Page 1

overzicht hulpreizen 2014

ië, Oekraïne, Ga mee naar Zambia, Roemen -Afrika of ...? Israël, Haïti, Tanzania, Zuid

Zelf helpen

Hulpreizen van GAiN kenmerken zich door: Hoe kan Gods liefde in iemand blijven die meer dan genoeg heeft om van te bestaan, maar zijn hart sluit voor een broeder of zuster die hij gebrek ziet lijden? Kinderen, we moeten niet liefhebben met de mond, met woorden, maar waarachtig, met daden. Dan weten we dat we voortkomen uit de waarheid en kunnen we met een gerust hart voor God staan. 1 Johannes 3:17-19

Hulpreizen zijn praktijkgericht. Denk daarbij aan het repareren van een dak, bouwen van een kerkje, tuinieren, schilderen, evangeliseren of VakantieBijbelWeek activiteiten doen met de kinderen.

Cultuur ervaren Je hebt vaak contact met de plaatselijke bevolking. Je ziet in welke omstandigheden de mensen leven en krijgt het lokale voedsel te eten. Het is erg bemoedigend om samen met de mensen te bidden en geloofszaken te delen.

Visie ontwikkeling GAiN wil de deelnemers iets meegeven vanuit het land. Bij de Israël-reizen maak je kennis met de Joodse wortels en onderzoek je de rol van Israël volgens de Bijbel.

Ontspanning Op de plek van bestemming is het vaak hard werken in een ‘vreemde omgeving’. Daarom is het goed om te ontspannen. Dit doen we onder andere door te gaan zwemmen en/of een toeristische plek te bezoeken.

Levensveranderend Een GAiN reis verandert je leven; het verandert je kijk op de wereld. Ook leer je nieuwe mensen kennen en zie je hoe God werkt. Deze bijzondere ervaringen helpen je om jezelf (geestelijk) te vormen.

hulp die aankomt


overzicht hulpreizen 2014 Moeite met kiezen?! Hang deze poster op, pak een dartpijltje en gooi ‘m richting de poster. Het project wat het dichtste bij de dartpijl ligt, is de reis die jij gaat maken. Succes!

Haïti

Na de aardbeving in 2010 heeft GAiN een weeshuis project geadopteerd. Bij dit project is al veel werk verzet, maar er moet ook nog veel gebeuren. Naast bouwen is er ook ruimte voor activiteiten en ontmoetingen met de Haïtianen zelf.

Haïti 1

Haïti 2

19 april – 4 mei

26 juli – 10 aug

18 – 60 jaar

18 – 60 jaar

€ 1850

€ 1850

Israël

Israël heeft de hoogste ‘gaarkeukendichtheid’ van de wereld en telt twee miljoen ‘armen’. In Israël ga je praktisch aan de slag om van betekenis te zijn voor Joden en Palestijnen. Het is een erg gevarieerde reis waarin de Bijbel gaat leven, je aan de slag gaat met kleine klusprojecten en veel van Israël ziet.

Israël 1

Israël 2

17 – 27 april

16 – 26 oktober

17 – 71 jaar

17 – 71 jaar

€ 1850

€ 1850 Engelstalige reis

Aanmelden, reisverslagen en actuele info: www.gainhelpt.nu/ reisaanbod-2014


Roemenië

GAiN ondersteunt in Roemenië de achtergestelde Roma bevolking en richt zich met name op de kinderen, want zij hebben de toekomst. Honderden deelnemers zijn je voorgegaan en hebben de Roma geholpen bij het opknappen en bouwen van huisjes en bij kinderprogramma’s. Ga jij dit keer mee?

Roemenië 1

Roemenië 2

8 – 11 maart

18 – 28 juli

17 – 71 jaar

17 – 71 jaar

€ 300

€ 850

Oekraïne

Deze jongerenreis is een combinatie van twee culturen. Een Oekraïense jongerengroep neemt je op sleeptouw en samen verricht je kleine bouwwerkzaamheden, je deelt voedselpakketten uit en helpt bij het runnen van een weeshuis. Een voetbalwedstrijd Nederland Oekraïne mag natuurlijk niet ontbreken.

Oekraïne 18 – 28 juli 14 - 25 jaar € 695

Bezinningsreis

Tanzania

Dit is een bijzondere reis, die gecombineerd wordt met het sponsoren van een complete waterput ter waarde van 7500 euro. Dit projectbezoek is alleen mogelijk op aanvraag.

Tanzania Op aanvraag 20 – 70 jaar Op aanvraag

Zambia

Het zoeken van Gods leiding in je leven loopt als een rode draad door deze reis heen. Uitgangspunten zijn het ontwikkelen van je gaven en talenten bij kinderwerk, evangelisatie, bouwen, diaconie of visievorming. Natuurlijk is er ook genoeg tijd voor ontspanning en vrije tijd.

Zambia

Zuid-Afrika

Dit is een gevarieerde reis naar een project waar GAiN al langer betrokken bij is. De reis bevat kinderwerk, kleinschalige bouwprojecten, een naaiatelier bezoeken en bidden met de mensen in de sloppenwijken.Je bezoekt een hospice met aidspatiënten en geniet van de prachtige Zuid-Afrikaanse natuur.

Zuid-Afrika 1

Zuid-Afrika 2

17 – 31 juli

26 juli – 09 aug

17 – 71 jaar

gezinsreis, 8+ jaar

€ 1950

€ 1950

Verlenging mogelijk

Verlenging mogelijk

22 april - 6 mei 17 – 71 jaar € 1750

Bestemming onbekend

De formule van het EO-programma ‘Bestemming onbekend’ is verwerkt in deze trip. We dagen je uit voor een levensveranderende reis, zonder te weten wat je nu echt kunt verwachten. De reis is een mix van hulpverlening, ontspanning, improvisatie, geestelijke diepgang en verrassingen.

Grote verrassing 18 juli – 28 juli 17 – 35 jaar € 750


Over de Hulpreizen Groepsreizen op maat Één van de GAiN-specialiteiten is een reis op maat. Samen met de groep wordt gekeken naar een geschikt project dat een positieve impact zal hebben op de groep en de lokale gemeenschap. Een win-win situatie dus!

Bestaande groepen Alpha groepen, kerken, gezinnen, bedrijven, vriendengroepen of gemeenten weten GAiN te vinden voor een reis op maat. Bij sommige reizen kunnen ook individuele deelnemers aanhaken.

Individuele uitzending Als stagiair(e) of als vrijwilliger kun je voor korte of langere termijn uitgezonden worden. Bijvoorbeeld een half jaar in een kindertehuis of bij een lokaal project meewerken. Ideaal als je zelfstandig bent en van pionieren houdt.

Over GAiN Hulpreizen zijn één van de speerpunten van GAiN (Global Aid Network). Daarnaast zijn we actief op het gebied van logistiek, water- en ontwikkelingsprojecten en met rampenbestrijding. GAiN combineert evangelie en hulpverlening. Postbus 271 - 3940 AG Doorn Bergweg 1 - 3941 RA Doorn

Informatiebijeenkomst Het reis team is van harte bereid om bij je langs te komen voor een informatiebijeenkomst. We kunnen dan de reiswensen bespreken en afstemmen.

Reis- en annuleringsverzekering We raden deelnemers aan om een reisen annuleringsverzekering af te sluiten. GAiN biedt dit aan voor €2,25 per dag.

 0343-415 741  info@gainhelpt.nu  www.gainhelpt.nu IBAN: NL29ABNA0451636015 ISSN: 2212-0270

Aanmelden

Deze uitgave is een speciale editie van het blad ‘Bereik de Wereld’.

Reisverslagen, aanmelden en actuele info vind je op www.gainhelpt.nu/reizen.

www.gainhelpt.nu Hulpreizen

Logistiek

Ontwikkelingshulp

Hulp bij rampen

Water for Life

GAiN Hulpreizen 2014 - Bereik de Wereld reiseditie  

GAiN organiseert werkvakanties voor (bestaande) groepen naar landen zoals Oekraïne, Roemenië, Israël, Zuid Afrika, Tanzania, Haïti en ...? T...