Page 1

Revista interna de la Fundació Amat Roumens

COSES NOSTRES

Equip de redacció Breument De primera mà 400 i més Cuinetes El pingüí fa esport El racó de la TS Pren nota

Núm. 45 · Abril 2018

2 2 6 8 8 9 10 12


BREUMENT APROPEM CULTURA Seguim treballant per fer possible l’accessibilitat als principals equipaments culturals fomentant l’accés de totes les persones a la cultura i a l’oci inclusiu. En l’últim quadrimestre, hem assistit a 12 espectacles de música, teatre, dansa, circ i màgia, i hem gaudit d’una visita cultural a la Sagrada Família. Hem gaudit d’espectacles a equipaments culturals de: Terrassa, Barcelona, Granollers i Sant Cugat.

GRUP DE CINEMA Al mes de gener, vam iniciar una nova activitat sorgida de la demanada i interès de les pròpies persones participants. Després de reunir-nos i fer una pluja d’idees dels gustos de pel·lícules, cinemes de la ciutat, horaris compatibles de les sessions, possibles descomptes, horaris dels transports i revisar la cartellera actual, hem pogut fixar dia i horari per anar tots plegats a gaudir d’aquesta afició comuna i satisfer així els diversos gustos. Un dissabte al mes, al voltant de les 4 de la tarda, quedem a FUPAR i anem plegats al cinema. L’objectiu d’aquesta activitat és donar tots els recursos necessaris perquè les mateixes participants s’autorganitzin per compartir una tarda de cinema.

OFERTA DE LLEURE PER SETMANA SANTA El Servei de Lleure de FUPAR, com a novetat, va obrir paradeta per vacances de Setmana Santa. Gràcies a la implicació de l’equip de voluntariat va ser possible dur a terme activitats diàries per fomentar les arts culinàries, la cultura, l’activitat física i les relacions interpersonals. Un total de 46 persones han pogut gaudir de tot un ventall d’activitats.

EQUIP DE REDACCIÓ Coses Nostres

Coordinació de redacció

Impressió

Revista interna realitzada per la plantilla i voluntariat de Fupar.

Francesc Grau, Meritxell Celades, Montserrat Lao, Mireia Coll, Victor Pérez.

Impresa en paper 100% ecològic. Aquesta publicació no pot ser reproduïda sense autorització prèvia de Fupar.

Equip de redacció Domi Alba, Maria Jaén, Meritxell Celades, Mª Carmen Pérez, Gemma Roig, Alberto Saco, Jose Antonio Sánchez Pi i Equip Treball Social, Judith Carvajal, Andrea Gomez.

2

Fotografia portada Edició Jeannette Romero

Maquetació Jeannette Romero

Fupar C. Campiones Olímpiques, 36 Tel 93 788 36 62 www.fupar.cat


ACCIONS ARTÍSTIQUES TÈXTILS

PARTICIPATIVES AL MUSEU TÈXTIL DE TERRASSA El dijous 8 de febrer membres del Centre Ocupacional de FUPAR van anar al Museu Tèxtil a participar en una Acció performàtica participativa i una activitat experimental d’aprenentatge-servei. La temàtica, com no, va ser el teixit. I el dijous 8 de març, membres de Teixidors i indrustrial van assistir al Museu per participar a l’activitat: Rastres en blau matalàs . L’alumnat i mestres de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona van compartir activitats tèxtils en un procés de creació dels antics matalassos de llana; tot un món.

CALÇOTADA 2018 El dia 24 de febrer vam fer la nostra pròpia calçotada. Aquest any, ens vam decidir per anar al Torrent de l’Escaiola, aleshores ens vam organitzar per comissions de treball, per poder elaborar tot el que feia falta per un dia com aquest. Les comissions eren: preparatius, aperitiu, barbacoa, postres i recollida. Al finalitzar la calçotada, vam fer entrega de premis al millor o la millor participant de cada comissió. Va ser un dia genial!

TAULA PER ENTITATS I EDUCACIÓ APRENENTATGE SERVEI

El 16 de març Fupar va compartir la seva experiència sobre “Projectes d’Aprenentatge Servei” en una sessió informativa organitzada per Serveis de Qualitat Democràtica i Educació. L’Anna Sanglas va presentar el projecte “Inclusió, oportunitats per a petits i grans” juntament amb la col·laboració de les escoles bressol municipals de la Ginesta, Coloraines i Vallparadís. Fupar porta més de 10 anys impulsant activitats d’aprenentatge servei amb la voluntat de contribuir a la formació en valors dels escolars d’educació infantil, primaria i ESO.

EL BALCÓ DE LES ARTS El Balcó de les Arts és un projecte de la Fundació Setba que vol potenciar les dots artístiques de persones amb discapacitat intel·lectual i incentivar el treballa en el terreny de les arts plàstiques. La Fundació Setba convoca, per vuitena vegada, aquest certamen de pintura per dignificar la feina i el talent de les persones, donant-los un tracte igualitari, deixant de banda els prejudicis i promovent la integració i la solidaritat. Dos dels nostres companys dels centre especial de treball han presentat una de les seves obres al concurs:

Alfonso Anton Nieto La Dona de la Platja

Jose Antonio Sánchez Pi La Dama de les Papallones

3


BREUMENT JORNADA SOLIDARIA

CASTELLERS DE TERRASSA Diumenge 4 de març, FUPAR va participar a la II Jornada Solidària dels Castellers de Terrassa que va tenir lloc a la Plaça del Progrés. L’acte va ser fruit de l’organització conjunta amb les entitats que realitzen una tasca social a la ciutat. Durant tota la jornada, es van organitzar diverses activitats per a grans i petits amb l’objectiu de fomentar la inclusió. La secció de Tennis Taula del Club Pingüí va organitzar un torneig obert a tothom. També hi havia prevista l’actuació de l’orquestra de Protagonistes Nosaltres però degut a la pluja es va cancel·lar. L’acte també va comptar amb l’actuació dels Castellers de Terrassa i dels Castellers de la Il·lusió, una colla vallenca que cerca la inclusió de persones amb diversitat funcional al món casteller. Per concloure es va fer una castell simbòlic on membres de les diferents entitats van assajar prèviament a l’actuació. El dinar popular va ser tot un èxit.

PROTAGONISTES NOSALTRES ACTUA A LA SALA DE RUBI

Protagonistes Nosaltres va sortir de gira amb l’obra: Show i va actuar el 8 d’abril a La Sala de Rubí. APDIR l’entitat sense ànim de lucre, dedicada a la tasca de inserció social de les persones amb discapacitat intel·lectual de Rubí, va fer possible aquesta actuació. Novament ens han ofert La Sala per a què Rubí pugui gaudir d’un espectacle com el nostre i alhora crear un espai inclusiu i d’intercanvi.

Inauguració d’una Sala Neta El 6 de març es va inaugurar oficialment la sala neta de Fupar. Es tracta d’una cambra aïllada que permet controlar les condicions i les partícules ambientals, de manera que el seu interior sempre es manté net. Aquest nou espai ens permet el condicionament de productes de farmàcia, parafarmàcia, cosmètica i sector alimentari. A més, la nova sala afavoreix la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual d’especial dificultat i permet una major especialització dels seus treballadors.

Activitats taller

als mercats municipals de Terrassa Un any més, membres del Centre Ocupacional de Fupar dinamitzen diferents tallers al Mercat del Triomf i al Mercat de la Independència. Les activitats tenen lloc el segon i tercer divendres de cada mes, i les temàtiques van des de participar en un tastet d’infusions naturals, fer un planter de tomàquet natural o crear ambientadors. L’activitat, que es va iniciar durant el gener i s’allargarà fins al desembre, té com a objectiu potenciar les habilitats socials, mantenir una relació estreta amb l’entorn i establir nous vincles amb persones i entorns.

4


Iniciem l’activitat:

“Com es treballa a Fupar?” Fins al juny, està previst que onze escoles de Terrassa visquin de prop com es treballa a la Fundació a través de l’activitat “Com es treballa a Fupar?”. Els alumnes podran conèixer els diferents serveis que oferim i les capacitats de les persones que hi treballen. L’activitat consta d’una introducció on es visualitza un vídeo de la Fundació, d’una visita per les instal·lacions i de la participació activa dels més petits en alguna de les tasques que es duen a terme en el Centre Ocupacional, com per exemple, en l’elaboració de paper artesanal, fent el seu propi planter o compartint jocs de taula. Unes 10 persones membres del Centre Ocupacional estan vinculades a aquesta activitat, fent de guies i explicant les diferents teràpies i activitats en les quals participen.

Donem tret de sortida al “Tastet de Primavera”

La Primavera ja és aquí i amb ella el “Tastet de primavera”. Es tracta d’una activitat d’Aprenentatge Servei que té com a objectiu formar alumnes d’educació infantil sobre la primavera a partir de l’experimentació amb les flors, plantes, arbres i hortalisses al Centre de Jardineria de Fupar. L’activitat, liderada per membres del Centre Ocupacional de Fupar, va donar el tret de sortida coincidint amb l’inici de la Primavera, i es preveu que tingui una participació total de 500 alumnes.

“Arllibre”:Una nova manera de relacionar-nos amb la comunitat” El 17 de març vam iniciar una nova activitat anomenada “Arllibre”, que té com a objectiu fer un control i seguiment de l’arllibre (Ar-(bre) + llibre) situat davant la Biblioteca Central de Terrassa. L’arllibre és una proposta d’intercanvi de llibres que aprofita els troncs dels arbres caiguts per les ventades del desembre del 2014 a Terrassa, i li dona un segon ús. L’activitat està formada per un grup de vuit persones participants que desenvolupen diferents tasques, com la revisió de l’estat dels llibres, l’estampació del segell d’arllibre o l’enregistrament del títol i l’autor dels diferents llibres.

Un any més, participem a “La Tarda de les Escoles”

El divendres 2 de març vam compartir moments de qualitat en la 2a edició de La Tarda dels Nens, un espai de lleure solidari organitzat per l’Escola Pia de Terrassa. Va ser una tarda solidària dedicada als nens i nenes en col·laboració amb diferents entitats socials de Terrassa, entre d’elles Fupar. En aquesta ocasió, vam impartir un taller de creació de flors artesanals amb paper reciclat i va ser tot un èxit.

5


DE PRIMERA MÀ CARNAVALES EL CARNAVAL DE SITGES es uno de los carnavales más importantes del mundo. De año en año, Sitges (un bonito pueblo cerca de Barcelona) atrae al Carnaval a más de 250.000 personas de todo el planeta a disfrutar de esta fiesta. El carnaval de Sitges tiene más de 100 años de historia, cuenta la leyenda que la primera vez que se escuchó la palabra “Carnestoltes” fue en la necrológica de un bufón del Sitges del siglo XV que se llamaba Carles de Can Torras. Fue por culpa de la dislexia y el analfabetismo del escritor de su escuela que en lugar de escribir su nombre, pusiese “Carnestoltes”. El bufón falleció el miércoles de ceniza, que es el primero de los días de la cuaresma. EL CARNAVAL DE CÁDIZ es uno de los carnavales más famosos de España, por lo que ha sido reconocido (conjuntamente con el Carnaval de Santa Cruz de Tenerife). EL CARNAVAL DE TERRASSA ser reanuda al final de los años 70, en el que se recuperan las fiestas y el desenfreno, eso sí, tímidamente y con un desbarajuste en la participación, hasta su recuperación en un programa que ya se ha hecho tradicional. La fiesta se centra en el sábado, con un gran desfile y la correspondiente desfile de comparsas, que salen de la estación del Norte y llegan al Ayuntamiento, donde se procede a leer el pregón y hacer el concurso de las mejores comparsas, y finaliza, ya de noche, con un gran baile de disfraces. Maria Jaén, Judith Carvajal, Andrea Gomez

TORNEO DE HOCKEY EN VALENCIA El mismo viernes salimos al mediodía para Valencia con los equipos del Club Barcelona A, Barcelona B, Club de Polo y Club de Egara-Fupar y llegamos a las 9.30 de la noche al hotel para dejar las maletas en la habitaciones Y bajar a cenar con el entrenador Xavi Ferrer y Jan Ferrer. En la habitación estuvimos hablando de los partidos del sábado. Jugamos tres partidos y ganamos la copa del rey y de la reina.

Alberto Saco Lopez

GUÍA TURÍSTICA POR TERRASSA Somos un grupo de chicas y un chico que estamos haciendo una actividad en el grupo de periodismo, somos de Fupar. Planteamos hacer una guía turística de nuestra ciudad, de los sitios más importantes de Terrassa. A continuación os mostraremos los lugares que hemos elegido y os explicamos un poco la historia de cada lugar.

PARQUE SANT JORDI: El parque de Sant Jordi se encuentra en el oeste de Terrassa, en el barrio de Ca n’Aurell, en el siglo XIX la familia Freixa era la propietaria de estos terrenos donde instalaron una fábrica de tejidos. Luego en 1907 el industrial Josep Freixa i Argemí decidió convertir la fábrica en residencia familiar. En 1958 el Ayuntamiento adquirió la masía y parte de los jardines y en la Fiesta Mayor de 1959 se inauguró el espacio como parque de Sant Jordi.

6


PARQUE DE VALLPARADÍS: Vallparadís ha sido a lo largo de los siglos un paraíso: allí donde los primeros pobladores encontraban el agua necesaria para cultivar sus fértiles tierras. El parque está formado por tres torrentes: Vallparadís, Monner, y el de las Ànimes.

Los más de 395.000 m2 de zona verde lo convierten en uno de los parques urbanos más grandes de Cataluña. Vallparadís es el pulmón verde de Terrassa con una longitud de 3’9 kilómetros. TORRE DEL PALAU DE TERRASSA: La Torre del Palau és cilíndrica, té quatre plantes i un terrat amb merlets. Inicialment mesurava 24,5 metres, però després de diverses reformes al llarg dels segles va passar a 26,70 metres d’altura.

L’accés a la torre es feia a través una porta amb arc de llinda de mig punt situada a 7 metres del terra exterior. Per entrar s’utilitzaven cordes o escales de fusta. La seva funció era bàsicament defensiva o de “castell fronterer” (espai geogràfic-administratiu en què es podia construir un castell). LA SEU D’EGARA DE TERRASSA: Egara era un municipi de la Hispania Romana, que correspon a la actual ciutat de Terrassa, a uns 20 km de Barcelona. La seu d’Egara la formen tres esglésies romàniques: San Pere, San Miquel i Santa Maria. Ha conservat un testimoni únic de l’art i de l’arquitectura de diferents èpoques: dels primers segles del cristianisme a la Hispània Romana, d’una poderosa seu episcopal durant el Regne dels Visigots i d’un recinte religiós molt especial en el marc de la Catalunya medieval i de l’art romànic.  

CASA ALEGRE SAGRERA: En un origen va ser la casa pairal de Joaquim de Sagrera, fabricant tèxtil de finals del segle XVIII i principis del XIX, que va tenir un paper destacat en la Guerra del Francès. La casa, actualment una de les seccions del Museu de Terrassa, és un model d’habitatge de la burgesia industrial de l’època. CENTRE CULTURAL DE TERRASSA És un edifici del barri del centre de Terrassa inclòs en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. L’edifici del Centre Cultural, promogut per la Caixa d’Estalvis de Terrassa, amb l’objectiu de dinamitzar l’activitat cultural de la ciutat, va ser erigit en la commemoració del centenari de la fundació d’aquesta entitat, i es va inaugurar el 25 d’octubre del 1980 . Els arquitectes que van participar en l’obra van ser Josep Soteras, Francesc Caballero, Antoni Bergnes, Joan Baca i Reixach i Joan Baca i Pericot.

Al costat del Centre Cultural, tenim la Botiga de Teixidors. Teixidors va ser adquirida per Fupar després d’un procés concursal en que basa la seva producció en telers de fusta i producte de molta qualitat. Jose Antonio Sanchez Pi, Domi Alba, Mª Carmen Pérez

7


400 i més En aquesta edició de la revista donem la benvinguda a nous companys/es: Alba Muñoz, Victor Pérez, Maria Miralles, Albert Marin, Mari Carmen Ortega, José Antonio Cortés, Antonia Alvaro, Daniel Solvas, Arnau Ponsa i Novad El Baraka. A totes elles...Benvingudes a FUPAR!!! I alhora, aprofitem l’ocasió per desitjar molta sort en el seu nou camí a Àngels Cuadra, Antonio Asunción, Albert Fíguls, Antonio Vergara, Jaume Milà, Javier Aguilaniedo, Eva Moreno y Manuel Granados.

CUINETES En aquesta edició us invitem a fer BUNYOLS DE QUARESMA.

Ingredients:

- 125 grams de farina - ¼ de litre d’aigua - 3 ous - 1 cullerada sopera d’anís

- Oli de gira-sol (per fregir els bunyols)

- 80 grams de mantega - 1 cullerada sopera de sucre refinat - 1 pessic de sal - La ratlladura d’una llimona - Sucre refinat (per arrebossar els bunyols)

Preparació: En un cassó escalfem l’aigua, la mantega a trossos, el sucre, la sal, la llimona ratllada i l’anís. Quan comenci a bullir i la mantega estigui totalment fosa, hi afegim tota la farina de cop i ho barregem enèrgicament fins que es formi una pasta (s’ha de desenganxar de les parets i la base del cassó). Ho retirem del foc i ho deixem reposar uns minuts. Seguidament hi afegim un dels ous, ho remenem fins que quedi ben integrat i lligat, i la massa sigui homogènia, després hi posem el segon ou, fent exactament el mateix i al final hi posem l’últim i treballant la massa fins que quedi ben fina. Després la deixem reposar una mica i ja podrem anar per fer els bunyols. Posem una paella amb una bona quantitat d’oli de gira-sol al foc i quan estigui ben calent hi anem fregint els bunyols, que anirem posant un a un i amb l’ajuda de dos culleretes petites, per tal que ens quedin petitons (si els voleu fer més grans també ho podeu fer així) i rodons. Els hi donem la volta (alguns ja es giren sols) i quan veiem que estant rossets, els retirem i els posem al damunt d’un plat amb una mica de paper de cuina (per treure els accessos d’oli). Finalment els arrebossem amb sucre i ja els tindrem a punt. Bon profit!

8


EL PINGÜÍ FA ESPORT CAMPIONAT DE CATALUNYA DE TENNIS TAULA ACELL Aquesta temporada els nostres esportistes de Tennis Taula, van participar al Campionat de Catalunya de tennis Taula ACELL celebrat a Les Borges Blanques. Va ser un campionat on van participar diferents esportistes d’arreu de Catalunya, i per nosaltres va ser una sort poder estar allà competint!

MITJA MARATÓ DE TERRASSA El 12 de gener vam assistir a l’Acte de Presentació de la Mitja Marató 2018. El 19 de gener membres del Grup d’Amics de FUPAR van anar a fer de voluntaris i voluntaries fent entrega de dorsals i obsequis al Hotel Don Candido a tots els inscrits a la Cursa Santi Centelles i a la Mitja Marató. El 21 de gener va tenir lloc la Cursa Santi Centelles, en que van participar en Joan Vidal i la Meritxell Celades, i la Mitja Marató Ciutat Terrassa que van participar l’Alexander Garcia i en Joan Carles Planell. FUPAR també va ser present donant suport en l’entrega d’aigües als corredors i corredores.

CAMPIONATS NATACIÓ La Domi, en Josep, en Juan i en Jordi van participar al Campionat de Catalunya de natació el passat 28 de gener i al Campionat Territorial el passat 18 de març. Els seus resultats van superant les expectatives. En breu els podrem anar a animar al Campionat de Catalunya de Natació descoberta al Prat del Llobregat.

GRUP NATURA I GRUP PASSEIG Per segon any consecutiu, i per l’èxit que va tenir l’any passat, hem anat a fer Raquetes al Port del Compte. Com bé expressa la fotografia, tota una experiència!!

NIT DE L’ESPORTISTA La Marta Puig, directora tècnica del Centre Ocupacional, va guanyar el premi Dirigent Esportista de l’Any a la Nit de l’Esportista 2017 per la seva tasca en l’impuls i coordinació de la Lliga inclusiva BBVA Hockey Plus, primera competició regular de hockey en l’àmbit català. L’acte, organitzat per l’Ajuntament i el Diari de Terrassa, va tenir lloc al Teatre Principal.

CAMPIONAT CATALUNYA DE BÀSQUET ACELL El passat 8 d’abril l’equip de bàsquet del Club Pingüí van participar al Campionat de Catalunya de Bàsquet. És un dels esdeveniments més esperats de la Temporada pels jugadors/es. El voluntariat que va fer possible la participació van ser: la Queralt Gutiérrez i en Ruben Gómez.

9


EL RACÓ DE LA TREBALLADORA SOCIAL El Bono Social Luz Para evitar la pobreza energética, el Gobierno aprobó a finales del año pasado un Real Decreto que regula la aplicación del bono social de electricidad para los consumidores vulnerables. Este bono es un descuento en la factura eléctrica al que poder acogerse según el nivel de renta y determinadas circunstancias personales. Establece tres categorías, considerados vulnerables, y fija los umbrales de renta para los diferentes descuentos en la factura de la luz. Una de estas categorías es la de personas con discapacidad.

El Bono Social Luz El Gobierno aprobó una ley que regula ayudas para consumidores vulnerables en la factura de la electricidad.

• Los consumidores vulnerables: Unidades familiares sin menores que tengan una renta anual inferior o igual a 1,5 veces el IPREM, (14 pagas). También las unidades familiares donde haya un menor y cuyos ingresos no superen 2 veces el IPREM. En el caso de hogares con dos menores, el límite se fija en 2,5 veces el IPREM.

Las personas con discapacidad reconocida, igual o superior de 33%, tienen ventajas en estas ayudas porque son consideradas especialmente vulnerables.

• Se crea una categoría de hogares vulnerables severos: que tienen unos niveles de renta inferiores, (o sea, que perciban 0,75 veces el IPREM si no hay menores).

El descuento en la factura va del 25% al 40%.

• Se crea una categoría de hogares vulnerables severos en riesgo de exclusión social: Son hogares en los que la administración local o autonómica (a través de Servicios Sociales) decide intervenir, contribuyendo con el 50% del coste de ese suministro. Estos niveles del IPREM se aumentan en 0,5 puntos en cada caso, para personas con una discapacidad reconocida igual o superior al 33%. Además siguen siendo beneficiarios del bono social: • Las familias numerosas, sin límite de renta, aunque serán considerados consumidores vulnerables severos sólo si su renta anual es menor o igual a 2 veces el IPREM. • Hogares con todos los integrantes pensionistas: si no superan el IPREM serán considerados hogares vulnerables severos. ¿Cuáles serán los beneficios? El bono social supone descuento del 25% de la factura de electricidad, que sube hasta el 40% en el caso de los consumidores vulnerables severos. Los consumidores identificados como en riesgo de exclusión social tendrán la factura gratuita. En caso de impago, se dispondrá de un periodo de 4 meses antes de que se inicie el proceso de corte de suministro. Este proceso se interrumpirá en caso de consumidores vulnerables severos en riesgo de exclusión social. ¿Qué debo hacer para tramitar el Bono Social? • Solicitarlo a tu comercializadora, sólo para tu domicilio habitual, antes de octubre. • Cada dos años toca renovarlo.

10

Estas ayudas van en función de la Renta de las personas según un marcador que se llama IPREM. En función de tu situación de convivencia, el cálculo varía. Los ingresos anuales en el domicilio NO pueden superar: • Los consumidores vulnerables: 15.059,52 €. Hogares vulnerables severos: • Hogares vulnerables severos en riesgo de exclusión social: 9.404,57 € y, además, ser atendido por los Servicios Sociales, que puede llegar a cubrir 50 % del importe de la factura. • Las familias numerosas: 15.059,52 €. • Hogares con todos los integrantes pensionistas: 9.404,57 €. ¿Qué debo hacer para tramitar el Bono Social? • Solicitarlo a tu compañía de luz, sólo para tu domicilio habitual, antes de octubre. • Cada dos años toca renovarlo.


SERVEI PERSONAL DE SUPORT FAMILIAR Dincat ofereix un servei de suport puntual especialitzat per les famílies en el seu entorn natural per atendre i tenir cura de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. Aquest suport serà d’un màxim de 150h a distribuir en no més de 6 mesos.

Objectius Alliberar hores i esforç físic als cuidadors/es. Oferir possibilitats per conciliar la vida laboral, familiar i social. Donar suport a les famílies de persones amb discapacitat amb trastorns de conducta i/o pluridiscapacitat.

Requisits Conviure amb un familiar amb discapacitat. La persona beneficiària ha de tenir una discapacitat reconeguda igual o superior al 33%.

Cost del servei La família ha d’assumir un copagament de 3€ l’hora (amb una rati 1 a 1). La resta del cost l’assumeix DINCAT. En horari nocturn i els dies festius el cost s’incrementa en un 25%. El pagament es fa per domiciliació bancària a mes vençut. Les famílies amb pocs recursos, podeu arribar a beneficiar-vos de manera gratuïta. Aquelles famílies que estigueu interessades en el servei podeu posar-vos en contacte amb la vostra Treballadora Social referent.

Com ho podeu sol·licitar? Podeu fer la sol·licitud directament a Dincat o mitjançant una entitat col·laboradora: espir@dincat.cat La sol·licitud es fa abans del dia 18 del mes anterior.

Equip de Treball Social

Sant Joan

Cultura

Programa pedagògic

Compromesos amb les persones i el territori.

11 AF Faldon_Cataluña_210x100mm.indd 1

19/11/15 1


PREN NOTA MAIG

Diumenge 6 Campionat de Catalunya de Futbol ACELL Dissabte 12 i diumenge 13 Fira Modernista Diumenge 27 Jornada Inclusiva d’agility al Club d’Agility de Les Fonts Programació del Servei de Lleure pel Pont de maig

JUNY

Diumenge 3 Campionat de Catalunya de Natació (piscina descoberta) Diumenge 3 i dissabte 16 Protagonistes Nosaltres a L’Altre Festival Dissabte 9 Torneig Solidari de Hockey al Club Egara Diumenge 10 Cloenda Lliga BBVA Hockey+ Cloenda Temporada 2017-18 Club Pingüí

JULIOL I AGOST

Programació del Servei de Lleure d’activitats d’estiu

SETEMBRE

Programació del Servei de Lleure pel pont de la Diada.

Fira Modernista 2018 Participar en activitats d’entorn de la nostra ciutat, ens permet difondre la missió de la Fundació i fer visible tot el treball que realitzem. Un any més, i com ja es tradició, participem a la Fira Modernista 2018, però tot això no seria possible sense la implicació de tots i totes. Així que preneu nota… 12 i 13 de Maig FIRA MODERNISTA 2018. Participeu com a persones voluntàries donant suport al stand, o realitzant el taller de manualitats, o comprant el nostre ram modernista. Vosaltres decidiu, però no falteu a la cita!. Ens trobareu al c/ Font Vella, davant de El Social.

Profile for FUPAR FUNDACIÓ

Revista Coses Nostres  

Abril_2018

Revista Coses Nostres  

Abril_2018

Profile for fupar.cat
Advertisement