__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Gammaldags Jul


Duka för en traditionell jul med vår klassiska servis! Lars Carlson är en av vår tids mest älskade julillustratörer. Hans skildringar har länge funnits på våra svenska julkort och tomtarna har för många blivit en självklar del av den svenska julen. Motiven med tomtar och djur finns på servisen alla delar. Tänd brasan i den öppna spisen, lacka klapparna och koka gröten med mandeln i. Gammaldags Jul är servisen för dig som vill uppleva en riktigt gammaldags jul och skapa ett traditionsrikt julbord för hela familjen att samlas kring!


Det är lätt att skapa en traditionsrik juldukning med servisen Gammaldags Jul! I servisen finns allt du behöver för att duka upp till ett dignande julbord. Alla motiven är handlitograferade och många av servisens delar har detaljer i äkta guld.


Lars Carlsons härliga tomtar har blivit synonyma med traditionellt julfirande i Sverige och har skänkt glädje i många hem. En servis du vill duka fram jul efter jul!

• Design: Lars Carlson • Finaste fältspatporslin • Hand­litograferad dekor • Detaljer i äkta guld • Tål maskindisk • Glasen bör ej diskas i maskin • Endast hos Fyrklövern


Lars Carlson

Visst kan man känna den kryddiga doften av pepparkakor? Konstnären Lars Carlsons tomtemålningar ligger till grund för de detaljrikt skulpterade porslinsfigurinerna, handmålade i varma julfärger.

Lars Carlson var konstnären som älskade tomtar. Han ägnade större delen av sitt liv åt att illustrera tomtar; på julkort, julbonader och julpapper. Han stod för en imponerande produktion. Ibland kallades han för Jenny Nyströms moderna arvtagare. Han skapade en mängd jul-, påsk- och gratulationskort för över 50 år sedan, som fortfarande är i tryck. Han har också illustrerat och skrivit bildböcker för barn och målat bakgrunder till tecknade filmer. Under några år arbetade han som dekorationsmålare på Rörstrands porslinsfabrik i Lidköping. Lars Carlson målade sina tomtar på sitt eget sätt, småväxta och knotiga. Tomtarna skulle vara som de små mystiska gubbarna i Dalaskogarna med grå och gröna kläder och näbbstövlar. Lars Carlson hade ett mycket nära samarbete med Fyrklövern och det är Lars som ritat alla våra porslinstomtar och även dekorerat vår julservis Gammaldags Jul. Som konstnär höll han hårt på sin integritet. Därför är vi extra stolta över att ha fått ensamrätten att framställa hans tomtar på porslin. Servisen Gammaldags Jul är ett lysande exempel på Lars Carlsons förmåga att fånga den svenska tomten.


Kaffeservisen Servisen Gammaldags Jul består även av ett kaffesortiment med alla delar du behöver för att duka upp en härlig fika i julens tecken. Motiven är handlitograferade och de olika delarna har handmålade detaljer av äkta guld. De olika kakfaten kan du även använda på julbordet! Sätt på kaffet och tänd brasan i den öppna spisen! Gammaldags Jul är servisen för dig som vill uppleva en riktigt traditionsrik jul för hela familjen.


God Jul

Servera pepparkakor, nötter eller julgodis i den fina pepparkaksformade skålen!

Nytt i serien är den handlitograferade burken med eklock. Eftersom burken har ett lock med en tätslutande packning kan du använda den till såväl julgodis som sill! Lägg märke till de handmålade detaljerna i äkta guld!


SORTIMENT Matservis

Mattallrik 26 cm

Ägg- och sillfat 31 cm Skål 15 cm

Förrättstallrik 21 cm

Djup tallrik 22 cm

Fat 32, 36 och 42 cm

Med reservation för feltryck och slutförsäljning

Såskanna med fat 55 cl

Fat 39 cm

Skål 16, 23 och 25 cm

Salt & peppar 8 cm

Terrin 2,5 liter

Tillbringare 1 liter

Cabaret med träsnurra 41 cm

Familjeugnsform 39 x 29 cm

Stjärnskål 19 cm Stjärnfat 40 cm

Aptitskål (2-pack) 8 cm

Bakform 27 x 11 cm

Cognacsglas 40 cl


Kaffeservis

Kaffekopp med fat 14 och 20 cl

Fat på fot 31 cm

Assiett 17 och 19 cm

Mugg (2-pack) 28 cl

Mjölkkanna 25 cl

Sockerskål 25 cl

Kakfat 27 cm

2-våningsfat 19/25 cm

Kaffekanna 1,25 liter

3-våningsfat 17/21/26 cm

Ljus ingår ej

Fat pepparkaksgubbe 31 cm

Burk med lock 45 cl

Skål kalenderljus 23 cm

Nötknäckare 17 cm

Dekoration

Kandelaber 23 cm

Ljusstake (2-pack) 11 cm

Duk 250 x 150 cm Servetter (6-pack) 50 x 50 cm

Konfettihjärtan (100-pack)

Äpplen (12-pack) 4 cm


Vi kan jul! Fyrklövern är störst på julserviser i Norden. Vill du ha tips och idéer kring juldukningar är du välkommen till vår hemsida www.fyrklovern.se. Här kan du registrera dig för vårt nyhetsbrev och få ännu mer porslinsglädje och inspiration!

#fyrklövern

CMYK / .eps

Facebook “f ” Logo

CMYK / .eps

Fyrklövern

@fyrklovern_sverige

DIN GARANTI • Servisen tillverkas med ensamrätt för Fyrklövern • 30 dagars bytes- och returrätt • Vi ersätter eventuella transportskador till 100 % • Vår kundtjänst hjälper dig gärna, ring 040 - 665 45 50

Tel 040-665 45 50 | www.fyrklovern.se

10011154 - S GJ PF H19

Facebook “f ” Logo

Profile for fyrklovern3

Gammaldags Jul  

Gammaldags Jul