Page 1

19-12-2013

ARTEVELDEHOGESCHOOL

OPDRACHT MULTIMEDIA

Lotte Vral | Gaia De Pauw 2ComB


1. Opdracht 1. APP - Zoek een goed voorbeeld van een communicatie app, dit kan een app zijn van een organisatie, merk of bedrijf, of van een dienst - De voorbeelden die je kiest moet vernieuwend zijn of heel toepasbaar binnen de communicatiewereld.

Evidente apps zoals Twitter, LinkedIn, Facebook,… komen niet in aanmerking - Je test de App grondig, en schrijft in enkele paragrafen je bevindingen weer (titel, welke app, hoe werkt de app, voordelen/nadelen) en je illustreert met screenshots - Dit verslag verwerk je in het eerste deel van je flipboek

2. App of mobiele site maken - Je maakt een app of mobiele site aan - Je zoekt zelf in welke (gratis) software dat best lukt, zoeken via Google. Enkele mogelijkheden zijn: o Appy Pie (http://www.appypie.com/) o mobiele Google Site (je kan hiervoor de screencasts op www.karendegroof.be gebruiken - kijk bij apps) o vele vele anderen - Buiten de home, kan je nog 3 keer doorklikken, onderdelen zijn: o Wie ben je o Naam van de software die je gebruikte om de app te maken o Korte omschrijving communicatie app (zie opdracht 1) o Quote naar keuze - Welke software je gebruikte beschrijf je in enkele paragrafen in het 2de deel van je flipboek, dit aangevuld met links en screenshots - Een echte App kan je niet gratis publiceren, ofwel geef je het adres van de “marketplace” van de App-bouwer door, waar je de App als proefversie kan bekijken, ofwel neem je screenshots en verwerk je die in een tweede deel van je flipboek

3. Instagram - Je maakt een Instagram-account aan - Post minstens 10 zelfgemaakte beelden rond één thema naar keuze, gebruik telkens de hashtag #multimedia2 en een zelfgekozen unieke hastag en vermeld telkens je naam. - In een derde deel van je flipboek toon je screenshots van je instagram of webstagram-pagina en vermeld je ook die hastag

4. Flipboek maken in ISSUU Je maakt je document eerst op in Word, Indesign, Powerpoint of Photoshop… dat kies je zelf. Daarna maak je er een ISSUU flipboek van. Je mag ook een andere flipbook- of crossmediale toepassing gebruiken. In deze flipboek beschrijf je de 3 opdrachten (zie hierboven). Zorg ervoor dat alle links werken! Er wordt verwacht dat de ISSUU-publicatie mooi en stijlvol uitgevoerd zal worden.

5. QR code maken - Maak een QR-code aan die een link bevat naar je ISSUU flipboek


2. What to wear De What To Wear app is een applicatie van Styletoday, beheerd door Sanoma. Styletoday is een modewebsite met Belgische oorsprong. De app geeft dagelijks kledingsuggesties aan vrouwen aangepast aan de weersvoorspellingen en de modetrends. Met deze app spelen ze in op wat veel vrouwen meemaken. Ze staan ’s ochtends voor hun kleerkast en weten niet wat ze moeten aandoen ,en al helemaal niet op de hoogte zijn van het weer. Door naar de suggestie te kijken kunnen vrouwen geïnspireerd raken, en een gelijkaardig outfit uit hun kleerkast halen.

Elke avond kan je de outfit van de volgende dag bekijken. Twee dagen of langer vooruit kijken, lukt niet. Afgelopen kledingsuggesties bekijken is natuurlijk wel mogelijk. Op deze afbeelding ziet u dat de applicatie gedownload is

Als we de app openen krijgen we kledingsuggestie van vandaag te zien (vrijdag 13 december 2013) samen met de weersvoorspelling


Als we op ‘Bekijk deze outfit’ drukken komen we op de volgende pagina. Hier krijg je een tekst met wat meer uitleg over de voorgestelde outfit en daaronder elk kleding item met beschrijving, de webshop waar je het kunt kopen en de prijs.

Als we bijvoorbeeld op de panty’s drukken krijgen we volgend scherm. Hier hebben we de keuze om naar de webshop te gaan, de link te ontvangen via mail of om terug te gaan door op annuleren te drukken.

Wanneer we drukken op : ga naar webshop krijgen we het volgende scherm. Hier kunnen we gemakkelijk de kleur kiezen, de maat en het aantal. Toevoegen aan winkelmand, betalen en de panty’s zijn besteld. Zo kun je dat doen met alle items van de outfit.


De app heeft ook enkel nadelen volgens ons. Aller eerst is de applicatie enkel beschikbaar voor dames. Mannen zijn de dag van vandaag evenveel met mode bezig. Zij worden jammer genoeg vergeten. Verder vinden wij ook dat er elke dag twee mogelijke outfits getoond moeten worden, of zelfs meer. Misschien twee voor overdag naar school te gaan of te gaan werken, en een iets chiquere outfit voor ’s avonds of als je op stap gaat. Zo kan je zelf nog kiezen welke stijl er het beste past bij jouw plannen voor die dag.

3. Onze applicatie De software die we gebruikt hebben voor een app te maken heet ibuildapp. Met deze software kan je gratis applicaties maken voor zowel Android als iPhone. Naast de gratis applicaties kan je natuurlijk ook betalende apps maken. Voor bedrijven of zelfstandigen is dit zeer interessant. De software is zeer gemakkelijk in gebruik, en dus zeer aangenaam om mee te werken. Met deze software kan je alles zelf kiezen, zoals de achtergronden, lay out, foto’s… Nadat je de app gemaakt heb kan je hem gratis uittesten. Dit die je ofwel door naar de url te surfen, of door met je smartphone de QR code te scannen. Wanneer je deze scant begint de download van de app onmiddellijk.


Hier ziet u dat we de applicatie gedownload hebben, we konden zelf de afbeelding kiezen. De naam van onze app konden we jammer genoeg niet onder de afbeelding plaatsen. Bij de betalende versie lukt dit wel.

Als we de applicatie openen, krijgen we dit beginscherm te zien. We hebben onze applicatie clouds of fashion genoemd. Via deze app willen we de vrouwen door middel van onze quotes en onze foto’s inspireren, en ze als het ware op een wolk doen leven.

Er zijn 5 verschillende tabbladen.


Wanneer we klikken op het eerste tabblad, about us, komt dit scherm er op. Hier stellen wij ons zelf kort voor en geven een beetje uitleg bij onze gekozen applicatie, de software, de quotes en de inspirerende foto’s.

Als we drukken op het volgende tabblad : what to wear opent dit scherm. Hier geven we uitleg over onze gekozen app van opdracht 1. We leggen kort uit wat de what to wear app is.


Het derde tabblad gaat over de software. We hebben de applicatie met Ibuildapp gemaakt, bij dit onderdeeltje leggen we uit hoe de software werkt en wat we er van vinden.

Als vierde tabblad hebben we de optie quote. Hier posten we elke dag een nieuwe quote op. Al onze gekozen quotes gaan over het zelfde onderwerp, namelijk fashion.

Ons laatste tabblad is er een met allemaal inspirerende foto’s. Elke dag posten we een nieuwe outfit, en willen zo de vrouw inspireren.


Het is natuurlijk mogelijk om op de verschillende kleine afbeeldingen te drukken en de foto in het groot weer te geven.

Wij vonden het een zeer leuke oefening om een app te maken Zeker nu dat we ze zelf op onze Iphone staan hebben zijn we toch wel fier.

4. Instagram Voor de 3de opdracht rond Instagram hebben wij gekozen om foto’s te posten van dÊ modestad, namelijk Parijs.


Gaia De Pauw & Lotte Vral

Opdracht Multimedia Gaia De Pauw & Lotte Vral  
Opdracht Multimedia Gaia De Pauw & Lotte Vral  
Advertisement