Page 9

Tomi Pasanen (vas.) uskoo efektipintojen ja erikoispinnoitteiden kysyntään maailmanmarkkinoilla. Jaakko Lahikainen toimii FSP:n Kangasniemen pintakäsittelylaitoksen työnjohtajana.

Nopea läpimenoaika Jauhemaalauslinjasto mahdollistaa monipuoliset valmiudet tarjota laadukasta pintakäsittelyä nopealla aikataululla. ”Muutos on ollut raju. Vielä viisi vuotta sitten 90 prosenttia kohteista oli märkämaalattu, kun nyt 95 prosenttia niistä saa pinnan jauhemaalausmenetelmän avulla.” ”Jauhemaalaus tarjoaa nopean läpimenon. Aamulla jauhemaalattu tuote on valmis pakattavaksi ja kuljetettavaksi puoleen päivään mennessä, kun maalin kuivumisaika jää lyhyeksi”, Pasanen kertoo ja jatkaa, että tehdastiloissa pyritään juuri nopeaan läpimenoaikaan nousseen volyymimäärän ja kiireellisten toimitusaikojen takia. Ympäristöystävällinen vaihtoehto Jauhemaalaus on noussut FSP:n Kangasniemen pintakäsittelylaitoksen työnjohtajan Jaakko Lahikaisen mukaan erinomaiseksi ympäristöystävälliseksi vaihtoehdoksi liuotinpäästöjen vähentämisen takia, koska jauhemaalit eivät sisällä orgaanisia haihtuvia yhdisteitä. "Jauhemaalauksella saavutetaan yhdellä

kalvolla se, mikä tehtiin märkämaalilla kahdella kalvolla. Jauhemaalattu pinta on hyvin kolhuja kestävä ja säilyttää ominaisuutensa pitkään”, Lahikainen kertoo. Pulverimaalauslinjalla pintakäsitellään kappaleita, jotka ovat kooltaan 1,2 metriä leveitä, 1,8 metriä korkeita ja 12 metriä pitkiä. Nostokapasiteettia pintakäsittelyhallissa on viisi tonnia. Yhteensä maalattuja neliöitä kertyy Kangasniemen pintakäsittelylaitoksessa vuodessa 20 000–25 000. Pintakäsittelytöitä tehdään kahdessa vuorossa, tarvittaessa kolmessakin, koska volyymimäärät saattavat ajoittain nousta suuriksi.

Nuoresta iästään huolimatta Lahikaisella on takanaan jo kymmenvuotinen ura pintakäsittelyalan ammattilaisena. Ammatillisen koulutuksen hän on hankkinut pintakäsittelyalan Amiedu-kurssien kautta. Maalarina hän on aiemmin toiminut muun muassa FSP:n Lievestuoreen pintakäsittelylaitoksella. ■

Maalarista työnjohtajaksi Jaakko Lahikainen, 33, nousi keväällä 2014 FSP:n Kangasniemen pintakäsittelylaitoksen työnjohtajaksi. Hän on innostunut uudesta työtehtävästä, joka tarjoaa myös mahdollisuuksia ammattitaidon kehittämiseen. ”Mietin pitkään tarjousta nousta työnjohtajaksi. Mutta sitten tartuin siihen, koska tämä on hieno mahdollisuus edetä uusiin tehtäviin yrityksen sisällä.”

• Toimii Kangasniemen lisäksi Parikkalassa ja Viron Kiiussa.

• Tehomet on Pohjoismaiden suurin metallisten ja puisten erikoisvalaisinpylväiden ja mastorakenteiden valmistaja. • Perustettu 1979 Kangasniemellä. • Henkilöstöä 60.

• Asiakkaina sähkötukkuliikkeet, kunnat, kaupungit ja katuvalaistusurakoitsijat. • Markkina-alueena Pohjoismaat, Baltia ja välillisesti koko maailma. • Osa valaisinpylväiden maailmanlaajuista markkinajohtajaa, Valmont Industries -yhtiötä.

PINTAA SYVEMMÄLTÄ ➤

9

Profile for FSP Finnish Steel Painting Oy

2/2014 Pintaa Syvemmältä  

Design-pylväät saavat erikoispinnoitteen Kangasniemellä.

2/2014 Pintaa Syvemmältä  

Design-pylväät saavat erikoispinnoitteen Kangasniemellä.

Profile for fspissuu