Page 1

Kroppen

En bra matdag FRUKOST:

En rejäl frukost med gröt, proviva, macka och kaffe. LUNCH:

Husmanskost, som fiskgratäng eller köttfärslimpa, och ordentligt med grönsaker till.

En ledig dag:

MIDDAG:

Det beror på vad jag har ätit till lunch. Har jag ätit fisk och potatis till lunch blir det kanske kyckling och ris till middag.

”Då tar jag på mig jeans, flanellskjorta, en stor tröja och stövlar och går ut på tomten. Sen går jag där och påtar. Är det vinter skottar jag snö och hämtar ved. ”

LASTER:

Mörk choklad, jordnötter och Ahlgrens bilar. Jag tar gärna några rutor mörk choklad till kaffet på efter middagen.

Yvonnes skönhetstips

1

SOV ORDENTLIGT

Se kroppen som ett reningsverk. Det är när du sover som den har tid att rensa ut all skit. Sova ska du också göra för att hämta kraft och styrka. Lägg dig i tid och ät inte middag för sent.

2

BRA MATHÅLLNING

3

DRICK VATTEN

”Så slappnar jag av” ”Jag varvar ner med korsord i sängen innan jag ska sova. Och så har jag en avslappningsövning jag gör ibland. Men då måste jag ha lugn och ro omkring mig. Och gärna lite klassisk musik.”

Ju bättre mathållning desto starkare blir du både psykiskt och fysiskt. Slarvar du blir du mycket känsligare. Särskilt kvinnor, med hormonella rubbningar, behöver mer vitaminer och mineraler. Slarvar du blir du sjukare, rynkigare – det syns på hela dig. Skölj igenom kroppen med vatten. Då tillför du samtidigt fukt till kroppen inifrån. Men drick inte för mycket, då hinner inte kroppen ta upp viktiga vitaminer och mineraler. Ungefär två liter vatten om dagen tycker jag är lagom.

4

VÅRDA DINA TÄNDER

Det är viktigt för hela välbefinnandet, får man tandvärk rasar ju hela världen. Precis som det är viktigt att ge huden motion genom peeling är det viktigt att ge tandköttet motion genom att använda tandtråd.

8

I FORM. Yvonne Ryding tränar just nu fem dagar i veckan på gymmet.

GI&hälsa

Yvonne Ryding  

Omslagsintervju med Yvonne Ryding i GI & Hälsa 2011.

Yvonne Ryding  

Omslagsintervju med Yvonne Ryding i GI & Hälsa 2011.

Advertisement