Page 1

2011

BEER ολόγιο


Λεξικό της Μπύρας Οι μπύρες χωρίζονται σε 3 κατηγορίες ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής τους. 1. Οι Αφροζύμωτες μπύρες οφείλουν το όνομά τους στο γεγονός ότι καθώς προχωρά η ζύμωση, η μαγιά αναδύεται στην επιφάνεια του ζυθογλεύκους και απομακρύνεται με συλλογή της από την επιφάνεια, προτού ολοκληρωθεί η ζύμωση. Οι μπύρες αφροζύμης ή "αφροζύμωτες" ζυμώνονται για 2-5 ημέρες σε θερμοκρασίες 15-20 βαθμών Κελσίου, γι' αυτό η διαδικασία αναφέρεται ως "μέθοδος υψηλής θερμοκρασίας. Αφροζύμωτες μπλυρες είναι οι : Ale, Stout, Porter, Weissbier, Trappiste. 2. Οι Βυθοζύμωτες μπύρες έχουν την τάση να σχηματίζουν συσσωματώματα και να κατακάθονται στον πάτο του δοχείου. Οι ευνοϊκότερες θερμοκρασίες για τις βυθοζύμες είναι οι 6-9 βαθμοί (μέθοδος χαμηλής θερμοκρασίας), και η ζύμωση διαρκεί 8-10 ημέρες. Βυθοζύμωτες μπύρες είναι οι : Lager, Wiener, Muenchner, Bock. 3.

Υπάρχουν και μερικές μπύρες που παράγονται με φυσική ζύμωση, δηλ. ζυμώνονται σε ανοιχτά δοχεία με ζυμομύκητες του περιβάλλοντος, χωρίς προσθήκη μαγιάς. Οι μπύρες αυτές έχουν γενικά τους χαρακτήρες των αφροζύμωτων - άλλωστε μέχρι και πριν λίγους αιώνες σχεδόν όλες οι μπύρες, καθώς ζυμωνώταν με φυσική ζύμωση σε υψηλές θερμοκρασίες, ήταν αφροζύμωτες.Μπύρες φυσικής ζύμωσης είναι οι : Lampic, Gueuze, Faro.


A Abbey,Abbaye : Zυθοποιούνται όπως οι Trappiste,αλλά δεν παράγονται σε κάποιο από τα 6 μοναστήρια με ονομασία προέλευσης. Ale : Αγγλική ονομασία για τις αφροζύμωτες μπύρες. Κυκλοφορούν Ale σε διαφορές γεύσεις. Αναφέρουμε τους τύπους Bitter, Pale Ale, Golden Ale, Mild, Old Ale, Barley Wine. Altbier : Γερμανική σκουρόχρωμη αφροζύμωτη μπύρα. Είναι από τις πιο κοινές ποικιλίες. Η «Παλιά» κατάγεται από το Ντίσελντορφ με, καφέ-χάλκινο χρώμα, ήπιους φρουτώδεις τόνους και ελαφριά πικρή επίγευση. Ενώ ζυμώνεται με αφροζύμες, στη συνέχεια υφίσταται μεταζύμωση σε χαμηλή μετα ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία όπως οι Lager. Αλκοόλ 4,5-6%.ή θερμοκρασία . Σερβίρεται με διάφορα φαγητά και κυρίως με δυνατά τυριά, ψητά κρέατα και ψάρια. Αmber Ale : Ale με κεχριμπαρένια χροιά, που μοιάζει με την Altbier.

B Barley Wine : Σημαίνει κατα λέξη κρίθινος οίνος. Δυνατή αφροζύμωτη μπύρα τύπου Ale. Έχει συνήθως μπρούτζινο έως σκούρο καφέ χρώμα, έντονη γεύση βύνης και 7-11% αλκοόλ. Βerliner Weisse : Βερολινέζικος τύπος Weizen με μικρή ωστόσο περιεκτικότητα σίτου. Αφροζύμωτη, κάπως θολή και με ελαφρά ξινή γεύση. Η προέλευση της Berliner Weisse είναι προφανής. Η γεύση όμως αναπάντεχη. Με μικρό αλκοολικό βαθμό, είναι δροσερή και, όχι άδικα, αποκαλείται η σαμπάνια της Γερμανικής μπύρας. Το χαρακτηριστικό της είναι ο πλούσιος κρεμώδης αφρός που διαλύεται γρήγορα ενώ στις γερμανικές μπυραρίες σερβίρεται με ένα κόκκινο μούρο ή σιρόπι για να εξισορροπηθεί η ελαφριά ξινή γεύση. Σερβίρεται με ψητά κόκκινα κρέατα και κυνήγι. Bock : Δυνατή βυθοζύμωτη μπύρα Κυκλοφορεί σε διάφορες εκοδοχές ανοικτού ή σκούρου χρώματος, ενίοται με ονομασίες Μaibock, Festbock κ.α. Ακόμα και το όνομα της Bock είναι κατατοπιστικό για το ποιόν αυτής της μπύρας. Πλούσιο σώμα, έντονα αφρώδης, σκούρο χρώμα με πολύ βύνη, και λίγους λυκίσκους. Επομένως είναι ελάχιστα πικρή ενώ έχει και υψηλό αλκοολικό βαθμό με πάνω από 5,7% αλκοόλ . Σερβίρεται με τα πάντα. Ακόμα και γλυκά ή επιδόρπια. Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή είναι η Eisbock που ψύχεται μέχρι να σχηματιστούν κρύσταλλοι. Αυτοί οι κρύσταλλοι νερού στη συνέχεια αφαιρούνται για να μείνει στο ποτήρι μια πολύ δυνατή μπύρα και συμπυκνωμένη γεύση. Brown Ale : Τύπος σκουροχρωμης αφροζύμωτης Αle. Έχει έντονη γεύση βύνης και 4-6% αλκοόλ.


C Chili – Beer : Μπύρα συνήθως τύπου Lager στην οποία έχει προστεθεί καυτερή πιπεριά τσίλι κατά την ωρίμανση. Είναι αρκετά καυτερή. Cream Ale : Αμερικανικός χαρακτηρισμός για ανοιχτόχρωμες, ελαφριές και απαλές στη γεύση Ale. Αλκοόλ συνήθως 4-6%. Cream Stout : Aλλο όνομα για τις Sweet Stout.

D Double : Βελγικός τύπος αφροζύμωτης μπύρας. Ο χαρακτηρισμός μπορεί να συνοδεύσει τις ονομασίες Trappiste ή Abbaye. Οφείλει το όνομά της στο ότι υφίσταται διπλή ζύμωση. Αλκοόλ 7-10%. Dry Stout : Ο πιο διαδεδομένος τύπος Stout. Έχουν μαύρο χρώμα, γεμάτη ξηρή γεύση καβουρντισμένης βύνης, 'εντονο άρωμα και κρεμώδη αφρό. Παρασκεύαζονται κυρίως στην Ιρλανδία. Περιεκτικότητα σε αλκοόλ 3-5,5%. Dunkel : Αόριστος γερμανικός χαρακτηρισμός για σκοτεινόχρωμες μπύρες. Κοινό γνώρισμα εκτός του χρώματος η έντονη γεύση βύνης, αποτέλεσμα της έντονης και παρατεταμένης φρύξης κατά την βυνοποίηση. Duvel : Ιδιαίτερος τύπος δυνατής αφροζύμωσης μπύρας με τριπλή ζύμωση. Αρχικά μόνο σκουρόχρωμη, από το 1970 και σε ανοικτόχρωμη βερσιόν. Doppelbock : Ειδικός, σκουρόχρωμος, πολύ δυνατός τύπος Bock. Περιεκτικότητα σε αλκοόλ 7,5-14%. Η υψηλή περιεκτικότητα σε οινόπνευμα οφείλεται σε ζυθογλεύκος με άνω των 18% σάκχαρα. Παρασκεύαστηκε πρώτη φορά από Φραγκισκανούς καλόγερους. Dortmunder : Δυνατή, με καλή ισορροπία μεταξύ λυκίσκων και βύνης και μια ελαφριά γλυκιά επίγευση, η Dortmunder είναι το καμάρι της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Εχει αφράτη γεύση, ελαφρύ προς μέτριο σώμα και χρώμα μεταξύ ξανθου και χρυσού. Σερβίρεται με ελαφρύτερα φαγητά όπως κοτόπουλα, σαλάτες, ήπια τυριά και θαλασσινά.

Ε Εisbock : Ειδικός, ακόμη πιο δυνατός τύπος Doppelbock που παράγεται με δυνατή ψύξη και πάγωμα μέρους της μπύρας. Έχει κεχριμπαρένιο έως μαύρο χρώμα, γεμάτη γεύση και 10-14,5% αλκοόλ.


Export : Τύπος Lager . Ξανθή, βυθοζύμωτη μπύρα, με βαρύτερη, πιο βυνώδη, αλλά λιγότερη ‘’ξηρή’’ γεύση από την Pils. Πήρε το ονομά της από το γεγονός ότι βράζεται εντονότερα, ούτως ώστε να συντηρείται περισσότερο.

F Fruit - beer/Fruchtbier : Μπύρα που παρασκευάζεται με προσθήκη φρούτων κατά τον βρασμό του ζυθογλεύκους. Μπορεί να είναι αφροζύμωτη, ανοικτόχρωμη ή μαύρη. Οι μπύρες αυτές δεν είναι γλυκές, διατηρούν όμως χαρακτηριστικό άρωμα. Δεν πρέπει να συγχέονται με τα ποτά που προέρχονται από πρόσμιξη χυμού φρούτων σε έτοιμη, ζυμωμένη μπύρα.

G Gueuze : Mίγμα από παλαιές και φρέκες Lambic. Οι μπύρες αυτές υφίστανται μεταζύμωση στη φιάλη, γι' αυτό και έχουν αρκετό ανθρακικό, αντίθετα με τις περισσότερες Lambic. Έχουν κατά κανόνα "καπνιστό" άρωμα και όξινη γεύση. Gold : Άλλος, συχνά χρησιμοποιούμενος χαρακτηρισμός για τις Export. Η λέξη προέρχεται από το χρώμα που έχουν συνήθως οι μπύρες αυτές. Golden Ale : Αφροζύμωτος τύπος Ale με αχυρένιο έως χρυσό χρώμα, απαλή γεύση και 3,5-5% αλκοόλ. Παρασκεύαζεται κυρίως στην Αμερική.

H Hefeweizen (ή Hefeweissbier ή και απλά Hefe) : O πλέον αγαπητός τύπος Weizen στη Βαυαρία. Κατά λέξη σημαίνει "ζυμοσιταρένια". Σιταρένια, αφροζύμωτη μπύρα με παρουσία μαγιάς και μεταζύμωση στη φιάλη. Αναφέρεται και ως Weizen "φυσικής θολότητας". Ανάλογα με τον τρόπο παραγωγής ποκίλλει ελαφρά το άρωμα και η γεύση, που γενικά έχει ελάχιστη πικράδα και ρέπει μάλλον προς το γλυκόξινο. Συνήθως έχει χρώμα κεχριμπαρένιο. Υπάρχει όμως και η σκουρόχρωμη Dunkles Weizen, που έχει πιο βυνώδη γεύση. Αλκοόλ 4,5-5,5%. Hell(es) ή Muenchner Hell(es) : Νοτιογερμανικός τύπος Export, του οποίου η ιστορία ξεκινά από το Μόναχο. Έχει χρώμα αχυρένιο έως χρυσό, έντονη βυνώδη γεύση και σχεδόν απόντες χαρακτήρες.

Ι Ιmperial Stout : Ονομασία για πολύ δυνατές Porter, που ενίοται αναφέρονται για ευνόητους λόγους και ως Winter Warner.


Irish Ale : Αφροζύμωτος ιρλανδικός τύπο. Απαλή γεύση με έντονο χαρακτήρα βύνης και τυπικό "φρουτώδες" άρωμα των Ale. Συνήθως κοκκινωπής απόχρωσης.

Κ Κellerbier : Κατά λέξη "μπύρα του κελαριού" στα γερμανικά. Μπύρες θολές αφιλτράριστες, με έντονη γεύση λυκίσκου και σχεδόν καθόλου ανθρακικό. Klosterbier : Ονομασία που σύμφωνα με το γερμανικό νόμο επιτρέπεταιν να φέρουν μπύρες που παράγονται στα μοναστήρια - όχι δηλαδή οι "μοναστηριακές" ιδιωτικών ζυθοποιείων που εξασφαλίζουν την άδεια κάποιας μονής, όπως π.χ. αρκετές από τις Abbaye. Koelsch : Δημοφιλής στη Γερμανία μπύρα. Ζυμώνεται σε υψηλές θερμοκρασίες με αφροζύμες, αλλά υφίσταται μεταζύμωση - ωρίμανση σε χαμηλές θερμοκρασίες 0-4 βαθμών όπως οι βυθοζύμωτες τύπου Lager. Έτσι έχει το ξανθό χρώμα και τη διαύγεια των Pils, αλλά και το φρουτώδες άρωμα των Ale. Αλκοόλ 4-5%. Krιstallweisen : Διαυγής χωρίς άρωμα Weizen, σιταρένια και αφροζύμωτη. Αντίθετα με την Hefeweizen, η Kristal φιλτράρεται ή φυγοκεντρείται. Επίσης δεν προστίθεται μαγιά στη φιάλη. Έτσι έχει πιο απαλή, λεία γεύση, χωρίς όμως το χαρακτηριστικό "φρουτώδες" άρωμα των Hefeweizen. Οινόπνευμα 4,5-5,5%.

L Lager : Υπό την ευρεία έννοια Lager μπορεί να ονομαστεί κάθε βυθοζύμωτη μπύρα. Ο ορισμός αυτός περιλαμβάνει και τις Pils, Bock, Export κ.τ.λ. Η λέξη Lager σημαίνε "αποθήκη" και αναφέρεται στα υπόγεια, παγωμένα κελλάρια όπου γινόταν η ζύμωση "χαμηλής θερμοκρασίας" και κυρίως η μακρόχρονη ωρίμανση της μπύρας σε συνθήκες ψύχους. Lager υπό την στενότερη αυτή έννοια είναι οι περισσότερες ευρείας κατανάλωσης μπύρες. Lambic : Βελγική σιταρένια μπύρα παραγόμενη με φυσική ζύμωση, χωρίς δηλαδή προσθήκης μαγιάς στο ζυθογλεύκος. Οι Lambic γενικά έχουν ξηρή όξινη γεύση και καθόλου ανθρακικό. Leichtbier/Light Beer : Μπύρες που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, συνληθως περίπου τη μισή. Παρασκευάζονται είτε με τεχνητή αφαίρεση του οινοπνεύματος, είτε με ζύμωση ζυθογλεύκους μικρότερης περιεκτικότητας σε σάκχαρα.


Μ Μaerzen : Τύπος Lager με έντονη γεύση βύνης, αλλά και αντιληπτή πικράδα λυκίσκου, συγγενής με τις Export και ιδίως με τις Weiner. Έχει χρώμα κεχριμπαρένιο εως χάλκινο και οινόπνευμα 4,5-6,5%. Mild : Aγγλικός αφροζύμωτος τύπος Ale. Μπορεί να έχει έντονη, αλλά όχι και πικρή γεύση. Το χρώμα μπορεί να είναι σκούρο ή ανοικτό. Μέτρια περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Muencher/Munich : Μοναχικέζικος τύπος Lager με σκούρο καφέ χρώμα. Έχει έντονη γεύση και άρωμα καβουρντισμένης βύνης, που θυμίζει κάπως ψωμί. Αλκοόλ 5-5,5%. Munich Dunkel : Άλλη μια «μελαμψή καλλονή», αυτή τη φορά από τη Βαυαρία, η Munich Dunkel φημίζεται για το μέτριο σώμα και το μέτριο αλκοολικό βαθμό. Γενικά έχει γεύση ψημένης σοκολάτας, κατι που σημαίνει ότι είναι πλούσια σε βύνη και η μέτρια πικρή της γεύση οφείλεται στο μέτριο περιεχόμενο σε λυκίσκους. Το χρώμα ποικίλει από σκούρο κεχριμπάρι σε σκούρο καφέ. Σερβίρεται με την κλασσική Βαυαρική κουζίνα. Λουκάνικα, κυνήγι και δυνατά τυριά.

Ο Οktoberfestbier : Η κυριότερη μπύρα Οktoberfest του Μονάχου, τύπου Maerzen. Λέγεται και Wies'n Old Ale: Αγγλικός αφροζύμωτος τύπος μπύρας Ale. Έχει απαλή, ελαφρά γεύση, οφειλόμενη στο γεγονός ότι η ζύμωση δεν ολοκληρώνεται, ούτως ώστε να παραμένει στη μπύρα ένα σημαντικό τμήμα των σακχάρων του ζυθογλεύκους. Είναι ωστόσο κανονική έως και δυνατούτσικη όσον αφορά την περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Κατά κανόνα σκουρόχρωμη.

P Pale Ale : Αφροζύμωτη Ale, παρόμοια με tτη Bitter στην πικράδα του λυκίσκου και τον"μπρούσκο" χαρακτήρα, αλλά εμφιαλωμένη και μάλιστα με ωρίμανση εντός της φιάλης. Είναι επίσης λίγο πιο δυνατή (4,5 - 5,5% αλκοόλ) και γενικά καλύτερης ποιότητας. Παρασκεύαζεται από ειδική "βύνη Pale Ale" που δίνει ένα χρώμα λιγότερο χλωμό από αυτό που υπονοεί το όνομα, κεχριμπαρένιο έως χάλκινο. Pilsator : Ιδιαίτερος τύπος Lager, κάτι ανάμεσα σε Pils και Export. Παρά την χαρακτηριστική κατάληξη "-ator" δεν έχει καμμία σχέση με τις Doppelbock. Το είδος απειλείται με εξαφάνιση.


Pilsner : Τύπος ξανθής βυθοζύμωτης Lager με πολύ λυκίσκο, στον οποίο οφείλει την πικράδα και τον "ξηρό" χαρακτήρα. Είναι η κύρια κατηγορία των Lager & αντιπροσωπεύει περίπου το 80% της παγκόσμιας παραγωγής. Έχουν αλκοόλ από 4% μέχρι 5,7%. Σήμερα υπάρχουν και μερικές μαύρες Pils. Pils : Συνήθως τη μπερδεύουμε με τις τσέχικες pilsner αλλά είναι αρκετά διαφορετικές μπύρες. Η γερμανική pils έχει περισσότερους λυκίσκους και λιγότερη βύνη. Είναι μια απλή μπύρα με μέτρια σώμα, σχετικά φρουτώδη και αφράτη γεύση. Σερβίρεται με γλυκά, σαλάτες αλλά και ελαφριά κρέατικά. Porter : Σκουρόχρωμος, αφροζύμωτος τύπος του αγγλοσαξωνικού χώρου, με αρχική καταγωγή το Λονδίνο. Αρχικά δεν διέφερε από τις Stout, σήμερα όμως έχει πιο απαλή γεύση.Έχει χρώμα καφέ με κοκκινωπές ανταύγειες και 4,5-6% αλκοόλ.

R Radler : Έτσι ονομάζεται στη Νότιο Γερμανία το -συχνά εμφιαλωμένο- μείγμα μπύρας Export και λεμονάδας. Ευτυχώς που δεν το πίνουν οι λάτρεις της μπύρας αλλά αυτοί που μέχρι πρότινος έπιναν μόο λεμονάδα. Rauchbier : Σημαίνει στα γερμανικά ‘’καπνιστή μπύρα’’ και είναι μπύρα στην οποία, κατά την βυνοποίηση, η ξήρανση της βύνης γίνεται στον καπνό φωτιάς από ξύλο οξιάς. Έχει χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση. Red Ale : Χαρακτηρισμός αφροζύμωτης Ale κόκκινου έως καφεκόκκινου χρώματος. Ο όρος δε λέει κάτι ιδιαίτερο για το είδος και τη διαδικασία παρασκευής.

S Schwarzbier : Στα γερμανικά ‘’μαύρη μπύρα’’. Υπό την ονομασία αυτή κυκλοφορούν στη Γερμανία κυρίως βαθυζύμωτες μαύρες μπύρες με γευστικούς χαρακτήρες που θυμίζουν Pils, αν εξαιρεθεί η έντονη γεύση καβουρντισμένης βύνης. Αναφέρονται και ως "Μαύρες Pils". Stout : Αφροζύμωτο είδος μπύρας σε σκούρο χρώμα ιρλανδικής καταγωγής. Γενικά έχουν χχαρακτήρες καβουρντισμένης βύνης, συχνά μάλιστα η γεύση τους αφήνει εντύπωση καραμέλας ή σοκολάτας. Μοιάζουν με τις Porter, που είναι συγγενές είδος. Υπάρχουν οι τύποι Sweet Stout. Dry Stout, Imperial Stout και Oatmeat Stout.


T Trappiste : Το όνομα αυτό δικαιούνται να φέρουν μόνο μπύρες Τραππιστών καλογέρων - πέντε στο Βέλγιο και ένα στην Ολλανδία. Παρόμοιες μπύρες σχετιζόμενες με άλλα μοναστήρια φέρουν τον χαρακτηρισμό Abbaye. Πρόκειται για μπύρες αφροζύμωτες, δυνατές (7-10% αλκοόλ), συνήθως σκούρου χρώματος, με έντονη φρουτώση γεύση και έντονο άρωμα, χωρίς πικράδα λυκίσκου. Μεταζυμώνονται στη φιάλη με μαγιά. Υφίστανται διπλή ή τριπλή ζύμωση, οπότε στα Φλαμανδικά χαρακτηρίζονται αντίστοιχα ως Dubbel ή Τripel. Tripel : Τριπλής ζύμωσης δυνατές αφροζύμωτες μπύρες. ‘Εχουν συχνά κάπως πιο ανοιχτόχρωμο χρώμα από τις Double, γεγονός που σχετίζεται

με τη χρησιμοποιούμενη βύνη και όχι με ζυμώσεις. Κατά κανόνα εντάσσονται στις Trappiste ή στις Abbaye.

V Vienna Lager : Η αγγλική ονομασία της Wiener Export.

W Weizen (ή Weissbier ή Weizenbier) : Γερμανική αφροζύμωτη μπύρα από τουλάχιστον 50% βύνη σιταριού. Συνήθως ξανθή έως κεχριμπαρόχρωμη, κυκλοφορεί ως διαυγής - λευκή Kristallweizen ή ως θολή Hefeweizen με μαγιά στο μπουκάλι. Το άρωμα είναι γενικά κάπως φρουτώδες και η γεύση ελαφρά γλυκόξινη. Έχουν αρκετό ανθρακικό. Υπάρχει και σκούρα Hefeweizen με πιο έντονη γεύση βύνης καθώς και η πιο δυνατή Weizenbock. Η λευκή προέρχεται επίσης από το νότο και είναι η πιο καλοκαιρινή επιλογή μπύρας. Οι Γερμανοί την πίνουν στα περίφημα biergarten τα απογεύματα. Από πλευράς γεύσης και σώματος υπάρχουν διάφορες παραλλαγές, άλλες πιο πλούσιες, άλλες πιο γλυκές, άλλες πιο πικρές. Το σίγουρο είναι ότι σερβίρεται θολή με τη ζύμη της. Σερβίρεται με τα πάντα. Weizenbock : Δυνατή αφροζύμωτη σταρένια μπύρα τύπου Weizen, ανοιχτόχρωμη ή σκουρόχρωμη με 6,5-7,5% αλκοόλ. Witbier : Βελγική αφροζύμωτη μπύρα από βυνοποιημένο και μη βυνοποιημένο σιτάρι, με ξανθό χρώμα, ελαφρά θολό. Αλκοόλ 4,5-5%. Έχουν περίπλοκο γλυκό-ξηρό και φρουτώδη χαρακτήρα , με ελαφριά αλλά αντιληπτή πικράδα λυκίσκου.


Εδώ θα βρείτε τις πλέον αξιόλογες ελληνικές ετικέτες. Λιγότερο διαφημισμένες ή ίσως και εντελώς καινούριες, αλλά σίγουρα πολύ καλές προσπάθειες από Έλληνες παραγωγούς που αξίζουν να τις δοκιμάσετε & να τις αγαπήσετε.


Septem Monday's Pilsner, 5% , 500ml.

Septem Sunday’s Honey Ale, 4,7 % , 330ml

Septem Friday's Pale Ale, 4,7 % , 330ml

Είναι μια φρέσκια, υψηλής ποιότητας, μη παστεριωμένη, φιλτραρισμένη μπύρα. Στη παρασκευή της χρησιμοποιείται ολόκληρος λυκίσκος των ποικιλιών Northern Brewer & Perle. Ζυμώνεται σε θερμοκρασία 9-11ο C, & ωριμάζει για 6 εβδομάδες σε χαμηλές θερμοκρασίες. Σερβίρεται ιδανικά στους 4 - 6ο C. Εχει χρυσόξανθο χρώμα, με κρεμώδη συμπαγή αφρό. Η οσμή της χαρακτηρίζεται από έντονα αρώματα λουλουδιών, κίτρου και λυκίσκου. Εχει ελαφρώς πικρή γεύση, με διακριτική παρουσία βύνης και δροσιστική οξύτητα και πικράδα, που αναδεικνύουν την έντονα αρωματική επίγευση, όπου κυριαρχούν τα αρώματα λουλουδιών,καραμέλας και μελιού. Πραγματικά μία εξαιρετική ελληνική μπύρα.

Μία ολοκαίνουρια μπύρα - ιδέα. Στα συστατικά της, εκτός από 4 βασικά στοιχεία (νερό, βύνη, λυκίσκος, μαγιά) υπάρχει και ανθόμελο. Στην παρασκευή της χρησιμοποιούνται 2 τύποι λυκίσκου, οι Styrian Golding και Tettnanger. Χρυσαφένια μπύρα με έντονα λευκό αφρό , μικρής όμως διάρκειας. Γεύση καταπληκτική, γλυκιά και φρουτένια, με το πορτοκάλι να υπερέχει ελαφριά και την παρουσία του λυκίσκου που μαζί με την αίσθηση των ανθών και των φρούτων να καθαρίζουν το στόμα. Τα αρώματα φρούτων είναι έντονα ενώ στην πορεία ο λυκίσκος δίνει άλλο χαρακτήρα στην μπύρα, αφού αρχίζει να συνδυάζεται καλύτερα με τα malts και αυτά με το μέλι. Το αλκοόλ , έστω και διακριτικά φαίνεται αν και είναι στα 6,5%. Προτείνεται να την απολαύσετε στους 10 ° Κελσίου για την ανάδειξη των αρωμάτων της. Μια εξαιρετική μπύρα πού γίνεται όλο και καλύτερη.

Άλλη μία φρέσκια, μη παστεριωμένη, φιλτραρισμένη μπύρα από την ίδια ζυθοποία. Στη παρασκευή της χρησιμοποιείται ολόκληρος λυκίσκος των ποικιλιών Saaz & Nelson Sauvin. Ζυμώνεται σε θερμοκρασία 18-20ο C & ωριμάζει για 5 εβδομάδες σε χαμηλές θερμοκρασίες . Σερβίρεται ιδανικά στους 8ο C. Εχει χρυσοχάλκινο χρώμα, με πορτοκαλί ανταύγειες & κρεμώδη αφρό. Η οσμή της χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακά αρώματα λουλουδιών, εξωτικών φρούτων και φουντουκιού. Έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση, με λιπαρό, ισορροπημένο σώμα & μεγάλης διάρκειας επίγευση, όπου κυριαρχούν τα αρώματα εσπεριδοειδών και μαρμελάδας σε φόντο μπαχαρικών και λουλουδιών .

Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη

Σε μη επιστρεφόμενη

330ml

2,84 €

φιάλη των 330ml

1,94 € και των 500 mL

2,03 €

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ e-mail

22940 32674

info@tovareli33.gr

Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη

330ml

2,11 €


Εδώ θα βρείτε ετικέτες από την Τσεχία. Μπύρες για όλα τα γούστα. Ξανθές, μελαχρινές, θολές, φρουτένιες, πικρές, γλυκές, περισσότερο ή λιγότερο αρωματικές. Γεύσεις κλασσικές ή τολμηρές, να συνοδεύσουν το φαγητό ή το γλυκό σας. Απολαύστε της δροσερές ή πιο κρύες, συνοδεία αλμυρών σνακς ή πικάντικων πιάτων. Οποιο & αν είναι το γούστο σας, κάποια απ’ όλες θα γίνει η αγαπημένη σας.


Pilsner Urquell LAGER Στο Pilsen της Τσεχίας,το 1842 γεννήθηκε η πρώτη ανοιχτόχρωμη μπύρα στον κόσμο.Απο την ευφυή ιδέα ενός Βαύαρου ζυθοποιού, του Josef Groll, δημιουργήθηκε μια νεα κατηγορία μπύρας με το συγκεκριμένο όνομα - Pils ή Pilsener ή Pilsner. Μία μπύρα πολύ υψηλής ποιότητας καθώς αυτή ήταν η πεποίθηση του παρασκευαστή της, κάτι το οποίο διατηρείται μέχρι σήμερα. Ανοίγοντας το μπουκάλι σε πλημυρίζει το πλούσιο άρωμα του λυκίσκου, ενω το ποτήρι γεμιζει με μια χρυσαφένια ξανθιά μπύρα, με συμπαγή αφρό,μέτριας διάρκειας. Η γεύση της ειναι φρουτώδης & μαλακή, καθώς χρησιμοποιείται το ιδιαίτερα μαλακο νερό της περιοχής,με γεμάτο σώμα & χαρακτηριστική σπιρταδα. Η επίγευση στο τέλος ειναι μοναδικη με την ελαφρα πικραδα της. Τα συστατικά της είναι βύνη Kριθαριού, λυκίσκος, μαγιά & νερό, το αλκοόλ είναι 4,4%. Ειναι ιδανικό απεριτίφ στούς 5-7ο C, σε ψηλο, κωνικό ή κολονάτο ποτήρι. Συνοδεύει επίσης άριστα το κοτόπουλο .

Staropramen Lager

Kozel Lager

Παραδοσιακές μέθοδοι ζυθοποίησης χρησιμοποιηθηκαν για την παραγωγη αυτής της Premium Lager από την Τσεχία.Η Staropramen χρησιμοποιεί ένα ειδικό μίγμα από φυσικα συστατικά στην παραγωγή του ζυθογλεύκους. Κριθάρι Βοημίας & λυκίσκος Zatec , είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται εδω κ εκατοντάδες χρόνια στην παραγωγή αυτής της Τσέχικης μπύρας. Χάρη στη συνεπή και ικανοποιητική ζύμωση, αυτή την μπύρα έχει μια δυνατή, ευχάριστα ισορροπημένη γεύση με έναν ήπια πικρό «επίλογο», ένα πλούσιο αφρό, και βαθύ χρυσό χρώμα. Παρασκευάζεται στην ομώνυμη ζυθοποία από το 1869 κ είναι από τις πιο αγαπητές μπύρες της Τσεχίας.

Απο την Τσεχία έρχεται αυτή η θαυμάσια Lager.Μια ιδιαίτερα malt μπύρα που έχει ευχάριστα πικρή γεύση, απαλή επίγευση βύνης και ήπιο άρωμα λυκίσκων, & η δημοτικότητά της έχει σταθερή αύξηση. Η σημαντική ποιότητά της αναγνωρίστηκε στο φετινό παγκόσμιο φεστιβάλ μπύρας στο Σικάγο, όπου κέρδισε το πρώτο βραβείο στη κατηγορία «Bohemian-style pilsener». Αυτή η εξαιρετική μπύρα, με αλκοόλ 4,8% , αναγνωρίζεται στην Τσεχική Δημοκρατία και σε παγκόσμιο επίπεδο ως μια σπουδαία μπύρα Lager.

Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη των 500ml

2,20 €

Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη των 500ml

2,20 €

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ e-mail

22940 32674

info@tovareli33.gr

Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη των 500ml

2,20 €


Radegast Lager Το ευδιάκριτο άρωμα και ο μακράς διαρκείας αφρός κάνουν αυτήν την ανοιχτόχρωμη Lager μπύρα μια από τις κλασικές μπύρες της Δημοκρατίας της Τσεχίας. Είναι μια από τις νεώτερες μπύρες της χώρας, που έχει παραχθεί για μόνο περίπου 30 έτη. Μπορεί να μην είναι σε θέση να υπερηφανευθεί για τους αιώνες της παράδοσης, αλλά γίνεται από τον πιό πεπειραμένο των ζυθοποιών και έχει κερδίσει διάφορα βραβεία παγκόσμια. Εχει γεμάτη γεύση, είναι ευχάριστα πικρή με αφρώδες χρυσό χρώμα και την έντονη μυρωδιά του λυκίσκου, αφρό σταθερό και ισχυρό σώμα. Αλκοόλ 5,1%.

Krusovise Lager

Bernard Lager Είναι μια μπύρα τύπου σαμπάνιας,της οποίας η τελική ζύμωση πραγματοποιείται στα μπουκάλια. Είναι μοναδική στη γεύση και το άρωμα της. Είναι μια πηγή βιταμινών, ενζύμων, ιχνοστοιχείων και βιοκαταλυτών ομάδας Β. Το υπόλειμμα ζύμης βρίσκεται στο κατώτατο σημείο του μπουκαλιού, έτσι η μπύρα είναι ελαφρώς αδιαφανής κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης. Τώρα σε μια νέα φιάλη με επανασφραγιζόμενο καπάκι που κρατά φρεσκότερη την μπύρα , ακόμη & όταν έχει ανοίξει. Αναδείχτηκε από τον Τσέχικο Σύλλογο Φίλων Μπύρας ως η καλύτερη ειδική μπύρα στην Τσεχική Δημοκρατία.

Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη των 500ml

Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη των 500ml

2,20 €

e-mail

Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη των 500ml

2,81 €

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Μία ελαφριά Lager με ήπια γευση από την Τσεχία. Έχει ένα ελαφρά χρυσό χρώμα, μια υπέροχα πικρή γεύση και έναν εξαιρετικό αφρό. Αυτό το προϊόν παρασκευάζεται με μια κλασσική τεχνολογική διαδικασία που χρησιμοποιεί τις πιό σύγχρονες εγκαταστάσεις για να βεβαιώσει την υψηλότερη ποιότητα αυτού του προϊόντος. Με αλκοόλ 5%, συνοδεύει εξαιρετικά αλμυρά πιάτα & κρεατικά.

22940 32674

info@tovareli33.gr

2,11 €


Primator Lager Η εμπειρία αυτής της Premium γεύσης πάντα θα σας κάνει να θέλετε ακόμα μια επιπλέον γουλιά. Αυτή η μπύρα είναι θαυμάσια εκπρόσωπος της παράδοσης της Βοημίας ,ένα στυλ για το οποίο η Τσεχική Δημοκρατία είναι παγκοσμίως γνωστή. Επιλέγοντας μόνο το καλύτερα φυσικά συστατικά, η σχολαστική παραγωγική διαδικασία ολοκληρώνεται από μια μακρά ωρίμανση στη θερμοκρασία του 1 ° C. Έχει μια ισχυρή, ισορροπημένη γεύση, υπέροχο χρυσό χρώμα και επίγευση που διαρκεί, με μία κλασσική πικρία στον ουρανίσκο. Μία πολύπλευρη μπύρα, κατάλληλη για πόσιμο ανά πάσα στιγμή. Συνοδεύει σαλάτες, μπριζόλες, κεμπάπ και ψητό χοιρινό κρέας. Σερβίρεται ιδανικά παγωμένη , σε ψηλό ποτήρι.

Kozel Dark

Bernard Dark Είναι μια ειδική σκούρα τσεχική Schwarzbier που παράγεται από πέντε σκουρόχρωμες βύνες & αυτό που τη ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες μπύρες της κατηγορίας της είναι ο επίσης σκουρόχρωμος αφρός της, που προκύπτει από τη χρήση αποκλειστικά φυσικών συστατικών, χωρίς καμία προσθήκη συντηρητικών. Διακρίνεται για την εντυπωσιακή πλήρη γεύση της και την ελαφριά πικράδα της. Μια ιδιαίτερη γεύση του την καθιστά μοναδική στην τσέχικη αγορά μπύρας. Με αλκοόλ 5,1 %, πρόκειται για μια εξαιρετική μπύρα η οποία είναι περισσότερο προς την κατεύθυνση μιας Dunkel ή Bock. Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη των 500ml

2,81 €

Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη των 500ml

Η Kozel αποτελεί μια από τις καλύτερες σκουρόχρωμες μπύρες διεθνώς και βραβεύεται συνεχόμενα ως η αγαπημένη μπύρα στην κατηγορία αυτή εδώ και 7 χρόνια στην Τσεχία. Παράγεται από τις ποιοτικότερες σκουρόχρωμες βύνες και αυτό που τη διακρίνει από τις υπόλοιπες μπύρες της κατηγορίας της, είναι ο επίσης σκουρόχρωμος αφρός της, που προκύπτει από τη χρήση αποκλειστικά φυσικών συστατικών, χωρίς καμία προσθήκη συντηρητικών. Έχει μια υπέροχη, ελαφριά γεύση καραμέλας και λυκίσκου και βαθύ, σκούρο χρώμα. Είναι ελαφρώς γλυκιά, με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ - 3,8% - και ένα ελαφρύ καπνιστό άρωμα.

Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη των 500ml

2,11 €

2,11 €

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ e-mail

22940 32674

info@tovareli33.gr


Krusovice Dark Η μαύρη μπύρα είναι το παραδοσιακό προϊόν του βασιλικού ζυθοποιείου του Krusovice. Για περισσότερο από 100 έτη η παραγωγή αυτής της μπύρας δεν έχει σταματήσει. Η μπύρα έχει μια πλήρη, γλυκιά γεύση καραμέλας και μια ελαφριά γεύση λυκίσκου. Το άρωμα της θυμίζει φρεσκοκομμένο καβουρδισμένο καφέ, η γεύση της θυμίζει πικρή σοκολάτα και στιγμιαίο καφέ & η επίγευση έχει μεγάλη διάρκεια. Μαύρο, εβένινο χρώμα με κόκκινες ανταύγειες. Πλούσιος αφρός που δεν κρατάει πολύ χρώματος εκρού – μπεζ & αλκοόλ 3,8%. Πίνεται κρύα στους 6-8°C.

Primátor Stout

Primator Dark Lager Η πρώτη & η καλύτερη. Η Primator Dark Lager ήταν η πρώτη lager που είχε το όνομα Primator, και είναι ως εκ τούτου η πιο ιστορική μπύρα στην περιοχή. Η Premium Dark οφείλει τη μοναδική της γεύση σε τεσσάρων ειδών βύνες σε ίση αναλογία, & η εγγύηση της ποιότητας αποδεικνύεται από το μεγάλο αριθμό των μεταλλίων. Πλούσια καθαρή γεύση καραμέλας με την υποτονική πικρία στην επίγευση. Το υπέροχο χρώμα της προέρχεται από τη μοναδική βύνη του Μονάχου, και τη σωστή ποσότητα λυκίσκου. Βελούδινο κρεμώδες σώμα με δελεαστικό άρωμα καβουρδισμένης βύνης.

Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη των 500ml

Σε μη επιστρεφόμενη

1,93 €

φιάλη των 500ml

2,11 €

Παρασκευάζεται με διαφορετικό τροπο απο αυτόν που επιβάλει η Τσεχική παράδοση : ενώ σχεδόν όλες οι Τσέχικες μπύρες παράγονται με τη χρήση ζυθογλεύκους που απαιτεί το διαχωρισμό της μπύρας με θέρμανση της αρχικής "σούπας " σε υψηλότερες θερμοκρασίες, η Primátor Stout γίνεται με τη χρήση μιας απλούστερης διαδικασίας εγχυσης του πολτού, περίπου όπως και ο τρόπος που φτιάχνεται το τσάι. Τα συστατικά περιλαμβάνουν τέσσερα είδη βύνης - Pilsner, Βαυαρίας και καραμέλωμένης βύνης με μόνο ελάχιστη ποσότητα καπνιστής,καθώς & ψημένο κριθάρι, βρώμη και απροσδιόριστο Βρετανικο λυκίσκο. Εχει ένα πολύ σκούρο κεχριμπαρένιο, σχεδόν μαύρο χρώμα , με ένα κρεμώδες στόμα & έντονο άρωμα κακάο. Η επίγευση έχει τόνους κακάο,ψημένης βύνης, πικρής σοκολάτας αλλά & μια νότα καφέ, λεπτή αλλά σαφής. Με αλκοόλ 4,8%, απολαύστε την δροσερή σε μεγάλο ποτήρι.

Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη των 500ml

2,37 € ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ e-mail

22940 32674

info@tovareli33.gr


Budweiser Budvar Lager

Primátor Pale Ale

PORTER 19%

Mία θαυμάσια Lager από την Τσεχία.Είναι η ιδανική επιλογή για τους λάτρες της ελαφριάς μπύρας. Η μακροχρόνια παράδοση (700 χρόνια) στην παραγωγή της μπύρας και η μοναδική περίοδος 90 ημερών ωρίμανσης αυξάνουν το μοναδικό χαρακτήρα της. Με αλκοόλ 5%, έχει πλούσια & ξηρή γεύση. Η επίγευση είναι αρωματική μεγάλης διάρκειας που θυμίζει μπαχαρικά & της δίνει μια εξωτική νότα. Γεμάτο σώμα. Το χρώμα της είναι λαμπερό χρυσοκίτρινο & ο αφρός πλούσιος που διαρκεί. Εχει υπέροχο άρωμα λυκίσκου & μαγιας. Μια εξαιρετική επιλογή αυθεντικής τσέχικης μπύρας. Συνοδεύει ιδανικά το κοτόπουλο.

Η Primator Pale Ale είναι μια υψηλής ζύμωσης μπύρα, που παράγεται από βύνη κριθαριού με μια μικρή ποσότητα ζυμωμένο έγχρωμο σιτάρι και επίσης από βυνοποιημένο καλαμπόκι, το οποίο σπάνια χρησιμοποιείται για τη ζυθοποιία, ακόμη και στην Αγγλία. Παράγεται με τη χρήση τεχνολογιών έγχυσης και έχει ένα σκούρο κεχριμπαρένιο χρώμα, με απαλό χαρακτήρα βύνης. Χαρακτηρίζεται από το πλούσιο άρωμά και ειδικά πικρή γεύση του βρετανικού λυκίσκου, που είναι δυνατότερος σε σύγκριση με τον λυκίσκο Žatec , και το μοναδικό χλοώδες άρωμα του αφήνει μία στεγνή & ελαφρά πικρή γεύση στον ουρανίσκο. Αυτή η ασυνήθιστη ποικιλία δίνει στην Primator Pale Ale την χαρακτηριστική ελαφρότητα, & τη φρεσκάδα , που είναι χαρακτηριστική για τις αγγλικές Ale. Απολαύστε την ιδανικά παγωμένη στους 10-13 ° C .

Η παραγωγή της ξεκίνησε τον Μάρτιο του 1890 και σήμερα είναι ένα δημοφιλές εμπορικό σήμα. Είναι μια ειδικού τύπου σκούρα μπίρα με αλκοόλ 8%. Εχει ευχάριστη δροσιστική γεύση πάνω στη γλώσσα, πού την διακρίνει μια πολύ λεπτή, γλυκιά γεύση βύνης. Εχει χρώμα σκούρο, σχεδόν μαύρο, με παχύ αφρό. Χρειάζονται ειδικές διαδικασίες για την παραγωγή της αφού για την σύνθεση της επιλέγονται προσεκτικά 4 τύποι βύνης , & απαιτείται 3 φορές μεγαλύτερη περίοδος ωρίμανσης από ό, τι σε άλλες παραδοσιακού τύπου μπύρες. Ετσι η μπύρα αυτή γίνεται μια χαρακτηριστική PORTER. .

Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη των 500ml

2,20 €

Σε μη επιστρεφόμενη

Σε μη επιστρεφόμενη

φιάλη των 500ml

φιάλη των 500ml

2,55 €

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ e-mail

2,46 €

22940 32674

info@tovareli33.gr


CHODOVAR LEZAK Η οικογενειακή ζυθοποιία Chodovar στην Δυτ.Βοημία είναι γνωστή για το μεγαλύτερο spa μπύρας στον κόσμο, το αποκαλούμενο «beerarium» που συνδυάζει γαστρονομία και μπύρα. Είναι η παραγωγός ζυθοποιία για την ομώνυμη μπύρα που είναι γνωστή & πολύ αγαπητή στην Τσεχία. Από τις πιο γνωστές της ετικέτες είναι η Chodovar Lezak. Μια μπύρα με χρώμα χρυσό βαθύ ,σχεδόν κεχριμπαρένιο, με μια βαθειά πορτοκαλί λάμψη. Οταν ξεχύνεται απο το τυποποιημένο ευρωπαϊκό μπουκάλι 0,5 λίτρου, οι φυσαλίδες χορεύουν ασταμάτητα μέσα στο ποτήρι . Ο αφρός της είναι μεσαίου μεγέθους με υπόλευκο χρώμα & ένα μικρό κομμάτι του κρατάει μέχρι το τέλος. Εχει γλυκιά γεύση βύνης , καραμέλας και ψωμιού σίκαλης με ένα στεγνό τέλος , σαν τα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη. Το άρωμα της έχει νότες από καβουρδισμένη βύνη και καραμέλα. Το αλκοόλ είναι 5%.

Gambrinus Η Gambrinus είναι μια μπύρα που παρασκευάζεται στην Τσεχική Δημοκρατία στο ζυθοποιείο Plzeňský Prazdroj. Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μπύρες στην Τσεχία. Η μπύρα πήρε το όνομά της από τον Gambrinus, ένα θρυλικό βασιλιά της Φλάνδρας, γνωστός για τις ικανότητές του στην ζυθοποιία. Είναι μια εξαιρετική μπύρα τύπου Lager με αλκοόλ 5%, χρώμα χάλκινο & αφρό μικρής διάρκειας. Έχει μυρωδιά σιταριού , έντονη γεύση με τον λυκίσκο παρόντα αλλά με σύντομη & λεπτή επίγευση.

Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη των 500ml

2,11 €

CHODOVAR CERNE Η οικογενειακή ζυθοποιία Chodovar στην Δυτ.Βοημία είναι ένα μικρό ζυθοποιείο της Τσεχίας που κάνει μερικές φανταστικές μπύρες. Ανοίγοντας το swing-top καπάκι από το 500ml τυποποιημένο ευρωπαϊκό μπουκάλι, χύνεται μια σκούρα -σχεδόν σαν μαόνι- μπύρα, με ένα παχύ ανοιχτό μπεζ αφρό. Το άρωμα της είναι από γλυκειά, σκούρα καραμελωμένη βύνη με ελαφρές νότες λυκίσκου. Η γεύση της είναι γλυκειά και ζαχαρένια με έντονη την παρουσία της βύνης. Εκπληκτικά ισχυρή είναι η παρουσία του λυκίσκου για μια dunkel – όχι όμως ισχυρότερη από οποιοδήποτε άλλη μπύρα ίδιου τύπου. Το αλκοόλ είναι 4,2 %. Συνοδεύει ευχάριστα λαδερά φαγητά. Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη των 500ml

Σε μη επιστρεφόμενη

2,55 €

φιάλη των 500ml

2,55 € ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ e-mail

22940 32674

info@tovareli33.gr


PRIMATOR WEIZENBIER Σίγουρα οι γερμανικές weizenbier ετικέτες είναι κορυφαίες αλλά και η Τσέχικη Primator Weizenbier είναι μια ευκολόπιοτη, δροσιστική και ξεδιψαστική,υψηλής ζύμωσης σταρένια μπύρα που αποτελεί μιας πρώτης τάξης επιλογή για κάποιον που θέλει να ξεφύγει από τα κλασσικά γερμανικά πρότυπα. Αφιλτράριστη, ξανθή, με ένα ελκυστικό θόλωμα που προκαλείται από ένζυμα και πρωτεΐνες, έχει έντονη γεύση λόγω του σιταριού, γλυκιά γεύση φρούτων, μαγιάς, γλυκών καρυκευμάτων, με την κλασσική ήπια χαρακτηριστική πικράδα του λυκίσκου Saaz. Ο αφρός της πλούσιος, λευκός, μέτριας διάρκειας. Το άρωμά της είναι ημίγλυκο με εμφανή τα αρώματα μαγιάς, μπανάνας, μήλου. Η επίγευση είναι διαρκείας με ελαφριά πικράδα και ξηρότητα. Με αλκοόλ 5%, αυτή η μπύρα είναι ένα πραγματικό ξεδιψαστικό δροσιστικό ποτό. Συνιστάται για μπριζόλες και άλλα ψητά κρέατα όπως η πάπια, είναι επίσης νόστιμη με χάμπουργκερ, χοιρινό κρέας, λουκάνικα, θαλασσινά και τα μαλακά τυριά. Η μπύρα πρέπει να σερβίρεται σε ένα χαρακτηριστικό ψηλό λεπτό ποτήρι που θα εξασφαλίζει ένα πλούσιο αφρό. Σερβίρεται ιδανικά μεταξύ 6°- 8 ° C.

Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη των 500ml

2,20 €

PRIMÁTOR 24% DOUBLE Μια ειδική σκούρα μπύρα τύπου Porter. Αποτελεί πρόκληση για όλες τις αισθήσεις , προσφέροντας μια πλήρη γεύση τόσο ενδιαφέρουσα όσο και μοναδική. Με 24% του αρχικού εκχυλίσματος ς & 10,5% αλκοόλ, η DOUBLE είναι από το 1990, η πλέον δυνατή σκούρα μπύρα της Τσεχίας και μια από τις δυνατότερες στην Ευρώπη. Το μοναδικό μείγμα των συστατικών από πέντε διαφορετικά malts ( Τσεχίας, Βαυαρίας, καραμέλα, σιτάρι και έγχρωμη βύνη), είναι η βάση της δυνατής γεύσης , η οποία κυριαρχείται από αρώματα βαθειά καβουρδισμένης βύνης & ψημένης καραμέλας. Η υψηλή περιεκτικότητα του αρχικού εκχυλίσματος που πλήττει “ άμεσα “ τον πότη, μπορεί να είναι αληθινό διεγερτικό . Γι’αυτό συχνά αποκαλείται “ το μαύρο viagra ”. Αυτή η πλούσια, σκούρα πορτοκαλί ,ειδική μπύρα, με τον κρεμώδη αφρό, σερβίρεται καλύτερα σε ένα ψηλό κολωνάτο ποτήρι που την αναδεικνύει ως πλούσιο κόσμημα. Άριστη ως συμπλήρωμα γλυκών και κέικ, ενώ παράλληλα είναι εκπληκτική συνοδεία για τα καυτερά ή πικάντικα φαγητά. Είναι μια γαστρονομική απόλαυση για τη γεύση σας.

φιάλη των 500ml

2,90 €

e-mail

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μπύρα, δεδομένου ότι η μπύρα με φρούτα, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή της γεύσης προς μια νέα γευστική κατεύθυνση. Η περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι 3,5% & το εκχύλισμα κερασιού είναι χαμηλό, στο 10%. Ο αφρός είναι μέτρια υψηλός σε χρώμα μπεζ με καλή διάρκεια. Το χρώμα είναι σκούρο καφέ, σχεδόν αδιαφανές στο φως. Το άρωμα του κερασιού είναι πολύ ισχυρό και ευχάριστο, με διακριτό ίχνος από αμύγδαλα & στο βάθος λίγη καραμέλα. Η γεύση της είναι ελαφρά πικρή αλλά δένει πολύ καλά με το άρωμα & την γεύση των κερασιών σε ένα πολύ επιτυχημένο συνδυασμό.Συνοδεύει ιδανικά γλυκά & κεικ.

Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη των 500ml

2,37 €

Σε μη επιστρεφόμενη

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

TRESNOVE PIVO.

22940 32674

info@tovareli33.gr


SVIJANY KNIZE 13% - 5,2% ABV Στα Τσέχικα ΚΝΙΖΕ σημαίνει ‘ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ’. Πρόκειται λοιπόν για μια πολύ αξιόλογη μπύρα. Είναι τύπου Βohemian Pilsener , απαστερίωτη , με 5,6% αλκοόλ , αν & εύκολα θα μπορούσαμε να πούμε ότι περισσότερο κλίνει πρός τις Lager, καθώς δεν έχει την γνωστή χαρακτηριστική έντονη πικράδα των Pils. Το χρώμα της χρυσόξανθο & σχηματίζει

έναν πολύ καλό, δεμένο, λευκό αφρό. Στο άρωμα είναι κυρίαρχα τα malts και η μαγιά, αλλά αντιλαμβάνεσαι τον λυκίσκο ως επίσης και κάποια άλλα βότανα & φρούτα. Στη γεύση υπάρχει μία πολύ όμορφη ισορροπία ανάμεσα στα malts & στην αρωματική πικράδα του λυκίσκου και των φρούτων. Η επίγευση είναι μέτρια &

ελαφρώς ξηρή. Απολαύστε την δροσερή στους 5° - 8° Κελσίου, συνοδεύοντας ευχάριστα τα ψητά ψάρια,τα θαλασσινά, το κοτόπουλο καθώς επίσης καθώς επίσης & ποικιλίες τυριών & αλλαντικών.

SVIJANI SVIJANSKÁ KNĚŽNA 13% - 5,2% ABV Στην ετικέτα της συστήνεται ώς ‘η Πριγκίπισσα του SVIJANY’ (SVIJANSKÁ KNĚŽNA ). Πρόκειται για μία ειδική σκούρα μπύρα, τύπου Dark Lager ( DUNKEL), με 5,2% αλκοόλ. Έχει μπέζ κρεμώδη αφρό , πάνω σε βαθύ καφετί, σχεδόν μαύρο σώμα, που δίνει πολύ όμορφες ανταύγειες κάτω από το φώς. Το άρωμα της είναι διακριτικό, ζεστό & γλυκό. Κυριαρχούν τα malts & στη συνέχεια ακολουθούν ο λυκίσκος, η καραμέλα & η σοκολάτα. Η γεύση της έιναι ελαφρώς γλυκιά , λιγότερο πάντως από τις συνηθισμένες Τσέχικες μαύρες. Η επίγευση είναι δυνατή , γλυκόπικρη, με φανερή την παρουσία καφέ & καραμέλας. Πίνεται δροσερή κ συνοδεύει ιδανικά το κρέας αλλά & πολλά μαγειρευτά φαγητά. Ψηφίστηκε σαν Η Μπύρα της Χρονιάς 2009 στην Τσεχία από όλους τους Τσέχους Ζυθοποιούς.

Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη των 500ml

2,11 €

KLASTER LEZAK 11% -

Πρόκειται για μια παραδοσιακή μπύρα τύπου Lager. Φρέσκια κ ευκολόπιοτη μπύρα, είναι ιδανική για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Έχει ένα παχύ κρεμώδη αφρό & όμορφο, βαθύ, κεχριμπαρένιο χρώμα. Στό άρωμα κυριαρχεί ο λυκίσκος, τα malts & η καραμέλα ενώ η γεύση είναι γλυκόπικρη, αφρώδης, με τον λυκίσκο να είναι έντονα παρών. Παρασκευάζεται από το 1570, με κορυφαία υλικά & πάντα σύμφωνα με την αρχική συνταγή. Ωριμάζει σε στοές που βρίσκονται 200 μέτρα κάτω από το ζυθοποιείο. Πίνεται άνετα μόνη της αλλά συνοδεύει εξίσου καλά σαλάτες, ποικιλίες αλλαντικών & τυριών, λουκάνικα & κρεατικά. Απολαύστε την στους 6°- 8° σε ψηλό κολονάτο ποτήρι .

Σε μη επιστρεφόμενη

Σε μη επιστρεφόμενη

φιάλη των 500ml

φιάλη των 500ml

2,02 €

2,11 € ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ e-mail

22940 32674

info@tovareli33.gr


ΒΕΛΓΙΟ

Εδώ μιλάμε για τον παράδεισο της μπύρας. Μια χώρα με 3 επίσημες γλώσσες,10 εκατομ κατοίκους,πάνω απο 35000 σημεία πώλησης μπύρας & την μεγαλύτερη κατανάλωση μπύρας ανα κάτοικο σε όλη την Ευρώπη. Η παραγωγή μπύρας εδώ έχει αναδειχθεί σε υψηλή τέχνη & κάθε μπύρα έχει το δικό στύλ καθώς υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην παραγωγή. Τι άλλο να πούμε εμείς πλέον ?


RAMEE TRIPLE BLONDE Το Αββαείο Ramee βρίσκεται στην καρδιά του Βελγίου, στο Walloon Bradant. Τα επιβλητικά κτίριά του χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα. Η φάρμα και ο αχυρώνας του Αββαείου ανακηρύχτηκαν ιστορικά μνημεία το 1980. Εδώ τον 17ο αιώνα, οι Βενεδικτίνοι μοναχοί, άρχισαν να παράγουν μπύρα εκμεταλλευόμενοι τη σοδειά σιταριού & δημητριακών. Μία από τις πρώτες που παράχθηκαν στην φάρμα είναι η Ramee. Η Ramee Triple Blond είναι μια μπύρα ξανθιά κι ελαφριά, τύπου Abbey , που παράγεται με την μεγαλύτερη φροντίδα, χρησιμοποιώντας πάντα την αρχική συνταγή, η οποία περιέχει ανοιξιάτικη βύνη σε συνδυασμό με καβουρντισμένο σιτάρι & μία καλά προσεγμένη ποικιλία μπαχαρικών. Με ευχάριστο άρωμα από λυκίσκο, ελαφρά φρουτώδες & ισορροπημένο, είναι μια μπύρα ΄΄ζωντανή΄΄. Η γεύση της είναι ελαφρά πικρή όπως αρμόζει σε μια απαλή μπύρα με χαρακτήρα. Με αλκοόλ 7,5% , όντας αφιλτράριστη μπύρα υψηλής ζύμωσης & επαναζύμωσης μέσα στη φιάλη, θα είναι αποκάλυψη για τον ουρανίσκο σας. Πίνεται παγωμένη στους 5°-12° C και συνοδεύει άριστα λευκά και κόκκινα κρέατα με ιδιαίτερες sauce ή ακόμα και διάφορα fingerfood. Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε ένα ποτήρι λευκό κρασί, ζητείστε μία Ramee.

WATERLOO DOUBLE 8 DARK Στις 18 Ιουνίου του 1815, ημέρα Κυριακή, έλαβε χώρα στο Βέλγιο μια από τις ιστορικότερες μάχες όλων των εποχών, όπου ο μεγάλος & τρανός στρατηλάτης από την Κορσική, Ναπολέων ο Μέγας, ηττήθηκε από τα στρατεύματα των Πρώσσων & των Άγγλων στο Βατερλό, μια μικρή πόλη 20 χλμ νότια των Βρυξελλών. Η γνωστή αυτή ιστορία έδωσε την αφορμή, ώστε από το 1815, δύο εξαιρετικές επετειακές μπύρες, η Waterloo Tripel & η Waterloo Double 8 Dark, να συνδέσουν το συγκεκριμένο τοπωνύμιο, εκτός από την έννοια της ολικής ήττας & καταστροφής, επίσης & με την έννοια της απόλαυσης & του θριάμβου. Εδώ παρουσιάζουμε την επετειακή Waterloo Double 8 Dark, μια Βέλγικη σκούρα Strong ale. Μπύρα με θολό σκουροκάστανο χρώμα, σχεδόν καραμελλένιο, με πανέμορφες πορτοκαλί & κόκκινες ανταύγειες κάτω από το φώς. Ο αφρός της αρκετά ικανοποητικός,κρεμώδης, σε χρώμα υπόλευκο-σχεδόν μπεζ, διαρκεί λίγο αφήνοντας όμως ένα ωραίο δαχτυλίδι να στολίζει την επιφάνεια μέχρι την τελευταία γουλιά. Το άρωμά της, απαλό & διακριτικό στην αρχή, ξεδιπλώνει αργότερα το γλυκό άρωμα της μαγιάς, την καραμέλα και τα αποξηραμένα φρούτα & πολύ αμυδρά το αλκοόλ. Στη γεύση έρχεται η μεγάλη επίθεση, καθώς τα φρούτα, η καραμελωμένη βύνη, η μαύρη ζάχαρη, η φρέσκια μαγιά αλλά ίσως & κάποια μπαχαρικά κάνουν την εμφάνισή τους. Μια γεύση πολύπλοκη με ανεπαίσθητη πικράδα, αλλά με τα 8,5% αλκοόλ να φαίνονται από την αρχή. Η επίγευση γλυκιά & αυτή, με την αίσθηση της καραμέλας & των φρούτων να κυριαρχεί. Μια πάρα πολύ καλή μπύρα με έντονη προσωπικότητα,με τα χαρακτηριστικά της σε αρμονική ισορροπία. Πίνεται καλύτερα ανάμεσα στους 5° – 12°C & συνοδεύει άριστα σιγοβρασμένα ή κόκκινα κρέατα, ψωμί, διάφορα τυριά & ορεκτικά.

Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη των 330ml

Σε μη επιστρεφόμενη

3,78 €

φιάλη των 330ml

3,64 € ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ e-mail

22940 32674

info@tovareli33.gr


BRUGSE ZOT 6%

Η οικογενειακή ζυθοποιία De Halve Maan βρίσκεται στην Bruge, μία πανέμορφη πόλη στην Φλαμανδία, τη Βενετία του Βορρά κι είναι η μόνη που οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται ακόμη στο κέντρο της πόλης. Το ζυθοποιείο χάρη στη gourmet ποιότητα της Brugse Zot, έχει κερδίσει το Gold Medal στην διοργάνωση World Beer Cup το 2006 και το 2008. Μία μπύρα με χρυσοκίτρινο χρώμα, εμπλουτισμένη με αρώματα φρούτων. Περιέχει τέσσερις διαφορετικούς τύπους από κριθάρι και δύο αρωματικές ποικιλίες λυκίσκου. Από τις πιο ελαφριές μπύρες στην κατηγορία της με 6% βαθμούς αλκοόλ, πίνεται πολύ ευχάριστα & αφήνει στον ουρανίσκο μια φρουτώδη γεύση & άρωμα. Είναι η μοναδική μπύρα που παράγεται αποκλειστικά στο κέντρο της πόλης των τρελών (Bruge).

STRAFFE HENDRIK 9%

Η οικογενειακή ζυθοποιία De Halve Maan βρίσκεται στην Bruge, μία πανέμορφη πόλη στην Φλαμανδία, τη Βενετία του Βορρά κι είναι η μόνη που οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται ακόμη στο κέντρο της πόλης από το 1856. Το ζυθοποιείο εκτός από την BRUGSE ZOT 6% παράγει & την Straffe Hendrik, μια bitter ale Tripel με αλκοόλ 9%. Είναι μία αυθεντική Bruges’Tripel μπύρα, η μοναδική που απέμεινε από πολλές προϋπάρχουσες και η οποία εξακολουθεί να παράγεται σύμφωνα με την αρχική συνταγή. Το 1981, ο Henri Maes και η κόρη του, V éronique άκουσαν το αίτημα του δημάρχου και δημιούργησε μια ισχυρή ξανθιά μπύρα αποκλειστικά για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Sint-Arnoldus, που είναι ο άγιος όλων των ζυθοποιών μπύρας. Ωστόσο, η μπύρα έγινε τόσο δημοφιλής, ώστε η ζήτηση της συνεχίστηκε. Δόθηκε το όνομα του Straffe Hendrik (Strong Hendrick), καθώς ήταν μια πλούσια και ισχυρή μπύρα. Στη ζυθοποίηση χρησιμοποιούνται έξι διαφορετικά είδη κριθαριού και εξαιρετικής ποιότητας λυκίσκος . Ανοίγοντας το μπουκάλι αναδύεται ένα συνοθύλευμα αρωμάτων. Το χρώμα της είναι ανοιχτό πορτοκαλί και αφρός που σχηματίζει είναι πλούσιος ,μεγάλης διάρκειας , χρώματος μπεζ-λευκού. Όταν καθήσει θα αφήσει ένα όμορφο λεπτό δαχτυλίδι περίπου 2 χιλιοστών στολίζοντας το σώμα της. Μετά την γλυκιά αίσθηση που αφήνουν στην μύτη τα malts και η μαγιά, μια παρόμοια όμορφη γεύση ξεχύνεται στο στόμα από την καραμελωμένη βύνη , τα φρούτα, αλλά και την διακριτική εμφάνιση του λυκίσκου. Σερβίρεται δροσερή ,στους 9° - 10° βαθμούς και οδηγεί σε άλλα γευστικά μονοπάτια όσους την δοκιμάσουν. Σήμερα, η Straffe Hendrik είναι η τελευταία αυθεντική Tripel Ale της Μπριζ.

Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη των 330ml

3,97 €

Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη των 330ml

3,63 €

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ e-mail

22940 32674

info@tovareli33.gr


LA GAULOISE BLONDE – 6.3% - 330mL.

Η La Gauloise Blonde είναι μία Βέλγικη μπύρα υψηλής ζύμωσης (ale), που περιέχει 6.3% αλκοόλ ανα φιάλη. Έχει ένα πολύ όμορφο, ξανθό φωτεινό χρώμα, με λευκό κρεμώδη αφρό που διατηρείται αρκετά. Είναι γευστικότατη & αρωματική, χάρη σε μία ελαφρά οσμή εξαιρετικού λυκίσκου & φρούτων. Η γεύση της είναι λεπτή, ελαφρώς πικάντικη, ιδανική ως απεριτίφ. Η La Gauloise Blonde είναι μία ευχάριστη & ευκολόπιοτη μπύρα που πίνεται ιδανικά ανάμεσα στους 5° & 12° C, συνοδεύοντας αρμονικά ψάρια, λευκά κρέατα & πουλερικά.

LA GAULOISE BRUNE – 8.1% - 330mL

Η La Gauloise Brune είναι μία Βέλγικη μπύρα υψηλής ζύμωσης (ale), που περιέχει 8.1% αλκοόλ ανα φιάλη. To χρώμα της είναι σκούρο κοκκινωπό έως καφέ, με λευκό κρεμώδη αφρό. Η γεύση της ισσοροπημένη & πολύπλοκη με πλούσια, ελαφρώς πικρή επίγευση.Το άρωμα της είναι τυπικό, ισσοροπημένο, με εμφανή τον κορίανδρο και την βύνη. Πϊνεται ιδανικά δροσερή μεταξύ 8° & 12° C , συνοδεύοντας κόκκινα και λευκά πικάντικα κρέατα.

Σε μη επιστρεφόμενη

Σε μη επιστρεφόμενη

φιάλη των 330ml

3,29 €

φιάλη των 330ml ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ e-mail

22940 32674

info@tovareli33.gr

3,87 €


BLANCHE DE NAMUR – 4,5% - 330 mL Βραβευμένη το 2009 σαν η καλύτερη σταρένια (Belgian Witbier) μπύρα του κόσμου. Πρόκειται για μία Βέλγικη σταρένια μπύρα, με χρώμα ελαφρώς θολό κίτρινο & γεύση απαλή, ξεδιψαστική, ελαφρά ξινή, με μια ταυτόχρονη γλυκιά αίσθηση. Στην γλώσσα αφήνει έντονη παρουσία εσπεριδοειδών, κυρίως λεμόνι & γκρέιπφρουτ, μπαχαρικών, ιδιαίτερα κολίανδρου. Συμπαγής λευκός αφρός με κρεμώδη υφή & πλούσιο φρουτώδες άρωμα. Σερβίρεται ιδανικά στην θερμοκρασία των 2° 4° C συνοδεύοντας ιδανικά ψάρια, λευκά

κρέατα και πουλερικά (κότες, χοιρινό, γαλοπούλα).

Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη των 330ml

2,52 €

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ e-mail

22940 32674

info@tovareli33.gr


ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Πολλές είναι οι αξιόλογες ετικέτες απο την Γερμανία. Κάθε ετικέτα και μια περιοχή, μια πόλη, μια ιστορία. Μοναδικές γευστικές εμπειρίες από μυστικές συνταγές που παραδοσιακά περνάνε απο γενιά σε γενιά, με αυστηρούς κανόνες ζυθοποίησης , χρησιμοποιώντας πάντα τα καλύτερα υλικά για σταθερά υψηλή ποιότητα.


WARSTEINER PREMIUM VERUM 4,8 % Pils Μια βασίλισσα ανάμεσα στις μπύρες. Μια μπύρα απαστερίωτη, με χρυσό χρώμα, διακριτικά αρώματα φρούτων και λυκίσκου, πλούσιο αφρό, γεμάτο σώμα και ξηρό τελείωμα. Είναι απόλυτα διαυγής, με ελαφρά πικρή γεύση. Παρασκευάζεται σύμφωνα με το γερμανικό Νόμο Περί Καθαρότητας του 1516. Δεν πίνεται πολύ παγωμένη, αφού οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν να αναδειχθεί το θαυμάσιο άρωμά της. Μια μπύρα για τους λάτρεις της Pils. Η περιεκτικότητα της σε αλκοόλ είναι 4,8% και συνδυάζεται άριστα με σνίτσελ και ποικιλία λουκάνικων. Συνοδεύει επίσης μοναδικά ελαφρά πιάτα, σαλάτες και θαλασσινά. Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη των 500ml

WARSTEINER PREMIUM LEMON - 2,90% Είναι αδιαμφισβήτητα μία warsteiner δροσερή, φρέσκια και ζωντανή. Το τέλειο beer-mix: 60% μπύρα και 40% λεμονάδα. Έντονη γεύση μπύρας με χυμό λεμονιού κι επίγευση από λάιμ & αλκοόλ 2,90% μόνο. Ένα mix που συνδυάζει την φιλοσο φία της WARSTEINER με την δροσιά του καλοκαιριού. Πάντα παγωμένη!!!

Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη των 330ml

1,59 €

1,86 €

& των 330mL

1,64 €

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ e-mail

22940 32674

info@tovareli33.gr


Koenig Ludwig WEISSEN Η König Ludwig GmbH & Co KG Schlossbrauerei Kaltenberg είναι μια ζυθοποιία με έδρα το Kaltenberg της Γερμανίας, που βρίσκεται στην Άνω Βαυαρία 40 χιλ δυτικά του Μονάχου.Με σύνθημά τους, το ή "μπύρα της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας," η οικογένεια των Wittelsbach παράγει-με την ίδια υψηλή ποιότητα-από τον 13ο αιώνα έως & σήμερα μπύρα από σιτάρι, σε ένα από τα τελευταία αληθινά κάστρα-ζυθοποιεία.Το άρωμα αυτής της μπύρας έχει έντονες νότες από μπανάνα, βανίλια, ελάχιστα μπαχαρικά και κάτι μεταξύ κίτρου και λεμονιού. Ο λευκός, συμπαγής και επιβλητικός αφρός σύντομα πέφτει kρατώντας ένα μικρό δακτυλίδι μέχρι το τέλος. Έχει χρώμα κίτρινο, θολό & περίεργα φωτεινό. Σώμα μέτριο, με σταθερή όψη του ιζήματος της μαγιάς που μένει αναλλοίωτο έως το τέλος, ενώ η γεύση της είναι κρεμώδης, με εμφανή την μπανάνα και το ελαφρύ άρωμα φρέσκου ψωμιού. Έντονα ανθρακούχα και ξηρή συνάμα, απέχει από το γευστικό βάθος και την πολυπλοκότητα των περισσοτέρων Weiss που γνωρίζουμε. Ίσως αυτό είναι που την κάνει να θεωρείται ελαφριά και ευκολόπιοτη, καθώς με 5,5% καλά κρυμμένο αλκοόλ συνοδεύει τέλεια, φαγητά και πιάτα με τυρό-αλλαντικά.

Σε μη επιστρεφόμενη

Koenig Ludwig DUNKEL

Schwaben Bräu DAS NATURTRUBE

Η "König Ludwig Dunkel» παρασκευάζεται στο Kaltenberg & είναι σίγουρα η καλύτερη σκούρα μπύρα στη Βαυαρία. Κλασσική βαυαρική Dunkel, κληρονομιά της οικογένειας των Wittelsbach, είναι μια γευστική, σκούρα, βυθοζύμωτη lager τύπου Dunkel, που παρασκευάζεται από σκούρα βύνη, που της δίνει ένα βαθύ σκούρο βυσσινί χρώμα με φωτεινούς καστανοκόκκινους τόνους στις άκρες του ποτηριού. Παράγει έναν ιδιαίτερο, κρεμώδη, παχύ αφρό που εξασθενεί σχετικά γρήγορα σε ένα λεπτό στρώμα. Στο άρωμά της διακρίνει κανείς αρώματα μπισκότου, ελαφρώς καπνισμένου ξύλου, γλυκιάς βύνης, πιπεριού, καρυδιού & καπνού σε ένα απολαυστικό δέσιμο & με ένα ωραίο καθαρό τελείωμα. Ελαφριά γεύση, καθαρή και μεστή, με αναμφισβήτητη γλύκα καρυδιού, τόνους μελάσας & πικάντικου λυκίσκου. Με αλκοόλ 5,1%, πίνεται ευχάριστα μόνη της, αν & η υπόγλυκη γεύση του καμένου σιταριού συνοδεύει άριστα και πιάτα όπως κρέας με μανιτάρια, ριζότο κ.α. Ένα άριστο παράδειγμα βαυαρέζικης Dunkel. Συνιστάται.

Από την Ζυθοποιία Dinkelacker-Schwaben Bräu στη Στουτγάρδη, μας έρχεται η Schwaben Bräu DAS NATURTRUBE. Μια αφιλτράριστη,φυσική, ελαφριά μπύρα, μοναδική στο είδος της. Παρασκευάζεται σύμφωνα με παραδοσιακή συνταγή, ακολουθώντας πάντα τον Νόμο περί αγνότητας του ζύθου, από αυστηρά επιλεγμένα υλικά. Το χρώμα της είναι μουντό υποκίτρινο, ελαφρά θολό με καθαρό κι ευχάριστο άρωμα. Έρχεται στο όμορφο παραδοσιακό μπουκάλι του 0,5L με flop άνοιγμα & με αλκοόλ 5%. Χύνοντας την στο ποτήρι, ο αφρός είναι μέτριος, μικρής σχετικά διάρκειας. Η γεύση της είναι μέτρια πικρή & το άρωμα της είναι γλυκό με εμφανή τήν παρουσία της βύνης κριθαριού & με μια υπόδειξη του χορτώδους λυκίσκου. Όσοι είναι γνώστες κι αγαπούν τις ασυνήθιστες γεύσεις, θα απολαύσουν πραγματικά την Naturtrübe.

Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη των 500ml

Σε μη επιστρεφόμενη

2,35 €

φιάλη των 500ml

2,88 €

φιάλη των 500ml

1,94 € ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ e-mail

22940 32674

info@tovareli33.gr


Schwaben Bräu DAS HELLE Από την ίδια ζυθοποιία στη Στουτγάρδη μας έρχεται έρχεται η Schwaben Bräu DAS HELLE. Είναι μια Dortmunder / Helles style βυθοζύμωτη μπύρα, σπεσιαλιτέ της νότιας Γερμανίας, με 5% αλκοόλ, που έρχεται σε ένα πολύ όμορφο μπουκαλάκι με flop άνοιγμα, για να διατηρείται μέχρι να καταναλωθεί. Στο ποτήρι έχει καθαρό χρυσαφι χρώμα & όταν σερβίρεται δημιουργεί ένα ζωντανό άσπρο αφρό με μέτρια συνοχή που θα κρατήσει αρκετά μέχρι που κάποια στιγμή θα περιοριστεί στα πολύ βασικά επίπεδα. ‘Εχει σώμα πολύ ελαφρύ, με χαμηλό ανθρακικό & είναι πολύ εύπεπτη.Το άρωμα της είναι εξαιρετικό,κυρίως malts,βοτάνων & λυκίσκου, ενώ κάπου στο βάθος διακρίνεις μια πιπεράτη αίσθηση καθώς & κάποιες διακριτικές νότες φρούτων. Η γεύση της είναι ελαφριά, γλυκούτσικη στην αρχή, με διακριτική την παρουσία της βύνης και η επίγευση είναι μικρής διάρκειας με με περάσματα πικράδας και ελάχιστα ξινούτσικη αίσθηση. Πολυ καλή σαν συνοδευτικό φαγητού αλλά και σκέτη όταν η θερμοκρασία έχει ανέβει και θέλεις να ξεδιψάσεις άμεσα και ελαφριά καθώς πίνεται πολύ εύκολα. Η μπύρα για κάθε μέρα.

Schwaben Bräu

Schwaben Bräu DAS SCHWARZE

Das Weizen

Από την ίδια ζυθοποιία μας έρχεται η Schwaben Bräu Das Weizen, μια μπύρα αφιλτράριστη κι ελαφρώς αρωματισμένη με φρουτώδεις νότες, πορτοκαλοκίτρινο χρώμα, ελαφριά, φυσικά θολή λόγω της πρόσθετης μαγιάς & με υψηλή ενανθράκωση. Ο αφρός ως επί το πλείστον είναι διάρκειας, με λευκό έως υπόλευκο κεφάλι. Η γεύση είναι μέτρια γλυκιά έως πικάντικη, με νότες σιταριού, βοτάνων, μπανάνας και εσπεριδοειδών, πολυ ομαλή στον ουρανίσκο. Στο άρωμα της είναι φρουτώδες ενώ διακρίνεται η βύνη , το σιτάρι, η μπανάνα, ελαφρά κορίανδρο & γαρύφαλλο & η μαγιά. Η Weizen περιέχει αρκετά πολύτιμα συστατικά ,αλκοόλ 5 % & σε συνδυασμό με την φρουτώδη γεύση της και το εξαιρετικό της άρωμα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο δροσιστικές μπύρες- κι όχι μόνο για το καλοκαίρι

Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη των 500ml

2,77 €

Από την ίδια ζυθοποιία στη Στουτγάρδη μας έρχεται η Schwaben Bräu DAS SCHWARZE. Μια μπύρα με αλκοόλ 4,9%, με χρώμα σκούρο καφέ, σε ένα όμορφο μπουκαλάκι του 0,5L με flop άνοιγμα . Η γεύση της είναι ελαφρά πικρή με εμφανή την παρουσία της καβουρδισμένης βύνης, του καφέ & της μαύρης σοκολάτας. Η επίγευση είναι μέτριας διάρκειας με κάποια αίσθηση του ανθρακικού. Στο ποτήρι ο αφρός είναι υπόλευκος , σχεδόν μπεζ , πολύ ικανοποιητικός & με αρκετά μεγάλη διάρκεια. Γενικά πρόκειται για μια ευκολόπιοτη μπύρα με σώμα αρκετά ελαφρύ που προτείνεται για συνοδευτικό γεύματος αλλά & συνοδεύει επίσης άνετα σαλαμικά, τυράκια & κρέατα.

Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη των 500ml

2,88 €

Σε μη επιστρεφόμενη φιάλη των 500ml

2,77 € ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ e-mail

22940 32674

info@tovareli33.gr


www.tovareli33.gr ΤΗΛΕΦ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 22940 32674

BEERologio 2011-OnLine Beer Catalog  

BEERologio 2011-OnLine Beer Catalog

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you