Page 1

O P T I M U M

S O L U T I O N

2012

EuroOne – Waberer’s – Cube Pro MTB Team


A mountain bike sport A sportág népszerűsége és a nemzetközi sportmozgalomban betöltött meghatározó szerepe miatt a kerékpározást a világ szinte minden országában alapsportágnak tekintik. A hegyikerékpározás – azaz mountain bikeis egyre nagyobb tömegeket vonz. Amiben egyedülálló, hogy a mountain bike sport az állóképességi és a technikai sportok sajátos kombinációja. Emellett közösségi élménnyel ajándékozza meg mindazokat, akik a mozgásnak ezt a formáját választják.

Élsportolói példaképet mutat a fiatalok számára

Környezettudatosságra nevel A mountain bike rajongói a természet szerelmesei. Aki rendszeresen, életmódszerűen a természetben sportol, az óvja, védi a természetet. A mountain bike kultúra alapeleme az, hogy a sportolók semmiféle anyagot, szemetet nem hagynak maguk után az erdőben. Napjainkban egyre fontosabb a környezettudatos életmód, ennek megfelelően egyre több ember választja ezt a sportágat hobbijának. A környezettudatosság olyan mértékű a keréksport körül, hogy ma már a tisztítóés kenőanyagok, fékfolyadékok vezető gyártói mind környezetbarát, lebomló anyagokat használnak termékeikben.

A mountain bike sport értékei

• Élsportolói példaképet mutat Élsportolóink mintaszerű életmódjukkal, a fiatalok számára • Környezettudatosságra nevel a valódi teljesítmény elérése érdekében • Egészséges életmódra tanít végzett hatalmas edzésmunkájukkal mél• High-tech érzést ad tán váltak fiatalok tömegeinek példaképévé. A sikerek elérésének alapvető feltétele a sportágban az egészséges táplálkozás és életmód, valamint a rendszeres edzés. Egészséges életmódra tanít Egy élsportolónak a legmagasabb nemzetközi szint eléréséhez rengeteg edzés- A szabad levegőn, a természetben végzett munkára van szüksége, ezáltal kitartást is mozgás a fizikai fejlődés legszerencsésebb tanít a fiataloknak. módja, hiszen az egyenletes nem túl intenzív mozgás a kardiovaszkuláris rendszer fejlesztésének záloga, a keringési betegHigh-tech érzést ad ségek, rendellenességek megelőzésének A mai high-tech vívmányok (karbon és titán legjobb módja. alkotórészek, precíziós hidraulikus fékek, stb.) garmadáját felvonultató kerékpárok a műszaki érdeklődésűek számára önmagukban is örömforrást jelentenek. A mai versenykerékpárok a vezető anyag- és finommechanikai technológiákat alkalmazzák. A milliós értékű biciklik ma már karbonszálas vázak köré épülnek, az egyéb építőelemek (kormány, villa, gyakran már a kerék is) szintén a könnyű és igen szilárd karbonszövet alapanyagokból állnak. A hajtáslánc a művészi szintű, kifinomult finom mechanika termékei. Ma már Magyarországon is sokszázezres rajongói tábort tudhat magáénak a sportág.


Bogár Gábor Születési év: 1974 19 éve a magyar mountain bike sport meghatározó alakja. A hazai olimpiai krossz felnőtt bajnoki címe mellett számos maraton győzelmet aratott. Hazánk legrangosabb maratonja, a Duna Maraton négyszeres győztese. A csapat 2010-es megalakulása óta, az egyesület mentora, edzője és kapitánya. A kerékpárhoz való hozzáállása, szakértelme és kitűnő nevelő pedagógia készsége nagyban hozzájárul az immáron két éve tartó töretlen fejlődéshez. Legjobb eredményei: • 2008-ban az Inter Mountain Series győztese. • Európa leghosszabb többnapos maratonján a Trans Alp Maratonon két 5. és egy 11. összetettbeli helyezése van. • 2009-ig a nevéhez fűződött a legjobb magyar eredmény a mountain bike maraton szakágban • A 2007-es Belgiumban rendezett világbajnokságon, 55. helyezést ért el.

Juhász Zsolt

 Születési év: 1990 10 éves kora óta kerékpározik, pályafutását a Csömör kerékpáros csapatában kezdte. Számos kisebb eredmény után 15 évesen lett korosztályos magyar bajnok, a korosztályában legyőzhetetlen. Azóta minden hazai versenyét megnyerte, jelenleg hétszeres magyar bajnok. 2009-ben debütált az Elit U23/Felnőtt kategóriában ahol továbbra is kirobbanó és töretlen fejlődést mutat. Megnyerte az U23-as magyar kupa sorozatot, és a magyar országos bajnokságot. Utolsó éves U23-asként 2012.-ben felnőtt maraton országos bajnokságot nyert. Profi pályafutását a világranglista 192. helyen kezdte meg, jelenleg, második legjobb magyarként a 93. helyen áll, a kb. 1500 versenyző közül. A 23 év alattiak mezőnyében a 13. helyen áll a világranglistán. (Az UCI világkupán és világbajnokságon az első 60 versenyzőnek ad pontot, így komoly nemzetközi minősítéssel rendelkezik az a versenyző, aki az első 60 helyezett közé befér, az átlagosan 180-220 induló között.)

Legjobb eredményei: • Hétszeres olimpiai krossz magyar bajnok • Világkupán 8. helyezés. • Európa bajnokságon 2008-ban 18. helyezés. • Világbajnokságon 2008-ban 20. helyezés. • Bekerült a felnőtt válogatottba és az olimpiai kvótafutó keretbe.

Csielka Márk

Szatmáry András

Parti András

Születési év: 1991 10 éves kora óta kerékpározik, pályafutását ő is a Csömör kerékpáros csapatában kezdte. Egy magyar bajnoki címet szerzett, egy második és három harmadik helyezés a legjobb eredménye az utánpótlás kategóriákban. 2009-ben a Schladmingi világ kupán a legjobb magyarként a 27. helyen végzett. A maraton magyar kupa sorozatban második helyezést ért el csapattársa mögött. Kivalló sprintkésességével hívta fel magára a figyelmet. Az eliminator (XCE) versenyszámban legjobb magyarként tartják számon. 2012.-ben az Elimina Tour versenysorozat második helyén végzett, harcban a világbajnoki ezüstérmes, szlovén Miha Halzer mögött. Tagja a magyar válogatottnak. Legjobb eredményei: •Magyar bajnoki cím, olimpiai krosszban •Schladming világkupa 27. helyezés •Elimina Tour összetett 2. helyezés

Születési év: 1990 10 éves kora óta kerékpározik, a Csömör kerékpáros csapatában kezdte pályafutását. Juhász Zsolt mellett ő korosztálya egyik legmeghatározóbb egyénisége. Egy magyar bajnoki cím, két második helyezés és három harmadik helyezés a mérlege a korosztályos versenyeken. 2009-ben debütált az Elit U23/Felnőtt kategóriában ahol továbbra is kirobbanó és töretlen fejlődést mutat. 2011-ben U23-asként harmadik lett a felnőtt országos maraton bajnokságban és megnyerte az olimpiai krossz U23-as országos bajnokságot.

Születési év: 1982 András 1997-ben kezdett először komolyan a kerékpársporttal foglalkozni. 2000-től 2008-ig a Trek Józsefhegyi SE versenyzője, majd 2009-2010-ben az SRM Stevensé. Első nemzetközi sikerét 2001-ben, élete első külföldi versenyén, az ausztriai amatőr világbajnokságon érte el, ahol 3. helyezett lett elsőéves felnőttként. Következő évben megszerezte első magyar bajnoki címét. András több mint tízszeres magyar bajnok. 2003-ban már küzdött olimpiai kvótáért, de végül csak tartalék volt az athéni olimpián. A következő olimpiára már sikerült kijutnia és minden elvárás felett teljesített, hiszen a 23. helyet szerezte meg Pekingben. Jelenleg is övé a magyar bajnoki mez. Világranglistán a legjobb helyezése eddig, a 43.hely. Parti András, aki kétség kívül az ország legeredményesebb hegyikerékpárosa jelenleg, a megfelelően biztosított körülmények és a remek csapatmorál miatt választotta egyesületünket és tért haza, a német SRM Stevens csapattól. Legjobb eredményei: • Több mint tízszeres magyar bajnok olimpiai krosszban • Kétszeres Olimpikon: 2008 Peking, 2012 London • 2008 Peking, 23. hely • Világkupán, világbajnokságon 46. hely (2008) ami az eddig legjobb magyar helyezés a felnőttek között. • Európa bajnokságon 24. hely (2011) ami szintén az eddigi legjobb magyar helyezés. • C1-es C2-es minősítésű verseny győzelmek (2003, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012) • Világranglista: 66. helyezett

A legjobb képességű versenyző jelenleg az országban, a maraton versenyszámokban. A magyar felnőtt válogatott tagja. Legjobb eredményei: • U23 olimpiai krossz magyar bajnoki cím, 2011 • 2009-ben Ausztriában a maraton világbajnokságon az előkelő 89. helyen végzett. • 150 induló közül, a 19 évesek között pedig a legjobb 15-ben szerepelt.

EuroOne –Waberer’s – Cube Pro MTB Team A 21-22 éves fiatalok (Juhász Zsolt, Szatmáry András, Csielka Márk), a komoly, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező Bogár Gábor, mint a csapat edzője és kapitánya, illetve a csapathoz a 2010-es évad végén ötödikként csatlakozott, tizenegyszeres felnőtt magyar bajnok, kétszeres olimpikon, Parti András, mindannyian a sportág legmagasabb kategóriájában, az Elit U23/Felnőtt kategóriában indulnak itthon és külföldön. Hazánk három válogatott olimpiai kvótafutójából két versenyző (Juhász Zsolt és Parti András) a mi csapatunk versenyzője. A versenyzők, Euro One Waberer’s Cube Pro MTB Team néven és színekben vesznek részt, mind a külföldi, mind a hazai versenyeken. Magyarország négy legtehetségesebb mountain bike versenyzője, az országban a 2010-es versenyszezontól kezdve a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) által nevesített profi kategóriában versenyezik. A csapat 2010. február 15-én nyert bejegyzést az UCI profi ligájába. Ez azért bír kiemelkedő jelentőséggel, mert a régióban jellemzően országonként csupán egy-két csapat képes profi szinten képviselni hazáját. Emellett a kerékpársportban nemzetközi szinten is kimagasló eredmények elérése a jóval idősebb korosztályra jellemző.


2012-re az Euro One Waberer’s Cube, egy nemzetközi szinten ismert és elismert egyesületté nőtte ki magát, amely Közép-Európa meghatározó csapatainak egyike lett. Ezt bizonyítja az is, hogy egyre nevesebb külföldi versenyzők jelzik átigazolási szándékukat a csapathoz. A 2010-es megalakulás óta, a felnőtt magyar bajnoki címek mellett, több nemzetközi dobogós helyezéssel is büszkélkedhetnek versenyzőink. Fiatal versenyzőink 3-4 éven belül elérhetik pályafutásuk csúcsát megfelelő menedzselés esetén. Ekkorra várható, hogy a csapat a profi csapatok között 8.-12. helyre tornássza fel magát a nemzetközi mezőnyben.

Középtávú célkitűzéseink

2011. évi versenyek Hazai versenyek: XCO Olimpiai Cross

• Rész vétel a 2 016- os, Rio de Janeiróban megrendezett olimpián (a spor tág tör ténelmében először, két magyar versenyzővel) • 2016-r a a világr anglista el ső 10 csapata közé kerülés • A hazai versenyeken való dobogós helyezések elérése • Szereplés a világbajnokságon • Részvétel a világkupa futamokon • A nemzetközi C1-es és C2-es versenyeken való eredményes szereplés. • Közép Európa legrangosabb egyesületévé válás

A szponzoráció A kerékpársport tömeges – NyugatEurópához hasonló – elterjedése nagy lehetőségeket rejt a magán/üzleti szféra számára, hogy promóciós/ marketingtevékenysége során elérje a legaktívabb fogyasztói rétegeket egy környezetbarát, de mégis részben technikai, tömegek számára érdekes sport támogatásával. • Olimpiai sportág • Elismert versenysport, azaz egyegy versenyt több ezer hazai néző is figyelemmel kísér. • Lehetőség a lakosság széles tömegeinek bevonására • A regisztrált sportolók számát jóval meghaladja a ténylegesen aktív, a kerékpárt sportolásra használók száma, amely évről-évre nő. • Egyre több színvonalas esemény • Növekvő számú, színvonalas versenyen van lehetőségük a sportolóknak megméretni magukat.

Dr.Gulyás Kovács Gergely az EuroOne Számítástechnikai Zrt. vezérigazgató-helyettese

Időpont

Verseny neve

Minősítés

Rendező

Helyszín

XCO Magyar Bajnokság XCM Maraton Nemzetközi versenyek: 2013. 04. 28.

MTB Croatia Cup

C1

Vodice

Horvátország

2013. 05. 18.

Maros Bike Cup

C1

Kolozsvár

Románia

2013. 05. 25-26.

UCI World Cup2013. 06. 09.

C1

Nove Mesto na Morave

Csehország

Samobor

Horvátország

2013. 06.15-16.

UCI World Cup

Val Di Sole

Olaszország

2013. 06. 20-23.

Europa Bajnokság

Bern

Svájc

2013. 06. 30 XC

Kamnik

Kamnik

Szlovénia

C2

2013. 07. 27-28.

UCI World Cup

Valnord

Andora

2013. 08.

Halicanum Trophy

C2

Sveti Martin na Muri

Horvátország

2013. 08. 24.

Ostravsky Chachar Ostrava

C1

Ostrava

Csehország

2013. 08. 10-11.

UCI World Cup

Mont-Sainte-Anne

Kanada

2013. 09. 14-15.

UCI World Cup

Hafjell

Norvégia

A csapat megfelelő működéséhez professzionális háttértámogatást nyújt a Sport Vision & Solutions sport marketing ügynökség, amely szakértelmével, valamint üzleti szempontból jelentős kapcsolati tőkéjével biztosítja az egyesület folyamatos feljődését. A vezetőség tagjai: Tóth Árpád - ügyvezető igazgató Simonyi Ákos - marketing igazgató Bogár Gábor - sportigazgató


Szponzor megjelenési lehetőségek 1. A versenyzők sportruházatán megjelenik a szponzor emblémája, amely elsősorban a mez elején és hátulján található. A megjelenített logó mérete a támogatás mértékével arányos. 2. A csapat gépjárműve (egy 6 személyes kisbusz) a szponzorok felirataival, logóival van felmatricázva. A kiemelt szponzor a busz mindkét oldalán a szponzoráció mértékétől függő felületen jelenik meg.

Mérföldkő megjelenéseink Duna TV, TV2 (Aktív, Mokka), RTL Klub (Fókusz, Reggeli) Online: Kerékpáros szaksajtó (Bikemag.hu, Velo. hu, Bringahiradó.hu, Mozgásvilág.hu) Általános sport sajtó (Atv.hu, Nemzetisport.hu, Sportgéza.hu, Terepsort.hu) Rádió: Class FM (egy hetes rádiós kampány) Petőfi Rádió (beszélgetős műsor)

6. A www.euroonecube.hu honlapon, valamint a 3. A magyar és nemzetközi versenyek rajt/ Facebook közösségi portálon létrehozott proficél területein a rendező biztosít minden lon folyamatosan nyomon lehet követni a csapat induló csapatnak kb. 60 nm területen csa- szereplését, eredményeit. patsátor helyet, amelynek felülete (két A szponzor számára embléma, banner megjelekülső fala) alkalmas a szponzorok meg- nési lehetőséget biztosítunk. jelentetésére. Erre a célra saját, falain szitázott komplett sátor kerül legyártásra, 7. Sajtótájékoztatón és egyéb kapcsolódó renamely felületén megjelenik a szponzor dezvényeinken aktív megjelenést biztosítunk logója, ez esetben is a logó nagysága a szponzorainknak. támogatás mértékétől függ. Értékesítési és egyéb reklámtevékenység a rendezővel A szponzorációs összeg 3 millió forinttól 20 millió való egyeztetés után lehetséges. A sátor forintig terjed egyben a stáb és a csapat versenybázisa. 4. A csapat hazai és nemzetközi szereplései kapcsán adott nyilatkozatokról készülő képes beszámolókban (szaksajtóban, Tv-s riportműsorokban, Interneten) a versenyzők sportruházatán megjelenik a szponzor emblémája. 5. Sportmédiában való aktív szereplés. Folyamatosan bővülő média kapcsolatainknak köszönhetően, az ország leglátogatottabb sport médiumain (online, print, tv, rádió) a támogatásként nyújtott összegtől függően biztosítunk egyre magasabb szintű média megjelenést. Ezek a médiumok a következők: TV: Sport TV (Sport 1, Sport 2, Sport M) MTV (saját gyártású kerékpáros műsor, sport híradó, reggeli élő beszélgetés)

VELO.HU Nemzetközi szinten bejegyezték az első magyar profi Mountain Bike csapatot - 2010. február 26. péntek A sportág történetében az idei év az első, amikor hazai professzionális Mountain Bike csapat indulhat nem zet közi versenyeken. A négy főből álló Euro One- Cube Team mind felszerelésében, mind tudásában felveszi a versenyt a világ más profi csapataival. Az Euro One – Cube Team egyike lett a világ UCI listás (Union Cycliste Internationale − a kerékpáros sport világszövetsége) profi csapatainak, így a hazai MTB sport felnőtt a világszínvonalhoz − jelentette ki a szakág szövetségi kapitánya és a csapat vezetője. A csapat működése, versenyzése természetesen elképzelhetetlen lenne a támogatók nélkül. Az anyagi háttérből jelentős részt vállal az egyik névadó szponzor az Euro One Számítástechnikai Zrt., míg a kerékpárokról és minden egyéb technikai segítségről a másik névadó, a Cube kerékpármárka gondoskodik.

MTI - 2010. szeptember 19. Euro-One Cube nyerte a rövidített 24 órás hegyikerékpár EK-t Az este kezdődő, éjszakába nyúló esőnek köszönhetően hajnali ötkor leállították a Sportaktívos szervezők a jubileumi, 24 órás mountain bike váltóversenyt, így a szombaton délben rajtoló, tizedik alkalommal kiírt viadalon a 17 órás állásnak megfelelően hirdettek vasárnap délelőtt eredményt. Az Európa-kupán leggyorsabban – a mintegy négy és fél kilométeres körökből 69-et – az Euro-One Cube teljesített. A férfi csapatok – így az elitek is – abszolút versenyét 82 együttesből, 69 körös teljesítménnyel a csömöri Euro-One Cube PRO MTB Team nyerte 17:04:12-es idővel, az X2S-Kona Team és a HaiBike Swat (mindkettő 65 kör) előtt. A győztes EuroOne Cube PRO MTB Team tagjai: Bogár Gábor, Csielka Márk, Juhász Zsolt, Horváth Attila, Pintér Tamás és Szatmáry András. „A taktikánk a verseny folyamán, az időjárásnak megfelelően és ebből adódóan a pálya állaga alapján folyamatosan változott. Száraz időben négy, majd volt, hogy az eső és a sár miatt óránként váltottunk. Esőben még tudtunk haladni, de ahogy elállt, olyan sár lett, hogy még lefelé is alig gurult a kerékpár, folyamatosan kellett „mosnunk – nagyon nehéz verseny volt. A csapat összeállítása nagyjából megegyezik azzal a gárdával, mellyel zsinórban negyedszer nyertünk” – öszszegzett Bogár Gábor.


NEMZETISPORT „Kerékpár: Parti András magyar hegyikerékpár-csapathoz igazolt Jövőre újra magyar klub színeiben versenyez Parti András, a legjobbnak tartott hazai hegyikerékpáros, a pekingi olimpia 23. helyezettje. Az ötszörös olimpiai krossz- és négyszeres maraton magyar bajnok hegyibringás, az olimpiai krossz versenyszám világranglistájának 88. helyezettje a német SRM Stevenstől egy évre az EuroOne-Cube Pro MTB Teamhez, az egyetlen hazai profi egyesülethez igazolt. Ezt Gulyás Kovács Gergely, a klub főtámogatója, az EuroOne Számítástechnikai Zrt. vezérigazgató-helyettese jelentette be a keddi budapesti sajtótájékoztatón. A vezető hangsúlyozta: céljuk, hogy száz százalékban magyar tulajdonú klubként jelentős nemzetközi sikereket érjenek el. „Óriási lehetőségnek érzem, hogy magyar profi csapat tagjaként küzdhetek a londoni olimpiai kvóta megszerzéséért – mondta a 28 éves Parti, aki azért is fogadtam örömmel az EuroOne ajánlatát, mert itt erős csapat van kialakulóban, jó feltételeket kínáltak, és a vezetők hosszú távon gondolkodnak.” Parti András, a VBT Sport Kft. által menedzselt, az UCI szerint hivatalosan bejegyzett első magyar profi MTB csapathoz igazolt. A 19-20 éves fiatalokból (Juhász Zsolt, Szatmáry András, Csielka Márk) és a sokszoros nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező 36 éves Bogár Gáborból megalakult csapat összetétele remekül jelképezi az ifjú ambíció és a tapasztalat együttműködésének tökéletes szimbiózisát. Parti Andrással kiegészülve igazán erős csapat állt össze, akik minden bizonnyal nemzetközi szinten is megmutatják, Magyarország a hegyi kerékpározásban is felzárkózott a világ élmezőnyéhez.”

EXTREM.HU „Helló András, üdvözlünk a extrém magyar valóságban! Visszatért Magyarországra a legjobbnak tartott hazai hegyikerékpáros, Parti András. Jövőre újra magyar színekben versenyezhet, ugyanis a német SRM Stevens csapatától – az egyetlen profi hazai klubhoz – az EuroOne-Wáberer - Cube Pro MTB Team-hez igazolt.”


TÁMOGATÓINK

EuroOne Számítástechnikai Zrt.

Wáberer’s Logisztika Kft.

Magyarország egyik vezető

Magyarország egyik legnagyobb piacvezető

informatikai vállalata.

logisztikai szolgáltatója.

RESORT FONTANA

CUBE – Kerékpár gyártó.

ADRIATIQ

Prémium kategóriás német márka.

Az adriai térség legnagyobb magyar tulajdonú

2007-től a csapat kerékpár szállítója.

turisztikai vállalkozása

Balatonföldvár kerékpárbarát wellness

Magyar humánügyviteli szoftverfejlesztő

szállodája

és szolgáltató vállalkozás

NEXON Kft.

Kapcsolat tartók Tóth Árpád ügyvezető igazgató arpad.toth@svskft.hu

Simonyi Csaba marketing - és pr menedzser csaba.simonyi@svskft.hu

Cube Csapat Ismertető  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you