Page 1

YVONNE RYDING OM SKADAN I KNÄT:

”Jag var frustrerad hela sommaren” Sedan Yvonne Ryding skadade knät i ”Fångarna på fortet” i somras har hon jobbat stenhårt för att bli bra igen. Och fem dagar i veckan på gymmet har gett resultat. – Jag har varit så frustrerad! Men tack vare min envishet är jag nära målet nu: att kunna åka skidor i vinter, säger hon. BLEV MISS UNIVERSUM 1984.

TEXT: FRIDA ANTER FOTO: MAGNUS JÖNSSON

frida.anter@expressen.se

F

ör bara drygt ett år sedan såg Yvonne Rydings liv helt annorlunda ut. Hon bodde ensam med yngsta dottern Natalie i Eskilstuna, jobbade mycket och stack ut på löprundor när det blev en lucka i schemat. Men så slog kärleken till. Yvonne fann den i norrlänningen Mikael Jonasson och när de haft sitt förhållande på distans ett tag bestämde de sig för att flytta ihop. De hittade sin drömgård i Östersund. Men det var ett stort steg att flytta de nära 60 milen bort från döttrarna Natalie och Sandra. – Det har varit en stor omställning. Men Sandra hade redan flyttat till Stockholm, och Natalie ville börja gymnasiet där. Så jag hade ju blivit kvar i Eskilstuna själv ändå. Nu bor Natalie hos sin pappa (Kjell Bergqvist) och jag har en övernattningslägenhet i Stockholm, säger hon.

Ja, hon har inte flytt sin kos för gott. Det är alltid mycket på gång kring Yvonne och hon är i Stockholm för att jobba så gott som varje vecka. – Jag stressar nog egentligen lika mycket nu. Det är sån jag är. Men när jag kommer hem till gården infinner sig ett väldigt lugn, och det är oerhört mycket värt för mig. Med den storslagna naturen så nära blir den egna tiden mer innehållsrik. DE SENASTE ÅREN har vi sett

Yvonne Ryding i stora TV4-produktioner, som tävlande i ”Let’s dance” och en av programledarna i ”Förkväll” till exempel. Men sitt stora genombrott fick hon för 27 år sedan när hon tog hem ”Miss Universum”titeln i Miami. Och än i dag är hon hela Sveriges skönhetsdrottning. En del av hemligheten med hennes välbevarade yttre handlar om att vara noga med att lyssna på sin kropp.

Jag vet ju hur bra jag mår och hur bra jag tänker när jag är i bra form

GI&hälsa

– Jag känner direkt om kroppen är i obalans och vet oftast om det beror på brist på motion, stress eller att man har ätit dåligt. Det där blir man bättre på att känna med åren också tycker jag. Yvonne har en bakgrund som undersköterska och vet vad hennes kropp mår bra av. Hon är också uppväxt i en familj där träning alltid varit ett självklart inslag i vardagen. Både mamma, pappa, Yvonne och hennes lillebror spelade fotboll. – Jag vet ju hur bra jag mår och hur bra jag tänker när jag är i form. Så jag kommer alltid att fortsätta motionera. SEDAN I JUNI har Yvonne fått nöja sig med att träna styrka. Hon slet nämligen av främre korsbandet i sitt högra knä när hon deltog i ”Fångarna på fortet”. Nu har det gått fem månader sedan olyckan och tack vare Yvonnes envishet är hon på god väg att bli så gott som återställd. Hon tränar styrka fem dagar i veckan, antingen på sambon Mikaels gym i Östersund eller med egna styrkeövningar hemma. I övrigt får hon hålla sig till promenader. – Jag har varit så frustrerad i sommaren. Men jag hoppas att det kan bli lite skidor i vinter, säger hon.

Yvonne Ryding ÅLDER: 48. FAMILJ: Döttrarna

Sandra , 22, och Natalie, 17. Sambon Mikael Jonasson, 49, och hans barn Maria, 15 och Mattias , 18. Hunden Flisan, en westie på 9 år. BOR: Lägenhet i Stockholm och gård i Östersund. GÖR: Egen företagare, bland annat grundare till den egna hudvårdsserien ”YR A Beautiful Idea”, föreläsare och konferencier.

Bli stark med Yvonne – VÄND 9

Yvonne Ryding  
Yvonne Ryding  

Omslagsintervju med Yvonne Ryding i GI & Hälsa 2011.

Advertisement