Full Ras gener-febrer 2021

Page 1

FULL RAS

Gener - Febrer 2021

INSTITUT ANTONI DE MARTÍ I FRANQUÈS

69


COSES QUE PASSEN… EXPOSICIÓ ´FARAÓ REI D’EGIPTE´ L’alumnat de 1r de batxillerat va assistir i gaudir de la visita guiada a l’exposició ‘Faraó Rei d’Egipte’ per ampliar els seus coneixements de la matèria de Fonaments de les Arts. ESCRIPTORES A L´AULA L'alumnat de 2n d'ESO va gaudir de la xerrada de l'escriptora i llicenciada en filologia catalana Noemi Bagés, autora de l'obra que han llegit durant el primer CLASSES EN LÍNIA La formació híbrida de l'institut, al Diari de Tarragona. “El Martí i Franqués es uno de los 20 c e n t ro s c at a l a n e s q u e e n s a y a fórmulas para combinar enseñanza presencial y online.”

SORTIM AL DIARI! Aquest any fa 175 anys que es posava en marxa l'institut Antoni de Martí i Franquès. Seguim amb la mateixa voluntat de servei públic! Gràcies a tots es que en formeu i n'heu format part per fer-ho possible.


A L’INSTITUT… LLIBRES ANAGRAMA L’exalumne de l’institut i poeta Pol Guasch guanya el premi Llibre Anagrama. Enhorabona, Pol!

Q U I M B I E N D I C H O, L A S E VA ÚLTIMA NOVEL·LA Joaquim Biendicho, professor de l'institut, ha publicat la seva última novel·la, M (Arola Editors). L’ha presentat a Tac12. HOLOCAUST En el Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust hem recuperat 15 dibuixos d’exalumnes que varen formar part d’una exposició el curs 2004, i que va viatjar a diferents llocs, fins i tot, a Mauthausen. Pe r c o m m e m o r a r e l D i a Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust vam fer 1 minut de silenci a les aules amb els llums apagats i les llanternes dels mòbils enceses.


ANTONI DE MARTÍ…


I FRANQUÈS


ACTIVITATS A L’INSTITUT TALLER DE MÀSCARES Els alumnes del SIEI van fer un taller de màscares i es van disfressar per Carnaval.

ELS ORDINADORS DE L’ALUMNAT El centre ha rebut els ordinadors de l'alumnat. Són un total de 1.000 ordinadors per als alumnes de Batxillerat i últims cursos d'ESO. El repte col·lectiu de l’IAMF és millorar digitalment i oferir una millor educació als nostres alumnes i preparar-los per un futur digital en el marc del Pla Educació Digital. EL VOL DE DRÀCULA (OLGA XIRINACS) Aquest dimarts hem rebut l’escriptora Olga Xirinacs. Ha fet una sessió per a l’alumnat de 1r d’ESO per parlar de la novel·la que han llegit aquest trimestre: El vol de Dràcula. Tot i l’adaptació a les mesures sanitàries, han pogut fer-li preguntes sobre el procés d’escriptura i, fins i tot, fer-li arribar suggerències literàries!


ACTIVITATS A L’INSTITUT TEATRE METROPOL La setmana passada 164 alumnes de Batxillerat van anar al Teatre Metropol a veure una adaptació de Mirall trencat de Mercè Rodoreda (lectura obligatòria a batxillerat). ESCOLA TÈCNICA SUPERIOR D’ENGINYERIA DE LA URV El centre ha restaurat amb l ' E s c o l a Tè c n i c a S u p e r i o r d'Enginyeria de la URV una antiga premsa hidràulica de la primera dotació de l'institut del 1845. Porta la inscripció Grazeli i Zambria Madrid. Es va construir el 1835 i forma part de la primera FEM MEMÒRIA

dotació d’estris dels primers instituts de l’estat (només tenim

En el marc del projecte de centre

constància de la conservació

"Fem memòria" el professor Jordi

d’una de similar a les Canàries).

Satorra ha explicat a l'alumnat de 4t d'ESO la importància de l'aviació militar a la primera meitat del segle XX. Les visites als refugis de la ciutat i a Corbera d'Ebre seran més elements explicatius del projecte.


SETMANA DEL PLURILINGÜISME

Full Ras. Revista de l’institut Antoni de Martí i Franquès. C/Enric d’Ossó, 3 (Tarragona).
 Gener - Febrer de 2021 (núm. 69). 
 Redacció i edició (grup d’informàtica audiovisual de 4t d’ESO) : Joan Aguila, Anna Amato, Ianire Blanco, Pau Caballé, Carla Cruz, Hector López, Aitana Pérez, Lara Pérez, Larisa Polanco, Ana Pradillo, Alfonso Rivera, Juan Rivera, Gerard Sastriques, Norma Tost.
 Professorat: John Enig, Maria Font i Jordi Satorra. Contacte: fullras@gmail.com