Page 1

Test dine julegaver Bruges eller byttes?

Cee Lo Bruno Mars

Nr. 11 H december 2010 H 16. årgaNg www.frikvarter.dk

MAkeup H gAdgets H twilight-bokse wilight-bokse H og Meget Mere!

Vind

Vilde præmier

Taio Cruz

l a c i M e h c My RoMance Fest, farver og farvel til emo

H Musik H sport H AnnAs brevkAsse H stil H skønhed H stjernetegn H konkurrencer H gAdgets H


Plakat MohaMed

frikvarter Medieforlaget

Chili Group Otto Mønsteds Gade 3, 1571 København V hovedtelefon 7234 1200 | Fax 72 34 12 05 e-mail frikvarter@chiligroup.dk Web www.frikvarter.dk Forsidebillede Foto Warner/Neil Krug Chefred. Marc Thygesen – mnt@chiligroup.dk art director Morten Svendsen – msv@chiligroup.dk annoncedirektør Jesper Raffenberg – jr@chiligroup.dk Salgschef Peter Rask - prg@chiligroup.dk Produktchef Stina Kjersgaard Rasmussen – sk@chiligroup.dk Salg Suzie G. Hove – sgh@chiligroup.dk Jan-Ulrich Otto – juo@chiligroup.dk Jeanette Fanum – jf@chiligroup.dk Birgitte Vindeløv - bv@chiligroup.dk Produktions- og logistikchef Lisbet Christensen – lc@chiligroup.dk Udgiver-direktør Susanne Hedegaard - sh@chiligroup.dk ansv. redaktør Karne Lykkebo - kl@chiligroup.dk direktør Rikki Sølling – rs@chiligroup.dk tryk Aller Tryk A/S oplag 70.000 læsertal 108.000 Frikvarter tager forbehold for trykfejl og ændringer. Artikler i Frikvarter må citeres, når det sker med tydelig angivelse af ungdomsbladet Frikvarter som kilde samt måned og år, og når det sker inden for de gældende citatregler. Årsabonnement for 11 udgivelser: 250 kr. ISSN 1395-7503

SMS-KONKURRENCER OG TJENESTER Pris: 5 kr. + alm. trafiktakst. 14 dages fortrydelsesret. Tjenesten udbydes af Frikvarter, Chili Group, Otto Mønsteds Gade 3, 1571 København V., 70 20 75 92 (telefontid hverdage 13-16). Konkurrencerne kører en måned fra udgivelsesdatoen. Præmierne kan ikke byttes til kontanter. Vinderne vil blive kontaktet. Der tages forbehold for trykfejl.

indhold!

Smalltalk test! Sport! Quiz! Interview! MCR Underholdning Interview! Narnia-film Plakat: Mohamed dM i SMS Interview! Bruno Mars Julekonkurrencer annas Brevkasse Gear & lir Stjernetegn Skønhed Stil piger Stil drenge opslagstavlen

Side 47. Stil til piger!

Side 30. Interview! Bruno Mars

leder! Glædelig jul!

Side 12 Sport

Side 24 Interview! Den nye Narnia-film Frikvarter vil gerne sige tusind tak for i år, ønske jer alle sammen en rigtig glædelig jul og et mega fedt nytår. Meeeeen… vi har altså også fået fingre i en masse fede gaver til jer. Nemlig alle præmierne i den store julekonkurrence på side 34-26. Her kan du vinde lækker makeup, sprøde sko fra Kawasaki, gadgets, cd’er, en masse Twilight-guf og meget, meget mere. Så find mobilen frem og kig om på side 34. Held og lykke!

Marc og Redaktionen

Marc & Redaktionen 2 H frikvarter

Side 4-8 Side 10 Side 12 Side 14 Side 16 Side 18-22 Side 25 Side 26 Side 29 Side 30 Side 34 Side 38 Side 40 Side 43 Side 44 Side 47 Side 49 Side 50

os på frikvarter!

lide ved julen ...og hvad vi bedst kan

stina Prod uktchef, sk@chiligroup.dk

Gaverne, hvilket i mit tilfælde som oftest er lig med sko. For jeg har som sædvanligt været god til stort set ikke at ønske mig andet en sko, sko og sko. Okay, måske også en enkelt støvle.

Mort

en

Art Director, msv@chiligroup.dk

Jeg vil hellere sige det på den her måde: Hvis flæskesværen på flæskestegen ikke er sprød og god, så er julen ødelagt. Og så er julen rigtig god til at sove længe I. ZZZZZZZZZZZZZ

marc

fatim

a

Journalistpraktikant, Chefredaktør, fa@chiligroup.dk mnt@chiligroup.dk

Julemad og fridagene. Det er bare fedt at guffe julemad, slik, konfekt, klejner og farmors vaniljekranse. Og selv om det er sjovt at lave Frikvarter, så er det nu også rart med fridagene.

Mad! Og selvfølgelig hygge med familien, for uanset hvor vi til dagligt befinder os i verdenen, så vender vi alle hjem og hygger sammen til jul. Og nårh ja, gaverne er da også dejlige.


præmier h ver uge o e r ø k g bli s v Vind

t s e e j krudt e s s k r m es a m n t a er D

– spil med på respekter.dk

Viænmpd e

k ræ m ie v o H e dp


H  smalltalk

t e r e t r a v k Fri Af redaktionen foto all over, Universal MUsic

5 ting ævlet om

r

r Hero 3 er blevet sagsøgt Gaga skal til at lave mad, Guitaløs her på redaktionen… og så ævler vi som sædvanligt på sip .dk s o g r rte ere Se m.frikva www

vi har på redaktionen

O

r e n b a a G Ga t n a r u a rest Men nej, det bliver ikke en verdensomspændende burgerkæde med bøffer lavet af Gagas berømte kødkjole. Næ, Gaga har i stedet kastet sin kærlighed

på en italiensk restaurant i New York kaldet Vince & Eddie’s. Hun har spist der nogle gange, og for nylig spurgte hun så ejeren Peter Dee, om hun ikke

måtte investere nogle af sine mange penge i biksen. Det måtte hun gerne. Cool – så ved vi da, hvor vi skal spise, hvis vi skulle komme til New York.

1 2 3 4

5

FCk i Champions league… jamen, det er altså flot!

Juleaften, og hvad vi ønsker os.

Sne – er det fedt, eller er det nederen? der er flertal for, at det er fedt, hvis det er hvidt, men skidt, hvis det er sjap. habbo hotel – og vores Frikvarter-redaktion derinde. tjek os ud på www.habbo.dk my Chemical romances stilskifte, som du kan læse meget mere om på side 16-17.

Axl Rose er

Gal på Guitar Hero

Axl 4 H frikvarter

SlASh

Det gamle rockband Guns N’ Roses har nogle af deres sange med sej spade på med i Guitar hero 3, men nu er det pludselig et problem. Guitaristen Slash, ham med det sorte krøllede garn, har ingen problemer med det, men det har Axl Rose – forsangeren i Guns N’ Roses og ham med det røde garn. Det er nemlig Axl, der har rettighederne til meget af bandets musik, og han mener ikke, at folkene bag Guitar hero 3 har betalt ham for at bruge sangene. Sikke en sag…


rste Frikvar terspfø måned å

Af redaktionen foto Habbo, Universal MUsic

promotion H

HOTEL mmedlem Vi har fået nye venner, en massee og hjælp mer af Frikvarters Habbo-grupp . Tjek det ud! til et interview med Taio Cr uz

H

vor er det fedt at væ re på Habbo Hotel! i løbet af den første måned, har vi fået ove r 1600 medlemmer i vores Frikvartergruppe, seje venner på hotellet og en ma sse gode spørgsmål fra jer til taio cruz. He r er de tre bedste spø du også kan komme rgsmål – og husk at med i Frikvarter ved at stille spørgsmål, bar på vores gruppeside e følg med på www.habbo.dk

NoMaN 9 spørger

Er du fan af Manchester United? taio Cruz:”Nej... jeg er faktisk slet ikke fodbold-fan.”

S p ø rg Ta io C r u z adIos-aMIGos spørger

kaRINa1919 spørger

Knuser du virkelig pigernes hjerter, ligesom du wsynger i sangen Break Your Heart?

Hvordan var det at arbejde sammen med Kesha på Dirty Picture?

taio Cruz: ”Ha-ha… det spørgsmål får jeg ofte stillet. Jeg skrev sangen efter bruddet med min eks-kæreste, og jeg følte mig meget alene, og som man gør, gik jeg også ud og mødte nye piger. Når man lige er kommet ud af et forhold, har man ikke lyst til at springe ind i et nyt, men det havde mange af de piger, jeg mødte. Så det var noget med at sige: gå ikke ud med mig, for jeg knuser måske dit hjerte.”

taio Cruz:”Kesha er virkelig fed at arbejde sammen med, hun er vild og skør, men super cool. Hun laver for eksempel sine egne videoer og lægger dem på Youtube – og de adskiller sig fra de officielle videoer, som hendes pladeselskab vil ha’ lavet.”

I vIl ha GaGa!

fINd skøjteRNe fReM!

Resultat af sidste måneds afstemning på Frikvarters redaktion på Habbo Hotel. Hvem vil du helst se på forsiden af Frikvarter?

lady Gaga: 67 procent adam lambert: 23 procent My Chemical Romance: 10 procent

Vi kæmper selvfølgelig for at få et interview med Lady Gaga og få hende på forsiden – men det er endnu ikke lykkes os. Til gengæld er der både My Chemical Romance og Adam Lambert på vej til jer!

Ny afsteMNING!

Hvilken slags præmie vil du helst kunne vinde ved at være ven med Frikvarter på Facebook? A. En fed gadget – for eksempel et webcam B. Et gavekort på 400 kroner til en tøjbutik C. Make-up eller skønheds-produkter

På Habbo er der altid hvid jul, og i år kan du samle snefnug hver dag og veksle dem til flotte is-skulpturer. Du kan også fortrylle dine venner eller give dem en ordentlig vasker i vores nye spil FREEZE! Tjek ind på Habbo og få julehumøret helt gratis!

Vi SES på HabbO HOTEL! frikvarter H 5


H  smalltalk

t e r e t r a v k i Fr Af redaktionen foto all over Press, Pr

s om med deres mange awards, og læ Se Justin Bieber og Usher lege nnem igen Good Charlotte, der vil rocke ige

Good Charlotte roCker iGen! Hej Good Charlotte! I er tilbage med et nyt album, er det fedt? ”Vi er i hvert fald rigtig glade og stolte over det her album, som vi har taget god tid til at lave. Og det er i hvert fald anderledes end de to forrige, for vi har valgt en anden lyd, og vi er modnet. Vi vil gerne ud og lave rigtige rockkoncerter igen, og det kan vi med det her album.”

Nice! Så I har lavet et rigtigt rock-album nu? Ja, vi prøvede en mere alternativ pop-lyd i nogle år, og nu synes vi, at det var på tide at vende tilbage til vores rødder. Vi startede ud med en punk-rock lyd, og det er vi vendt tilbage til. Vi glæder os til at se vores fans gå amok til vores rockkoncerter!”

Good Charlotte er ude med det nye album, Cardiology, nu. Vi glæder os til at høre meget mere til rock-drengene, og nu da vi havde fat i dem, så skulle de selvfølgelig lige svare på lidt spørgsmål om, hvad de mest er til:

Family Guy eller Simpsons: “Simpsons! Ingen diskussion,

de var der først, og de er der stadig!”

Kanye West eller Jay-Z: ”Kanye, for han er mest alsidig.” Linkin Park eller Kings Of Leon: ”Helt sikkert Linkin Park, især på baggrund af deres nye album. De er for fede!”

her Bieber og Us

! r e S i r p 6 , 2, 3, 4, 5,

1

ad Justin Det var i den gr der blev Biebers aften, da sic Mu n holdt America e Fir . lig ny r Awards fo m, hje er eb Bi v he priser r ha r mens Usher – de med skrevet kontrakt to. Så e ed pp nu Bieber – k. Og nå no ldt Vi . alt i seks ja, tillykke!

”MaDOn LaDy Gana er fOr VILD Det Der Ga, Men JeG , LIGeSOM Den eneMeD at Være éKan IKKe nP Da PerSOnG OG Så en anerSOn Den Den - MILey CyruS t næSte” IL frIK 6 H frikvarter

Varter

1

2

3

4

5

6


H  smalltalk

t e r e t r a v k Fri Af redaktionen foto all over o

Joe Jonas og Kesha fyrer den af på hver deres måde – og så er der selvfølgelig masser af gossip i Fatimas sladderspalte! ssip på Se mere go arter.dk www.frikv

Fslaadtderimspalates Pink sPiser for to!

s a n o J e o J ! s a g n e d gi’' r

først havden slet ikke bliver, som han at , sig det er vis nu n me sukkersøde e en solo-plade, rs – altså med meget til det the Joe er jo i gang med at lav Bro as Jon lig get me det FrankMusik pladen være ret den engelske producer kal de planlagt. Egentlig skulle d me e ejd arb sam s Joe segulvet! er. Men nu har uptempo dance. Ud på dan popøre og godt med ballad mer til at fyre den af med kom Joe g: nin ret en and drejet projektet i en

Kesha eller GaGa? A KESH

8 H frikvarter

Kesha er da vist blevet ret så inspireret af Lady Gaga… til American Music Awards for nylig, havde hun i hvert fald fundet det høje, mærkelige hår frem og klistret to nittebånd på som øjenbryn. Helt Gaga-gak!

Pink afslørede på sin twitter, at hun er gravid med eks-manden, den professionelle motocross’er Carey Hart – men bare rolig, de har fundet sammen igen! Pink skrev også, at hendes mor håber, at hun får en pige, så hun selv kan se, hvordan det er at være mor til en pige, ha-ha.

name -droPPong

Lige siden Lady Gaga begyndte at kalde sin fanskare for ”Little Monsters”, er resten af Hollywood også begyndt på trenden. Rihanna er for eksempel begyndt at kalde sine fans for ”The Navy”, og Katy Perry er begyndt at kalde sine fans for ”Kitties”. Efterabere, men det er sejt! Hot!

taylor swift

Countryprinsessen Taylor Swift og hotte Jake Gyllenhaal er begyndt at date, og det skulle vist være ret seriøst og hot! Det er da rimelig godt gået af dem begge to, eftersom det siges at de tidligere blev dumpet af John Mayer og Reese Witherspoon!


H  test

Af redaktionen illustrAtion redaktionen

Prøv Frikvarters test-maskine!

Skal din julegave byttes?

Alle har prøvet at få en julegave, som måske skal byttes, men ingen har udviklet en maskine, der kan give dig svaret. Før nu! Prøv Test-O-Matic – Frikvarters test-maskine!

STArT HEr!

23

H a r du en b o n el le r e t by ttemærk e?

1

Er du g lad fo r ju le g aven?

15

7

Bli ver giveren k ed af de t, h v is du by tte r g aven?

Ka n du by tte gave n me d din bror, søster eller ve n?

Beh o ld g aven

11

Vi l ha n/hu n op dage , hv is du by tter gave n?

21

By t g aven !

10 H frikvarter

19

9

Er g aven n o g le e, hje mme st ri k k ed ? er u ldne so k k

14

K an du by tte gave n ti l no ge t be dre på ne ttet ?

17

Behold gave n – og lav en (bedre ) ønskelis te næste år


tegn din fremtid Er du vild med trykt og digital kommunikation? KTS starter nye hold på uddannelserne

Mediegrafiker * | Grafisk tekniker | Skiltetekniker | Web-integrator Mandag den 3. januar 2011 Mandag den 28. marts 2011 Mandag den 8. august 2011

Hør mere Ring til vejledningen på tlf. 3586 3300

KTS Julius Thomsens Gade 5 1974 Frederiksberg C 02396

* Særlige adgangsbetingelser for mediegrafikeruddannelsen, næste ansøgningsfrist er den 1. februar 2011 og den 1. maj 2011


H sport Morten HaMMerHolt foto DHF og Scanpix

EM i håndbold! 7. december kaster Danmarks kvinder håndbold-EM i gang. Frikvarter har mødt tre af Danmarks bedste spillere

Danmark

Camilla Dalby Alder Position Klub Landskampe oldet Mål for landsh

12 H frikvarter

22 år Højre back Randers HK 60 170

Danmark

Maibritt Kviesga ard

Alder Position Klub Landskampe Mål for landsh oldet

24 år Højre fløj SK Aarhus 61 138


D

u kan følge EM i håndbold på tv eller live fra den 7. december – Danmarks indledende kampe spilles nemlig i Aalborg, og går Danmark videre, så skal vi spille mellemrunden, semifinaalen og finalen i Herning. Frikvarters journalist stillede tre af de vigtigste danske spillere fire spørgsmål om håndbold – og andre spændende ting…

Hvem af landsholdsspillerne bruger mest tid foran spejlet inden en kamp? Maibritt: Det gør Camilla Dalby. Hos hende får den ekstra med rouge, bruncreme og hvad ved jeg. Ja, jeg mistænker hende endda for at tage øjenskygge på, ha-ha! Camilla: Der er rigtig mange, der siger mig, og jeg kan da også godt lide at se ordentlig ud og gøre lidt ud af mig selv. Men derudover vil jeg nævne Trine Troelsen. Rikke: Trine Troelsen. Hun flader gerne sit hår, og hun sætter også en lidt skarpere make-up end os andre. Hvem er dit idol? Maibritt: Jeg har faktisk stor respekt for Lady Gaga, selvom jeg egentlig ikke bryder mig så meget om hendes musik. Jeg synes bare, det er sejt, at hun har fået succes ved

at have sin helt egen stil. Camilla: Jeg beundrer meget den montenegrinske håndboldspiller Bojana Popovic for hendes unikke spilforståelse. Rikke: Det må være mine forældre for den måde, de har opdraget mig og min søster på. Og så fordi de har holdt sammen alle de år og stadig i dag har det dejligt sammen.

Af redaktionen foto redaktionen

xx H

TO AF L LAuDRuP – RT O ANJA OG MiCHAE SP S i DERE vERDENS BEDSTE

Hvad hører du på din iPod for tiden? Maibritt: Jeg bliver glad af Powderfingers musik, så det hører jeg gerne på vej til kamp for at blive gejlet op. Camilla: Jeg kan godt lide Rihanna, Burhan G og Rasmus Seebach. Rikke: Jeg kan rigtig godt lide Nephew. Det er fed og hård rock samtidig med, at det er gode melodier. Hvad nummer bliver Danmark ved EM? Maibritt: Jeg drømmer da om, at vi ender i top-4 og kommer til at spille de virkelig skægge kampe, hvor der er rigtig tryk på. Camilla: Jeg tror på, at vi kan nå semifinalerne, og derfra kan alt ske. Rikke: der er nok fire hold, der på papiret er bedre end os, men jeg håber, at vi med hjemmepublikummet i ryggen kan komme med blandt de sidste fire alligevel.

Danmark

Seje Anja Rikke Skov

Alder Position Klub Landskampe Mål for landsh oldet

30 år Venstre back Viborg HK 107 296

Hun er Danmarks bedste, og måske verdens bedste, kvindelige håndboldspiller nogensinde. Men Anja Andersen er dog ikke kun kendt for sine fænomenale evner med en håndbold. For ud over hendes fantastiske 726 landskamps-mål, så vil de fleste nemlig også huske hende for det vilde temperament og fingeren, der sidder lige mellem ringfingeren og pegefingeren. Gennem 90’erne var Anja med til at glæde, forarge og underholde hele håndbold-Danmark. Mens mange havde skældt ud over hendes til tider barnlige optræden, så var de fleste alligevel kede af det, da hun i 1999 måtte stoppe som spiller på grund af en hjertefejl. Gør dig selv den tjeneste, at tjekke hendes utrolige håndboldspil ud – søg for eksempel på ”Anja Andersen best handball player ever” på Youtube. Mon Danmark nogensinde får én som hende igen?

frikvarter H 13


H  quiz

Af redaktionen foto all over Press

Award-quiz!

Hvem vandt?

s, GrammyMTW Music Awards, brit Award ved ser pri der vin de når ? er, igt De får taget billed dem, når vi skjuler deres ans de ken du n ka n me s, ard Aw lu uddelingen og Zu

mødte op i en super2 Hvem man-t-sHirt og Blev årets sangerinde ved Zulu awards

Hvem vandt Best new act-prisen 1 ved mtv european music awards sidste måned?

2009?

A. Shakira b. Pixie Lott c. Kesha

A. Medina b. Sys Bjerre c. Anna David

brondbyshoppen.dk KØB DINE JULEGAVER PÅ

ÉT WEBSITE - 1964 FEDE TING!

T-Shirt “Navy m.tekst” 250,- BZR Grå hættetrøje “Navy m. tekst“ 400,-/500,-

14 H frikvarter

(sådan cirka)

600,- BZR vinterjakke 1700,- T-Shirt Grå “64” 250,- Hættetrøje


Af redaktionen foto redaktionen

xx H

fik så 3 Hvem mange grammyer i år, at Hun tabte én af dem?

4

a. Lady Gaga b. Taylor Swift c. Miley Cyrus

Hvem kom i en kødkjole og modtog prisen som bedste kvinde ved mtv european music awards 2010? a. Kesha b. Lady Gaga c. Cheryl Cole

a. Will.I.Am (fra The Black Eyed Peas) b. Cee Lo Green c. Kanye West

10. klasse mode & design

min bedste fjende

– dvd, bog og armbånd

scanbox

6

Hvad Hedder sangerinden, der vandt prisen som bedste britiske solo-sangerinde ved brit awards 2010? a. Pixie Lott b. Lilly Allen c. Cheryl Cole

med stil

– se mere på:

Rigtige svar:

1-c, 2-b, 3-b, 4-b, 5-a, 6-b.

5

Hvad Hedder musikeren, der lyttede til sin grammy-pris ved grammy-uddelingen i år?

sms&vind!

Nu har du chancen for at vinde Min Bedste Fjende på dvd. Vi smider også et armbånd og bogen oven i.

send fkk ven til 1266 Pris: 5 kr. + alm. sms-takst. Se vilkår på side 2

sansestormerne.dk mad & sport

Sund og kreativ kostskole i Århus. Høj faglighed, godt undervisningsmiljø, dygtige lærere, nye venner, fine træningsmuligheder, hyggelige værelser, ved skov og strand, tæt på Århus C. Samarbejde med eliteidrætten i Århus.

tilvalg: Basket - HåndBold - Badminton. skitur - new york

Tretommervej 33 • 8240 Risskov • Tlf. 8617 8511


H  IntervIew

Af NyNNe HeiN Møller foto WarNer/Neil Krug

"Jeg vil ha' , at a koncerter skal lle vores deværdige. Jegvære minha' , at det ska vil ikke om smerte og lil handle delse". - Gerard

Mikey

Ray

Gerard

Frank

16 H frikvarter


u Påo eventyr med

My Chemical Romance MCR har droppet den mørke make-up og de dystre uniformer , for tyrligt! med deres nye album vil de nemlig ha’ det sjovt, skørt og even

F

rikvarter er taget hele

ger! Så hvad betyder image egentlig

fans. Men hvad betyder deres fans

vejen til Los Angeles, hvor

for dem?

egentlig for dem?

My Chemical Romance har

Gerard: ”Det betyder vildt meget.

Gerard: ”Vores fans betyder meget

indspillet deres nye album

Hvis dit image ikke hænger sammen

for os, og det har de altid gjort. På

Danger Days: The True Lives of the

med din musik, så kunne du ligeså

vores website har de for eksempel

Fabulous Killjoys. Og med det nye

godt ha’ jeans og en t-shirt på. Og for

lige sendt fotos ind af dem selv, hvor

album har MCR sagt farvel til det

at forstå vores pointe om et oprør

de viser, hvad de synes er en Killjoy.

mørke look og sangene om lidelse fra

mod musikverdenen, der vil ha’, at vi

Det er sjovt, for man kan se, at de

hit-pladen The Black Parade. I stedet

skal være et rockband, hvilke andre

prøver rigtig meget, og det er super

handler Danger Days… om at ha’ det

muligheder har vi så, end at skrue op

spændende.”

sjovt og være eventyrlysten.

for farverne?” Hvad gør I ellers for at skabe et

Frikvarter håber i hvert fald, at My Chemical Romance kommer til at ha’ det sjovt med den nye, vilde eventyrstil. Om du er lige så nede med stilen, som drengene er, kan du finde ud af ved at høre albummet Danger Days: The True Lives of The Fabulous Killjoys, som er på gaden nu.

u

Forsanger Gerard ser da også ret sjov

Vil I så blive ved med at være sjove og eventyrlystne? Ray: ”Ja, så længe det er sjovt.”

ud – med postkasserødt hår og en

Ja, og I ser jo vildt skøre ud i

forhold til jeres fans?

lyserød hippie-trøje – da vi møder

musikvideoen til Na Na Na – hvad

Gerard: ”Jeg synes, at som musiker

ham. Og der ligger åbenbart store

sker der for det?

handler det bare om at skabe noget

tanker bag det nye hår…

Gerard: ”Jeg elsker at klæde mig ud.

musik og sende det ud. Meet ’n’

Gerard: ”Med det her hår er der så

Og med det her look har vi nærmest

greets er også rigtig fede, men den

meget mere tøj, du kan ha’ på. For

brugt flere år på at designe, teste,

måde, vores fans bedst kan lære os at

eksempel bliver blå mere interessant.

tegne og få inspirationer fra

kende på, er ved at lytte til musikken.”

Og sort ser meget federe ud, når du

forskellige science fiction-ting. Vi

har rødt hår, end hvis du har sort hår.”

tweetede så forskellige looks ud, og

Ta' med på eventyr!

Elsker at klæde sig ud

alle elskede dem.”

Da drengene fortæller om det nye

Fans betyder meget

album, forklarer bassist Mikey, at de

Hvis du har set videoen til første-

singlen Na Na Na på Youtube, har du

Hvis du ellers holder øje med My

skulle laves. Hvilke forventninger har

nok også spottet, at MCR nu dyrker

Chemical Romances website og

de så til albummet, nu hvor alle

en noget andet stil end tidligere –

Twitter-profil, ved du også, at de gør

reglerne var kylet væk?

med vildt hår og skøre udklædnin-

meget for at ha’ forbindelse til deres

Gerard: ”Det kan man ikke forudse…

CR' s forvandling M Fra sort og dyster til…

smed ”bogen med regler” ud, da det

alt jeg ville med det her album var at starte på et rigtig sjovt eventyr, som

vi alle sammen skulle af sted på. Og

hvis nogen vil med os, så er det cool.

Jeg vil ha’, at alle vores koncerter skal være mindeværdige. Jeg vil ikke ha’, at det skal handle om smerte og

lidelse. For hvis man ikke ser det som et eventyr, så får man heller ikke et eventyr.”

… farverigt og festligt!

Er det her sjove, skøre eventyr en ny slags stil?

Gerard: ”Det med at være eventyr-

lysten er helt sikkert nyt. De tidligere

plader var jo meget mørkere og mere

Tosset titel? Hvad sker der lige for albumtit albumtitlen Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys? Gerard: ”Da vi fandt på den forrige plades titel, The Black Parade, tænkte jeg på, at det faktisk var en anden måde at beskrive vores fans på – som The Black Parade. Det er det samme med Fabulous Killjoys – det står for os og vores fans. Så det er en ny måde at referere til os selv på. Vi bliver ved med at skifte kodenavne.”

’Fabulous Killjoys’ betyder ’fantastiske lyseslukkere’, og det er da en sjov ting at blive kaldt. Men ifølge Gerard er ’Danger Days’ nu også en vigtig del af pladetitlen. Gerard: ”Danger Days er de dage, hvor du laver et album. Der er både af mørke og sure dage, som du er nødt til at komme igennem for at nå til de fede dage. Så da vi startede på albummet, sagde vores producer Rob, at nu starter The Danger Days. Men det tog os 17 måneder at nå frem til, at det skulle være en del af titlen.”

vrede.”

frikvarter H 17


H  musik H  film H  games

af rEDakTiOnEn OG FaTiMa akarEb film anmEldT af CaSpEr ChriSTEnSEn foTo TV2 OG pr

film The Other Guys

Premiere Ude nu når new Yorks to sejeste politimænd pludselig forhindres i at gøre deres job, må de to taberpolitimænd på stationen gøre det for dem. Will Ferrell og Mark Wahlberg er det umage makkerpar, der har det med at skabe mindst lige så mange problemer, som løsninger. En okay komedie, der dog aldrig bliver rigtig morsom.

Travie McCoy Vil fede den! Manden bag kæmpehittet Billionaire ser frem til at slappe max af. Snart! Hej Travie! Du er i gang med din tour, har det været sjovt? ”Ja, det har været sindssygt fedt. Jeg elsker mine fans i Europa, de er så chillede og samtidig vildt crazy til koncerter. Det er lige mig, så jeg elsker at komme her.”

Megamind

Premiere 16 december Megamind fortæller historien om en skurk, der vil overtage verdensherredømmet, men da hans nye ærkefjende viser sig at være i gang med nøjagtigt det samme, må Megamind prøve noget nyt: at hjælpe jordens befolkning. Og det er lettere sagt end gjort, når man er vant til at være ond. Vises i både normal og 3D-version. Så meget glæder vi os til at se den:

Fedt nok! Hvad skal du så efter tourneen? ”Jeg mangler et par koncerter, og så er det bare hjem og fede den. Sådan virkelig fede den, telefonen skal slukkes non-stop de første par dage! Jeg skal virkelig sove ud, ha-ha! Det bliver

Åh, nice. Hvad laver du så, når du har fri? ”Jeg slapper af, ser mine venner og er spontan. Der er ikke noget bedre end ikke at vide, hvad man skal i nogle dage, og gøre det man har lyst til. Denne gang skal nogle venner og jeg på en kort ferie på De Vestindiske Øer, det bliver så cool! Der er ikke noget bedre end at tage på en velfortjent ferie efter hårdt arbejde. Så nyder man det mere, du ved?” Yeah, det ved vi, Travie!

Sukkerchok De 1000 Drømmes Nat Universal Music her skal du ikke lede efter dybe tekster, men lade musikmusik ken overtage kroppen. pladen har et godt mix af lækre popballader og super dansenumre. De 1000 Drømmes nat er en god popballade-single, men der findes andre fede numre som Tænder Mig, Forført og ingen Vej Tilbage feat. Joey Moe. Sukkerchok-pigerne har lavet en partystarter-plade! Ud på dansegulvet, nU! MC

Jackass 3D

Premiere Ude nu Man skulle tro, at Jackass-tosserne var blevet for gamle til det her, men tværtimod. De er blevet mere gale i hovedet med alderen. Så hvorfor ikke få trukket en tand ud af en Lamborghini? Eller spille stangtennis med en bikube? Eller sidde inde i et transportabelt toilet, mens det bliver skudt højt op i luften? Så meget glæder vi os til at se den

Jule

Quiz!

18 H frikvarter

1

Hvor kom idéen med et juletræ fra?

a) uSa b) afrika c) Tyskland

3

vi vil se på dvd

den første pause i evigheder, så du kan tro, jeg glæder mig.”

min bEdSTE fJEndE To drenge gør gengæld mod alle dem, der har drillet dem i skolen, men de starter noget, som de pludselig ikke kan stoppe.

macGrubEr Som en tyk parodi på tv-serien MacGyver, kastes fjumrehovedet MacGruber ud i den ene vilde mission efter den anden.

Toy STory 3 3’eren er om muligt bedre end de to første og byder på både masser af action, jokes og godt, gammeldags venskab. Genialt!

2

Hvor hedder Julemanden ’Jultomten’

a) island b) Sverige c) England

Quizzen fortsætter på side 21


www.skaarupskolen.dk

Åbent hus 13.2.2011 fra 13 -16

10. KLASSE MED KØKKEN, IDRÆT, ISLANDSKE HESTE, MUSIK, SKILEJRSKOLE OG MEGET MERE.. Klingstrupvej 5, 5881 Skårup 6223 1328/post@skaarupskolen.dk


Af REDAktioNEN oG oLivER ENNé musIk AnmelDt Af MiCki CHENG, JAkob HøGH SøRENSEN oG iDA NiELSEN foto tv2 oG PR

musik H film H games H

musIk

top

3 Julehits

1 Jul i AngorA

Med: Drengene Fra Angora. Det er altså bare den sjoveste julesang ever! Godt gået!

n*e*R*D

kings of leon

Universal Music Pharell, Chad og Shay er atter tilbage med Nothing, og denne gang er der mere ro på. Lyden er blevet mere laid-back i forhold til tidligere plader, hvor tempoet til tider kunne give en åndenød. Nu bliver øregangene smurt med nogle effektive popsange, hvor Pharells vokal kommer til sin fulde ret. Første single Hot-n-Fun er et kort flashback til den tidligere kluborienterede lyd, men ellers byder Nothing på en række stærke popmelodier. Det er altså en lækker ny pakke N*E*R*D kan købes i, og det klæder dem. ID

Sony Music Jeg tror, at jeg er én blandt mange, der har glædet sig vildt til, at kings of Leon ville komme med noget nyt. og hvordan er den nye skive så? Jo, Come Around Sundown er kongernes mest afdæmpede plade so far. tempoet er skruet kraftigt ned, og på mange numre er rockspaden blevet udskiftet med en akustisk guitar. Det har givet mange dejlige og hyggelige sange, men alligevel mangler der nogle numre med noget mere energi og power, hvis man spørger mig. Det må ikke blive alt for hyggeligt, drenge! JHs

Nothing

taylor swift

Come Around Sundown

2 lAst ChristmAs

Med: Wham. Ja-ja, den er fra før nogle af os blev født, men den holder altså stadig!

3 Jul Det’ Cool

Med: MC Einar. Endnu en gammel sag fra 80’erne, men den kører stadig i radioen op mod jul

u Mød manden bag hittet Fuck Yo

C e e L o e r s u r!

Speak Now

De fleste har hørt monsterhittet Fuck You, men kun de færreste kender sangens skjulte budskab ville sige det, hvis der er en, der frustrerer eller irriterer én.”

Universal Music Du husker Swift fra sange som Love Story og You Belong With Me – sød pige, god stemme. Her er hun så nu, fuld af kraft og power med lækre sange som førstesinglen Mine, Haunted, Speak Now og Back To December. Pladen er gennemarbejdet til mindste detalje – flotte melodier, både de rolige og de mere upbeat, med fyldige og dybe tekster. Hver sang med sin egen ærlige historie om usagte ting. Et flot og rørende album. mC

3

Hvad hedder rensdyret med den røde tud?

I fuck You synger du om en pige, du vil score, som i stedet er sammen med en anden fyr. er der nogen, som du i virkeligheden gerne vil sige ’fuck You’ til? ”Jeg skrev først og fremmest Fuck You som en joke, en dag jeg var i studiet med Bruno Mars. Egentlig syntes jeg, at albummet var færdigt, men pladeselskabet syntes stadig, at pladen manglede en radio-single. Så skrev vi Fuck You. Egentlig er sangen rettet mod hele musik-industrien, men alle kan jo forholde sig til at

a) Bambi b) Rudolf c) Ratata

4

I videoen til fuck You ser vi en ung Cee lo, der drømmer om en pige, han ikke kan få. Havde du held med pigerne som teenager? ”Da jeg var 13-14 lavede jeg en masse ballade, hvilket også betød, at jeg ikke brugte ret meget tid på piger. Faktisk var den første pige, der fascinerede mig en af min mors veninder der hed Cynthia. Hun var meget smuk, men hun så mig selvfølgelig kun som hendes venindes søn. Senere kom der helt sikkert en periode, hvor piger fyldte det meste i mit liv.” siger Cee Lo og griner højlydt.

Hvor kom idéen med kravlenisser fra?

a) usA b) Grønland c) Danmark

Rigtige svar: 1-c, 2-b, 3-b, 4-c.

Den ene halvdel af Gnarls Barkley, Cee Lo Green, har haft stor succes med hittet Fuck You, og nu er han klar med sit solo-album The Lady Killer.

frikvarter H 21


H  musik H  film H  games

gamEs

af redaktionen og Micki cheng gamEs anmEldt af thoMas Berger og kenneth Mcneil foto esport danMark og pr

et d l o h s d n a l tjek gaming

r a v t e Og d ! k r a m n a a a a d

CastlevanIa: lords oF shadow

Ps3, Konami sving korset i lange dødbringende hug og se fjenderne falde i hobetal. sjovt de første par timer, men derefter begynder eventyret om den himmelske ridder gabriel at ligne sig selv. de frosne landskaber og ulækre sumpe giver en god stemning, men kampsystemet stinker af tyveri fra spil som god of War.

Thomas

Gaming er en sport, og danmarks esport-landshold (jo, sådan hedder det) er for seje!

Fable III

XboX 360, microsoft når du tvinges ud i at kaste ildkugler og med dit sværd gennembore otte-ti skeletkrigere, får Fable iii pulsen helt op. og det bliver blot endnu bedre, når eventyret om den onde konge og hans godhjertede, oprørske bror (dig!) får lov til at folde sig ud. Fable iii er fabelagtigt underholdende.

V

i danskere er faktisk rigtig gode til at spille computer-spil. eller… vores landshold, kaldet esport-landsholdet, er i hvert fald seje, når de dyster mod andre lande ved for eksempel World cyber games – ol for gamere. World cyber games blev afholdt i los angeles, Usa for et par måneder siden, og et af danmarks to counter strike-hold vandt ligefrem en sølvmedalje. derudover skal det da også nævnes, at thomas glinski – fyren med briller på billedet – er regerende

månedens bøger

europa-mester i Warcraft 3. det er da for sejt!

Tjek landsholdet du kan læse meget mere om esport – altså gaming, som vi plejer at kalde det her i Frikvarter – på www. esportdanmark.dk. der kan du også se mere til alle landsholdsspillerme, der repræsenterer danmark i spil som FiFa 10, guitar hero 5, trackmania, Warcraft 3 og counter strike. og du kan selvfølgelig også finde websitet for den esports-forening, der ligger tættest på dig. game on!

XboX 360, mtV gamEs et kort sekund fornemmer du det glimtende dansegulv under dine fødder, når dine arme og ben rammer stilen helt perfekt - men vennernes tilråb flår dig tilbage foran fladskærmen. dette er danseunderholdning af højeste karat, gennemført lækkert og perfekt til Microsoft kinect.

22 H frikvarter

v

”Grænseo

Guinness world w records 2011 & børnenes rekordbog Af Kim Langer/Tekstkontoret (Guinste dan edBrøgger ness Rekordbog)” ogB Mikael fi (Børnenes Rekordbog 2011) ungdoms Forlaget Carlsen i årevis”

★★★★

ne-Yo Libra Scale danCe Central

★ ★ ★ ★ ★ erskrid

Universal Music du husker nok ne-Yo fra sange som sexy love og so sick – ellers er han nu ude med sin fjerde plade og nogle rigtig fine singler som Beautiful Monster, champagne life og one in a Million. generelt er det skam en fin hiphop/r’n’b-plade, med lækre beats og med et godt, smooth flow. desværre bliver ti sange med samme stemning og tempo bare trælst i længden – for kedeligt og anonymt. mc

Vidste du, at Jim lyngvild – ham moFilmz.dk de-fidusen – har skrællet tre citroner og spist dem, på 28,5 sekunder? nej, det gjorde vi heller ikke, men det gør vi nu, for det er en af de mange vilde rekorder i guinness World records 2011. som virkelig er sjov læsning. det samme er Børnenes rekordbog 2011, hvor du kan læse om 1.178 rekorder sat af danske børn


Orienteringsmøde Høje-Taastrup Gymnasium Torsdag den 20. januar 2011 klokken 19.30

Her vil lærere og elever vise jer skolen, fortælle om de nye studieretninger samt orientere jer om aktiviteter.

Med venlig hilsen

Høje-Taastrup Gymnasium Frøgård Allé 2, 2630 Taastrup Tlf: 3396 4050 Fax 4352 3351 www.htg.dk • Email: htg@htg.dk

HTG_fri02_Dec10.indd 2

25/11/10 12.23

★ ★ ★ ★ ★ ” ★ ★ ★ nde” e d ★ i r k s ★ r e ænseov erskridende” dende ”Gr★

★★

nske film ”

Tjeck

v

”Grænseo

Tjeck Tjeck

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ e k s n ★ a d ★ e ”Bedst k s an e lm ed gsdtoemdsfi ”B un ” lm vissfi em unigådro vkis” i Fåilrmez.d Filmz.dk

D og På DV nu y Blu-ra

D og V D å g P ou D V yn D a r å P u l B ray nu Blu-


H  IntervIew

Af Marc Thygesen foto 20Th cenTury Fox

g o t r e t r a Frikv

l i t d e t s Af !

A i N r NA

re spille e u k s ge tre un e d e ed er viewse t n i g o ej ondonndrerens R L l i t e nva bar ktisk ilm, Morge a f g o vi t ia-f okay, n nye Nar n fra de

Sejt Skib!

De mange magiske og mystiske væsner i Morgenvandrerens Rejse er lavet på computer, men det er selve skibet faktisk ikke. folkene bag filmen byggede simpelthen et kæmpemæssigt skib, som mange af scenerne i filmen er optaget på. Sejt!

24 H frikvarter


D

u kender sikkert historien om eventy rlandet Na rnia. Om de fire søske nde Edm Lucy, Pete und, r og Susa n, der dra Narnia o ger til g hjælpe r den tale Aslan og nde løve den gode Prins Ca kampen spian i mod det onde. Nu den tredje kommer Narnia-fil m, Morg drerens R envanejse, og d enne gan kun Edm g er det und og L ucy, der d afsted – sa rager mmen m ed deres surmule nde fætte r Eustace bord på d – omet stolte sk ib, Morgenv andreren . Og vi ka roligt afs n løre, at d e komme til at mød r e mange farer og masser a f meget m ærkelige væsn er. Morgenva ndrerens Rejse har prem iere 25. decembe Skand r.

Skandar

ar 19 år (SpilleKeynes, r

Edmund) Hvilket væ sen er dit favoritvæsen fra Narnia? ”Det må væ re en griff in, som er en flyven de blandin g m ellem en løve og e n ørn.”

Prins Besenspill! er

Ben Barn ins endnu engang Pr på r he og n, Caspia s vi Frikvarter syne sej. er n altså, at ha lmene -fi ia rn Na er Udov ke kender du mås n fra også 29-årige Be ay. Gr n ria Do en m fil

georgie Georgie 15 år (SpilleHenley, r Lucy

will W

ill Poulte ) Hvordan var det at 1 7 år (Spiller Eur, sp ille overfo væsner, d stace) r er først ble Hvilket væ v lavet m sen er dit computered favoritvæsen fra teknik, ef ter at filmen? scenen va r filmet fæ ”Det må væ rdig? re musen ”Det var sv Reepicheep – o ært at fore Vildt. Hvi g så selvfø stille sig, lket væse fo r e lgelig løve ksempel n A er sl så an h n vordan m . Jeg er fu det mest skræ usen ldstændig Reepiche mmende vild ep opføre med begg i filmen? ”Helt sikke r si e g væ o g sn ud, når de ser rt den kæ er, og de n jo ikke e begge to mpemæsspiller sige søslan store rolle r på film-sette ge, som vi r i filmen.” t. N m ogle gang øder, mens vi e e brugte r på skibe filmholde t Morgenv t en tennis Hvilket væ dreren. D anbold i ste sen er så en søslan fo r det R det mest e e p ge repræ icheep – al sk ræmmen terer nem sentså sådan de? lig ens væ vi kunne k at rs ”D igge på d te et må nok mareridt, en, så vi være søsl så det må kiggede d angen jo være d – den er vi et rigtige absolut m e st t rkelig scar e d hen. Og est skræm når vi sku y! De folk lle kramm mende.” der arbejd , e Reepiede med cheep, kra at lave alle de compu mmede vi ter-anime faktisk en lille bamse rede væsn var vildt d i stedet. Så er, ygtige, og den Reepiche de har ep, man se virkelig få r e i t fi la lmen, er vet en me sat ind bag get skræmme efter med nde søslan computerteknik.” ge.”

aS l a n frikvarter H 25


H  frikvarter foto Disney Channel 2010

Mohamed


AF redaktionen FOTO Pr

Promotion H

Vinderen aniLLa Med Sin check På 15.000 kroner!

3.-PLadSen LøB rana Med

2.-PLadSen Gik

tiL WiSWUS

der Var MaSSer aF tiLSkUere tiL FinaLen

Anilla vandt 15.000 kroner og

DM i SMS! Danmarks-mesterskabet i SMS blev vundet af 18-årige Anilla i en fantastisk finale i Lyngby Storcenter

19,78

sekunder tog det 18-årige anilla Luvin fra amager, at vinde dM i SMS – det var nemlig hendes vinder-tid under finalen i Lyngby Storcenter 6. november. er det hurtigt, vil nogen af jer sikkert spørge? Men i vil ikke være i tvivl om, at det er mega super hurtigt, når i så lige ser den sætning, som anilla og de 14 andre finalister skulle sms’e sig igennem: ”the razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. in reality they seldom attack a human” Gisp! Prøv lige at skrive den sms… og husk på, at anilla gjorde det på 19,78 sekunder.

Flot finale

dM i SMS afholdes af Steen & Strøms shoppingcentre, telia og nokia. der har været indledende kvalifikationsrunder til finalen rundt i hele landet i forskellige Steen & Strøm-shoppingcentre – og der var masser af mennesker til finalen i Lyngby Storcenter.

anilla vandt foran Wiswus, der brugte 22,09 sekunder, og rana, der skulle bruge 22,31 sekunder. dermed vandt anilla ikke bare titlen som danmarksmester i SMS, men også 15.000 kroner. ”Jeg ramte dagen, og det gjorde udslaget i dag, hvor de bedste sms’ere fra hele danmark var samlet. Samtidig har jeg trænet hårdt op til finalen, så jeg vidste, at jeg kunne komme op med en god tid, sagde en glad anilla efter finalen.

Så Sk

a

Skr L der

i V eS !

Masser af musik

Finaledagen bød dog ikke kun på SMS-dyster – der var også musik med Bring det På, der fyrede op med deres hits ring til Politiet nu og tag din telefon. Men drengene var skam også friske på at battle i at skrive sms’er på tid mod finalisterne… hvilket de to gutter ikke havde nær så meget held med som med deres musik. dM i SMS har været en stor succes – så meld dig til, når det går løs til næste år, det bliver fedt!

dUoen BrinG de BattLede På Mot På BiL

frikvarter H 29


H  interview

Af Fatima akareb foto Warner

Bruno Mars

Brunos Blå Bog fulde navn: Peter Gene Hernandez Alder: 25 Hjemby: Los Angeles, USA Hits: Just The way You Are. Men Mars har også skrevet omkvædene til, og sunget med på, hits som Nothin’ On You med B.O.B. og Billionaire med Travie McCoy – og været med til at skrive Fuck You til Cee Lo og Right Round til Flo Rida. Debut-album: Doowops & Hooligans udkommer 7. februar.

! d o o F t s a Fråder F

Han hitter med Just The Way You Are og er en stjerne, men Bruno har tit mere lyst til at spise på McDonalds end på en fin restaurant. Alligevel råder han Frikvarters læsere til at droppe fastfood

H

ej Bruno! Hvad er din livret? ”Hmm, vil du høre om min livret eller den hemmelige livret, som alle har, men som man helst ikke vil indrømme?” Den hemmelige livret selvfølgelig! ”Hvis jeg skal indrømme det, så har jeg en sindssyg svaghed for fastfood. Jeg elsker McDonalds, Kentucky Fried Chicken, Taco Bell… you name it, jeg elsker fastfood! Nogle gange er vi på en fancy restaurant, hvor man får de der dyre og bitte små portio-

ner, og så tænker jeg: ’Årh, en ordentlig Big Mac ville jo være så nice lige nu’. Det er faktisk ret ulækkert. Jeg skammer mig lidt, ha-ha!” Grineren! Men du ligner jo en, som kan æde og æde uden at tage på? ”Nej! Jeg tog rigtig meget på, især da jeg var i studiet og indspille. Det var jo meget nemmere lige at bestille noget fastfood og arbejde videre. Så det endte med, at jeg måtte tabe mig, inden vi skulle filme videoerne – jeg tabte mig faktisk 12 kilo. Det var så hårdt!

Hvorfor skal fastfood være så usundt, når det smager så godt?” Spiser du så meget sundere nu? ”Jeg prøver, men når man er på turne og arbejder rigtig meget, så spiser man tit dét, man lige kan få. Ofte er det jo fastfood, men det skal ikke være nogen undskyldning. Jeg er heldigvis begyndt at spise sundere. Bare dét, at jeg har det i tankerne og træner indimellem, gør en stor forskel. Jeg tænker tit: ’lad være med at spise det, du vil fortryde det!’ Og det hjælper. Sig det til jeres seje læsere!”


Uhm & adr!

Bruno er født på Hawaii og har en svaghed for en sp ecialitet fra øen, kaldet Spam. Det minde r om torskerogn, bare af skinke!

t ulækMen hvad er så de t? ag sm r ha du reste, og ville prøve ”Jeg var i London ast, og så fik en English Breakf eret Black serv jeg blandt andet en tallerken med fik Pudding. Jeg så var der den lidt forskelligt, og , at det var en de oe her pølse. Jeg tr tyggede på den, og , lse pø almindelig men det var faktisk en pølse af størknet blod. Det var SÅ ulækkert!”

ny makeup fra

MANHATTAN clearface

dækker perfekt

& bekæmper bumser NU

D HE ne NY røn men ng de r rød kke

med faktor 15

NU

vandfast

NYHED

virker mat terende og giver fin glød

NYHED

præcis & effektiv

RKS

A ANM

.s1erie R N p akeu ud

D

m

nh

til ure

NYHED

eneste makeup-serie udviklet specielt til uren hud

dæk urenhederne, få et perfekt, naturligt look & bekæmp nye bumser! cover-produkterne virker med det samme og er dejligt nemme at bruge – prøv selv! tjek din hud og find de rigtige produkter på clearface.dk

Fås kun i Matas


H  Smalltalk

Af redaktionen foto redaktionen

Bliv ven med

Frikvarter på Hæng ud med Frikvarter på facebook, og vær med til at bestemme, hvad der skal i bladet Frikvarter vil have flere venner! altså på facebook. og hvis du bliver ven med Frikvarter, så kan du faktisk være med til at bestemme, hvad der kommer i bladet. Vi kan selvfølgelig ikke love, at vi putter lige nøjagtig det, dU gerne vil læse om, i bladet, men vi lytter rigtig meget til, hvad vores venner på facebook siger. og så kan du selvfølgelig også få nyheder om Frikvarter, diskutere med alle vores andre venner, og se sjove billeder, hvis du bliver ven med os. Klik ind på facebook.com/frikvarter Vi ses!

Tjek de fede

sp varTers album billeder i frik

å facebook!


H  Julekonkurrencer

Sms og vind de fedeste julegaver!

Jule

konkurrencer

Nu kan du sms’e dig til de fedeste præmier, så du slet ikke behøver at bekymre dig om, hvad du ellers får af julegaver. Frem med mobilen!

Vind de fedeste Kawasaki-sko!

Deltag også på frikvarter.dk

Rimmel London

Kawasaki Nu kan du pimpe dig til de fedeste sneaks! Du kan nemlig vinde et par sprøde Kawasaki-sko eller støvler plus tre par snørrebånd i fede farver. Held og lykke!

ViND KawaSaKi-SKo SeND FKK SKO til 1266 34 H frikvarter

Få jule-looket med Deltag også på Rimmel London frikvarter.dk Fortryllende metal-neglelakker, tryllebindende mørke smokey eyes og fænomenale stærke highlights styrer her til jul. Rimmel har skabt et eventyrligt julelook, og nu kan du vinde et sæt med Rimmel ’Beauty Spells’ kvadrantøjenskygge, ’metal’-neglelakker i farverne granit og violet, samt en sølv-eyeliner. Samlet værdi 240 kroner.

ViND Rimmel loNDoN SeND FKK RIM til 1266

Pris: 5 kr. + alm. sms-takst. Se vilkår på side 2.


Vind headphones fra Mix-Style

Vind sej dock til iPod og iPhone

Mix–Style

Harman

nu kan du vinde mix-style's super fede h015-headphones til en værdi af 599 kroner! og der er rigtig gode chancer for at vinde et eksemplar, for mix-style udlodder fem styk! læs meget mere om mix-style headphones på www.mix-style.dk

nu kan du vinde en sej Jbl ipod- og iphone-dock fra harman. docken vejer kun 700 gram, er lavet i et fedt design, fås i sort og hvid, og fyrer den af med 2 x 10 watt-højttalere. der følger en fjernbetjening med, og docken kan også oplade din ipod/iphone. held og lykke! Værdi: 1.299 kroner.

Deltag også på frikvarter.dk

Deltag også på frikvarter.dk

Vind mix-style headphones send FKK MIX til 1266

Vind en klassetur i svømmehallen Team Bade

Vind Jbl ipod send FKK JBL til 1266

Deltag også på frikvarter.dk

nu har du mulighed for at invitere hele din klasse i svømmehallen – og de kan endda få en sandwich og en juice hver (værdi 1.000 kroner). alternativt har du muligheden for at vinde 2. eller 3. præmien som er et 12-turs-klippekort (værdi 140 kroner) til samtlige københavns kommunes svømmehaller. Men du skal svare på et spørgsmål for at deltage: Hvor mange indendørs svømmeanlæg har Team Bade?

send FKK BAD A til 1266 hVis du mener, at der er 4 send FKK BAD B til 1266 hVis du mener, at der er 6 send FKK BAD C til 1266 hVis du mener, at der er 8

Find sVaret og se hVilke sVømmehaller præmierne gælder til på www.teambade.dk pris: 5 kr. + alm. sms-takst. se vilkår på side 2.

frikvarter H 35


H  Julekonkurrencer

Deltag også på frikvarter.dk

Vind Twilight-dvd’er og merchandise Nordisk Film

Nu kan du vinde det fedeste Twilight-gear! 3 x 1.-præmie: The Twilight Saga: Eclipse-boksen – en boks, der udover Eclipse-filmen indeholder merchandise og en ekstra disc om Forks plus 40 min. optagelser fra den nordiske fan-event i Stockholm og masser af ekstra materiale. Merchandisen består af en plakat, seks postkort og Bellas forlovelsesring. 5 x 2.-præmie: New Moon og Twilight plus Eclipse-dvd'en med bonus-dvd fyldt med ekstra scener, musikvideo og meget mere. 5 x 3.-præmie: Eclipse-dvd’en med bonus-dvd fyldt med ekstra scener, musikvideo med Muse og meget mere.

VIND TWIlIGhT-GEAR OG DVD’ER, SEND FKK NOR TIl 1266

Få den smukkeste festhud!

Vind MCR-cd og T-shirt eller Robbie-boks!

Manhattan Clearface

Gaffashop

Manhattan Clearface er den eneste makeup-serie udviklet specielt til uren hud. Dækker urenhederne, giver et perfekt, naturligt look og bekæmper nye bumser! Makeupprodukterne virker med det samme og er dejligt nemme at bruge – prøv selv! Tjek din hud og find de rigtige produkter på clearface.dk. Du kan vinde et Manhattan Clearface sæt med 2 x cover stick, powder pearls, concealer box og natural mat makeup plus en laber T-shirt. Samlet værdi 410 kroner.

Nu udlodder Gaffashop seks pakker med en My Chemical Romance-cd og T-shirt. Samlet værdi 229 kroner. Samtidig kan du deltage i konkurrencen om at vinde to styk af Robbie Williams-boksen In And Out Of Consciousness Ultimate Edition til en værdi af 449 kroner.

Deltag også på frikvarter.dk Deltag også på frikvarter.dk

VIND MANhATTAN ClEARFACE, SEND FKK MAN TIl 1266 36 H frikvarter

VIND FRA GAFFAShOp SEND FKK GAF TIl 1266

pris: 5 kr. + alm. sms-takst. Se vilkår på side 2.


H H  xx brevkassen Af redaktionen foto xxx

Af anna david foto tuala hjarnø styling ine larsen

Annas

Brevkasse d i v a d a n n A l i t skriv varter.dk brevkasse@frik

”Jeg må ikke sove med min kæreste”

Det er tydeligt, at du selv synes, at du kan styre at sove med din kæreste. Dine forældre synes tydeligvis ikke, at jeg er en pige på 15, og jeg må ikke sove med min kæreste du er gammel nok. Derfor synes jeg, at du skal be’ dine for mine forældre. Jeg har spurgt dem så mange gange, om forældre om helt konkret at sige, hvad det er, der gør, at jeg ikke må sove sammen med ham, men svaret er altid det de synes, du ikke må. Så har I noget konkret at tale om. samme: nej, nej og atter nej. Det fører jo kun til dårlig stemning i familien, når du holder så mit spørgsmål lyder: Hvordan kan jeg få mine sure og og de på deres ’NEJ’. Jeg synes virkelig, at du mistroiske forældre til at sige ja, ja, ja i stedet for deres evige på ’Jeg VIL’, dine forældre, at de begrunder deres nej. afkræve kan godt nej, nej, nej? til, Lykke Kh. Pigen, som gerne vil sove med sin kæreste

Hey Anna

Hej,

Helt umiddelbart tænker jeg, at I skal have jer en grundigere og dybere snak. Du omtaler dine forældre som sure og mistroiske. Hvad er det, de tror, som ikke passer? Er det noget du tror, at de tror, eller har de udtalt det? Du er 15 år gammel og skriver ikke, hvor gammel din kæreste er. Når du skriver ’Sove med’ går jeg ud fra, at du mener at overnatte, for de kan jo ikke kontrollere, om I ’sover sammen’ i øvrigt. Altså har sex. Min første tanke går i retning af, at det hele handler om seksualitet, som ingen af jer siger noget om.

38 H frikvarter

du godt kan ”jeg synes virkelig, at , at de beafkræve dine forældre j” grunder deres ne


”Det kan godt være, at hun bliver lidt knotten umiddelbart, men hun vil hurtig forstå, at du er en god veninde”

Veninden Vil kun spise fastfood Hej Anna.

Hej Anna Jeg er 15 og går i 9. klasse. Jeg skriver, fordi jeg er i tvivl om, hvordan jeg skal opføre mig over for min gode veninde. Hun er ikke min allerbedste veninde, men en god veninde. Hun er lidt småtyk, og det har jeg ikke noget problem med. Men hun er begyndt at spise rigtig meget fra bageren i det store frikvarter, og hvis vi er ude og shoppe, vil hun altid på Burger King eller McDonalds. Det er blevet meget mere end tidligere. Samtidig er hun ked af at være overvægtig. Men skal jeg sige til hende, at så skulle hun nok ikke spise alt det crap? Det har jeg nogle gange lyst til. Men vil ikke såre hende. Hvad synes du? Vh. P

Hej P,

Det er altid svært at vide, hvad vi som en god ven kan gøre, når vi bliver vidne til, at en af vores venner behandler sig selv dårligt. Jeg synes, det er vigtigt at tage udgangspunkt i hende selv. Hvad er det, hun siger, og hvad er det, hun gør? For som du selv skriver, så er det jo ikke dig, der har et problem med hendes tykkelse. Jeg vil derfor foreslå, at du deler din undren med hende og gør det der, hvor I er sammen. Når hun vil ha’ dig med på Burger King eller McDonalds, kan du for eksempel sige: ”Jeg forstår ikke, at du synes, vi skal spise der, når du i går sagde, at du var ked af, at du er for tyk” (eller hvilke ord, der nu passer til dit sprog). Det kan godt være, at hun bliver lidt knotten umiddelbart, men hun vil hurtig forstå, at du er en god veninde, når du siger sådan. For det kan hjælpe hende til at se, hvordan hun handler i modstrid med sine følelser og sit ønske om at være slank. Du kan selvfølgelig også stå fast på, at du ikke vil spise sammen med hende de steder. Men husk, at det er hende selv, der skal tage fat i sit spiseproblem. Kærlig hilsen,

frikvarter H 39


H  gear og lir

Af redaktionen foto pr

Hårde ! r e k k a p der alligevel Træt af at få tøj, din ønskesedskal byttes? Lir er gadgets og del op med de hakker! få fede, hårde p

trådløs trackball

Logitech Wireless Trackball M570 Drop den store musemåtte – med en trackball kan du beholde musen det samme sted, og lade fingrene navigere rundt på skærmen ved hjælp af scroll-hjulet. Musen er naturligvis trådløs. 499 kroner på www.logitech.dk

e n O H p t r a m se j s

n smartphone. De Nokia N8 s hidtil sejeste re de on, iti ed m fin n De gh bane gere video i Hi Så er Nokia på , ap optage og redi kn n ka en du på k e, ug lt try er let at br ne via et enke er nn på ve ik us ed m m s der 50 timer dele dine bille itter, høre op til For Facebook og Tw sempel Need ek r fo m følge med på so il sp ste de fe de spille én opladning, e. et, meget mer Speed, og meg nokian8.dk w. w w på er on Cirka 3.600 kr

grønt tastatur

Logitech Wireless Solar Keyboard K750 Når der er lys, fra solen eller en lampe, lader tastaturet sig selv op, så det i fuldt opladet tilstand kan fungere uden lys i tre måneder. Smart – og miljørigtigt. Men det ser altså også fedt ud og er kun knap 1 cm tykt. 699 kroner på www.logitech.dk

Untitled-9 1

sms&vind! altec lansing Octiv 202 dual audiO dOck

scHyyyyy!

Samsung NF210 Den er helt stille, den her bærbare, og det er altså meget rart. Derudover har NF210 Fast Start-teknologien, der gør, at du bare kan klappe skærmen ned, så går computeren i dvaletilstand, mens den gemmer alt arbejde og alle indstillinger. Når du slår skærmen op igen, starter den op igen på bare tre sekunder. Nice! Fra 2.900 kroner på www.samsung.dk

40 H frikvarter

Måske har du både en iPod og en iPhone, og nu kan du sætte begge i docken på samme tid med Dual Audio Dock. Og hvis ikke du selv har både iPod og iPhone, så kan den være smart at have, når vennerne kommer forbi med deres musikafspillere. Krystalklar lyd, fjernbetjening og et fedt design får du også. 799 kroner på www.alteclansing.com

send Fkk alt til 1266 Pris: 5 kr. + alm. sms-takst. Se vilkår på side 2.


– prøv en –husholdningsskole prøv en husholdningsskole

fra 16 år fra 16 år

/1122 1 1 / 2011 20

Musiker på 1 år! Musiker på 1 år! * Bandsammenspil ** Bandsammenspil Musikteori ** Musikteori Aflytning af numre **Aflytning På turné af numre ** På turné I studie ** IImprovisation studie * Improvisation

gas_10.indd 1 as_10.indd 1

Tag eT skoleår i udlandeT med 17/11/10 10.08 17/11/10 10.08 Untitled-9 1

25/11

Er du mellem 15 og 18 år, kan du blive udvekslingsstudent med AFS. Du bor hos en værtsfamilie i et andet land og går i den lokale skole. Du vil lære at begå dig i en anden kultur og samtidig blive rigtig god til et fremmedsprog. Det er et år, der indeholder spænding, udfordringer og venskaber. Der er over 45 forskellige lande at vælge imellem.

Læs mere på www.afs.dk Send en sms til 24 24 20 45. Skriv koden “AFS” efterfulgt af dit navn og adresse. Du får nu tilsendt materiale fra AFS.

AFS er en verdensomspændende non-profit organisation, som arbejder for større kultutforståelse.


– prøv en –husholdningsskole prøv en husholdningsskole

fra 16 år fra 16 år

/1122 1 1 / 2011 20

Musiker på 1 år! Musiker på 1 år! * Bandsammenspil ** Bandsammenspil Musikteori ** Musikteori Aflytning af numre **Aflytning På turné af numre ** På turné I studie ** IImprovisation studie * Improvisation

gas_10.indd 1 as_10.indd 1

Tag eT skoleår i udlandeT med 17/11/10 10.08 17/11/10 10.08 Untitled-9 1

25/11

Er du mellem 15 og 18 år, kan du blive udvekslingsstudent med AFS. Du bor hos en værtsfamilie i et andet land og går i den lokale skole. Du vil lære at begå dig i en anden kultur og samtidig blive rigtig god til et fremmedsprog. Det er et år, der indeholder spænding, udfordringer og venskaber. Der er over 45 forskellige lande at vælge imellem.

Læs mere på www.afs.dk Send en sms til 24 24 20 45. Skriv koden “AFS” efterfulgt af dit navn og adresse. Du får nu tilsendt materiale fra AFS.

AFS er en verdensomspændende non-profit organisation, som arbejder for større kultutforståelse.


Af aStroLog LEJLa LINDHoLM ILLUSTRATION MortEN FogDE CHrIStENSEN fOTO aLL ovEr PrESS

stjerner!

nuar For perioden 7. december til 3. ja Vægten: 23/9-22/10 Optur! Du får de niceste julegaver og vinder endelig mandelgaven – det kan jo næsten ikke blive bedre. Jo, hån dine søskende! Nedtur! Det bliver lidt nederen drama til jeres nytårsfest, og din bedste veninde bliver dårlig, så du må følge hende hjem. Sådan kan det gå, men øv! Snavedage: 18/12 Bliv i din seng: 31/12

Stenbukken: 21/12-19/1 Optur! Du falder for en sød person, og I begynder at skrive sammen, men lad nu være med at lege kostbar – så går det i vasken! Nedtur: Du kommer op og skændes med din bedste ven før jul, og det er bare en nederen tid. Sig nu bare undskyld og bliv venner! Snavedag: 27/12 Bliv i din seng: 9/12

Vædderen: 20/3-19/4 Optur! Juletiden er lige dig, og der er ild i dig, når juleshoppingen skal ordnes! Lucky familie du har! Det bliver en dejlig jul! Nedtur! Du er simpelthen vildt følsom denne måned og lidt tudefrans, så ta’ dig lidt sammen ik? Du dør ikke, hvis du ikke lige får, hvad du ønsker dig! Snavedage: 4/12 Bliv i din seng: 12/12

krebSen: 21/6-21/7 Optur! Du kommer i snak med en sød snut, og du glæder dig til efter jul, hvor I kan mødes igen! Nedtur! Du har simpelthen dødtravlt med at rydde op, inden familien får masser af gæster, men ingen gider at hjælpe dig! Brok dig ikke for længe, og få det nu bare ordnet! Snavedag: 4/12 Bliv i din seng: 7/12

Skorpionen: 23/10-21/11 Optur! DU får nyheden om, at din familie skal på en lækker ferie snart, og du kan bare ikke vente! En perfekt måde at starte det nye år på. Nedtur! Din flirt/kæreste virker lidt mærkelig og svarer ikke tilbage på dine sms’er. Måske er der noget galt? Hvad med at prøve at ringe? Snavedage: 8/12 Bliv i din seng: 26/12

Vandmanden: 20/1 - 18/2 Optur! Du får festet en hel del, men alligevel og alligevel bliver der plads til gode tider og julehygge med din familie! Nice! Nedtur! Det koster at feste, så du må tage flere vagter på arbejdet. Kedeligt, men that’s life! Penge hænger ikke på træerne. Snavedage: 23/12 Bliv i din seng: 1/12

tyren: 20/4-20/5 Optur! Der bliver kampflirtet all over, og du elsker det! Der bliver arrangeret super fede julefrokoster sammen med en masse lækre personer, så nyd det endelig! Nedtur! Det går knapt så godt med pengene, og du har ikke købt alle julegaverne endnu. Ja, prøv at redde dig ud af dén! Snavedag: 10/12 og 11/12 Bliv i din seng: 18/12

løVen: 22/7-22/8 Optur! alle elsker at tilbringe tid med dig, for du er bare i så nice julesteming uden at være for meget, og dit gode humør smitter af på folk! Nedtur! Det humør og søde smil ændrer ikke ved alle de afleveringer og lektier, du har for i juleferien. Kom nu i gang, inden det er for sent! Snavedage: 29/12 Bliv i din seng: 6/12

horoskop

Månedens stjerne! lorr swift blev født aylo tay den 13. december 1989

Skytten: 22/11-20/12 Optur! Du har krudt i røven og får trænet en hel del i dit fitnesscenter, og det er kun godt, for julen er jo dellernes tid. Og så giver det en masse ekstra energi at få løbet, cyklet og løftet vægte. Nedtur! Pas på, at du ikke kommer til skade, for der bliver møgglat på veje og fortove. Og det er altså bare nederen at skulle gå med krykker til julefrokosten, ligesom, ik? Snavedag: 7/12 Bliv i din seng: 14/12

fiSkene: 19/2-19/3 Optur! Du begynder på en ny sport eller hobby, og du killer den! Faktisk overvejer du, hvordan du kan blive pro og leve af det. Store drømme længe leve! Nedtur! Du får pludselig mange lektier for, har for mange aftaler med vennerne, dine forældre brokker sig og... åhhh! Køb en kalender! Snavedage: 8/9 Bliv i din seng: 12/9

tVillingerne: 21/5-20/6 Optur! Du hygger dig super meget med vennerne, og juleferien bliver vildt social. Det bliver så nice og festligt! Nedtur! Du har mega travlt, og der er så meget, du skal nå, mens alt går galt på én gang, og du falder ned af trappen. vi blamer dig ikke, hvis julestemningen er væk! Snavedag: 2/12 Bliv i din seng: 11/12

Jomfruen: 23/8-22/9 Optur! Du knokler og arbejder som en hest, men får en ordentlig klat penge til sidst – det er bare NICE SLICE! Så blev der også råd til julegaver i år. Nedtur! Du går desværre glip af et par fede fester, fordi du skal arbejde i juleferien. Men tænk nu på them moneeeeeysss! Snavedag: 5/12 Bliv i din seng: 27/12

frikvarter H 43


H  Skønhed

Af Klix KommuniKation foto scanpix

Bliv smuk som

Keira Knightley Der er bare noget over Keira Knightley! Den smukke engelske skuespillerinde ser så naturlig og elegant ud med sundt hår og bløde læber. Vi hjælper dig med at efterligne Keira!

Trin 1

Farvel til vinterhud

Også din hud kan blive tør og kedelig, når det er koldt. Smør dig ind i en god body creme både morgen og aften – det burde holde tørre arme og ben væk! Body Cream, Balance Me, 195 kr.

Trinhår 2 Sundt

Her i vinterkulden er det ekstra vigtigt, at du plejer dit hår. Det bliver ofte tørt og trist om vinteren, så brug masser af balsam og hårkur. Vi er vilde med den her balsam fra økologiske Urtekram, for den dufter af lavendel og koster ikke en krig! Conditioner, Urtekram, 45 kr.

Trin 3

Lækre læber

Hvis du har cyklet hele vinteren, har du måske fået lidt tørre læber? Dem kan du komme af med, hvis du plejer dine læber godt og grundigt. Denne læbepomade er ikke billig, men den er effektiv mod tørre læber. Lip Balm, Rudolph Care, 190 kr.

Trin 4

Ojne som Keira

Keira er kendt for sine smukke, mørke øjne – og den slags kan man ikke få, uden en ultra god mascara. Denne her lover lange vipper og har endda blonder på designet, så den kan se ekstra fin ud i tasken. Mascara, Maybelline, 99 kr.

sms&vind! Øjenskygge Gosh

send Fkk gOs til 1266

Trin 5

Gi’ den gloss!

Hvis ikke du har specielt behov for at pleje dine læber, så gør dig i stedet festklar med en flot lip gloss. Lip gloss er ikke særlig plejende, men det er flot til weekendens julefester! Lip gloss, MAC, 150 kr.

Nu udlodder Frikvarter fire styk Glamorous Eye shadow nr. 13 fra Gosh. så du har rigtig gode chancer for at vinde en lækker øjenskygge. held og lykke! Pris: 5 kr. + alm. sms-takst. Se vilkår på side 2. Værdi: 60 kroner pr. styk forhandlernumre: Maybelline 43 24 64 84 MAC fra Magasin 33 11 44 33 Rudolph Care 33 13 11 23 Balance Me 26 24 30 51 Urtekram www.urtekram.dk Gosh 45 81 82 88

44 H frikvarter


Af klix kommunikation spot Emma PEdErsEn

stil H

Hot med Hat

d sine rå lper dig med at kopiere den! Me hjæ vi at l, sti fed så r ha år 17 ud kker Anna på og funky hat ser Anna super læ støvler, fine skjor te, pelsjakke

Sort hat Glitter, 55 kr.

Fin skjorte i glitterstof, Gina Tricot, 200 kr.

Kort pelsjakke, Ellos, 599 kr.

7 år sætAnna på 1 en over ter prikk en hat I’et med

Bukser med detaljeret lukning, Gina Tricot, 200 kr. Rå bikerboots, Bianco, 499 kr. Taske med fede detaljer og lang rem, Ellos, 299 kr.

forhandlernumre: Gina tricot www.ginatricot.com Ellos 70 100 200 Glitter 33 32 12 60 Bianco 76 34 79 00

frikvarter H 47


10 TIMERS FRI TALE INGEN OPKALDSAFGIFT

99,CBB 10-TIMER

KUN

SMS & MMS til 0 øre

NORMALPRISEN ER 199,-

Du får 10 timers fri tale til andre mobil - og fastnet numre i hele Danmark + Ingen opkaldsafgift + Ring kvit og frit til alle andre CBB’ere udover de 10 timer Den første måned får du til 99 kr. Normalprisen er 199 kr. Find din nærmeste forhandler på www.telekaeden.dk • www.tkmobil.dk


stil H

Af klix kommunikation spot Emma PEdErsEn

! e n r e s k u b d e m p O

kerne! smøg, så der kommer kig til sok Frederik dyrker bukser med op ker og sko, som kan klare al opmærksomheden Det kræver selvfølgelig fede sok

Ternet skjorte med slim-fit, Dr. Denim, 339 kr.

Army-jakke med pelskrave, New Yorker, 599 kr.

Jeans med opsmøg, Dr. Denim, 499 kr.

18 år Frederik på n med kører stile og sko fede sokker Røde, klassiske sneakers, Converse, 499 kr.

Grove sokker, Stadium, 59 kr.

Husk

at skrive h størrelse d vilken Small, sendu bruger i sms´en. Medium, se : FKK OUT S Large, send nd: FKK OUT M : FKK OUT L

sms&vind! basebaLL-jakke, Outfitters Nation.

Nu kan du vinde en fed baseball-jakke fra Outfitters Nation, som først kommer i handlen til januar – så du vil helt sikkert være den første, der går rundt i den, hvis du vinder. Værdi: 500 kroner.

Small

Medium

Large

send send send Fkk Out s Fkk Out m Fkk Out L tiL 1266 tiL 1266 tiL 1266 Pris: 5 kr. + alm. sms-takst. Se vilkår på side 2.

forhandlernumre Dr. Denim 27 28 28 26 stadium www.stadium.dk Converse www.stadium.dk New Yorker 33 93 78 00 outfitters Nation 99 42 32 00

frikvarter H 49


H  opslagstavlen

Af redaktionen foto konrad Joe Frank, Pr

Glemmer du , så husker

Frik varter

ague og ny musik fra eag ampions le Ch i k FC m, -fil vn klo dy, me Co t end juleaften at chael Jackson – ja, der er ande Tokio hotel og miich glæde sig til i december

l o o C y d e com

K : Farvel FC 7. december ! yn ns ge på – og sig forhåFCK spiller tendedelsot bentligt i pions am finalen i Ch tirsdag e nn de ue Leag en, hvor aften i Park hedder en modstander s. Vi ses Panathinaiko League til s on pi am i Ch foråret!

Go MJ! 13. december: kkert hørt om Du har helt si nder dig lige det, men vi mi l: Denne manve ge li al t om de nye albu m med t de er dag komm n! so ck Michael Ja

dy : cool come rter 27. december og Jacob Wilson er væ d, ot Ai lb dy Ta Simon til Come e komikere ns Bekæ mte æf Kr for 19 andr l ti uddet går hvor oversk e med børn og unge. g, jd be ar es t på Allbor pels shows fordel . til den m fe er mm den 27 Der ko benhavn fra b billetter Århus og Kø ogram og kø pr Se . er etlugen.dk ll bi w. 30. decemb ww etnet.dk og ll bi w. ww på

16. decem be Ventetiden r: Klovn! Movie får er ovre. Klovn Th e premiere. sjovt! Det bli’r

13. decem be Tokio tilb r: age! Så er der Best Of-a klar med lb Tokio-dren u m – og i de gene lu får du og xe-udgaven så en fed med. Yes! dvd

er t r a ikv r F t r! Ny a u N ja d. 4. d Adam varter me : Nyt Frik ydret med komar nu ja 4. terview kr r var til Lambert-in a nogle af jer, de elig også fr lg fø er selv mentar Men der er rviews og masser koncerten. inte ksi mu e ort, quiz mange andr gossip, mode, sp s, et dg ga af ! nkurrencer zer og ko

50 H frikvarter

Frikvarter sporger!

Hvad ønsker du dig mest til jul?

Jens,16 et par nye ski. Jeg skal snar t på skiferie, og jeg er rimelig god til at lave tricks, så det skal nok være nogle professionelle ski, som jeg kan bruge i alperne.

,17 M a g n us

sms&vind!

, for fred i verden ste ønske er is jeg ikke kan få Mit allerstør hv n Me . de gla r til min så bliver alle e have en ny controlle rn det, vil jeg ge 3. Playstation

taburetter fra tam tam TAM TAM Nu kan du vinde to taburetter fra Tam Tam – og selv vælge farven blandt modellerne POP, KRYSTAL, TRANS, FLUO og TREND. Læs mere om Tam Tam og tjek modellerne ud på www.tamtam.dk

Send fkk tam til 1266 Pris: 5 kr. + alm. sms-takst. Se vilkår på side 2.

Emil,16

Jeg ønsker mi g penge og må en masse fedt tøj, nogle ske lidt god mu sik til jul. Men så længe jeg bare ikke får sokker i juleg er jeg godt til ave, freds.


HAR DU HHX-FACTOR? Du behøver ikke at ku’ synge eller rappe, men hvis du vil være journalist, iværksætter, projektleder, direktør eller drømmer om en karriere i udlandet, så har du brug for HHX-factor.

enho

ld

der Se hvornår us på er Åbent h k.dk www.broc

Stil spørgsmål til dine kommende klassekammerater på www.brock.dk

Niels Brock Medieafd oktober 2010

samm


Mod eshow s, ev & fle ents re st yling o pa w tips ww.lil ly.dk

ER TIKK Y BU LILLg atis r R UTIKKE det LILLY B y.dk

il Best .lill å www p g o katal

LILLY BUTIKKER

LILLY Butikker

Åbningstider: Man-Fre kl. 11-17 Lør kl. 10-13 | København: Man-Fre kl. 10-18 Lør 10-14 HOLSTEBRO Store Torv 2 (gågaden) Tlf.: 9742 4380 | KØBENHAVN Amagertorv 19 (strøget) Tlf.: 3313 6730 ODENSE Vestergade 9 (gågaden) Tlf.: 6612 0824 | VEJLE Torvegade 13 (gågaden) Tlf.: 7582 7848 ÅBENRÅ Nørreport 24 (gågaden) Tlf.: 7462 2134 | ÅLBORG Nørregade 9 (gågaden) Tlf.: 9812 3623 ÅRHUS Søndergade 70 (gågaden) Tlf.: 8612 0744 | WWW.LILLY.DK LILLY BUTIKKER

LILLY Forhandlere

ESBJERG "Buksetrolden" Torvet 16, Tlf.: 7513 3217 | FREDERICIA "GNIST" Vendersgade 22, Tlf.: 7593 1955 FREDERIKSHAVN "SOLO" Søndergade 8, Tlf.: 9842 1137 | FREDERIKSSUND "SOLO" Sillebroen, Tlf.: 4731 1545 HADERSLEV "SOLO" Storegade 6, Tlf.: 7453 0091 | HERNING "New York" Bredgade 27, Tlf.: 9713 2424 HERNING "New York" Herning Centret, Tlf.: 9722 4480 | HJØRRING "SOLO" Østergade 30, Tlf.: 9667 9222 HOBRO "Miss Trend" Adelgade 46, Tlf.: 9852 2008 | HORSENS "Modecentret" Søndergade 28, Tlf.: 7562 7777 KALUNDBORG "SEEDS - Tøjsnedkeren" Elmegade 11 A, Tlf.: 5956 0205 | KOLDING "Gundtoft" Kolding Storcenter, Tlf.: 7550 9298 NAKSKOV "Warming" Østre Boulevard 4-6, Tlf.: 5492 1231 | RANDERS "Modecentret" Torvegade 16,Tlf.: 8642 7655 RINGKØBING "B.Young" Algade 9, Tlf.: 9733 1899 | RØNNE "SIMON'S" Lille Torv 4-6, Tlf.: 5695 0014 SILKEBORG "SOLO" Søndergade 6, Tlf.: 8684 6106 | SKIVE "SOLO" Nørregade 13, Tlf.: 9752 3040 SLAGELSE "SEEDS" Casinotorvet 6, Tlf.: 5853 3212 | SORØ "SOLO" Holberg Arkaden 8, Tlf.: 5782 1385 SVENDBORG "SOLO" Gerritsgade 40 A, Tlf.: 6221 0013 | SØNDERBORG "Gundtoft" Perlegade 18, Tlf.: 7443 0730 VIBORG "Vanilia" Sct. Mathiasgade 66, Tlf.: 8660 2122 | VORDINGBORG "SEEDS Hanzine" Algade 74,Tlf.: 5537 2316

Frikvarter #12 december 2010  
Frikvarter #12 december 2010  

Nyt Frikvarter med My Chemical Romance på forsiden. Vi sendte vores journalist til Los Angeles for at snakke med drengene, der er færdige me...

Advertisement