Page 1

PODION Meer inZiCht

Meer oMZet

oMDat wij PoPPoDia beGrijPen

Meer Meer PUbliek eFFiCiËntie


oMDat wij PoPPoDia beGrijPen PODION is ontwikkeld als multitool, om de bedrijfsvoering van een poppodium te vereenvoudigen, te verbeteren en te professionaliseren. PoDion bieDt: Meer efficiëntie, want PODION zorgt voor het gestructureerd toewerken naar een evenement en voorkomt dubbele werkzaamheden. PODION draagt zo bij aan een efficiëntere werkwijze en levert tijdsbesparing op. Groter publieksbereik, omdat PODION zorgt voor het grootste deel van de presentatie van je podium: via de website, de sociale media en andere online en offline communicatiemogelijkheden. Integratie van al deze communicatiemiddelen zorgt voor een betere inzet en levert een groter publieksbepublieksbereik reik op. op.

Verhoging van de omzet, want PODION draagt bij aan de realisatie van een groter publieksbereik (meer bezoekers) waardoor de omzet stijgt . En door up-to-date en realtime managementinformatie kan kostenbesparing worden gerealiseerd. Up-to-date managementinformatie, omdat alle informatie op één plek wordt verzameld en is terug te vinden levert dat realtime en up-to-date managementinformatie op, wat bijdraagt aan een betere bedrijfsvoering, professionalisering. Het zorgt ook voor kostenbeheersing (-besparing), tijdwinst en efficiëntie door meer inzicht.

hoe? PODION wordt als online applicatie geïnstalleerd en is 24/7 via internet bereikbaar. In PODION wordt alle informatie samengebracht met betrekking tot de activiteiten van een poppodium (data, tijden, acts, bio’s, financiën, foto’s, bezoekersaantallen etcetera). Deze informatie kan op verschillende manieren worden gebruikt, waardoor PODION onder andere zorgt voor de content van de website, betere marketing via de gekoppelde sociale media, community building, nieuwsbrieven, omzet- en kostenrapportages van de evenementen en verhoogde effectiviteit en tijdsbesparing door het voorkomen van dubbel werk en fouten. Enzovoorts… In PODION werken alle medewerkers van een In PODION podiumwerken samenalle aanmedewerkers de realisatie van van het programma, een podium samen vanaan boeking de realisatie tot uitvoering van van programma, het een evenement, van en boeking alle tussenliggende tot uitvoering stappen. van een evenement, en alle tussenliggende stappen. Daarnaast worden de bezoekers actief betrokken bij het podium, podium. door Door het het uploaden uploaden van foto’s, reviews te schrijven, comments te plaatsen en evenementen te delen (sharen) of te “liken” dragen ze bij aan de content van de website en de sociale media.


wat leVert PoDion oP? De oUtPUt:

De output bestaat uit verschillende, eventueel naar wens aan te passen en uit te breiden rapportages voor de bedrijfsvoering van het podium en content voor applicaties die zorgen voor online en offline promotie.

raPPortaGes: • •

• •

• •

Overzicht van datum, tijd, locatie, bio van acts, omschrijving van events. Gedetailleerd overzicht met planning van het programma (inclusief info met betrekking tot gecancelde shows, soldouts). Financiële informatie, bijvoorbeeld: dagverkoop, bezoekersaantallen, visitors vs profits. Technische en hospitality informatie, contactinformatie, gastenlijst. Overzicht van reviews en comments die zijn binnengekomen van gebruikers/bezoekers op de website. Statistische gegevens met betrekking tot financiën, bezoekers, website bezoekers, sociale media etcetera. Overzicht van informatie met betrekking tot locaties, podia en ruimtes. Informatie met betrekking tot vrijwilligers, bijvoorbeeld: contact informatie, beschikbaarheid, rooster, beloningsysteem etcetera (in toekomstige versies).

aPPliCaties Voor online en oFFline ProMotie: • •

Alle content voor de website. Integratie van Facebook, Twitter, Hyves, YouTube en andere sociale media in PODION: berichten en updates hoeven maar 1x te worden ingevoerd op 1 plek. Bezoekers kunnen “liken” en “sharen”. Berichten kunnen getimed of at random geplaatst worden. Statusupdates kunnen geautomatiseerd worden geactualiseerd en evenementen kunnen worden aangemaakt. Koppeling met online muziekdiensten als Spotify.

• • • •

• •

Informatie voor op een TV-scherm of LCD/LED-display. Mobiele website met programmainformatie voor smartphones. Geanimeerde banner (Flash) met informatie voor op de website. Link naar ticketverkoopsysteem e-mailnieuwsbrieven. Nieuwsblog (bijvoorbeeld met informatie over: programma, net bevestigd, album-releases, programmawijzigingen, achtergrondinfo). Fotogalerijen te gebruiken op de website en TV-scherm. Vaste webpagina’s met standaardinformatie (bijvoorbeeld: met route, medewerkers, informatie met betrekking tot ticketverkoop, contactgegevens).


Maar wij hebben al een website en CMS‌ PODION is natuurlijk meer dan een CMS systeem, het is een multitool. Een mix tussen een CMS, een projectmanagement systeem en een uitgebreide promotietool. De installatie van PODION gebeurt als backend-applicatie naast de huidige bestaande website. PODION kan daarbij het huidige CMS vervangen en de bestaande website voeden van informatie, en PODION biedt daarnaast natuurlijk een hoop extra functionaliteiten. De bestaande website hoeft dus niet vervangen te worden.

Wat kost PODION? De kosten van PODION bestaan uit een vast eenmalig bedrag en een bedrag per maand. Het eenmalige vaste bedrag betaal je voor het opstarten, de installatie, een aantal vaste functionaliteiten en het realiseren van alle koppelingen met de website, de sociale media, etcetera. Daarna is PODION gebruiksklaar. Het bedrag per maand betaal je voor het gebruik van PODION, de licentie, de hostingkosten, webruimte, onderhoud, support, updates en integratie van nieuwe technologieĂŤn. Nieuwsgierig naar wat PODION kan betekenen voor jouw poppodium? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.

Contact PODION ------------------------------FUTURON Klokgebouw 166 - 167 5617 AB Eindhoven ------------------------------Rijksweg Zuid 99 6134 AA Sittard ------------------------------Tel: +31 (0)40 78 78 663 Fax: +31 (0)84 831 28 28 Website: www.podion.eu E-mail: info@podion.eu

PODION flyer  
PODION flyer  

Omdat wij poppodia begrijpen

Advertisement