Page 1

NR. 6 * JUNI 2012

frikvarter.dk

SKAL VI VÆRE

KÆRESTER? FIND UD AF DET PÅ SIDE 21

SOMMERGUIDE Det skal du lave i ferien (også når vejret stinker!)

OMG! PLAKAT MED BIEBER!!!

K R A P LINKIN kstars!

*ing roc * f* g o re e k ti a n fa , s n Om fa

12FRH6_forside_75770.indd 1

30-05-2012 13:29:00


Indhold juni

frikvarter.dk

udgiver: Aller Media A/S Havneholmen 33 DK-1561 KBH V Telefon: 72 34 20 00 redaktionens email: frikvarter@aller.dk

online: www.frikvarter.dk chefredaktør (ansv.): Tina Dines Appelt tina.appelt@aller.dk

#26

journalister: Andreas Kirkelund

Ja, ja. Her er lidt Bieber til væggen.

andreas.kirkelund@aller.dk

Bo Møller Andersen bo.andersen@aller.dk

Distributionsansvarlig: Tenna Darré

tenna.darre@aller.dk

kreativ chef: Jeff Rozzi

jeff.rozzi@aller.dk

Art Director: Mads Thines

#16

Frikvarter mødte Linkin Park i Los Angeles. Monstercool!

mads.thines@aller.dk

Lars Anhøj

lars.anhoej@aller.dk

salg: Stina K. Rasmussen

stina.kjersgaard@aller.dk

Jeanette Fanum

jeanette.fanum@aller.dk

Produktionschef: Tenna Darré tenna.darre@aller.dk

udgiverdirektør: Per Ingdal tryk: Aller Tryk a/s oplag: 70.000 Læsertal: 109.000 Abonnement: 400 kroner for 12 måneder Tilmeld dig på

frikvarter@aller.dk

Frikvarter tager forbehold for trykfejl. Artikler i Frikvarter må citeres, når det sker med tydelig angivelse af Magasinet Frikvarter som kilde samt måned og år, og når det sker inden for citatreglerne Dk ISSN 1395-7503

#21

Hvad siger drengene om kærester?

#31

Cover Drive har de vildeste madvaner, ever!

#10

Tjek sommerens svedigste film.

Wup wup! Frikvarter spiller smarte i LA - Hey Andreas, vil du ikke en tur til Los Angeles og snakke med nogle rockstjerner? - Øh, nej, jeg har lovet min mor at slå hendes græs, desværre... nogenlunde sådan lød det overhovedet Ikke, da Linkin Parks pladeselskab spurgte os, om vi kunne tænke os et interview med chester og rob fra bandet. som du kan se, hvis du lige kigger på forsiden igen, så har Frikvarter været i usA og spille smarte. Det gik vildt godt, hvis vi selv skal sige det. Læs interviewet på side 16 - og hvis du ikke skal ha’ Bieber-plakaten hængende over sengen, så kan du jo vende plakanten om og gi’ din væg lidt rock-attitude, med Linkin Park. og hey mand, så er det jo snart sommerferie! Vi glæder os helt vildt til bare at dase igennem og sove længe. Ingen bekymringer eller noget... - Det skulle da lige være min mors græsplæne, som vist stadig mangler at blive slået.

sms-konkurrencer og tjenester:

gå ind på frikvarter.dk og læs om betingelserne for deltagelse i konkurrencerne.

Ha’ en fantastisk sommer derude. Peace!

2012

frikvarter

03


Pas godt på os

uden sko DYRS TRæDEPuDER ER liGE SÅ FØlSOMME SOM DiNE baRE FØDDER. FlaSKER OG DÅSER i NaTuREN SKaDER DYRENES POTER. KaST iKKE FlaSKER OG DÅSER i aNDET END FlaSKEcONTaiNERNE OG i buTiKKERNES RETuRMaSKiNER

- SÅ HJÆLPER DU DYRENE

Tak for hjælpen - SE MERE PÅ WWW.DYREFONDET.DK

Dyrefondet Ericaparken 23 · 2820 Gentofte · tlf. 39 56 30 00


frikvarter.dk

Miniquiz

intro

Høhø! Pizza-diagram

– nu med søpølse

over ting du kommer til at bruge din sommerferie på

Hvordan spiser en søpølse?

a) den æder sand og håber der er noget mad i b) den lister sig ind på plankton og haps! c) den spiser slet ikke

11 % - Hive sand op af badebukserne

13 % - Se EM i fjerneren 1 % - Øve dig i tysk

17 % - Vente på at dine frysselv-is fryser

8 % - Lave en smiley med solcreme på din mave

Svar: A

VINDVINDVINDVIND! En fed t-shirt fra Outfitters Nation

Du bliver totalt sommer-swag med en af de her lækre t-shirts fra Outfitter Nation. Det eneste du skal gøre er at gå ind på frikvarter.dk og finde den t-shirt du helst vil vinde. Det er sgu da nemt, hva’?

15 % - Gå i panik over at du er ved at drive til havs i din gummibåd

7 % - Spise dine frysselv-is 21 % - Bande over at det er for koldt til vandkamp

7 % - Vandkamp

Vind de m på frikvar ter.dk

månedens mest usandsynlige optur:

ting du ikke gider at vide om din mad: #1 #2

Uhhm, en dejlig hotdog, tænker du. Næ, svinet er skyld i 17 procent af alle fødevarerelaterede kvæl-ningsulykker blandt børn i USA.

#3

Hvis du er faret vildt i baghaven, så lad vær’ med at begynde at æde rabarberblade. En overdosis er nemlig så giftig, at du kan dø af det.

Hvis din far prøver at fortælle dig at bøffer smager bedst med lidt engelsk sov på. Så tænk lige over at at det er lavet af hele fisk der er opløst i eddike. Knap så lækkert nu, hva’?

Bendter bliver topscorer til EM

3

frikvarter rikvarter forudsiger

2012

frikvarter

05


OMG! Gossip!

frikvarter.dk

PSSST!

Så er vi klar med den sidste sommersladder, inden vi suser på sommerferie. Nice! Og heldigvis er der altid en eller anden kendis, der kan sørge for, at vi bliver underholdt … her, i fjernsynet eller hen over mælken i spisefrikvarteret. Så kick back og se, om I har hørt, at …

Ryan Gosling og Emma Stone er sammen igen Altså ikke som kærester i virkeligheden, men som par i den upcoming film ”Gangster Squad”, der først har premiere her i Danmark den 8. november 2012. Og damn, de to er pæne sammen (og hver for sig)! Sidst de foldede sig sammen, var i ”Crazy Stupid Love” (I ved, den med den klassiske sætning: ”You look like you’re photoshopped!”). Det var også her, at de to blev super gode venner og havde det så sygt sjovt sammen! De drillede konstant hinanden under optagelserne, og da de lavede presse sammen inden premieren, jokede de med, at det havde været så rædselsfuldt, at de begge to var super grimme, så det var svært at lade som om, man var vild med hinanden … Privat er Emma Stone kæreste med Andrew Garfield, og Ryan Gosling har – overfor pressen i hvert fald – holdt lav profil, efter han stoppede med godten Eva Mendes. Han kan altid svinge forbi Frikvarter og få trøst, hvis det er …

Det er officielt Britney Spears skal være dommer Altså i den amerikanske udgave af X-Factor. Kontrakten er skrevet under, og den amerikanske kendis er klar til at bedømme alle deltagerne – efter flere måneders forhandlinger. For divaen er jo ikke billig (økonomisk i hvert fald). Men endelig blev det officielt, og Britney glæder sig til at vise verden, at hun kan klare denne opgave! Simon Cowell fyrede også de to andre dommere, Paula Abdul og Nicole Scherzinger (hende fra Pussy Cat Dolls), så nu skal der findes to nye. Og her går rygterne på, at Simon taler med Miley Curys og Demi Lovato, hvor Demi er favoritten. Nu må vi se, hvad Simon beslutter sig for, for det er jo ham, der bestemmer, hvem af stjernerne der har XFactor nok til at være dommer.

Jessica + Weight Watchers Det er ikke længe, Jessica Simpson blev mor – og hun elsker det. Det, hun ikke elsker, er alle de kilo, der sneg sig langsomt på under graviditeten. Og dem kæmper hun nu for at komme af med! Så hun har indgået en aftale med slankeprogrammet Weight Watchers, at hun taber sig sammen med dem og bliver deres talsperson … og de giver hende kassen (ikke at hun har brug for det, men lidt ekstra på kistebunden luner altid)! En win-win situation.

Beyoncé er NOT crazy in love med Kim Beyoncé er bare ikke særlig vild med Kim Kardashian, efter Kim er begyndt at kæreste med Kayne West. Beyoncé synes, at Kim er alt for mediesøgende, og hendes 72 dages ægteskab med Kris Humphries imponerer heller ikke. Så kan man jo sige, at de jo heller ikke behøver hænge ud sammen, bare fordi deres mænd laver musik sammen og ses privat. Men her, hvor Jay-Z er taget på turné med Kayne, er Beyonce og datteren Blue Ivy taget med, og til Beyonces store irritation insisterede Kim på, at hun også ville tage med. Måske det kan være med til at få musikken til at spille mellem dem. Man kan jo altid håbe … med mindre Kim når at dumpe Kayne inden. Who knows?

06

frikvarter

2012


frikvarter.dk ORD:

Historie

Skynd dig ind på frikvarter.dk og læS mere om ”jobbet”.

2012 maj

frikvarter

07


LAV DIN EGEN PELSKRAVE 1

1. Tag kaninen frem. Slå den ihjel med et flot sving - du ved, ligesom på golfbanen. 3

3. Træk pelsen af dyret.

2

2. Snit maven op. Pelstip: Mod høje skrig hjælper kun høreværn! 4

4. Hæng pelsen til tørre. Færdig!

FIK DU LIGE KVALME?

FÅ EN GRATIS PLAKAT

Ja undskyld, men vi blev nødt til at fange din opmærksomhed.

SMS “pels” til 1204.

Ingen dyr blev skadet i denne annonce. Men sandheden er, at hvert sekund bliver et pelsdyr brutalt dræbt for at ende på modebutikkernes hylder. Du kan hjælpe ved aldrig at købe pels og bede dine venner gøre det samme. Bestil også vores plakat!

Så sender vi straks en flot plakat og nogle flyers til dig helt gratis! Sæt den op på dit værelse eller i klassen og giv en flyer til dine venner!

facebook/dyrenesalliance


frikvarter.dk ORD: Ravi hOlst lst

Musik

omG! nyt fra BieBer! Ny single fra KNa Connected og Rasmus Nielsen. De dummeste sommerhits - og så er det på tide du lærer Darwich at kende. Frikvarters Ravi giver dig en update på musikken i denne måned (og ja, der er nyt fra Bieber!).

18. juni ieber udgiver B EliEvE. um B sit nye alb at vi hører vet, Han har lo r fra ham, så det ne helt nye to mig til. Det er nok g glæder je , jeg har været det album ndt på i mest spæ år!

Darwich:

SLUT MED væRE bAgMAND Hvem f*** er Darwich? Du burde faktisk kende ham. For du har med garanti hørt en masse af hans musik allerede. Som producer står Darwich bag en lang række remixes for blandt andet Klara Sofie, Electric Lady Lab, Rasmus Seebach og Medina. Men nu vil han selv frem i rampelyset. Startskuddet på hans ”nye” karriere var clubhittet ”Puls (feat. Inez)”, som du måske har hørt. Og du kan roligt forvente masser af nye singler og remixes fra Darwich. ’Like’ hans Facebook-side og følg med.

De mest irriterenDe sommerhits, ever! #1 Las Ketchup – ‘The Ketchup Song’ #2 Loona – ‘Vamos A La Playa’ #3 Los del Rio – ‘Macarena’

KNA CONNECTED & RASMUS NIELSEN Hvorfor? Fordi KNA Connected, som stod bag monsterhittet ”FIBS (Løgn Og Latin)”, og velkendte Rasmus Nielsen har samarbejdet om singlen ”Min Side”, der sammen med en musikvideo udgives i denne måned. Sangens budskab er, at man ikke må lade penge og popularitet overtage de ting som er vigtige i livet, nemlig kærligheden og menneskerne, der vil støtte dig i alt, uanset hvad du gør. Rappen er en menings-

links til KNa & Rasmus’ Facebook:

givende tekst, veludtalt og med et fedt beat og omkvædet er en ægte sommer-ørehænger. Sangen er indspillet i Synergetics Studio af den dygtige producer Daniel Salcedo. Jagten efter en god single er lykkes, så find den på Youtube, Spotify & iTunes i løbet af juni. I nærmeste fremtid er KNA Connected på turné i Tyskland og Spanien, mens Rasmus Nielsen skriver og producerer en masse musik.

5 hITS på min playliste 2012

frikvarter

09


film

frikvarter.dk

med

Sommer

seje tøser og

superhelte lol

Med: Miley Cyrus, Demi Moore og Douglas Booth (omg - han er lækker!) Premiere: 28. juni. hvad handler den om? Lola og hendes venner går ikke så meget op i hvad andre tænker – eller det bilder de i hvert fald sig ind. Det er bare lidt svært, når skolens bitch konstant er efter Lola og flirter med hendes kæreste. Lola og hendes mor plejer at fortælle hinanden alt, så da Lola udelukker visse ting for sin bekymrede mor, opstår der problemer i mor-datter-forholdet. Ja ja, og så kommer Douglas Booth lige ind og spiller lækker. skal jeg se den? Filmen er en total tøsefilm og er fyldt med romantik, sladder og hotte fyre, især Douglas Booth. Hvis det lyder som noget du kan bruge halvanden time på sammen med veninderne, så er det bare om at komme i biffen NU! Og hvis du allerede er lidt fan af Miley Cyrus, så er der ikke så meget at snakke om. Hvis du derimod er typen, der bedre kan li’ eksplosioner og håndmadder, så skal du nok finde en anden film.

8405_13a0_LOL_Poster_685x1015_DK.indd 1

23/04/12 13.19

Vi skal helt sikkert også se: The Dark Knight Rises

Prem ie 20. j re: uli.

Vi glæder os psyko-meget til at droppe strandturen bare en enkelt dag i juli, når den nye Batman-film kommer i biografen. Indtil videre er ’The Dark Knight’ vores klare yndling, men vi håber på, at den nye er endnu federe. Indtil videre har vi godt nok kun set et par trailers fra filmen, men det tegner ret godt – og ham skurken med visiret foran munden ser så vild ud, at vi allerede ryster lidt i bukserne.

Prem ie 3. ju re: li.

The Amazing Spiderman

Det er den fjerde Spiderman-film – men dog ikke en fortsættelse af dem med Tobey Maguire. Filmen er helt sin egen og fortæller baggrunden for, hvordan Peter Parker bliver Spiderman. Vi kan ikke sige så meget om filmen, andet end at vi synes Spiderman er monster cool, og de scener vi har set fra filmen lover rigtig godt.

3 filM

du kan se i sofaen, mens du bander over, at sommervejret stinker igen i år … the Muppets – the Movie - Kermit og ham fra ‘How I Met Your Mother’ i skøn forening. ude: 4. juni

Den Bestøvlede Kat - Animation med katten fra Shrek. ude: 19. juni

Trailer til The Dark Knight Rises

10

Trailer til The Amazing Spiderman

frikvarter

2012

haywire - Action med den vildeste kampsportspige, du længe har set. ude: 12. juni


Skal du være

*

VVS’er?

Hos os kan du også blive... Maler, tømrer, ortopædist, finmekaniker, it-supporter, chauffør, skiltetekniker - og meget, meget mere!

*

Vvs’ere er nutidens klimahelte & bli ’r nok den mest efterspurgte uddannelse i fremtiden.

Teknisk Erhvervsskole Center

Find os i Hvidovre, Lyngby, Gladsaxe, Ballerup og på Frederiksberg. Vil du vide mere? Klik ind på tec.dk eller scan koden.


Hvem blev kæreste med hvem på Holmstrup Efterskole

Deltag i konkurrence på www.holmstrup.dk og vind en ipod touch Holmstrup_208x280_2011.indd 1

22/03/11 16.32


frikvarter.dk Ord: THOmaS bErgEr

DAns som en

Tech

Jedi ?!

Kinect Star Wars, Xbox 360

En svingom med Han Solo Der er en ting i denne verden som er rigtig skræmmende - dusørjægeren Boba Fett fra Star Wars. Ikke så meget når han er bevæbnet til tænderne, men mere når han skal være din dansepartner i Kinect Star Wars. Du vil ikke vide, om du skal grine eller græde, når Christina Aguileras hit ’Genie in a Bottle’ brager ud gennem højtalere med let omskreven tekst ala ’I’m a princess in a battle’. Heldigvis er dansespillet kun en lille del af indholdet, der

også sender dig på eventyr som ny-udlært Jedi med lyssværd i hånden. Du får lov at ræse i Pod-Racers, hærge omkring som et Rancor-monster eller duellere mod blandt andet Darth Vader. Der er rigtig mange gode ideer i Kinect Star Wars, der endda er blevet oversat til dansk. Men intet i spillet fungerer helt som det skal, og du ender med at må spørge dig selv, om det virkelig kan være meningen, at du skal danse disco med Han Solo.

PlayStation 3 ser rødT

I maj smed PlayStation 3 sine kedelige sorte klæder, og blev en smule mere festlig i en fræk rød farve. Modellen har en 320 GB indbygget harddisk, og ledsages af to knaldrøde controllere - men den er kun sat til salg i et begrænset antal eksemplarer.

Når konsoller bliver rigtig vilde

Xbox 360

Trials Evolution

Det er helt i orden at skrige bare en lille bitte smule, når du for 117 gang skal forsøge at få din motorcykel og ikke mindst føreren helskindet over en dødbringende forhindring. Trials er enkelt og ligetil at gå i gang med, men der går ikke længe før du bliver bidt af at gennemføre flere og flere baner, og ender med at konkurrere mod din værste fjende nogensinde - dig selv! Spildesignerne er til tider ligefrem ondskabsfulde i deres banedesign, og det gør blot spillet endnu mere vanedannende.

Xbox 360

Indrømmet! Både PlayStation 3 og Xbox 360 er lidt fesne at kigge på med deres plastkabinetter og alt for farveløse indpakning. Men det er der heldigvis råd for. Hvis bare du har styr på en limpistol, et ordentlig lager af dimser og materialer og en lille smule fantasi. Det kræver imidlertid nok en smule øvelse at få knaldet noget sammen, der er så overdrevet blæret som de eksempler vi har fundet. Ingen af de viste konsoller er til salg, men det er tilladt at savle i bladet.

Fez

Den unge Gomez har netop ligesom spilleren lært en hemmelighed om sin todimensionelle 16bit verden -den gemmer på en tredje dimension. Spillet vrider din hjerne omkring, og stille og roligt siver dets skæve logik ind, så du forstår at dreje spilverdenen omkring, og dermed slippe forbi uoverstigelige forhindringer, når de blot viser sig at være synsbedrag. Fez kan ikke købes i butikkerne, men skal downloades på Xbox Live Arcade.

2012

frikvarter

13


ADVENTURE - MEDIE - MUSIK - KUNST 8., 9. og 10. KLASSE EN KREATIV EFTERSKOLE NIVEAUDELT UNDERVISNING SPECIALUNDERVISNING SMARTBOARDS I UNDERVISNINGEN TRÅDLØS INTERNET RUMMELIGHED KAMMERATSKAB PERSONLIG UDVIKLING PLADS TIL FORSKELLIGHED PLADS TIL FAGLIG UDVIKLING PLADS TIL AT STÅ PÅ EGNE BEN KORT SAGT

PLADS TIL DIG !!! www.gram-efterskole.dk Eller tjek vores facebook side


frikvarter.dk ORD: Maja KOfOD

quiz

TesT din

FESTIVAL-VIdEn Har du tjek på musikken – og er du klar til årets festivaler? Du kan jo tage testen, og se …

Tion er de #2 one direC M hiTTer nye popdrenge, so . sKal de en en rd ve le over he eTs Fend la aF en spille på r? sTivalle r vildt at se a. Ja, det bliver fOnd ela ng la dem på r det iKKe b. nix, Og Jeg fatte sKive på er mm KO C. Ja, de festival dan-

siKKerT #3 du Kender KesTe FesTival.

MarKs sMuK e hvilKen Men Kan du gæTT Findes? FesTival der også ste festival a. danmarKs læng este b. danmarKs grimm festival te festival C. danmarKs fedes deT

andT an #4 han sKalrTbl hside FesTi-

spille på no han p3 lyTval, og så vandT eM TerhiTTeT i år. hv Taler vi oM? h a. rasmus seebaC b. Kesi C. luKas graham uM

over haar #5 Til haze ua. hvad hed sanspiller aq s-suCCes gen de FiK verden Med? a. barbie girl b. CartOOn herOes C. baCK tO the 80’s

#6

hvilKen FesTival n opTræder dj duoe nguzunguzu på? a. COpenhell tOrtiOn b. COpenhagen dis z festival Jaz en ag nh pe C. CO så

eT hiT - og #7 Medina er sTivaler. Men

på åreTs Fe rosKilsKal hun spille på de? a. Ja b. neJ nemlig sidC. neJ, hun var der ste år siK-

aF disse Mu #8 hvilKener iKKe rigTig?

FesTivaler a. vig festival ngwriters b. COpenhagen sO festival tival C. hOrsens rOCK fes n

sCene er de #9 hvilKenro sKilde FesTisTørsTe på val? a. rød sCene b. Orange sCene C. brun sCene

-

al blandT an #10 l.o.C. sK T. Til grøn KonCer deT spille Tige navn? hvad er hans rig tensen a. lars Olsen Chris Or nn CO vil Or t b. laus C. liam O’COnnOr

Rigtige svar:

7B, 8C, 9B, 10C

spiller på er ForsanMen hvad arbejd soM udn se ol n ha jo ger over bandeT? benhavn a. Ostehandler i Køsberg rl Ca r fO sK Ku b. øl gi C. fOrsKer i biOlO

1C, 2B, 3B, 4C, 5A, 6B,

r

s Korridore #1 MagTenro sKilde FesTival,

2012

frikvarter

15


er i t r a v Frik ngeLes a Los

Rob Bourdon Trommer

Chester Bennington Forsanger

Joe Hahn Keyboard og sampling

3 facts om Linkin Park:

- Chester spillede allerede som 15-årig på barer, som han ellers ikke måtte komme på, så han stod ude i baggården og ventede til det var hans tur.

- De to forsangere Mike og Chester har hver deres sideprojekter, kaldet Fort Minor og Dead by Sunrise.

- I begyndelsen hed bandet Xero, men skriftede navn til Hybrid Theory, som så blev til titlen på deres første album under navnet Linkin Park.

Albums frA linkin PArk:

frikvarter

2012

2

Living Things

20 1

A Thousand Suns

20 10

20 03

20 0

16

Minutes to Midnight

20 07

Meteora

0

Hybrid Theory

Udkomm er 25 juni


frikvarter.dk

Mike shinoda sang, guitar og keyboard

Interview

brad Delson guitar

on Dave ”Phoenix” Farrell Bas

De har millioner af tilhængere over hele verDen, som vil gøre næsten hvaD som helst for Dem. linkin Park er et af kloDens største banDs – men selv efter 10 år som rockstjerner, har De staDig ikke helt fattet, hvorDan folk kan være så vilDe meD Dem. frikvarter møDte forsanger, Chester og trommeslager rob i los angeles.

Linkin Park

- Fanget mellem Fans og Fanatikere 2012

frikvarter

17


Interview

frikvarter.dk

Når du har 40 millioner fans på Facebook, er det vel ok at kalde sig populær? Eller hvad hvis du har solgt mere end 50 millioner albums? Eller når dine koncerter kan fylde stadions i hele verden – og publikum kan synge med på alle dine sange? Jo, så er du populær. Linkin Park har det hele. - Hvordan føles det, at have så mange fans som I har? s Rob: Det er ret surrealistisk, syne e jeg. At tænke på, at der er så mang mennesker derude. Millioner af folk, k. som er interesserede i vores musi t Det kan jeg godt blive lidt rundtosse af at tænke på.

- Tænker I på det?

, jeg Rob: Ja, af og til gør jeg da. Altså til tror vi mennesker er utroligt gode d at tilpasse os selv til den virkelighe gt vi befinder os i - og ting bliver hurti Men normale, uanset hvilket liv vi har. yjeg tror det er sundt at tage et realit selv tjek en gang imellem og se på sig r udefra. Og hvis jeg gør det, så fatte er; jeg slet ikke, hvor vildt det egentlig hvad at så mange mennesker går op i vi render og laver. Vi er jo så sinds at sygt privilegerede over at få lov til lave det vi gør. Og vi kan kun takke vi vores fans for det. Uden dem, var lave intet… Altså, vi ville jo nok stadig n musik, men der ville ikke være noge der vidste det.

- Hvad er det vildeste en fan nogensinde har gjort?

Chester: Vi har masser af helt utroVi lige fans, som gør de fedeste ting. ellige er blandt andet involveret i forsk velgørenhedsprojekter, hvor vores til at fans lægger deres tid og er med n. Det sætte et positivt aftryk på verde n, er noget af det fedeste i hele verde til at vi og vores musik kan være med Det at inspirere fans til sådan noget. r. er nogle helt fantastiske menneske Og det er super cool. det Vi har desværre også nogle, hvor

Tjek første single fra Linkin Parks nye album

18

frikvarter

2012

kammer helt over, og bliver alt for Jeg meget. Sådan helt stalker-agtigt. nødt har faktisk haft en, som jeg blev e til at meldte til politiet – og det endt med, at hun røg i fængsel. Det var virkelig skræmmende. en Desværre er der nogen, der har t, forestilling om, at fordi du er kend om. så er du pludselig alle folks ejend Mange mener også, at det følger med, når man er berømt. Men nej, beder er ingen, der fortjener at folk desgynder at stalke dem. Jeg nåede alt, værre til et punkt, hvor det blev og alt for meget og faktisk truede mig sygt min familie på livet. Det var sinds ubehageligt og skræmmende. Og var det var ikke bare fucked up – det også ulovligt. tid Hun vidste hvor jeg boede, hvad jeg havde aftaler, hvor bandet ville tog opholde sig, hvilke emails jeg mod og hun havde telefonnumre på alle der ringede til mig og kendte num Det merpladerne mine venners biler. er sgu for hjernedødt.

lse med at sidde foran mit hotelvære fred. i fire dage, så jeg ikke kan være i Det er sgu for underligt.

- Har I været fans af nogen da i var yngre?

det Chester: Jeg har aldrig forstået der med at være så sindssygt opta mig get af nogen. Det har aldrig sagt den noget. Og jeg ville aldrig ønske at jeg er person som jeg ser op til, synes med underlig. Men jo, jeg var ret vildt Stone Temple Pilots da jeg voksede ert op. Jeg tror jeg har været til konc med dem 25 gange eller mere. Men jeg stod aldrig oppe foran og råbte ”JEG HAR SET JER 25 GANGE. JEG KENDER JER! SKAL VI VÆRE VENfor NER?” Det har aldrig givet mening mig. Men jo, hvis de spillede et sted tæt på, hvor jeg boede, så ville jeg og købe en billet og ta’ til koncerten noget købe deres album, når der kom g. nyt fra dem. Og sådan er det stadi Jeg synes de er pissefede. fan Rob: Ja, jeg er også ret omvendt en af ting. Hvis jeg for eksempel ser som er fed, så vil jeg helst ikke film, ene den kun var det - Men vide noget om personen bag. Jeg de ”fan”, der var sådan, ik’? vil gerne bare kende den person er der Men gvis. Chester: Ja, heldi r i filmen. Eller hvis jeg hører spille lidt er der e, mang vil desværre lidt for et band der spiller vildt fedt. Jeg I det for besat af at være fan af noget. e blive foran scenen – hvis man gern emenn som man jeg, ikke hele taget tror kan sige det sådan. Jeg vil helst for ske skal passe på med at være alt bag scenen. Jeg kan meget med jeg tror det – t noge en. fanatisk omkring bedre li’ illusionen end al baggrund ikke er sundt. synes jeg gør tingene meget Det af fleste de langt , Heldigvis er langt mere magiske. Jeg vil ikke vide, hvad kan vores fans jo bare nogen der godt de laver i deres rigtige liv eller hvem for e jstred bege er er li’ det vi laver. De de er gift med og den slags. Det er støtt de og ne erter musikken, konc at se bag tæppet og det fjerne som tak! d Tusin Fedt! ! bandet. Fantastisk al magien. Men så gå hjem bagefter. Lad vær

r Chester: Ja, hvad nu hvis man finde ud af at menneskerne bag er nogle røvhuller? Eller virkelig dårlige menn, nesker? Så ville det bag være såda , ej pis, nu kan jeg ikke li’ bandet mere for ham deres forsanger er en nar. jeg Rob: Ja, det er faktisk noget af det hader, hvis jeg ser en film med nogle mig andre, og de begynder at fortælle . hvem skuespilleren dater for tiden Hey, det vil jeg ikke vide.

- Drømte I nogensinde om at blive kendte? ter: Nej, det har jeg aldrig drømt

Ches at om. Men jeg har altid drømt om folk blive anerkendt og succesfuld. At noved hvem du er, fordi du er god til t–i get. Det synes jeg er meget vigtig te modsætning til dem som er kend fordi de fucker deres liv op for åben t. skærm, og ikke fordi de har et talen ang Men jeg tænker tit tilbage på deng ert jeg var 14-15 år gammel og til konc set med mine yndlingsbands. Jeg fik ’s Stone Temple Pilots, Nirvana, Jane Addiction, Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers – og jeg tænkte tit på, at e det ville jeg også gøre – og det skull r være ligeså stort. Så når vi ankomme til et stadion, hvor vi skal spille, tænjeg ker jeg altid: Wauw, det er det her skal altid har drømt om. Det er her vi de spille! Og jeg plejer altid at sige til andre i bandet: Tjek lige det her sted! Det er her vi skal spille! En kæmpe udscene og der står 18 lastbiler med i kø styr og scenegrej, og der står folk for og venter fra kl. 10 om morgenen Det at komme helt op foran scenen. det er det jeg altid har drømt om. Og er det vildeste i hele verden.

Chester bedste råd, hvis du vil være rockstjerne: - Hvis du gerne vil være succesfuld med noget – uanset hvad der er, så skal du være i stand til at kunne tage kritik og du skal være parat til at fejle, fordi de hjælper dig med at lære. Og så skal du altså være villigt til at ofre noget tid på det du brænder for. Intet der er værd at have kommer let. Hvis du ikke kan tage kritik, så er det ligemeget hvor talentfuld du er, for hvis du ikke kan tåle at nogen siger, at det du har gang i ikke er fedt, så bliver det hårdt. Der er altid nogen, der synes det du laver er noget lort.


Skole og studie start‌ Er du klar?

Find din kalender hos din lokale boghandel eller stormagasin

4371 7600 for nĂŚrmeste forhandler www.filofax.dk


Helgenæs Naturefterskole Det naturbevidste valg

Fordybelse • Udvikling • Bevidsthed • Oplevelser

Naturfag: heste, jagt, lystfiskeri, adventure, håndværk. Smukt beliggende ved Nationalpark Mols Bjerge.

Se mere på www.hne.dk Helgenaes_fri_okt2011.indd 1

19/09/11 11.33


frikvarter.dk

Kærlighed

Hvad siger pigerne og drengene om ...

Kærester? Det er altid bedst at sige tingene ansigt til ansigt, når det handler om kærester. Det er drengene og pigerne enige om. Se hvad de ellers svarer, når spørgsmålene handler om at komme sammen.

Mie, 15 år

- Hvornår kan man kalde sig kærester? Mie: Hvis begge parter er forelsket, og har de samme følelser for hinanden. Emilie: Når man gerne vil være mere end bare venner. Maja: Hvis begge to er forelskede i hinanden, så er man kærester.

- Hvordan er den bedste måde at spørge på ’skal vi være kærester?’ Mie: Jeg syntes, at det er mest romantisk, når man spørger personen ansigt til ansigt.

Emilie, 15 år

Emilie: Det er mest personligt at gøre det ansigt til ansigt, så det er nok den bedste måde. Maja: Hvis man virkelig godt kan lide personen, skal man i hvert fald ikke spørge på en sms.

- Hvor tit skal man være sammen, når man er kærester? Mie: Det er forskelligt fra forhold til forhold. Men det er nok bedst, at man ses omkring 3 gange om ugen. Jo mindre man ses, des mere savner man kæresten. Emilie: Et par gange om ugen. Man skal lade være hænge op og ned af hinanden. Det er sundt at savne hinanden.

Maja, 14 år

Maja: Det er op til de enkelte. Jeg syntes ikke, at man behøver at gå op og ned ad hinanden hele tiden.

- Hvor længe skal man have været sammen, før man har haft et seriøst forhold? Mie: Så længe man stoler på hinanden, kan man vel kalde det et seriøst forhold. Emilie: Jeg vil sige, at når man har været sammen i 3 måneder, kan man kalde det et seriøst forhold. Maja: Nogle måneder, eller når begge parter har sagt ’jeg elsker dig’.

- Hvordan er den bedste måde at slå op? Mie: Der er ingen god måde at slå op på. Det er smertefuldt ligegyldigt hvad. Men når man ved, at det er slut, så er det slut. Jeg tror, det er bedst, hvis man gør det ansigt til ansigt. Emilie: Man skylder personen, man vil slå op med, den respekt at gøre det ansigt til ansigt. Maja: Jeg ville selv blive vildt ked af det og skuffet, hvis en kæreste slog op med mig over sms. Det er jo ikke bare et stykke legetøj, som du skiller dig af med, fordi du er træt af det. Den anden person har jo følelser, præcis ligesom en selv. Se hvad drengene siger på næste side...

2012

frikvarter

21


Kærlighed

frikvarter.dk

Sofus, 15 år

Felix, 15 år Kristian, 14 år

- Hvornår kan man kalde sig kærester? Sofus: Når man har været sammen i lang tid nok. Man føler sig parat og pigen eller drengen har spurgt. Men ellers er det nok når folk kysser eller laver mere intime ting som for eksempel sex. Kristian: Det er vel nemmest bare at spørge – om man er kærester! Felix: Når man har været sammen igennem længere tid og måske har talt om det.

- Hvordan er den bedste måde at spørge på ’skal vi være kærester? Sofus: Det er op til dén person som spørger. Men hvis jeg nu skulle spørge, synes jeg det burde være når man er sammen og alene. Kristian: Ansigt til ansigt, helt klart – alt andet er for tøsedrenge. Felix: Ansigt til ansigt.

- Hvor tit skal man være sammen, når man er kærester? Sofus: Så meget man kan. Og man

22

frikvarter

2012

har overskud til. Nogle går til sport, som jo begynder at fylde meget i dagligdagen, men ellers en, to eller tre gange om ugen. Kristian: En eller to gange om ugen, som det nu passer. Felix: Når man har lyst og hvis man savner sin kæreste.

- Hvor længe skal man have været sammen, før man har haft et seriøst forhold? Sofus: Man kan ikke sætte tal på kærlighed, men når man føler, man er

ærlig og fortrolig over for hinanden. En måned eller to. Kristian: Et halvt år. Felix: Et halvt år.

- Hvordan er den bedste måde at slå op? Sofus: Man siger det til personen, men det må ikke blive et hårdt, men helst et blødt og sødt farvel. Kristian: Igen – ansigt til ansigt – man kan ikke være andet bekendt. Felix: Det skal man også gøre ansigt til ansigt - stille og roligt.

Læs med efter sommerferien, når kærlighedspanelet taler om hemmeligheder…


Eux - to i én Eux er en helt ny ungdomsuddannelse, hvor du både bliver håndværker og student – i én og samme uddannelse. Den tager op til fire år og seks måneder. Med et eux-bevis kan du altså både arbejde som faglært håndværker eller du kan søge ind på en videregående uddannelse som f.eks. diplomingeniør og maskinemester. Du er velkommen til at besøge skolen eller ringe for mere information.

02581

Eux-industritekniker Eux-værktøjsmager Tuborgvej 177 2400 København NV Tlf. 35 86 32 86 tuborgvej@kts.dk Emdrup@kts.dk www.kts.dk


Kom i lære som Kystlivredder ystlivredder

Læs mere og tilmed dig på: www.teambade.dk/ORC eller scan QR-koden

Ocean Rescue Camp på Amager Strand Lær at begå dig i havet, redde dig selv og redde andre. Du vil blive introduceret til havsvømning, brug af livredderudstyr, førstehjælp, bådøvelser, samarbejde og meget mere. Ocean Rescue Camps er et samarbejde mellem DGI Storkøbenhavn og Kultur- og Fritidsforvaltningen. Kurserne varer fem dage – mandag til fredag i uge 28 og 29. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen

ORC annonce 208x280 mm.indd 1

Målgruppen er børn fra 9 til 13 år.

15/05/12 11.45


Justin BieBer er


BRAZIL FOOTBALL COLLEGE Bliv handelsstudent på Danmarks eneste brasilianske fodboldskole

Studietur til Brasilien

Fodboldtræning med brasilianske trænere HHX med brasiliansk twist

Brazil Football College er for både drenge- og pigespillere, der vil lære at spille brasiliansk sambafodbold.

Vil du være en del af BFC? Kontakt Søren Hansen på

shh@videndjurs.dk

brazilfootballcollege.dk


frikvarter.dk

interview

3 hurtige til …

COVER DRIVE #1

ste, Hvad er det mærkelig ? ist sp r ha e ind ns I noge lave vi e vill g da En r: ma Ja ad, så noget rigtig mande-m burgefire r, zae vi tog fire piz ling, kyl llet gri r kke sty re, fire siog 24 skiver bacon, chips en. ovn i le he t rup og smed de t! de vi e Og så spist gefter, Det eneste jeg følte ba t… de var, at jeg havde syn lavet så og r Amanda: De ha tegte bs dy m so t sådan noge rsMa gte ste ure frit og æbler d, an otl Sc barer, som de gør i rbæ ne tra en men bare med så var t de … r ba chokolade nasty! gang T-Ray: Jeg har også en d me ich spist en sandw

er. sardiner og peanutbutt

2 # Hvad er jeres

største frygt? te Amanda: Altså, det let g mø er svar er nok, at jeg Men er. pp rko de bange for ed er, at r sva et cer an nu re et me har id alt , jeg siden jeg var lille og g rla de ne været bange for te. ds be t mi re gø ALTID ville lært, Men som ældre, har jeg le fej at at man bliver nødt til for at lære! le, T-Ray: Da jeg gik i sko tema i t tan ns ko jeg e fejled e ikk jeg matik – og det har lært noget af! rte, at Amanda: Jamen, du læ n at me t, de til d go var e du ikk t! de an t du var god til noge

COVER DRIVE har netop udgivet deres debutalbum, Bajan Style – blandt andet med hittet ’Twillight’.

st Bar-Man: Jeg er nok me up! ch ket en ud d ma for bange lt He r! de Jamar: Grimme fød e. rst væ t seriøst. Det er de affe T-Ray: Hvis vi skal str stil, n de i t ge no r ham elle m ha lde ho at for vi r rge sø der i fød es vor nede og stikke m. ha hovedet på T-Ray Jamar: Engang lagde i min le sine afklippede tåneg t de var t jakkelomme. De lt he gik Jeg r! værste, eve k! mo diva-a

#3

ne? Har I nogle kælenav k et nyt tis Bar-Man: Vi har fak r ham de kal Vi navn til Jamar. n spiha for , ” nd ma ”Hjemløs skal IG DR AL n ha om m so ser,

De er nye, upcomming og hippe. Bandet Cover Drive kender du med garanti for deres hit ’Twilight’ , og hvis ikke, så er det bare ind på Youtube med det vuns. Frikvarter mødte Amanda, T-Ray, Bar-Man og Jamar.

spise igen! rigtig Jamar: Ja, jeg har en tit. pe god ap forkorT-Ray: Mit er bare en vn na telse af mit fulde Thomas Ray. rter i Bar-Man: Når man sta let må er skole på Barbados, e ikk du r Få . at få et kælenavn så Og ol! co e ikk det, er du hænger det ved. første Amanda: Efter vores r de var e, pressemeddels i A et mt gle e vd en, der ha re ba d sto r de så , vn mit na lidt Manda. Og det er blevet hængende. også T-Ray: Og så kalder vi rn”, bjø ets us ”H for da Aman og de sø fordi de kan være så til gå elig ds plu nuttede, og så angreb.

2012

frikvarter

31


www.paninigroup.com

Made in Italy


frikvarter.dk

Tronsøskolen

Uddannelse

– HviS du elSker aT lære med Hænderne Hvis du er vild med natur, dyr og helst ikke vil være fanget i et klasselokale et helt år, så er TronsøSkolen lige dig.

Mads: - Hvis du vil være landmand, så er TronsøSkolen det helt rigtige sted at begynde. Her får du første del af landbrugsuddannelsen. Vi har teori, samtidig med at vi er ude meget af tiden – og specielt maskinhallen, synes jeg er fed. Det er også kanon med en idrætshal og en beachvolleybane, hvor man kan ha’ det sjovt med vennerne.

Caroline: - Fordi det er superfedt at lave en masse mad. På Gastronomilinjen har vi gang i en masse forskellige ting, lige fra gammeldags kåldolmer til gourmetretter med skaldyr og underlige ting, jeg aldrig har set før. Lige nu glæder jeg mig til vores studietur til Toscana, hvor vi skal have masser af rigtig italiensk mad.

Emma: - Du får en masse fantastiske venner og det er fedt at bo sammen og have en hest med og leve et rigtigt hesteliv. For mig har det været som at bo på en rideskole, hvor jeg før i tiden skulle cykle frem og tilbage efter skole. Her er det hele lige ved hånden, og når vejret er godt, elsker jeg at gå ned til foldene og hygge med vennerne og hestene.

Klaus: - Fordi der er en hestelinje, hvor du kan gå i stalden lige så tit du har lyst til. Jeg elsker at ride rundt på min Islænder, og det at jeg kan gøre det hver eneste dag er helt fantastisk. Jeg har også set, hvordan forskellige folk arbejder med heste, og jeg ved allerede nu, at jeg helt sikkert skal være beslagsmed senere i livet.

Hvad Er TronsøsKolEn? • TronsøSkolen er en uafhægig og selvejende undervisningsinstitution. Skolen er oprettet i 1961 som husholdningsskole, men er i dag en fri fagskole, med hjemsted i Grindsted. • Ud fra værdierne fællesskab og samarbejde, arbejder TronsøSkolen på udvikling af det en-

kelte menneske. Dette opnås når man engagerer sig, både i sig selv og i verden omkring os – såvel lokalt som globalt. • TronsøSkolens værdier bygger på samme oplysningstanke som blev lagt af Grundtvig i starten af 1800-tallet , med livsoplysning, folkelig oplysning og demokratisk dannelse som nøgleord.

• TronsøSkolen understøtter et forpligtende fællesskab i trygge rammer, hvor elever kan udvikle livsglæde og gensidig respekt for hinanden, og dette i et levende undervisningsmiljø. • Skolens undervisning lægger vægt på det sundhedsfaglige og muligheden for, at den enkelte elev kan tilegne sig

kreative færdigheder, inden for skolens kompetenceområde. Vi ønsker, at eleven udvikles fagligt, socialt og personligt og bliver et oplyst menneske. Eleven skal kunne begå sig i samfundet, få forståelse for og tage del i den demokratiske proces, for derved at få større livskvalitet og et styrket selvværd.

2012

frikvarter

33


Uddannelse

frikvarter.dk

Tronsøskolen Har fire linjefaG: ”Hestelinjen”

”DesiGnlinjen”

- Bliv klar til at arbejde med dyr. Bliv berider og så videre.

– Gør dig klar til mode- og livstilsbranchen og bliv beklædningshåndværker eller lignende.

”Gastronomilinjen”

”10. klasse lanD”

– Forbereder dig til erhvervsskolernes ”Mad til mennesker”, hvis du drømmer om at blive kok eller tjener.

– Grundforløb til landbrugsuddannelsen, hvis du er vild med dyr, planter og natur.

tryGHeD GensiDiG respekt

ansvarliGHeD

lærinG Vi kan hygge med vores venner og vores heste hele døgnet rundt.

Det er så fedt, at alle kan lide dyr.Det giver nogle helt andre venskaber.

Vi har en stor sportshal, som kan bruges til alt. Vi spiller for eksempel rigtig meget indendørs fodbold om vinteren.

34

frikvarter

2012

Vi laver al slags mad på gastronomilinjen. Her har vi lige gang i en mulligatawny, som er indisk karrysuppe.

enGaGement

Vi får utroligt meget mad her, fx to retter til middag. Det må være fordi det i gamle dage var en husholdningsskole. I sidste uge fik vi flæskesteg og jordbærgrød. Det er man jo ikke vandt til.

Vores beachvolleybane er det fedeste, når solen skinner.


Drikker din mor eller far for meget? Du kan få anonym og gratis rådgivning på www.hope.dk/ung ”Jeg var så bange for at mor ville være stiv til min konfirmationsfest og alle venninderne ville se, hvor pinlig hun er”

nger i l l æ t r o re livsf /ung e fl s æ L e.dk på hop esiden hjemm


Skal væreFEEL medTHE på holdet? DO YOUdu WANNA BEAT TOO? www.musikerefterskolen.dk www.musikerefterskolen.dk

Humble_fri_feb2012.indd 1

23/01/12 15.07


frikvarter.dk

to-do-liste

Den store

sommer-huskeseddel Sol, Sommer og ferie er lige om hjørneT. men hvad Skal du med al den friTid? frikvarTer har STrikkeT en To-do-liSTe Sammen, Så du aldrig løber Tør for nogeT T aT lave i din Sommerferie.

Når det er godt vejr: li, på bakken,

i Tivo ■■ #1 Plag dine forældre om at komme(find selv på flere).

■■ ■■

■■ ■■

i legoland, i fårup Sommerland . huSk! bliv ved indtil du får din vilje et og klæd dig ud som #2 find det største kamera i hus kvarter. turist. gå på opdagelse i dit eget ste sandslot, begrav din #3 Tag på stranden. lav det vilde v SoS med giga bogbedste ven i sand til halsen og skri det fra luften. ser en nog at staver på stranden. håb og lær den et nyt trick. #4 find en hund (gerne din egen) altanen, hvis du ikke har #5 Slå et telt op i haven (eller på og bed om roomsermor din en have). ring derefter til vice.

te park og inviter

mes ■■ #6 arrangér en vandkamp i den nær deres venner.

■■ #7

alle dine facebook-venner – og din mave og ta’ sollav en ”smiley” med solcreme på bad.

r gang i når til et

. hve ■■ #8 Cykl en tur med din bedste venom hvilken vej i skal

■■

■■

vejkryds, slår i sten-saks-papir og sig, at i er faret køre hen. Se hvor i ender. ring hjem vild og gerne vil hentes. meste spejder eller din #9 lav et bål i haven med den nær er på en streng diet, du at , ldre far. forklar dine foræ brød. hvor du kun må spise pølser og sno venner. Sælg alt hvad #10 lav et loppemarked med dine lave saftevand og du ikke bruger længere – husk at nder. av boller. det elsker loppemarkedsku

Tjek hvad du skal lave, når det er dårligt vejr på næste side

2012

frikvarter

37


to-do-liste

frikvarter.dk

ejr: v t g i l r erman. et er då

Når d

pid den nye S den og se in n e v d e m sprog. i biografen forskellige 10 å p ” jr e ■■ #1 Tag rte v ve i somat sige ”lo man kan la ær dig selv g L n 2 ti # m o ■ r ■ andle blog, der h tart en ny S e. 3 # ■ ■ cebook-sid kvarters fa ri mer F å p k lin id et . Husk, ferien. Sm gemmeleg g le g o r te rcen mene. rmeste sto i prøverum æ r n e l d ti le ’ r a T e d mer■■ #4 g er nogen efter som at der aldri blære dig n m, a e k d u d rg å ø e, så sp r fløjte, s d lle re e te ri te if ir p r at onlige live ■■ #5 Læren. Hvis dine forældre bat stå i vejen for din pers feri ed til samvittigh om de har r uden dej. udvikling. l 17 pizzae ti s lt, e b g o zeria rældre sto æl dine fo t lokale piz e rt d fo l ti g o g ! e in le p å ■■ #6 R dem leveret i små sk smaden – pizza-sup Få r aften skal stå fo at du nok set. r blerne i hu artikler de ndt på mø ru t ly F 7 g læs alle o m e ■■ # fr n elt leksiko d et gamm en. ■■ #8 Fin ynder med N. r til i morg beg ar noget fo h I m o rg rer og spø g til din læ ndre folks ■■ #9 Rin ld varer i a fy n vej. g o o tt e ’i N r den ande ■■ 10# Ta rve og vogne, når de se ku

5 sommer-film du sKAl se: I Know What You did Last Summer Almost Famous Adventureland (500) days of Summer American Pie 2

festivAller du sKAl plAge om At få lov til At tAge til:

Lortevejr, tiempo ma l, shitty weather, lorta ve

- Haze Over Haarum 7. til 9. juni - rock Under Broen / 9. juni - Northside / 15. til 17. juni - roskilde Festival / 5. til 8. juli - Samsø Festival - 18. til 21. juli - Langelands Festival 21. til 28. juli - Skanderborg / 8. til 12. august

ður

3 trAcKs der får dig i sommerhumør: Avicii – Levels Snoop dogg - drop It Like It’s Hot Nicky Minaj – Starships

38

frikvarter

2012


Ved du, hvad det vil sige at være Ved du, hvad det vil sige at være Ved du, hvad det vil sige at være

RIGTIGE RIGTIGE KÆRESTER? KÆRESTER? KÆRESTER? Ved du, hvad det vil sige at være

BådEETIl TIl Båd BådEETIl Båd TIl AndRoI And RoI dd And AndRoI RoIdd oG oGIPH IPHonE onE oG oGIPH IPHonE onE

Hvadved ved du du om om kærestevold? kærestevold? Hvad Hvad ved du om kærestevold? Hvad ved du om kærestevold? Tag testen, se filmene eller afgiv Tag testen, se filmene eller afgiv løfte. løfte. Hent HentRIGTIGE RIGTIGE

Tag testen,se se filmene eller afgiv løfte. Hent KÆRESTER tilfilmene din mobil vedafgiv at scanne Tag testen, eller løfte.QR-koden. HentRIGTIGE RIGTIGE KÆRESTER til din mobil ved at scanne QR-koden. KÆRESTER til din mobil ved at scanne QR-koden. KÆRESTER til din mobil ved at scanne QR-koden.


HESTELINJE 10. Klasse Hestelinje Hestelinje med talentudvikling Ledelse, samarbejde og videre uddannelse Tag 10. Klasse med hestelinje eller kombiner 10. Klasse med Grundforløbet Dyr-planter og natur. Hestelinjen giver dig 2 lektioner hesteteori om ugen samt 2 rideundervisningslektioner på hold. Endvidere bliver du trænet i det praktiske arbejde med heste og pasning af hestestald. Du bliver trænet i at tage ansvar og udvise lederskab for heste og for mennesker. 10.klasse med hestelinje kan du supplere med tilvalg i talentudvikling. Talentlinjen er for dig, der virkelig vil noget med din ridesport. Du får ekstra undervisning af vores egen berider, Claus Kirkegaard. Du får hjælp til at optimere hestens sundhed og fodring, samt din egen trivsel. Skolen råder over egen dyrlæge, agronom med heste som speciale, og ekspertise i coaching og mentorizing. En gang om måneden er der talentsamlinger, hvor du undervises af beriderne Bjarne Nielsen eller Jens Trabjerg, afhængigt af om du er til dressur eller springning. Her er din mentor med, og I laver træningsplaner m.m.

Det koster kun 1.000 kr. pr. uge på kostskolen for en elev under 18 år med rideundervisning, fuld forplejning og studietur.

www.tronsøskolen.dk

Tag din egen hest med. Vi har plads til alle slags hestefolk.

TronsøSkolen

Tronsø Parkvej 40

Tlf. 75 32 07 22


frikvarter.dk

Sommerferie

Feriehelvede Med fulde forældre

Sommerferien er noget de fleste ser frem til. Det er sol og sjov med familien, men for Christina, der voksede op med en alkoholisk mor og stedfar, var det noget der skulle overstås. Her fortæller hun om, hvordan det er at være fanget en hel sommer på en båd med forældre der drikker.

”På overfladen var det hele perfekt,” fortæller Christina og husker tilbage på sin opvækst. Hendes mor var direktør i sit eget kommunikationsfirma og de boede i en stor villa i Nordsjælland. Men det var bare ikke så perfekt som det så ud. ”Hun drak hver dag – både på jobbet og derhjemme. Hun gik meget op i, at facaden udadtil var pletfri. Men det var kun facade. Bag den, var det pilråddent,” siger Christina. Hendes forældre var – ligesom så mange andre – gået fra hinanden. Faren boede nu i Rusland, og hendes mor havde fundet sammen med en anden mand, som delte hendes interesse for at sejle. Derfor var det også meget naturligt, at sommerferierne blev brugt på båden.

Kunne ikke flygte

”Egentlig kunne jeg godt lide at sejle. Bølgerne, havet og den friske luft er fedt. men jeg følte mig fanget på båden,” husker

Christina. Det var en følelse hun kendte derhjemmefra, når hendes mor havde drukket og blev utilregnelig. I modsætning til hjemmet i Nordsjælland, kunne hun ikke flygte nogen steder hen, når hun var på båden. ”Jeg lukkede i som en østers, hvis jeg ikke kunne komme væk fra situationen. Jeg fantaserede mig bare væk,” fortæller hun. Christina vidste aldrig, hvor hendes mors grænser gik, så uanset hvad hun gjorde kom hun altid til at over skride dem. ”Nogle gang skulle jeg bare sige hej, og så var det galt,” husker hun.

Intet nærvær

Hendes mor overfusede hende for de mindste ting, og gjorde hende gang på gang opmærksom på, hvor uduelig hun var. Det eneste Christina kunne bruges til, var når båden skulle fyldes med øl, vin og sprut. Under hele gulvet i sejlbå-

2012

frikvarter

41


Sommerferie

frikvarter.dk

den var der proppet med øl, som stedfaren havde hentet i Tyskland. Og det var Christina og hendes lillesøster, der blev sat til at pakke båden inden afrejse. ”Men det værste var, at vi aldrig kunne lave noget sammen. De drak hele tiden. Det var ikke sommerferie som de andre fra min klasse havde. Jeg skammede mig over at se dem hele tiden med en øl i hånden. Og jeg skammede mig over, at de valgte alkohol i stedet for mig. Der var ingen nærhed eller fortrolighed,” fortæller Christina.

Løj for sig selv

”De var heldigvis ikke aggressive, når de drak. De grinede meget og fjollede,” fortæller Christina. Men det var ikke specielt sjovt, når det foregik til langt ud på natten, mens

Christina og lillesøsteren lå i deres køjer under dækket og kunne høre dem skåle højlydt. ”Vi snakkede aldrig om at mor drak eller sådan noget. Vi bildte os selv ind, at det jo var fint nok. Vi var jo ude og sejle. Så vi bekræftede hinandens illusion om at det var en god ferie,” fortæller hun og fortsætter: ”Når du vokser op i en familie, som er så alkoholiseret, så lærer du ikke at beskrive og formulere følelser - og slet ikke at sige dem højt. Det eneste du tænker er bare om noget er godt eller skidt. Det er meget sort/hvidt og jeg kunne ikke udtrykke mig selv ordentligt.”

lidt nemmere. Og i skolen kunne hun fortælle om alle de fede ting hun havde lavet i sin sommerferie. ”Ingen af mine klassekammerater vidste noget om det, for jeg vidste jo godt at min ferie ikke var ligesom de andres,” siger Christina. Hun følte sig meget alene og havde svært ved at se hvor hun passede ind henne. ”Jeg turde helle ikke sige noget til min mor, af frygt for hvad der så skulle ske. Jeg havde ikke nogen andre steder at være, så jeg var bange for at hun ville smide mig ud, som hun også flere gange har joket og truet med,” fortæller hun.

Helt alene

Gik selv

Derfor var det også en lettelse når ferien sluttede. Det var nemmere at være derhjemme, hvor hun kunne gemme sig

Gode råd hvis dine forældre drikker Hvis du ikke har lyst til en ferie med mor eller far der drikker, så foreslå at du kan være hos andre familiemedlemmer i ferien.

Find sammen med andre unge på feriestedet, så kan du være sammen med dem hvis mor eller far bliver fulde eller skændes.

Fortæl din mor eller far, at du ikke har lyst til at være sammen med dem på ferien, hvis de drikker for meget.

Husk: Det er ikke din skyld at mor eller far drikker.

Tal med en voksen du har tillid til, om hvad du tænker om at holde ferie med mor og far. At være ked af det og bange alene, løser ikke noget. Tag din telefon med på ferien, så kan du ringe og tale med en god ven, hvis du bliver trist (undersøg inden i rejser, om det er dyrt at ringe hjem).

42

frikvarter

De følelser og tanker du har om din mor eller far der drikker, er helt naturlige og normale. Du kan læse mere og få hjælp på hope.dk/ung Du kan også finde mere info hvis du søger på ”pårørende til alkoholiker” på Google

2012

I sidste ende var det Christina selv der gik. Kort efter hendes 18 års fødselsdag flyttede hun med de få ting hun kunne ha’

i en bil og kørte sin vej uden at hendes mor vidste det - og hun kom aldrig tilbage. Deres forhold blev aldrig godt igen, og hvis de snakkede sammen, gjorde hendes mor altid hende opmærksom på at Christina var datteren, der havde svigtet hende. Op mod juleferien for seks år siden, prøvede Christina at komme på god fod med sin mor igen, så hun planlagde et besøg. Men tre dage før juleaften døde Christinas mor af et hjertestop. ”Jeg drømte om, at hun havde mere tid til os, og havde tid til nærvær. Jeg drømte altid om at det skulle ende lykkeligt. Men det gjorde det ikke.”


tag din erhvervsuddannelse hos os Begynd din uddannelse på KTS, Tuborgvej Vi uddanner guld-, sølv- og metalsmede, industriteknikere, værktøjsmagere, CNC-teknikere, tekniske designere og laboratorietandteknikere Infoarrangement den 12. juni 2012 og den 11. september 2012, begge dage kl. 17.00 Grundforløb starter den 6. august 2012 og den 15. oktober 2012

02987

Tuborgvej 117 – 35 86 32 86 – emdrup@kts.dk – kts.dk


Bliv klog

frikvarter.dk

FodBooo o Frikvarter har 40 i Fodbold-Feber. derFor ser vi nærmere på verdens bedste (ja, det er det altså!) sport. læs det og blær dig med din Fodboldviden, når der er em i kassen. En af de første former for fodbold, blev spillet i det gamle Ægypten for over 4000 år siden. Bolden var lavet af træ, læder og papyrus. Europæernes første kontakt med fodbold var i Romertiden. Det siges, at romerne huggede hovedet af den engelske konge, efter at have besejret dem. Efter det brugte englænderne selv den pænt voldelige metode, da de besejrede de danske og norske

vikinger i omkring år 1000. Op igennem tiden fandtes også andre boldspil som for eksempel den franske La Soule, som blev spillet frem til 1800-tallet og traditionel britisk folkefodbold, der har været spillet helt tilbage i 1300-tallet. Et af kendetegnene var, at det var ret voldeligt og ofte døde spillerne eller blev slået til plukfisk, når de spillede det. Spillene blev derfor forbudt af

landenes myndighederne. Det moderne spil blev opfundet i England efter dannelsen af The Football Association, hvis regler fra 1863 danner grundpillen for fodbold som vi kender det i dag. Europamesterskaberne i fodbold har været afholdt siden 1960 og bliver spillet hvert fjerde år – og Danmark vandt mesterskabet i 1992. Med det vidste du jo godt, ik’?

På efterskole ?

- Prøv en husholdningsskole

kom til infoaften 7/6 eller 19/6 kl. 19:15

10. klasse (Vælg et liniefag) Vild med Gastronomi (Alverdens mad) Musiker på 1 år (Studie, turné & musikfestival) Tøj, Trends & Tilskæring (Modeludvikler, modeshow) Botræning (Bliv klar til at flytte hjemmefra) www.skolenfor.dk

Skolen for Gastronomi, Musik & Design Tlf. 75 85 80 12 - Højskolevej 9 - 7100 Vejle “Klik her” og følg skolen for Gastronomi, Musik & Design på...


frikvarter.dk

Bliv klog

o old!! 3 ting du ikke vidste om fodbold!? #1 - Det islandske ord for fodbold er Kuattsprinyaleikur. #2 - Verdens hurtigste mål blev scoret på to et halvt sekund i 2004 af Marc Burrows fra Cowes Sports F.C. i England. #3 - Det gule og røde kort blev første gang brugt ved VM i fodbold 1970.

e

al)

fra)

gn

Du er altid velkomme n

- kig for bi


Bliv klog

frikvarter.dk

Facts om

EM boldEn Verdens…

- mest værdifulde klub er Manchester United, som ifølge magasinet Forbes har en værdi af 10, 6 milliarder kroner. - dyreste fodboldspiller er Christiano Ronaldo. Han blev købt af Real Madrid i 2009 for ca. 700 millioner kroner. - bedste danske spiller gennem tiderne er uden tvivl Michael Laudrup. Han er også den eneste spiller nogensinde der har vundet den spanske liga fem år i træk med to forskellige klubber.

- første ”rigtige” fodboldklub blev grundlagt i 1857 i byen Sheffield i England. Klubben eksisterer stadig i dag – og hedder Sheffield F. C. - mest multikulturelle klubhold må være Arsenal. De var den første klub i Champion League, der havde 11 spillere med 11 forskellige nationalister på banen samtidig.

. klasse 0 1 G o .9 ’ ta

> > > > >

skole

ny efteIraarhus

Design & stuff

En almen efterskole: - med 8. 9. og 10. klasse, - med mulighed for folkeskolens afgangsprøver. - med fokus på kost og motion og vægttab. - med fokus på selvværd og motivation

Basketball Mad & Gastronomi Idræt- & friluftsliv International

RISSKOVEFTERSKOLE.dk & SanSeStormerne

Tretommervej 33 • 8240 Risskov • Tlf: 8617 8511

Nygårdvej 2, 7620 Lemvig Kontakt os via: www.kge.dk – kge@kge.dk - 97891544


frikvarter.dk - Bolden hedder AdidAs TAngo 12. - deT er den 11. officielle eM-Bold - deT er den Tredje Bold frA AdidAs, der hedder ”TAngo”. - den er svejseT sAMMen, så der ikke er nogen syninger. - deT hAr TAgeT To år AT udvikle Bolden. - Bolden er lAveT Af 32 sTykker speciAllAveT plAsT - vægT 432 grAM. oMkreds: 68,9 cM - der er BleveT Brug over 100 TiMers TesTning i vindTunneller, for AT få Bolden Til AT flyve perfekT. - fArverne på Bolden repræsenTerer de To værTslAndes (polen og ukrAine) flAg. - BloMsTen på Bolden skAl syMBolisere ’The BlooM of A fooTBAll’ og er også deT officielle eM-logo

Bliv klog


&

Uddrag fra bind 1: Blodsøstre af Pernille Eybye

”Du er den eneste ene for mig,” sagde Viking. ”Eneste ene?” gentog Kassie hånligt. ”Jeg er bare så vild med dit temperament!” Han greb hende under armene og løftede hende i vejret. ”Slip mig, Viking!” Kassie sparkede ud og ramte ham på låret. ”Sæt … mig … ned!” ”Nææ, du hænger da ganske godt der.” Han pressede Kassie op mod muren. Hun var ikke bange. Viking ville aldrig gøre hende fysisk ondt. Til gengæld havde hun ikke et problem med fysisk vold. ”For fanden, så hør dog efter!” skreg hun, viklede hænderne ind i Vikings lange hår og trak til. Han klemte øjnene en smule i. Der var dog stadig morskab i det forvredne grin, og hun rev hårdere. ”Du ved hvordan jeg kan lide det!” grinede han, og Kassie reagerede ved at slå ham som en tøs: Fladt hen over kinden. Lyden var overraskende høj. ”Gør det igen,” grinede han. Kassie vred sig og hvæsede som en vildkat.

”Slip hende!” De stivnede begge af overraskelse. ”Hvem fanden er nu det?” spurgte Viking og satte Kassie ned. ”Lad være.” Kassie slyngede en arm ind foran ham og gav ham et puf. ”Det er okay, Leo. Jeg kender ham.” Vikings blik akkede frem og tilbage imellem dem. ”Er du okay, Kassie?” Leos stemme var anspændt. ”Han er da kær,” smilede Viking. ”Er du nu til varmt kød?” Med et øretæveindbydende smil skød hans hænder pludselig frem, greb Kassie om hofterne og trak hende i en brat bevægelse helt tæt på. Deres kroppe stødte sammen, hænderne skiftede hurtigt stilling og lukkede sig om Kassies bagdel samtidig med at han gav hende et støvsugerkys. ”Viking!” Med en hurtig bevægelse tørrede hun sig over munden. ”Lad nu være, skatter. Vi leger bare, ikke, misser?” Han så på Leo og spandt som en kat. ”Og det skal komme fra en fyr som bliver kaldt Viking?” Leo løftede det ene øjenbryn. ”Nu stopper I. Begge to!” Kassie sprang ind foran Viking og gav ham et slag i maven som ville have slået luften ud af alle andre. ”Ikke nu, sukkermus. Far arbejder.”

”Viking! Gå ind til din date!” ”Jaja, om lidt.” Han tog Kassie i armen og trak hende ud af sin bane. Da han slap, skvattede hun og landede på maven på de kolde, fugtige sten. ”Kassie!” udbrød Leo og tog nogle hurtige skridt i hendes retning. Kassie sprang på benene i en elegant bevægelse. ”Fucking dumt gjort!” hvæsede hun og bandede lydløst over hugtænderne som var gledet frem. ”Du kan virkelig lide ham,” grinede Viking, og endnu en gang fejede han hende af vejen. Leo vendte blikket mod Viking, og hans mund blev stram. En let brise smøg sig om Kassies arme og k bladene til at glide raslende over baggårdens sten. ”Du har manerer som en viking,” mumlede han lavt, men gennemtrængende. Det morede selvfølgelig bare idioten som lo hånligt. Brisen blev kraftigere og susede langs husmurene. Kassies hår hvirvlede omkring ansigtet. Hun kiggede sig omkring. Vinden nærmede sig stormstyrke. Den hylede skingert, og deres tøj blafrede. Viking kæmpede for at holde styr på sit hår, og også han gloede sig omkring. ”Hvad fanden …” mumlede han. Leo stod helt stille. De knyttede næver havde løsnet sig, og ngrene hang nu afslappede ned langs lårene. Øjnene var tomme. Han var helt væk.


Horoskop

frikvarter.dk

ORD: Thomas Skov Gaardsvig Illustration: Morten Fogde Christensen

Med tv-oraklet

Juni

Tjek diT

Thomas Skov Gaardsvig

Stjernetegn

Hver måned ser Frikvarters (og verdens) bedste stjernetyder og orakel, Thomas Skov, i krystalkuglen og forudser, hvad du kan forvente dig af fremtiden.

Månedens

stj ern ete gn

Vandmand (21/1-18/2)

FiSk (19/2 - 20/3)

Vædder (21/3 - 20/4)

tyr (21/4 - 21/5)

tViLLing (22/5 - 21/6)

krebS (22/6 - 22/7)

Pas på i denne måned. Det hedder juni, men det kan godt komme til at lyde som juli. Det betyder, at hvis du laver aftaler med nogen, er det vigtigt, at du udtaler månedens navn rigtigt. Hvis du for eksempel vil mødes med nogen den 21. juni, kan det let komme til at lyde som den 21. juli, hvis du ikke taler tydeligt.

Du skal til Norge. Skynd dig at pakke en lille bylt med alle dine ting og tag så bussen. Jeg er ikke helt inde i busplanerne i din by, men jeg har på fornemmelsen, at bus 81 kører lige til døren. I Norge vil du møde en skuespillerinde, som vil lære dig at jodle. Det siger du ja tak til og sammen vil i jodle jer vej gennem fjeldene.

Du har fået en tudse i halsen. Den skal du have fjernet hurtigst muligt. Jeg ved ikke, om det er en læge eller en dyrlæge, der skal fjerne tudsen for dig, men det kan du måske slå op på nettet. Den 23. vil du endelig lære at bruge en hulahopring, men du vil samtidig indse, at man ikke kan bruge det til noget som helst.

Så er det sommer, og vi tyre skal på stranden. Vi skal nemlig vise vores flotte kroppe frem. Alle mennesker fra skodstjernetegnene er grimme, og derfor har de brug for at se på lækre mennesker. Nemlig tyre. Omkring den 24. vil du vågne op og føle dig vildt awesome.

Du vil udvikle en frygtelig tendens til at omregne alle priser til Euro. Men du vil desværre ikke være særlig god til det. Hvis du for eksempel ser en baguette, der koster 20 kroner, vil du lynhurtigt omregne prisen til 4 €, og det er altså for meget. Derfor skal du altid sørge for at betale prisen i kroner. Eller blive bedre til at regne.

I USA vokser der træer af arten Redwood, og i 2007 fandt man et træ, der var hele 115 meter højt. Det betyder ikke at de vokser ind i himlen, men kun lidt deropad. I Danmark er der et træ som er 1500 år gammelt, men det er kun 17 meter højt. Al den information kommer du til at skulle bruge i løbet af juni.

LøVe (23/7 - 23/8)

jomFru (24/8 - 23/9)

Vægt (24/9 - 23/10)

Skorpion (24/10 - 22/11)

Skytte (23/11 - 21/12)

Stenbuk (22/12 - 20/1)

Du begynder at tjene lidt penge på at sende madpakker ud til folk der har brug for det. I starten vil du synes, det er mærkeligt at putte en leverpostejmad ned i en kuvert og så sende den afsted, men du vender dig til det. Det vil derfor koste ca. 25 kroner at sende den, så du skal nok tage omkring 50 kr. for den for at tjene på det.

Du behøver ikke lave flere lektier i år. Hvis din lærer bliver sur, så kan du bare sige, at din astrolog har sagt det. Der kommer nemlig ikke noget godt ud af at lave lektier, hvis man er født i jomfruens tegn. Det har undersøgelser, jeg lige har fundet på, nemlig vist. Den 7. vil din ene arm falde af, men der skulle gerne vokse en ny ud i løbet af natten.

I 9.a går der en fyr, der hedder Casper. Næste gang, du ser ham, skal du give ham et kys midt på munden. Det gælder jer alle sammen. Også drengene. Omkring d. 14. vil Casper vælge den af jer, han helst vil være kærester med. Umiddelbart kan jeg ikke se, hvem det er, men jeg har på fornemmelsen, at det bliver en Karoline fra 8.b. De to vil leve lykkeligt til deres dages ende.

Man tisser i sengen om natten, hvis man leger med tændstikker om dagen. Men det behøver faktisk ikke foregå i den rækkefølge. Derfor skal du tisse i så mange senge som muligt. Faktisk alle de senge, du kan komme i nærheden af. I nat vil du så vågne og opdage, at du er i gang med at lege med en helt masse tændstikker. Det lyder mærkeligt, men det virker - prøv det.

Du vil opdage, at du hele tiden bliver ældre og ældre, og du får lyst til at skrue tiden tilbage. Det kan du gøre ved at gøre alting omvendt en dag. Start morgenen med at gå i seng. Sov så 9 timer og stå op og spis aftensmad. Så tager du til fodbold eller spejder eller lignende. Dernæst tager du i skole. Så tager du hjem og spiser morgenmad, og så går du i seng igen.

Du føler trang til at læse et horoskop, og det er du allerede godt i gang med. Omkring den 11. vil du føle dig usikker på dig selv, men du skal vide, at du er helt normal. Du er faktisk lidt bedre end normal. Du er den sejeste, du kender - bare husk det. Rent økonomisk vil du gå en mere eller mindre god sommer i møde alt efter hvor mange penge du tjener. Du er også den sejeste, din astrolog kender. Jeg elsker dig.

2012

frikvarter

49


Da jeg var 15

frikvarter.dk

Christiane

sChaUMBUrG-MÜller Christiane sChaumburg-müller skråler løs på de skrå brædder i musiCalen den eneste ene i tivoli - og elsker hvert minut af det! frikvarter fik lige fem minutter for at høre, hvordan hun var som 15-årig. se bare her ...

Jeg var hende, der ... gik med buffalos, ufobukser og glimmer på øjenlågene.

KORT OM CHRISTIANE Født - 26. januar 1982 Hobbyer - mit arbejde Arbejde - min hobby

50

frikvarter

Lærerne syntes, jeg var... ekstremt kreativ, da de oftest fik stile og rapporter indsmurt i glimmer eller collager af en eller anden art.

2012

Det var svært, når ... man bare ikke forstod naturvidenskab! Weekenderne gik med... at optræde eller / være på turne med forskellige bands. Jeg hørte rigtig meget ... R&B, hiphop og pop/Britney

Jeg drømte om ... at danse for Janet Jackson.

Jeg elskede, når... der var fest!

Min tøjstil var ... poppet og hip hoppet jeg elskede tøj!

Jeg blev tosset, når … nogen holdt nogen uden for eller mobbede!


uddannelse med tryk på Er du vild med trykte og digitale medier, og vil du lære et håndværk fra bunden? Start din karriere på et grundforløb som mediegrafiker*, webintegrator grafisk tekniker eller skiltetekniker. Vi starter den 6. august 2012 Læs mere på www.kts.dk/frederiksberg

02963

*Særlige adgangsbetingelser


Har du lyst til et år på High School? garn! e d a B

r 2012 a u n a j . 2 e ri fe le u Brasilien J Kære dagbog!

avner ikke S ! t n ø k S . n e d n a r I dag var vi på st nu at sige r fo e ld u k g o r e t ligefrem dansk vin Danmark, i r e t in v r e u n t det mildt! Siden de ve fik vi lyst til at la n en snemand… Me en hvordan laver man ders snemand i 30 gra være varme? Vi måtte en kreative og lavede ", af sand ("sandman nemand" t S " lid v k le s b n n ia e il s D a Br hehe!) , d ø s underlig, men vældig ig! hvis du spørger m lidt. Ok, e t s læ g o n le o s i os Bagefter lagde vi g for in n s læ t e g e m å s il et det blev måske ikk t blive a t le r e t e D ! e gt ø ner. n mig, men jeg fors e v e v o j s g o e d ø mange s ar ved distraheret af så V ! rt ø k s lt a t o T rigado!" Særligt Daniel! "Ob r og vandet e im t e r e fl i e d e d a at dø af grin!.Vi b var et var d n a v g o r e im t e r Vi badede i fle Bestil gratis interview på www.explorius.dk eller ring 70 26 20 02 for mere information

Frikvarter #06 2012  
Frikvarter #06 2012  

Ta' med Frikvarter til Los Angeles, hvor vi har snakket med rockbandet Linkin Park. Du kan også møde Cover Drive og høre om deres mærkelige...

Advertisement