Page 1

FYS-NYT april 2013, 2. årgang

Nye adjunkter Mød vores nye underviser

Har du MetropolStil Så løb en MetropolMil

Bestiktyv på spil Vær på vagt i kantinen


01 Nyheder 02 Need to know 03 Har du MetropolStil Så løb en MetropolMil

04 Pas på den farlige bestiktyv 04 FLR - Vil mer’ med fler’ 05 Nice to Know En kløgtig tanke eller kuriøs idé, skriv til fysnyt@gmail.com

Nyheder

Makeover til vores kantinens 1. sal

Nu er det ikke kun 45-årige Hanne fra Randers der får make-over i det lokale ugeblad. FysNyt kan stolt præsentere, at den næste til at få make-over på Sigurdsgade 26, er: Kantinen! Hurrey. Helt præcist er det 1. salen der til sommer får både en ny vandfontæne og en taskereol. Det er tanken at overtøj, træningstasker, Finn B., og hvem man ellers kunne forestille sig at have med til time – lige så forsigtigt puttes i taskereolen, før man sætter sig ved sin plads. På den måde skulle det blive mere fremkommeligt mellem de i forvejen svært intime bord-stole-placeringer, som forefindes i kantinens 1. sal. Og skulle man få lyst til at fylde sin drikkedunk, så behøver man ikke længere at stavre hele vejen nedenunder og på fræk vis mase sig gennem de massive horder af sultne studerende i kantine-køen, men kan blot gå hen og fylde ved 1. salens helt egen vandfontæne. Hvis Hanne fra Randers blev smartere af en make-over – så gjorde kantinen det i hvert fald også!

Kalenderblad og FYSbegivenheder

Bold og grill og hyggei Lersøparken

Nøj dét for fys

Så løb da Palle

01


Need to know

Kend din PLOV eller bliv pløkket Der er netop kommet nye sikkerhedsplaner for • Kom hurtigt ud af bygningen, så der Metropols bygninger. Det vil sige, at du som studerikke er nogle personer, der kommer ende har fået et værktøj til, hvordan du skal reagere til skade ved eventuel brand eller (for guds skyld, lad det ikke • Luk døren efter dig, så branden ikke ske) skoleskyderi. Altså kort sagt, en guide til: ’Hvad breder sig hulen skal jeg nu gøre hvis….’ • Lås ikke døren efter dig. Alle skal PLOV-sikkerhedsplanerne (PLOV står for: Påbegkunne komme ud yndte Livsfarlige og Voldelige Handlinger; undskyld • Brug ikke elevatoren hvis der sidder nogle skuffede landmænd og havde forventet noget andet) indeholder deltaljerede anvisninger for, hvordan du skal agere ved skyderi. Foreløbig er planerne udarbejdet for læreruddanDen lynkorte PLOV-plan: nelsen på Nyelandsvej, hos sygeplejerskerne og jordemødrene på Tagensvej og for efter- og videreud• Det handler om at barrikadere sig dannelsen på Tagensvej 18. Sikkerhedsplanen for • Forsøg ikke at forlade stedet, men søg Campus kommer i løbet af foråret [hold dig orienteret i stedet ind i lokalerne på fancy Fronter]. • Lås dørene og træk gardinerne for Planerne bliver introduceret til de nye elever ved stud• Vær helt stille og læg dig på gulvet iestart, så det er vigtigt at du (som good old-student) selv lige sørger for at skimme dem igennem. Er det imidlertid ikke våben, men ild der udgør størsteparten af trusselsbilledet, så:

Nye adjunkter

Pr. 1. april 2013 er der på fysioterapeutuddannelsen ansat 2 stks nye adjunkter. For at lære vores nye undervisere bare en lille smule bedre at kende, har FysNyt fået fingre i en gammel venindebog. Så går du og pønser lidt på, hvem din nye underviser er- sådan helt inderst inde, så læs med her: Carin skal blandt andet undervise i fysioterapi og psykologi. FysNyt har endnu ikke fået kontakt til adjunkt nr. 2

Venindebog

Navn: Carin Roos Højde: 176 cm Yndlingsfag: Kommunikation Yndlingsfarve: Mørk turkis Yndlingssport: Dyking Yndlingsslik: Vingummi sutter Før jeg lærte dig at Mental akrobatik og kende, lavede jeg: andre øvelser

Denne bog tilhører

Det bedste jeg ved er, Er glade og smiler til når de studerende mig npr vi mødes på gangen

PH Metropol

02


Bræt, bold og grill

D. 3. maj går det løs med FysFællesskaberne. Jah! Det er for dig, og er i Lersøparken kl. 15.30 og det bliver piv-sjovt. Saml klassens mest progressive rundboldhold til en sjov dag med idræt, grill og hygge. I medbringer selv noget kød eller tofu til grillen –så sørger FSR for tilbehør [kartoffelsalat, ketchup, sennep, paptallerkener, billige øl og god musik]. Efter turneringen fortsætter vi festen i Sigurds. I tilmelder jeres hold (min. 10 personer) ved at smække en mail af sted til kasserfsr@gmail.com samt indbetale 100 kr. pr. hold af 100 kr. til: reg. nr. 8401 og konto 1181355. Her noterer I lige: modul og klassebogstav + rundbold13. [for eksempel: 8B rundbold13] S.U. er onsdag d. 24. april kl. 12! >og så’ der rundbold.

Har du MetropolStil løb en MetropolMil

Under denne lidet platte overskrift, gemmer der sig ikke mindre end en vaske ægte invitation til PH Metropols eget motionsløb. MetropolMilen er et løb på 7.532 m, som enten kan tilbagelægges ultimativo solo, eller som en stafet med tre løbere pr. hold. Er du nu knap så sporty [eller måske mere fys’sk: er du skadet et eller andet sted i dit atletiske legeme]; så er du også mere end velkommen som hepper eller frivillig på dagen. Efter løbet vil der være hygge i målområdet og præmier til blandt andet hurtige, sjove og sågar også bedst repræsenterede uddannelser. Så lad dette da være en opfordring til alle jer gæve fysioterapeutstuderende! Vær med til at løbe dagen god; eller kom og vær med som hygge-hepper. Løbet afholdes torsdag d. 16. maj, med start og mål på Tagensvej 18. Tilmelding foregår på http://www.phmetropol.dk/milen [her kan du også finde ruteinfo mm.] Sidste frist for tilmelding er søndag den 12. maj. Du skal dog være opmærksom på, at løbet kun kan rumme 750 løbere >og at tilmeldingen fungerer efter først-til-mølle-princippet -Vi ses derude!

Det koster en flad 50’er at deltage, men i den pris er der inkluderet: • Startnummer • Mad og drikke tilberedt af studerende på Ernæring og Sundhed • Mulighed for massage af studerende fra Sundhedsklinikken • Mulighed for at vinde præmier [iflg. Metropols egne udmeldinger er disse eftersigende: store såvel som små] • En sjov og brandhyggelig eftermiddag og aften med dine medstuderende

03


Pas på den farlige bestik-tyv! Efter en del klager over kantinens ellers så nydeligt hvide plastikbestik, har driften netop investeret for 22.000 danske kroner i nyt porcelæn og ægte bestik af rustfrit stål. Det er en sejr for folket, der længe har bakset med kombinationen af varme retter og vældig usolide skæreaggregater af plast.

vv

Men! På 14 dage er halvdelen af alt det lækre nye service forsvundet [det drejer sig rundt regnet om 170 tallerkener, 220 gafler og 250 knive]. Oups! Så, kære medstuderende. Hvis I ser den berygtede bestik-tyv snige sig rundt på gangene, så skynd jer, at forsvare vores nye bestik med liv og lemmer >livet er for kort til plastikbestik!

FysNyts eget kantine-eXpertpanel har udformet en top 3 over plastikbestikkets absolut værste fjender. Nr. 1 Burrito [særligt dem der har ligget lidt tid, og er blevet dejligt hårde og sprøde] Nr. 2 Koteletter Nr. 3 Kombinationen af falafler med blomkålssalat >en tandknækker uden lige! Desuden kan nævnes, at eXpert-panelets kvindelige deltager også medtænker kantinens sandwichs som en ren og skær bestik-dræber!

FLR – vil mer’ med fler’ FLR. Fysioterapeutstuderendes Landsråd. Tyg lige lidt på den. Fysioterapeutstuderende, jo tak – den er måske ikke så forståelsesmæssig heftig, endda. Men så efterfulgt af ’Landsråd’ – det vil sige en samling af fysioterapeutstuderende i hele Danmark. Fra fisker-fys’en i Esbjerg over de mere eventyrlige Odense-studerende til de storby-snobbede på Sigurdsgade. En broget forsamling; men med én og samme dagsorden. Det er nemlig meningen, at Landsrådet vil arbejde sammen på tværs af landet, med det formål, at skabe resultater indenfor 4 kategorier: politisk, socialt, fagligt og internationalt [bum bummelum].  Et lille stykke hen ad ønskevejen ligger blandt andet projektet om en fagfestival for studerende [pænt meget fagligt og usandsynligt socialt], og en større ”studerende-indflydelse” på Danske Fysioterapeuters arbejde. Arbejdet med at starte Landsrådet er udført af to gæve fyre fra fysioterapeutuddannelsen her i København. >og som de siger: ’Det er nu engang rådets vigtigste parole, at det er et råd AF studerende, der arbejder FOR studerende.’ Sådan lidt groft sagt, så svarer Landsrådet lidt til, at man kommer til at putte al for meget chili i en gryderet. Så smager det hele pludselig bare af chili > og til sidst må man må bare ydmygt bukke under for

chiliens magt! (eller indtage en hel bøtte créme fraîche med ske). På samme måde vil Landsrådet inddrage så mange studerende, at det får en stærk stemme – og det bliver svært at sidde overhørig. Desuden skaber Landsrådet grobund for nye initiativer og videndeling på tværs af de forskellig udannelsesinstitutioner (kan vi fx lære noget af, hvordan de holder modul 6 eksamen i Haderslev?).  

Og hvis du sidder og lige nu har fået AL for meget Landsråd; så er der kun ét at gøre: créme fraîche og ske!

04


Nice to know Strømforsøg

Men nu bliver der så sat en (mindre massiv) indsats i gang, for at forpurre planerne om en ny billedbog. B011 vil som et led i en forsøgsordning, få placeret En af de helt store brister ved planlægningen af strømstik under bordene. forelæsningssalene på Campus har helt klart været Det er langt fra alverdens stik – men på alle måder en strømstik; eller turde man måske mene: manglen på forbedring for nu. En af grundene til, at det har været samme. så svært at finde en holdbar løsning på de flere stik, Man kunne sådan set snildt forestille sig en nyere ver- er de sikkerhedsmæssige foranstaltninger der skal opsion af Find Holger, blot med farverige illustrationer fyldes i forhold til brandfaren. af samtlige auditorier på Campus, og med teksten Så er det bare at håbe på, at de andre auditorier bliver Find Strømstik og vupti! Flere timers underholdning så misundelige, at de også vil have flere strømstik! er reddet.

Sig e-mail til din kopimaskine

Som et nyt tiltag kan du nu sende indscannede dokumenter direkte til din mail-adresse fra Metropols kopimaskiner. FysNyt har netop afprøvet den nye teknologiske landvinding, og armene har ikke været nede siden. Konceptet er meget enkelt. Du går hen til en kopimaskine (fx på biblioteket). Du taster brugernavn og kode (det samme som du bruger til at få adgang til skolens pc’er; dvs. brugernavnet er dit studienr.). Herefter vælger du e-mail, scanner hvad som scannes skal, indtaster modtagerens e-mailadresse, - og 1,2, 3 så er dokumenterne straks på vej. Ønsker du at scanne flere sider i én mail, så trykker du på ’vælg opgave’ i kopimaskinens menu. Aldrig har det været nemmere at spamme sin egen og andres indbakker med sider fra sundhedsfaglige opslagsværker eller teorier om kvalitativ dataindsamling >og hey, det koster ikke en krone!

Hvem har taget klokken?

Har du oplevet at sidde i et lokale, og tænke: ’Hvad dælan er klokken’, kigge efter et ur og så blive grumt, grumt skuffet. Enten fordi der stadig er voldsomt lang tid til frokostpausen – eller måske fordi der slet ikke var noget ur! Hvis du hører til den sidste type (den der bliver skuffet over, at der slet ikke er noget ur), så er der hjælp at hente. I alle lokaler findes nemlig en holder med lokaleevalueringer. Det foregår således, at du taget et lokaleevalueringsark fra holderen. Udfylder arket (fx med ’åh, hvor dette lokale dog mangler et ur.’), hvorefter du stille og roligt går ned til driften og afleverer arket. NB! Denne procedure gælder også, hvis der bare er tale om et nyt batteri til uret – smart, ik’?

05

FysNyt april  

FysNyts april-udgave. De fysioterapeutstuderende på PH Metropols eget blad.

Advertisement