Page 1


МОЯТА ПРОФЕСИЯ, МОЯТА МЕЧТА, МОЕТО БЪДЕЩЕ!

Мечтая, когато порасна, да стана архитект. Ще строя красиви жилища и обществени сгради. Ще помагам на хората да решат в какъв дом искат да живеят, според техните предпочитания, нужди и мечти. Искам града, в който живея, да изглежда много по-красив. За да стана архитект, е необходимо да съм добър математик и умения по рисуване. Аз много обичам да рисувам и засега се справям добре по математика. Ще следвам мечтата си и се надявам да стана архитект.


МОЯТА ПРОФЕСИЯ, МОЯТА МЕЧТА, МОЕТО БЪДЕЩЕ

Всяко дете си има мечта. Моята мечта е да помагам на хората, затова искам да стана лекар.Тази професия е трудна и отговорна. Истинският лекар се отдава на пациентите си. Хората отиват при лекаря, не само за да получат помощ, но често и за съвет. Когато помогнеш на болен, това е най-голямата награда за лекаря. За да стана лекар, трябва много да уча, а след това - много смелост и постоянство.


МОЯТА ПРОФЕСИЯ, МОЯТА МЕЧТА, МОЕТО БЪДЕЩЕ

Харесват ми няколко професии: учител по ФВС, фармацевт и майстор-готвач. Ако стана учител по ФВС, трябва да спортувам. Харесвам игрите и гимнастическите упражнения. Ако стана фармацевт, ще работя в аптека и ще продавам лекарства и сиропи. Трябва много да уча химия, защото лекарствата са химични вещества. Ако стана готвач, ще приготвям храна за всички. Обичам да помагам на мама при приготвянето на вкусни ястия. За всяка професия е необходимо да зная английски език. Която професия да избера, трябва да съм упорит, да имам самодисциплина, да се старая много, за да постигна желаната цел.


МОЯТА ПРОФЕСИЯ, МОЯТА МЕЧТА, МОЕТО БЪДЕЩЕ

Обичам модата, затова искам да стана моден стилист. Тази професия е вълнуваща. Дизайнерът рисува модели за дрехи, посещава модни ревюта, следи модните списания. Модният стилист обединява модата и личния си вкус, за да постигне оригинални идеи. Обичам да скицирам модели на дрехи за деца и възрастни. Ще се трудя упорито, за да сбъдна мечтата си.


МОЯТА ПРОФЕСИЯ, МОЯТА МЕЧТА, МОЕТО БЪДЕЩЕ

Искам да стана аниматор на фентъзи герои, защото така мога да покажа таланта си. Всеки знае, че децата имат голямо въображение, а аз обичам да си фантазирам. Мога да рисувам героите си, облеклото и оръжието им по мой избор. Проучих как аниматорите правят рисунките си: • Първо, както всички предполагат, им е нужно вдъхновение. • После събират необходимите материали. • След това скицират рисунките. • Накрая, след упорит труд, се получава желаната рисунка. Всичко това ми е много интересно и затова искам да стане моя професия.


МОЯТА ПРОФЕСИЯ, МОЯТА МЕЧТА, МОЕТО БЪДЕЩЕ

Мечтая да стана на адвокат като дядо и татко, за да помагам на хората. Ще имам офис, където ще посрещам клиентите си. Ще ходя на дела в съда, за да ги защитавам. Адвокатът трябва да изучи законите и да ги спазва. Важно е да познава всички факти, за да открие истината и да защити професионално клиентите си. Така се печелят делата. Добрите адвокати са отлични професионалисти и печелят добре. Искам да стана известен адвокат и ще следвам тази своя мечта.


МОЯТА ПРОФЕСИЯ, МОЯТА МЕЧТА, МОЕТО БЪДЕЩЕ

Моята мечта е да стана фризьорка. Искам да имам свой собствен салон, който да е модерно обзаведен. Обичам да правя прически и се надявам да имам много клиенти. Важно е фризьорката да е винаги усмихната, вежлива и да удовлетворява желанията на клиентите си. Когато клиентите са доволни, те са връщат отново в твоя салон. Искам това да е моята професия.


МОЯТА ПРОФЕСИЯ, МОЯТА МЕЧТА, МОЕТО БЪДЕЩЕ

Мечтая, когато порасна, да стана археолог. Целта на археологията е да научи повече за миналото на обществото и развитието на човешката раса.Това е трудна професия, трябва постоянно да се чете. В България има много археологически открития. Може и аз да открия нещо! Вълшебството да намериш при разкопки златна монета, съдове, използвани от древни народи, стари оръжия, не може да се замени с нищо. Това носи голямо удовлетворение от свършената работа. Искам да стана прочута археоложка и да открия ключ към неразгадани тайни!


МОЯТА ПРОФЕСИЯ, МОЯТА МЕЧТА, МОЕТО БЪДЕЩЕ

Аз, когато порасна, искам да стана монтьор на автомобили. Животът на хората е свързан с автомобилите. Придвижват се с тях до работата си, пренасят стоки и товари, но и те като всяка машина се развалят. Тогава хората имат нужда от монтьори, които да поправят автомобила или камиона и аз ще им помогна. Баща ми е монтьор и отсега обикалям покрай него като работи и се уча. След седми клас ще уча в професионална гимназия, за да сбъдна мечтата си.


МОЯТА ПРОФЕСИЯ, МОЯТА МЕЧТА, МОЕТО БЪДЕЩЕ

Моето детско желание е да стана архитект. Мечтая да проектирам детски градини, които да радват децата, лъскави МОЛ-ове, красиви мостове. Тази професия е много отговорна. Изисква правилен подбор на строителни материали, добро разположение на вътрешните помещения, много изчисления. Грешки не могат да се допускат. Затова трябва да уча много и да преследвам мечтата си. Искам да стана добър архитект.


МОЯТА ПРОФЕСИЯ, МОЯТА МЕЧТА, МОЕТО БЪДЕЩЕ

Мечтая си да стана сладкарка, защото тази професия много ми харесва и в нея мога да вложа много въображение. Ще правя фантастични торти, сладкиши, рула, за да радвам хората в техните празнични дни. Сладкарницата ми ще е уникална – красива, със зали за рождени дни и други семейни тържества. В нея гостите ще се чувстват уютно и с удоволствие ще хапват от моите сладки вълшебства. Аз ще бъда много щастлива, когато постигна мечтата си.


МОЯТА ПРОФЕСИЯ, МОЯТА МЕЧТА, МОЕТО БЪДЕЩЕ

Желая да стана архитект. Аз много обичам да чертая, скицирам и пресмятам, затова мисля, че това е моята професия. Може да проектирам къщи, вили, хотели, стадиони, зали. Има архитекти, които проектират вътрешното обзавеждане. Да уча за архитект трябва много математика и въображение. Надявам се тази професия да е моето бъдеще.


МОЯТА ПРОФЕСИЯ, МОЯТА МЕЧТА, МОЕТО БЪДЕЩЕ

Моето желание е да стана компютърен програмист. Това са хората, които пишат компютърния софтуер. Благодарение на тях сега говорим и се виждаме с приятели от цял свят, гледаме филми, слушаме музика, играем игри. Тази професия е много трудна, но интересна. Много искам да стана компютърен програмист, затова трябва да уча упорито и да постигна мечтата си.


МОЯТА ПРОФЕСИЯ, МОЯТА МЕЧТА, МОЕТО БЪДЕЩЕ

Любимото ми занимание е да играя на компютъра, затова искам да стана програмист. Ще създавам различни игри, които ще радват децата. Хората всеки ден ползват компютри. За тях ще пиша нови програми, които ще улеснят общуването помежду им. За тази професия е нужно да съм добра математичка и да владея английски език. Иска много четене и упорит труд. Ще съм много щастлива, ако осъществя мечтата си.


МОЯТА ПРОФЕСИЯ, МОЯТА МЕЧТА, МОЕТО БЪДЕЩЕ

Мечтая да стана археолог. Това е интернационална професия. Археолозите пътуват по цял свят. Правят разкопки, за да научат повече за историческото минало по останките от човешката дейност на различните народи. Работата им изглежда много привлекателна, но всъщност е много трудна и отговорна. Искам да стана част от археологическа експедиция, която ще открие гробница, пълна със съкровища на богат владетел и още много неразгадани тайни. Надявам се мечтата ми да се сбъдне.


МОЯТА ПРОФЕСИЯ, МОЯТА МЕЧТА, МОЕТО БЪДЕЩЕ

Засега искам да стана готвач, защото обичам следните неща: ♦ Обичам различни вкусотии; ♦ Обичам да смесвам течности, може пък да открия нова напитка; ♦ Обичам да украсявам ястията; ♦ Обичам да изненадвам своите приятели. Мечтата ми е да стана известен майстор-готвач. Разполагам с много време, за да превърна тази мечта в професия.


МОЯТА ПРОФЕСИЯ, МОЯТА МЕЧТА, МОЕТО БЪДЕЩЕ

Мечтая да стана телевизионна водеща. Моето предаване ще се казва “Всичко за животните”. Предаването ми ще помага на хората, които имат домашни любимци. Ще показвам на живо как се обучават кучета. Ще има рубрика за смешни истории с домашни любимци, заснети от техните собственици. Ще съдействам на хората, които са изгубили кучето си, да го открият като показвам негова снимка и описание. Ще имаме в предаването жива връзка с най-известните зоологически градини в света. Надявам се с много труд и упоритост да сбъдна мечтата си.


МОЯТА ПРОФЕСИЯ, МОЯТА МЕЧТА, МОЕТО БЪДЕЩЕ

Всяко дете си има своя любима професия. Лично аз винаги съм мечтал, когато порасна, да стана лекар-хирург. Тази професия е много хубава, отговорна и важна за хората. Искам да стана добър лекар, да правя трансплантации, които спасяват човешки животи. Имам още много време, за да взема окончателно решение, но се надявам да превърна мечтата си в реалност.


МОЯТА ПРОФЕСИЯ, МОЯТА МЕЧТА, МОЕТО БЪДЕЩЕ

Обичам природата и всички живи същества. Моята мечта е да стана природозащитник. Хората, със своята дейност, замърсяват околната среда изхвърлят отпадъци, изсичат гори, убиват диви животни за удоволствие. Искам да запазя красотата и живота в природата. Ще помагам в опазването на защитените територии. Ще работя в защита на изчезващите видове растения и животни. Ще участвам във възстановяването на ливади, пасища и изсечени гори. За да постигна своята мечта, ще уча много за различните животни и техния начин на живот.


МОЯТА ПРОФЕСИЯ, МОЯТА МЕЧТА, МОЕТО БЪДЕЩЕ

Няма дете, което да няма любима професия. Аз мечтая да стана детски лекар. Често си представям как пациентът ми е малко дете. Преглеждам гърлото му, прослушвам дробовете, определям диагнозата и предписвам лекарства, от които ще се почувства по-добре. Когато оздравее, ще му изпиша витамини, за да укрепне и да не боледува. Ще продължавам да мечтая да стана лекар и да помагам на децата.


МОЯТА ПРОФЕСИЯ, МОЯТА МЕЧТА, МОЕТО БЪДЕЩЕ

Всеки си има своя мечта. Моята мечта е да стана художник, защото от малък рисувам пейзажи, предмети, растения, животни и други. Мисля, че с всяка година започвам да рисувам все по-добре. Най-много обичам да рисувам комикси. Героите ми са вòйни, извънземни същества или тунинговани коли. Надявам се като порасна да стана художник на комикси.


МОЯТА ПРОФЕСИЯ, МОЯТА МЕЧТА, МОЕТО БЪДЕЩЕ

Какъв искам да стана? От малък често ми задават този въпрос, но не съм сигурен, че знам точния отговор. Харесват ми много професии и през годините често си сменях мнението. Веднъж исках да бъда полицай, друг път- пожарникар, а когато мама беше болна, исках да съм лекар и да я лекувам. Но сякаш най-много ми харесваше да си играя с колички и досега продължавам. Дори започнах да събирам списания, картички и всичко свързано с автомобилите. Затова смятам, че професията ми ще е свързана с тях. Важно е всеки да работи това, което му харесва Ако хобито ми се превърне в професия, тогава ще бъда много щастлив!


МОЯТА ПРОФЕСИЯ, МОЯТА МЕЧТА, МОЕТО БЪДЕЩЕ

Когато порасна, искам да стана полицай. Професията им е сложна и отговорна. Те се грижат за реда и спокойствието ни. Тази професия ми харесва, защото се възхищавам на храбростта и решителността им. Понякога при изпълнение на служебния си дълг, те излагат живота си на опасност. За да бъдеш добър полицай, трябва да си смел и дисциплиниран. Аз ще се постарая да бъда такъв.


МОЯТА ПРОФЕСИЯ, МОЯТА МЕЧТА, МОЕТО БЪДЕЩЕ

Когато порасна, искам да стана автомобилен състезател във Формула 1, защото много ми харесва да се състезавам по пистите. Мечтая да карам по най-известните писти и да обиколя света. Харесват ми високите скорости. Ще съм много щастлив, ако мечтата ми се сбъдне!


МОЯТА ПРОФЕСИЯ, МОЯТА МЕЧТА, МОЕТО БЪДЕЩЕ

Искам да стана компютърен специалист и аниматор. Ще създавам игри за деца и възрастни, анимационни филми и нови компютърни програми. За тази цел е необходимо да съм много добър по математика, информатика и рисуване. Тази професия ще ми донесе много щастие и забавление. С голямо удоволствие ще я практикувам, защото ще дарявам много усмивки на децата.


Моята мечта, моята професия, моето бъдеще  

детски съчинения

Моята мечта, моята професия, моето бъдеще  

детски съчинения

Advertisement