Page 1


Modulul 5 Gata de acțiune! Pregătirea explorării unui loc de muncă

Ziua 1: Găsirea unei întreprinderi pe care să o explorezi Parcurgerea pașilor importanți împreună cu colegul cu care vei lucra

Sarcina de lucru 1: Unde sunt locurile de muncă Sarcina de lucru 2: Formarea echipei pentru explorare Sarcina de lucru 3: Decizia asupra întreprinderilor pe care le veți explora în tandem Sarcina de lucru 4: Pregătirea aplicației pentru explorarea întreprinderii

Ziua 2: Învățăm să fim exploratori Înțelegerea diferențelor dintre vizitele active și cele pasive

Sarcina de lucru 1: Feedback: ce am aflat de la întreprinderi Sarcina de lucru 2: Coordonarea tuturor vizitelor Sarcina de lucru 3: Diferența dintre explorarea activă și observarea pasivă Sarcina de lucru 4: Pregătirea sarcinilor de explorare

Ziua 3: Să trecem la lucruri concrete! Cunoașterea instrumentului pentru explorare: Modulul 6.

Sarcina de lucru 1: Principalele informații din Modulul 6 Sarcina de lucru 2: Alcătuirea planului vizitei Sarcina de lucru 3: Detalierea planului pe zile Sarcină de lucru pentru acasă: Întrebări la care trebuie să răspundem

Ziua 4: Ultima șansă! Perechile să se asigure că știu și au totul pregătit pentru luna care urmează

Sarcina de lucru 1: Parcurgerea tuturor celor patru zile Sarcina de lucru 2: Prezentarea pregătirilor voastre Evaluarea Modulului 5: Gata de acțiune!

3


Modulul 5 - Ziua 1: Găsirea unei întreprinderi pe care să o explorezi Parcurgerea pașilor importanți împreună cu colegul cu care vei lucra

Decizie O decizie este o alegere între mai multe acțiuni posibile.


Modulul 5 – Ziua 1 – Sarcina de lucru 1: Unde sunt locurile de muncă

X X

Sarcină de lucru: Să aflați unde sunt întreprinderile și locurile de muncă din zona voastră și să le localizați pe un plan.

X

Organizarea clasei: 60’ Toate băncile sunt așezate de-a lungul peretelui. Scaunele sunt puse într-un cerc mare. Iar în centru este o schiță mare a orașului/cartierului sau satului vostru.

Procedură: 1) 2) 3) 4)

Treceți toate locurile de muncă pe care le-ați găsit pe bilețele mici (câte unul pe fiecare bilet). Unul dintre voi să deseneze conturul orașului/cartierului sau satu lui vostru pe podeaua clasei, cât de mare se poate. Puneți-vă toți bilețelele pe podea. Comentați rezultatul (vezi pagina următoare)

Materiale: - Rezultatele sarcinii de pregătire din ultima zi a modulului 4. - Bilețele de hârtie (folosiți verso-ul hârtiilor uzate), 16 bilete dintr-o foaie de hârtie. - Cretă pentru desenarea schiței pe podea.

6

Modulul 5 - Ziua 1: Găsirea unei întreprinderi pe care să o explorezi


Întrebări ajutătoare pentru discuțiile în clasă, după ce toate bilețelele sunt așezate pe podea (poate discutați întâi în grupuri mici și apoi cu toată clasa): Ce ați putea discuta în clasă: - - - -

Ați omis cumva unele întreprinderi importante? Adăugați-le! Folosiți pentru completare lista cu locuri de muncă și întreprinderi pe care o are profesorul. Unde sunt multe locuri de muncă și unde doar câteva? De ce? Puteți defini unele zone cu anumite locuri de muncă și întreprinderi? De exemplu:

• • • • • • •

Servicii Industrie Educație Sănătate Meșteșuguri Administrație publică Muncă socială

Poate stabiliți alte clasificări?

În clasă: stați într-un cerc mare, pe podea este desenată schița orașului sau cartierului vostru; poziționați pe această schiță întreprinderile identificate.

Modulul 5 - Ziua 1: Găsirea unei întreprinderi pe care să o explorezi

7


Modulul 5 – Ziua 1 – Sarcina de lucru 2: Formarea echipei pentru explorare

X X

Sarcină de lucru: Să formați perechi și să aflați mai multe fiecare despre competențele celuilalt.

X

Organizarea clasei: 30’ În perechi

Procedură:

1) Întâi ar trebui să discutați despre munca în echipă pe care va trebui s-o faceți. 2) Acordați atenție unor criterii importante! 3) Cel mai bun prieten al tău nu este întotdeauna și cel mai bun partener pentru sarcina pe care o aveți de făcut. Competențele voastre se potrivesc? Are ea/el competențe pe care tu nu le ai și de care ai nevoie? 4) Gândește-te întâi la valorile și opțiunile tale (vezi pagina următoare). 5) Procesul de selecție nu este ușor, ai putea fi ajutat de profesor. 6) Odată echipa formată, completați formularul și profesorul (profesorii) îl vor semna. Acordați suficient timp găsirii unui motto și a unui simbol care să vă reprezinte. Vă vor însoți pe parcursul multor săptămâni de colaborare.

Materiale: - Modulul 5

8

Modulul 5 - Ziua 1: Găsirea unei întreprinderi pe care să o explorezi


Criterii de alcătuire a echipei

Tandemul pe care îl alcătuiți va lucra împreună timp de două luni. Voi veți: • • •

Pregăti explorarea JOB Realiza explorarea JOB propriu-zisă Pregăti expoziția cu rezultatele voastre

Sarcina de formare a echipelor va fi realizată împreună cu profesorul/profesorii. Aceștia ar putea să vă ajute sau ar putea pune unele condiții.

Planificați-vă munca

Ajutați-i pe ceilalți

Faceți critici constructive

Acceptați criticile ..........

Cum este un co-echipier bun?

Ascultați Apreciați punctele tari ale celorlalți Respectați ceea ce ați hotărât

Acceptați alte opinii

Modulul 5 - Ziua 1: Găsirea unei întreprinderi pe care să o explorezi

9


Echipa noastră:

Membrii echipei:

Motto-ul pentru colaborarea noastră:

Simbolul echipei noastre:

Suntem toți de acord cu această echipă.

Data și semnătura membrilor echipei și a profesorului.

10

Modulul 5 - Ziua 1: Găsirea unei întreprinderi pe care să o explorezi


Modulul 5 – Ziua 1 – Sarcina de lucru 3: Decizia asupra întreprinderilor pe care le veți explora în tandem X

Sarcină de lucru: Selectați întreprinderile pe care vreți să le explorați.

X

Organizarea clasei: 30’

Împreună cu colegul vostru așezați-vă în jurul hărții cu întreprinderile, pe care ați desenat-o la sarcina de lucru anterioară.

Procedură: 1) 2) 3) 4.

Pe hartă există o mare varietate de locuri de muncă și între- prinderi existente. Va trebui să decideți, acum, ce anume între prindere v-ar plăcea să explorați împreună. Alegeți cel puțin trei posibile întreprinderi pe care ați vrea să le explorați și notați-le. În această fază este important să țineți cont de părerile și preferințele amândurora. Odată ce ați ales (folosiți pentru alegere criteriile de la pagina următoare), completați lista și în manualele voastre. Asigurați-vă că întreprinderile selectate nu au fost alese și de alte tandemuri. Dacă este cazul, alegeți altă întreprindere din lista voastră.

Materiale: - Informațiile din schița de pe podea. - Modulul 5

Modulul 5 - Ziua 1: Găsirea unei întreprinderi pe care să o explorezi

11


Criterii pentru selectarea unei întreprinderi:

• • • • • •

Cât de accesibil este amplasată întreprinderea pentru amândoi? Ar accepta niște exploratori ca noi? Acolo se produce, se vinde, se livrează ceva etc., astfel încât noi să putem vedea, explora, descrie această activitate? Există posibilitatea ca noi să putem experimenta vreo muncă acolo? M-ar lăsa părinții mei să merg acolo? Timpul pe care îl am la dispoziție de la școală (în orele JOBS) este potrivit și pentru întreprindere?

Această explorare NU se referă la profesia visată. Veți face unele cercetări, veți lua interviuri etc. și veți pregăti o expoziție cu informațiile și materialele colectate. NU trebuie să vizitați o companie unde lucrează membrii familiei voastre (cel puțin nu părinții sau frații).

Locurile de muncă/întreprinderile pe care ați vrea să le explorați. Uitați-vă pe harta de pe podea și alegeți cel puțin trei:

Numele companiei

12

Ce produc/livrează/muncesc

Modulul 5 - Ziua 1: Găsirea unei întreprinderi pe care să o explorezi


Modulul 5 – Ziua 1 – Sarcina de lucru 4: Pregătirea aplicației pentru explorarea întreprinderii X X

Sarcină de lucru: Ați ales întreprinderea pe care o veți explora și acum veți pregăti scrisoarea de intenție și CV-urile.

X

Organizarea clasei: 60’ Lucrați în echipele nou formate.

Procedură: 1) 2) 3) 4)

Veți pregăti toate documentele necesare: fiecare își va întocmi CV-ul, iar împreună veți scrie o scrisoare de intenție. Pentru a scrie aceste documente, folosiți formularele din broșura ”Instru mente de lucru”. Hotărâți momentul pentru primul contact (personal, sau la telefon, sau prin e-mail). Apoi, trimiteți scrisoarea (sau duceți-o personal) împreună cu o scrisoare oficială din partea școlii. Dacă aveți nevoie de mai mult timp pentru pregătirea cu grijă a acestor documente, continuați împreună acasă.

Materiale: - Broșura cu Instrumente de lucru - Scrisoarea oficială din partea școlii

Modulul 5 - Ziua 1: Găsirea unei întreprinderi pe care să o explorezi

13


Întreprinderile pe care vrem să le explorăm. Lista cu preferințele noastre: Denumirea întreprinderii 1 2 3 (4)

Cine duce (trimite) scrisoarea?

Când ducem scrisoarea?

Avem nevoie de o întâlnire personală? Cu cine?

Care sunt pașii următori, în cazul unui răspuns negativ?

14

Modulul 5 - Ziua 1: Găsirea unei întreprinderi pe care să o explorezi


Modulul 5 - Ziua 2: Învățăm să fim exploratori Înțelegerea diferenței dintre vizitele active și cele pasive

Explorarea Explorarea este activitatea de căutare (sau deplasare într-un anume loc) în scopul descoperirii unor resurse sau a unor informații.


Modulul 5 – Ziua 2 – Sarcina de lucru 1: Feedback: ce am aflat de la întreprinderi

X X X 20’

Sarcină de lucru: Ați contactat întreprinderile și faceți un raport asupra rezultatului.

Organizarea clasei: În perechi.

Procedură: 1) 2) 3)

Descrie, împreună cu partenerul tău, ce a decis întreprinderea. Planificați împreună următorii pași pentru informare. Dacă este necesar, lucrați la o nouă abordare / întocmiți o scrisoare de intenție către altă întreprindere.

Materiale: - Modulul 5 - Notițele personale de la vizita de informare

18

Modulul 5 - Ziua 2: Învățăm să fim exploratori


Ce întreprinderi ați contactat? În ce fel le-ați contactat? Care au fost reacțiile? Care au fost răspunsurile? Este nevoie de informații suplimentare? Aveți nevoie de ajutor?

Modulul 5 - Ziua 2: Învățăm să fim exploratori

19


Modulul 5 – Ziua 2 – Sarcina de lucru 2: Coordonarea tuturor vizitelor

X

Sarcină de lucru: Trebuie să știți cine ce întreprindere vizitează. Coordonați-vă!

X X

Organizarea clasei:

20’

Pe peretele clasei este o listă.

Procedură: 1) 2)

Profesorul dă unuia dintre voi sarcina de a pregăti o listă cu toate întreprinderile care vor fi vizitate de elevii din clasa voastră, sau din școala voastră dacă sunt mai multe clase implicate în proiectul JOBS. Fiecare grup spune ce companii a contactat și marchează compania care și-a dat acordul.

Materiale: Hârtie de flipchart.

20

Modulul 5 - Ziua 2: Învățăm să fim exploratori


Un posibil model de listă:

COMPANIILE PE CARE LE EXPLORĂM Echipa

Întreprinderea

Când a fost contactată

Da

Nu

Modulul 5 - Ziua 2: Învățăm să fim exploratori

21


Modulul 5 – Ziua 2 – Sarcina de lucru 3: Diferența dintre explorarea activă și observarea pasivă! X

Sarcină de lucru: Să știți mai multe despre rolul vostru ca exploratori.

X X 30’

Organizarea clasei: Lucrați în echipele pe care le-ați format pentru explorare. Prezentați rezultatele.

Procedură: 1) 2) 3)

Completați lista de pe pagina următoare. Acordați suficient timp, găsiți soluții, fiți creativi! Ați putea lucra împreună cu profesorul de desen la pregătirea unei mici expoziții cu picturi sau desene. Folosiți coli suplimentare.

Materiale: - Ziare, culori, foarfece, hârtie de desen

22

Modulul 5 - Ziua 2: Învățăm să fim exploratori


Un explorator nu este un consumator pasiv care ascultă orice prezentare făcută de oricine. Un explorator vrea să știe, vrea să vadă, vrea să fie informat. Încercați să înțelegeți care sunt diferențele dintre aceste două abordări:

Observare pasivă

Explorare activă

Ce animal reprezintă cel mai bine fiecare dintre abordări? Desenați-l sau căutați o poză într-un ziar. Tăiați-o și lipiți-o aici. Numiți animalul respectiv. Găsiți cel puțin trei verbe care descriu cele două abordări. Ce culori reprezintă, după părerea voastră, cele două abordări? Gândiți-vă la un film văzut recent și numiți personajele active și pe cele pasive.

Dați o definiție scurtă, din punctul vostru de vedere.

Un explorator activ este o persoană care …..

Modulul 5 - Ziua 2: Învățăm să fim exploratori

23


Modulul 5 – Ziua 2 – Sarcina de lucru 4: Pregătirea sarcinilor de explorare

X

Sarcină de lucru: Să fiți mai bine pregătiți pentru zilele în care veți merge în întreprinderi

X X

Organizarea clasei:

40’

Lucrați în perechile formate.

Procedură: 1) 2) 3)

Veți învăța despre cele patru moduri de abordare: a) Observarea b) Comunicarea c) Colectarea d) Colaborarea Încercați să înțelegeți ce s-ar potrivi pentru întreprinderea pe care o veți explora. Folosiți tabelele de pe pagina următoare pentru a avea o imagine mai clară.

Materiale: - Modulul 5

24

Modulul 5 - Ziua 2: Învățăm să fim exploratori


Cele patru abordări, ce putem face cu ele!

Observarea schițați desenați fotografiați filmați alcătuiți liste scrieți texte descrieți gesturile mâinilor - …..

Comunicarea interviuri individuale interviuri despre anumite subiecte - …..

Colectarea produse broșuri/pliante promoționale materii prime documente despre întreprindere fapte și cifre - …..

Colaborarea sprijin ajutor imitare producere procurare - …..

Modulul 5 - Ziua 2: Învățăm să fim exploratori

25


Întrebări cheie Observarea Ce sau pe cine am putea observa? Unde anume ar putea fi în întreprindere? Care sunt limitele de timp sau dificultățile? Ce este interesant? Putem face poze sau putem filma? Comunicarea Cu cine am putea vorbi? Ce profesii au, ce fel de muncă fac? Există constrângeri la care trebuie să ne gândim? Ce ar putea fi interesant? Colectarea Ce am putea colecta și lua cu noi? Sunt doar materiale informative sau și produse, materii prime etc.? Colaborarea Gândindu-ne la întreprindere: ce am putea lucra? Pe cine să întrebăm? Ce trebuie să știm pentru a face asta? Ar putea fi periculos? În ce fel?

26

Modulul 5 - Ziua 2: Învățăm să fim exploratori

Idei


Modulul 5 - Ziua 3: Să trecem la lucruri concrete! Cunoașterea instrumentului pentru explorare: Modulul 6 Planificarea Planificarea este - procesul de organizare prin care se creează și se menține un plan; - procesul psihologic de gândire a activităților necesare pentru a atinge scopul dorit.


Modulul 5 – Ziua 3 – Sarcina de lucru 1:

Principalele informații din Modulul 6

X X X 45’

Sarcină de lucru: Să explici partenerului tău cinci aspecte importante ale modulului 6

Organizarea clasei: Întâi citește modulul 6 individual, apoi discută cu partenerul tău.

Procedură: 1) Citește modulul 6 (aprox. 20 minute) 2) Alege cinci lucruri importante și scrie-le pe listă. 3) Citiți-vă unul altuia punctele importante și găsiți o versiune comună: Care sunt cele cinci puncte importante ale noastre, din modulul 6?

Materiale: - Modulul 6

30

Modulul 5 - Ziua 3: Să trecem la lucruri concrete!


Modulul 6: Explorarea unui loc de muncă – ce este important pentru mine? Dar pentru noi? Întâi citește broșura singur, apoi discută cu partenerul tău.

1) Muncă individuală Ce este important pentru mine în modulul 6 Pagina

Scurt comentariu

2) Muncă în tandem Ce este important pentru noi în modulul 6 Pagina

Scurt comentariu

Modulul 5 - Ziua 3: Să trecem la lucruri concrete!

31


Modulul 5 – Ziua 3 – Sarcina de lucru 2: Alcătuirea planului vizitei

X X X (20’)

Sarcină de lucru: Să pregătiți un prim plan pentru vizitele voastre și să-l prezentați celorlalți colegi din clasă.

Organizarea clasei:

40’ Începeți să lucrați în tandem. Asigurați-vă ca aranjamentul clasei se potrivește cu ceea ce aveți de făcut. Pentru prezentarea în fața clasei, profesorul va decide aranjamentul clasei.

Procedură: 1) 2) 3) 4)

Întâi faceți un brainstorming folosind lista de pe pagina următoare. Pentru asta, ar trebui să știți câte ceva despre întreprinderile pe care le veți explora. Începeți să împărțiți între voi lucrurile pe care v-ar plăcea să le faceți în zilele 1-4. Țineți minte: acesta este un prim plan, îl puteți încă schimba. Prezentați planul vostru în fața colegilor. Ascultați cu atenție comentariile lor! Vă pot furniza idei pe care voi nu le-ați avut! Asigurați-vă că ați înțeles totul, dacă nu, căutați informații suplimentare, întrebați profesorul.

Materiale: - Modulul 5

32

Modulul 5 - Ziua 3: Să trecem la lucruri concrete!


Primul plan de vizitare

Acum începeți să vă planificați vizita. Este un lucru foarte important. Nu va fi suficient să vă plimbați și să va uitați în jur. Trebuie să aveți un plan pe care să-l îndepliniți în fiecare zi de vizită. a) Ce doriți să vedeți, să urmăriți, să cercetați? b) Cu cine doriți să vorbiți, cui vreți să-i luați un interviu? c) Ce ați putea să colectați? Ce obiecte, ce materiale informative? d) Ce puteți face singuri? Unde ați putea să ajutați? Lista de mai jos vă va ajuta să vă gândiți la posibilele voastre sarcini. Tabelul se referă atât la companie în general, cât și la profesii din cadrul companiei. Folosiți și modulul 6!

Sarcina Activitatea 1 2 3 4 5 6 7 8 Observare Desenați Documentare Documentare Strategia de Condițiile de Semne speci- Clasificarea Alcătuiți un planul privind foto (video) marketing muncă fice (atențio- clienților colaj folosind întreprinderii utilitatea nare, ghidare, după gen și fotografii din echipamenavertizare vârstă întreprindere. tului etc.) Comunicare Ce instruire Care sunt este necesară satisfacțiile materiale

Avantaje/ Sarcini dezavantaje specifice

Colectare

Fotografii cu Toate materialele colectate vor fi utilizate pentru a realiza Colectarea (și produsele/ postere, rapoarte zilnice, o expoziție descrierea) serviciile activităților furnizate

Materiale Descrierea promoționale tuturor produselor pe care le vedeți

Colaborare Implicați-vă într-o activitate din cadrul întreprinderii (dacă vi se permite)

Întrebați angajații cu ce le puteți fi de ajutor

Strategia de Strategia de management marketing (structura)

Întrebați Tot ceea ce faceți trebuie făcut cu grijă și foarte politicos. clienții dacă îi puteți ajuta cu ceva

Modulul 5 - Ziua 3: Să trecem la lucruri concrete!

33


Primul nostru plan de vizitare!

ĂŽntreprinderea/compania Ziua 1 Data:

Ziua 2 Data:

Ziua 3 Data:

Ziua 4 Data:

34

Modulul 5 - Ziua 3: Să trecem la lucruri concrete!


Modulul 5 – Ziua 3 – Sarcina de lucru 3: Detalierea planului pe zile

X

Sarcină de lucru: Acum detaliați fiecare zi

X X 40’

Organizarea clasei: Lucrați în perechi. Ar trebui să stați la mese de patru, astfel încât să primiți ajutor de la altă echipă, dacă este nevoie. Dacă este necesar, vizitați alte echipe, împărtășiți-le ideile voastre și culegeți idei noi de la ceilalți.

Procedură: 1) 2) 3)

Cu notițele de la ultima sarcină de lucru și cu feedback-ul de la colegii voștri, detaliați acum planul vostru pentru fiecare zi. Poate veți avea timp pentru două, trei sau chiar patru sarcini în fiecare dintre zilele în care vizitați întreprinderea. Treceți prin toate cele patru moduri de abordare (observare, comunicare, colectare, cooperare).

Modulul 5 - Ziua 3: Să trecem la lucruri concrete!

35


Vizita 1 (Ziua 1)

Sarcina de lucru Ce trebuie să pregătim, ce trebuie să luăm (ce vom face) cu noi, cu cine trebuie să vorbim în prealabil

36

Modulul 5 - Ziua 3: Să trecem la lucruri concrete!

Cam cât timp ne-ar lua îndeplinirea sarcinii


Vizita 2 (Ziua 2)

Sarcina de lucru Ce trebuie să pregătim, ce trebuie să luăm (ce vom face) cu noi, cu cine trebuie să vorbim în prealabil

Cam cât timp ne-ar lua îndeplinirea sarcinii

Modulul 5 - Ziua 3: Să trecem la lucruri concrete!

37


Vizita 3 (Ziua 3)

Sarcina de lucru Ce trebuie să pregătim, ce trebuie să luăm (ce vom face) cu noi, cu cine trebuie să vorbim în prealabil

38

Modulul 5 - Ziua 3: Să trecem la lucruri concrete!

Cam cât timp ne-ar lua îndeplinirea sarcinii


Vizita 4 (Ziua 4)

Sarcina de lucru Ce trebuie să pregătim, ce trebuie să luăm (ce vom face) cu noi, cu cine trebuie să vorbim în prealabil

Cam cât timp ne-ar lua îndeplinirea sarcinii

Modulul 5 - Ziua 3: Să trecem la lucruri concrete!

39


Modulul 5 – Ziua 3 – Sarcina de lucru pentru acasă: Întrebări la care trebuie să răspundem X X

Sarcină de 40’pentru lucru acasă

Sarcină de lucru: Să obțineți mai multe informații de la și despre întreprindere, dacă aveți nevoie.

Organizarea clasei: Această sarcină de lucru va fi terminată până săptămâna viitoare.

Procedură: 1) 2)

Descoperiți împreună cu profesorii voștri ce elemente din planificarea voastră au nevoie de informații mai detaliate. Discutați în perechi împreună cu profesorul cum să obțineți aceste informații, astfel încât săptămâna viitoare să puteți finaliza planul pentru cele patru zile de vizitare care vor urma!

Materiale: - Modulele 5 și 6 - Notițele voastre

40

Modulul 5 - Ziua 3: Să trecem la lucruri concrete!


Ce mai trebuie să aflăm!

Modulul 5 - Ziua 3: Să trecem la lucruri concrete!

41


Modulul 5 - Ziua 4: Ultima șansă! Perechile se asigură că știu ce au de făcut și au tot ce le trebuie pentru luna următoare!

Tandem Un tandem este o bicicletă cu două șei, două seturi de pedale și două roți; a lucra în tandem înseamnă să lucrezi în pereche pentru atingerea aceluiași obiectiv.


Modulul 5 – Ziua 4 – Sarcina de lucru 1: Parcurgerea tuturor celor patru zile

X

Sarcină de lucru: Completați pregătirea celor patru zile în modulul de explorare 6!

X X

Organizarea clasei:

45’

În perechi, băncile vor fi spațiul de prezentare pentru sarcina de lucru 2.

Procedură: 1) 2) 3.

Astăzi este ultima șansă să vă pregătiți împreună cu profesorul/profesorii pentru luna care urmează. Folosiți-o! Parcurgeți încă o dată planificarea făcută pentru cele patru zile, corectați unde este cazul și scrieți-o apoi în modulul 6. Întrebați, împărtășiți, comentați: toți vă sprijină, voi îi sprijiniți pe toți!

Materiale: - Modulul 5 - Modulul 6

44

Modulul 5 - Ziua 4: Ultima șansă!


Modulul 5 – Ziua 4 – Sarcina de lucru 2: Prezentarea pregătirilor voastre

X X

Sarcină de lucru: Să prezentați colegilor voștri, în tandem, pregătirile pentru cele patru zile de vizită.

X

Organizarea clasei: 45’ Toate echipele sunt gata cu toate materialele și formularele de planificare puse pe bancă pentru a le arăta colegilor și profesorului/profesorilor.

Procedură:

- Acum toți sunteți pregătiți pentru luna următoare. Prezentați planifi carea făcută în fața altor perechi și a profesorului. - Clasa este ca o piață. Vă plimbați de la unii la alții, explicați, învățați încă o dată.

Materiale: - Modulele 5 și 6 - camera foto, reportofoane, materiale de desen etc.

Modulul 5 - Ziua 4: Ultima șansă!

45


Modulul 5 – Ziua 4 – Evaluarea modulului 5: “Gata de acțiune!”

X X X 30’

Sarcină de lucru: Să conștientizezi ceea ce ai lucrat în ultima lună.

Organizarea clasei: În prima parte stați așezați în băncile voastre. În a doua parte, toata clasa stă așezată în cerc.

Procedură: Parcurgeți întrebările ajutătoare. Ca să răspundeți la ele, recitiți ce ați scris în manual și toate notițele voastre.

Materiale: - Manualul - Notițele din caiete și manual - Alte materiale scrise

46

Modulul 5 - Ziua 4: Ultima șansă!


Întrebări ajutătoare pentru evaluarea modulului 5

1) 2) 3) 4) 5) 6) 7)

Ce ai învățat despre tine însuți/însăți? Ce ai învățat despre metodele de lucru? Ce a devenit important pentru tine? Ce te-a surprins? Care sunt lucrurile care te-au făcut să fii mulțumit de tine? Ce ai îmbunătăți data viitoare? Citește încă o dată comentariile tale de la modulele 1, 2, 3, și 4. Parcurge și comentariile profesorilor.

Comentariul meu:

Feedback din partea profesorului:

Data, semnătura profesorului: Am citit și am înțeles comentariile profesorilor. Data, semnătura mea:

Modulul 5 - Ziua 4: Ultima șansă!

47


48


49


50

Jobs manual 5  
Jobs manual 5  

Jobs manual 5 for students

Advertisement