Page 1

Galaxy Story of Summer & Fashion 2013 en meer


About me Hi, ik ben Lisa. Ik ben 18 jaar oud en ik zit op het Media College in Amsterdam, en ik heb het daar heel erg naar mijn zin. Vroeger had ik altijd andere plannen over mijn toekomst, ik hielt ( nogsteeds ) heel erg van dieren. Dus ik wou daarom graag iets met dieren verzorging doen. Maar naarmate ik daar meer van ging leren via de richting die ik toen koos op de middelbare school, merkte ik dat dat toch mijn niet niet was. Ik was eigenlijk al een lange tijd bezig met foto’s maken, en het bewerken er van. Ik vond dat echt heel leuk om te doen, en ik kreeg steeds meer complimentjes van mensen over mijn werk. Ik merkte ook dat ik het zelf fijn vond om te doen, omdat je alles in je werk kwijt kan. Toen was ik gaan nadenken of dat niet iets meer voor mij was. Ik ging meer werk maken, kreeg een intake, werd aangenomen, en nu zit ik alweer in het 2e leerjaar. Het leukste om te doen vind ik met photoshop werken en het ontwerpen van tijdschriften. Photoshop vind ik leuk omdat je er alles mee kan, je kan onrealistische dingen maken, je kan je fantasie het werk laten doen. En ik vind het heerlijk om alles waar je ooit over gedroomd heb, om dat waar te maken in een plaatje. Alles kan, en alles mag. Tijdschriften zijn ook wel iets wat mijn ding is, vooral met veel foto’s, want ik vind dat je het mooiste kan soms niet uitbrengen in woorden, maar in foto’s. Ik heb sinds een lange tijd al een eigen tijdschrift willen maken, vooral om te kijken en te laten zien wat ik kan, en zelf interessant vind. Ik vind, als je erger lang over droomd, maak het dan waar. Er is altijd een kans dat het goed uit pakt. Dus hier zit ik, mijn “droom” waar te maken, en dit tijdschrift te maken, met onderwerp eigenlijk alles wat ik zelf mooi of interessant vind. Enjoy !

xv


Summer of Love Warme zomeravonden, mooiste bestemmingen en een heerlijke vakantie. Dat is waar al de mooiste liefdes verhalen vandaan komen.

Met mijn ouders zou ik nog 2 weken ergens naar een Camping gaan in Zeeland veel verwachte ik er niet van. De eerste week zou ik alleen zijn met mijn broertje en zusje. Ik heb me die week kapot verveelt. Op de camping was niet veel te beleven en om nou in mijn eentje naar een discotheek te gaan kilometers verderop dat zag ik niet zitten. Dus zat ik de hele week op de Camping. keer zwemmen, winkelen en verder vooral veel lezen. Gelukkig zou de 2e week Steffie komen. Dan konden we samen dingen ondernemen. Dus gingen we de eerste avond maar eens kijken of die discotheek wat was. We hadden het goed naar onze zin en op de terug weg leerden we nog een groep jongen kennen die op dezelfde camping zaten en heel toevallig ook niet ver bij van ons vandaan woonden. We wisselden nummers uit en spraken af dat we elkaar nog eens zouden zien. De volgende dag belden ze al op of we toevallig zin hadden om naar hun tent te komen en daarna mee te gaan naar de discotheek. Dat wilden we wel. Toen we in de discotheek zaten keken Steffie en ik eens goed rond of er potentiële lovers rond liepen waarbij ons oog viel op een jongen. Hij kwam ons bekend voor en gingen hem vergelijken. Hij vertoonde verdacht veel overeenkomsten met Michael. We wisten niet zeker of hij het ook echt was. Tenslotte hadden we hem maar een avond gezien en toen ook nog eens veel gedronken. spreken? Eenn ding was zeker dit zou ik nooit vergeten. Dus stapten we op hem af en vroegen het hem. Hij keek ons heel raar aan hoe wij dat nu weer wisten. Blijkbaar herkende hij ons niet meer omdat hij zelf die avond ook teveel had gedronken. Toen we hem wat dingen vertelden wist hij het weer. De verdere week zagen we hem en die andere jongens vrijwel iedere avond. Toen kwam de laatste avond.

Nog steeds had ik niet met Michael gezoend en eerlijk gezegd durfde ik niet zo goed. Er was iets en ik kon niet zeggen wat. Op het moment dat Steffie en ik moesten gaan vroeg Michael of hij me een afscheidskus mocht geven. Ik zei ja maar dacht dat hij gewoon een klein kusje bedoelde en was al een beetje teleurgesteld. Maar wat er toen gebeurde.. Hij zoende me! Dit was wat ik al die keren al wilde. Het was wel heel dubbel want ja het was onze laatste avond. Zou ik hem nog ooit zien of zelfs nog wel ooit enmaal thuis zat ik alsmaar te wachten of hij me op msn toe zou voegen. Dan kon hem tenminste nog ‘spreken’. Dit gebeurde ook. Wat bleek nu hij was mijn email kwijt geraakt maar had in de eerdere vakantie het email adres van een vriendin gekregen. Uiteindelijk is hij via haar aan mijn email adres gekomen. Regelmatig spraken we elkaar uren achter elkaar. Ook al wilde één van ons twee van msn af we bleven omdat de ander online was. We hadden de meest serieuze maar ook de meest onzinnige gesprekken. Kort gezegd het klikte ook na de vakantie nog. We wilden elkaar graag zien maar door omstandigheden zat dat er niet in. Nu was het zo dat ik op de pabo zat in Arnhem. Bij mij in de klas zat een meisje uit Nijmegen Iris, Nijmegen is de plaats waar Michael vandaan komt. In mijn eerste schooljaar ging ik daar al wel eens mee op stap. Doordat ik Michael had leren kennen wilde ik daar natuurlijk weer heen. De eerste keer dat ik de kans kreeg greep ik die dan ook meteen. Nu wist ik dat de stamkroeg van Iris ook de stamkroeg is van Michael. Dit kwam me dus heel goed uit. Zo zag ik hem regelmatig en herhaalde we ook de vakantie. Tot een date kwam het nog nooit, helaas.


Taylor Swift

v

Country girl

As 2012’s highest paid musical performer and the winner of six Grammys (and countless other music awards), Taylor is nothing short of a teenage icon. But with her growing fame and fortune, her life keeps moving further and further away from the teen audience that made her a star… although she’s trying as hard as she can to remain their patron saint. Ask her what makes her happy, and she immediately rattles off a long, G-rated list of favorite things: cats, oceans, hydrangea flowers, arts and crafts, blankets, fireplaces, changing seasons… She’s not lying—it’s just that at this point you might think running a $57 million brand, taking the red carpet by storm in the latest designer clothes, performing in front of stadiums packed with screaming fans, and getting romantic with a Kennedy might edge out writing notes and people with green eyes (both also on her list) on her thrill meter. Yet the childlike surprise and excitement that Taylor expresses so often— gently parodied by Kristen Wiig on SNL and Blake Shelton at the ACM awards— seems completely genuine in person. Taylor talks about her achievements as if they are happening in the context of a wildly improbable dream—one from which she might wake at any moment. And now she’s added being a part of American royalty into her dream life.

A longtime fan of the Kennedy clan, Taylor said last year that she was “obsessed with the history of JFK” and had devoured a 900-page book called The Kennedy Women. And in the seemingly enchanted world of Taylor: What Taylor wants, Taylor gets. In a few short years, she’s become a part of the family—even her icon, Ethel, the family matriarch, has remarked that her grandson Conor, 18, would be lucky to marry her. Taylor didn’t discuss her latest boyfriend (they’ve allegedly just split), but all you have to do is read between the lines and lyrics. There may be a happily ever after on the horizon— certainly, she’s dreamed about it. Read more: Taylor Swift December 2012 Cosmopolitan Cover Girl Interview - Cosmopolitan Follow us: @Cosmopolitan on Twitter | Cosmopolitan on Facebook

“I can’t deal with someone wanting to take a relationship backward or needing space or cheating on


“There is peace in my soul for such a long awaited time there is love in my life a love of melody and rhyme.� xx


Fashion 2013

Kan jij ook niet wachten totdat de temperaturen weer gaan stijgen, dat je zonder jas naar buiten kan en dat je weer allemaal leuke zomerjurkjes kan aantrekken? Het is dan weer zo lekker om slippertjes en open schoentjes te dragen, zomerse shirtjes te dragen en een bruine tint te krijgen. Met elke zonnestraal word ik al iets blijer, want de zomer komt eraan!! Nog een paar maandjes en dan is het zo ver. Om helemaal klaar te zijn voor de zomer, willen we natuurlijk wel op ons best eruit zien. Want laten we eerlijk zijn, de zomermaanden is ook een tijd dat je je lichaam niet kan verschuilen in een dikke winterjas maar dat elk detail wordt opgelet! Dat wordt dus nog even shoppen . Hierbij 10 trends voor de zomer van 2013.

PENCIL SKIRTS

Ik moet er zelf nog een beetje aan wennen, maar het lijkt er toch wel op dat de pencil skirts een grote trend weer gaan worden in de zomer. Al moet ik zeggen dat een pencil jurkje toch wel erg mooi kan staan en je lijkt er meteen super slank door!

NEON KLEUREN

Mocht je niet van pastel tinten houden, dan zijn de neon kleuren misschien wel wat voor jou. Lekkere felle tinten in de kleuren hot pink, groen als gras, oranje en kobalt blauw. Combineer deze neon kleuren met wit om het felle effect extra te benadrukken.

MINIMALISME EN WIT Naast alle drukke prints en neon kleuren is er ook een trend die zich er tegen zet en voor het uiterste van minimalisme gaat. Mooie strakke belijningen, pure vormen in de kleur wit. Bijpassend gaat de natural look, weinig make-up in zachte tinten, weinig accessoires en een zonnebril in een nude kleur.

TRAINERS

Zelfs op de catwalks voor deze zomer konden we trainers zien onder jurkjes en rokjes. Neon gekleurde Nike Air Max, Reebok klassiekers en New Balance gympen doen het deze zomer goed. Lekker comfortabel en erg hip!

SIXTIES

Het fun aspect zit het hem in de sixties trends! Voornamelijk jaren ’60 jurkjes doen het deze zomer erg goed. De jaren ’60 stijl gecombineerd met de grafische zwart wit print zal ook veel voorbij komen deze zomer. Combineer de jurkjes met jaren ’60 make-up en overdreven accessoires en sieraden.

FLOWER POWER

Bloemen gaan we overal zien deze zomer. De bloemen prints gaan zelfs zo ver, dat 3D geprinte bloemen op je kleding zelfs trending zijn! Bloemen in felle kleuren en pastel tinten zijn helemaal hot deze zomer. CROPPED BROEKEN Voorheen zagen we al de cropped jasjes, de mouwen die iets over de ellenbogen kwamen. Deze trend is doorgezet in de broeken. Met een leuk splitje aan de onderkant geeft de cropped broek een hele stijlvolle look.


“I always write what feels really true and honest and me.”

Carly Rae Jepsen Her hit song has 300 million views (and counting) on youtube—and inspired spoofs by Bieber, the U.S. Olympic swim team, and the Harvard baseball team (among others). Carly Rae Jepsen, 27, talks about how her life changed in a year.

C

arly’s Cinderella story is a modern classic: a singer with dreams of the big time, performing at bars and cafés (and waiting tables) for years, trying to catch her break. The twist: Justin Bieber turned out to be her fairy godmother. If The Biebs hawdn’t been washing dishes at his mom’s house near Stratford, Ontario, he wouldn’t have caught “Call Me Maybe” on the radio or tweeted about it to his 29 million followers or made a video with his friends (including GF Selena Gomez) lip-synching to the insanely catchy tune. He wouldn’t have introduced Carly to Ellen DeGeneres or signed her to his label or invited her to tour with him in front of sold-out crowds around the world. And while Carly has worked really hard to get where she is today, she is not oblivious to the push Justin gave her career. “I never get tired of being asked about him,” she says, as she glides around the kitchenette of her tour bus, which is camped next to Justin’s outside the Staples Center, in L.A. “I’m forever indebted to him for the lovely boost that he’s given me.” But Carly is more than just a teen meme. While Justin may have given her a lucky break, she’s tougher and more driven than her candy­pop vocals would suggest. A native of Mission, British Columbia, she started performing when she was just 7 years old. In 2007, at 22, she scrapped her way to a spot on Canadian Idol, even though a lot of friends gave her grief for subjecting herself to the humiliations of a reality show. But with tenacity and a business savvy mind­set, she managed to turn her final three finish on the show to a number one Billboard song that stayed on top of the charts for nine weeks in 2012.


Make-up styles De spannende cateye make-up look die je overal op de catwalk ziet is sexy, uitdagend en past bij elk type vrouw. Bij het aanbrengen van een cateye make-up draait het allemaal om het kiezen van de juiste oogschaduw en de juiste eyeliner. Met de volgende stappen creëer jij jouw eigen cateyes.

Onderwerpen als (heftige) smokey eyes, dramatisch ingekleurde lippen en het gebruik van bronzer en blush zijn inmiddels al voorbij gekomen. Wat echter nog ontbreekt is de rustige, nude look een look de met zekerheid een trend kan worden genoemd.

Ook de komende seizoenen gaan we weer smokey eyes zien: zwoele, donker opgemaakte ogen, verleidelijk en sexy. Je hoeft maar een modeblad open te slaan, en je leest het. Oké, zeg je misschien, het zal allemaal best. Wat we op de catwalks en in de glossy’s ziet, is prachtig, maar wat kun je er zelf mee? Waar moet je beginnen als je zelf smokey eyes wilt maken? Dat gaan we


Je goed voelen is het geheim voor een stralende huid

Eet je mooi,

Voeding voor een mooie huid Je zult vast al wel eens hebben gemerkt dat een aantal nachten doorhalen, veel drinken, roken of ongezond eten ervoor zorgen dat je huid er de dagen daarna zielig en verfomfaaid uit ziet. Kringen onder je ogen, bleek, vlekkerig, droog of meer puistjes. Gelukkig zijn er ook bepaalde zaken die het tegenovergestelde effect hebben op je huid, waardoor hij gaat stralen, langer jong blijft en gezond aanvoelt! Tomaat, maar voornamelijk geconcentreerdere tomatensaus, is een bron van lycopeen. Deze antioxidant is in staat je huid te beschermen tegen UV straling en zonnebrand (Rizwan et al, 2011). Onderzoekers van de universiteit van Manchester en Newcastle hebben ontdekt dat het toevoegen van 5 theelepels tomatenpurree aan je dagelijkse dieet ervoor kan zorgen dat je huid zich beter kan beschermen tegen zonnestraling en verbranding. Uit een studie gedaan in Schotland is gebleken dat de huid van mensen die veel groente en fruit eten er aantrekkelijker en gezonder uit ziet (Ross et al, 2012). Mmm interessant, hoe kan dit? In groente en fruit zitten namelijk carotenoïden, wat sterke pigmenten zijn die de felle kleur geven aan veel soorten groente en fruit. Het is gebleken dat deze carotenoïden er voor kunnen zorgen dat de huid meer geel en roodtinten krijgt, waardoor deze er gezonder en minder bleekjes uitziet. Dus ziet je huid er na de lange wintermaanden er maar sipjes en bleek uit, grijp dan eens wat vaker naar die fel gekleurde vruchten of groente!

Uit onderzoek is gebleken dat gezonde vetten (onverzadige vetzuren), die veel zitten in zalm, avocado en bijvoorbeeld olijfolie of lijnzaadolie, goed zijn voor je huid. Naast dat ze helpen de huid gehydrateerd te houden kunnen ze ook beschermen tegen het zogenaamde ‘photoaging’ (Purba el al , 2001) . Dit is het verouderingsproces van de huid door langdurige blootstelling aan UV straling. Veel soorten noten, maar voornamelijk amandelen en walnoten, zitten vol met antioxidanten, zoals vitamine E. Deze vitamine, die overigs ook in avocado zit, gaat de strijd aan met huidverouderende vrije radicalen, die gevormd worden door het metabolisme maar en UV straling. Daarnaast zitten in walnoten veel onverzadigde vetten waarvan ik zojuist heb beschreven dat ze ook erg goed zijn voor de huid. Natuurlijk is het ook belangrijk om je huid van buitenaf te beschermen met een fijne crème en een beschermende zonnebrandcrème. Echter komt veel schoonhuid dus ook van binnenuit. Zoals het welbekende gezegde dus luidt: je bent wat je eet!


Alex Pettyfer When he was cast as a stripper in new film Magic Mike, Alex Pettyfer decided to beef up. But it appears the young Englishman went a bit too overboard with his training with producers telling him he was too big.In a new interview with Men’s Health UK, the Stormbreaker star revealed he put on 27lbs (12kg) after hitting the gym, but was told to lose some of it to play novice stripper Adam. ‘They told me I was too big, so in the end I had to take it back down to 185lb (84kg).’ With Magic Mike being filmed last autumn, Alex hasn’t had to worry about upkeeping his beefed physique and admitted he is now taking a break after such intensive training. Despite being only 22, Alex has already started his own production company and is hoping to become a film director.He explained: ‘I’m very ambitious. I live in reality but I have dreams I want to fulfil – I want to be a director, and I’ve already started my own production company. But I also have a measure of success that I keep to myself. It’s something very personal to me.’ When looking for inspiration when making life decisions, Alex admits his father Richard and the late Paul Newman are his idols. He said: ‘My dad’s one of my biggest heroes. I also think Paul Newman’s an inspiration. I know a lot of people say that, but I love that he’s a great role model and a humanitarian. I admire people who don’t necessarily want to change the world, but try to make it a better environment.’


Enjoy Summer

Galaxy  
Galaxy  

My first made magazine. Not my own photo's of course.