Page 5

L’ENTREVISTA

5

Joaquim Rodríguez, ciclista

«Em sento tot un privilegiat» ALBERT DÍEZ, periodista adiezv@yahoo.com

Treball, constància i humilitat. Són els elements que han fet que als 33 anys Joaquim Rodríguez (Barcelona, 1979) sigui un dels millors ciclistes del món. Aquest barceloní de naixement, i colomenc i paretà (de Parets del Vallès) d’adopció, ha demostrat que és capaç de plantar cara a qualsevol de les grans voltes (el Tour de França, el Giro d’Itàlia i la Vuelta). Quan fa poc més d’una dècada que el Purito —el sobrenom amb què se’l coneix— va debutar al ciclisme professional, pot presumir d’haver guanyat etapes a les tres grans i fa només unes setmanes va acabar tercer a la Vuelta 2012. Ara està gaudint plenament de la cara amable de l’esport.

04-07_Entrevista.indd 5

Joaquim Rodríguez ha deixat de ser els últims anys un ciclista més, cridat a disputar les clàssiques, per ser considerat per a la victòria a les grans voltes. A l’equip rus del Katusha des del 2010, Purito passeja amb orgull una magnífica carta de presentació i s’ha convertit en una de les esperances del ciclisme a les grans cites internacionals. Per arribar dalt de tot ha hagut de treballar de valent. Purito o Joaquim? Com vulguis. Em va sortir car aquell entrenament... (riu) Vaig fer el gest d’anar «sobrat» a la bicicleta, com si fumés un cigar, i a partir d’aquell moment ja m’ha quedat el sobrenom de Purito. Et trobes en el millor moment professional? Realment, fa dos anys que estic a un nivell molt bo. Enguany, i per fortuna, també m’està anant tot molt bé. En realitat, no ha canviat res d’un any a un altre. Simplement, no tinc la mala sort que em va acompanyar el 2011 quan no vaig oferir el millor nivell a les gran proves; quan no era una malaltia era una caiguda.

Aquest 2012, t’has quedat a només 16 segons de ser el primer català a guanyar el Giro d’Itàlia. Encara hi dónes voltes? Tan a prop i tan lluny, a la vegada! Primer, creia que estava tot perdut i després, quan ho tens a tocar..., que se t’escapi la victòria per tan poquet fa més mal que no perdre-la per un minut o dos. Però ja no serveix de res donar-hi més voltes. Cal pensar en el futur, que passa per seguir competint i oferir el millor d’un mateix. La Vuelta torna a passar per Catalunya... És la millor edició dels últims anys?

14/09/2012 10:44:38

Profile for Fundació Claror

Revista Claror Sports nº78  

Publicació trimestral editada per la Fundació Claror sobre esport, salut i lleure.

Revista Claror Sports nº78  

Publicació trimestral editada per la Fundació Claror sobre esport, salut i lleure.

Advertisement