Page 40

40 40

FUNDACIÓ CLAROR SISTEMA D’EStAlVI ENERGÈTIC a la climatització de can caralleu

Actuacions per avançar en la sostenibilitat Els cinc centres esportius gestionats per l’entitat disposen d’un sistema de desinfecció de l’aigua de les piscines amb raigs UV La Fundació Claror va completar a principis d’any el pla per modernitzar el sistema de desinfecció d’aigua de les piscines de tots els centres esportius municipals que gestiona. D’aquesta manera, l’entitat aposta clarament per l’adopció d’un innovador sistema de desinfecció mitjançant l’ús de raigs ultraviolats C. L’últim centre a adoptar aquesta tecnologia va ser el CEM Marítim, que completa així el camí iniciat als CEM Claror, CEM Sagrada Família, CEM Can Caralleu i l’Esportiu de Llinars. El nou model adoptat millora la qualitat de l’aigua i és molt efectiu en l’eliminació de cloramines, redueix a mínims l’ús de productes químics i contribueix a un estalvi d’aigua en les piscines aproximat d’entre el 25 % i el 60 %. Tots són objectius primordials per a la Fundació Claror, que sempre ha mostrat un ferm compromís amb la reducció del consum d’aigua i el desenvolupament d’iniciatives de respecte pel medi ambient. Climatització En la mateixa línia de sostenibilitat, també s’ha procedit a la implantació d’un sistema d’estalvi energètic en la climatització del CEM Can Caralleu, tal com es va fer anteriorment al CEM Claror. L’actuació ha implicat la instal·lació d’una refredadora amb uns dipòsits d’inèrcia que alimenten uns

34-49_Fundacio.indd 40

col·lectors de fred i de calor. Aquests col·lectors es podran utilitzar segons les diferents necessitats del centre, com, per exemple, per subministrar fred per a la deshumectadora de la piscina blava. També es podran climatitzar diferents sales o vestidors tot eliminant les petites màquines individuals que fins ara feien aquesta tasca. Finalment, es podrà aprofitar l’escalfor residual per preescalfar l’aigua calenta sanitària. Tot plegat comportarà un estalvi de llum, es reduirà el consum de gas perquè les calderes hauran de

treballar menys i s’aprofitaran tots els residuals energètics que abans es dissipaven. La nova instal·lació està situada a la zona de les calderes blaves de Can Caralleu, ha tingut un cost aproximat de 120.000 euros i està previst que entri en funcionament a finals de març. El procés d’instal·lació ha durat dos anys i s’ha desenvolupat en diverses fases. El nou sistema de climatització inicialment oferirà subministrament a tot l’espai blau, tot i que en un futur es preveu que també ofereixi servei a la piscina i les sales verdes.

REFORMES

Can Caralleu continua millorant les instal·lacions Can Caralleu va canviar durant els mesos de desembre i gener el paviment de les pistes de tennis per una superfície de gespa artificial d’última generació que permet un rebot més uniforme de la pilota i facilita l’aprenentatge. També ofereix bones prestacions per al piloteig entre els usuaris més experimentats, i permet jugar-hi durant tot l’any, fins i tot després de ploure. La gespa artificial instal·lada és molt còmoda per a les articulacions dels tennistes, ja que absorbeix molt bé l’impacte i requereix poc manteniment. D’altra banda, també es van aprofitar les vacances de Nadal per canviar l’enrajolat i la vorada de la piscina blava.

FORMACIÓ

La Fundació Claror col·labora en cursos de diversos centres docents Els treballadors del CEM Marítim Esther Mur, fisioterapeuta, i Sergi Martínez, responsable d’activitats aquàtiques, van impartir el 7 de febrer una jornada formativa a alumnes de grau mitjà d’infermeria de l’Escola Tècnico Professional Xavier. Durant dues hores van explicar el concepte de la hidrocinesiteràpia, els beneficis de la hidroteràpia termal i les característiques d’aquest tractament. La jornada va acabar amb una hora de bany pràctic a les piscines del Marítim. També al mes de febrer, professionals de la Fundació Claror van iniciar la col·laboració com a docents de diverses sessions pràctiques en l’assignatura de Promoció i prescripció de l’exercici físic per a la salut, que s’imparteix als alumnes de tercer del grau de Ciències de l’activitat física i l’esport. Joan Cabrera (CEM Sagrada Família) va oferir dues sessions de natació terapèutica, Dolors Bertran (CEM Sagrada Família) va conduir un parell de classes d’aqua fibro i Laura Garcia (CEM Marítim) en va impartir dues de gim terapèutic. A més, Esther Mur, fisioterapeuta del CEM Marítim, i Núria Borràs, directora executiva dels CEM Claror i Sagrada Família, van fer una presentació per explicar com s’entén el binomi entre activitat física i salut a la Fundació Claror i com s’actua per procurar que els usuaris practiquin una activitat física saludable. D’altra banda, Gabriel Domingo, director general de la Fundació Claror, en virtut de professor convidat al màster de Gestió econòmica d’entitats esportives de la Universitat de Barcelona, va impartir el 23 de febrer una classe sobre la validesa i l’aplicació de models avançats de gestió en circumstàncies de crisi com l’actual. El 29 de febrer també va participar en una jornada organitzada per TÜV Rheinland al Col·legi d’Enginyers Industrials per parlar sobre nous models de gestió i explicar com la Fundació Claror està adaptant a la seva realitat el model d’excel·lència.

27/02/2012 13:42:39

Profile for Fundació Claror

Revista Claror Sports nº 76  

Publicació trimestral editada per la Fundació Claror sobre esport, salut, cultura i lleure.

Revista Claror Sports nº 76  

Publicació trimestral editada per la Fundació Claror sobre esport, salut, cultura i lleure.

Advertisement