Page 1

B Ø GER OM

KOMMUNIKATION

12

NYHEDER OG EN MASSE ANDET GODT FRA


Kære læser Du sidder nu med vores nye kommunikationskatalog i hånden. Her præsenterer vi en række inspirerende og seriøse nyheder samt mange af de bøger, der allerede har vist deres værd – særligt udvalgt til dig, der arbejder med professionel kommunikation.

På frydenlund.dk kan du læse mere om de enkelte titler samt finde information om alle vores udgivelser inden for kommunikation og andre emneområder – f.eks. arbejdsliv og psykologi. Se bestillingskupon og -vilkår på side 15. Betal med kreditkort på frydenlund.dk, så sender vi fragtfrit i Danmark.

God læselyst! Med venlig hilsen Redaktionen på Frydenlund Alhambravej 6 · 1826 Frederiksberg · 33 93 22 12 · post@frydenlund.dk · www.frydenlund.dk Tilmeld dig Frydenlunds nyhedsbrev om titler om kommunikation, frydenlund.dk/nyhedsservice.

Pressearbejde i praksis – håndbog for kommunikationsmedarbejdere

NYHED

Regine Wowk Andersen & Mette Minor Andersen Hvordan griber du pressearbejdet an og får succes med det? Man kan ikke uddanne sig i pressearbejde – det er learning by doing! Men med denne bog kan man undgå de mest almindelige fejl. Man kommer nemlig langt med at have styr på og rutine i de mange praktiske elementer i pr-arbejdet. • Hvorfor er det så svært at komme i kontakt med journalister? • Hvorfor gider de ikke skrive om lige netop din gode historie? • Hvordan forklarer du chefen, at I ikke kan komme i Aftenshowet? Regine Wowk Andersen har bl.a. været presse- og kommunikationsmedarbejder i Region Hovedstad­ en. Siden 2005 har hun været selvstændig kommunikationskonsulent. Mette Minor Andersen har bl.a. arbejdet som ekstern lektor på Københavns Universitet i kommunikation og faglig formidling. Hun er i dag kommunikationsmedarbejder i DTU Fødevareinstituttet.

»En rigtig god håndbog med strejf af humor og helt fri for varm luft«. HHHHH Danske Kommuner

»Ganske enkelt en både god og gedigen bog, og den er alle pengene værd. Mere er der vist ikke at sige om det«. HHHHH Berlingske Business

•Û...... 2 F RY D E N L UNDS

164 sider • 229 kr. • best.nr. 3601

BØG E R


2015

foreløbig forside

PÅ VEJ I

NYHED

Ledere, der taler – taler, der leder

Indhold overalt

Jonas Gabrielsen & Mette Møller (red.)

Nils Ulrik Pedersen

Ledertalen er ledelseskommunikationens RollsRoyce: Den store model for ledere, der forstår, at det er virksomhedens vigtigste kommunikationskanal. Bogen her sætter spot på den gode ledertale – både som retorisk genre og som et konkret redskab for direktøren, bestyrelsesformanden og andre ledere og kommunikatører. Bidragene er skrevet af Ulrik Bülow, Lene Skole, Johan Roos, Kell Jarner Rasmussen, Nadja Pass, Nico Mouton og Jesper Klit.

Hvordan får du tekster på din hjemmeside til at være skalerbare til alle former for platforme? Med Responsive Web Design er det muligt at lave ét design til din hjemmeside, der kan fungere på alle platforme. Du behøver derfor ikke længere investere i mobilsites og apps. Men sitets tekster halter ofte bagefter og har svært ved at tilpasse sig til den valgte platform. Bogen her giver dig en metode til at lave webindhold og tekster, der – ligesom sitets design – kan fungere optimalt på flere typer af platforme, uanset om skærmstørrelsen er 4 eller 40 tommer.

»Tale er guld, men talen får sjældent den opmærk­ somhed den fortjener. Derfor læs denne bog, og find motivationen frem til at få prioriteret din tid og til at planlægge dine talte ord«.

Sådan skriver du responsive tekster

Nils Ulrik Pedersen er journalist og ejer rådgivningsfirmaet Siteways.

Dansk Kommunikationsforening

166 sider • 249 kr. • best.nr. 3517

O M

·•Û.......

ca. 200 sider • ca. 249 kr. • best.nr. 3633

KO M MU N I KAT I ON

3


PÅ VEJ I

2015

Hvad er kommunikation?

Hit med jobbet

Christine Holm Donatzky

– skriv den ansøgning, der får dig til samtale

Hvad er kommunikation egentlig? Det er et spørgsmål, som mange kommunikationsfolk ofte hører fra deres chefer, kollegaer og familie. Denne bog giver svaret. Forfatteren gennemgår de mest centrale begreber inden for feltet, så alle kan være med: • Intern kommunikation • Intranet • Branding • Public affairs • Pressearbejde • Sociale medier • Digital kommunikation • Visuel kommunikation • Kommunikationsstrategi • Cross media Christine Holm Donatzky er webredaktør hos Dansk Kommunikationsforening og arbejder med kommunikation hos Velux.

Steen Kræmer Rasmussen Bogen præsenterer et nyt syn på jobansøgningen. Med den i hånden kommer dine ansøgninger med garanti til at se anderledes ud i fremtiden. Bogens metode er let at implementere, og den bringer ansøgerens professionelle personlighed i spil. Den kan bruges af alle jobsøgende, på alle niveauer og i alle brancher. Her er gode råd om levende sprog, grundig research, selvindsigt, motivation og meget mere. Steen Kræmer Rasmussen er cand.merc. og journalist med eget kommunikationsbureau. Han har undervist mere end 1000 jobsøgende i at skrive ansøgninger, der virker. Læs mere på www.hitmedjobbet.dk.

•Û...... 4 F R Y D EN L UNDS ca. 250 sider • ca. 249 kr. • best.nr. 3631

foreløbig forside

foreløbig forside

PÅ VEJ I

2015

ca. 100 sider • ca. 199 kr. • best.nr. 3632

BØG E R


Design der nudger og ændrer adfærd Sille Krukow

foreløbi g forside

I nudgingperspektivet handler kommunikation og design om at skabe positiv effekt og forandring. Nogle gange virker traditionel kommunikation som f.eks. reklame bare ikke. Her kan nudging komme ind i billedet og blidt skubbe os i den rigtige retning. Vi mennesker er nemlig langt hen ad vejen styret af vores omgivelser, (u) vaner og instinkter – hver dag træffer vi valg, som strider mod vores overbevisning og sunde fornuft. Bogen ser på, hvordan vi kan udvikle løsninger, der kan få os til at ændre adfærd. Hvordan kan det gøres nemt for os at følge vores gode intentioner? Skridt for skridt får vi indblik i teorier, tilgange og indsigter, som anvendes til at skabe målbare forandringer i den menneskelige adfærd. Bogen introducerer kortlægning af adfærd, opstilling af testparametre, udvikling af løsninger baseret på kognitiv psykologi samt evaluering af effekt.

PÅ VEJ I

2015 BIO

PAPIR

PLAST

GLAS

Sille Krukow er kendt fra programmet Vanens magt på DR1. Hun er ekspert i adfærdsdesign og har stor erfaring med at udvikle metoder og designløsninger, der nudger. Hun har løst opgaver for private såvel som offentlige institutioner.

·•Û.......

ca. 200 sider • ill. • ca. 249 kr. • best.nr. 3586

O M

KO M MU N I KAT I ON

5


NY UDGAVE

FORELØBIG FORSIDE

PÅ VEJ I

2015 Pas på din virksomheds omdømme

Dit omdømme på sociale medier

– branding med Skovflåtmodellen®

– sådan kommunikerer du godt med din målgruppe

Trine Nebel En praktisk håndbog i krisekommunikation – til alle, der arbejder med strategisk kommunikation. Skovflåtmodellen® er en ny og enkel kommunikationsmodel til håndtering af omdømme. Modellen er nem at bruge, let at huske og har fået sit navn, fordi det kan være lige så pinefuldt at blive bidt af negativ omtale i medielandskabet, som det kan være at blive bidt af en skovflåt i det udendørs landskab. Negativ omtale bør håndteres hurtigt, fuldstændigt og professionelt. Sker det ikke, kan det gå ud over både brands, troværdighed og omdømme. Modellen arbejder med fem overskuelige faser, der udspringer af retoriske og kommunikationsfaglige værktøjer. Trine Nebel er kommunikationsrådgiver og taleskriver. Hun har en række kommunikationsuddannelser bag sig, bl.a. en master i retorik fra Aarhus Universitet og en diplomuddannelse i kommunikation fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Trine Nebel En håndsrækning til alle, der vil kommunikere professionelt på de sociale medier. Det kan give stor effekt at være til stede på de sociale medier – men det skal gøres med omtanke. Og der skal lægges en strategi for, hvad det er, man vil opnå med sin tilstedeværelse. Med denne bog i hånden minimeres spildtid, blindgyder og bommerter samtidig med, at afsenderens omdømme varetages bedst muligt. »Styrken ved bogen er helt klart, at den i et utroligt velskrevet sprog giver en overskuelig og jordnær in­ troduktion til området og konkrete råd og værktøjer til, hvordan du bliver succesfuld som digital kommu­ nikatør på de sociale medier«. Dansk Kommunikationsforening

•Û...... 6 F R Y D EN L UNDS ca. 200 sider • ca. 249 kr. • best.nr. 3347

224 sider • 249 kr. • best.nr. 3538

BØG E R


Personlig indflydelse Sådan flytter du mennesker, holdninger og produkter Morten Sehested Münster Bogen giver dig 63 konkrete strategier til at øge din personlige indflydelse privat og på jobbet! Den mest effektive vej til indflydelse går gennem personlige relationer, lyder det enkle budskab. Men hvordan udøver du din indflydelse på en etisk forsvarlig måde, der plejer relationen frem for at destruere den? Bogen samler de seneste 40 års forskning på området og kombinerer det med studier af professionelle sælgere, forhandlere og politikere, der opererer i krydsfeltet mellem interesser, argumenter og påvirkning. Morten Sehested Münster er partner i Kommunikationsbureauet BRO Kommunikation og direktør i The Nudging Company. »Sproget er flydende, stoffet er vedkommende – og så er den tilmed underholdende«. Retorikmagasinet

»Det er god og let læsning, som kan bruges til inspi­ ration til at sætte gang i de positive tanker«. Henrik Ørholst i Berlingske Business

189 sider • 249 kr. • best.nr. 3076

Bestselleren Personlig inflydelse fås nu også på engelsk!

NYHED

The Power of Relations How to Move People, Products and Perception 210 sider • 249 kr. • best.nr. 3476

O M

·•Û.......

KO M MU N I KAT I ON

7


Mellem os ABC til konflikt

NYHED

Jens Emborg, Mie Marcussen, Marion Thorning & Bo Ørsnes Forfatterne beskriver en mæglende og konstruktiv tilgang til konflikter. Bogen går i dybden med menneskets reaktionsmønstre og adfærd i konfliktsituationer. Den beskriver en metode, som bremser konfliktens automatik og selvopslugende tendens. »Fantastisk bog […] udmærker sig BIG TIME med så mange kloge, kloge sider […] et mesterværk!«. Marianne Laustsen, psykomotorisk terapeut og pædagog

208 sider • 269 kr. • best.nr. 3484

Lær at løse konflikter

Håndbog i konfliktløsning

Marion Thorning

Jørn Boye Nielsen Introduktion til løsning af konflikter mellem mennesker og mellem grupper af mennesker. Bogen beskriver bl.a.: At møde konflikter konstruktivt • Forhandling • Konfliktmægling • Assertion • Aktiv lytning • Anerkendelse • Interkulturel konfliktløsning.

Bogen definerer, hvad en konflikt er, og beskriver forskellige konflikttemaer og konfliktmodeller. Bogens grundtanke er, at man ikke skal forsøge at ændre modparten. Men man kan tilegne sig en række redskaber, som kan påvirke den anden og situationen.

»En bog jeg meget gerne vil anbefale«. Bjarne Tolboe Christiansen, daginstitutionsleder

»Denne bog er en håndsrækning til lederne«. Socialpædagogen

•Û...... 8 F RY D E N L UNDS 144 sider • indb. • 229 kr. • best.nr. 400

112 sider • ill. • 199 kr. • best.nr. 3075

BØG E R


Bliv forfatter hos Frydenlund:

Har du en GOD IDÉ til en BOG om KOMMUNIKATION? Har du længe ærgret dig over, at den perfekte bog til dit marked eller din profession ikke eksisterer? Har du overvejet selv at skrive den? Måske har du allerede en idé eller et udkast på computeren, i skuffen eller i baghovedet.

Så er du velkommen til at kontakte os. På Frydenlund har vi en stor og vidende forfattergruppe, som vi er utroligt glade for. Men det er en gruppe, der kan vokse. Derfor er vi hele tiden på udkig efter nye forfattere og spændende udgivelser. Kontakt os for en snak om din idé, din synopsis eller dit manuskript – så kan vi i fællesskab udvikle projektet.

O M

På frydenlund.dk/forfattere kan du læse mere om, hvordan du indsender et manuskript. Du kan også begynde med at læse mere om forlaget, vores udgivelsesprofil og medarbejderne på

frydenlund.dk/om-forlaget

·•Û.......

KO M MU N I KAT I ON

9


Skriveguide

Sprogpolitik

– værdiskabende professionel kommunikation

– fra ord til handling Tina Reichstein

Tina Reichstein En guide til god skriftlig kommunikation – både på nettet, i e-mails, på sms, de sociale medier og i traditionelle papirtekster. Bogen viser dig, hvordan du og din virksomhed kan lave en synlig sammenhæng mellem jeres værdier og jeres skriftlige kommunikation, så I fremstår både troværdige og kvalitetsbevidste. Tina Reichstein er ejer af kommunikationsfirmaet Syntaksis og en erfaren underviser og formidler inden for dansk sprog og kommunikation. »Den lille orange bog på 100 sider fører dig sikkert og informativt gennem mange gode sprog­råd, så alle kan skrive professionelt og i overensstemmelse med organisationens formål«.

Hvordan sikrer man en rød tråd mellem organisationens værdier og den skriftlige kommunikation? Denne bog giver dig svaret – og gør samtidig op med myten om, at en sprogpolitik kan klares med ti gode råd på et A4-ark. Bogen henvender sig til kommunikationsmedarbejdere, HR-folk, marketingmedarbejdere og alle andre, som ønsker hjælp til arbejdet med at indføre en sprogpolitik. »[…] konkret og med fokus på praksis. […] Det er alt i alt en rigtig god guide til den kommunikati­ onsmedarbejder, der skal have ansvaret for sprog­ politikken«. Journalisten.dk

Dansk Kommunikationsforening

•Û...... 10 F RY D E N L UNDS 104 sider • 199 kr. • best.nr. 3214

94 sider • 199 kr. • best.nr. 3213

BØG E R


NY UDGAVE

Skriv og bliv læst

Skriv så det fænger

Ellen Bak Åndahl & Susanne Nonboe Jacobsen

Teddy Petersen

En håndbog til alle, der skriver professionelle tekster på jobbet, f.eks. referater, e-mails, rapporter og pressemeddelelser. Nu i 4. udgave. Bogen er grundig, let at gå til og giver et hurtigt overblik. Den er fuld af gode råd om, hvordan man skriver enkelt og klart, undgår misforståelser, tager hensyn til sin modtager, bliver opfattet og set af sin modtager, som man ønsker det osv.

Hvordan får man folk til at læse det, man skriver? Bestselleren Skriv så det fænger giver dig en masse gode råd om kunsten at skrive, så andre læser med. Bogen er fuld af inspirerende eksempler på spændende sprog lavet af mange forskellige mennesker med meget forskellige baggrunde og erfaringer: højskoleelever, kursister, journalistelever, uddannede journalister og forfattere. Skriv så det fænger henvender sig til alle, der arbejder med professionel kommunikation, dem der blot ønsker at blive bedre til at skrive et brev, et notat eller en hjemmesidetekst og så selvfølgelig journalister.

Begge forfattere er er cand.mag. og ejer sammen konsulentvirksomheden Sprogkontoret, hvor de vejleder både private og offentlige kunder i godt sprog.

Teddy Petersen er uddannet journalist og leder i dag forlaget Ajour.

272 sider • ill. • 249 kr. • best.nr. 3594

O M

·•Û.......

172 sider • ill. • 199 kr. • best.nr. 1535

KO M MU N I KAT I ON

11


Fokusgrupper for begyndere

Brugbar brugerinddragelse

En praktisk håndbog

Stil krav til den kvalitative metode

Mette Reinhardt Jakobsen

Mette Reinhardt Jakobsen

En bog for praktikere, der har brug for helt konkret viden om, hvordan man gennemfører fokusgrupper. Der er rigtig mange ting at holde styr på, når man første gang kaster sig over et fokusgruppeprojekt. Og hvis noget går galt, er det ofte på grund af nogle helt banale detaljer, man har overset. Bogen hjælper dig med at holde styr på alle trådene. Bogen er skrevet til både virksomheder og studerende.

Brugerinddragelse er blevet et modeord. Alle vil gerne lytte til brugere og forbrugere for at forstå, hvad de mener, tænker og synes. Men hvordan gør man, hvis man vil gøre det ordentligt? Bogen her hjælper dig på vej. Bogen gennemgår de fire væsentligste retninger inden for det kvalitative metodeapparat og de styrker og svagheder, hver enkelt af dem repræsenterer:

Mette Reinhardt Jakobsen er cand.mag. og journalist. Hun er specialist i kvalitative analysemetoder, målgruppetænkning og brugerinddragelse.

• Desk research • Dybdeinterviewet • Deltagerobservation • Gruppediskussioner. Bogen gennemgår desuden de krav, som man som virksomhed bør leve op til, hvis man vil bruge de kvalitative metoder ordentligt.

•Û...... 12 F RY D E N LUNDS 92 sider • 199 kr. • best.nr. 1573

111 sider • 199 kr. • best.nr. 1797

BØG E R


God kommunikation for selvstændige

Selvstændiges guide til flere penge

Vejen til flere kunder

Majbritt Lund

Majbritt Lund Få et hurtigt overblik over, hvordan du som selvstændig kan styrke din kommunikation over for kunder og samarbejdspartnere. Majbritt Lund giver en række gode råd om de forskellige måder at kommunikere på. Bogen er systematisk opbygget med overskuelige kapitler, der viser dig, hvordan du fanger læseren, får mere ud af din hjemmeside og dit nyhedsbrev, fortæller gode historier i – og til – pressen, skriver en fagbog og kan bruge de sociale medier. Hele bogen kan læses på en aften, eller du kan tage kapitlerne enkeltvis, alt efter behov. Majbritt Lund er journalist og har siden 2007 haft egen kommunikationsvirksomhed, hvor hun især har hjulpet kunderne i pressen og skrevet hjemmesidetekster. »… en letlæselig og yderst anvendelig guide til kom­ munikation for iværksættere og selvstændige«. Iværksætteren

Er du selvstændig, og vil du gerne tjene mere? Med denne bog er du godt på vej. Bogen henvender sig både til dem, der lige er begyndt som selvstændige, og dem, der har været i gang i nogle år og gerne vil optimere deres salg. I overskuelig form guides du igennem målsætning, optimale arbejdsgange og får svar på spørgsmål som: • Hvordan tager du kontakt til kunderne? • Hvordan fungerer psykologien i salget? • Hvordan kan du overbevise potentielle kunder om, at du er din pris værd? • Hvorfor gavner det forretningen at tage sig ordentligt betalt? • Hvordan kan du gøre din vare mere værd for kunden? • Hvilke andre metoder end telefonsalg findes der? »Bogen er så tilpas overkommelig og letlæst, at der ikke findes mange undskyldninger for ikke – med guiden i hånden – at give sig selv og sin virksomhed et pristjek«. Journalisten

124 sider • 199 kr. • best.nr. 1789

O M

·•Û....... 13 111 sider • 199 kr. • best.nr. 1804

KO M MU N I KAT I ON


Kierkegaard og ledelse Kirstine Andersen Kierkegaards tanker om, hvad det vil sige at træde i karakter som menneske, er udgangspunktet for denne bog. Herfra arbejdes der videre med ideen om, hvad det vil sige at træde i karakter både som menneske og som leder. Kirstine Andersen er cand.phil. og stifter af konsulentfirmaet Kompas­ huset. »Bogen henvender sig til den refleksive praktiker. Den giver ingen lette instrumentelle opskrifter, men fordrer til selvrefleksion. Det er bogens styrke, og den forsyner læseren med et godt landkort«. Berlingske

164 sider • indb. • 229 kr. • best.nr. 981

NYHED

Succes på alle bundlinjer – glade medarbejdere, glade kunder, økonomisk overskud Knud Herbert Sørensen Få opskriften på den gode arbejdsplads, der både tilgodeser og plejer medarbejdere, kunder og klienter – og som giver økonomisk overskud. En anderledes og underholdende ledelsesbog, der henvender sig til alle, der ønsker at skabe en bedre og mere succesfuld arbejdsplads. Knud Herbert Sørensen er seniorkonsulent og foredragsholder. Han er tidligere HR-direktør i Middelfart Sparekasse, der tre gange blev udnævnt til Danmarks Bedste Arbejdsplads. 119 sider • 229 kr. • best.nr. 3078

Slip anderkendelsen løs Appreciative Inquiry i organisationsudvikling Solveig Hansen & Mads Ole Dall (red.) En klassiker om Appreciative Inquiry (AI) i en dansk kontekst. Er solgt i mere end 25.000 eksemplarer. AI vender så at sige vores opmærksomhed på hovedet. I stedet for at rette blikket mod ’det problematiske’ spørger AI metodisk efter historier, fortællinger og erfaringer om, hvad der virker, lykkes og giver energi, kreativitet og glæde. Historier, der kan handle om alt fra produkt og serviceudvikling over forretningsgange til trivsel, effektivitet og samarbejde.

•Û...... 14 F RY D E N L UNDS 88 sider • indb. • 199 kr. • best.nr. 1298

B ØG E R


BESTILLING

....................................................................................... INDSEND KUPONEN I DAG --- PORTOEN ER BETALT Jeg ønsker at bestille følgende bøger: Antal:

Best.nr.:

Antal:

Best.nr.:

Antal:

Best.nr.:

Antal:

Best.nr.:

Antal:

Best.nr.:

Antal:

Best.nr.:

Antal:

Best.nr.:

Antal:

Best.nr.:

Antal:

Best.nr.:

Antal:

Best.nr.:

Antal:

Best.nr.:

Antal:

Best.nr.:

Antal:

Best.nr.:

Antal:

Best.nr.:

Antal:

Best.nr.:

Antal:

Best.nr.:

Navn:

Evt. att.: Adresse: Postnr.:

By:

Evt. EAN:

Jeg ønsker at modtage nyhedsbreve om kommunikation fra Frydenlund. Jeg kan når som helst afmelde mig igen. E-mail:

Forsendelse og levering Til alle bestillinger bliver lagt fragt svarende til ordrens vægt: 35 kr. for 0-250 g, 40 kr. for 251-1.000 g, 50 kr. for 1-2 kg, 80 kr. for 2-5 kg, 100 kr. for 5-7 kg og 130 kr. for 7-20 kg. Hertil kommer et gebyr på 5 kr. for fakturering på EAN. Du kan også bestille bøgerne på vores hjemmeside www.frydenlund.dk. Betaler du med kreditkort, sender vi fragtfrit til alle adresser i Danmark. For priser på fragt til udlandet henviser vi til vores hjemmeside.

O M

·•Û....... 15

KO M MU N I KAT I ON


TEKST: BOGFORLAGET FRYDENLUND A/S · DESIGN: BOGMAGER.DK · TRYK: BALTO, LITAUEN· FORBEHOLD FOR TRYKFEJL · PRISER PÅ NYE OG KOMMENDE TITLER MED FORBEHOLD FOR ÆNDRINGER

FRYDENLUND + + + 22900+ + + 0893 SJÆLLAND USF B

Alhambravej 6, 1826 Frederiksberg C

Bøger om kommunikation 2015  
Bøger om kommunikation 2015  
Advertisement