv og personlighed.

Sæson 2022

www.gallerisvanen.dk

side 17


HVEM ER KUNSTNEREN

Rikke Breindahl Knudsen Relieffer af drivtømmer, glas,sten samt kort https://www.detlilleværkstedsgalleri.dk

mail@rikkebreindahl.dk Om kunstneren

At se muligheder i det, jeg finder på mine mange ture ved stranden, er nærmest en sport. De enkelte stykker drivtømmer eller sten vendes og drejes i hænderne, både på stranden og hjemme. Finurligheder, som blot har ventet på, at nogen fik øje på dem, dukker pludselig op. Derudover arbejder jeg indimellem i et glasværksted, hvor nogle af ideerne bliver til virkelighed. Jeg kombinerer gerne det rå med noget fint og holder meget af enkelhed, hvor strukturen i det rå materiale stadig kan ses. Derudover synes jeg, det er sjovt at lege med ord, og det er efterhånden blevet til adskillige digte, hvoraf flere er illustreret og trykt som plakater og kort. I 2017 udgav jeg en digtsamling: ÕAt sætte spor – en leg med drivtømmer, glas, sten og ordÕ – en bog med egne digte og illustrationer.

Sæson 2022

www.gallerisvanen.dk

side 18


HVEM ER KUNSTNEREN

Stiig Kalsing Nordisk Metalkunst

Bronzeskulpturer https://www.nordiskmetalkunst.dk nmk@metalkunst.dk Om kunstneren

Siden barndommen har jeg altid modelleret meget. Jeg blev i sin tid uddannet gravør og gik på kunsthåndværkerskolen, hvor den kreative side kunne udnyttes. Hele mit voksne liv har jeg været beskæftiget med skabende ting. Jeg arbejder nu kun med bronzeskulpturer og nyder at fremstille figurerne og modellere de forskellige udtryk. Jeg er inspireret af mennesker, der viser glæde, er sjove eller kærlige. Min stil er nok let eksperimenterende. Nonfigurative, stilrene og rustikke skulpturer indgår også i mine arbejder. Jeg har gennem årene lavet mange priser og bundne opgaver, hvor jeg har arbejdet sammen med kunden for at finde frem til den rigtige løsning

Sæson 2022

www.gallerisvanen.dk

side 19


HVEM ER KUNSTNEREN

Susanne Henriksen Glaskunst https://www.facebook.com/ SHGlaskunst Susanne.henriksen4@gmail.com Om kunstneren

Min stil er meget farverig og lidt skør. Jeg holder meget af små finurlige farverige figurere!

Sæson 2022

www.gallerisvanen.dk

side 20


HVEM ER KUNSTNEREN

Hanna Askholm Smykker https://www.askholm-smykker.dk h.askholm@gmail.com Om kunstneren

Jeg er fascineret af sølvets muligheder. Det udfordrer mig til leg med bløde kurver og stramme linjer.. Jeg smeder, støber og lodder i materialet

Sæson 2022

www.gallerisvanen.dk

side 21


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.