Page 1

i.s.m. h

et

7 en 8 augustus

Afslag Eindhoven ‘Arend’ Het complete programma

ETEN EXPO THEATER POP & DRINKEN CURSUS FILM www.ecicultuurfabriek.nl | ECI 13 | 6041 MA Roermond +31 (0)475 - 31 71 71 | receptie@ecicultuurfabriek.nl


Negeert u een waarschuwing? Rijdt u met uw auto door totdat de waarschuwingslampjes gaan branden? Waarom wachten zoveel mensen dan om hun wervelkolom te laten controleren voordat ze pijn krijgen? Net zoals een auto heeft ook uw wervelkolom onderhoud nodig.

Een chiropractor is gespecialiseerd in het lokaliseren en corrigeren van aandoeningen aan de wervelkolom met als doel de wervelkolom optimaal gezond te houden en zenuwstoornissen te verminderen. Een gezonde wervelkolom is van groot belang. Niet alleen om optimaal in beweging te blijven, maar ook voor de algehele gezondheid. De wervelkolom beschermt het kwetsbare en essentiële zenuwstelsel. Aandoeningen aan de wervelkolom kunnen allerlei klachten veroorzaken, zoals o.a. rug- en nekklachten, hoofdpijn/migraine, maar ook uitstraling naar armen/handen of benen/voeten. Alle cellen, organen en spieren in uw lijf worden door het zenuwstelsel beheerd. Een gezonde wervelkolom is de basis van een goede gezondheid. Maak kennis met Glenn Langley, D.C. op onze maandelijkse gratis informatieavond om te leren hoe uw lichaam functioneert, hoe klachten ontstaan en hoe u klachten kunt verbeteren en/of voorkomen.

Bel om een plek te reserveren of vul het contactformulier in op onze website: www.rugzorgroermond.nl

0475 - 85 85 00 • www.rugzorgroermond.nl • ECI 15, 6041 MA Roermond


INHOUD Theater overzicht

P4

Pop overzicht

P6

Oproer aankondiging

P8

Cursussen overzicht

P 10

Film overzicht

P 12

Expo gratis is het woord niet!

P 17

Verhuur trouwen in ECI Cultuurfabriek

P 18

Eten & Drinken overzicht

P 19

Onderwijs rapportage

P 20

Wat vind jij‌? # ECI Cultuurfabriek

P 21

Founding members

P 23

DUBBELFRIZ//06/07

INTOUCHABLES //V.A. 18/07

LMBG FSTVL //07-11/08

SCHUDDEN //21/09


THEATER Lmbg fstvl 7 t/m 11 augustus ECI Cultuurfabriek is het festivalhart tijdens het Lmbg fstvl 2013! Van woensdag 7 tot en met zondag 11 augustus is er vanalles te beleven.

ECI Cultuurfabriek in samenwerking met het LMBG FSTVL presenteren Afslag Eindhoven ‘Arend’ Woensdag 7 en donderdag 8 augustus

Op woensdag 7 en donderdag 8 augustus staat Afslag Eindhoven geprogrammeerd in het ECI theater met ‘Arend’. “Arend; een voorstelling waar je lacht om dingen waar je ook om zou kunnen huilen”, Omroep Brabant. Hoog boven in de touwen beweegt een luchtacrobaat. Wonderlijk los van de zwaartekracht. Vrij, verlokkelijk, verraderlijk. Op de vloer drie personen. Moeder Anna wil grip krijgen op haar leven. Buurman Hans teert weg in eenzaamheid. En Arend, die wil alleen maar weg. De voorstelling Arend geeft een kijkje in het gezin dat worstelt met het leven, het verleden en met elkaar. Een situatie waarin iedereen dader is, en iedereen slachtoffer. Arend is een bewerking van het gelijknamige boek van Stefan Brijs.

Op vrijdag 9 augustus start en eindigt het Ommetje Opera in ECI.

Het “Ommetje Opera” is de theatrale operawandeling van het LMBG FSTVL waarbij de bezoekers door een gids aan de hand worden meegenomen voor een tocht naar en door bijzondere en verborgen plekken waar operaintermezzi uitgevoerd worden door zowel professionals als amateurs.

Zaterdag 10 augustus DudaPaiva Company Break a Legend

In Break a Legend proef je een verfijnde selectie van acts waarin de exquise melange van dans en poppen bloed laat stromen door het schuimrubber. Een vleugje mythen en legenden maakt het beest van de dansers los en legt je leven letterlijk in hun handen.........volg ons!

Op zondag 11 augustus is ECI startpunt van de voorstelling Augustus van MATZER. Verzamelen vanaf half uur voor aanvang bij ECI foyer. Zaterdag en zondag worden jullie nog verbaasd met verrassende activiteiten! Hou beiden sites voor actuele informatie in de gaten: www.ecicultuurfabriek.nl en www.limburgfestival.nl 4


Zaterdag 21 september 20:00uur Schudden Een frisse voorstelling, die geen minuut verveelt! De heren van Schudden, Emiel de Jong en Noël van Santen, houden van de dwalende mens. We zijn tenslotte allemaal weleens de weg kwijt. Zelf staan ze regelmatig stil om met een natte vinger in de lucht de windrichting te bepalen, terwijl hun voeten wegzakken in de klei. Een mens mag twijfelen, maar het is raadzaam om in beweging te blijven. In ‘We Vieren Het Maar’ wordt je meegevoerd naar dat ene café waar het licht tot in de vroege uurtjes brandt, waar hele administraties op viltjes gaan, waar veel wordt gesproken, maar uiteindelijk niks wordt gezegd. “Schudden weet alle zintuigen te raken.” (Trouw) 5


POP

L.O.S!

Lounge On Sunday

De jeugd in Roermond heeft door de TROPICAL12+ avonden bewezen dat er meer georganiseerd moet worden voor deze doelgroep. Daarom zal er in juli gestart worden met een nieuw evenement, namelijk L.O.S!, wat staat voor Lounge On Sunday! Lekker stappen, chillen, loungen en genieten samen met je vrienden. Iedere 3e zondag van de maand organiseren we speciale activiteiten voor de jeugd. Welke dit zijn, houden we nog even geheim... Kom zelf op zondag langs en beleef het! ‘s Middags is de ECI Cultuurfabriek gereserveerd voor iedereen van 10 jaar of ouder, ‘s avonds is de minimumleeftijd 14 jaar.

Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine ‘Wrecking Ball’ was een ding. Nu komt de lang verwachte anti- bezuinigingen- explosie met de tanden, het gif en de unieke muziek van Jello Biafra. Het tweede album van Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine gaat verder waar het album ‘SHOCK-U-PY!’ van vorige herfst was geëindigd. Dit keer gedekt met ijzingwekkend detail over corruptie, (“The Brown Lipstick Parade”), “Werewolves of Wall Street,” “Road Rage,” onderneming McMedia die popsterren maakt van oplichters om zo de grote artiesten af te schermen (“John Dillinger”) en over popsterren in roddelbladen die de rest van de wereld ontmoedigen (“Hollywood Goof Disease”). Het titelnummer zet de eindeloze buitenlandse politieke 6

rampen in het licht op een manier zoals Jello’s woorden het nooit eerder hebben kunnen omvatten. “Crapture” is het perfecte nummer voor End Times- gelovigen, wijzend op hoeveel beter de wereld zou zijn voor iedereen die achter blijft, vol met melodieën die Biafra lang niet meer heeft aangeraakt sinds “Moon over Marin”. Bovenal, ‘White People and the Damage Done’ rocks! Geen pop punk, alleen Jello en zijn crew die het punk vuur in onverkende richtingen spuuwt met geluidsmuur en inyour-face productie van Marchall Lawless en Matt Kelley (veel Jello projecten, Hieroglyphics, The Coup, Digital Underground, Zen Guerrilla).


5

Tropical Spring Break

aanvang 20:00 u.

6

Dubbelfriz

aanvang 22:00 u.

12 Jul

Planet Jungle

aanvang 22:00 u.

21 Jul

Lounge On Sunday 10+

13:30 - 17:30 u.

21 Jul

Lounge On Sunday 14+

19:00-23:00 u.

7

Jello Biafra & TGSM

aanvang 20:30 u.

9

Tropical ‘’Solar’’ edition

aanvang 20:00 u.

18

Lounge on Sunday 10+

13:30 - 17:30 u.

18

Lounge on Sunday 14+

19:00-23:00 u.

Jul Jul

aug aug aug aug

7


DE FEE STELIJK E OPENIN G VAN H CULTUR ET ELE SE IZOEN IN ROER MOND

Vrijdag 13 en zaterdag 14 september 2013 is het startschot van Cultureel Roermond, genaamd opROER. Deze twee dagen staan compleet in het teken van kunst en cultuur. De vrijdag is speciaal voor het voortgezet onderwijs en op de zaterdag is iedereen welkom. 8

Door de stad Roermond is een wervelende route uitgestippeld met als cultureel hart ECI Cultuurfabriek. De kunst- en cultuurliefhebber komt vele podia met muziek en dans tegen, bezoekt de bruisende culturele instellingen en komt tussendoor kunstzinnige kleinere activiteiten tegen die zijn zintuigen gegarandeerd zal prikkelen! ECI Cultuurfabriek zet alle poorten open en Roermond laat zich van haar beste kant zien!


Minderbroederssingel 16a 6041 KJ Roermond Tel. 0475 - 311088 www.florino.nl


DANS

Dans is er voor iedereen en voor elke leeftijd! Overal ter wereld wordt gedanst; je begint bijna automatisch te bewegen bij het horen van muziek. Het is ontspannend en goed voor je conditie! Alle danscursussen zijn vanaf 10 jaar of ouder, tenzij anders vermeld. Kijk op onze site voor alle mogelijkheden.

ECI DANSMENU

BEELDEND

Cursus

Wil je groot en ruw werken of heel klein en fijn? Bij de afdeling beeldend kun je met bijna alles uit de voeten! Je kunt altijd een les komen kijken of meedoen, helemaal gratis!

Pulp Art 3 lessen

Korte cursussen

Wil je niet vastzitten aan een heel cursusseizoen? Speciaal voor jou hebben wij korte cursussen! Bij vrijwel iedere discipline kun je een kennismakingscursus van 5 lessen volgen. Daarnaast hebben een speciaal kort programma voor jullie samengesteld:

Wil je niet vastzitten aan een hele cursus? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor jou! Speciaal voor jullie hebben wij het ECI Dansmenu samengesteld bestaande uit losse workshops. Voor maar 12 euro per keer! Kijk voor data en tijden op ecicultuurfabriek.nl.

Je maakt een ruimtelijk of halfruimtelijk object met papier pulp. Deze natuurlijke en zelf te bereiden massa doet in de verwerking een beetje denken aan klei. Het is echter makkelijker te verwerken en hoeft niet in de oven!

Keramische en glazen schalen 5 lessen

Vind je glas en keramiek allebei leuk of interessant? Dan is dit de ideale cursus voor jou! In 5 lessen ga jij met behulp van beiden technieken unieke schalen maken.

Korte kinder/jeugdcursussen jou! Je gaat werken met Beeldende vorming 6 klei, glas, plastic, papier, lessen (6-12 jaar) verf en potlood. Hiermee

Voor kinderen die barsten van de energie en fantasie! Wil je niet alleen tekenen of schilderen, maar met allerlei materialen je eigen kunstwerken gaan maken? Dan is deze cursus iets voor 10

ga je bijvoorbeeld tekenen, schilderen, sjabloneren, stempelen en boetseren.

Je kunt kiezen uit: Breakdance Dansimprovisatie Streetjazz dance Moderne dans

Je meld je aan via: ecidansmenu@ ecicultuurfabriek.nl Je betaald per keer bij de kassa aan de receptie.

Glas in lood 5 lessen

De meeste mensen kennen glas in lood van de ramen in kerken. Maar glas in lood kent veel meer hedendaagse moderne toepassingen. Je leert in enkele weken hoe een klein glas in lood werkstuk in elkaar gezet wordt.

Glas brandschilderen 5 lessen

Altijd al willen weten hoe het mogelijk is op glas te schilderen? Dit is de gelegenheid om erachter te komen. Leer zowel op de traditionele als op de experimentele manier te werken met diverse brandschilderverven.

Aan de slag met graďŹ ek! 5 lessen (7-12 jaar) Grafiek ingewikkeld? Bij ECI Cultuurfabriek niet! Door middel van de technieken tamponeren, sjabloneren, monotype’s en blinddruk maak je drukwerk op klein formaat. Van de vele drukwerkjes samen maken we een groot kunstwerk!


MUZIEK

Van individuele lessen tot groepslessen, van jong tot oud, optredens en samen spelen, bijna alles is mogelijk. ECI Cultuurfabriek biedt jou een podium!

Ensembles Kamermuziek

op de basisvorming en start vanaf het 4e leerjaar.

Heb je een instrument gekozen dan kies je vervolgens hoe je de cursus wilt gaan volgen.

Muziek Abonnementen

Je hebt keuze uit bijna alle muziekinstrumenten en....:

Basisvorming

Jeugd Big Band BOOM! Rockschool, Poporkest, Zang

Voorbereiding conservatorium Luisteren naar muziek

Muziek specialisatie

Kindercursussen Toveren met klanken (4 - 6 jaar)

piano, keyboard, blokfluit en slagwerk.

Zingen, dansen en muziekspelletjes staan centraal in deze cursus voor kinderen van groep 1 en 2 van de basisschool. De kinderen maken kennis met het bespelen en ontdekken van instrumenten zoals

Toneel

De eerste drie jaar van de instrumentale muziekles is de basisvorming en krijg je in kleine groepjes les.

JeugdTheaterSchool (JTS)

Iedereen vanaf groep 5 kan hier toneel spelen! NIEUW dit jaar is een korte cursus van 5 lessen voor kinderen uit groep 3/4! Start: na de herfstvakantie

JTS Aanvang! groep 5/6, groep 7/8 en vanaf de brugklas De beginnerscursus is uitermate geschikt voor iedereen die de wereld van het toneelspelen wil gaan ontdekken. De basisprincipes van improvisatie, tekst en beweging vormen het uitgangspunt. Het seizoen wordt afgesloten met een open les, zodat jouw kunsten bewonderd kunnen worden!

De specialisatie is het vervolg

Dekselse drummers (5 - 7 jaar)

Een slagwerkcursus waarin ook niet westerse slagwerkinstrumenten zoals de Afrikaanse djembe en de Afrikaanse bastrommels worden gebruikt.

JTS 2e bedrijf! groep 7/8 Het vervolg is bedoeld voor de meer ervaren spelers die eerder bij de JTS een cursus hebben gevolgd. Er wordt dieper ingegaan op de basisprincipes van het toneelspel met aan het einde van het seizoen een korte, krachtige en spetterende presentatie voor alle ouders, vrienden en bekenden.

Voor volwassen cursisten zijn er abonnementen van 10, 15 of 20 lessen van 30 minuten.

Oriëntatiecursus

Kun je geen keuze maken uit een instrument? Dan hebben we speciaal voor jou de oriëntatiecursus, waarin je in 5 tot 10 lessen kunt uitproberen wat bij jou past!

Afrikaanse percussie 8 - 12 jaar

Je maakt kennis met de djembé ( handtrommel) en de doundouns (bastrommels). Noten lezen is niet nodig alles wordt spelenderwijs en stap voor stap aangeleerd. Uiteindelijk speel je samen een mooi ritme en gaan we ook zingen!

voorstelling van ongeveer 30 minuten. Medium maakt een voorstelling van ongeveer 45 minuten. Large spant de kroon met een volwaardige 60 minuten. Wil je weten in welke groep je het beste op je plek bent? Mail naar kikivanaubel@ecicultuurfabriek.nl

JTS ‘Grande finale’

Is toneelspelen nu echt je hobby, doe je niets liever en wil je een stapje verder? Dan kun je doorstromen! JTS heeft drie productiegroepen; Small, Medium en Large. Het uitgangspunt wordt nu verlegd van het leren spelen naar het maken, repeteren en uitvoeren van een voorstelling. Small werkt toe naar een 11


FILM

Hannah Arendt Regisseur: Margarethe von Trotta Duur: 113 min Genre: Drama De Duits-Joodse filosofe Hannah Arendt werkt sinds de Tweede Wereldoorlog als docente filosofie in New York. Wanneer in 1960 bekend wordt dat de voormalige SS’er Adolf Eichmann is ontmaskerd en ontvoerd naar Israël, stelt zij het tijdschrift ‘The New Yorker’ voor om hierover verslag

uit te brengen. Ze schrijft een controversieel boek over het proces van Eichmann waarin ze de man probeert te begrijpen vanuit filosofisch perspectief. Tegenwoordig wordt dit boek gezien als haar belangrijkste werk. Met de film maakt regisseuse Margarethe von Trotta ons deelgenoot van Hannah Arendts briljante gedachtegoed. Hiervoor gebruikt ze het originele beeldmateriaal van het proces, dat op treffende wijze Arendts kijk op Eichmann verbeeldt.

Zomerspecials Genoeg zon op je snoet gehad? Zoek je ontspanning in onze filmzalen! In de zomermaanden bieden we een bijzonder programma aan met mooie, zonnige en spraakmakende films. Voor de liefhebbers en iedereen die een film gemist heeft, hebben we een aantal succesvolle films van afgelopen jaar geselecteerd. Lincoln

Ten tijde van de Burgeroorlog in de Verenigde Staten streeft een van Amerika’s meest iconische presidenten, Abraham Lincoln, naar een vrij land zonder slavernij. Bekroond met twee Oscars, waaronder een voor Beste Acteur.

The Best Exotic Marigold Hotel

Een groep Britse gepensioneerden vertrekt naar een schitterend en luxueus 12

een baan als persoonlijke verzorger van de verlamde miljonair Philippe opgescheept. Met zijn tomeloze energie zet hij zijn stijve huishouden binnen de kortste keren op zijn kop.

Terraferma

hotel - volgens de flitsende advertentie tenminste - in het exotische India.

Tegen de achtergrond van een adembenemend landschap omringd door een diepblauwe zee, vertelt Terraferma het spannende verhaal van de zomer waarin Filippo zijn onschuld verliest.

Jagten

The Broken Circle Breakdown

Het leven van kleuterleider Lucas verandert in een ware nachtmerrie wanneer hij door de 5-jarige Klara ten onrechte wordt beschuldigd van misbruik.

Intouchables

De uitbundige Senegalees Driss zit met

Het geluk van de verliefde Elise en Didier dreigt te verbreken wanneer hun dochtertje Maybelle ernstig ziek wordt.

On the Road

Sal en Dean vluchten weg van de dagelijkse sleur en reizen door heel


Amerika op zoek naar beroering en het wilde leven. Naar het geruchtmakende reisboek van Jack Kerouac.

Op de avond van de feestelijke opening van de tentoonstelling “Gratis is het woord niet” op 5 juli, vertonen wij eenmalig de film

Hyde Park on the Hudson

Black & White & Sex in de ECI Cultuurfabriek

Hyde Park on the Hudson laat de onvergetelijke gebeurtenis zien die de menselijke kant van de Amerikaanse president Franklin Roosevelt onderstreept. Een eerste bezoek van de koning en koningin van Engeland brengt een spanning in het huis van Roosevelt met zich mee.

In een kale filmstudio staat een regisseur met zijn crew klaar voor een interview met een prostituee. In het in klassiek zwart-wit gedraaide Black & White & Sex, die in première ging tijdens IFFR 2012, interviewt de documentairemaker haar uitgebreid, met verschillende camera’s en een spervuur aan vragen. Acht verschillende actrices verbeelden één en dezelfde vrouw: Angie, de welbespraakte prostituee.

programma juli 2013 Filmtitel

speeldatum vanaf

Promised Land

1 juli (3 weken)

Quartet

1 juli (3 weken)

Hannah Arendt

1 juli (3 weken)

Lincoln

1 juli (6 weken)

The Best Exotic Marigold Hotel

4 juli (3 weken)

On the Road

18 juli (3 weken)

Intouchables

18 juli (3 weken)

Jagten

18 juli (3 weken)

Hyde Park on the Hudson

18 juli (3 weken)

Terraferma

18 juli (3 weken)

The Broken Circle Breakdown

18 juli (3 weken) 13


Vrijwilligers FILM bedankt! zaalwachten film

Operateurs FILM

Rolf Janissen

Jan Hermkens

Marjo Bisschops

Wildert Schuuring

Jennifer de Jong

Lei Poelmans

Marloes Drenthen

Paul van Dam

Vera Schoen

Jurgen Hennissen

Hermien Mooren

Els Vliegen

Peter van Vliet

Jerry Titaley

Else v d Venne

Marco Luinge

Janne Opmeer

Alexander Sagalovitch

Marjo Zaaijen

Bela Terbocs

Kora Lamerichs

Jan de Kanter

Jo Vossen

Trystan Kemish

Mieke van Spanje

Hodae de Man

Annelies Helwegen

Thei van Dooren

Mark Dols

Elma Coppens

Thea Ronden Ronny Sassen 14


I C E s j i wces! en Enig suc ongekend

k. Als je dit usical Shre ood, in de m e d r o o d n ebt, geen inspireren rende t gemist h c jke inspire je li e ro g p rt ie o o s moo n e m m ken et s ko olvakantie e laten je kennis ma o h gen c s e ti n a eivak innige uitin rug. W m tz te e s n d n u te in k c h n je pro et bben zic culturele e inderen he gemaakt m el mogelijk e . v o z Ruim 60 k . Ze hebben kennis , uurfabriek eld ans, grime en ECI Cult n in anties? b niet verve decor, kostuums, d ls a schoolvak meld je aan . Met s e il , d g w in n t a a n z w le l, r e en n rv tonee ouders, oor iede ok niet vebook en twitter in de gatel. estspel. V rvoor alle Wil jij je oze .n ek face ri , ab te ďŹ lm en ork echte musical, waa om waren. rf si u u lt Hou dan on sbrief op www.ecicu een welk resultaat kennissen n de nieuw n te or e la vo ie s il n o m e fa hebben w vrienden, ivakantie e m n e p lo Afge

Ee

15


mindfulness

flexibel:

de manier waarop wiJ GraaG met onze klanten

omGaan

Mindfulness Training start eind september bij ECI Roermond en bij Fitfocus Venlo Kosten: 300 euro, inclusief werkboek, 3 CD’s en een DVD

www.ars-grafisch.nl

Aanmelden: 06-14111490 of al@seetrue.nl www.mindfulness-trainingen.nl SeeTrue Mindfulness Trainingen

ADV_psw werk_ECI_Opmaak 1 29-08-12 14:00 Pagina

psw werk PSW Werk ondersteunt (jong)volwassenen met een arbeidsbeperking bij het vinden van een betaalde of onbetaalde baan en begeleidt hen bij hun werk. Zij worden ondersteund door een vaste jobcoach. • • • • • •

groepsbegeleid werk individueel beschermd werk individueel begeleid werk LeerWerkCentrum Ittervoort werkprojecten stages voor leerlingen uit speciaal- en praktijkonderwijs

PSW Werk heeft een samenwerkingsovereenkomst met ECI Cultuurfabriek en voert werkzaamheden uit in en rond het gebouw.

www.pswwerk.nl

twitter.com/PSW_Werk


EXPO

Gratis is het woord niet. Op vrijdag 5 juli om 20:00 uur wordt de tentoonstelling ‘Gratis is het woord niet’ geopend. Je bent van harte welkom. Deze tentoonstelling is gebaseerd op een gedicht van Arnon Grunberg uit zijn eerste en enige gedichtenbundel ‘Liefde is Business’. Het gedicht verhaalt over een jongeman en hoer C. Dit gedicht is naar verschillende kunstenaars gestuurd, waarop 33 kunstenaars als reactie een nieuw kunstwerk hebben ontworpen. Er zijn werken te zien en te koop van o.a.: Lilith Love, Pat Andrea, Lita Cabellut, Marlies Dekkers, Monique Sluyter, Bridget Maasland, Kamagurka, Tinkebell, Rahi Rezvani, Juliette Wermenbol en vele anderen. De kunstwerken vormen samen de tentoonstelling ‘Gratis is het woord niet’ waar verschillende genres van kunst en cultuur samenkomen. Arnon Grunberg is een schrijver uit Amsterdam, die momenteel in New York woont en werkt. Hij schrijft romans en verhalen, verschillende columns zoals een

dagelijks op de voorpagina van de Volkskrant, geeft lezingen, werkt als journalist in oorlogsgebieden, speelt zichzelf in toneelstukken, geeft debatten en wint diverse prijzen. Zijn eerste roman, ‘Blauwe Maandagen’ werd direct bestseller en won de Anton Wachterprijs. Deze tentoonstelling kun je tot 11 augustus gratis komen bekijken. Openingstijden: Maandag t/m zondag van 11:00 uur tot 19:00 uur en op donderdag en vrijdag van 11:00 uur tot 20:00 uur. Op de avond van de feestelijke opening van de tentoonstelling “Gratis is het woord niet” op 5 juli, vertonen wij eenmalig de film Black & White & Sex in de ECI Cultuurfabriek. 17


Verhuur Ja, ik wil!

ECI Cultuurfabriek is niet alleen regelmatig het decor voor bijzondere bruidsshoots en huwelijksreportages, sinds kort mag er zelfs getrouwd worden! De gemeente heeft ons april jl. tot officiële trouwlocatie erkend. De mooiste dag van jullie leven verdient de meest bijzondere locatie van Roermond! Denk bijvoorbeeld aan één van onze filmzalen als intieme setting voor de huwelijksvoltrekking. Een receptie in de theaterfoyer en ter afsluiting een onvergetelijk knalfeest in het ECI café of zelfs in de popzaal! Voor meer ideeën en mogelijkheden staan wij jullie graag persoonlijk te woord. Foto: Kim Roufs, www.kimfotografeert.nl

18


Eten & Drinken

Diner&Filmarrangement Een compleet avondje uit bij ECI Cultuurfabriek? Met zowel het ECI Café als twee prachtige filmzalen vind je alles voor een heerlijk avondje onder één dak.

Breng voorafgaande aan de film naar keuze een bezoek aan het ECI Café. Voor maar €19,50 per persoon kun je hier genieten van één heerlijk hoofdgerecht met film naar keuze. Op onze site vind je de menukaart. Reserveren via tel.: 0475 31 71 71.

19


THEATER

Onderwijs Lachen, gieren, brullen met je leerlingen? Of liever een traan wegpinken of lekker mee swingen? Dat kan! Voorstellingen op maat Wil je een hiphop, breakdance of een moderne dansvoorstelling? Of toch op het puntje van je stoel zitten tijdens een boeiende toneelvoorstelling? Of lekker achteroverleunen en genieten van muziek? Of gewoon kei- en keihard lachen bij cabaret? Aan bijna elke vraag en voor vrijwel iedere portemonnee kunnen wij een voorstelling voor je uitzoeken. Alles gaat in overleg; van het genre, tot een eventueel thema, tot het beschikbare budget. Meer informatie: kikivanaubel@ecicultuurfabriek.nl Workshops en projecten op maat Vind je het belangrijk als docent dat jou leerlingen kennis maken met kunst en cultuur? Dan zit je bij ECI Cultuurfabriek goed! Wij hebben bijna alle kunstdisciplines in huis en kunnen aan bijna iedere vraag voldoen. Of je nu een korte workshop op het gebied van muziek, dans, toneel, beeldend wilt of een 20

groot project van een aantal weken met een spetterende afsluiting op school of in ons prachtige theater. Wij maken het voor jou op maat! Geen idee? Heb je eigenlijk geen idee wat je met je leerlingen op cultureel gebied wilt gaan doen? Wij helpen je graag en gaan samen met jou een passend en inspirerend project of workshop samenstellen. Speciaal voor het Basis Onderwijs hebben wij een kunstmenu opgesteld. Hier kun je kiezen uit verschillende projecten en workshops. Iedere school heeft deze inmiddels in huis. Heb je hem nog niet? Vraag hem dan aan via: receptie@ecicultuurfabriek.nl Meer informatie: noortjeheijnen@ecicultuurfabriek.nl Combifunctionaris Cultuur De combinatiefunctionaris is een culturele bruggenbouwer tussen onderwijs, wijk en culturele verenigingen in de gemeente Roermond. In de eerste periode richt de functionaris zich voornamelijk op muziekactiviteiten.

Activiteiten die al plaatsgevonden hebben: Workshops en kleinschalige projecten op scholen in samenwerking met culturele verenigingen. Ondersteuning van scholen die deelnemen aan Korenslag tijdens het Stedelijk Muziekfeest. Ondersteuning van culturele verenigingen op het gebied van ledenwerving en jeugdopleiding. Initiatief tot plaatsing van de Classic Express van het Prinses Christinaconcours. Ontwikkeling en vernieuwing van het muziekonderwijs op school en binnen muziekverenigingen. Organisatie van grotere cultuurprojecten zoals Koor Cool (november 2013), ECI Mundo (oktober 2013) en het kinderconcert “Klinkend Verleden” (1 mei 2013). Ben je als school, wijk of vereniging geïnteresseerd in een samenwerking met de Combinatiefunctionaris Cultuur? Mail gerust! marjoleinpeeters@ecicultuurfabriek.nl


Wat vind jij... ? # ECI cultuurfabriek ECI Cultuurfabriek @ECIRoermond 14 mei Marianne Cremers was gisteravond de 100.000e bezoeker sinds de start van de #ecicultuurfabriek

Michael Schenker

Mark Frissen @DJ_Hospital 12 mei En wat doe je als je bij de ECI werkt? Je geeft je moeder een ECI giftcard‌ #moederdag #Ecicultuurfabriek Wassenberg Editing @wassenbergEdit 15 april Volle bak bij het seminar vd retail&business academy in de #ECICultuurfabriek met @ GuidoThys schitterende kerel!

100.000ste bezoeker

LikE ons op ecicultuurfabriek of Volg ons op @ECIRoermond

Gideon Fraipont @GideonFraipont 7 april #ECICultuurfabriek gisteren druk bezochte opening. De cursus inschrijving is gestart. Doen in plaats van kijken! :) Lise @THELOCKIGA 24 mei Flink gewerkt, nu weer naar Roermond voor een lekker potje muziek in de @ECIRoermond Rob van Deurzen @RobvanDeurzen 30 mei Michael Schenker (o.a. ex #Scorpions) kicked ass @ ECIRoermond tonight #michaelschenker #ecicultuurfabriek #Roermond 21


Wij bedanken ONZE founding members

Geef uw leven meer kleur

More than a rock. It’s a natural choice.

Zuidhoven 3 6042 PB Roermond T 0475 - 326 641 thibor.nl

www.rockwool.nl

Kort bie de luuj


Yvon Tellekamp, media adviseur - TVL (Founding member) TVL is founding member van ECI Cultuurfabriek. Wie of wat is TVL? TVL is de commerciële omroep van Limburg. Het is een begrip en één van de meest betrouwbare en sympathieke informatiebronnen in de Provincie Limburg. Dagelijks stemmen bijna 200.000 mensen op TVL af. Het is de zender voor alle Limburgers en staat voor live en interactieve televisie. In onze studio is publiek van harte welkom. Bovendien is TV Limburg aanwezig op veel Limburgse evenementen. Keer op keer bewijzen we dat we onze slogan “Kort bie de Luuj” eer aan doen. Hoe zijn jullie bij ECI Cultuurfabriek terecht gekomen? Ik woon in Roermond en ben van mening dat ECI Cultuurfabriek absoluut niet mag ontbreken bij ons op de zender. ECI Cultuurfabriek staat voor alles wat te maken heeft met creativiteit, innovatie en een stukje lifestyle en dit sluit naadloos aan bij onze zender en visie. Tevens is de cultuurtempel er voor iedereen, jong en oud en dat geldt ook voor TV Limburg. Op welke manier hebben jullie ECI Cultuurfabriek gesponsord? Wij bieden ECI Cultuurfabriek zendtijd aan in de vorm van een spot met een maandelijkse

agenda om een groot publiek attent te maken op leuke activiteiten. In ruil voor die zendtijd krijgen wij tickets aangeboden voor verschillende voorstellingen en concerten die in ECI Cultuurfabriek plaatsvinden. Wat was de aanleiding voor TVL om founding member te worden van ECI Cultuurfabriek? Zoals eerder al aangegeven mag ECI Cultuurfabriek niet ontbreken op onze zender. Wij ervaren een zeer prettige samenwerking en we liggen qua visie op één lijn. Daarnaast hebben ze een divers aanbod voor mensen van alle leeftijden en is ECI Cultuurfabriek echt een verrijking voor de stad Roermond. Wat is voor TVL de meerwaarde om founding member te zijn van ECI Cultuurfabriek? Er gebeurd veel in ECI Cultuurfabriek en dat reikt ook ver buiten Roermond. Het is een prettige locatie die veel verschillende doelgroepen aantrekt, van ondernemers tot particulieren. De creativiteit die er heerst spreekt onze zender natuurlijk ook erg aan en ik denk dat we samen een goede combinatie vormen om nog ‘Korter bie de Luuj” te staan.

met dank aan

colofon Realisatie ECI Cultuurfabriek en Fraipont Visuele Communicatie Adverteren Wil je ook graag in het ECI magazine adverteren neem dan per mail contact met ons op noortjeheijnen@ecicultuurfabriek.nl. Redactie ECI Cultuurfabriek Noortje Heijnen noortjeheijnen@ecicultuurfabriek.nl Paulinda Carpaij paulindacarpaij@ecicultuurfabriek.nl Niky Lebens nikylebens@ecicultuurfabriek.nl Vormgeving en illustraties Fraipont Visuele Communcicatie, Roermond fraipont.nl Druk ARS Grafisch, Roermond Oplage 5.000 Verspreiding Gratis verkrijgbaar in de regio Roermond bij diverse distributiepunten en alle Limburgse VVV-kantoren. Tevens zal het bij ECI Cultuurfabriek actief verspreid worden. Wijzigingen en zetfouten voorbehouden. De uitgever heeft ernaar gestreefd auteurs- en beeldrechten te regelen volgens de wettelijke bepalingen. Wie meent alsnog zekere rechten te kunnen doen gelden, wordt verzocht zich tot de uitgever te wenden. Niets uit deze publicatie mag worden vermenigvuldigd en/of openbaargemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke wijze ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

Ook in dit Magazine adverteren? dat kan!

Neem contact op met noortjeheijnen@ ecicultuurfabriek.nl

23


• Zonnepaneelreiniging • Osmosebewassing tot 45 meter • Kantoorschoonmaak • Vloeronderhoud • Maatwerkdiensten • 24 uur service Roger Decker • T. 06 3831 0486 • info@deckercleanensafe.nl

ECI Magazine jul/aug 2013  

ECI Magazine jul/aug 2013