Page 4

FSP:n Kauhajoen toimipisteessä tilaa on noin 1 100 neliötä. Kuva: FSP

Iisalmen laajennusosa valmistui marraskuun lopussa. Uudessa hallissa tehdään ajoneuvomaalaus. Kuva: FSP

Joensuun ammattikorkeakoulussa viimeistä vuotta konetekniikka opiskeleva Jukka Karvonen tekee viimeistelytoimintojen ylösajosta insinöörityönsä FSP:lle. - Lopputyön tarkoitus on määritellä viimeistelyjen sisältö ja laajuus hinnoittelun pohjaksi. Jukka oli Iisalmen toimipisteessä viime kesän töissä ja tuntee prosessit hyvin, lisää Rautiainen. - Työntekijöitä meillä on nyt 1 + 8, työskentelemme kahdessa vuorossa. Jos viimeistelypalvelusopimus tehdään, määrä kasvanee kesään mennessä parilla työntekijällä, uskoo Rautiainen. Työnjohtajana Iisalmessa toimii Paavo Kareinen.

Tuotantoa kehitetty Iisalmessa FSP on ollut mukana Normetin ja Farmi Forestin kanssa Tekesin osittain rahoittamassa Painting Plus –projektissa, jossa tuotantoa pyrittiin kehittämään. - Tämä oli hyvä projekti, jossa keskityttiin asiakasrajapinnan kehittämiseen. Esimerkiksi ratamaalaamopuolella eräkokoja ja välivarastointia on pystytty parantamaan, välivarastoinnista lähes luopumaan, joten tuloksiakin projektista on saatu. - Lisäksi vuorovaikutus asiakkaiden kanssa on lisääntynyt huomattavasti, mikä on edesauttanut yhteisten kehitystoimenpiteiden toteuttamista käytännössä. - Projekti alkoi kesällä, nyt se on virallisesti jo päättynyt. Kyse oli pilottihankkeesta, josta on hyötyä muillekin laitoksillemme, arvioi Rautiainen. 4

Kauhajoella tuotannosta noin puolet on erilaisten palkkien pintakäsittelyä. Kuva:FSP

Rahtimaalausta Kauhajoella FSP:n Kauhajoen toimipiste on “perinteinen rahtimaalaamo”, kuten Kauhajoen ja Kurikan toimipisteistä vastaava työmaapäällikkö Aki Rahnasto asian määrittelee. - Pintakäsittelemme lähiseudun konepajojen ja metallialan yritysten putki- ja teräsrakenteita. Noin puolet tuotannosta on palkkien käsittelyä eli teemme hiekkapuhalluksen ja maalauksen asiakkaan toivomusten mukaan. Yleensä tulee vähintään pohjamaalaus ja pintamaalaus, joskus myös kolmikerrosmaalaus. - Lopuksi palkit pakataan asiakkaan kanssa sovitulla tavalla. - Lisäksi pintakäsittelemme muun muassa laivamoottorien öljypohjia, koneiden ohjaamoja sekä erilaisia komponentteja kuljetinteollisuudelle. Kauhajoen tuotanto on märkämaalausta. Tilat käsittävät noin 1 100 neliötä. - Tämä on rakennettu alunperinkin maalaamoksi, joten tilat ovat toimintaamme sopivat. Puhaltamo on 25 metriä pitkä, pesuhalli samoin ja maalaamo-osuus on 50 metriä pitkä. Hallin molemmissa päissä on 16 tonnin nosturi. Tämä on vähän kuin putki: toisesta päästä tavara sisään ja toisesta käsiteltynä ulos, sanoo Rahnasto.

Profile for FSP Finnish Steel Painting Oy

3/2007 Pintaa syvemmältä  

Puhtaamman huomisen puolesta.

3/2007 Pintaa syvemmältä  

Puhtaamman huomisen puolesta.

Profile for fspissuu