Page 19

www.fulbright.fi www.fulbright.fi 5. Passi mukaan ja menoksi 6. Kaikki kunnossa

7. Työn tuoksinassa

Ennen testin alkua tehdään check-in yksi henkilö kerrallaan. Sinulla on oltava mukanasi voimassa oleva henkilöllisyystodistus, esimerkiksi passi, ajokortti tai kansallinen henkilökortti. EU:n ulkopuolisten maiden kansalaisilta vaaditaan pääsääntöisesti passi. Sinulta pyydetään allekirjoitus osallistujaluetteloon ennen kuin menet testihuoneeseen. Allekirjoitus pyydetään myös aina, kun poistut testihuoneesta esimerkiksi tauolle.

Testivalvoja tarkistaa tietokoneensa näytöltä nimesi ja yhteystietosi.Tässä vaiheessa voidaan korjata mahdolliset lyöntivirheet sekä vaihtaa esimerkiksi postiosoite ja puhelinnumero, jos ne ovat muuttuneet testi-ilmoittautumisesi jälkeen. Lopuksi sinusta vielä otetaan valokuva.

Testihuoneessa sinulla on oma, ennalta määrätty työasema. Voit aloittaa testin heti työasemalle päästyäsi.

8. Kysyttävää?

9. Pisteet oppilaitoksille...

10. ...ja kotiin

Testi alkaa harjoitusosiolla, joka perehdyttää testikäytäntöihin. Vastaavanlaiset harjoitusosiot edeltävät kutakin testiosiota: kuuntelua, rakenneosiota, luetun ymmärtämistä ja ainekirjoitusta. Lue annetut ohjeet huolellisesti. Jos jokin asia kuitenkin jää epäselväksi tai sinulle tulee muuta kysyttävää, nosta kätesi merkiksi. Ikkunan takana valvojan huoneessa istuva testivalvoja tulee heti avuksesi.

Voit valita heti testin jälkeen tietokoneesi luettelosta yhdestä neljään oppilaitosta, joille testin omistaja, Educational Testing Service (ETS), lähettää testituloksen. Kaikki oppilaitokset eivät ole tietokoneen luettelossa. Jos et löydä haluamaasi oppilaitosta koneelta, voit kirjoittaa sen yhteystiedot testin jälkeen ’Score Report Request Form’:iin. Ota testiin tullessasi varmuuden vuoksi mukaan niiden oppilaitosten tarkat postiosoitteet, joihin haluat tulosraportin lähetettäväksi.

ETS lähettää tulosraporttisi kotiosoitteeseesi lentopostina noin kahden viikon kuluttua testistä. Postin kulku Yhdysvalloista Suomeen kestää noin viikon, joten saat tulosraporttisi noin kolmen tai neljän viikon kuluttua testistä.

19

Teksti ja kuvat: Johanna Lahti

Profile for Fulbright Finland

Fulbright Center News 1/2005  

The Fulbright Center News is a biannual newsletter published by the Fulbright Center in Finland.

Fulbright Center News 1/2005  

The Fulbright Center News is a biannual newsletter published by the Fulbright Center in Finland.