Page 1

Reuse Selected Works 2010-2018 Zhenzhen Feng

Zhenzhen Feng

Cell: +1 540-998-0793 Email: Website:

Education Master of Architecture, Virginia Tech, Blacksburg, Virginia

08/2016 — Now

GPA: 3.85

Bachelor of Architecture, Xi’an University of Architecture and Technology, Xi’an, China

09/2010 — 07/ 2015

Professional Experience Hanbury, Norfolk, Virginia

06/2017 — 08/2017

Shenzhen General Institute of Architecture Design and Research Co., Ltd, China

09/2014 — 11/2014

Qinghai Province Design Institute, China

06/2013 — 08/2013

+ Made renderings for the project, Seacobeck Hall renovation at University of Mary Washington + Made plans and Created graphic designs for Hanbury Summer Scholar Program 2018 + Made digital models and physical models, technical drawings + Created diagrams, technical drawings, and digital Models for Cultural Arts Center Design of Xining + Prepared drawing packages

Academic Experience Art & Architecture Library, Virginia Tech, Blacksburg, Virginia

09/2017— Now

Studio Collective, Virginia Tech, Blacksburg, Virginia

01/2017— Now

+ Assisted for technical drawings, graduate assistant

+ Created animations for the official account, team member on Graphic Design

China Southwest Architectural Design and Research Institute Summer Camp, Chengdu, China


Taiwan Shih Hsin University Magic Photography Camp, Taiwan


Survey & Drawing of Chinese Ancient Buildings, Suzhou, China


Awards First Year Architecture Graduate Student Book Award, School of Architecture + Design, Virginia Tech


+ Collaborated with 8 group members to design a project themed “Tastes of Chengdu” + Trained Architectural Photography skills

+ Collaborated with 6 group members to create drawings of Yiyuan Garden, team leader

+ Outstanding Student

UIA 2014 Durban Student Competition,The 25th World Congress of Architecture + Golden Prize (Group)


University Award, Xi’an University of Architecture and Technology

2014 — 2015

University Scholarship, Xi’an University of Architecture and Technology

2014 — 2015

+ Innovation Award

+ First Class Scholarship

12.9 Design Competition, Architecture School of Xi’an University of Architecture and Technology


Logo Design Competition of Sketching Club, Architecture School of Xi’an University of Architecture and Technology


University Scholarship, Xi`an University of Architecture and Technology


Publications Student’s Works Exhibition of Exchange Programs of Architecture Schools of China


+ Second Prize + Third Prize

+ University Scholarship for Freshman

+ The project, Suture the City (Group)

Skills Auto CAD, Revit, SketchUp, Rhino, Adobe PhotoShop, Illustrator, InDesign, Adobe After Effects, SolidThinking Inspire, CorelDRAW, Microsoft Office Suite Interests Painting, Illustration, Animation, Photography



1. Remember Me


2. Recreate a Park


3. Rebuild a Dream


4. Other Works


Renovation of the Steel Factory

Renovation of the Commercial Plaza

Structural Topology Optimization


A steel factory The site is located in Xi’an University of Architecture and Technology Huaqing College, which used to be the area of Shaanxi Steel Factory founded in 1965. The university has renovated and reused parts of the old construction of factories in the area in 2002. The site is going to be reused in the future. The school utilizes steel factories as libraries, teaching complexes, canteens and so forth. I prefer to renovate the site as a greenhouse for new members, Landscape

Architecture students, and teachers in this university. Also, the new greenhouse will keep old memories in it by allowing retired workers to take walks in it. As a result, it will be well remembered by new members. Through the rehabilitation, the old deserted factory has gained a new definition by contributing a new value.

1. Remember Me Renovation of the Steel Factory

8 weeks, individual work, third-year design, 2013


A greenhouse A greenhouse, with multiple and flexible spaces, tries to construct a new space for students and faculties in the Department of Landscape & Architecture and to organize academic activities at the same time. Residents, as well as retired workers, may recall their memories in the newly renovated factory.


People can take a walk on the ground path in the renewed factory, recalling their memories at that glorious time in the Steel Factory.

People can walk on the elevated path to have a view from above. Also, they can enter working boxes by it.

Students can do some trials with plants on various landscape design.


People can envision the historical scene from the reserved traverser.

People can take a walk on the ground path in the renewed factory, viewing the various plants and entering to the communication boxes.


Pen Drawing

Concept of the park The site is located in the axis of Xi’an City, China, which indicates that the role of site is extremely significant for the city. Commercial buildings are gradually constructed along the axis, thus the site is used to be an underground commercial plaza. Now, it almost closed because of the unclear aim and the inappropriate space design. Only a cinema and a few shops survive in the plaza, the overground part, however, is more energetic with people doing

exercises and resting under trees. The site is a commercial space, but also plays a key role of important public space.

2. Recreate a Park Renovation of the Commercial Plaza

16 weeks, final design, 2015 Team member: Tao Qu Duty: Concept development, Computer models & diagrams, Rendering


A commercial green plaza Commercial buildings near the site will be the highest one till 2020, which means the importance of site will be enhanced. Also, the site which is a underground plaza is more precious for the whole city because the aboveground part of plaza can be used as a green space. The site can be defined as a commercial plaza with a large track of green space.

Concept of Renovation

1 Redesign the Entrances

2 Emphasize the Entrances

3 Restore Building Facade


4 Design the Sideway

View of Different Positions in the Park





A sand viewing tower When I first visited Qingdao, I had an enjoyable time playing with sand on the coast. It is an incredibly unforgettable time, so I made a decision to construct a building on the coast: like a sand viewing tower on the beach, standing there with the specific facade and free flowing

floor. It comes from my memory, and it will continue to create different memories for other people when they are inside the sand viewing tower. People can sit on the flowing ground, lie on the comfortable ground, and view the distant landscape.

3. Rebuild a Dream Structural Topology Optimization

4 weeks, forth-year design, individual work, 2014

Spaces formation


The tide and the viewing tower During the tide period, the people can stay in the 2nd floor and the view scenery of the tide. Also, people can go fishing during the tide period. During the ebb tide period, some of the sea water will stay in the ragged coast which is the most fun part of playing near the sea. Also, people can view the scenery of the ebb tide on the 2nd floor and 3rd floor.



4. Other works



The House: to be accompanied and to be alone The house is a portrayal of life. Life is to be accompanied and to be alone.

series of experiencing spaces underneath, starts from the third space. He will travel spaces containing different lights, sounds, and views. The owner can stop by during the journey to experience the spaces. He will gradually forget sadness and sorrow by the pleasure created by various experience. The owner will hear echoes when he sings in the spaces and will notice the sound of his footsteps and will view different scenes from various light tubes. Finally, the owner will reach his destination.

I grew up in a typical three members family in China. Thanks to the strict one-child restriction, we have to be alone sometimes, at least I have to. When I was a child, I created a space in our apartment, where I can have a lovely time all by myself. I acted like a bus driver, a ticket seller, and customers at the same time. I made props for my play. I drew tickets on different colored paper with different prices; I named every stop with my favorite places. Two Chinese stools created a scene for my play. It is my favorite part when I am alone. That place makes me feel safe and joyful. It is the place accompanied me during my summer and winter, helped me to learn how to be alone since I was a child. When I grew up, I went to schools and learned how to accompany with friends, classmates, and so forth. I felt the joy, but it’s different from the one I think when I am alone. I find out that there still should be a place to be alone, where I can do daydreaming, reading, and singing. Thus, I designed The House. It is the house that has spaces above ground and spaces beneath the ground. The part above ground is separated into three volumes. The first space is for the owner to be with friends and family members, which is a significant part of one’s life. The second space is the owner staying with close friends where they can work and design together. The third space is only for the owner where he can sleep, read and relax. Sometimes, the owner feels depressed, and he prefers to run away from sadness like a child. Thus, I design a series of spaces for the owner to get away like a child. He can take a journey to get rid of sorrow by going through the underground spaces. The journey of the owner, created by a


Seacobeck Hall renovation at University of Mary Washington Rendering, 2017


Hanbury Summer Scholar Program 2018 The project was my first experience in advertising for an architectural firm. The graphic I made is for Hanbury Summer Scholar Program 2018. It is a GIF image with a car moving towards the Apply board. It has been used on the official website and official accounts. The idea comes from the projects the firm designed, which are high education architectures and master plannings. Also, renovation projects are a significant part of Hanbury. Based on the firm logo, I created the construction scene with scaffolding for the firm to attract more talented students to apply for the summer scholar program in 2018.


Selected works  
Selected works