EL PIRATA QUE TENIA POR A LA MAR

Page 1


AIXÒ VA SER I ERA UN PIRATA QUE TENIA POR A LA MAR. ERA UN PIRATA GRAN. TENIA BARBA, UN PEGAT A UN ULL I UNA POTA DE PAL I, CLAR ESTÀ TAMBÉ TENIA UNA ULLERA DE LLARGA VISTA PER VORE TOTES LES COSES QUE PASSAVEN A LA MAR.


VIVIA A UN VAIXELL PIRATA AL MIG DE LA MAR, PERÒ MAI ES FICAVA DINS DE L’AIGUA PERQUÈ LI DONAVA MOLTA, MOLTA POR.


UN DIA, QUAN ESTAVA BUSCANT LA SEUA ILLA AMB LA ULLERA DE LLARGA VISTA, LI VA CAURE A LA MAR I EL PIRATA MOLT NERVIÓS, A BUSCAR-LA COMENÇÀ. BOTANT LES ONES, VA APARÉIXER UN DOFÍ.


—QUÈ ESTÀS BUSCANT? —PREGUNTÀ EL DOFÍ. —LA MEUA ULLERA DE LLARGA VISTA —DIGUÉ EL PIRATA AMB CARA DE POR. —NO TINGUES POR, SOLS ET VULL AJUDAR. NO LA VEIG, PERÒ BUSCA LA TORTUGA GEGANT QUE ELLA T’AJUDARÀ. LA TROBARÀS NADANT A LA MAR.


EL PIRATA VA ANAR A BUSCAR LA TORTUGA I ERA VERITAT, LA TROBÀ NADANT A LA MAR.


—QUÈ ESTÀS BUSCANT? —PREGUNTÀ LA TORTUGA. —LA MEUA ULLERA DE LLARGA VISTA —DIGUÉ EL PIRATA AMB CARA DE POR. —NO TINGUES POR, SOLS ET VULL AJUDAR. NO VEIG MOLT BÉ, PERÒ CONEC UN CAVALL MARÍ QUE T’AJUDARÀ. EL TROBARÀS NADANT A LA MAR!


EL PIRATA VA ANAR A BUSCAR EL CAVALL MARÍ I ERA VERITAT, EL TROBÀ NADANT A LA MAR.


—QUÈ ESTÀS BUSCANT? —PREGUNTÀ EL CAVALL MARÍ. —LA MEUA ULLERA DE LLARGA VISTA —DIGUÉ EL PIRATA AMB CARA DE POR. —NO TINGUES POR, SOLS ET VULL AJUDAR. SÉ QUI HO POT TROBAR, PERÒ M’HAS D’ACOMPANYAR AL FONS DE LA MAR —DIGUÉ EL CAVALL MARÍ.


—PERÒ JO NO SÉ NADAR I EM DÓNA MOLTA POR... —DIGUÉ EL PIRATA. —JO T’ENSENYARÉ I VORÀS QUE BONIC ÉS EL FONS DE LA MAR —DIGUÉ EL CAVALL MARÍ. —MOLT BÉ, HO INTENTARÉ —RESPONGUÉ EL PIRATA. I JUNTS COMENÇAREN A NADAR AL FONS DE LA MAR.


MENTRE NADAVEN EL PIRATA VA VORE QUANTS ANIMALS I PLANTES VIVIEN AL FONS DE LA MAR. TOT ERA MOLT BONIC I JA NO LI DONAVA TANTA POR.


DESPRÉS DE NADAR MOLT, ARRIBAREN AL FONS DE LA MAR I TROBAREN UN ANIMAL AMB VUIT POTES I UN CAP MOLT GRAN. AH! I AGAFAT A UNA DE LES SEUES POTES TENIA... LA ULLERA DE LLARGA VISTA!


—SENYOR POLP, VINC A BUSCAR LA MEUA ULLERA DE LLARGA VISTA —DIGUÉ EL PIRATA. —ARA LA TINC JO I PUC VORE MOLTES COSES AMB ELLA —DIGUÉ EL POLP.


—PERÒ... JO LA NECESSITE PER ANAR AL MEU VAIXELL, SENSE ELLA NO PUC ARRIBAR A LA MEUA ILLA —CONTESTÀ EL PIRATA. —VAL —DIGUÉ EL POLP—. ET DONE LA TEUA ULLERA DE LLARGA VISTA PERQUÈ HE VIST QUE HAS SIGUT MOLT VALENT. ME LA DEIXARÀS ALGUNA VOLTA? —CLAR! ARA JA NO TINC POR A LA MAR I SEGUR QUE US VINC A VISITAR —RESPONGUÉ EL PIRATA.


I AIXÍ VA SER COM EL PIRATA VA PERDRE LA POR A LA MAR. PERQUÈ SI HO INTENTES I ET DEIXES AJUDAR TOTA LA POR QUE TINGUES PODRÀS SUPERAR. I CONTE CONTAT, EL CONTE DE LA MAR S’HA ACABAT.