Page 1

Bogen om Frisholm Skole

- skrevet af børn til børn


Kære nye børn og forældre på Frisholm Skole

Bogen er lavet for at give de nye børn på Frisholm Skole en rundvisning og en viden om den skole, som de skal til at gå på. En rundvisning lavet af børn til børn med billeder og tekst om de steder på skolen, som børnene syntes var vigtige at vise og fortælle om. Bogen er skrevet af 2.a og tager udgangspunkt i ”opdagende skrivning”. Gennem opdagende skrivning føres eleverne ind i skriftens verden ved at de får lov til at eksperimentere med at skrive ord og sætninger uden at skulle tænke på, om det er stavet rigtigt. ”Opdagende skrivning” består af to typer tekster/skrivning: -­‐ Børneskrivning, hvor børnene skriver de bogstaver, som de kan høre i ordene. -­‐ Voksenskrivning, hvor en voksen ”oversætter” teksten til konventionel skrivning. Børnenes sammenligning mellem de to tekster lærer dem løbende om nye skriftsprogsregler og stavemåder, som de kan benytte i deres fremadrettede skrivning.

Rigtig god læselyst og velkommen til vores skole.

Børnene i 2.a Februar 2013

2


Skoleleder Janne er skole inspiktør hvis man laver alvorlig balade så kommer man ned til janne hun er rigtig sød og sej. Hvis du ser janne og hun spørg om du har været sød i dag så sig ja så gir hun dig slik Hun sider og arbejder på computeren. Janne er skoleinspektør. Hvis man laver alvorlig ballade, så kommer man ned til Janne. Hun er rigtig sød og sej. Hvis du ser Janne og hun spørger, om du har været sød i dag, så sig ja så giver hun dig slik. Hun sidder og arbejder på computeren.

3


Pædagogisk leder Jens er skoleænspektørmedjelper. En skoleænspektørmedjælper er en der jælper vores skoleænspektør Janne. Alt vad der har med skole at gøre jeper han Janne med.

Jens er skoleinspektørmedhjælper. En skoleinspektørmedhjælper er en der hjælper vores skoleinspektør Janne. Alt, hvad der har med skolen at gøre hjælper han Janne med.

4


SkolesekretĂŚr Nede PĂĽ vores korntor arbejter der mange freksempel to der henny og kel henny aberjter med komjuter.

Nede pĂĽ vores kontor arbejder der mange for eksempel to der Henny og Keld. Henny arbejder med computer.

5


Skolefritidsleder Kel er SFO leder. Kel er s책 sjovt og rar. Vis man ikke er god ved tingene s책 kommer Kel Vi kan blive ved med at tale om Kel men vi sluter her.

Keld er SFO leder. Keld er s책 sjov og rar. Hvis man ikke er god ved tingene, s책 kommer Keld. Vi kan blive ved med at tale om Keld, men vi slutter her.

6


Biblioteket

Nede på bibloteket er der mange spændene bøger. For eksempel denne bog om Cikeline, som I kan læse nor i er bever søre eller i kan få jeres forælter til at læse den. Og her er der en rakti sød biblotikar. Hun heder Elen. Nede på biblioteket er der mange spændende bøger. For eksempel denne bog om Cirkeline, som I kan læse, når I er blevet større. Eller I kan få jeres forældre til at læse den. Og her er der en rigtig sød bibliotekar. Hun heder Ellen.

7


Klasseværelset Her er jyte. Hun er lære på frisholm Skole hun er også sød. Her er hane. Hun er også lære på skolen og vi har haft hine og hun er sød. Anette er sød og sjov og hun er også lære på skolen. Anette har 0.A sammen med hane og jyte har 0.b. Her er Jytte. Hun er lærer på Frisholm Skole. Hun er også sød. Her er Hanne. Hun er også lærer på skolen. Vi har haft hende, og hun er sød. Anette er sød og sjov og hun er også lærer på skolen. Anette har 0.A sammen med Hanne og Jytte har 0.b.

Jytte

Jytte

Hanne

Anette

8


Garderoben I Garderoben skal man henge sit overtøj og sko pænt. Når man kommer har man en kasse og måske har man en lille pose som man kan henge på sin plads og har måke lidt xtsra tøj med. I Garderoben skal man hænge sit overtøj og stille sine sko pænt. Når man kommer, har man en kasse og måske har man også en lille pose, som man kan hænge på sin plads og man har måske lidt ekstra tøj med.

9


Musikhuset I musikhuset kan man spille musik. 4. klasse var fuld i gang med at spille musik. Man kan spille p책 klaver og guitar og bass og kibort og trommer og majed majed mer.

I musikhuset kan man spille musik. 4. klasse var fuld i gang med at spille musik. Man kan spille p책 klaver, guitar, bas, keyboard, trommer og meget meget mere.

10


Værkstedet I værkstedet kan man lave flyvemaskiner og pistoler og majed mer…. Og man kan også male billeder og starinlys og man kan farve og lave hjemmelavet papir

I værkstedet kan man lave flyvemaskiner og pistoler og meget mere. Og man kan også male billeder og støbe stearinlys. Man kan også farve og lave hjemmelavet papir.

11


Hjemkundskab Man får hjemmekundskab når man går i 6. klasse. Der er en tavle. Køknerne ser sådan her ud. Man kommer også nolgle gange der op når man skal bage når man går i 0. – 1. – 2. – 3. – 4. – 5. Man får hjemmekundskab, når man går i 6. klasse. Der er en tavle. Køkkenerne ser sådan her ud. Man kommer også nogle gange derop, når man skal bage, når man går i 0. – 1. – 2. – 3. – 4. eller 5. klasse.

12


Nordlyset Hej alle 0. klasser. Det bliver sjovt at vise vores sfo Nordlyset det er 2. klasserne går. Man kan spile fodbodt og man kan også spile Wii man må gøre lige vad man vil Ps ikke lave blade Hej alle 0. klasser. Det bliver sjovt at vise vores SFO, som hedder Nordlyset Det er her 2. klasserne går. Man kan spile fodbold og man kan også spille Wii. Man må gøre lige, hvad man vil. Ps: Ikke lave ballade.

13


P책 billedet ser I Leif, Sarah og Anne Marie.

14


Billedkunst I billed kunst kan man lave lerugler i anden klasse. Man kan ogs책 malle aviser og taine med kridt.

I billedkunst kan man lave lerugler i 2.klasse. Man kan ogs책 male aviser og tegne med kridt.

15


Natur/teknik I naturteknik kan man lave ting også fuglehuse og træ skibe man kan også lave papir tonde. I natur/teknik kan man lave ting også fuglehuse og træskibe. Man kan også lave papirtønder.

I natur/teknik kan man lave ting også fuglehuse og træskibe. Man kan også lave papirtårne.

Her er 4. klasse i fuld gang med at arbejde

16


SFO SFO g책r man i n책r man har fri fra skole man leger og har det sjovt. Man kan spille spil og leger med biler og leger med leg.

SFO g책r man i, n책r man har fri fra skole. Man leger og har det sjovt. Man kan spille spil og leger med biler eller lege en leg.

17


Pü billedet ser I Line, Jørgen, Frank, Britta, Kirsten, Lene og Marianne.

18


Bålhytten i Bålhyten kan man lave snobrød, suppe og popcorn. Bålhyten tilhør Norlyset. Kon 2. klasserne og 3 klasserne må ver der der det er et sted vår man kan hykke sig. I bålhytten kan man lave snobrød, suppe og popcorn. Bålhytten tilhører Nordlyset. Kun 2. klasserne og 3. klasserne må være der. Det er et sted, hvor man kan hygge sig.

19


Cykelskurerne Her er cykelskuret Der skal du stille din cykel vis du cykler i skole man skal huske at stille sin cykel pĂŚnt

Her er cykelskuret. Der skal du stille din cykel, hvis du cykler i skole. Man skal huske at stille sin cykel pĂŚnt.

20


Hallen I halen har man idrat i 2 timer om ugen i idrÌt kan man foriksempel spille stekbold og haj og gulfisk og trøjeleg.

I hallen har man idrÌt i 2 timer om ugen. I idrÌt kan man for eksempel spille stikbold eller lege haj og guldfisk eller trøjeleg.

21


Mælkerummet her er mælkerummet der bliver din mælk holdt kold vis du får det der er mange forskællige mælk jeg får også mælk det koster penge at få mælk men det er ikke dyrt.

Her er mælkerummet. Der bliver din mælk holdt kold, hvis du får mælk. Der er mange forskellige mælk. Jeg får også mælk. Det koster penge at få mælk, men det er ikke dyrt.

22


Skolemad Skolemad er lige som skolmælk det koster også penge men det er hæler ikke dyrt der er ikke så mange der får skolemad med det er lægort.

Skolemad er ligesom skolemælk. Det koster også penge, men det er heller ikke dyrt. Der er ikke så mange, der får skolemad, men det er lækkert.

23


Lærerværelset På lærevarlset er de voksne. Vis man har bro for hjælp skal man gå på lærevarlset.

På lærerværelset er de voksne. Hvis man har brug for hjælp, skal man gå på lærerværelset.

24


Rengøring Irene er en af rengøringsdamerne på frisholm skole hun er sød og rar. Irene er god til at vaskke golv og WC. Man kan hjælpe Irene med at faje og tøre borde af.

Irene er en af rengøringsdamerne på Frisholm Skole. Hun er sød og rar. Irene er god til at vaske gulve og WC. Man kan hjælpe Irene med at feje og tørre borde af.

25


Legepladsen På legepladsen kan svæve på svævebanen og der er nogle gynger to små og to store og man kan leg i hele skoven ved siden af musikhuset. Man kan også lege med sandet.

På legepladsen kan man svæve på svævebanen og der er nogle gynger, to små og to store. Man kan også lege i hele skoven ved siden af musikhuset. Man kan også lege med sandet.

26


Pedellerne Pedellerne henter fodboldene ned hvis du har kommet til at skyde en bold og på taget så skal du bare gå over til pedellerne og de reparere ting og hvis du kommer til at ødelæge en af dine ting.

Pedellerne henter fodboldene ned, hvis du er kommet til at skyde en bold op på taget. Så skal du bare gå over til pedellerne. De reparerer ting hvis du kommer til at ødelægge en af dine ting.

På billedet ser I Henning, Claus, Santhi og Kent.

27


Multibanen her spiller man fodbold og om vinteren sl책s med sne og har det sjovt p책 fodboldbanen.

Her spiller man fodbold og om vinteren sl책s der med sne. Vi har det sjovt p책 fodboldbanen.

28


Tandlægerne I tandlægehuset skal man være stille. Og man kan kigge i bøger. Og når man har været ved tandlægen må man vælge en ting for eksempel en hoppe bold og meget meget mere. Og man skal ikke vær bange for det gør ikke ondt. I tandlægehuset skal man være stille. Man kan kigge i bøger. Når man har været til tandlægen, må man vælge en ting for eksempel en hoppebold og meget meget mere. Man skal ikke være bange for det gør ikke ondt.

Her ser I Lene, Sanne Birthe, Hanne og Marianne

29


Esben er her ved at få taget et røntgenbillede.

Tandlægen undersøger om Magnus har huller i sine tænder.

30


Fællessamlingen Om torstagen har vi fælesarming i fælesarmling sønger vi sarnge vi hør også historije vi har sarked om drorning markrette den 1. vodan hun rajte runt i verden

Om torsdagen har vi fællesamling. På fællesamlingen synger vi sange. Vi hører også historie. Vi har snakket om Dronning Margrethe den 1. og om hvordan hun rejste rundt i verden.

31


Lektiecaféen Fra 3. klasse kan man gå på lektiecafe i lektiecafen kan man få hjelp til lektierne og man kan få vand og knekbrød.

Fra 3. klasse kan man gå i lektiecafé. I lektiecaféen kan man få hjælp til lektierne og man kan få vand og knækbrød.

Her ser I Jette, Anna, Lisbeth og Bente som hjælper med lektierne.

32


Gymnastiksalen Vi har sjove redskaber i Gymastiksalen vi har også musik i gymastiksalen vi har to timer gymastik om ugen idræt er sjovet og skæk vi spiller hochey og fodbold og alle mulie andre ting.

Vi har sjove redskaber i gymnastiksalen. Vi har også musik i gymnastiksalen. Vi har to timer gymnastik om ugen. Idræt er sjovt og skægt. Vi spiller hockey og fodbold og alle mulige andre ting.

33


Skoven Skoven er sjov at leje i for jer når i komer i skole så kan i laje i den man kan Bygge huller og kraole i træer.

Skoven er sjov at lege i for jer, når I kommer i skole. Så kan I lege i den. Man kan bygge huler og kravle i træer.

34


Computer skabene Computeren kan man spille på men det får man ikke så tit løv til af de vorksne. Man må ikke selv tag computer vis man ikke har fået lov Computeren kan man spille på, men det får man ikke så tit lov til af de voksne. Man må ikke selv tage en computer, hvis man ikke har fået lov.

35


Lavet af 2.a 2013

Vi glæder os til at se jer på vores dejlige skole J

36

Bogen om Frisholm skole  
Bogen om Frisholm skole  

Eleverne i 2.a på Frisholm skole har skrevet om deres skole.

Advertisement