Full ras 77, maig i juny de 2022

Page 1

Full Ras

75 portades, incontables històries Institut Antoni de Martí i

Franquès

Núm. 77, maig i juny de 2022


Erasmus + "

Els alumnes d’Erasmus+ van anar a Grècia a les facultats de Física, Química i Geologia i van realitzar activitats relacionades amb el Projecte, de manera col·laborativa i en equips internacionals, amb la resta d’estudiants participants a la trobada.

"


ACTIVITATS AL MARTÍ ADN dels plàtans i maduixes "

Vídeo per la Pau"

La primera setmana d’abril, els alumnes de 4t d’ESO de Biologia han extret i observat ADN de platans i maduixes. A la foto en teniu una mostra.

Els alumnes de 2n de Batxillerat de Cultura Audiovisual han realitzat un vídeo per enviar un missatge de suport a la gent d’Ucraïna que està patint la invasió russa del seu país.

Jornada de portes obertes de batxillerat" Contents d'haver conegut alguns dels futurs alumnes i les seves famílies i d'haver pogut ensenyar l'institut i el que hi fem i com aprenem en la Jornada de Portes Obertes d'avui de Batxillerat."

Excursió d’alemany a Barcelona" Els alumnes de primera llengua d’alemany de 3r d’ESO han fet una excursió a Barcelona pel barri Gòtic i pel barri del Born responent preguntes de curiositats d'indrets relacionats amb la cultura alemanya.

Espectacle IT dansa 2" L’alumnat d’Anatomia Aplicada de 1r de batxillerat, de l’optativa d’arts escèniques de 4t d’ESO i del cicle superior d’arts escèniques han gaudit de l’ espectacle de dansa per part de la companyia jove de l’Institut del Teatre a Barcelona. Ha estat una experiència engrescadora adreçada als alumnes escèncis del centre.


ACTIVITATS AL MARTÍ Copa cangur"

Premi el CAC"

Set alumnes de 2n i 3r d'ESO van participat en les semifinals i posteriorment a la final de la Copa Cangur. Van aconseguir un meritori tercer lloc després d'haver liderat el concurs durant bona part de la prova. Enhorabona pels resultats i l’experiència adquirida.

Alumnes de 2n de batxillerat del curs 2020-2021, guanyadors del XIX Premi El CAC a l’Escola, del Consell Audiovisual de Catalunya. Enhorabona!" Durant el curs passat (2020-2021) els alumnes de Cultura Audiovisual de 2n de batxillerat van fer una activitat educativa que ha merescut el premi de batxillerat del concurs El CAC a l’Escola. Consistia en crear una peça de videoart a partir d'un poema.

Entrega III premi Olga Xirinacs" Aquest maig s’ha fet l'acte d'entrega del III Premi Olga Xirinacs de poesia. Els premis fomenten la poesia i l'entorn sostenible dins del Pla d'Entorn Edcuatiu. Emma Fornós de 2n ESO A i Isabel Puértolas de 4tESO han rebut el primer premi de la seva categoria. Enhorabona!

Olimpíades Gramàtica" Alumnes de 4t d'ESO han participat a les Olimpiadas de Gramática i a la Competició española de lingüística, organitzada per la UABBarcelona. Han demostrat tenir un nivell excel·lent. Enhorabona al participant a Mihai Raileanu per obtenir el segon premi a les CEL.

Jornades atletisme 6 maig" Divendres 6 de maig s’ha celebrat la primera diada de les II Jornades d’atletisme de l’Institut Antoni de Martí i Franquès. Hi han participat 240 alumnes de 2n i 4t d’ESO." Ha estat una experiència molt enriquidora.


ACTIVITATS AL MARTÍ Premis Hèracles"

Projecte fem memòria"

L'alumna de 2n de batxillerat, Janet Salado Gual, ha obtingut el Tercer Premi Hèracles al millor Treball de Recerca de Batxillerat a Catalunya dins de l'àmbit de les llengües i cultures grega i llatina. Enhorabona, Janet!

Trobada entre els alumnes de 1r de Batxillerat i els familiars de deportats que els alumnes han pogut entrevistar gràcies al projecte Fem Memòria. " Els alumnes d'arts escèniques també hi han participat amb unes breus representacions."

Halina Vilhova xerrada" Halina Vilkhova, professora ucraïnesa establerta a Torredembarra, que col.labora amb la Creu Roja per assistir els refugiats de la guerra, ha vingut a fer una xerrada a l'alumnat de tercer per explicarlos la situació de la població que ha decidit quedarse i lluitar a Ucraïna i la dels que no han tingut més opció que marxar.

Projecte Orleans" Les alumnes del projecte d’Orleans van arribar diumenge a Tarragona després d’un dia intens a Paris. Divendres ens havien rebut a l’ajuntament, visita guiada a Orleans, activitats al parc floral i sopar de gala al Lycée Hôtelier d’Orléans. Dijous van guanyar les semifinals del torneig i van quedar segones contra un equip de noies alemanyes. Una experiència magnífica. " Esperem ben aviat poder rebre alguns dels centres implicats de tota Europa. Merci les filles!"


ACTIVITATS AL MARTÍ Museu Arqueològic Erasmus"

Premis Hèracles"

Avui els alumnes d’ErasmusPlus han visitat el Museu Arqueològic de Patras al matí. Posteriorment han tornat a l’Institut, per continuar treballant en equips internacionals, les activitats finals que s’han de presentar divendres."

L'alumna de 2n de batxillerat, Janet Salado Gual, ha obtingut el Tercer Premi Hèracles al millor Treball de Recerca de Batxillerat a Catalunya dins de l'àmbit de les llengües i cultures grega i llatina. Enhorabona, Janet!

Acte entrega premis matemàtiques"

Erasmus: Ciutat Olympia"

Els alumnes de 3r d’ESO, Naiara Aubareda, premi categoria A a les Proves Cangur, i Jaume Querol, premi categoria B i guanyador del concurs La Marató de Problemes, van assistir a l’acte d’entrega dels premis organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques."

Al mes de Maig els alumnes d’erasmusplus de viatge a Grècia han visitat l’antiga ciutat d’Olympia i han fet una visita guiada pel seu museu." Ha sigut una visita molt divertida i entretinguda."

"


ACTIVITATS AL MARTÍ Crystallography"

Crystallography"

Crystallography, matèria optativa de 4t, ha sigut seleccionada com a pràctica educativa de referència en el marc de la innovació pedagògica del Departament d’Educació. "

Els alumnes de francès primera llengua 4t d'ESO estan treballant els videojocs i la seva accessibilitat. La tasca final d’aquest blog serà fer propostes per fer els videojocs accessibles a persones amb necessitats especials. Treballem la

Projecte “Fem memòria”"

Xerrada eurodiputada"

Avui el director, Jordi Satorra ha clos el cicle de xerrades als alumnes de 4t d'ESO en el marc del projecte de centre "Fem memòria". La classe ha posat en valor la importància de l'aviació de guerra en els grans conflictes bèl·lics del segle XX."

Avui ens ha visitat Diana Riba eurodiputada, que ha fet una xerrada per als alumnes de Batxillerat i als nostres Junior Ambassadors de 3r d'ESO. Des de 2021 som Escola Ambaixadora del Europarlament"


ACTIVITATS AL MARTÍ Beca Universitària"

Projecte Identitat digital"

Maria Querol Redó, alumna de 2n de Batxillerat, ha guanyat una de les BecasEuropa que otorga el Bancosantander i la ufvmadrid per potenciar el talent, premiar l’excel·lència. Becas Europa selecciona als 50 millors alumnes preuniversitaris."

L’alumnat de 2n de batxillerat de Cultura Audiovisual exposa els seus treballs creatius sobre el tema de la identitat digital a l’Espai Jove Kesse fins el dia 3 de juny. La mostra de "L'artista va a l'escola" reuneix tres experiències artístiques de tres instituts de la zona que fan servir l’art per a reflexionar sobre el món amb la intenció de transformar-lo en benefici de tots i totes. Esperem que us agradi!"

Xerrada Lluís Pons d’Icart" El personatge de Lluis Pons d'Icart va explicar ahir a l'alumnat de batxillerat de llatí i grec com es va iniciar en l'arqueologia i l'epigrafia tot fent una passejada per la ciutat. Els va parlar de la situació històrica de la seva època, s. XVI, i de com era Tarragona."

Taller de gramàtica" Els alumnes de Batxillerat han gaudit aquest mes d'un taller de gramàtica de llengua castellana amb l'Ángel Gallego, coordinador de las PAU."


Treball de Síntesi 1r d’ESO al Collell


Treball de síntesi 2n d’ESO

La Tarragona medieval"


Treball de síntesi 3r d’ESO: esports d’aventura "


ACTIVITATS AL MARTÍ CorArts" El passat 5 de maig els alumnes d’Expressió Musical (de 4t ESO) i de 1r de Batxillerat d'Arts Escèniques van participar al #CorArts Tarragona. En aquesta ocasió, van interpretar la cantata "La veu de la Terra", junt a altres centres, a l’Auditori Josep Carreras de Vilaseca." Va ser una jornada molt emotiva en la qual, amb 9 cants i 8 clams intermedis, els nostres joves ens van conscienciar de què és hora d'actuar i prendre mesures que millorin l’actual situació de canvi climàtic."

Exposició al Kesse" L’alumnat de 2n de batxillerat de Cultura Audiovisual exposa els seus treballs creatius sobre el tema de la identitat digital a l’Espai Jove Kesse fins el dia 3 de juny" La mostra de "L'artista va a l'escola" reuneix tres experiències artístiques de tres instituts de la zona que fan servir l’art per a reflexionar sobre el món amb la intenció de transformar-lo en benefici de tots i totes.

Pixar" Els alumnes de revista hem anat a veure l’exposició de Pixar al Caixa Fòrum. He descobert moltes curiositats de l’animació.

Màscares i teatre" Els alumnes de 1r del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Arts Escèniques han treballat la màscara com a instrument escènic al pur estil de la Commedia dell arte. El resultat, un èxit i una manera difernt d¡afrontar l’escena. La màscara esdevé un element nuclear del teatre que ve d’Itàlia.


GRADUACIÓ 2N BATXGRADUACIÓ 4T D’ESO


Full Ras. Revista de l’institut Antoni de Martí i Franquès.

C/Enric d’Ossó, 3 (Tarragona). Maig - Juny de 2022 (núm. 77). Redacció i edició (grup d’informàtica audiovisual de 4t d’ESO): Alba Arnau, Xavier Dexeus, Emma Esteve, Claudia Guerrero, Emma Ibañez, Nil Llaó, Pau Llaó, Mar Martí, Marcel Miralles, Julia Pérez, Gloria Robledo, Cesc Ros, Maria Sanahuja i Paula Vernet Professorat: John Enig, Maria Font i Jordi Satorra. Contacte: fullras@gmail.com