Page 1

f

st

12

1

20

her

magazine

issue / w inter

>> Do it

yourself project: sneeuwbollen maken

WIN: kleding t.w.v.

â‚Ź 500,-

De trends voor najaar/winter: preppy en neon KIXX | 1


2

WWW.BLUEREBEL.NL / INFO@BLUEREBEL.NL / +31 (0)30 634 9366


Voorwoord Jacqueline Oud ier ligt ie dan, ons eerste echte Kixx Magazine. Eindelijk kan ik jullie op een andere manier laten kennismaken met de Kixx-wereld, want Kixx is méér dan een webshop met kinderkleding.

Concept en productie Tessa van den Broek Impresst.nl Anjuska Slijderink Kixx-online.nl Vormgeving Marwin Stenekes Marwinstenekes.nl Fotografie en beeld-

Alweer twaalf jaar geleden heb ik mijn kinderkledingwinkel Kixx Kidswear geopend in hartje Alkmaar. Alkmaar is van oudsher een echte winkelstad; er zijn twee grote winkelstraten en in een van deze straten vind je onze kindvriendelijke winkel. Voor de moeders is er volop keus aan kleding voor hun kroost. Voor de kinderen zijn er pashokjes in de vorm van bootjes en een ondergronds treintje. Al twaalf jaar een succes.

bewerking Marwin Stenekes Marwinstenekes.nl Anjuska Slijderink Kixx-online.nl Tekstbewerking Mary Pranger Drukwerkbegeleiding en

De winkel werd vanaf de opening druk bezocht, maar toch wilde ik met de tijd meegaan; zes jaar later heb ik een online winkel gelanceerd: Kixx Online. Ik ben zelf moeder en weet hoe druk het soms kan zijn om een gezin en een carrière te combineren. Ook ík had behoefte aan online winkelen en ik heb dus mijn eigen gevoel als leidraad genomen om een webshop te beginnen.

Op gevoel en intuïtie run ik nu twee succesvolle ondernemingen: de winkel en de webshop. Maar ik doe dit niet alleen. Achter Kixx International werkt een supergedreven en gemotiveerd team, met mensen die de leukste kleding inkopen, de juiste service verlenen én kleding op vakkundige wijze verkopen. Op verschillende manieren willen we jullie verrassen en inspireren. Dit doen we door vanuit Kixx Online elke week een nieuwsbrief te versturen, door bestellingen van kleine cadeautjes te voorzien, door met jullie de conversatie aan te gaan op Facebook… en nu dus ook via dit nieuwe magazine. Het Kixx Magazine is een resultaat van intuïtie, gevoel en liefde voor Kixx: mijn wereld die ik graag met jullie wil delen. Een blad boordevol kinderkleding, interviews en acties.

verspreiding Nic. Oud Direct Mail B.V.

Veel leesplezier,

Ronald Croese

Jacqueline Oud

Redactie redactie@kixx-online.nl

Oprichtster en eigenares Kixx International

072-7440054 Correspondentie- en

Wil je een tip of reactie achterlaten? Mail dan naar redactie@kixx-online.nl.

redactieadres Kixx International B.V. Newtonstraat 46 1704 SB Heerhugowaard Informatie adverteren redactie@kixx-online.nl 072-7440054 Klantenservice info@kixx-online.nl 072-7440055 Coverfoto: Barts. KIXX | 3


4


inhoud 14

3

Voorwoord Jacqueline Oud

12

Kids Jeans

14

Nieuw merk

16 Playtime

17

17

Kids room

18

Playtime

21

Walk that talk

22

Kids travel

24 Kixx Kidswear

26 28

26

Shop groen

34 Winter Wonderland 38

Baby girl

40

Baby boy

45 Shopping food

32

46

Tiener shopping

Dit magazine is uitgegeven door Kixx International B.V. De uitgever sluit iedere aansprakelijkheid voor schade als gevolg van druk- en zetfouten uit. Niets uit deze uitgave mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Kixx International B.V. is niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden in deze uitgave. Over uitslagen van prijsvragen en/of speciale acties kan niet worden gecorrespondeerd.

KIXX | 5


6


Preppy look

1

2

3

4

5

6

9

7

10

8

11

1. Stoere broek Blue Rebel € 44,99 | 2. Lange jas SuperTrash Girls € 149,95 | 3. Jurk SuperTrash Girls € 69,95 4. Broek met bretels Baker Bridge € 59,95 | 5. Vest Mexx € 49,95 | 6. Grofgebreid vest Baker Bridge € 69,95 7. Tijdloos vest Baker Bridge € 59,95 | 8. Geruit jasje Moodstreet vanaf € 59.95 | 9. Baker Bridge gilet € 59.95 10. Driekwart broek met bretels Baker Bridge € 54,95 | 11. Jurkje Feetje € 27,50 KIXX | 7


Interview

is Jacqueline Oud? Een interview met de oprichtster en eigenares over haarzelf, Kixx en de toekomst. Jacqueline is in de gezellige keuken van haar kleurrijke woning in kunstenaarsdorp Bergen druk bezig met koffie, thee en koekjes. Ondertussen kijken we rond in haar woning. Creativiteit en gevoel voor trends zie je duidelijk terug in dit vrolijke huis. Geen kil designinterieur of landelijke gezelligheid, maar een eigen stijl met verrassende details, prints en kleuren. Iets wat je ook terugziet in het aanbod van Kixx Online.

En toen werd het tijd voor een volgende onderneming, een webshop? “Ja, nadat ik zes jaar de winkel gerund had, leek dat me een logische stap. Niet dat we de winkel gingen sluiten hoor, integendeel, de webshop zou juist een goede toevoeging zijn. Daarmee konden we Kixx aan een breed, landelijk publiek tonen. Er bleek ook behoefte aan te zijn, dat zag ik al bij mezelf en bij vriendinnen. Allemaal druk met kinderen, werk, hobby’s en clubjes. Winkelen deden we het liefst online, ook voor onze kinderen. Er waren toen nog niet heel veel webshops, dus het was een gat in de markt.”

Jacqueline gaat zitten en bladert in een stapel papieren. Ze heeft veel ideeën voor het magazine.

We vragen naar Jacqueline Oud, maar je begint te vertellen over je bedrijf. Ben jij Kixx? “Ja, misschien wel. Kixx zit in mij, het is mijn kindje. Het zal altijd een rode draad in mijn leven zijn. Ik ben er altijd mee bezig.”

Je bent het brein achter Kixx International. Maar wie is Jacqueline Oud nu eigenlijk? “Ik hou van mode en ben er eigenlijk altijd mee bezig. Lang geleden ben ik als jonge meid bij Jos de Jong Mode gestart, een importeur van verschillende kinderkledingmerken. Daar deed ik de verkoop voor diverse merken. Ik liep beurzen af, sprak de mensen achter de merken, bezocht veel winkels. Ik kwam veel mooie dingen tegen, maar ik zag ook ruimte voor verbetering. Het leek me toen, zo’n twaalf jaar geleden, een goed moment om een eigen winkel te beginnen. Een winkel die vooral heel leuk en gezellig moest zijn voor kinderen, want die hangen liever in de speeltuin dan dat ze winkelen. De winkel is heel succesvol; er zijn pashokjes in de vorm van bootjes, er is een groot aquarium met tropische vissen én er rijdt een ondergronds treintje.”

8

Je hebt twee goedlopende bedrijven. Heb je nog wel tijd voor hobby’s of andere leuke dingen? “Mijn werk is mijn hobby, haha! Nee hoor, dat klinkt wel erg cliché, maar het is wel een beetje zo. Ik vind het leuk om met mode en kleding bezig te zijn. Onbewust ben ik er eigenlijk ook altijd mee bezig.


Ik kom graag in Antwerpen en als ik daar ben, kijk ik hoe andere kinderkledingwinkels het doen, welke merken ‘hot’ zijn, wat de trends zijn, etc. Maar reizen is ook een van mijn hobby’s, daar moet ik gewoon tijd voor vrijmaken. Ik heb dat psychisch en lichamelijk gezien gewoon nodig, maar ik combineer het meteen met werk. Ik doe veel inspiratie op in het buitenland. Bali is mijn favoriete vakantiebestemming, dat is ook voor mijn zoontje een leuke plek om lekker actief bezig te zijn. Verder hou ik ervan om lekker met vriendinnen uit te gaan. Ook dat heb ik af en toe nodig.”

“Ik voel dat het tijd is voor een Kixx Magazine” Wie zijn volgens jou de Kixx-klanten? “Vrouwen zoals als ik. Vrouwen die hun gezin belangrijk vinden, maar hun carrière ook. We zijn ambitieus, maar tegelijkertijd genieten we van de kleine dingen in het leven. Leuke uitstapjes met vriendinnen, sporten, uitstapjes met het gezin. Maar we zijn dus vooral druk en we kiezen daardoor ook vaak voor gemak, zoals online winkelen. Overzichtelijkheid, professionaliteit en service vinden we belangrijk. We willen best wel wat uitgeven, als het ons geld maar waard is.”

Waarom een magazine? “Kixx is een begrip in de kindermodewereld. Ik heb altijd al vanuit gevoel gehandeld en volg mijn intuïtie. Zo koop ik ook kleding in, zo ontwikkel ik samen met mijn team plannen en nieuwe concepten. Ik wil onze klanten ook op een andere manier kennis laten maken met het Kixx-gevoel en nodig ze via het blad uit om de wereld van Kixx te verkennen. Er is namelijk méér dan een online shop en een winkel in Alkmaar. Er zijn al enkele sterke ‘kids & mama’magazines op de markt: Kek Mama, Ouders van Nu, MAMA magazine. Maar wij denken dat we, weliswaar vanuit een andere invalshoek, een goede aanvulling kunnen bieden. Ik durf in elk geval de uitdaging aan te gaan.” Wat zou je tegen Kixx-klanten en lezeressen van dit blad willen zeggen? Sta open voor nieuwe dingen. In het geval van Kixx: nieuwe, kleine merken. Of nieuw gek speelgoed. Maar ook nieuwe communicatiemiddelen, zoals dit magazine. Dit is dan wel geen nieuw product, tijdschriften kennen we al, maar het is wel nieuw dat een kinderkledingwebshop een eigen magazine uitbrengt. Hiermee willen we jullie verrassen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een online magazine of een app. We gaan graag met onze tijd mee en willen de (potentiële) klant op verschillende manieren bedienen. Dus sta open voor nieuwe dingen, laat ons toe, en je zult versteld zijn van wie of wat Kixx is en kan. We hebben namelijk nog veel meer plannen voor de toekomst; dit is nog maar het begin.”

KIXX | 9


10

info@bombaforgirls.nl

www.bombaforgirls.nl


Neon look

1

2

3

4

5

6

7

8

9

12

10

11

13

1. Tregging G-Sus € 34,95 | 2. Kek gouden rokje WILD € 49,95 | 3. Gave sjaal G-Sus € 19,95 | 4. Zachte tas Bomba € 59,95 5. Shirt met aapje Tapete € 25,95 | 6. Knalgele broek Bomba € 79,95 | 7. Rood jasje CKS € 74,99 8. Opvallende V-hals CKS Baby € 34,99 | 9. Winterjack G-Sus € 89,95 | 10. Cool shirt Mexx € 15,95 11. Stoer shirt CKS Baby € 16,99 | 12. Gestreept shirt Moodstreet € 29,95 | 13. Kniekousen Bomba € 24,95 KIXX | 11


Kids Jeans verlasting favourite… JEANS Geen kind zonder jeans. Zit altijd goed, weerstaat ravotten met broertjes en zusjes of klimmen in een boom, staat leuk én is goed te combineren. Jeans zijn daarom onze favoriet. Een all time favourite welteverstaan. Voor de kleintjes, grote kids én tieners. Zelf kunnen we trouwens ook niet zonder.

Stoere jeans voor stoere boys Blue Rebel heeft zowel basic jeans als uitgewerkte jeans in de collectie. Het merk staat bekend om de zeer goede pasvorm, de nieuwste wassingen en de uitstekende prijskwaliteitverhouding. € 44,99. Kixx Online.

For fashionable girls only Deze hippe denim jumpsuit is van, hoe kan het ook anders, SuperTrash Girls. Vorig seizoen is de meisjeslijn gelanceerd en het was direct een groot succes! Nu kunnen kleine meisjes net zo hip zijn als mama. € 99,95. Kixx Online.

Voor trendy jongens Deze trendy jeans is natuurlijk van Vingino. Vingino, een jeansmerk bij uitstek, staat bekend om de mooie wassingen en uitgewerkte details. De collectie van Vingino wisselt snel en is daardoor altijd actueel. Dit exemplaar is voorzien van stoere bretels, voor jongens die durven en ze very fashionable naar beneden laten hangen. € 59,95. Kixx Online.

American style Het baby- en kinderkledingmerk Z8 laat dit najaar gave jeansoverhemden zien met Amerikaanse details. Leuk om te combineren met een knalrode chino of kaki skinny jeans. € 39,95. Kixx Online.

Voor echte rebels Deze broek van Blue Rebel is stoer, modieus, stevig van kwaliteit en een tikje rebels. Voor echte deugnieten en eigenwijze doerakken. € 44,99. Kixx Online.

Niet zomaar een riem De trendy riemen van Cowboysbelt Kids worden al 35 jaar op dezelfde wijze gefabriceerd: met puur vakmanschap. Voor kids bestaat de riemencollectie uit dezelfde hoge kwaliteit leer en dezelfde ‘look & feel’ als voor de volwassenen; voor de jongens ‘stoer en vintage’, voor de meiden meer ‘fun & fashionable’. € 19,95. Kixx Online.

12

Meisjesachtig en stoer tegelijk Trendy jeanscolbert van Outfitters Nation. Dit leuke tienermerk is betaalbaar en speciaal bedoeld voor hippe jongens en meiden tussen de 10 en 16 jaar oud. € 49,95. Kixx Online.

Kleine rokjes voor kleine meisjes Jubel is een leuk merk meisjeskleding met mooie en betaalbare basics in een goede pasvorm. Jubel heeft veel tricots in frisse kleuren, ruiten en streepjes. Een echt meisjemeisjesmerk met een focus op jurkjes en rokjes. € 29,95. Kixx Online. Since 1979 De spijkerbroeken van Cimarron bestaan al sinds 1979, maar zijn écht populair geworden in de jaren 90. Cimarron was het eerste merk dat van de geijkte paden afweek en de stretchjeans introduceerde. Nu staat Cimarron bekend om de opvallende kleuren en fashionable dessins, voor het najaar bijvoorbeeld animal prints. € 79,95. Kixx Online.


KIXX | 13


Nieuw Merk ieuw bij Kixx Online: Moscow kinderkleding Ken je het merk Moscow al? Moscow is een Nederlands luxelabel voor volwassenen, dat vijf jaar geleden als dameslabel is begonnen. Het merk is hip en daardoor heel erg in opkomst.

Kenmerkend voor het merk

bewust zijn, maar zich ook vooral

De kinderlijn van Moscow bestaat

Moscow is het hoge draagcomfort,

prettig en lieflijk willen voelen

uit ontwerpen in de maten 116 tot

de mooie kwaliteit van de zachte

in hun kleding. Omdat de

en met 176. Prijzen variëren vanaf

stoffen en een perfecte pasvorm.

introductie van de meisjescollectie

€ 29,95 voor een T-shirt tot

Moscow streeft in z’n collectie naar

in 2010 zo soepel verliep, wordt er

€ 129,95 voor een donsjas.

een goede balans tussen stoer en

nu ook een jongenscollectie

vrouwelijk. De collecties stralen

gelanceerd: Moscow Junior. Het is

Moscow is een merk dat gebruik-

eenvoud uit, maar door het gebruik

de bedoeling om daarmee de stoere

maakt van hoogwaardige materialen

van pure en rijke materialen ook

zelfbewuste jongens aan te spreken.

voor kleding die door een speels

exclusieve luxe. Hetzelfde gevoel is

Moscow Junior is een collectie met

ontwerp heel draagbaar en toch

vertaald naar een meisjescollectie:

een leuke twist naar het stoute, net

modieus is. Door de hoogwaardige

Miss Moscow.

als de herencollectie van Moscow.

materialen en speelse designs weet

Voor het najaar en het winterseizoen

Moscow zich te onderscheiden van

Met Miss Moscow willen we ouders

heeft Kixx Online zowel de meisjes-

andere merken.

en meisjes aanspreken die mode-

als de jongenscollectie ingekocht.

14


KIXX | 15


Playtime ixx loves to play Oude tijden herleven met nostalgisch speelgoed van Kixx Online. De Magische Speelboom en Monchhichi-aapjes nemen ons terug in de tijd naar de jaren 70 en 80. Nostalgie en ontwerp komen samen, want er zijn in de speelgoedcollectie van Kixx Online ook stylish loopautootjes te vinden. It’s playtime, come play along!

Dear Deer Dit hertje is gemaakt van gecrycled karton en wordt geleverd in 42 losse onderdeeltjes. Niet geschikt voor kinderen jonger dan zes jaar. € 13,50. www.kidsonroof.com

Tube Toys Het doel van de ontwerper is het terugdringen van verpakkingsafval na de aankoop van zijn product. Dat is goed gelukt, want de verpakking van de Tube Toys is een essentieel onderdeel van dit speelgoed, die vormt namelijk de ‘body’ van de auto. € 13,-. www.oscar-diaz.net

Spitfire-loopauto Gave zilveren loopauto voor kleine stoere mannen. € 79,95. Kixx Online.

Triceratops Zachte rubberen dinosaurus ‘Triceratops’ van JiP. Leuk om mee te spelen, in huis, in de tuin, op het strand en zelfs in bad! € 9,95. Kixx Online.

Hobbelkonijn Anders dan anders: een hobbelkonijn in plaats van een paardje, in designuitvoering én in zwart. Typisch Deens design. € 159,95. Playsam.

Jeugdsentiment uit de jaren 70: de inklapbare Magische Speelboom van Familie Klorofil. De Speelboom verdween helaas na een verkoop van meer dan 1 miljoen stuks uit de winkels om plaats te maken voor nieuwe artikelen. Nu, ruim dertig jaar later, is de Magische Speelboom weer terug in originele staat en met de vaste bewoners. € 79,97. Kixx Online.

16

Het ministerie van Zeer Geheime Zaken De kinderboeken van Circus Patz zijn leerzaam, spannend, fantasierijk en heel leuk om cadeau te geven. De fantasie prikkelende verhalen, (interactieve) opdrachten en een prachtig geïllustreerde vormgeving zijn heel aantrekkelijk voor leergierige en actieve kinderen. ‘De Splijtende Stad en het raadsel van de Zwijgende Bazelaar’ is het eerste deel van een reeks spannende leesboeken onder het label ministerie van Zeer Geheime Zaken. De reeks is bestemd voor kinderen vanaf 10 jaar, aan wie gevraagd wordt om mee te denken over de ontknoping. Compleet met Zeer Geheime Website, waarop extra bewijsmaterialen te downloaden zijn. € 19,95- Kixx Online.


Kids Room ime to Sleep Terwijl de ouderslaapkamer misschien maar eens in de tien jaar verandert, gaat een kinderkamer niet lang mee! Die verandert van baby- in kinderkamer en van kinderkamer in een stoere ruimte voor een tiener. En als de kinderen ouder worden, wordt jouw invloed steeds kleiner. Daarom is het zo leuk om een kinderkamer te maken. Je kent je kind, zijn of haar interesses, hobby’s, lievelingskleuren en idolen. Wees creatief, verwerk dit in de styling van de kamer en maak een kamer die helemaal bij je zoon of dochter past!

Rocky rocks Bed Rocky is een 4-in-1-bedje dat zich aanpast aan de lengte en de behoeften van het kind. Het eerste jaar gebruik je het als wiegje en schommelstoel ineen. Later, als je kindje wat groter is, kan het bed 180 graden roteren om omgetoverd te worden tot kinderbed met een lengte van 140 cm. Van € 999,- tot € 1700,-. www.jaellundtofta.de

Happy sleeping time Vrolijk katoenen beddengoed van PERNITTENGRYN. Met ecovriendelijk ‘hand printed’ caravandessin. Kussenhoes: € 39,99, dekbedovertrek € 39,99. www.pernittengryn.dk

Nederlands ontwerp VolumeZero is de houten meubelcollectie van Kidsonroof. Gemaakt van massief beukenhout afkomstig uit een OostEuropees productiebos. Dit stoeltje heeft gave rode details. € 89,-. www.kidsonroof.com

For boys only! PaperBoy Wallpaper ontwerpt en vervaardigt behang en stoffen van hoogwaardige kwaliteit en met een uniek karakter - speciaal voor jongens. Het oogt authentiek, luxe en origineel. Met je hand schaduwfiguren uitbeelden op de muur, dat heb je vroeger vast ook wel eens gedaan. Hier heeft PaperBoy Wallpaper nu een fijn behangetje van gemaakt! ‘Hand Made’ wallpaper in lichtgrijs, dieppaars en grijsblauw. Vanaf: € 125,per rol. www.paperboywallpaper. co.uk

Mr. Magic Jäll & Tofta is een jong ontwerpersduo uit Berlijn, het creatieve hart van Duitsland. Dit is terug te zien in de ontwerpen: clean, stijlvol en met subtiele humoristische details. Mr. Magic, een design mobile voor boven het bedje, wordt als kant-en-klaar DIY-pakketje afgeleverd. € 24,95. www.jaellundtofta.de

Functioneel design De Deense designers achter We Do Wood geloven sterk in de combinatie van functionaliteit, design en duurzaamheid. Dit is duidelijk terug te zien in dit fijne kinderbureautje gemaakt van bamboe. Details in drie verschillende kleuren. Matcht goed met Lilly’s Chair, ook van We Do Wood. € 225,-. We Do Wood. KIXX | 17


Playtime ixx loves to play De speelgoedcollectie van Kixx Online is kleurrijk, vrolijk, creatief en prikkelt de zintuigen. Ook niet onbelangrijk voor een land als Nederland: veel speelgoed is huiskamerproof bij regenachtige herfstdagen.

XL Doll Pop van JiP, maar liefst 80 cm lang! Verkrijgbaar in drie verschillende varianten. € 24,95. Kixx Online. Come back Terug van weggeweest: de Monchhichi-aapjes uit Japan. Het eerste zachte aapje kwam in 1974 op de markt. Halverwege de jaren 80 was de rage op z’n hoogst. Het verzamelen van zo veel mogelijk verschillende Monchhichi’s was een hype onder zowel kinderen als volwassenen. De aapjes maken nu een ware comeback en zijn in verschillende vormen, maten en outfits verkrijgbaar. Monchhichi-aapje Rainbow Girl (20 cm) € 24,99, Monchhichi kledingsetje Girl € 18,99. Kixx Online.

Boe de Koe Kinderen kunnen vrolijk rondspringen op deze skippybal in de vorm van een koe. Niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook goed voor de ontwikkeling. Het kind leert namelijk alle spieren te ontdekken en te gebruiken. Denk aan rondhuppen, vasthouden, balanceren en het samenspel van ogen en handen. De Hippy Skippy’s worden geleverd in een luxedoos met pompje (62 x 30 x 52 cm). € 24,95. Kixx Online.

Sjoef sjoef Een superhippe houten scooter-loopfiets. Geschikt voor kinderen tussen drie en zes jaar oud. De zithoogte is verstelbaar: 32 tot 36,5 cm. € 85,-. www.kidsfavorites.nl 18

Sophietje Dé hype op babygebied: Sophie de Giraf van het babymerk Vulli. Een zacht en soepel nostalgisch speelgirafje. Deze originele Sophie de Giraf is 17 cm hoog, gemaakt van 100% natuurlijk rubber en stimuleert de zintuigen van baby’tjes. Ook populair onder celebrities; zo zijn de kids van Sandra Bullock, Nicole Richie, topmodel Miranda Kerr en van onze eigen Lodewijk Hoekstra met Sophie de Giraf gespot. € 13,99. Kixx Online.

Retro stempelen Deze retro stamp letter kit van Wu & Wu laat een kind lekker bezig zijn en prikkelt de hersens. Een prachtig lichtblauw doosje met nostalgische look en houten alfabetstempels. Een superleuk cadeau geschikt voor kinderen boven de zes jaar! € 18,-. Kixx Online.

Strak ontwerp Playsam is een Scandinavisch merk, uniek in zijn soort. Met zijn innovatieve en tijdloze houten speelgoed heeft het merk ons hart veroverd. De producten zijn gemaakt van massief hout en afgewerkt met een prachtige laag hoogglans autolak. € 59,95. Playsam.


Pure handmade aussie style! Komende winter bepalen cowboys, farmers en wildlife de sfeer! Relaxed, lekker ruig en helemaal AustraliĂŤ! Voor de meisjes wordt het softe cowboysfeertje aangezet met printjes van bijvoorbeeld een chique ladylike uitziende kangoeroe en een How-Dee-Haw paardenprint. De jongens gaan voor superruig in hun cowboy looking geruite flanellen blouses met coole elbowpatches. Printjes van oude verweerde Dodges en andere pick-ups maken de rangerslook helemaal af. Moodstreet is er voor kinderen van 2 tot 12 jaar.

For rough guys only! Een aussie klassieker bij uitstek – het houthakkersbloesje met printed stripes shirt. Blouse B85B3, shirt T34B3.

Preppy collegelooks! In combi met de juiste sweat geeft deze garment dyed jeans een uitgekiende preppy collegelook. Pants P00T3.

How-Dee-Haw funky horse shirt. Te chic om mee paard te rijden? No worries! Shirt T64B3.

Ook koala Emmy is onder de indruk van Eefje en Winona die in hun ladylike sheila chique outfits helemaal los gaan. Eefje: Blouse B80T3, Sweat S52T3, Pants P42T3. Winona: Dress D78T3, Shirt T06T3, Pants P30T3. Laat je strikken! In deze geprinte knitted sweat met fancy strikje wordt elke stoere meid op en top ladylike! Sweat S54T3.

Kijk op facebook voor leuke acties!

Country cool cowgirl chicks! Voor de meiden met lef: een super funky leren rokje in Royal Blue! Dress D71T3

KIXX | 19 kijk op www.moodstreet.nl voor de verkoopadressen.


HERfST-PROof mET COnvERSE! Om het najaar in stijl te beginnen brengt Converse een nieuwe collectie, waaronder uitvoeringen in leer en suede. Op het klassieke model zijn er fijne variaties bedacht in warme herfstkleuren. Voor zowel de kleine als de grote voeten!

TimESAvER

Da’s pas handig; de flappen van de achterkant van de Easy Slip zitten met klitteband vast en zijn dus zo terug te vouwen. En de veters? Die zijn van elastiek. Dus geen eindeloos gewrik en gestrik, maar zo aan! Chuck Taylor All Star Easy Slip, maat 18-26, vanaf €59.95, maat 27-38.5, vanaf €69.95

UPGRADE TO SUEDE

De iconische Chuck Taylor All Star is een blijvertje, maar wel een blijvertje dat zich steeds vernieuwt. Dit najaar is hij er in suede, in tal van mooie herfstkleuren, waaronder roest oranje en mosgroen . Chuck Taylor All Star hoog, maat 35-48, vanaf €79.95

WinTER WArm

Voor de koude dagen is ie ideaal: de leren All Star gymp met een warm bontje aan de binnenkant. Naast stoer zwart, ook verkrijgbaar in warm bruin. Chuck Taylor All Star Leather Pack hoog, maat 35-48, vanaf €99.95

COol GEblOkT

Kun je niet kiezen voor 1 kleur, dat is dit de perfecte sneaker. Door de stoere ruit een feestje aan de voeten. Chuck Taylor All Star Specialty hoog, maat 27-38.5, vanaf €54.95

20


Walk that Talk hese shoes are made for walking Schoenen zijn de finishing touch voor een outfit, ook voor kinderen. Kixx Online heeft een uitgebreid assortiment: gympen, schoenen, enkellaarsjes, snowjoggers en laarzen. Nog steeds een grote hit: de warme boots van Rubber Duck en SuperTrash laarzen. Een trend die nu echt doorzet: kelim boots.

Gympies voor de kleintjes All time favourite: Converse All Stars-gympen. Leuk voor klein en groot. € 29,95. Kixx Online.

Fashion Laarzen die gezien mogen worden! Een variant op het originele paradepaardje van SuperTrash; de zwarte laarzen met gouden logo. Dit nieuwe ontwerp is voorzien van een goudkleurige ketting aan de voorkant en is daardoor net even anders. € 59,95. Kixx Online.

Nieuw: MOS Copenhagen MOS Copenhagen combineert fashion en functionaliteit en creëert zo coole en trendy schoenen voor de modebewuste vrouw en meisjes van alle leeftijden. Nu nieuw bij Kixx Online: MOS Copenhagen voor meisjes. Vanaf € 129,95. Kixx Online. Aan de ketting Ruige schoen van SuperTrash Girls. Maakt een meisje in een rokje net wat minder schattig. Ook supercool voor eigenzinnige meiden die van skinny jeans houden. € 89,95. Kixx Online.

Lovely Li-Li Handgemaakte babyschoentjes van zacht en soepel leer. Een aantal modelletjes zijn gevoerd met warme schapenvacht. Vanaf € 55,-. Kixx Online.

Stars & stripes Deze stoere Converse-gympen hebben een Amerikaans tintje. Antraciet, blauw, wit en rood worden gecombineerd in lijnen, vlakken en een ster. Combineert superleuk met jeans. Vanaf € 99,95. Kixx Online.

Voor een stevige winterwandeling Comfortabele trekjoggers van Rubber Duck voor een flinke strand- of boswandeling of een wandeling in de bergen. Ideaal voor een natte en koude herfst of winter. Vanaf € 79,95. Kixx Online.

Kelim boots Deze trend zet nu echt door: kelim boots. Een kelim is een oosters plat handgeweven tapijt met geometrische patronen, een van de oudste vormen van tapijtkunst. De kelimstoffen zie je steeds vaker terug in stoere laarsjes, een trend die deze winter niet meer weg te denken is. Nu ook verkrijgbaar van Vingino. Vanaf € 84,95. Kixx Online.

Let it snow Rubber Ducks zijn net geen sneakers, schoenen of laarzen, maar een speelse combinatie ervan. De Rubber Ducks hebben een sportieve rubberzool, zijn lekker warm en zitten heerlijk. De old school snowjoggers en fashion snowboots van het Deense Rubber Duck zijn gemaakt van waterdichte glimmende materialen en verkrijgbaar in trendy prints en verrassende kleurcombinaties. Vanaf € 49,95. Kixx Online. KIXX | 21


Kids Travel an een saaie herfstvakantie! Heb je geen zin in een druilerige herfstvakantie? Ga een dagje op stap, een weekendje weg of boek een reisje naar de zon. Er zijn volop mogelijkheden, ook voor reizen met kids, en voor iedereen zijn er veel leuke reisaccessoires.

Leuke gezinsuitjes In de gids ‘Kidsproof dagje uit’ staan ruim 100 tips waarmee ouders niet alleen hun kinderen, maar ook zichzelf een plezier kunnen doen. € 14,95. Mo’Media.

Krassen maar! Waar op de wereld ben je allemaal geweest? Op deze geweldige kraskaart markeer je al je reizen door de bovenste laag weg te krassen. Leuk cadeau bij terugkomst van vakantie. € 24,-. www.urbansandindians.com

Bembi is back! Dé hit van Mooch: paspoorthoes Bembi. Bembi is tijdelijk terug in de collectie en dit keer een special golden edition met een babyroze vilten Bembi op de voorkant. € 17,95,-. www.moochi.nl

Come fly with me Gehaakte rammelaar met zachte vulling. Voor de allerkleinsten die op reis gaan. € 11,50. Kixx Online.

Ster op reis Handig en leuk is deze trolley voor kleine sterren. Voor op reis of een nachtje logeren. € 39,95. Kixx Online.

Voor op school of op reis De tassen van Bakker made with Love staan bekend om de leuke kleuren en dessins. Dit model met grafische blauwe print is 25 bij 18 cm en heeft een afneembare zandkleurige verstelbare schouderband. € 42,50. Kixx Online.

Op stap in herfst en winter In samenwerking met Natuurmonumenten heeft uitgeverij Snor de leukste routes verzameld voor het hele gezin; jong, oud, ingetogen of opgewonden standje, insectendeskundige, prinsesje, natuurliefhebber en stadse donder. Uitgeverij Snor. € 14,95. Kixx Online.

Magisch Marrakech Staat er weer een regenachtige herfstvakantie voor de boeg? Boek snel een reisje naar Marokko. Marokko is een land dat gemakkelijk met kinderen te bereizen is. Marrakech, de Rode Stad, is charmant en spannend tegelijk. Riad Dar Vedra is een prachtig boutiquehotel met zeven kamers. Elke kamer is afgewerkt met subtiele details en authentieke materialen. Een combinatie van traditionele Marokkaanse architectuur en Frans design. Vanaf € 50,- per nacht in het laagseizoen. www.darvedra.com 22


De meest bijzondere vakantie van Nederland.

Het Betere BoerenBed速 Vraag de brochure aan: www.boerenbed.nl of bel 0528-229440 KIXX | 23


Kixx Kidswear en van de leukste kinderkledingwinkels in Alkmaar Tropische vissen spotten

* kleding passen in bootjes * ondergronds treintje *

Kixx ken je misschien als overzichtelijke kinderkledingwebshop, maar de Kixx-historie is twaalf jaar geleden gestart met een winkel in hartje Alkmaar. Kixx Kidswear is geopend in september 2000 en is al snel uitgegroeid tot een begrip op het gebied van kinderkleding in NoordHolland. Ervaren en deskundige verkoopsters zorgen ervoor dat iedereen met een goed gevoel en een leuke aankoop de deur uitgaat. Het sfeervolle historische pand is ingericht met oog voor detail. De Laat, waar de winkel gevestigd is, is een van dé winkelstraten in de stad. De winkel is bijzonder kindvriendelijk. In de originele pashokjes, gemaakt van bootjes, kunnen kinderen zich gemakkelijk verkleden. Als ze even geen zin meer hebben om te passen kunnen ze een kijken nemen bij het ondergrondse treintje of het kleurrijke aquarium. Er is genoeg afleiding, waardoor moeder even rustig kan rondkijken.

• Niet geldig i.c.m. andere acties, kortingen of cadeaubonnen • Niet geldig voor Kixx Outlet en/of Kixx-online.nl • Minimaal aankoopbedrag € 50,• Maximaal 1 waardebon per aankoop • Geldig in periode: 20 augustus t/m 15 november 2012

Kixx Kidswear in Alkmaar verkoopt uitsluitend merkkleding, net als de webshop Kixx Online. Zo vind je er merken als Vingino, Muy Malo, Noppies, Bengh, Molo, SuperTrash Girls, Scotch & Soda en Converse. In de winkel in het centrum van Alkmaar worden zo’n 35 verschillende merken verkocht. Het is gemakkelijk winkelen bij Kixx Kidswear: veel keus voor de moeders, genoeg te zien voor de kids, veel voorraad en het is overal breed genoeg voor kinderwagens. Unieke service Mocht je er voor jou en je vriendinnen een klein feestje van willen maken, reserveer dan een privékoopavond inclusief persoonlijk advies, een hapje en een drankje, met of zonder kinderen. Dit is onderdeel van de vaste service die Kixx biedt.

Laat 177, 1811 EE Alkmaar, 072 – 5207590.


bels tassen eu m en n oe h c babywear s n knuffels te c u d ro p s g in g or verz sen stationery et fi s ie v er s behang lifestyle f er v el ti x te d bed- en ba

llief! ief! lief!

lie lief!

www.lieifestyle.nl KIXX | 25


Shop Groen ime to heal the world Eco alleen voor geitenwollensokkentypes? Fair trade zweverig? Die tijd is gelukkig allang voorbij. Wij hebben de leukste ‘groene’ producten voor je gevonden. Leuk om naar te kijken en mee te spelen, goed voor mens en milieu!

Me like! Imps & Elfs maakt gebruik van organisch katoen en heeft bovendien het MADE-BY-keurmerk. Dit keurmerk garandeert eerlijke productie zonder kinderarbeid. Dit alles om een maatschappelijk verantwoord product te leveren. € 24,95. Kixx Online.

Tjilp, tjilp Creativiteit, verbeelding en duurzaamheid = fijn om te spelen. Dat is waar Kidsonroof voor staat. Met de producten van Kidsonroof proberen de oprichters de band tussen het moderne, stedelijke leven en de natuur te versterken. ‘Totem Birds on a Tree’ is gemaakt van gerecycled cardboard. € 39,95. www.kidsonroof.com

Flip & draw kleurboek Mudpuppy staat bekend om de creatieve designs. Bekende en minder bekende vormgevers creëren originele artworks, veelal met een educatief karakter. Mudpuppy’s ontwerpen zijn milieuvriendelijk; gemaakt van gerecycled papier met prints van inkt gebaseerd op soja. € 9,95. Kixx Online.

Kom kijken in mijn huisje! Deze gerecyclede mobile home heeft acht kamers, een zolder en een spiekgaatje. Afmetingen: 57 x 45 x 28 cm. € 18,-. www.kidsonroof.com 26

Koekoek Bamboe uilklok zonder tikkend geluid, dus ideaal voor een baby- of kinderkamer. 20 x 25 cm. € 65,-. www.shak-shuka.com

Limited edition Rosehip Company breidt z’n collectie uit met een limited edition houtenspeelgoedlijn die geheel bestaat uit unieke handgemaakte ontwerpen van overgebleven resthout. € 29,-. www.rosehipcompany.com

Think Bio Dit leuke etuitje is groot genoeg voor het bewaren van schrijfwaren, maar klein genoeg voor in een schooltas. Gemaakt van 100% organisch katoen. € 12,-. www.shak-shuka.com

Nice to know De zachte en comfortabele organische babykleding van PEAPLE wordt van begin tot eind duurzaam vervaardigd en heeft het GOTS-keurmerk. Lekker zacht voor het babyhuidje. € 28,95. Kixx Online.


SNEEUWBOLLEN

gemaakt van oude jampotjes

Is het een regenachtige woensdag en heb je geen inspiratie? Of heb je geen zin om tijdens een ijskoude winterdag wéér achter de tv te kruipen? Haal de crea-bea in je naar boven en maak samen met je kinderen sneeuwbollen van gerecyclede materialen. De meeste onderdelen heb je misschien nog wel in een keukenkastje of op zolder staan!

MATERIALEN -

oude jampotjes water glycerine ( Apotheek) watervaste lijm plastic figuurtjes stickers ( de Vlieger) plastic dopjes gouden sterretjes + glitter ( de Vlieger) - plastic kerstbal - kerstslingertje TIP: plastificeer leuke foto’s

gouden sterretjes oude jampotjes

water

glitter

glycerine

plastic figuurtjes

watervaste lijm

plastic dopjes

slingertje stickers

plak alle figuurtjes gecentreerd

voeg glitters & sterretjes toe draai de deksel stevig vast meng water met glycerine

versier de jampotjes met stickers

DIY

Met dit ‘do it yourself’stappenplan maak je van oude jampotten in een handomdraai echte sneeuwbollen!

LET IT SNOW! concept, design & fotografie: studio sjoesjoe www.sjoesjoe.blogspot.com

De plastic figuurtjes lijm je aan de binnenkant van de deksel op een kleiner (gekleurd) dopje. Hier kun je ook duplopoppetjes, kerstfiguren of geplastificeerde foto’s plakken. In de potjes meng je water en glycerine (te koop bij de apotheek) met sterretjes en glitters. Deksel erop en schudden maar! Versier de potjes met stickers en kerstlintjes. Veel knutselplezier!

KIXX | 27


Interview werk tijdens schooltijden’ Elke werkende moeder herkent het wel: altijd en eeuwig in de weer zijn. Kim Koopman (40) heeft ook een druk huishouden met haar drie kinderen Mees (13), Bloem (10) en Binck (8) en een baan als stylist. Toch vindt zij de tijd om creatief bezig te zijn, te sporten en vooral te genieten.

,,Toen de kinderen klein waren, heb ik bewust een tijd niet gewerkt. Ik wilde al mijn energie en aandacht in de kinderen steken en had daardoor gewoon geen tijd voor werk. Ik schilderde wel, verkocht wat schilderijen en had af en toe een klusje als styliste, maar niks was vast of gaf druk. Ideaal, want je hebt je handen vol met drie kleintjes. Vooral van één naar twee kinderen was best wennen. Ik had mijn handen vol aan Mees die net in de nee-fase zat en dan opeens een baby erbij. Het was best lastig om mijn aandacht te verdelen. Met de derde gaat dat makkelijker.’’ Kim geniet van haar drukke gezin. De gezelligheid in huis, de drukte aan tafel en hoe ze allemaal hun eigen karakter ontwikkelen. Bloem en Binck zijn net als Kim creatief, Mees vindt het heerlijk om met zijn ouders lekker te eten, Bloem houdt enorm van winkelen en alle drie de kinderen struinen graag met hun moeder rommelmarkten en kringloopwinkels af op zoek naar leuke meubels en ‘schatten’. Het hele gezin is gek op tennissen. ,,Het is zo mooi om te zien dat ze alle drie uitgroeien tot eigen persoonlijkheden. Ze hebben hun eigen karakters en interesses. Nu ze wat ouder zijn, is het ook leuk om dingen apart met ze te ondernemen. Met Mees ben ik onlangs een paar dagen in Milaan geweest. Dan gaan we lekker eten en winkelen, heel gezellig. Met Bloem ga ik graag shoppen. Ik koop veel kleding online, dat vind ik voor de kinderen wel zo handig. Maar Bloem vindt het gezelliger om samen te winkelen en met tassen vol kleding thuis te komen.’’ Vier jaar geleden startte Kim haar bedrijf Stijl aan huis. Ze verzorgt interieurs bij par28

ticulieren en bedrijven en doet ook styling voor fotografie. Het is afwisselend werk. De ene keer is Kim druk bezig met het interieur van een appartement, de andere keer verzorgt ze een nieuwe kantoorinrichting, dan werkt ze aan de aankleding van een restaurant of het verfraaien van een tuin. ,,Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn. Ik kan uren knippen en plakken, plaatjes bij elkaar zoeken, schilderen en bezig zijn met een mood board. Dan denk ik even nergens aan, ga helemaal op in mijn werk.’’ Kim heeft altijd oog gehad voor details. Als klein meisje zette ze al meubels in elkaar, schilderde ze de muren van haar slaapkamer in allerlei kleuren en was ze altijd aan het knippen en plakken. In één oogopslag ziet ze hoe een huiskamer beter ingericht kan worden, hoe ruimte bespaard wordt in de slaapkamer en hoe je een saaie studeerkamer kan opleuken.


„Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn.” ,,Ik kijk goed om me heen. Ik maak altijd foto’s van mooie dingen en doe op allerlei plaatsen inspiratie op. Op de gekste plekken kan ik iets moois ontdekken. Een bloemetje in een veldboeket, een knoop van een jasje of een oude sfeervolle ansichtkaart op de rommelmarkt’’, vertelt Kim. ,,Ik houd ervan om mooie dingen te maken. Om mensen zich ergens thuis te laten voelen in hun huis of de juiste sfeer te creëren op kantoor. Ik ga nooit voor standaard, maar zoek altijd originele oplossingen. Zowel in interieurs als in kleding. Met een beetje creativiteit maak je de mooiste dingen, dat hoeft helemaal niet veel te kosten.’’

Als ondernemer is het vaak hollen of stilstaan. Soms heeft Kim weken niets te doen, dan stromen de opdrachten binnen. In rustigere periodes maakt ze zich eigenlijk nooit druk, er volgt altijd wel weer een nieuw leuk project. In de tijd dat er geen opdrachten zijn, is er weer ruimte voor klussen in haar eigen huis of leuke uitjes met de kinderen.

,,De vrijheid die je hebt als eigen baas vind ik heerlijk. Die zou ik voor geen goud opgeven. Ik doe nu alles tijdens schooltijden. Dus van 9 tot 15 uur ben ik vaak heel druk, daarna ben ik er weer voor de kinderen. Dat vind ik belangrijk. Natuurlijk lopen klussen wel eens uit en zit ik dan tot middernacht te schetsen. Dan stapelt de was zich op en heb ik nauwelijks tijd voor de boodschappen, maar omdat mijn tijden flexibel zijn kunnen we wel gewoon gezellig met z’n allen aan tafel eten’’, vertelt ze. ,,Nu de kinderen groot zijn, vind ik het makkelijker om mijn tijd en energie op te splitsen. Alleen als er bijvoorbeeld iets is met één van de kinderen, dan vind ik het moeilijk om aan het werk te gaan. Dan is het wel lastig om iets moois te creëren en alles uit jezelf te halen. Het kost moeite om me dan af te sluiten, maar dat zal elke moeder wel herkennen.’’ KIXX | 29


Mama shopt ow it’s time for me! We zijn meer dan mama. We zijn namelijk ook vrouw, vriendin, minnares, collega, manager, dochter en zus! Deze rubriek is speciaal voor jou, de veelzijdige vrouw die je bent. Live * love * laugh *

Een kunstwerkje aan je vinger De sieraden van PHIE Art Jewels kenmerken zich door de organische vormgeving en levendige structuur. Alle sieraden zijn kleine, unieke kunstwerkjes. Designer Sophie Jong smeedt de sieraden met de hand uit zilver en goud, gecombineerd met edelstenen, koraal of parels. Vanaf € 200,-. www.phie.nl

Om in de gaten te houden: Eva D… We verwachten dat het een hit gaat worden, de tassen van Eva D. De tassen zijn stylish en tijdloos tegelijk. Nederlands design, handgemaakt, echt rundleer, kleine oplagen én unieke items. € 179,90. www.evadekker.nl

Zo zacht als honing Een van de bestsellers van Rituals, en terecht! Honey Touch body cream. € 14,90. Rituals.

Te mooi om te snoepen We konden deze niet laten liggen! Mooi om naar te kijken, puur vakmanschap (met de hand gemaakt) en fair trade. Per stuk: € 5,95. Van den Burgh Chocolaad. 30

Daytoxen Ontgiften in je eigen huis, dat klinkt goed! Met de heerlijke recepten en fijne yogaoefeningen uit dit boek is detoxen een fluitje van een cent. € 17,95. Uitgeverij Becht.

Bijzondere lamp Gaat een leven lang mee én supergaaf om in de woon-, werk- of slaapkamer te hebben staan. Een cadeautje voor jezelf, deze houten lamp. € 60,-. www.superstudiocph.com

Met een glaasje (of twee) op de bank De wijnen van 94 Wines zijn niet alleen heel lekker, de flessen zien er ook nog eens heel gaaf uit. Leuk om er een aantal op kleur bij elkaar te zetten. Meteen weer een reden om nog een flesje aan te schaffen. Vanaf: € 5,99. www.94wines.com


Hello! Een kaartje om te laten weten dat je aan iemand denkt. Rifle Paper Co heeft in zijn collectie kaarten in alle soorten en maten en voor diverse gelegenheden. Deze kaartjes laten vintage style illustraties in mat zwart zien, gecombineerd met details in een gouden foliedruk. € 15,-. Rifle Paper Co.

Mooie nagels Het merk Essie heeft een uitgebreide collectie gekleurde nagellakjes. Naast de 100 kleuren in de vaste collectie komt er vier keer per jaar een seizoenscollectie uit. € 9,95 per stuk. Etos en/of DA.

Elke maand een verrassing Nederland is een nieuw concept rijker: Fashionbox. Een box vol nieuwe beauty en fashion musthaves. Voor slechts € 14,95 per maand ontvang je elke maand een luxe cadeaubox vol verrassingen, zoals sieraden, serums, nagellakjes en cadeaubonnen voor online modeboetieks. € 14,95. www.fashionbox.nl

Hebben! Alleen al om de mooie verpakking willen we deze zeep hebben. Fringe Alchemy weet een bijzonder gevoel neer te zetten door een combinatie van vintage, elegantie en nostalgie in één geur te presenteren. Perfect als cadeautje. € 6,95. Fringe Alchemy.

All the way from LA Iedere leren iPad-sleeve is met de hand gemaakt door designer Joe V. in zijn ontwerpstudio in Los Angeles. € 70,-. www.decurate.com

So Nude CoSTUME NATIONAL is in de fashion scene bekend om het neutrale kleurgebruik. Nu is het de beurt aan een van de belangrijkste kleuren uit CoSTUME NATIONAL’s kleurenpalet die eenvoud en klasse perfect in balans weten te brengen: So Nude. So Nude is de nieuwe geur van CoSTUME NATIONAL. Sensueel en tijdloos tegelijk. Vanaf € 57,-.

Get the hint Handig, deze wish list advisory tags! Een ‘subtiele’ manier om aan te geven wat je graag zou willen hebben. € 3,90. Bird on the Wire.

Old school Hoe handig je iPhone ook is, een old school camera is eigenlijk veel cooler om mee te fotograferen. Tenzij je iPhone verpakt wordt in een houten hoesje dat lijkt op je oude, vertrouwde retrocamera! Dit hoesje is stevig, duurzaam en voorzien van mooie details. Daarnaast heeft het aan de binnenkant een vilten laagje, waardoor je iPhone niet beschadigt. € 35,-. www.photojojo.com/store KIXX | 31


Interview en dag op kantoor bij... SuperTrash Olcay Gulsen wil de wereld veroveren met haar merk SuperTrash. De succesvolle Waalwijkse zakenvrouw is hard op weg om die droom uit te laten komen. Uit het niets begon ze haar modelabel en inmiddels wordt SuperTrash wereldwijd verkocht.

De fashionista reist voor haar modemerk de hele wereld rond, Kixx Online is benieuwd hoe het eraan toe gaat op het hoofdkantoor in Amsterdam. We vroegen het Kim Harmsen, international marketing en PR manager. Hoeveel mensen werken op het hoofdkantoor ,,Er zijn momenteel zo’n zeventig mensen werkzaam op het hoofdkantoor in Amsterdam die allemaal verdeeld zijn over verschillende afdelingen. Elke afdeling heeft zijn eigen taken en verantwoordelijkheden. Styling en productie zijn bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de nieuwe collecties. Het sales team zorgt ervoor dat SuperTrash in de winkels komt te liggen en marketing genereert aandacht rondom het merk SuperTrash.’’

„Bij SuperTrash is geen dag hetzelfde.” Hoe is de sfeer op kantoor ,,Op het SuperTrash hoofdkantoor werken bijna alleen maar vrouwen. Gelukkig zorgt dit niet voor het stereotype beeld van haat, nijd, jaloezie en achterklap. Iedereen werkt op een prettige manier met elkaar samen aan hetzelfde doel: SuperTrash wereldwijd op de kaart zetten.’’ Hoe is het om bij SuperTrash te werken ,,Bij SuperTrash is geen dag hetzelfde. Het is een snel groeiend bedrijf vol uitdagingen en kansen. Dit maakt het werk extra leuk!’’

32

Hoe begint jullie dag ,,De dag bij SuperTrash begint zoals waarschijnlijk bij veel bedrijven in de keuken voor een kop koffie of thee voordat iedereen aan het werk gaat. Op maandagochtend begint iedere afdeling de dag altijd met een vergadering waarin de planning van de week wordt doorgenomen.’’ Hoe vaak is Olcay op kantoor ,,Olcay is door haar functie heel veel op reis in het buitenland. Momenteel zit ze veel in Londen en New York omdat daar de komende twee maanden een SuperTrash store en een kantoor geopend worden. Daarnaast gaat ze vaak op bezoek bij de fabrikanten of is ze op zoek naar inspiratie en mooie stoffen voor nieuwe collecties. Als Olcay in Nederland is probeert ze zoveel mogelijk op kantoor aanwezig te zijn.’’ Neemt zij alle belangrijke beslissingen zelf of heeft ze een groot team om zich heen verzameld ,,Olcay is betrokken bij elke grote beslissing. Gelukkig heeft zij ook een sterk team om zich heen met mensen waarop zij kan vertrouwen en die in staat zijn om knopen door te hakken.’’ Hoe fashionable is Olcay op het werk ,,Olcay staat bekend om haar fantastische stijl en gevoel voor mode. Ook tijdens werkdagen, op kantoor, en privé ziet ze er altijd goed verzorgd uit in mooie, passende outfits. Haar favoriete look bestaat uit hoge hakken en vrouwelijke kleding met een stoere twist, meestal bestaande uit designer kleding gemixt met SuperTrash.’’


En hoe modebewust zijn de medewerkers op het kantoor van SuperTrash ,,SuperTrash is een kledingmerk waardoor er vanzelfsprekend veel mensen werken die het leuk vinden om zich bezig te houden met mode. Alle werknemers zien er mooi en verzorgd uit maar wel allemaal op een andere manier. De een stoer met sneakers en een grote gebreide trui en de ander sexy in een jurkje en op hoge hakken. Net als de verschillende stijlen uit de SuperTrash collecties.’’ Wat is eigenlijk het succes van SuperTrash ,,Het succes van SuperTrash ligt aan het feit dat er unieke kleding wordt aangeboden voor een relatief lage prijs. Daarnaast kun je bij SuperTrash terecht voor een complete outfit, door het grote aantal verschillende lijnen en accessoires zoals schoenen, sieraden, tassen en horloges. Bij SuperTrash draait het om meer dan alleen een nieuw kledingstuk in de kast, het gaat om de beleving. Vanaf het moment dat je de winkel in loopt of de website opstart maak je deel uit van de ‘ SuperTrash’ wereld.’’

SuperTrash in het kort SuperTrash is oorspronkelijk opgericht in Los Angeles, maar is in Amsterdam door Olcay Gulsen uitgegroeid tot een wereldwijd label. SuperTrash wordt inmiddels in meer dan 2000 boetieks in 26 landen verkocht, heeft een eigen magazine en er zijn elf brandstores in Nederland en België. De komende maanden komen er nog twee bij, namelijk in New York en Londen. Afgelopen jaar lanceerde SuperTrash de eerste SuperTrash GIRLS collectie voor meisjes tussen de 6 en 16 jaar oud. Daarna volgde de SuperTrash parfum Phenomenal en de Madama SuperTrash lingerielijn. De look van SuperTrash is een mix van uitgesproken vrouwelijk, een ongedwongen stijl maar met een high-fashion uitstraling. Ook de kindercollectie combineert stoer, hip en chique met klasse.

NEON BRIGHTS OOH LA LA MADAME SUPERTRASH SUMMER STYLE ISSUE

gitaterdot BriB THE RIVIERA JET SET

N° 11 SUMMER 2012 € 3,95 WWW.SUPERTRASH.COM

Kans maken op één van deze goed gevulde goodiebags? We verloten maar liefst 30 stuks. Raad het gewicht van de goodiebag en laat jouw inschatting vóór 19 september achter als reactie op de SuperTrash foto op Facebook.com/kixxonline KIXX | 33


Winter Wonderland ixx loves winter Wij Nederlanders klagen graag. Over de file, de buren, maar vooral over het weer. Die verschillende seizoenen vinden we maar niks, het liefst willen we het hele jaar door een fijn temperatuurtje van 20 graden. Of… toch niet? De verschillende seizoenen zorgen er ook voor dat we maar liefst vier keer per jaar ongegeneerd kunnen shoppen! We hebben de leukste winterjassen en warme accessoires voor je geselecteerd.

Winters setje Dit winterse setje is superleuk en is met heel veel kleuren te combineren. Muts € 19,99, sjaal € 29,99 en wanten € 19,99. Alles van Barts. Kixx Online.

Shiny girls Een shiny jas voor shiny girls! Dit roze exemplaar is van Bomba. € 169,95. Kixx Online.

Warm en groot Het kan in onze winters op onverwachte momenten nog flink koud worden. Denk maar eens terug aan de laatste winter! Deze warme jas van Baker Bridge is tegen alle temperaturen bestand. € 119,95. Kixx Online.

Cool en sporty Dit stoere zwarte jack is van Vingino. Een sportieve look voor sporty boys! € 99,95. Kixx Online.

Lekker warm Lekker warme jongensjas voor koude winterdagen van Baker Bridge. € 99,99. Kixx Online.

Altijd goed Deze jas van Baker Bridge is altijd goed en met veel kleuren en stijlen te combineren. € 119,95. Kixx Online.

34


Eyecatcher Het merk WILD staat bekend om de bijzondere prints en (foto)afbeeldingen van dieren. Deze jas is een echte eyecatcher: blauwe lak aan de buitenkant en een prachtige pauwprint aan de binnenkant. € 119,95. Kixx Online.

Kek jasje Weer eens wat anders, een zilveren jas. Dit leuke modelletje is van Feetje. € 41,25. Kixx Online.

Voor echte meiden Deze zachtroze jas van Airforce is voor echte meiden. Airforce € 179,95. Kixx Online.

Hippe jas Hippe meiden willen natuurlijk hip gekleed gaan en dat gaat zeker lukken met deze jas van SuperTrash Girls. € 149,95. Kixx Online.

Hebben! Deze kleurrijke set winteraccessoires van Barts móét je gewoon hebben! Muts € 19,99, wanten € 19,99 en col € 24,99. Alles van Barts. Alles van Kixx Online.

Leuk setje Dit leuke setje van Little Feet zal veel kleine meisjes aanspreken. Jas € 69,95, set van muts en sjaal € 41,95, shirt € 29,95. Alles Kixx Online.

We zetten de bloemetjes buiten Leuke gebloemde jas van Mexx € 59,95. Kixx Online.

KIXX | 35


Airforce Winter 2012 Luxury Collection

36


BLAZER €2995 LEGGING €1695

SHORTS ROK

€2195 €2295

BLAZER T-SHIRT JEANS

NAME IT / KIDS FASHION 0-12 YEARS / +31 (0)33 4602020 / JOIN CLUB NAME IT AT NAMEIT.COM

€3995 €1495 €2995

KIXX | 37


Baby girl igenwijze Baby Girls Babykleding voor meisjes is gelukkig steeds minder zoet. Nog steeds veel roze, maar dan in knalvarianten en gecombineerd met stoere strepen.

Colour me bad Het merk MamboTango is in België ontstaan vanuit de gedachte dat hip, comfortabel, kwaliteit én betaalbaar prima samen moeten kunnen gaan. Dat is goed gelukt! € 29,95. Kixx Online.

Zacht en milieuvriendelijk De gebruikte materialen van PEAPLE-babykleding zijn zacht en comfortabel, bovendien staat het organische karakter centraal. De collectie wordt duurzaam geproduceerd en is GOTS-gecertificeerd. € 27,95. Kixx Online.

Om een outfit af te maken Deze zilveren slofjes van Li-li maken elke babyoutfit compleet en maken alles net iets specialer. € 42,95. Kixx Online.

Hoera, een meisje! Door traditionele vaardigheden te combineren met eigentijdse toepassingen, creëert het fair-trademerk Global Affairs een nieuwe en moderne stijl vol met kleuren. € 9,95. Kixx Online.

Little girls Little Label voor little girls. Lekker warm en zacht. muts € 18,95, sjaal € 19,95. Kixx Online.

Poesje miauw Een jurkje dat altijd goed is, dit leuke exemplaar met poezenprint van Tapete. € 31,95. Kixx Online.

Vrolijk vestje Dit leuke gebloemde vestje is van Mexx en combineert superleuk met jeans. € 29,95. Kixx Online.

38

Altijd goed Dit setje van XS Feet is altijd goed. De combinatie hardroze en paars valt lekker op en de streepjes maken het net even wat stoerder. jurkje € 29,95, legging € 17,95. Kixx Online.


KIXX | 39


Baby boy toere Baby Boys Trots laten we onze pasgeboren spruit aan de buitenwereld zien. In zijn stoerste outfit laat zoonlief de harten smelten niet alleen van moeder, maar ook van oma’s, tantes en buurvrouwen. Met deze setjes maak je zeker indruk en zul je iedereen vol bewondering naar je kleine man zien kijken.

It’s a boy! Met deze slinger van Global Affairs is het meteen duidelijk. Weer eens wat anders dan zachtblauw. € 9,95. Kixx Online.

Stoer setje Feetje is al vanaf de jaren 80 een toonaangevend merk op babykledinggebied. Zeer betaalbare, grote en uitstekend te combineren babycollectie. Voor de allerkleinsten is er een speciale ‘newborn’-collectie vanaf maat 50. Vestje € 23,95 en mutsje € 5,50. Kixx Online.

Boevenpak Voor de allerkleinsten heeft Z8 heerlijk zittende tricots met een sportief tintje, zoals deze gestreepte playsuit. Goed te combineren met sokjes uit dezelfde collectie. Playsuit € 23,95, sokjes € 4,95 (per set van twee). Kixx Online.

Hippy Skippy Voor baby’tjes nog te groot, maar wel leuk om alvast in de babykamer neer te zetten. € 24,95. Kixx Online.

Voor kleine aapies Dit rode shirt van Mexx heeft een opvallende print van een eigenwijze aap en een leuke tekst: Busy as Usual. € 12,95. Kixx Online.

Kleine heren Superleuk rompertje van Feetje, voor echte kleine heertjes. € 11,50. Kixx Online. MADE-BY Het Nederlandse merk Imps & Elfs werkt volgens het fair-trade-concept MADE-BY en staat voor comfort en duurzaamheid. € 59,95. Kixx Online. 40


KIXX | 41


42


Een streepje voor...

Streepjes in alle kleuren, diktes en richtingen doen het altijd goed op mini kledingstukjes. Vandaar dat Noppies dit seizoen ook weer enkele fijne items in stoere, maar ook lieve streepjes in de collectie heeft. Voor de jongetjes in rood, grijs en blauw en voor de meisjes in roze, rood, wit en blauw. Prima te combineren met mooie effen jurkjes, vestjes en truitjes, maar helemaal hip in combinatie met een stipje of bloemetje. Natuurlijk ook te vinden in de Noppies collectie. Afgebeeld product Cardigan jersey reversible Skylar KIXX | 43


by Philippine van der Goes

Ken je cakepops? Ken je cakepops? Dat zijn kleine bolletjes van mooi versierde cake, die op een stokje geprikt zijn. Broodpops zijn daar een variatie op, gemaakt van boterhammen in plaats van cake. Veel makkelijker en ook nog eens gezonder, want je kunt ze ook hartig maken. Lekker als traktatie maar het is ook leuk om je lunch van een stokje te eten.

tip

rs e prikke Je kunt d potjes zetten, de lege l in versier ve meloen of appe l in een ha of in een stuk pri kken leed met vrol ijk s m bek piepsch ui an bl ijven de pop papier. D echtop staan. mooi r

Broodpop abrikozen met roomkaas Ingrediënten 1 snede donker brood 1 eetlepel roomkaas 4 gedroogde abrikozen Snijd de abrikozen in heel kleine blokjes en leg ze klaar op een bord. Snijd de korsten van de boterham. Besmeer de boterham dun met een beetje roomkaas en snijd de boterham in de lengte door. Rol een boterhamhelft op met de roomkaas aan de binnenkant. Houd de rol bij de zijkanten vast en besmeer de buitenkant lekker dik met de resterende roomkaas. Rol de broodpop door de stukjes abrikoos. Prik de broodpop op een satéprikker met het uiteinde van de boterham aan de onderkant. Doe hetzelfde met de andere boterhamhelft.

Le

u bes satép k: de ri c de hilde kkers r b opg rood en. Al po s e er m geten p heb je kun t ika spe do m je len ee .

Broodpop chocopasta met gekleurde hagel Ingrediënten 1 snede maisbrood 1 eetlepel chocoladepasta 2 eetlepels decoratiehagelslag Strooi de hagelslag op een bordje. Snijd de korsten van de boterham. Besmeer de boterham dun met een beetje chocoladepasta en snijd de boterham in de lengte door. Rol een boterhamhelft op met de pasta aan de binnenkant. Houd de rol bij de zijkanten vast en besmeer de buitenkant lekker dik met de resterende chocoladepasta. Rol de broodpop door de hagelslag. Prik de broodpop op een satéprikker met het uiteinde van de boterham aan de onderkant. Doe hetzelfde met de andere boterhamhelft.

Broodpop paprika met kruidenkaas Ingrediënten 1 snede bruinbrood 1 eetlepel verse kruidenkaas ¼ groene paprika Vervang de roomkaas door verse kruidenkaas en de abrikoos door ¼ groene paprika in kleine blokjes gesneden.

44


Shopping food oken met kids Kinderen vinden het vaak heerlijk om mee te helpen in de keuken. Laat ze lekker in een kommetje roeren, hun eigen broodje beleggen. En als ze er echt gevoel voor hebben, kunnen ze misschien een klein gerechtje zelf maken - of hun eigen schooltraktatie. Laat ze in elk geval lekker kliederen en experimenteren, wie weet ontpopt jouw kleine spruit zich tot een heuse chef-kok!

Flamenca schort Samen met je kind lekker Spaans kokkerellen wordt nu een feest. € 13,95. Kixx Online. Dinner time Kunststof roze ‘dinner time’-set van J.i.P. Een bordje met cijfers in de vorm van een klok. De wijzers zijn het bestek. € 24,95. Kixx Online.

J.i.P lunchbox Vrolijke lunchbox van J.i.P met een fotografische print van een gezellige poes. Vaatwasbestendig. € 12,95. Kixx Online. Eating tools Gereedschap als bestek van J.i.P verpakt in een handig transparant koffertje. Niet geschikt voor kinderen jonger dan drie jaar. € 17,95. Kixx Online.

Verrassing in de broodtrommel Het Broodtrommelboek is bedoeld voor ouders en bevat vijftien broodtrommels die zijn verzonnen aan de hand van de belevingswereld van kinderen. Daarnaast komen vijftien ingrediënten aan bod, zoals brood, zuivel en vlees, waarmee de vrolijkste en kleurrijkste dingen worden gemaakt. € 14,95. Uitgeverij Snor.

Wu & Wu Bakingsetkit Een minibakset voor minichef-koks. Diverse accessoires om heerlijke cupcakes te kunnen maken. Een leuk cadeau voor kinderen boven de vijf jaar! € 18,-. Kixx Online.

Minikeuken Een kartonnen keukentje in klein formaat. Ideaal voor op de keukentafel. € 19,90. www.kidsonroof.com KIXX | 45


Tiener shopping ashion voor echte tieners Kleine jongens en meisjes worden groot. Voor je het weet, gaan ze studeren en trekken ze de wijde wereld in. Speciaal voor tieners tot 16 jaar heeft Kixx Online een uitgebreide modecollectie tot en met maat 188.

Mooi rood is niet lelijk Deze rode baggy broek loopt taps toe en is heerlijk om te dragen. Outfitters Nation. € 39,95. Kixx Online.

Must have Jeans is absoluut een must have komende winter. Een goede basis om te combineren met de neontrend. Cost:Bart € 59,95. Kixx Online.

Deense mode Cost:Bart is een gaaf tienermerk uit Denemarken. Het laat een mix van fashion en funky ontwerpen met veel kleur zien, ook wel street fashion genoemd. Dit vestje is hier een voorbeeld van. € 59,95. Kixx Online.

Gaaf! Cost:Bart staat bekende om de gave printjes en opvallende kleuren. Dit T-shirt combineert goed met veel verschillende stijlen. € 29,95. Kixx Online.

Fijne combi Dit jasje van SuperTrash Girls kan gecombineerd worden met een zwarte nette broek, of juist met een baggy jeans. € 99,95. Kixx Online.

Betaalbaar en trendy De collecties van Outfitters Nation wisselen elke twee maanden, zijn betaalbaar en tegelijkertijd trendy! € 34,95. Kixx Online.

Lekker voor erbij Dit is een prima vestje voor erbij. Cost:Bart. € 49,95. Kixx Online.

Opvallen maar! Gedurfde legging van SuperTrash Girls voor tienermeiden die niet bang zijn om op te vallen. Helemaal volgens de trend van nu en superleuk om te combineren met neon. € 29,95. Kixx Online.

Vest vs. jack Stoer vest van Outfitters Nation dat tijdens de nazomer ook als jack gedragen kan worden. € 39,95. Kixx Online. 46


KIXX | 47


1 Vouwen 2 Steppen

3 Rijden

48


KIXX | 49


GRATIS GRATIS JEANS ! ! JEANS

!!!

Win nu een van 10 gratis jeans! Stuur je gegevens, maat en model voorkeur naar winnen@kixx-online.nl o.v.v. Blue Rebel W W W . B L U E R E B E L . N L

50

aar 28-176) n (1 t a a m & ustr y egevens . Rags Ind y .v .v o l Stuur je g .n e ustr kixx-onlin Rags Ind te le p m winnen@ o c en van 5 en win e 5 8 .v. â‚Ź outfits t.w


Win

een kledingset t.w.v. € 150,-

Koin is een hip merk uit Denemarken met stoere kledingcollecties voor jongens en meisjes van 2 t/m 10 jaar. Het merk staat bekend om het ‘volwassen handschrift’ uitgewerkt in mooie stoffen, een goede pasvorm en leuke details. Om de mode op de voet te kunnen volgen brengt Koin maar liefst zes modecollecties per jaar uit! De jeanscollecties van Koin zijn absoluut een must have en laten trendy uitgewerkte modellen in mooie wassingen zien.

Wil je kans maken op een gave najaar- en winter kledingset van Koin t.w.v. € 150,-? Stuur dan een mail met je gegevens naar winnen@kixx-online.nl o.v.v. Koin.

www.montajuniors.com

KIXX | 51


Winnen!

,0 5 1 â‚Ź . v . w t. t e s g n i d e l k d N U HO Nog maar een jaar bij Kixx Online verkrijgbaar en nu al een hit! HOUNd tienerkleding komt uit Denemarken en wordt exclusief ontworpen voor coole jongens en hippe meiden van 10 t/m 16 jaar. De jongenscollectie is stoer en bestaat uit designs van stevige kwaliteitsstoffen en gave, kleurrijke details. Voor de meiden voert HOUNd een collectie tussen de jonge meidencollectie en de volwassenencollectie in, die speciaal is afgestemd op deze fashionable leeftijdsgroep.

Kans maken op een HOUNd kledingset t.w.v. â‚Ź 150,- uit de nieuwe najaar- en wintercollectie? Stuur dan een mail met je gegevens naar winnen@kixx-online.nl o.v.v. HOUNd.

gsus jr fall / winter 2012

52

g-sus.com


R E G R O N Z E E V B E L E J POST N A V DEEL

Stel, je bent moeder. Dan kun je nu je dagelijkse bezigheden perfect combineren met een aantrekkelijke parttime baan. Als postbezorger bij PostNL. Dat is flexibel werken in alle vrijheid. Je houdt dus ruim tijd over voor dat andere deel van je leven, zoals bijvoorbeeld je sport of je kinderen of wat je dan ook doet.

Je vindt jouw parttime baan op werkenbijpostnl.nl KIXX | 53


54


KIXX | 55


56

winter magazine 2012  

werk anjuska

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you