Page 1

Màster> Teràpia Familiar. Perspectiva Sistèmica Integradora (semipresencial / Realització a Barcelona) Màster> Diagnòstic i Intervenció en Neuropsicopedagogia (edicions a Girona i Barcelona) Màster> Psicoteràpia Psicoanalítica (semipresencial / Realització a Barcelona) Postgrau> Tècniques Teatrals Aplicades a la Intervenció Psicoterapèutica (realització a Barcelona) Postgrau> Intervenció Neuropsicopedagògica, Cognitiva i Emocional en Dificultats d’Aprenentatge (edicions a Girona i Barcelona) Postgrau> Patologia Dual per a Persones amb Discapacitat i Dependència Postgrau> Intervenció Sistèmica Breu en Violències Familiars (realització a Barcelona)

– Hermínia Gomà. Psicòloga. Directora de l’Institut Gomà. Directora del Màster de Teràpia Sexual i de Parella de la Universitat de Barcelona. – Olga Herrero Esquerdo. Psicòloga. Acreditada per ASEPCO. Docent als estudis de Psicologia (segon cicle) i al Programa de Màster en Psicologia Clínica Menció Cognitiva, Universitat de Belgrano; Màster en Musicoteràpia per la URL; coordinadora del Màster en Psicologia Clínica i Psicoteràpia de la URL. – Sílvia Morell. Psicòloga. Casal Lambda. – Begoña Odriozola. Psicòloga. Terapeuta familiar i de parella. Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. – Antoni Piera. Psicòleg. Màster en Psicologia Clínica, Màster en Teràpia Breu, Màster en PNL. Psicoterapeuta del Centre de Teràpia Breu de Barcelona. Professor col·laborador de la Universitat de Barcelona. Supervisor de l’Associació Espanyola de Psicoteràpia Breu. – Monia Presta. Psicòloga clínica. Terapeuta sexual i de parella a Quantum, centre de psicoteràpia i formació, a Barcelona. Teatreterapeuta i artterapeuta per l’Acadèmia Europea d’Artteràpies Expressives (Roma). Postgrau en Teràpia Sexual (UB) i Postgrau en Teràpia de Parella (UB). Autora del llibre Apláudete a ti mismo. Superar los obstáculos a través de las artesterapias. – María José Pubill González. Veure apartat Direcció. – Sònia Tàpia. Psicòloga. Docent del Màster Cognitivosocial de la UB. Docent del Màster en Teràpia Sexual i de Parella de la UB. – Elisabet Tejero. Sociòloga. Institut Personal i Transferible. Professora del Departament de Treball Social i Serveis Socials de la UB. – Laura Torrabadella. Sociòloga. Institut Personal i Transferible. Professora del Grau de Treball Social, Universitat de Vic. – Manel Villegas. Psicòleg. Professor titular de la Universitat de Barcelona. Ha publicat diversos llibres de psicoteràpia. Codirector del Màster en Teràpia Cognitivosocial de la UB. Codirector del Màster en Teràpia Sexual i de Parella per la UB. Codirector del Màster en Coaching per la UB.

Del 19 d’octubre de 2013 al 14 de juny de 2014. Un dissabte al mes de 10.00 a 14.00 h i de 15.30 a 18.30 h. Més seminari clínic en divendres tarda. Mòdul > Postgrau en Teràpia de Parella 120 hores (90 hores lectives i 30 hores pràctiques) / 11 crèdits Del 19 d’octubre de 2013 al 14 de juny de 2014 / Un dissabte al mes, de 10.00 a 14.00 h i de 15.30 a 18.30 h. 3 sessions de supervisió en divendres tarda.

* La direcció es reservarà el dret de fer canvis en l’equip docent en cas que algun dels professors no pugui impartir la seva matèria, garantint el mateix nivell de qualitat i categoria professional.

Possibilitat de finançar el pagament de la matrícula en 11 quotes. Per a més informació podeu consultar el nostre web.

DURADA, CALENDARI I HORARI

* Inclou una assegurança d’accidents. No inclou les taxes d’expedició del títol de la UdG. ** Condicions subjectes a les fluctuacions del mercat. <FORMACIÓ BONIFICABLE PER A L’EMPRESA. CONSULTEU-NOS COM GESTIONAR-HO.>

Màster: 65 ECTS* / 1.625 hores ( 340 hores lectives, 425 hores de treball pràctic i 860 hores de dedicació de l’estudiant)

LLOC DE REALITZACIÓ Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella C/ València 300 ent 2 – 08009 Barcelona Tel. 932155883 – www.iesp.cat PLACES 35

Edifici Mercadal

Horari:

Plaça Jordi de Sant Jordi, 1 17001 Girona T 972 210 299 F 972 210 324 info.fundacioif@udg.edu

De dilluns a dijous de 9.00 a 18.00 h i divendres de 9.00 a 15.00 h (Excepte del 8 al 31 de juliol, de dilluns a divendres de 9.00 a 15.00 h)

www.facebook.com/FundacioUdG twitter.com/fudgif

www. fundacioudg.org

Calendari dels mòduls / postgraus: Mòdul > Postgrau en Psicoteràpia Integradora 30 ECTS* / 750 hores (170 hores lectives, 75 hores de treball pràctic i 505 hores de dedicació de l’estudiant) *Els ECTS (European Credit Transfer System) fan referència al temps teòric que inverteix un estudiant per completar l’estudi (classes, estudi personal, treballs, etc.). Un ECTS equival, aproximadament, a 25 hores de treball total de l’estudiant. Del 26 d’octubre de 2013 al 28 de juny de 2014 / Un dissabte al mes de 10.00 a 14.00 h i de 15.30 a 18.30 h. Més 3 seminaris de cap de setmana (divendres tarda i dissabte). Supervisió. Teràpia Formativa. Cas Clínic Mòdul > Postgrau en Teràpia Breu Estratègica 100 hores (80 hores lectives i 20 hores pràctiques) / 9 crèdits – Grup de dissabtes: del 26 d’octubre de 2013 al 28 de juny de 2014. Un dissabte al mes de 10.00 a 14.30 h i de 15.30 a 18.30 h. Més un seminari en divendres tarda i dissabte. – Grup de dimarts: del 5 de novembre de 2013 al 11 de març de 2014. Els dimarts de 18 a 22 h. Més un seminari en divendres tarda i dissabte. Mòdul > Postgrau en Teràpia de Grup 120 hores (90 hores lectives i 30 hores pràctiques) / 11 crèdits

2013/15 ÀMBIT PSICOLOGIA I EDUCACIÓ

PREU I FINANÇAMENT Màster: 5.000 €* / 2.500 €* cada curs (matrícula finançada**: 2.750* € en 11 quotes des de 250 €/mes) Postgraus (es poden realitzar per separat): – Psicoteràpia Integradora: 2.200 €* (matrícula finançada**: 2.420 €* en 11 quotes des de 220 €/mes). – Teràpia Breu Estratègica / Teràpia de Grup / Teràpia de Parella: 1.300 €* cadascun (matrícula finançada**: 1.430 €* en 11 quotes des de 130 €/mes). – Treball final de Màster (pels estudiants que facin el curs modularment): 500 €* (matrícula finançada**: 550 €* en 11 quotes des de 50 €/mes).

*Els ECTS (European Credit Transfer System) fan referència al temps teòric que inverteix un estudiant per completar l’estudi (classes, estudi personal, treballs, etc.). Un ECTS equival, aproximadament, a 25 hores de treball total de l’estudiant. Del 19 d’octubre de 2013 al 16 d’octubre de 2015 / Dissabte de 10 a 14.30 h i de 15.30 a 18.30 h (el Postgrau en Teràpia Breu Estratègica també es farà en horari de dimarts de 18.00 a 22.00 h).

IDENTITAT PRÒPIA

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

5a EDICIÓ

MÀSTER

Psicoteràpia PRESSEMIENC IAL

DIPLOMA DE POSTGRAU · Psicoteràpia Integradora (6a edició) PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA Per inscriure’s cal omplir el full d’inscripció a través de la web (www.fundacioudg.org) o personalment a la seu de la Fundació. Preinscripció: en un termini màxim de 7 dies des de la data d’inscripció cal haver realitzat el pagament de la preinscripció (500 € Màster i 250 € Postgraus) que es restarà de l’import de la matrícula, i que dóna dret a reserva de plaça. Matrícula: per tal que sigui efectiva caldrà haver realitzat el pagament com a màxim 20 dies abans de l’inici del curs. Documentació que s’ha de presentar per realitzar la matrícula: – Fotocòpia del DNI i fotocòpia compulsada del títol universitari (o del resguard).

CURSOS DE POSTGRAU · Teràpia Breu Estratègica-dissabte (13a edició) · Teràpia Breu Estratègica-dimarts (14a edició) · Teràpia de Grup (5a edició) · Teràpia de Parella (9a edició)

Realització a Barcelona

SERVEIS La Fundació ofereix diversos serveis als seus alumnes: carnet d’estudiant, correu electrònic, accés a les aules informàtiques i a les biblioteques de la UdG, accés a les activitats formatives del Servei de Llengües Modernes, accés a les diferents activitats que organitza el Servei d’Esports de la UdG, borsa de treball per a alumnes i exalumnes i pràctiques en empreses i/o institucions.

www.iesp.cat


MÀSTER EN PSICOTERÀPIA (Codi: 130009) ELS MÀSTERS DE LA UdG Els màsters són estudis adreçats a la formació especialitzada de professionals en diferents àrees temàtiques amb un programa ampli i un nivell acadèmic superior i d’excel·lència. Característiques: – Caràcter professionalitzador i orientats al món laboral. – Accés a la Borsa de Treball de la UdG. – Entre 60 i 120 ECTS* a realitzar en 1 o 2 cursos acadèmics. – Professorat format principalment per professionals de cada àmbit d’estudi. L’elecció dels formadors es realitza seguint criteris d’avaluacions de qualitat. Els docents s’escullen del món professional o acadèmic segons les necessitats específiques del curs i l’alumnat. – La qualitat: els gestiona la Fundació UdG: Innovació i Formació, certificada amb la norma UNE-EN ISO 9001:2008. – Acreditats per la Comissió de Formació Continuada i el Consell de Govern de la UdG. – Un cop finalitzats els estudis s’obté el títol de màster atorgat per la UdG. *Els ECTS (European Credit Transfer System) fan referència al temps teòric que inverteix un estudiant per completar l’estudi (classes, estudi personal, treballs, exàmens, etc.). OBJECTIUS – Capacitar els alumnes perquè puguin desenvolupar-se professionalment com a psicoterapeutes. – Facilitar l’adquisició de les habilitats necessàries per desenvolupar-se professionalment en diverses àrees de treball: teràpia individual, teràpia de parella, teràpia de grup. – Promoure l’adquisició d’un estil personal com a terapeuta mitjançant el treball clínic supervisat. A QUI S’ADREÇA A llicenciats o graduats en Psicologia o Medicina PROGRAMA El programa de màster consta de dos possibles itineraris, formats pels mòduls següents: Itinerari A: I, II, III i V Itinerari B: I, II, IV i V Els mòduls I, II, III i IV es poden realitzar de forma independent. Cadascun d’ells dóna dret al títol de postgrau corresponent. MÒDUL I. PSICOTERÀPIA INTEGRADORA (Postgrau): 1. La teoria 2. El client i el símptoma 3. El terapeuta 4. El problema 5. La primera entrevista 6. Hipotetització 7. La construcció de la relació terapèutica 8. Disseny del procés terapèutic 9. La intervenció MÒDUL II. TERÀPIA BREU ESTRATÈGICA (grup dimarts i dissabte) (Postgrau): 1. Models teòrics Teràpia centrada en les solucions / Teràpia estratègica / Teràpia narrativa i psicologia positiva. Conceptes fonamentals.

2. Procés terapèutic Dissenyar un «vestit per al client» / Estil del client (llenguatge verbal i no verbal) / Atendre els valors del client / Demanda explícita i implícita / Llegint el camí: les solucions intentades. Conèixer canviant / La primera entrevista: capturar i utilitzar la visió del client / El si mateix com a canvi / L’ús del poder a la teràpia. 3. Habilitats integrals del terapeuta L’estil personal del terapeuta. Treballar amb el llenguatge del client / Habilitats hipnòtiques / Les metàfores. La creativitat terapèutica / L’ús de preguntes poderoses / Treball centrat en les solucions / L’ús de les paradoxes / Treball en teràpia estratègica / L’ús de les estratagemes / Reestructuració / El «com si» / L’externalització. Seminari vivencial. MÒDUL III. TERÀPIA DE GRUP (Postgrau): 1. Què és un grup? 2. Aprendre a observar Dinàmiques bàsiques al grup. Com funciona un grup? (La comunicació explícita i la comunicació implícita: les relacions i la seva gestió en el grup / Moviments funcionals / Constitució de líders. Rols i funcions dels integrants del grup / Jocs relacionals bàsics / Moviments disfuncionals: els conflictes grupals). El grup segons la simptomatologia a tractar (Com afecta la simptomatologia a la dinàmica de grup. Elements distorsionadors / Les demandes relacionals i les demandes simptomàtiques). 3. El tractament: intervenir i dinamitzar Teràpia de grup o teràpia en grup? / Selecció dels integrants del grup: l’entrevista de selecció. Criteris d’admissió i inclusió en un grup / Etapes de treball i la seva gestió per a una bona integració dels components del grup / Gestionar i redefinir la demanda grupal / Estratègies de gestió dels moviments relacionals: transferència i contratransferència i tractament dels conflictes / Les tècniques de dinamització de grup (PNL/ Hipnosi ericksoniana / Cognitives / Cognitives-comportamentals / Humanistes gestàltiques / Psicodramàtiques / Corporals). 4. Aplicació Addicció / Dol / Dolor crònic / Psicoeducatius / Grups amb trastorns de personalitat greu / Grups de creixement. 5. Pràctica i supervisió Cada alumne dirigirà una sessió d’una hora i mitja de procés grupal amb el grup de classe, supervisat pel director, durant una marató vivencial que es prepara entre tots. 6. Tesina d’integració Cada alumne haurà de presentar una tesina que integri els coneixements adquirits durant la formació i els apliqui al procés grupal que hagi viscut el grup durant la marató vivencial. MÒDUL IV. TERÀPIA DE PARELLA (Postgrau): 1. La relació de parella L’elecció de la parella / El cicle vital de la parella / Crisis i conflictes: factors desencadenants / Models de relació i família d’origen. 2. Teràpia de parella Bases teòriques de la teràpia de parella / Models d’intervenció ( Perspectiva sistèmica/ Perspectiva cognitiva-conductual) / L’entrevista en teràpia de parella / El genograma/ Objectius de la intervenció / Estratègies per a la intervenció / Planificació de les sessions / Prescripcions i tasques / La comunicació en la parella / Emocions i sentiments / Resolució de problemes / Avaluació i seguiment/ Recursos en teràpia de parella (utilització de qüestionaris; el contracte) / Variables que faciliten i dificulten l’èxit de la teràpia / Anàlisi de casos clínics i sessions de role playing. 3. Situacions especials en teràpia de parella Parelles homosexuals / Parelles interculturals / Parelles reconstituïdes / La violència en la parella / Parella i malaltia crònica / Transició a la maternitat i paternitat / Conflictes amb els fills / La síndrome del niu buit / La mort de la parella: suport psicològic en el procés de dol/ Anàlisi de casos clínics i sessions de role playing. 4. El divorci i la mediació Aspectes psicològics de la separació i el divorci / Aspectes legals de la separació i el divorci a Catalunya / Su-

port psicològic en processos de divorci / La mediació familiar / El procés de mediació / Tècniques i recursos/ Model d’acords / Anàlisi de casos clínics i sessions de role playing. MÒDUL V. TREBALL FINAL DE MÀSTER METODOLOGIA El Màster té un format semipresencial: durant el primer curs es fa treball presencial i virtual a través de la plataforma de formació virtual de la Universitat de Girona (Moodle). – Treball presencial: La metodologia de treball es fonamenta en la combinació de les aportacions teòriques per part del professorat, juntament amb el treball d’anàlisi de casos i històries clíniques aportades pels diferents professionals que intervenen en el curs. Així mateix, i per tal que l’alumnat pugui adquirir determinades habilitats necessàries per assolir els objectius d’aprenentatge d’aquest curs, es duran a terme sessions de role playing que els permetran millorar les seves capacitats. A més a més, els alumnes participaran en activitats de supervisió, tant per revisar la seva activitat clínica, com per aprendre de la dels altres alumnes. Els alumnes hauran de portar a terme unes hores de treball personal amb psicòlegs experts en psicoteràpia per tal d’entrenar-se en el procés terapèutic que implica portar casos clínics. Finalment, els alumnes que ho desitgin, podran portar un cas clínic que els serà assignat i supervisat, a fi i efecte que s’iniciïn en el camp de la psicoteràpia o millorin les seves competències. Com a complement teòric i pràctic, els alumnes participaran en quatre seminaris de pràctica clínica, juntament amb altres professionals experimentats. Tesina final del màster. – Treball virtual: Durant el primer any del Màster es faran deu activitats de treball en línia (lectures complementàries, casos clínics, debats en fòrums, etcètera) en el marc de la plataforma de formació online Moodle de la Universitat de Girona. IDIOMA Català i espanyol, en funció del docent. SISTEMA D’AVALUACIÓ L’avaluació d’aquest màster està basada en: – L’assistència a un mínim del 80% de les hores del curs. – La participació i la intervenció en les sessions formatives i en el treball en línia. – L’anàlisi de casos clínics a classe. – Els treballs individuals i en grup (ressenya de lectures, comentari de casos, etc.). – El desenvolupament d’una teràpia real supervisada. – La participació en els seminaris de supervisió clínica. – La participació en els seminaris de pràctica clínica. – Treball final de màster (TFM). TITULACIÓ Màster en Psicoteràpia per la UdG (al realitzar l’itinerari A o B del programa) Diploma de Postgrau en Psicoteràpia Integradora per la UdG (al realitzar el mòdul I) Curs de Postgrau en Teràpia Breu Estratègica per la UdG (al realitzar el mòdul II) Curs de Postgrau en Teràpia de Grup per la UdG (al realitzar el mòdul III) Curs de Postgrau en Teràpia de Parella per la UdG (al realitzar el mòdul IV)

DIRECCIÓ – Maria José Pubill. Doctora en Psicologia. Especialista en psicologia clínica. Màster en Teràpia familiar sistèmica. Psicoterapeuta acreditada en exercici professional des de fa més de vint anys. Ha publicat diversos llibres relacionats amb la pràctica psicoterapèutica. – Pere Font. Psicòleg. Director de l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. Director d’Interpersonal. COORDINACIÓ – Elena Crespi. Psicòloga. Directora d’Interpersonal – Vic. Postgrau en Teràpia Breu Estratègica (UdG). Postgrau en Psicoteràpia Integradora (UdG). Postgrau en Teràpia de Parella (UdG). – Helena Angel. Psicòloga. Coordinadora de formació de l’institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. Màster en Sexologia Clínica i Salut Sexual (UdL). PROFESSORAT – Víctor Amat Giménez. Psicòleg. Director del Centre de Teràpia Breu de Barcelona. President de l’Associació Espanyola de Psicoteràpia Breu. Màster en Hipnosi Ericksoniana. Membre didacta de l’Associació Espanyola de PNL. – Maika Bakaikoa. Psicòloga. Màster en Teràpia Sexual i de Parella. Especialista en dolor crònic. – Mark Beyebach. Doctor en Psicologia. Pioner de la teràpia centrada en les solucions a l’Estat espanyol. Docent supervisor acreditat por la Federació Espanyola d’Associacions de Teràpia Familiar. – Antoni Bolinches. Psicòleg i escriptor. Institut psicològic Antoni Bolinches. Autor de nombrosos llibres sobre sexualitat, parella i relacions interpersonals. – Daniel Borrell Giró. Psicòleg. Postgrau en Artteràpia per la Universitat de Girona. Formació en anàlisi transaccional, expert en comunicació eficaç i resolució de conflictes. Fundador de l’Espai de Psicoteràpia Quantum a Barcelona i Vilafranca del Penedès. – Luis Botella. Psicòleg. Professor titular de la FPCEE Blanquerna. Coordinador del Màster Oficial en Psicologia Clínica i de la Salut de la FPCEE Blanquerna. Psicòleg especialista en psicoteràpia (EFPA/CGCOP). Supervisor docent i membre del Comitè Científic de l’Associació Espanyola de Psicoteràpies Cognitives. Acreditat per la Federació Espanyola d’Associacions de Psicoterapeutes. – Agustí Camino Vallhonrat. Psicòleg clínic del Centre de Salut Mental Baix Empordà (IAS, CatSalut des de 1999). Fundador i codirector de l’Institut Milton Erickson de Barcelona (primer institut creat a Espanya el 1996). Terapeuta familiar i hipnoterapeuta ericksonià. Supervisat en teràpia familiar i teràpia estratègica per Salvador Minuchin, Cloe Madanes i Jeffrey Zeig. – Luis Carbajal. Psicòleg, terapeuta gestàltic i corporal. Mètode Grinberg, bioenergètica i moviment harmònic. – Bàrbara Casamor. Llicenciatura en Psicologia Clínica a la Universitat Ramon Llull. Màster en Teràpia Cognitivosocial i Postgrau en Hipnosi Clínica per la UB. Vicepresidenta de la Societat Espanyola d’Hipnosi Clínica i Psicoteràpia, associada a la European Society of Hypnosis. – Laura Contino. Psicòloga. Docent del Màster en Teràpia Sexual i de Parella de la UB. – Sergi Corbella Santomà. Psicòleg. Professor de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i l’Esport Blanquerna (URL). – Elena Crespi. Veure apartat Coordinació. – Mireia Darder. Psicòloga. Títol de psicòloga especialista en psicologia clínica. Terapeuta gestàltica. Trainer en PNL. Formació en Hipnosi Ericksoniana. Membre fundador de l’Institut Gestalt, supervisora i formadora de terapeutes Gestalt. Membre titular de l’AETG (Associació Espanyola de Teràpia Gestalt). Psicoterapeuta reconeguda per la FEAP. Professora de la Universitat Ramon Llull (1997-2003). – Pere Font. Veure apartat Direcció. – Laura Galimberti. Psicoterapeuta (acreditada per la FEAP). Membre del Network Europeu de Teràpia Breu Estratègica i Sistèmica. Màster en Teràpia Cognitivosocial (UB), Màster en Teràpia Sexual i de Parella (UB), professora del Màster en Teràpia Sexual i de Parella (UB). Membre de l’Associació Espanyola de Teràpia Breu. – Raül García. Advocat. Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. – Ana Gimeno-Bayón. Psicòloga. Fundadora i directora de l’Institut Eric Fromm. Investigadora i docent en Psicoteràpia Integradora Humanista. Psicoterapeuta acreditada per la FEAP. Autora de diversos llibres de psicoteràpia. Membre del consell de direcció de la Revista de Psicoterapia. Focusing Teacher per l’International Focusing de Chicago.


MÀSTER EN PSICOTERÀPIA (Codi: 130009) ELS MÀSTERS DE LA UdG Els màsters són estudis adreçats a la formació especialitzada de professionals en diferents àrees temàtiques amb un programa ampli i un nivell acadèmic superior i d’excel·lència. Característiques: – Caràcter professionalitzador i orientats al món laboral. – Accés a la Borsa de Treball de la UdG. – Entre 60 i 120 ECTS* a realitzar en 1 o 2 cursos acadèmics. – Professorat format principalment per professionals de cada àmbit d’estudi. L’elecció dels formadors es realitza seguint criteris d’avaluacions de qualitat. Els docents s’escullen del món professional o acadèmic segons les necessitats específiques del curs i l’alumnat. – La qualitat: els gestiona la Fundació UdG: Innovació i Formació, certificada amb la norma UNE-EN ISO 9001:2008. – Acreditats per la Comissió de Formació Continuada i el Consell de Govern de la UdG. – Un cop finalitzats els estudis s’obté el títol de màster atorgat per la UdG. *Els ECTS (European Credit Transfer System) fan referència al temps teòric que inverteix un estudiant per completar l’estudi (classes, estudi personal, treballs, exàmens, etc.). OBJECTIUS – Capacitar els alumnes perquè puguin desenvolupar-se professionalment com a psicoterapeutes. – Facilitar l’adquisició de les habilitats necessàries per desenvolupar-se professionalment en diverses àrees de treball: teràpia individual, teràpia de parella, teràpia de grup. – Promoure l’adquisició d’un estil personal com a terapeuta mitjançant el treball clínic supervisat. A QUI S’ADREÇA A llicenciats o graduats en Psicologia o Medicina PROGRAMA El programa de màster consta de dos possibles itineraris, formats pels mòduls següents: Itinerari A: I, II, III i V Itinerari B: I, II, IV i V Els mòduls I, II, III i IV es poden realitzar de forma independent. Cadascun d’ells dóna dret al títol de postgrau corresponent. MÒDUL I. PSICOTERÀPIA INTEGRADORA (Postgrau): 1. La teoria 2. El client i el símptoma 3. El terapeuta 4. El problema 5. La primera entrevista 6. Hipotetització 7. La construcció de la relació terapèutica 8. Disseny del procés terapèutic 9. La intervenció MÒDUL II. TERÀPIA BREU ESTRATÈGICA (grup dimarts i dissabte) (Postgrau): 1. Models teòrics Teràpia centrada en les solucions / Teràpia estratègica / Teràpia narrativa i psicologia positiva. Conceptes fonamentals.

2. Procés terapèutic Dissenyar un «vestit per al client» / Estil del client (llenguatge verbal i no verbal) / Atendre els valors del client / Demanda explícita i implícita / Llegint el camí: les solucions intentades. Conèixer canviant / La primera entrevista: capturar i utilitzar la visió del client / El si mateix com a canvi / L’ús del poder a la teràpia. 3. Habilitats integrals del terapeuta L’estil personal del terapeuta. Treballar amb el llenguatge del client / Habilitats hipnòtiques / Les metàfores. La creativitat terapèutica / L’ús de preguntes poderoses / Treball centrat en les solucions / L’ús de les paradoxes / Treball en teràpia estratègica / L’ús de les estratagemes / Reestructuració / El «com si» / L’externalització. Seminari vivencial. MÒDUL III. TERÀPIA DE GRUP (Postgrau): 1. Què és un grup? 2. Aprendre a observar Dinàmiques bàsiques al grup. Com funciona un grup? (La comunicació explícita i la comunicació implícita: les relacions i la seva gestió en el grup / Moviments funcionals / Constitució de líders. Rols i funcions dels integrants del grup / Jocs relacionals bàsics / Moviments disfuncionals: els conflictes grupals). El grup segons la simptomatologia a tractar (Com afecta la simptomatologia a la dinàmica de grup. Elements distorsionadors / Les demandes relacionals i les demandes simptomàtiques). 3. El tractament: intervenir i dinamitzar Teràpia de grup o teràpia en grup? / Selecció dels integrants del grup: l’entrevista de selecció. Criteris d’admissió i inclusió en un grup / Etapes de treball i la seva gestió per a una bona integració dels components del grup / Gestionar i redefinir la demanda grupal / Estratègies de gestió dels moviments relacionals: transferència i contratransferència i tractament dels conflictes / Les tècniques de dinamització de grup (PNL/ Hipnosi ericksoniana / Cognitives / Cognitives-comportamentals / Humanistes gestàltiques / Psicodramàtiques / Corporals). 4. Aplicació Addicció / Dol / Dolor crònic / Psicoeducatius / Grups amb trastorns de personalitat greu / Grups de creixement. 5. Pràctica i supervisió Cada alumne dirigirà una sessió d’una hora i mitja de procés grupal amb el grup de classe, supervisat pel director, durant una marató vivencial que es prepara entre tots. 6. Tesina d’integració Cada alumne haurà de presentar una tesina que integri els coneixements adquirits durant la formació i els apliqui al procés grupal que hagi viscut el grup durant la marató vivencial. MÒDUL IV. TERÀPIA DE PARELLA (Postgrau): 1. La relació de parella L’elecció de la parella / El cicle vital de la parella / Crisis i conflictes: factors desencadenants / Models de relació i família d’origen. 2. Teràpia de parella Bases teòriques de la teràpia de parella / Models d’intervenció ( Perspectiva sistèmica/ Perspectiva cognitiva-conductual) / L’entrevista en teràpia de parella / El genograma/ Objectius de la intervenció / Estratègies per a la intervenció / Planificació de les sessions / Prescripcions i tasques / La comunicació en la parella / Emocions i sentiments / Resolució de problemes / Avaluació i seguiment/ Recursos en teràpia de parella (utilització de qüestionaris; el contracte) / Variables que faciliten i dificulten l’èxit de la teràpia / Anàlisi de casos clínics i sessions de role playing. 3. Situacions especials en teràpia de parella Parelles homosexuals / Parelles interculturals / Parelles reconstituïdes / La violència en la parella / Parella i malaltia crònica / Transició a la maternitat i paternitat / Conflictes amb els fills / La síndrome del niu buit / La mort de la parella: suport psicològic en el procés de dol/ Anàlisi de casos clínics i sessions de role playing. 4. El divorci i la mediació Aspectes psicològics de la separació i el divorci / Aspectes legals de la separació i el divorci a Catalunya / Su-

port psicològic en processos de divorci / La mediació familiar / El procés de mediació / Tècniques i recursos/ Model d’acords / Anàlisi de casos clínics i sessions de role playing. MÒDUL V. TREBALL FINAL DE MÀSTER METODOLOGIA El Màster té un format semipresencial: durant el primer curs es fa treball presencial i virtual a través de la plataforma de formació virtual de la Universitat de Girona (Moodle). – Treball presencial: La metodologia de treball es fonamenta en la combinació de les aportacions teòriques per part del professorat, juntament amb el treball d’anàlisi de casos i històries clíniques aportades pels diferents professionals que intervenen en el curs. Així mateix, i per tal que l’alumnat pugui adquirir determinades habilitats necessàries per assolir els objectius d’aprenentatge d’aquest curs, es duran a terme sessions de role playing que els permetran millorar les seves capacitats. A més a més, els alumnes participaran en activitats de supervisió, tant per revisar la seva activitat clínica, com per aprendre de la dels altres alumnes. Els alumnes hauran de portar a terme unes hores de treball personal amb psicòlegs experts en psicoteràpia per tal d’entrenar-se en el procés terapèutic que implica portar casos clínics. Finalment, els alumnes que ho desitgin, podran portar un cas clínic que els serà assignat i supervisat, a fi i efecte que s’iniciïn en el camp de la psicoteràpia o millorin les seves competències. Com a complement teòric i pràctic, els alumnes participaran en quatre seminaris de pràctica clínica, juntament amb altres professionals experimentats. Tesina final del màster. – Treball virtual: Durant el primer any del Màster es faran deu activitats de treball en línia (lectures complementàries, casos clínics, debats en fòrums, etcètera) en el marc de la plataforma de formació online Moodle de la Universitat de Girona. IDIOMA Català i espanyol, en funció del docent. SISTEMA D’AVALUACIÓ L’avaluació d’aquest màster està basada en: – L’assistència a un mínim del 80% de les hores del curs. – La participació i la intervenció en les sessions formatives i en el treball en línia. – L’anàlisi de casos clínics a classe. – Els treballs individuals i en grup (ressenya de lectures, comentari de casos, etc.). – El desenvolupament d’una teràpia real supervisada. – La participació en els seminaris de supervisió clínica. – La participació en els seminaris de pràctica clínica. – Treball final de màster (TFM). TITULACIÓ Màster en Psicoteràpia per la UdG (al realitzar l’itinerari A o B del programa) Diploma de Postgrau en Psicoteràpia Integradora per la UdG (al realitzar el mòdul I) Curs de Postgrau en Teràpia Breu Estratègica per la UdG (al realitzar el mòdul II) Curs de Postgrau en Teràpia de Grup per la UdG (al realitzar el mòdul III) Curs de Postgrau en Teràpia de Parella per la UdG (al realitzar el mòdul IV)

DIRECCIÓ – Maria José Pubill. Doctora en Psicologia. Especialista en psicologia clínica. Màster en Teràpia familiar sistèmica. Psicoterapeuta acreditada en exercici professional des de fa més de vint anys. Ha publicat diversos llibres relacionats amb la pràctica psicoterapèutica. – Pere Font. Psicòleg. Director de l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. Director d’Interpersonal. COORDINACIÓ – Elena Crespi. Psicòloga. Directora d’Interpersonal – Vic. Postgrau en Teràpia Breu Estratègica (UdG). Postgrau en Psicoteràpia Integradora (UdG). Postgrau en Teràpia de Parella (UdG). – Helena Angel. Psicòloga. Coordinadora de formació de l’institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. Màster en Sexologia Clínica i Salut Sexual (UdL). PROFESSORAT – Víctor Amat Giménez. Psicòleg. Director del Centre de Teràpia Breu de Barcelona. President de l’Associació Espanyola de Psicoteràpia Breu. Màster en Hipnosi Ericksoniana. Membre didacta de l’Associació Espanyola de PNL. – Maika Bakaikoa. Psicòloga. Màster en Teràpia Sexual i de Parella. Especialista en dolor crònic. – Mark Beyebach. Doctor en Psicologia. Pioner de la teràpia centrada en les solucions a l’Estat espanyol. Docent supervisor acreditat por la Federació Espanyola d’Associacions de Teràpia Familiar. – Antoni Bolinches. Psicòleg i escriptor. Institut psicològic Antoni Bolinches. Autor de nombrosos llibres sobre sexualitat, parella i relacions interpersonals. – Daniel Borrell Giró. Psicòleg. Postgrau en Artteràpia per la Universitat de Girona. Formació en anàlisi transaccional, expert en comunicació eficaç i resolució de conflictes. Fundador de l’Espai de Psicoteràpia Quantum a Barcelona i Vilafranca del Penedès. – Luis Botella. Psicòleg. Professor titular de la FPCEE Blanquerna. Coordinador del Màster Oficial en Psicologia Clínica i de la Salut de la FPCEE Blanquerna. Psicòleg especialista en psicoteràpia (EFPA/CGCOP). Supervisor docent i membre del Comitè Científic de l’Associació Espanyola de Psicoteràpies Cognitives. Acreditat per la Federació Espanyola d’Associacions de Psicoterapeutes. – Agustí Camino Vallhonrat. Psicòleg clínic del Centre de Salut Mental Baix Empordà (IAS, CatSalut des de 1999). Fundador i codirector de l’Institut Milton Erickson de Barcelona (primer institut creat a Espanya el 1996). Terapeuta familiar i hipnoterapeuta ericksonià. Supervisat en teràpia familiar i teràpia estratègica per Salvador Minuchin, Cloe Madanes i Jeffrey Zeig. – Luis Carbajal. Psicòleg, terapeuta gestàltic i corporal. Mètode Grinberg, bioenergètica i moviment harmònic. – Bàrbara Casamor. Llicenciatura en Psicologia Clínica a la Universitat Ramon Llull. Màster en Teràpia Cognitivosocial i Postgrau en Hipnosi Clínica per la UB. Vicepresidenta de la Societat Espanyola d’Hipnosi Clínica i Psicoteràpia, associada a la European Society of Hypnosis. – Laura Contino. Psicòloga. Docent del Màster en Teràpia Sexual i de Parella de la UB. – Sergi Corbella Santomà. Psicòleg. Professor de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i l’Esport Blanquerna (URL). – Elena Crespi. Veure apartat Coordinació. – Mireia Darder. Psicòloga. Títol de psicòloga especialista en psicologia clínica. Terapeuta gestàltica. Trainer en PNL. Formació en Hipnosi Ericksoniana. Membre fundador de l’Institut Gestalt, supervisora i formadora de terapeutes Gestalt. Membre titular de l’AETG (Associació Espanyola de Teràpia Gestalt). Psicoterapeuta reconeguda per la FEAP. Professora de la Universitat Ramon Llull (1997-2003). – Pere Font. Veure apartat Direcció. – Laura Galimberti. Psicoterapeuta (acreditada per la FEAP). Membre del Network Europeu de Teràpia Breu Estratègica i Sistèmica. Màster en Teràpia Cognitivosocial (UB), Màster en Teràpia Sexual i de Parella (UB), professora del Màster en Teràpia Sexual i de Parella (UB). Membre de l’Associació Espanyola de Teràpia Breu. – Raül García. Advocat. Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. – Ana Gimeno-Bayón. Psicòloga. Fundadora i directora de l’Institut Eric Fromm. Investigadora i docent en Psicoteràpia Integradora Humanista. Psicoterapeuta acreditada per la FEAP. Autora de diversos llibres de psicoteràpia. Membre del consell de direcció de la Revista de Psicoterapia. Focusing Teacher per l’International Focusing de Chicago.


MÀSTER EN PSICOTERÀPIA (Codi: 130009) ELS MÀSTERS DE LA UdG Els màsters són estudis adreçats a la formació especialitzada de professionals en diferents àrees temàtiques amb un programa ampli i un nivell acadèmic superior i d’excel·lència. Característiques: – Caràcter professionalitzador i orientats al món laboral. – Accés a la Borsa de Treball de la UdG. – Entre 60 i 120 ECTS* a realitzar en 1 o 2 cursos acadèmics. – Professorat format principalment per professionals de cada àmbit d’estudi. L’elecció dels formadors es realitza seguint criteris d’avaluacions de qualitat. Els docents s’escullen del món professional o acadèmic segons les necessitats específiques del curs i l’alumnat. – La qualitat: els gestiona la Fundació UdG: Innovació i Formació, certificada amb la norma UNE-EN ISO 9001:2008. – Acreditats per la Comissió de Formació Continuada i el Consell de Govern de la UdG. – Un cop finalitzats els estudis s’obté el títol de màster atorgat per la UdG. *Els ECTS (European Credit Transfer System) fan referència al temps teòric que inverteix un estudiant per completar l’estudi (classes, estudi personal, treballs, exàmens, etc.). OBJECTIUS – Capacitar els alumnes perquè puguin desenvolupar-se professionalment com a psicoterapeutes. – Facilitar l’adquisició de les habilitats necessàries per desenvolupar-se professionalment en diverses àrees de treball: teràpia individual, teràpia de parella, teràpia de grup. – Promoure l’adquisició d’un estil personal com a terapeuta mitjançant el treball clínic supervisat. A QUI S’ADREÇA A llicenciats o graduats en Psicologia o Medicina PROGRAMA El programa de màster consta de dos possibles itineraris, formats pels mòduls següents: Itinerari A: I, II, III i V Itinerari B: I, II, IV i V Els mòduls I, II, III i IV es poden realitzar de forma independent. Cadascun d’ells dóna dret al títol de postgrau corresponent. MÒDUL I. PSICOTERÀPIA INTEGRADORA (Postgrau): 1. La teoria 2. El client i el símptoma 3. El terapeuta 4. El problema 5. La primera entrevista 6. Hipotetització 7. La construcció de la relació terapèutica 8. Disseny del procés terapèutic 9. La intervenció MÒDUL II. TERÀPIA BREU ESTRATÈGICA (grup dimarts i dissabte) (Postgrau): 1. Models teòrics Teràpia centrada en les solucions / Teràpia estratègica / Teràpia narrativa i psicologia positiva. Conceptes fonamentals.

2. Procés terapèutic Dissenyar un «vestit per al client» / Estil del client (llenguatge verbal i no verbal) / Atendre els valors del client / Demanda explícita i implícita / Llegint el camí: les solucions intentades. Conèixer canviant / La primera entrevista: capturar i utilitzar la visió del client / El si mateix com a canvi / L’ús del poder a la teràpia. 3. Habilitats integrals del terapeuta L’estil personal del terapeuta. Treballar amb el llenguatge del client / Habilitats hipnòtiques / Les metàfores. La creativitat terapèutica / L’ús de preguntes poderoses / Treball centrat en les solucions / L’ús de les paradoxes / Treball en teràpia estratègica / L’ús de les estratagemes / Reestructuració / El «com si» / L’externalització. Seminari vivencial. MÒDUL III. TERÀPIA DE GRUP (Postgrau): 1. Què és un grup? 2. Aprendre a observar Dinàmiques bàsiques al grup. Com funciona un grup? (La comunicació explícita i la comunicació implícita: les relacions i la seva gestió en el grup / Moviments funcionals / Constitució de líders. Rols i funcions dels integrants del grup / Jocs relacionals bàsics / Moviments disfuncionals: els conflictes grupals). El grup segons la simptomatologia a tractar (Com afecta la simptomatologia a la dinàmica de grup. Elements distorsionadors / Les demandes relacionals i les demandes simptomàtiques). 3. El tractament: intervenir i dinamitzar Teràpia de grup o teràpia en grup? / Selecció dels integrants del grup: l’entrevista de selecció. Criteris d’admissió i inclusió en un grup / Etapes de treball i la seva gestió per a una bona integració dels components del grup / Gestionar i redefinir la demanda grupal / Estratègies de gestió dels moviments relacionals: transferència i contratransferència i tractament dels conflictes / Les tècniques de dinamització de grup (PNL/ Hipnosi ericksoniana / Cognitives / Cognitives-comportamentals / Humanistes gestàltiques / Psicodramàtiques / Corporals). 4. Aplicació Addicció / Dol / Dolor crònic / Psicoeducatius / Grups amb trastorns de personalitat greu / Grups de creixement. 5. Pràctica i supervisió Cada alumne dirigirà una sessió d’una hora i mitja de procés grupal amb el grup de classe, supervisat pel director, durant una marató vivencial que es prepara entre tots. 6. Tesina d’integració Cada alumne haurà de presentar una tesina que integri els coneixements adquirits durant la formació i els apliqui al procés grupal que hagi viscut el grup durant la marató vivencial. MÒDUL IV. TERÀPIA DE PARELLA (Postgrau): 1. La relació de parella L’elecció de la parella / El cicle vital de la parella / Crisis i conflictes: factors desencadenants / Models de relació i família d’origen. 2. Teràpia de parella Bases teòriques de la teràpia de parella / Models d’intervenció ( Perspectiva sistèmica/ Perspectiva cognitiva-conductual) / L’entrevista en teràpia de parella / El genograma/ Objectius de la intervenció / Estratègies per a la intervenció / Planificació de les sessions / Prescripcions i tasques / La comunicació en la parella / Emocions i sentiments / Resolució de problemes / Avaluació i seguiment/ Recursos en teràpia de parella (utilització de qüestionaris; el contracte) / Variables que faciliten i dificulten l’èxit de la teràpia / Anàlisi de casos clínics i sessions de role playing. 3. Situacions especials en teràpia de parella Parelles homosexuals / Parelles interculturals / Parelles reconstituïdes / La violència en la parella / Parella i malaltia crònica / Transició a la maternitat i paternitat / Conflictes amb els fills / La síndrome del niu buit / La mort de la parella: suport psicològic en el procés de dol/ Anàlisi de casos clínics i sessions de role playing. 4. El divorci i la mediació Aspectes psicològics de la separació i el divorci / Aspectes legals de la separació i el divorci a Catalunya / Su-

port psicològic en processos de divorci / La mediació familiar / El procés de mediació / Tècniques i recursos/ Model d’acords / Anàlisi de casos clínics i sessions de role playing. MÒDUL V. TREBALL FINAL DE MÀSTER METODOLOGIA El Màster té un format semipresencial: durant el primer curs es fa treball presencial i virtual a través de la plataforma de formació virtual de la Universitat de Girona (Moodle). – Treball presencial: La metodologia de treball es fonamenta en la combinació de les aportacions teòriques per part del professorat, juntament amb el treball d’anàlisi de casos i històries clíniques aportades pels diferents professionals que intervenen en el curs. Així mateix, i per tal que l’alumnat pugui adquirir determinades habilitats necessàries per assolir els objectius d’aprenentatge d’aquest curs, es duran a terme sessions de role playing que els permetran millorar les seves capacitats. A més a més, els alumnes participaran en activitats de supervisió, tant per revisar la seva activitat clínica, com per aprendre de la dels altres alumnes. Els alumnes hauran de portar a terme unes hores de treball personal amb psicòlegs experts en psicoteràpia per tal d’entrenar-se en el procés terapèutic que implica portar casos clínics. Finalment, els alumnes que ho desitgin, podran portar un cas clínic que els serà assignat i supervisat, a fi i efecte que s’iniciïn en el camp de la psicoteràpia o millorin les seves competències. Com a complement teòric i pràctic, els alumnes participaran en quatre seminaris de pràctica clínica, juntament amb altres professionals experimentats. Tesina final del màster. – Treball virtual: Durant el primer any del Màster es faran deu activitats de treball en línia (lectures complementàries, casos clínics, debats en fòrums, etcètera) en el marc de la plataforma de formació online Moodle de la Universitat de Girona. IDIOMA Català i espanyol, en funció del docent. SISTEMA D’AVALUACIÓ L’avaluació d’aquest màster està basada en: – L’assistència a un mínim del 80% de les hores del curs. – La participació i la intervenció en les sessions formatives i en el treball en línia. – L’anàlisi de casos clínics a classe. – Els treballs individuals i en grup (ressenya de lectures, comentari de casos, etc.). – El desenvolupament d’una teràpia real supervisada. – La participació en els seminaris de supervisió clínica. – La participació en els seminaris de pràctica clínica. – Treball final de màster (TFM). TITULACIÓ Màster en Psicoteràpia per la UdG (al realitzar l’itinerari A o B del programa) Diploma de Postgrau en Psicoteràpia Integradora per la UdG (al realitzar el mòdul I) Curs de Postgrau en Teràpia Breu Estratègica per la UdG (al realitzar el mòdul II) Curs de Postgrau en Teràpia de Grup per la UdG (al realitzar el mòdul III) Curs de Postgrau en Teràpia de Parella per la UdG (al realitzar el mòdul IV)

DIRECCIÓ – Maria José Pubill. Doctora en Psicologia. Especialista en psicologia clínica. Màster en Teràpia familiar sistèmica. Psicoterapeuta acreditada en exercici professional des de fa més de vint anys. Ha publicat diversos llibres relacionats amb la pràctica psicoterapèutica. – Pere Font. Psicòleg. Director de l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. Director d’Interpersonal. COORDINACIÓ – Elena Crespi. Psicòloga. Directora d’Interpersonal – Vic. Postgrau en Teràpia Breu Estratègica (UdG). Postgrau en Psicoteràpia Integradora (UdG). Postgrau en Teràpia de Parella (UdG). – Helena Angel. Psicòloga. Coordinadora de formació de l’institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. Màster en Sexologia Clínica i Salut Sexual (UdL). PROFESSORAT – Víctor Amat Giménez. Psicòleg. Director del Centre de Teràpia Breu de Barcelona. President de l’Associació Espanyola de Psicoteràpia Breu. Màster en Hipnosi Ericksoniana. Membre didacta de l’Associació Espanyola de PNL. – Maika Bakaikoa. Psicòloga. Màster en Teràpia Sexual i de Parella. Especialista en dolor crònic. – Mark Beyebach. Doctor en Psicologia. Pioner de la teràpia centrada en les solucions a l’Estat espanyol. Docent supervisor acreditat por la Federació Espanyola d’Associacions de Teràpia Familiar. – Antoni Bolinches. Psicòleg i escriptor. Institut psicològic Antoni Bolinches. Autor de nombrosos llibres sobre sexualitat, parella i relacions interpersonals. – Daniel Borrell Giró. Psicòleg. Postgrau en Artteràpia per la Universitat de Girona. Formació en anàlisi transaccional, expert en comunicació eficaç i resolució de conflictes. Fundador de l’Espai de Psicoteràpia Quantum a Barcelona i Vilafranca del Penedès. – Luis Botella. Psicòleg. Professor titular de la FPCEE Blanquerna. Coordinador del Màster Oficial en Psicologia Clínica i de la Salut de la FPCEE Blanquerna. Psicòleg especialista en psicoteràpia (EFPA/CGCOP). Supervisor docent i membre del Comitè Científic de l’Associació Espanyola de Psicoteràpies Cognitives. Acreditat per la Federació Espanyola d’Associacions de Psicoterapeutes. – Agustí Camino Vallhonrat. Psicòleg clínic del Centre de Salut Mental Baix Empordà (IAS, CatSalut des de 1999). Fundador i codirector de l’Institut Milton Erickson de Barcelona (primer institut creat a Espanya el 1996). Terapeuta familiar i hipnoterapeuta ericksonià. Supervisat en teràpia familiar i teràpia estratègica per Salvador Minuchin, Cloe Madanes i Jeffrey Zeig. – Luis Carbajal. Psicòleg, terapeuta gestàltic i corporal. Mètode Grinberg, bioenergètica i moviment harmònic. – Bàrbara Casamor. Llicenciatura en Psicologia Clínica a la Universitat Ramon Llull. Màster en Teràpia Cognitivosocial i Postgrau en Hipnosi Clínica per la UB. Vicepresidenta de la Societat Espanyola d’Hipnosi Clínica i Psicoteràpia, associada a la European Society of Hypnosis. – Laura Contino. Psicòloga. Docent del Màster en Teràpia Sexual i de Parella de la UB. – Sergi Corbella Santomà. Psicòleg. Professor de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i l’Esport Blanquerna (URL). – Elena Crespi. Veure apartat Coordinació. – Mireia Darder. Psicòloga. Títol de psicòloga especialista en psicologia clínica. Terapeuta gestàltica. Trainer en PNL. Formació en Hipnosi Ericksoniana. Membre fundador de l’Institut Gestalt, supervisora i formadora de terapeutes Gestalt. Membre titular de l’AETG (Associació Espanyola de Teràpia Gestalt). Psicoterapeuta reconeguda per la FEAP. Professora de la Universitat Ramon Llull (1997-2003). – Pere Font. Veure apartat Direcció. – Laura Galimberti. Psicoterapeuta (acreditada per la FEAP). Membre del Network Europeu de Teràpia Breu Estratègica i Sistèmica. Màster en Teràpia Cognitivosocial (UB), Màster en Teràpia Sexual i de Parella (UB), professora del Màster en Teràpia Sexual i de Parella (UB). Membre de l’Associació Espanyola de Teràpia Breu. – Raül García. Advocat. Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. – Ana Gimeno-Bayón. Psicòloga. Fundadora i directora de l’Institut Eric Fromm. Investigadora i docent en Psicoteràpia Integradora Humanista. Psicoterapeuta acreditada per la FEAP. Autora de diversos llibres de psicoteràpia. Membre del consell de direcció de la Revista de Psicoterapia. Focusing Teacher per l’International Focusing de Chicago.


MÀSTER EN PSICOTERÀPIA (Codi: 130009) ELS MÀSTERS DE LA UdG Els màsters són estudis adreçats a la formació especialitzada de professionals en diferents àrees temàtiques amb un programa ampli i un nivell acadèmic superior i d’excel·lència. Característiques: – Caràcter professionalitzador i orientats al món laboral. – Accés a la Borsa de Treball de la UdG. – Entre 60 i 120 ECTS* a realitzar en 1 o 2 cursos acadèmics. – Professorat format principalment per professionals de cada àmbit d’estudi. L’elecció dels formadors es realitza seguint criteris d’avaluacions de qualitat. Els docents s’escullen del món professional o acadèmic segons les necessitats específiques del curs i l’alumnat. – La qualitat: els gestiona la Fundació UdG: Innovació i Formació, certificada amb la norma UNE-EN ISO 9001:2008. – Acreditats per la Comissió de Formació Continuada i el Consell de Govern de la UdG. – Un cop finalitzats els estudis s’obté el títol de màster atorgat per la UdG. *Els ECTS (European Credit Transfer System) fan referència al temps teòric que inverteix un estudiant per completar l’estudi (classes, estudi personal, treballs, exàmens, etc.). OBJECTIUS – Capacitar els alumnes perquè puguin desenvolupar-se professionalment com a psicoterapeutes. – Facilitar l’adquisició de les habilitats necessàries per desenvolupar-se professionalment en diverses àrees de treball: teràpia individual, teràpia de parella, teràpia de grup. – Promoure l’adquisició d’un estil personal com a terapeuta mitjançant el treball clínic supervisat. A QUI S’ADREÇA A llicenciats o graduats en Psicologia o Medicina PROGRAMA El programa de màster consta de dos possibles itineraris, formats pels mòduls següents: Itinerari A: I, II, III i V Itinerari B: I, II, IV i V Els mòduls I, II, III i IV es poden realitzar de forma independent. Cadascun d’ells dóna dret al títol de postgrau corresponent. MÒDUL I. PSICOTERÀPIA INTEGRADORA (Postgrau): 1. La teoria 2. El client i el símptoma 3. El terapeuta 4. El problema 5. La primera entrevista 6. Hipotetització 7. La construcció de la relació terapèutica 8. Disseny del procés terapèutic 9. La intervenció MÒDUL II. TERÀPIA BREU ESTRATÈGICA (grup dimarts i dissabte) (Postgrau): 1. Models teòrics Teràpia centrada en les solucions / Teràpia estratègica / Teràpia narrativa i psicologia positiva. Conceptes fonamentals.

2. Procés terapèutic Dissenyar un «vestit per al client» / Estil del client (llenguatge verbal i no verbal) / Atendre els valors del client / Demanda explícita i implícita / Llegint el camí: les solucions intentades. Conèixer canviant / La primera entrevista: capturar i utilitzar la visió del client / El si mateix com a canvi / L’ús del poder a la teràpia. 3. Habilitats integrals del terapeuta L’estil personal del terapeuta. Treballar amb el llenguatge del client / Habilitats hipnòtiques / Les metàfores. La creativitat terapèutica / L’ús de preguntes poderoses / Treball centrat en les solucions / L’ús de les paradoxes / Treball en teràpia estratègica / L’ús de les estratagemes / Reestructuració / El «com si» / L’externalització. Seminari vivencial. MÒDUL III. TERÀPIA DE GRUP (Postgrau): 1. Què és un grup? 2. Aprendre a observar Dinàmiques bàsiques al grup. Com funciona un grup? (La comunicació explícita i la comunicació implícita: les relacions i la seva gestió en el grup / Moviments funcionals / Constitució de líders. Rols i funcions dels integrants del grup / Jocs relacionals bàsics / Moviments disfuncionals: els conflictes grupals). El grup segons la simptomatologia a tractar (Com afecta la simptomatologia a la dinàmica de grup. Elements distorsionadors / Les demandes relacionals i les demandes simptomàtiques). 3. El tractament: intervenir i dinamitzar Teràpia de grup o teràpia en grup? / Selecció dels integrants del grup: l’entrevista de selecció. Criteris d’admissió i inclusió en un grup / Etapes de treball i la seva gestió per a una bona integració dels components del grup / Gestionar i redefinir la demanda grupal / Estratègies de gestió dels moviments relacionals: transferència i contratransferència i tractament dels conflictes / Les tècniques de dinamització de grup (PNL/ Hipnosi ericksoniana / Cognitives / Cognitives-comportamentals / Humanistes gestàltiques / Psicodramàtiques / Corporals). 4. Aplicació Addicció / Dol / Dolor crònic / Psicoeducatius / Grups amb trastorns de personalitat greu / Grups de creixement. 5. Pràctica i supervisió Cada alumne dirigirà una sessió d’una hora i mitja de procés grupal amb el grup de classe, supervisat pel director, durant una marató vivencial que es prepara entre tots. 6. Tesina d’integració Cada alumne haurà de presentar una tesina que integri els coneixements adquirits durant la formació i els apliqui al procés grupal que hagi viscut el grup durant la marató vivencial. MÒDUL IV. TERÀPIA DE PARELLA (Postgrau): 1. La relació de parella L’elecció de la parella / El cicle vital de la parella / Crisis i conflictes: factors desencadenants / Models de relació i família d’origen. 2. Teràpia de parella Bases teòriques de la teràpia de parella / Models d’intervenció ( Perspectiva sistèmica/ Perspectiva cognitiva-conductual) / L’entrevista en teràpia de parella / El genograma/ Objectius de la intervenció / Estratègies per a la intervenció / Planificació de les sessions / Prescripcions i tasques / La comunicació en la parella / Emocions i sentiments / Resolució de problemes / Avaluació i seguiment/ Recursos en teràpia de parella (utilització de qüestionaris; el contracte) / Variables que faciliten i dificulten l’èxit de la teràpia / Anàlisi de casos clínics i sessions de role playing. 3. Situacions especials en teràpia de parella Parelles homosexuals / Parelles interculturals / Parelles reconstituïdes / La violència en la parella / Parella i malaltia crònica / Transició a la maternitat i paternitat / Conflictes amb els fills / La síndrome del niu buit / La mort de la parella: suport psicològic en el procés de dol/ Anàlisi de casos clínics i sessions de role playing. 4. El divorci i la mediació Aspectes psicològics de la separació i el divorci / Aspectes legals de la separació i el divorci a Catalunya / Su-

port psicològic en processos de divorci / La mediació familiar / El procés de mediació / Tècniques i recursos/ Model d’acords / Anàlisi de casos clínics i sessions de role playing. MÒDUL V. TREBALL FINAL DE MÀSTER METODOLOGIA El Màster té un format semipresencial: durant el primer curs es fa treball presencial i virtual a través de la plataforma de formació virtual de la Universitat de Girona (Moodle). – Treball presencial: La metodologia de treball es fonamenta en la combinació de les aportacions teòriques per part del professorat, juntament amb el treball d’anàlisi de casos i històries clíniques aportades pels diferents professionals que intervenen en el curs. Així mateix, i per tal que l’alumnat pugui adquirir determinades habilitats necessàries per assolir els objectius d’aprenentatge d’aquest curs, es duran a terme sessions de role playing que els permetran millorar les seves capacitats. A més a més, els alumnes participaran en activitats de supervisió, tant per revisar la seva activitat clínica, com per aprendre de la dels altres alumnes. Els alumnes hauran de portar a terme unes hores de treball personal amb psicòlegs experts en psicoteràpia per tal d’entrenar-se en el procés terapèutic que implica portar casos clínics. Finalment, els alumnes que ho desitgin, podran portar un cas clínic que els serà assignat i supervisat, a fi i efecte que s’iniciïn en el camp de la psicoteràpia o millorin les seves competències. Com a complement teòric i pràctic, els alumnes participaran en quatre seminaris de pràctica clínica, juntament amb altres professionals experimentats. Tesina final del màster. – Treball virtual: Durant el primer any del Màster es faran deu activitats de treball en línia (lectures complementàries, casos clínics, debats en fòrums, etcètera) en el marc de la plataforma de formació online Moodle de la Universitat de Girona. IDIOMA Català i espanyol, en funció del docent. SISTEMA D’AVALUACIÓ L’avaluació d’aquest màster està basada en: – L’assistència a un mínim del 80% de les hores del curs. – La participació i la intervenció en les sessions formatives i en el treball en línia. – L’anàlisi de casos clínics a classe. – Els treballs individuals i en grup (ressenya de lectures, comentari de casos, etc.). – El desenvolupament d’una teràpia real supervisada. – La participació en els seminaris de supervisió clínica. – La participació en els seminaris de pràctica clínica. – Treball final de màster (TFM). TITULACIÓ Màster en Psicoteràpia per la UdG (al realitzar l’itinerari A o B del programa) Diploma de Postgrau en Psicoteràpia Integradora per la UdG (al realitzar el mòdul I) Curs de Postgrau en Teràpia Breu Estratègica per la UdG (al realitzar el mòdul II) Curs de Postgrau en Teràpia de Grup per la UdG (al realitzar el mòdul III) Curs de Postgrau en Teràpia de Parella per la UdG (al realitzar el mòdul IV)

DIRECCIÓ – Maria José Pubill. Doctora en Psicologia. Especialista en psicologia clínica. Màster en Teràpia familiar sistèmica. Psicoterapeuta acreditada en exercici professional des de fa més de vint anys. Ha publicat diversos llibres relacionats amb la pràctica psicoterapèutica. – Pere Font. Psicòleg. Director de l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. Director d’Interpersonal. COORDINACIÓ – Elena Crespi. Psicòloga. Directora d’Interpersonal – Vic. Postgrau en Teràpia Breu Estratègica (UdG). Postgrau en Psicoteràpia Integradora (UdG). Postgrau en Teràpia de Parella (UdG). – Helena Angel. Psicòloga. Coordinadora de formació de l’institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. Màster en Sexologia Clínica i Salut Sexual (UdL). PROFESSORAT – Víctor Amat Giménez. Psicòleg. Director del Centre de Teràpia Breu de Barcelona. President de l’Associació Espanyola de Psicoteràpia Breu. Màster en Hipnosi Ericksoniana. Membre didacta de l’Associació Espanyola de PNL. – Maika Bakaikoa. Psicòloga. Màster en Teràpia Sexual i de Parella. Especialista en dolor crònic. – Mark Beyebach. Doctor en Psicologia. Pioner de la teràpia centrada en les solucions a l’Estat espanyol. Docent supervisor acreditat por la Federació Espanyola d’Associacions de Teràpia Familiar. – Antoni Bolinches. Psicòleg i escriptor. Institut psicològic Antoni Bolinches. Autor de nombrosos llibres sobre sexualitat, parella i relacions interpersonals. – Daniel Borrell Giró. Psicòleg. Postgrau en Artteràpia per la Universitat de Girona. Formació en anàlisi transaccional, expert en comunicació eficaç i resolució de conflictes. Fundador de l’Espai de Psicoteràpia Quantum a Barcelona i Vilafranca del Penedès. – Luis Botella. Psicòleg. Professor titular de la FPCEE Blanquerna. Coordinador del Màster Oficial en Psicologia Clínica i de la Salut de la FPCEE Blanquerna. Psicòleg especialista en psicoteràpia (EFPA/CGCOP). Supervisor docent i membre del Comitè Científic de l’Associació Espanyola de Psicoteràpies Cognitives. Acreditat per la Federació Espanyola d’Associacions de Psicoterapeutes. – Agustí Camino Vallhonrat. Psicòleg clínic del Centre de Salut Mental Baix Empordà (IAS, CatSalut des de 1999). Fundador i codirector de l’Institut Milton Erickson de Barcelona (primer institut creat a Espanya el 1996). Terapeuta familiar i hipnoterapeuta ericksonià. Supervisat en teràpia familiar i teràpia estratègica per Salvador Minuchin, Cloe Madanes i Jeffrey Zeig. – Luis Carbajal. Psicòleg, terapeuta gestàltic i corporal. Mètode Grinberg, bioenergètica i moviment harmònic. – Bàrbara Casamor. Llicenciatura en Psicologia Clínica a la Universitat Ramon Llull. Màster en Teràpia Cognitivosocial i Postgrau en Hipnosi Clínica per la UB. Vicepresidenta de la Societat Espanyola d’Hipnosi Clínica i Psicoteràpia, associada a la European Society of Hypnosis. – Laura Contino. Psicòloga. Docent del Màster en Teràpia Sexual i de Parella de la UB. – Sergi Corbella Santomà. Psicòleg. Professor de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i l’Esport Blanquerna (URL). – Elena Crespi. Veure apartat Coordinació. – Mireia Darder. Psicòloga. Títol de psicòloga especialista en psicologia clínica. Terapeuta gestàltica. Trainer en PNL. Formació en Hipnosi Ericksoniana. Membre fundador de l’Institut Gestalt, supervisora i formadora de terapeutes Gestalt. Membre titular de l’AETG (Associació Espanyola de Teràpia Gestalt). Psicoterapeuta reconeguda per la FEAP. Professora de la Universitat Ramon Llull (1997-2003). – Pere Font. Veure apartat Direcció. – Laura Galimberti. Psicoterapeuta (acreditada per la FEAP). Membre del Network Europeu de Teràpia Breu Estratègica i Sistèmica. Màster en Teràpia Cognitivosocial (UB), Màster en Teràpia Sexual i de Parella (UB), professora del Màster en Teràpia Sexual i de Parella (UB). Membre de l’Associació Espanyola de Teràpia Breu. – Raül García. Advocat. Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. – Ana Gimeno-Bayón. Psicòloga. Fundadora i directora de l’Institut Eric Fromm. Investigadora i docent en Psicoteràpia Integradora Humanista. Psicoterapeuta acreditada per la FEAP. Autora de diversos llibres de psicoteràpia. Membre del consell de direcció de la Revista de Psicoterapia. Focusing Teacher per l’International Focusing de Chicago.


Màster> Teràpia Familiar. Perspectiva Sistèmica Integradora (semipresencial / Realització a Barcelona) Màster> Diagnòstic i Intervenció en Neuropsicopedagogia (edicions a Girona i Barcelona) Màster> Psicoteràpia Psicoanalítica (semipresencial / Realització a Barcelona) Postgrau> Tècniques Teatrals Aplicades a la Intervenció Psicoterapèutica (realització a Barcelona) Postgrau> Intervenció Neuropsicopedagògica, Cognitiva i Emocional en Dificultats d’Aprenentatge (edicions a Girona i Barcelona) Postgrau> Patologia Dual per a Persones amb Discapacitat i Dependència Postgrau> Intervenció Sistèmica Breu en Violències Familiars (realització a Barcelona)

– Hermínia Gomà. Psicòloga. Directora de l’Institut Gomà. Directora del Màster de Teràpia Sexual i de Parella de la Universitat de Barcelona. – Olga Herrero Esquerdo. Psicòloga. Acreditada per ASEPCO. Docent als estudis de Psicologia (segon cicle) i al Programa de Màster en Psicologia Clínica Menció Cognitiva, Universitat de Belgrano; Màster en Musicoteràpia per la URL; coordinadora del Màster en Psicologia Clínica i Psicoteràpia de la URL. – Sílvia Morell. Psicòloga. Casal Lambda. – Begoña Odriozola. Psicòloga. Terapeuta familiar i de parella. Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. – Antoni Piera. Psicòleg. Màster en Psicologia Clínica, Màster en Teràpia Breu, Màster en PNL. Psicoterapeuta del Centre de Teràpia Breu de Barcelona. Professor col·laborador de la Universitat de Barcelona. Supervisor de l’Associació Espanyola de Psicoteràpia Breu. – Monia Presta. Psicòloga clínica. Terapeuta sexual i de parella a Quantum, centre de psicoteràpia i formació, a Barcelona. Teatreterapeuta i artterapeuta per l’Acadèmia Europea d’Artteràpies Expressives (Roma). Postgrau en Teràpia Sexual (UB) i Postgrau en Teràpia de Parella (UB). Autora del llibre Apláudete a ti mismo. Superar los obstáculos a través de las artesterapias. – María José Pubill González. Veure apartat Direcció. – Sònia Tàpia. Psicòloga. Docent del Màster Cognitivosocial de la UB. Docent del Màster en Teràpia Sexual i de Parella de la UB. – Elisabet Tejero. Sociòloga. Institut Personal i Transferible. Professora del Departament de Treball Social i Serveis Socials de la UB. – Laura Torrabadella. Sociòloga. Institut Personal i Transferible. Professora del Grau de Treball Social, Universitat de Vic. – Manel Villegas. Psicòleg. Professor titular de la Universitat de Barcelona. Ha publicat diversos llibres de psicoteràpia. Codirector del Màster en Teràpia Cognitivosocial de la UB. Codirector del Màster en Teràpia Sexual i de Parella per la UB. Codirector del Màster en Coaching per la UB.

Del 19 d’octubre de 2013 al 14 de juny de 2014. Un dissabte al mes de 10.00 a 14.00 h i de 15.30 a 18.30 h. Més seminari clínic en divendres tarda. Mòdul > Postgrau en Teràpia de Parella 120 hores (90 hores lectives i 30 hores pràctiques) / 11 crèdits Del 19 d’octubre de 2013 al 14 de juny de 2014 / Un dissabte al mes, de 10.00 a 14.00 h i de 15.30 a 18.30 h. 3 sessions de supervisió en divendres tarda.

* La direcció es reservarà el dret de fer canvis en l’equip docent en cas que algun dels professors no pugui impartir la seva matèria, garantint el mateix nivell de qualitat i categoria professional.

Possibilitat de finançar el pagament de la matrícula en 11 quotes. Per a més informació podeu consultar el nostre web.

DURADA, CALENDARI I HORARI

* Inclou una assegurança d’accidents. No inclou les taxes d’expedició del títol de la UdG. ** Condicions subjectes a les fluctuacions del mercat. <FORMACIÓ BONIFICABLE PER A L’EMPRESA. CONSULTEU-NOS COM GESTIONAR-HO.>

Màster: 65 ECTS* / 1.625 hores ( 340 hores lectives, 425 hores de treball pràctic i 860 hores de dedicació de l’estudiant)

LLOC DE REALITZACIÓ Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella C/ València 300 ent 2 – 08009 Barcelona Tel. 932155883 – www.iesp.cat PLACES 35

Edifici Mercadal

Horari:

Plaça Jordi de Sant Jordi, 1 17001 Girona T 972 210 299 F 972 210 324 info.fundacioif@udg.edu

De dilluns a dijous de 9.00 a 18.00 h i divendres de 9.00 a 15.00 h (Excepte del 8 al 31 de juliol, de dilluns a divendres de 9.00 a 15.00 h)

www.facebook.com/FundacioUdG twitter.com/fudgif

www. fundacioudg.org

Calendari dels mòduls / postgraus: Mòdul > Postgrau en Psicoteràpia Integradora 30 ECTS* / 750 hores (170 hores lectives, 75 hores de treball pràctic i 505 hores de dedicació de l’estudiant) *Els ECTS (European Credit Transfer System) fan referència al temps teòric que inverteix un estudiant per completar l’estudi (classes, estudi personal, treballs, etc.). Un ECTS equival, aproximadament, a 25 hores de treball total de l’estudiant. Del 26 d’octubre de 2013 al 28 de juny de 2014 / Un dissabte al mes de 10.00 a 14.00 h i de 15.30 a 18.30 h. Més 3 seminaris de cap de setmana (divendres tarda i dissabte). Supervisió. Teràpia Formativa. Cas Clínic Mòdul > Postgrau en Teràpia Breu Estratègica 100 hores (80 hores lectives i 20 hores pràctiques) / 9 crèdits – Grup de dissabtes: del 26 d’octubre de 2013 al 28 de juny de 2014. Un dissabte al mes de 10.00 a 14.30 h i de 15.30 a 18.30 h. Més un seminari en divendres tarda i dissabte. – Grup de dimarts: del 5 de novembre de 2013 al 11 de març de 2014. Els dimarts de 18 a 22 h. Més un seminari en divendres tarda i dissabte. Mòdul > Postgrau en Teràpia de Grup 120 hores (90 hores lectives i 30 hores pràctiques) / 11 crèdits

2013/15 ÀMBIT PSICOLOGIA I EDUCACIÓ

PREU I FINANÇAMENT Màster: 5.000 €* / 2.500 €* cada curs (matrícula finançada**: 2.750* € en 11 quotes des de 250 €/mes) Postgraus (es poden realitzar per separat): – Psicoteràpia Integradora: 2.200 €* (matrícula finançada**: 2.420 €* en 11 quotes des de 220 €/mes). – Teràpia Breu Estratègica / Teràpia de Grup / Teràpia de Parella: 1.300 €* cadascun (matrícula finançada**: 1.430 €* en 11 quotes des de 130 €/mes). – Treball final de Màster (pels estudiants que facin el curs modularment): 500 €* (matrícula finançada**: 550 €* en 11 quotes des de 50 €/mes).

*Els ECTS (European Credit Transfer System) fan referència al temps teòric que inverteix un estudiant per completar l’estudi (classes, estudi personal, treballs, etc.). Un ECTS equival, aproximadament, a 25 hores de treball total de l’estudiant. Del 19 d’octubre de 2013 al 16 d’octubre de 2015 / Dissabte de 10 a 14.30 h i de 15.30 a 18.30 h (el Postgrau en Teràpia Breu Estratègica també es farà en horari de dimarts de 18.00 a 22.00 h).

IDENTITAT PRÒPIA

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

5a EDICIÓ

MÀSTER

Psicoteràpia PRESSEMIENC IAL

DIPLOMA DE POSTGRAU · Psicoteràpia Integradora (6a edició) PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA Per inscriure’s cal omplir el full d’inscripció a través de la web (www.fundacioudg.org) o personalment a la seu de la Fundació. Preinscripció: en un termini màxim de 7 dies des de la data d’inscripció cal haver realitzat el pagament de la preinscripció (500 € Màster i 250 € Postgraus) que es restarà de l’import de la matrícula, i que dóna dret a reserva de plaça. Matrícula: per tal que sigui efectiva caldrà haver realitzat el pagament com a màxim 20 dies abans de l’inici del curs. Documentació que s’ha de presentar per realitzar la matrícula: – Fotocòpia del DNI i fotocòpia compulsada del títol universitari (o del resguard).

CURSOS DE POSTGRAU · Teràpia Breu Estratègica-dissabte (13a edició) · Teràpia Breu Estratègica-dimarts (14a edició) · Teràpia de Grup (5a edició) · Teràpia de Parella (9a edició)

Realització a Barcelona

SERVEIS La Fundació ofereix diversos serveis als seus alumnes: carnet d’estudiant, correu electrònic, accés a les aules informàtiques i a les biblioteques de la UdG, accés a les activitats formatives del Servei de Llengües Modernes, accés a les diferents activitats que organitza el Servei d’Esports de la UdG, borsa de treball per a alumnes i exalumnes i pràctiques en empreses i/o institucions.

www.iesp.cat


Màster> Teràpia Familiar. Perspectiva Sistèmica Integradora (semipresencial / Realització a Barcelona) Màster> Diagnòstic i Intervenció en Neuropsicopedagogia (edicions a Girona i Barcelona) Màster> Psicoteràpia Psicoanalítica (semipresencial / Realització a Barcelona) Postgrau> Tècniques Teatrals Aplicades a la Intervenció Psicoterapèutica (realització a Barcelona) Postgrau> Intervenció Neuropsicopedagògica, Cognitiva i Emocional en Dificultats d’Aprenentatge (edicions a Girona i Barcelona) Postgrau> Patologia Dual per a Persones amb Discapacitat i Dependència Postgrau> Intervenció Sistèmica Breu en Violències Familiars (realització a Barcelona)

– Hermínia Gomà. Psicòloga. Directora de l’Institut Gomà. Directora del Màster de Teràpia Sexual i de Parella de la Universitat de Barcelona. – Olga Herrero Esquerdo. Psicòloga. Acreditada per ASEPCO. Docent als estudis de Psicologia (segon cicle) i al Programa de Màster en Psicologia Clínica Menció Cognitiva, Universitat de Belgrano; Màster en Musicoteràpia per la URL; coordinadora del Màster en Psicologia Clínica i Psicoteràpia de la URL. – Sílvia Morell. Psicòloga. Casal Lambda. – Begoña Odriozola. Psicòloga. Terapeuta familiar i de parella. Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. – Antoni Piera. Psicòleg. Màster en Psicologia Clínica, Màster en Teràpia Breu, Màster en PNL. Psicoterapeuta del Centre de Teràpia Breu de Barcelona. Professor col·laborador de la Universitat de Barcelona. Supervisor de l’Associació Espanyola de Psicoteràpia Breu. – Monia Presta. Psicòloga clínica. Terapeuta sexual i de parella a Quantum, centre de psicoteràpia i formació, a Barcelona. Teatreterapeuta i artterapeuta per l’Acadèmia Europea d’Artteràpies Expressives (Roma). Postgrau en Teràpia Sexual (UB) i Postgrau en Teràpia de Parella (UB). Autora del llibre Apláudete a ti mismo. Superar los obstáculos a través de las artesterapias. – María José Pubill González. Veure apartat Direcció. – Sònia Tàpia. Psicòloga. Docent del Màster Cognitivosocial de la UB. Docent del Màster en Teràpia Sexual i de Parella de la UB. – Elisabet Tejero. Sociòloga. Institut Personal i Transferible. Professora del Departament de Treball Social i Serveis Socials de la UB. – Laura Torrabadella. Sociòloga. Institut Personal i Transferible. Professora del Grau de Treball Social, Universitat de Vic. – Manel Villegas. Psicòleg. Professor titular de la Universitat de Barcelona. Ha publicat diversos llibres de psicoteràpia. Codirector del Màster en Teràpia Cognitivosocial de la UB. Codirector del Màster en Teràpia Sexual i de Parella per la UB. Codirector del Màster en Coaching per la UB.

Del 19 d’octubre de 2013 al 14 de juny de 2014. Un dissabte al mes de 10.00 a 14.00 h i de 15.30 a 18.30 h. Més seminari clínic en divendres tarda. Mòdul > Postgrau en Teràpia de Parella 120 hores (90 hores lectives i 30 hores pràctiques) / 11 crèdits Del 19 d’octubre de 2013 al 14 de juny de 2014 / Un dissabte al mes, de 10.00 a 14.00 h i de 15.30 a 18.30 h. 3 sessions de supervisió en divendres tarda.

* La direcció es reservarà el dret de fer canvis en l’equip docent en cas que algun dels professors no pugui impartir la seva matèria, garantint el mateix nivell de qualitat i categoria professional.

Possibilitat de finançar el pagament de la matrícula en 11 quotes. Per a més informació podeu consultar el nostre web.

DURADA, CALENDARI I HORARI

* Inclou una assegurança d’accidents. No inclou les taxes d’expedició del títol de la UdG. ** Condicions subjectes a les fluctuacions del mercat. <FORMACIÓ BONIFICABLE PER A L’EMPRESA. CONSULTEU-NOS COM GESTIONAR-HO.>

Màster: 65 ECTS* / 1.625 hores ( 340 hores lectives, 425 hores de treball pràctic i 860 hores de dedicació de l’estudiant)

LLOC DE REALITZACIÓ Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella C/ València 300 ent 2 – 08009 Barcelona Tel. 932155883 – www.iesp.cat PLACES 35

Edifici Mercadal

Horari:

Plaça Jordi de Sant Jordi, 1 17001 Girona T 972 210 299 F 972 210 324 info.fundacioif@udg.edu

De dilluns a dijous de 9.00 a 18.00 h i divendres de 9.00 a 15.00 h (Excepte del 8 al 31 de juliol, de dilluns a divendres de 9.00 a 15.00 h)

www.facebook.com/FundacioUdG twitter.com/fudgif

www. fundacioudg.org

Calendari dels mòduls / postgraus: Mòdul > Postgrau en Psicoteràpia Integradora 30 ECTS* / 750 hores (170 hores lectives, 75 hores de treball pràctic i 505 hores de dedicació de l’estudiant) *Els ECTS (European Credit Transfer System) fan referència al temps teòric que inverteix un estudiant per completar l’estudi (classes, estudi personal, treballs, etc.). Un ECTS equival, aproximadament, a 25 hores de treball total de l’estudiant. Del 26 d’octubre de 2013 al 28 de juny de 2014 / Un dissabte al mes de 10.00 a 14.00 h i de 15.30 a 18.30 h. Més 3 seminaris de cap de setmana (divendres tarda i dissabte). Supervisió. Teràpia Formativa. Cas Clínic Mòdul > Postgrau en Teràpia Breu Estratègica 100 hores (80 hores lectives i 20 hores pràctiques) / 9 crèdits – Grup de dissabtes: del 26 d’octubre de 2013 al 28 de juny de 2014. Un dissabte al mes de 10.00 a 14.30 h i de 15.30 a 18.30 h. Més un seminari en divendres tarda i dissabte. – Grup de dimarts: del 5 de novembre de 2013 al 11 de març de 2014. Els dimarts de 18 a 22 h. Més un seminari en divendres tarda i dissabte. Mòdul > Postgrau en Teràpia de Grup 120 hores (90 hores lectives i 30 hores pràctiques) / 11 crèdits

2013/15 ÀMBIT PSICOLOGIA I EDUCACIÓ

PREU I FINANÇAMENT Màster: 5.000 €* / 2.500 €* cada curs (matrícula finançada**: 2.750* € en 11 quotes des de 250 €/mes) Postgraus (es poden realitzar per separat): – Psicoteràpia Integradora: 2.200 €* (matrícula finançada**: 2.420 €* en 11 quotes des de 220 €/mes). – Teràpia Breu Estratègica / Teràpia de Grup / Teràpia de Parella: 1.300 €* cadascun (matrícula finançada**: 1.430 €* en 11 quotes des de 130 €/mes). – Treball final de Màster (pels estudiants que facin el curs modularment): 500 €* (matrícula finançada**: 550 €* en 11 quotes des de 50 €/mes).

*Els ECTS (European Credit Transfer System) fan referència al temps teòric que inverteix un estudiant per completar l’estudi (classes, estudi personal, treballs, etc.). Un ECTS equival, aproximadament, a 25 hores de treball total de l’estudiant. Del 19 d’octubre de 2013 al 16 d’octubre de 2015 / Dissabte de 10 a 14.30 h i de 15.30 a 18.30 h (el Postgrau en Teràpia Breu Estratègica també es farà en horari de dimarts de 18.00 a 22.00 h).

IDENTITAT PRÒPIA

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

5a EDICIÓ

MÀSTER

Psicoteràpia PRESSEMIENC IAL

DIPLOMA DE POSTGRAU · Psicoteràpia Integradora (6a edició) PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA Per inscriure’s cal omplir el full d’inscripció a través de la web (www.fundacioudg.org) o personalment a la seu de la Fundació. Preinscripció: en un termini màxim de 7 dies des de la data d’inscripció cal haver realitzat el pagament de la preinscripció (500 € Màster i 250 € Postgraus) que es restarà de l’import de la matrícula, i que dóna dret a reserva de plaça. Matrícula: per tal que sigui efectiva caldrà haver realitzat el pagament com a màxim 20 dies abans de l’inici del curs. Documentació que s’ha de presentar per realitzar la matrícula: – Fotocòpia del DNI i fotocòpia compulsada del títol universitari (o del resguard).

CURSOS DE POSTGRAU · Teràpia Breu Estratègica-dissabte (13a edició) · Teràpia Breu Estratègica-dimarts (14a edició) · Teràpia de Grup (5a edició) · Teràpia de Parella (9a edició)

Realització a Barcelona

SERVEIS La Fundació ofereix diversos serveis als seus alumnes: carnet d’estudiant, correu electrònic, accés a les aules informàtiques i a les biblioteques de la UdG, accés a les activitats formatives del Servei de Llengües Modernes, accés a les diferents activitats que organitza el Servei d’Esports de la UdG, borsa de treball per a alumnes i exalumnes i pràctiques en empreses i/o institucions.

www.iesp.cat


Màster> Teràpia Familiar. Perspectiva Sistèmica Integradora (semipresencial / Realització a Barcelona) Màster> Diagnòstic i Intervenció en Neuropsicopedagogia (edicions a Girona i Barcelona) Màster> Psicoteràpia Psicoanalítica (semipresencial / Realització a Barcelona) Postgrau> Tècniques Teatrals Aplicades a la Intervenció Psicoterapèutica (realització a Barcelona) Postgrau> Intervenció Neuropsicopedagògica, Cognitiva i Emocional en Dificultats d’Aprenentatge (edicions a Girona i Barcelona) Postgrau> Patologia Dual per a Persones amb Discapacitat i Dependència Postgrau> Intervenció Sistèmica Breu en Violències Familiars (realització a Barcelona)

– Hermínia Gomà. Psicòloga. Directora de l’Institut Gomà. Directora del Màster de Teràpia Sexual i de Parella de la Universitat de Barcelona. – Olga Herrero Esquerdo. Psicòloga. Acreditada per ASEPCO. Docent als estudis de Psicologia (segon cicle) i al Programa de Màster en Psicologia Clínica Menció Cognitiva, Universitat de Belgrano; Màster en Musicoteràpia per la URL; coordinadora del Màster en Psicologia Clínica i Psicoteràpia de la URL. – Sílvia Morell. Psicòloga. Casal Lambda. – Begoña Odriozola. Psicòloga. Terapeuta familiar i de parella. Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella. – Antoni Piera. Psicòleg. Màster en Psicologia Clínica, Màster en Teràpia Breu, Màster en PNL. Psicoterapeuta del Centre de Teràpia Breu de Barcelona. Professor col·laborador de la Universitat de Barcelona. Supervisor de l’Associació Espanyola de Psicoteràpia Breu. – Monia Presta. Psicòloga clínica. Terapeuta sexual i de parella a Quantum, centre de psicoteràpia i formació, a Barcelona. Teatreterapeuta i artterapeuta per l’Acadèmia Europea d’Artteràpies Expressives (Roma). Postgrau en Teràpia Sexual (UB) i Postgrau en Teràpia de Parella (UB). Autora del llibre Apláudete a ti mismo. Superar los obstáculos a través de las artesterapias. – María José Pubill González. Veure apartat Direcció. – Sònia Tàpia. Psicòloga. Docent del Màster Cognitivosocial de la UB. Docent del Màster en Teràpia Sexual i de Parella de la UB. – Elisabet Tejero. Sociòloga. Institut Personal i Transferible. Professora del Departament de Treball Social i Serveis Socials de la UB. – Laura Torrabadella. Sociòloga. Institut Personal i Transferible. Professora del Grau de Treball Social, Universitat de Vic. – Manel Villegas. Psicòleg. Professor titular de la Universitat de Barcelona. Ha publicat diversos llibres de psicoteràpia. Codirector del Màster en Teràpia Cognitivosocial de la UB. Codirector del Màster en Teràpia Sexual i de Parella per la UB. Codirector del Màster en Coaching per la UB.

Del 19 d’octubre de 2013 al 14 de juny de 2014. Un dissabte al mes de 10.00 a 14.00 h i de 15.30 a 18.30 h. Més seminari clínic en divendres tarda. Mòdul > Postgrau en Teràpia de Parella 120 hores (90 hores lectives i 30 hores pràctiques) / 11 crèdits Del 19 d’octubre de 2013 al 14 de juny de 2014 / Un dissabte al mes, de 10.00 a 14.00 h i de 15.30 a 18.30 h. 3 sessions de supervisió en divendres tarda.

* La direcció es reservarà el dret de fer canvis en l’equip docent en cas que algun dels professors no pugui impartir la seva matèria, garantint el mateix nivell de qualitat i categoria professional.

Possibilitat de finançar el pagament de la matrícula en 11 quotes. Per a més informació podeu consultar el nostre web.

DURADA, CALENDARI I HORARI

* Inclou una assegurança d’accidents. No inclou les taxes d’expedició del títol de la UdG. ** Condicions subjectes a les fluctuacions del mercat. <FORMACIÓ BONIFICABLE PER A L’EMPRESA. CONSULTEU-NOS COM GESTIONAR-HO.>

Màster: 65 ECTS* / 1.625 hores ( 340 hores lectives, 425 hores de treball pràctic i 860 hores de dedicació de l’estudiant)

LLOC DE REALITZACIÓ Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella C/ València 300 ent 2 – 08009 Barcelona Tel. 932155883 – www.iesp.cat PLACES 35

Edifici Mercadal

Horari:

Plaça Jordi de Sant Jordi, 1 17001 Girona T 972 210 299 F 972 210 324 info.fundacioif@udg.edu

De dilluns a dijous de 9.00 a 18.00 h i divendres de 9.00 a 15.00 h (Excepte del 8 al 31 de juliol, de dilluns a divendres de 9.00 a 15.00 h)

www.facebook.com/FundacioUdG twitter.com/fudgif

www. fundacioudg.org

Calendari dels mòduls / postgraus: Mòdul > Postgrau en Psicoteràpia Integradora 30 ECTS* / 750 hores (170 hores lectives, 75 hores de treball pràctic i 505 hores de dedicació de l’estudiant) *Els ECTS (European Credit Transfer System) fan referència al temps teòric que inverteix un estudiant per completar l’estudi (classes, estudi personal, treballs, etc.). Un ECTS equival, aproximadament, a 25 hores de treball total de l’estudiant. Del 26 d’octubre de 2013 al 28 de juny de 2014 / Un dissabte al mes de 10.00 a 14.00 h i de 15.30 a 18.30 h. Més 3 seminaris de cap de setmana (divendres tarda i dissabte). Supervisió. Teràpia Formativa. Cas Clínic Mòdul > Postgrau en Teràpia Breu Estratègica 100 hores (80 hores lectives i 20 hores pràctiques) / 9 crèdits – Grup de dissabtes: del 26 d’octubre de 2013 al 28 de juny de 2014. Un dissabte al mes de 10.00 a 14.30 h i de 15.30 a 18.30 h. Més un seminari en divendres tarda i dissabte. – Grup de dimarts: del 5 de novembre de 2013 al 11 de març de 2014. Els dimarts de 18 a 22 h. Més un seminari en divendres tarda i dissabte. Mòdul > Postgrau en Teràpia de Grup 120 hores (90 hores lectives i 30 hores pràctiques) / 11 crèdits

2013/15 ÀMBIT PSICOLOGIA I EDUCACIÓ

PREU I FINANÇAMENT Màster: 5.000 €* / 2.500 €* cada curs (matrícula finançada**: 2.750* € en 11 quotes des de 250 €/mes) Postgraus (es poden realitzar per separat): – Psicoteràpia Integradora: 2.200 €* (matrícula finançada**: 2.420 €* en 11 quotes des de 220 €/mes). – Teràpia Breu Estratègica / Teràpia de Grup / Teràpia de Parella: 1.300 €* cadascun (matrícula finançada**: 1.430 €* en 11 quotes des de 130 €/mes). – Treball final de Màster (pels estudiants que facin el curs modularment): 500 €* (matrícula finançada**: 550 €* en 11 quotes des de 50 €/mes).

*Els ECTS (European Credit Transfer System) fan referència al temps teòric que inverteix un estudiant per completar l’estudi (classes, estudi personal, treballs, etc.). Un ECTS equival, aproximadament, a 25 hores de treball total de l’estudiant. Del 19 d’octubre de 2013 al 16 d’octubre de 2015 / Dissabte de 10 a 14.30 h i de 15.30 a 18.30 h (el Postgrau en Teràpia Breu Estratègica també es farà en horari de dimarts de 18.00 a 22.00 h).

IDENTITAT PRÒPIA

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

5a EDICIÓ

MÀSTER

Psicoteràpia PRESSEMIENC IAL

DIPLOMA DE POSTGRAU · Psicoteràpia Integradora (6a edició) PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA Per inscriure’s cal omplir el full d’inscripció a través de la web (www.fundacioudg.org) o personalment a la seu de la Fundació. Preinscripció: en un termini màxim de 7 dies des de la data d’inscripció cal haver realitzat el pagament de la preinscripció (500 € Màster i 250 € Postgraus) que es restarà de l’import de la matrícula, i que dóna dret a reserva de plaça. Matrícula: per tal que sigui efectiva caldrà haver realitzat el pagament com a màxim 20 dies abans de l’inici del curs. Documentació que s’ha de presentar per realitzar la matrícula: – Fotocòpia del DNI i fotocòpia compulsada del títol universitari (o del resguard).

CURSOS DE POSTGRAU · Teràpia Breu Estratègica-dissabte (13a edició) · Teràpia Breu Estratègica-dimarts (14a edició) · Teràpia de Grup (5a edició) · Teràpia de Parella (9a edició)

Realització a Barcelona

SERVEIS La Fundació ofereix diversos serveis als seus alumnes: carnet d’estudiant, correu electrònic, accés a les aules informàtiques i a les biblioteques de la UdG, accés a les activitats formatives del Servei de Llengües Modernes, accés a les diferents activitats que organitza el Servei d’Esports de la UdG, borsa de treball per a alumnes i exalumnes i pràctiques en empreses i/o institucions.

www.iesp.cat

Màster en Psicoteràpia  

Cinquena edició

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you