Page 1

LLOC I DATA

Dimecres 19 d’octubre del 2012 Horari: de 9:15 a 13:30h Lloc: Sala d’actes de la Fundació Hospital Destinataris: directors d’escoles de Mataró i comarca, caps d’estudi, mestres, educadors, psicopedagogs, mestres d’educació especial.

I Trobada interdisciplinar de professionals de l’àmbit infantil i juvenil L’ART DE L’EDUCACIÓ PSICOEMOCIONAL.

El servei de psicologia, un recurs subvencionat de proximitat

Mataró, 19 d’octubre de 2012

INSCRIPCIONS: Entrada gratuïta. Places limitades. Per formalitzar la inscripció és necessari emplenar el formulari que trobareu a la pàgina web de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena www.fundaciohospital.org La inscripció inclou l’assistència a la Trobada, la documentació i el servei de cafès. Data límit per formalitzar la inscripció: 10 d’octubre de 2012

Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena C/ Sant Pelegrí, 3 08301 - Mataró Telèfon 93.741.91.60 www.fundaciohospital.org


La Fundació Hospital va ser fundada a l’any 1647 i és una entitat tutoritzada per l’Ajuntament de Mataró. Des dels nostres inicis treballem per al benestar de les persones, principalment, per aquelles que estan en una situació de patiment emocional. L’equilibri intern i el benestar emocional són termes que ràpidament associem a les edats adultes com a factors importants a tenir en compte per gaudir d’una bona salut psicològica. Però... on són les emocions dels nostres infants i joves? Planificar un full de ruta per ensenyar-los a aprendre a gestionar les emocions, nodrir-los d’eines i recursos per fomentar-los l’autoconeixement i la pròpia descoberta, ajudar-los a potenciar els punts forts que tenen i acompanyar-los perquè reforcin les àrees de millora són ja factors clau a tenir en compte per anar construint, des de la infància, els pilars d’un benestar emocional futur.

Dimecres, 19 d’octubre de 2012 09.15h – 09.30h

09.30h – 09.45h

9.45h - 11.00h

En aquest sentit, desde la Fundació Hospital creiem que el treball vinculat amb les famílies i també amb les escoles i els entorns educatius dels infants i joves és molt valuós per entendre la situació actual que viuen, i preveure les mancances i amenaces del seu equilibri intern. En aquesta Trobada volem reflexionar al voltant de la importància d’educar des del treball de les emocions i els sentiments i presentar com és l’acompanyament dels nens, nenes i joves que tenen certes dificultats per part dels professionals del servei Infantil i Juvenil, experts tant en psicologia com en d’altres serveis complementaris (psiquiatria i logopèdia). La FH us vol convidar a assistir-hi com a professionals clau en la trajectòria vital i educativa dels alumnes, per compartir reflexions i experiències i, com a Servei de psicologia subvencionat de proximitat, presentar les tècniques, eines i recursos que utilitzem per relacionar-nos amb els infants i joves des del seu món intern, que és l’origen del seu desenvolupament i creixement personal.

Recollida de documentació.

El suport psicològic individual Joan Miquel Soldevilla. Psicòleg de la Fundació Hospital. Màster en Teràpia Cognitiva-Social. Màster en Trastorn Mental Greu. Postgrau en Teràpia Breu.

Benvinguda - Sra. Olga Ortiz. Presidenta de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena. - Sra. Àngels Cantos Santamaria. Directora de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena.

El suport psicològic grupal Eva Moscoso. Psicòloga de la Fundació Hospital. Màster en Psicologia Clínica. Especialista en trastorns mentals, emocionals i psicosocials.

Ponència Alumnes, salut emocional i bon humor. Sr. Carles Capdevila. Llicenciat en Filosofia i periodista. Director del diari ARA. Director i conductor del programa ‘Eduqueu les criatures’ de Catalunya Radio, director i presentador del programa ‘Qui els va parir’ i col•laborador als espais ‘El Club’ i ‘Divendres’ de TV3. També és autor del llibre ‘Criatura i companyia’ (Premi Pere Quart d’humor i sàtira, 1999) i pare de quatre fills.

11.00h-11.15h

Aportacions i preguntes

11.15h

Pausa cafè

11.45h – 12.45h

Presentació del Servei d’atenció infantil i juvenil de la Fundació Hospital. Anna Ortiz. Responsable de Serveis. Mariona Saurí. Coordinadora del servei d’atenció infantil i juvenil.

El Servei de Psicologia – Des de la pràctica diària i la coordinació amb les Escoles.

El suport psicoeducatiu Glòria Farran. Psicòloga de la Fundació Hospital. Màster en Psicologia Clínica i Psicoteràpia. Màster en PNL. Màster en Mediació Familiar Sistèmica. Postgrau en Tècniques d’Entrevistes. Servei Complementari: El Servei de Logopèdia. El llenguatge com a eina de comunicació, Problemes en el seu ús Raquel Masa. Logopeda de la Fundació Hospital. Magisteri d’Audició iLlenguatge. Especialista en trastorns de la parla i deglució atípica. 12.45h – 13.00h

Aportacions i preguntes. Agraïments i cloenda. 13.00h – 13.30h

Visita a les instal•lacions de la Fundació Hospital.

I Trobada interdisciplinar de professionals de l'àmbit infantil i juvenil  

L'art de l'educacuó psicoemocional. El servei de psicologia, un recurs subvencionat de proximitat