Page 1

I JORNADA EN PEDAGOGIA SISTÈMICA A LES COMARQUES DE GIRONA Una educació centrada en les relacions i el coneixement

22 març de 2014

Aquesta I Jornada de Pedagogia Sistèmica a les comarques gironines ens proposa apropar-nos a l’educació amb una nova mirada. Està pensada com un espai de trobada adreçat als professionals i estudiants de les diferents etapes educatives per compartir reflexions i experiències entorn d’aquest nou paradigma educatiu. La Pedagogia Sistèmica ens convida a una nova forma de mirar les relacions i vincles que es donen en els contextos educatius. Vol millorar els aprenentatges, vinculant el currículum a la vida i respectant els processos de creixement d’ infants i joves. Perquè això sigui possible ens cal reflexionar en les actituds i les estratègies pedagògiques que els educadors i educadores hem de desenvolupar. Això implica canvis profunds en la nostra forma de pensar l’educació i en la manera de generar un bon treball en equip i un bon clima de confiança i respecte vers les famílies. Aquest enfocament tracta de crear les condicions idònies perquè l’escola aconsegueixi les seves fites, perquè les noves generacions se sentin més fortes i connectades amb la vida i puguin fer quelcom útil amb el llegat que han heretat dels seus pares i de la societat en general. Objectius – Reflexionar sobre el nostre context educatiu i la resposta educativa que donem davant els nous reptes que ens planteja la societat actual. – Donar a conèixer el canvi de paradigma educatiu que suposa la pedagogia sistèmica. – Reflexionar sobre els principis de la pedagogia sistèmica que faciliten la vinculació amb els alumnes, les famílies i l’equip de mestres. – Compartir i conèixer experiències singulars que utilitzen aquesta nova mirada envers l’educació.


Programa

17.35 h - 17.45 h. Resum de la Jornada a càrrec de l’equip de coordinació.

9 h - 9.15 h. Acollida

17.45 h - 18 h. Cloenda a càrrec de la Dra. Roser Güell (UdG).

9.15 h - 9.30 h. Acte d’inauguració de la jornada a càrrec del degà de la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG, Dr. Josep M. Serra.

Lloc de realització Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG Plaça Sant Domènec, 9 17071 Girona

9.30 h - 10.45 h. Conferència inaugural: «La Pedagogia Sistèmica, un nou paradigma educatiu per al món actual». A càrrec del Sr. Carles Parellada, màster en Pedagogia Sistèmica, formador de formadors en Pedagogia Sistèmica, codirector de Connexions. 10.15 h - 11.15 h. Pausa 11.45 h - 13.15 h. Conferències-tallers simultanis: 1. La mirada sistèmica a l’aula: «Obrir el cor per educar». A càrrec de la Sra. Ester Campeny (mestra, màster en Pedagogia Sistèmica, membre de l’equip formador ICE-UdG, coordinadora de Connexions) i de la Sra. Margarita Ciurana (mestra, màster en Pedagogia Sistèmica, membre de l’equip formador ICE-UdG, coordinadora de Connexions). 2. «La relació família-escola des de la mirada sistèmica». A càrrec de la Sra. Cruz Barba (mestra, màster en Pedagogia Sistèmica, membre de l’equip formador en Pedagogia Sistèmica, coordinadora de Connexions) i de la Sra. Montserrat Clapers (mestra, pedagoga, professora de secundària, terapeuta sistèmica, membre de l’equip formador ICE-UdG).

Organització Facultat d’Educació i Psicologia Coordinació Dra. Roser Güell Ordis, amb la col·laboració de l’Equip de coordinació de Connexions de les comarques gironines Inscripció per a la jornada Professionals: 35 euros (si aquesta es realitza abans del 7 de març, 30 euros) Estudiants: 25 euros (si aquesta es realitza abans del 7 de març, 20 euros) Dinar El servei de bar de la facultat estarà obert per oferir entrepans i begudes. La facultat ofereix un espai habilitat per dinar equipat amb un microones. El mateix dia, al matí, es donarà informació de restaurants propers a la facultat que ofereixin menú del dia.

3. «Creació de bones sinergies en els equips de mestres». A càrrec de la Sra. Sílvia Palou (mestra, psicòloga, màster en Pedagogia Sistèmica, terapeuta sistèmica, professora de la UAB). 13.15 h - 15.15 h. Dinar 15.15 h - 15.30 h. Presentació dels grups de treball en pedagogia sistèmica de les zones del Baix Empordà i el Gironès. A càrrec de la Sra. Ester Campeny i de la Sra. Carme Martos. 15.30 h - 17.30 h. Taula rodona: «Experiències i aplicacions pràctiques de la Pedagogia Sistèmica en diferents àmbits. Ponents: Sra. Coral Gómez (escola bressol), Sra. Bintou Jarju (educació primària), Sra. María José Monteagudo (educació secundària) i Sr. Xavi Garriga (interdisciplinarietat). Coordinació: Sra. Margarida Falgàs (UdG).

Amb la col·laboració:

I jornada en pedagogia sistèmica a girona  
I jornada en pedagogia sistèmica a girona  
Advertisement