Page 1

Avantguardes artĂ­stiques 1a meitat s.XX Gabriela Ioanca

S3A


2


Avantguardes artístiques 1a meitat s.XX

Q üestionari

3


1. En quins moviments d ´avantguarda tenen influència l´art primitiu d´Africa i Oceanía? En el Cubisme, l´Expressionisme i el Fauvisme. 2. Quins moviment està interessat per la imatges oniriques ? El Surrealisme 3. Quin artista considerava que la més important en l´art no és l´ habilitat de l´artista, la seva intervenció manual, sino que és la idea? Duchamp 4. Què és un “ready-made”? Un objecte quotidian que l´artista converteix en obre d `art en donar-li un nou significat . 5. En que consisteix la ‘’Font ‘’ de Duchamp ? En un urinari. 6. Per què Duchamp és considera l´artista més radical de l´art modern? Perquè opina que l´art es localiza en la idea de l´ artista i no pas en l´objecte que ell crea. 7. Quin moviment diu que és més bell un cotxe de competició que una escultura clásica? El futurisme 8. Quin moviment pretén representar els objecte des de diferents punts de vista al mateix temps ? El Cubisme 9. Quin moviment d´avantguarda s´interessa per l´automatisme? L´Expressionisme 10. En què consisteix l´ automatisme ? A expressar sense que hi intervengui la raó 11. Per què el Dadaisme es considera el moviment més radical? Perquè està en contra de l´art i vol protestar i escandalizar 12.Quin fet polític i social van viure en directe els dadaistes? La Primera Guerra Mundial. 13. Quin era el lloc de reunió més famós dels daistes? El cabaret Voltaire de Zurcí. 14. Què és un collage? Una obra en què hi ha papers engaxats. 15. Amb quin moviment relaciones els collages? Amb el Cubisme 16.Amb quin moviment té relacó amb la paraula ‘’fera’’ ? El Fauvisme. 17.Amb quin moviment relaciones els ‘’ready-mades’’ ? Amb el Dadaisme. 18. Què és un cal·ligrama? Un poema en què les paraules prenen la forma d´allo de què prenen la forma d´allò de què parlen. 19. Quin nom té la tècnica que consisteix a escriure sense pensar en el que s’ escriu ? Automatisme 20. Quina d´ aquestes paraules té relació amb el concepte ‘’oníric’’?

4


Avantguardes artístiques 1a meitat s.XX

Somni. 21. Qui va pintar ‘’Les senyoretes del carrer d´Avinyó’’? Picasso 22. Qui va pintar ‘’Impressió, sortida de sol’’ ? Monet. 23. Qui va pintar ‘’El crit’’ ? Munch. 24. Quin estil és més dramàtic, l’ Expressionisme o el fauvisme ? l’ Expressionisme. 25. Quin d`aquest moviment té un estil més primitiu,c innocent, alegre i colorista ? El fauvisme 26. Quin és el tema principal del Futurisme ? La velocitat i el moviment de la vida moderna. 27.Quins són els representants principals del Futurisme? Humberto Boccioní, Giacomo Balla i Gino Severini. 28. Quina és la característica principal del Cubisme? La representació dels objectes des de diferents punts de vista. 29. Quins són els representants principals del Cubisme ? Pablo Picasso, Georges Braques i Juan Gris. 30. Quina és la preocupació principal de l´Expressionisme? Representar l’ ànima i els sentiments humans amb un estil espontani, primitiu i directe. 31. Quins d´aquests artistes formen part del moviment expressionista ? Ernst Ludwing Kirchner, Otto Dix i George Grosz. 32. Quina d’ aquestes frases referents als fauvists és certa? Pinten amb un estil primitiu, directe I innocent I el color és el protagonista principal de les seves obres. 33. Quins d’ aquests artistes formen part del moviment fauvista ? Henri Matisse, André Dérain i Raoul Dufy. 34.Quina d´aquestes frases referents als dadaistes és certa ? Estan a favor de l´antiart, l´antiliteratura i l´anticultura. Volen escandalitzar i provocar. 35. Quins d´aquests artistessón representants de Dadaisme ? Raoul Haussman, Marcel Duchamp i Kurt Schwitters. 36. Quines són les caracteristiques generals de Surrealisme? El trencament del control de la raó i la moral utilitzant l´automatisme i les images oníriques. 37. Quins d´aquestes artistes són representants del Surrealisme? René Magritte, Savador Dalí i Joan Miró.

5


I matges

6


Avantguardes artĂ­stiques 1a meitat s.XX

7


F UTURISME El tema principal del Futurisme és la velocitat i el moviment de la vida moderna. Els representants principals del Futurisme són Humberto Boccioní, Giacomo Balla i Gino Severini.

Dinamisme d´un ciclista (1913), d´ Humberto Boccioni

Dinamisme d´un gos (1912), de Giacomo Balla Dinamisme d´un gos amb una corda (1912), d´Umberto Boccioni

8


Avantguardes artístiques 1a meitat s.XX

Dinamisme de l´institut (2013), de Gabriela Ioanca Dinamisme de l´Institut 2 (2013), de Gabriela Ioanca

Dinamisme de l´institut (2013), de Gabriela Ioanca

Dinamisme de l´institut (2013), de Gabriela Ioanca

9


CUBISME La característica principal del Cubisme és representació dels objectes des de diferents punts de vista. Els representants principals del Cubisme són Pablo Picasso, Georges Braques i Juan Gris

Guitarra (1910), de Pablo Picasso

Retrat d´Ambroise Vollard (1910), de Pablo Picasso

Guitarra (1913), de Pablo Picasso

Ampolla,diari,pipa i got (1913), de Georges Baraque

10


Avantguardes artĂ­stiques 1a meitat s.XX

Vista des del pati del insititut(2014), Gabriela Ioanca

11


EXPRESSIONISME La preocupació principal de l´Expressionisme és representar l’ ànima i els sentiments humans amb un estil espontani, primitiu i directe. Aquests artistes formen part del moviment expressionista Ernst Ludwing Kirchner, Otto Dix i George Grosz.

(1922), de George Grosz Un grup d´artistes (1927), d´ Ernst Ludwing Kirchner

Retrat de Franzi (1908), Ernst Ludwing Kirchner Autoretrat amb vestit de clown (1921), de Max Beckmann

12


Avantguardes artĂ­stiques 1a meitat s.XX

Hucai (2014), de Gabriela Ioanca

Hucai (2014), de Gabriela Ioanca

Hucai (2014), de Gabriela Ioanca

13


FAUVISME Els fauvistes pinten amb un estil primitiu, directe i innocent i el color és el protagonista principal de les seves obres. Els artistes mès importants del moviment fauvista són Henri Matisse, André Dérain i Raoul Dufy.

Retrat de la ratlla verda (1905), Henri Matisse

Banyistes (1908), Raoul Dufy

El Tamesi (1906) André Dérain

14


Avantguardes artĂ­stiques 1a meitat s.XX

Institut Fauvista (2014), Gabriela Ioanca

15


DADAISME Els dadaistes estan a favor de l’antiart, l´antiliteratura i l´anticultura. Volen escandalitzar i provocar. Artistes representants del Dadaisme són Raoul Haussman, Marcel Duchamp i Kurt Schwitters

Dada Siegt(1920), de Raoul Haussmann Violi d' Ingres (1924) Man Ray

L´esperit del nostre temps (1919), de Raoul Haussmann

Font (1917), de Marcel Duchamp

16


Avantguardes artĂ­stiques 1a meitat s.XX

Nini (2014), de Gabriela Ioanca

Cancon (2014), de Gabriela Ioanca

17


SURREALISME Les caracteristiques generals de surrealisme són el trencament del control de la raó i la moral utilitzant l´automatisme i les images oníriques. Artistes representants del Surrealisme són René Magritte, Savador Dalí i Joan Miró.

El primer dia (1943), de René Magritte

Interior Holandès (1928), de Joan Miró

Construcció tova amb mongetes bullides Els amants (1928), de René Magritte :Premonició de la guerra civil(1936), de Salvador Dalí

18


Avantguardes art铆stiques 1a meitat s.XX

Ojos de Luz (2014), de Gabriela Ioanca

Visitantpluranera (2014), de Gabriela Ioanca

El visitant plor贸s (2014), de Gabriela Ioanca

19


20

Avanguardes artístiques 1a meitat s.XX  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you