Issuu on Google+

NORGES SUNNESTE PRODUKTSERIE


Søtning

Naturlig alternativ til sukker Ønsker du et alternativ til sukker som er uten kalorier og i tillegg helt naturlig? Sukrin er det perfekte valget - det både smaker godt og er bra for kroppen. ü Naturlig og kalorifritt* ü Påvirker ikke blodsukkeret ü Virker som en antioksidant ü Tannvennlig - forebygger plakk og karies * Sukrin Gold har kun 8 kcal per 100 g og en GI på 1.

Sukrin Original Sukrin har lik konsistens og utseende som sukker, men smaker litt mindre søtt (ca 70 %). Det kan brukes alle steder du ville brukt strøsukker: over bær, frokostblanding, grøt, i varm drikke, eggedosis m.m.

Sukrin Gold Sukrin Gold har en lekker, gyllen farge, og en rundere og fyldigere smak enn de andre Sukrin-typene. Det er like søtt som sukker. Du kan erstatte både hvitt og brunt sukker med Sukrin Gold. Det ser lekkert ut når du strør det over cottage cheese, yoghurt, is, eller som en siste finish over kaker og desserter. 2

SukrinMelis SukrinMelis er finmalt Sukrin, og løses lett opp, også i mat og drikke som ikke skal varmes opp. Det er tilsatt en liten mengde stevia, og er like søtt som sukker/melis. SukrinMelis er suverent i marsipan, krem, glasur, yoghurt, smoothies og andre kalde drikker.


Søtning

Kaloriinnhold per 100 g i ulike sukkererstatninger Sukrin 0 Sukrin Gold

Visste du at...

8 250

Xylitol Fruktose

400

Kokossukker

400 0

100

200

300

400

- Sukrin er laget av erytritol, som finnes naturlig i kroppen vår, og i bl.a. pærer, meloner og sopp. - Sukrin fremstilles ved en naturlig gjæringsprosess, og inneholder ingen kunstige tilsetninger.

Sukrin:1 Sukrin:1 har lik konsistens og utseende som sukker. Det er tilsatt en liten mengde stevia, slik at søtsmaken blir 1:1, akkurat som vanlig sukker. Stevia er også med på å nøytralisere den kjølende følelsen som noen opplever med Sukrin. Sukrin:1 kan brukes over bær, frokostblanding, grøt, i varm drikke og moderat søt bakst.

Sukrin+ Sukrin+ er dobbelt så søtt som sukker, og skal brukes i halv mengde når det erstatter vanlig sukker. Det egner seg best av Sukrin-typene i søt bakst. I oppskrifter der sukkeret utgjør opptil 40 % av totalinnholdet kan Sukrin+ erstatte hele sukkermengden.

3

- Sukrin er et norsk varemerke. 10 år etter at den aller første Sukrinposen kom ut på markedet selges nå Sukrin i mange land over hele verden, og i fem ulike varianter.


Søtning

n kri

lis old :1 sse Me n+ n nG i r ate kri kri k g u u u a T S S S

n kri

Su Su EGENSKAPER 100 % naturlig opprinnelse og fremstilling Kalorifritt - 0 GI * Søtningsgrad i forhold til sukker 70 % 100 % 100 % 100 % 200 % 200 %

VELEGNET TIL Gjærbakst, scones o.l. Strøsukker over frokostblanding, grøt, bær o.l. Kaffe, te, kakao, andre varme drikker Kald drikke, smoothies, rørte bær, glasurer, krem Eggedosis Kaker og bakst med stor andel søtning * Sukrin Gold har kun 8 kcal per 100 g og en GI på 1.

FiberSirup En søt sirup av nyttig prebiotisk fiber, som både smaker godt og gjør godt for kroppen. FiberSirup er et sunnere alternativ til honning og sirup, og den fungerer som rene vidundermiddelet i hjemmelagde barer. Sirupen sørger også for at kjeks og cookies får en sprø utside og myk kjerne. FiberSirup inneholder 70 % fiber og kun 5 % sukkerarter.

Tagatesse Tagatesse er et strøsukker, basert på Tagatose, som er ideelt til bruk i baking. Det har ingen kjølende effekt, slik noen sukkeralkoholer kan ha, og bakverk laget med Tagatesse blir saftig og velsmakende. En annen stor bakefordel med Tagatesse er at det kan karamelliseres. Bruk halv mengde av vanlig sukker, ettersom Tagatesse er dobbelt så søtt. 4

Steviadråper Med steviadråper kan du søte og smaksette mat og drikke, helt uten kalorier eller karbohydrater. Bruk steviadråper i smoothies, yoghurt, lemonade, iskrem, te, kaffe, baking og desserter. Mulighetene er utallige! 6-7 dråper tilsvarer en teskje sukker i søthet, og flaskene har en dråpeteller som gjør det enkelt å dosere.


Søtning

Søtningsgrad for sukkererstatningene Sukker

100 %

Sukrin

70 %

Sukrin Gold

100 %

SukrinMelis

100 %

Sukrin:1

100 %

Sukrin+

200 %

Tagatesse

200 % 0%

50 %

100 %

5

150 %

200 %


Brødmix

Hjemmebakt brød på 1-2-3 Du behøver bare vann og en ovn. Bland, stek, og nyt hjemmelaget brød med god samvittighet. Dette er Norges sunneste brødmikser! Bruk gjerne brødmiksene til å lage rundstykker, hamburgerbrød, pølsebrød, scones, focaccia, tortillas m.m. ü Glutenfritt ü Mye protein og fiber ü Svært lite karbohydrat ü Blandes kun med vann og stekes

Chiabrød Et brød med nydelig smak og konsistens. Brødmiksen er uten egg, og dermed vegansk. Chiabrød inneholder Omega-3 og kalsium fra Chiafrø, samt komplett og lettopptakelig protein fra hamp-planten. En brødskive inneholder kun 1,5 g karbohydrat.

Fiberbrød Smak og konsistens på dette brødet ligger så tett opp til vanlig brød at det nesten er vanskelig å tro at det ikke inneholder hvetemel. Brødet holder seg saftig og godt i flere dager, og egner seg fint til frysing. En brødskive inneholder kun 1 g karbohydrat, og hele 8,5 g kostfiber! 6

Proteinbrød En lys og fin miks som er svært proteinrik. Den egner seg ypperlig til scones, hamburger-/pølsebrød, tortillas, pizzabunn m.m. Brødmiksen trener bare å blandes med vann, men kan med fordel også bakes ut med melk, kesam, yoghurt eller et annet melkeprodukt for en enda fyldigere smak.


gs Br u k o

Brødmix

til:

å

dmiksen ø r b e

Tortilla

Pølsebrød

Focaccia

Sammenlikning med ordinært grovbrød I én skive FM Fiberbrød:

I én skive ordinært grovbrød:

9 g fiber

3 g fiber

1 g karbohydrat

16 g karbohydrat

Per 100 g ferdig vare

kcal

protein

karbohydrat

fett

fiber

Funksjonell Mat Chiabrød

164

9

4

9

18

Funksjonell Mat Fiberbrød

144

9

3

8

Funksjonell Mat Proteinbrød

138

15

4

5

8

Gjennomsnittlig grovbrød

262

10

40

4

6

7

21


Kakemix

Norges sunneste kakemikser Disse kakemiksene er laget av ingredienser som er naturlig rike på protein, fiber, vitaminer og mineraler. De har ned mot halvparten så mange kalorier som tilsvarende kaker med sukker og hvetemel. Med et så bra næringsinnhold kan du spise kake hver dag. ü Uten tilsatt sukker ü Mye protein og fiber ü Redusert innhold av kalorier og karbohydrater ü Kakekos med god samvittighet

Glutenfri Kakemix

Sjokoladekake

Glutenfri Ostekake

Et perfekt utgangspunkt for å bake kaker uten gluten og sukker på en enkel og vellykket måte. Inspirasjonshefte med oppskrifter til 10 ulike kaker er tilgjengelig der du kjøper miksen og på vår nettside.

En saftig og god sjokoladekake som er mye snillere mot kroppen og blodsukkeret enn en vanlig sjokoladekake. Denne kaken inneholder mer fiber enn grovt brød, og er basert på mandelmel, FiberFin og hvetemel.

Deilig ostekake uten gluten og tilsatt sukker. Kaken har en sprø bunn av mandler, havre og kokos, og en nydelig og luftig ostemasse med mild smak av pasjonsfrukt. Anrett gjerne miksen lagvis i porsjonsglass.

Tips! Bruker du mager kesam i stedet for olje reduseres innholdet av fett og kalorier ytterligere.

Tips! Dersom du bytter ut vanlig olje med kokosolje får kaken en ekstra saftig konsistens.

Tips! For en enda lettere versjon kan du halvere mengden smør, og bruke Philadelphia light.

8


Brin

Kakemix

k Bruk

iksen ti m e l: ak gebĂŚrkake

Eplekake

Gulrotkake

Sammenlikning med ordinĂŚre kakemikser sukker

fett

fiber

Funksjonell Mat Kakemix

Per 100 g ferdig vare

kcal 262

protein karbohydrat 14

10

0

17

8

FM Kakemix med kesam

159

15

11

0

5

8

Funksjonell Mat Sjokoladekake 225

9

12

0

15

10

FM Sjokoladekake med kesam

148

11

13

0

4

10

Snitt ordinĂŚre kakemikser

361

4

52

34

15

1

9


Mel

Sunnere glutenfrie mel Enten du ønsker å øke proteininnholdet i bakst, lage sukkerfri marsipan eller panere middagen med et sunt melalternativ, så er våre glutenfrie nøttemel gode valg. Når du baker med disse melene er det best å følge oppskrifter som er laget for glutenfritt mel. Finn gode oppskrifter på: funksjonellmat.no/oppskrifter. ü Kun naturlige råvarer ü Rike på protein og fiber ü Naturlig lavt innhold av karbohydrater

Mandelmel I fettredusert Mandelmel er over 80 % av fettet i mandlene fjernet ved kaldpressing. Det du lager med Mandelmel får dermed en lett og fin konsistens. Mandelmel tilfører masse protein i mat og baking, og andelen karbohydrat er svært lav. Bruk Mandelmel i stedet for eller i tillegg til hvetemel for et sunnere resultat.

Sesam-mel Sesam-mel er laget av fettreduserte sesamfrø. Det har et hvitt og fint utseende, og inneholder hele 46 % protein! Melet har en mild og nøtteaktig aroma. Det passer godt til baking, og egner seg fint til panering. Sesam-mel brukes på samme måte som Mandelmel og er et godt alternativ til dette. 10

Kokosmel Kokosmel er økologisk kokos som er tørket, fettredusert og finmalt. Siden kokosmel er svært fiberrikt, suger det til seg enda mer væske enn andre meltyper. Hvis du vil bruke kokosmel som erstatning for annet mel i en oppskrift bør du derfor redusere mengden kokosmel ned mot 60 % av den opprinnelige melmengden.


Sammenlikning av ulike meltyper kcal

fett

karbohydrat

fiber

Mandelmel

366

10

11

13

protein 51

6 15 46

Sesam-mel

405 19

Kokosmel

354

14

18

Peanøttmel

410

12

20

11

50

Finmalte mandler

623

54

10

11

24

Hvetemel

352

2

70

3

11

40 19

Visste du at...

Peanøttmel Peanøttmel er ristede, fettreduserte og finmalte peanøtter. Fettinnholdet er kun 12 % og Peanøttmel inneholder hele 50 % protein! Melet har et høyt innhold av B- og E-vitamin, sink og magnesium. Lag ditt eget kalorireduserte peanøttsmør av Peanøttmel, Sukrin Gold, vann og litt salt.

Finmalte mandler Finmalte mandler er mandler som er skåldet og finmalt. Alt det sunne fettet i mandlene er beholdt. Med Finmalte mandler er det enkelt å lage smakfullt og sunt bakverk. Bruk det i marsipan, makroner, biscotti, konfektkaker eller til panering og gratinering.

11

- Mandelmel har over 4 ganger så mye protein som hvetemel, og under 1/6 av karbohydratene. - 75 gram Sesammel dekker dagsbehovet for både magnesium, jern og sink. - Kokosmel har en naturlig søtlig smak som gjør at du behøver mindre søtning i baksten.

Mel

Næringsinnhold per 100 g


Andre produkter

Sunnere kos Vi synes det er viktig å kose seg, og vi vil at du skal kose deg med god samvittighet. Når du vet at det du spiser bygger opp kroppen din samtidig som det smaker godt, ligger alt til rette for den perfekte kos.

Sukrin-sjokolader

ü Søtet med Sukrin og stevia ü 160/170 kalorier per plate ü Kun 4 g karbohydrat per plate Sukrinsjokoladene har en fløyelsmyk konsistens og en fyldig og god smak. Med kun 4 g karbohydrat og 160/170 kalorier per plate skiller Sukrinsjokoladen seg fra andre sukkerfrie melkesjokolader på markedet. Sjokoladen finnes i tre varianter: Ren melkesjokolade, Melkesjokolade med kokos og Melkesjokolade med mandler og havsalt.

Cake in a cup

ü Uten sukker, gluten og egg ü 45 % mindre kalorier* ü Tilsett vann - varm i mikrobølgeovn *sammenliknet med andre kakemikser på markedet

Lettere enn dette blir det ikke å lage kake. På to minutter har du kaken ferdig i ditt eget krus. Tilsett vann - varm i mikrobølgeovn i ett minutt - la avkjøle litt - nyt! Cake in a cup er en myk og saftig dessert uten sukker, gluten og egg. Den har færre kalorier og mer protein enn en skive grovt brød med smør og gulost. Det betyr at Cake in a cup kan nytes med den beste samvittighet når som helst, hvor som helst!

12


Fiberfin  Andre produkter

ü Godt for magen ü Holder deg mett lengre ü Styrker immunforsvaret ü Gir jevnere blodsukker og energinivå Når du inntar FiberFin i et måltid forhindrer du uheldig stigning i blodsukkeret. I tillegg får du et godt tilskudd av nyttig prebiotika som styrker immunforsvaret. FiberFin får metthetsfølelsen til å vare lengre, og sørger for at energi og humør blir mer stabilt. FiberFin er finmalt maisstivelse fra en spesiell australsk maisplante som er dyrket frem gjennom mange år, helt naturlig og garantert GMO-fritt. Denne planten inneholder en stor andel resistent stivelse - et spesielt gunstig fiber med godt dokumenterte helsefordeler. Verdens helseorganisasjon kaller oppdagelsen av resistent stivelse for det største gjennombruddet innen forskning på ­karbohydrater de siste 20 årene, og anbefaler at vi øker inntaket for å forebygge livsstil­sykdommer. 1 spiseskje FiberFin gir like mye fiber som 1 dl grovt mel, og kan tilsettes i baking og matlaging uten at smak eller utseende forandres. Næringsinnhold per 100 g: 246 kcal, 1 g fett, 31 g karbohydrat (-herav 0 g sukkerarter), 56 g kostfiber, 1 g protein. Baking med FiberFin Du kan bytte ut 10-20 % av alt mel med FiberFin uten at smak eller konsistens forandres. Bytter du for eksempel ut 10 % av melet i ­deigen til pizzabunn eller hveteboller, vil fiberinnholdet bli høyere enn i grovbrød.

nek aker

za

Pa n

Piz

Som kosttilskudd Du kan også bruke FiberFin over frokostblanding, eller røre det ut i juice eller melk. En spiseskje FiberFin er et godt hjelpemiddel for vektkontroll, og for et mer stabilt energinivå.

13


Vi distribuerer produkter for svenske Nick’s. Deres slagord er ”A Swedish mission to improve the world of snacks”. Vi slår kreftene våre sammen, og supplerer vårt eget utvalg med følgende produkter:

Nick’s proteinpasta

Fettuccine og Spaghetti

ü Glutenfri, økologisk og vegansk ü 42 % protein, 20 % fiber! ü Konsistens som pasta, nøytral smak Lag en god pastasaus, kok pastaen i 3-4 minutter, og vips har du et fullverdig og balansert måltid. Pastaen er laget kun av soyabønner og vann. Den er glutenfri, økologisk og vegansk. Konsistens og smak er overraskende lik vanlig pasta.

Nick’s mørk sjokolade Dark og Dark hazelnut

ü Uten melk ü Søtet kun med Sukrin og stevia ü Finnes i 80 g og 25 g pakning

Nick’s sport-crunch

chocolate - hazelnut - orange ü Glutenfri kjekssjokolade ü Uten sukker og hvetemel ü 20 g protein per sjokolade www.nutri-nick.com

14


MANDELSTANG

• Eventuelt: en klype vaniljepulver • 40 g Sukrinsjokolade til sjokoladetrekk Gir ca 2 barer

Fremgangsmåte: Varm FiberSirup i en liten kjele eller mikrobølgeovn til den er helt flytende. Finhakk mandler manuelt, eller kvern dem i kjøkkenmaskin i ca 10 sekunder. Bland de tørre ingrediensene først, og tilsett den varme sirupen. Bland alt godt sammen, og la deigen avkjøles noen minutter før barene formes med fuktige hender. Sett i kjøleskap ca 30 minutter slik at barene får stivne. Hvis du ønsker sjokoladetrekk: smelt Sukrinsjokolade og dypp barene i sjokoladen ved hjelp av en gaffel. Sett i kjøleskap for å stivne. Næringsinnhold per 100 gram: Energi: 371 kcal • protein: 14 • karbohydrat: 5 • fett: 26 • fiber: 31

Glutenfri

15

Lavkarbo

Oppskrifter

Ingredienser • 60 g (4 ss) FiberSirup Clear • 90 g hakkede/grovmalte mandler • 16 g (1,5 toppet ss) Mandelmel, fettredusert • 13 g (1 toppet ss) SukrinMelis


Oppskrifter

LAPPER MED KOKOSMEL Ingredienser: • 4 egg • 4 ss Sukrin Gold • 4 ss Kokosmel • 1 ts fiberhusk • 1 ½ dl melk • Kanel og/eller kardemomme etter smak

Fremgangsmåte: Pisk eggene og tilsett Sukrin Gold. Bland deretter inn Kokosmel, fiberhusk og melk. Smak til med kanel og kardemomme. Stekes i stekepanne på litt over middels varme. Bruk en spiseskje røre per lapp. Næringsinnhold per 100 gram: Energi: 116 kcal • protein: 8 • karbohydrat: 3 • fett: 6 • fiber: 4

Glutenfri

16

Lavkalori

Lavkarbo


FIBERRIK PIZZABUNN Fremgangsmåte: Bland det tørre, og tilsett lunket vann og olje. Elt deigen i 4-5 minutter (det er viktig å elte deigen godt). Dekk med plast og la heve i ca. 30 minutter, eller til dobbel størrelse. Kjevle eller trykk ut deigen. Ha på ditt favorittfyll. Hvis du lager italiensk pizza med tynn bunn og lite fyll (2-3 stk), skal de stekes så varmt som mulig i 5-10 minutter. Bruk gjerne en bakesten. Lager du en mer amerikansk type med mer fyll og tykkere bunn (1 stk), skal denne stekes på 200 grader i ca 20 minutter. Denne pizzabunnen inneholder mer fiber enn du ville fått om du brukte 100 % sammalt mel. I tillegg har den lav GI, og den holder deg mett lenger. Bruker du proteinrikt fyll og mager/ halvfet ost, er dette hverdagsmat du kan spise med god samvittighet! Næringsinnhold per 100 gram: Energi: 177 kcal • protein: 6 • karbohydrat: 33 • fett: 3 • fiber: 7

17

Oppskrifter

Ingredienser: • 270 g (4 ½ dl) hvetemel eller speltmel • 60 g (1 dl) FiberFin • 1 ss olivenolje • 2,5 dl vann • ½ pakke tørrgjær • ½ ts salt


Oppskrifter

SEIGE SJOKOLADECOOKIES Ingredienser: • 150 g meierismør • 130 g FiberSirup Clear • 60 g FiberSirup Gold • 1 ts vaniljepulver • 70 g Kokosmel • 50 g Mandelmel, fettredusert • 1/2 ts natron • 2 stk Sukrinsjokolader

Fremgangsmåte: Miks smør, FiberSirup og vaniljepulver med en håndmikser til det blir kremete og mykt. Hakk sjokoladen i små biter, og bland den sammen med alle de tørre ingrediensene. Visp det tørre inn i smørblandingen, og bland alt godt sammen. Legg små, flate klatter på et bakepapirkledd stekebrett. Ha litt avstand mellom dem, da de flyter utover under steking. Stek på 175 °C, øverst i ovnen i 8-10 min. Kjeksene skal bli lett gylne i fargen. Avkjøl dem på brettet før de legges over på rist. Oppbevares i tett boks for å beholde den seige konsistensen. Oppskriften kan også lages med kun én av FiberSirupvariantene. Bare Gold vil gi en søtere smak på kjeksene, og bare Clear vil gjøre dem litt mindre søte. Bruk totalt ca. 190 g FiberSirup. Denne oppskriften har vi hentet fra bloggen Smakebiten. Næringsinnhold per 100 gram: Energi: 394 kcal • protein: 7 • karbohydrat: 7 • fett: 30 • fiber: 34

Glutenfri

18

Lavkarbo


HIMMELSK BROWNIE Fremgangsmåte: Smelt smør, sjokolade og FiberSirup i en kjele. Pisk inn egg. Bland Finmalte mandler, FiberFin og kakaopulver for seg, og sikt det deretter inn i det bløte. Husk at valg av sjokolade vil ha mye å si for smaken. Bruk en god, sukkerfri variant, f.eks Nick’s Dark chocolate. Hell røren i en form på ca. 26x26 cm med bakepapir i bunnen. Stek på 175 grader i 35-40 min. Avkjøl kaken helt i kjøleskap før du skjærer den i biter. Oppbevares i kjøleskap og serveres kald. Denne oppskriften er sterkt inspirert av Elisabeth Holm. Næringsinnhold per 100 gram: Energi: 354 kcal • protein: 6 • karbohydrat:9 • fett: 25 • fiber: 36

Glutenfri

19

Oppskrifter

Ingredienser: • 170 g smør • 100 g sukkerfri mørk sjokolade • 450 g (1 fl.) Fibersirup Gold • 20 g Sukrin+ • 2 egg • 110 g (2 dl) Finmalte mandler • 60 g (1 dl) FiberFin • 33 g (3 ss) kakaopulver


VI GJØR GOD MAT SUNNERE Våre produkter kjøpes i helsekost, dagligvare og vår nettbutikk; butikk.funksjonellmat.no

I 2017 feirer vi at Sukrin har hatt 10 fantastisk flotte år på markedet! I den forbindelse arrangerer vi ulike konkurranser der du kan være med og vinne fine premier. Les mer på: jubileum.sukrin.no

Informasjon, oppskrifter, tips og inspirasjon på: www.funksjonellmat.no

Lik oss på facebook for å få siste nytt, gode tips, oppskrifter og tilbud! facebook.com/funksjonellmat

Funksjonell Mat AS Gamle Leirdals vei 12 1081 Oslo Tlf: 21 89 98 00 E-post: post@funksjonellmat.no

7 090017 541002

FM 02-2017


Funksjonell Mat produktbrosjye